Mastodon

B*sszátok meg!

Honvéd – Mezőkövesd 2-3

De komolyan: b*sszátok meg!

Meccs után többen is kérdezték, mi lesz a poszt címe? Akkor még úgy volt, poszt sem lesz, csak egy hangos b*sszátok meg!, mert minek? Tényleg minek?

Egy nyamvadék, a kiesés elől menekülő Mezőkövesdet nem sikerült ebben az idényben egyszer sem megverni, és amikor nagyon fontos lett volna, akkor hazai pályán, teltház előtt kikaptunk tőlük. A másik kiesőjelölttől, a Videotontól egyenesen háromszor kaptunk ki, talán mindhárom edzőjüktől egyszer-egyszer. Ezek után mit akarunk?


Ott állni, mint egy f*szerdő a szurkolókkal szemben (l. címlapképünk), és eljátszani az őszintén sajnáljukot? Három éve ugyanez a lemez. Vajon mennyire hiteles mondjuk egy Zsótértól, Tamástól, a másodéves Lukictól? Netán Prengától? Vagy a sokáig keret közelébe se kerülő Klemenztől? Miközben zúg a “mezt vegyétek le”, Zsótér vezetésével bambán, csípőre tett kézzel áll a banda. Tart a jelenet kb. két percig, majd Zsótér hátat fordít, és bemennek az öltözőbe. Este gondolom úgyis bulika, talán egy fodrász még belefér előtte.

És ha már kiállnak, mert ugye, felnőtt férfiként vállalják a felelősséget, akkor beállítják maguk közé a fiatalokat, kicsit előtérbe is tolva őket, és azt sem baj, hogy a többsége idén játszott először, és idén is erősen rotálva, és szinte csak azért, mert annyi a sérültünk, illetve olyan bődületesen jól sikerült igazolnunk. Nyilván egy Átrok, egy Kerezsi, vagy egy Eördögh, netán a párperces Krajcsovics miatt tartunk ott, ahol.

És ez az igazi b*sszátok meg. Semminek nincs felelőse. Ezt a klubot masszívan szétverte a Mendelényi-Kun páros, a teljesítményüket gyönyörűen becsomagolta Azurák Applikáció Csaba, majd érdemeik elismerése mellett, felszopva távoztak tavaly, egy üres kasszát és egy romhalmazt hagyva maguk után. Tele szarokbele játékossal.

Komolyan elhiszi bárki, hogy a teljesítményre nem kötelezett, elkényeztetett, a vezetőket látó, és igen, többféle állapotban is látó játékosok, azért a kiemelt fizetésért, amit kapnak, majd meg fognak feszülni? Miért tennék? A maga teljességében tapasztalhatták éveken át a következménynélküliséget, – és gyorsan alkalmazkodtak hozzá.

Csak egy-két kiemelt példa, a látványosabbak közül: egy Lukic melyik normális klubnál maradhatna állományban a tavalyi éve után? Ha nyáron még nem is, télen tuti kidobták volna mindenhonnan, vagy értékesítik áron alul, annyira látványosan nem érdekelte semmi, sem a pályán, sem az edzéseken, sem sportemberi minőségében. Itt azonban az a mantra ment, hogy a góljai nélkül sehol nem lennénk. Egy olyan év után, ahol szinte gólt sem lőtt. Önmagunkat áltattuk. Aztán egy normális klubnál a szórakozási és/vagy alkoholproblémákkal küzdő játékosok mennyi ideig maradhatnak keretben, és biztos azt kell büntetni, aki esetleg szóvá teszi a jelenséget?

Egy ideje már nem Kocsis Lajos idejét éljük, és jó szocialista klubként, felelősséggel tartozunk az emberekért. Az ittasan lekapcsol a rendőr dolgot se a maiak találták fel, miközben tényleg úgy képzelik, ha az internet előtti világban ismertté váltak Kocsisék ügyei, akkor manapság majd nem jutnak el az emberekhez az ő hülyeségeik? Tényleg csoda, hogy egy-két-pár szurkoló még nem ment oda szervezetten a törzshelyeikre, és kérdezte fel őket jó hangosan. Gondolhatjátok, mi lenne Angliában ezekkel, ahol a (bulvár)sajtó fotósai simán követik az ismertebb játékosokat, és a hozzánk hasonló oldalak bármikor megírják a kilengéseiket, nagy ívben téve a félreértelmezett személyiségi jogokra. Kib*szott mázlijuk, hogy Magyarországon lehetnek sztárocskák.

Milyen klubról beszélünk egyáltalán, és milyen emberekről?

Azuráktól Zsótérig: basszátok meg!

Ez a ti bűnötök, kivétel nélkül.

Belefeküdtetek a tutiba, életetek fizetését kaptátok, és egyetlen kérés volt: ne essetek ki ebből a rettentően erős magyar bajnokságból. Ennyit sem sikerült teljesíteni. (Ha valahogy mégis bentmaradunk, ahhoz innentől nem sok közünk lesz.) Pedig a következő évben is dőlt volna a lé, most viszont lehet majd menni Mezőkövesdre, Kisvárdára, bárhova, és a pesti belváros helyett szórakozni a herbálozó fiatalokkal a lángosos előtt, esetleg kimenni a kútra egy jó kávéra. Magasélet lesz a javából, gratulálunk a választáshoz!

Tisztán a ti döntésetek volt, és ezt akartátok. Egy percig se sikerült komolyan venni a bentmaradást, és a végén, amikor nagyon szorított, akkor már mindegy, hogy mintha összekaptátok volna magatokat. Lószar volt itt, nem összekapás.

Visszaengedték Szappanost, észrevették Kerezsit, Eördöghöt, egyre többet játszott Átrok, visszakerült Bocskay, Lovric alapember és cséká lett, a két évig mellőzött Klemenz stabilan a kezdőben találta magát, vagyis ha percre bontva nézzük, szinte egy teljesen új csapat lett a semmiből az utolsó pár fordulóra.

Tegnap már ott tartottunk, hogy Doka, Ennin, Plakushchenko a keretbe sem fért be. Gondolom nincs és nem is lesz felelős miattuk.

Nem is folytatom, mert ugyanazt a kijelentést kerülgetem bekezdések óta:

b*sszátok meg!

Remélem nyáron az összes féreg örökre eltakarodik Kispest közeléből is.


Van húsz perce sorban állni, majd nem venni semmit, és még kioktatást is kapni?

B*sszátok meg #2

Ha már hőbörgünk, hőbörögjünk tisztességesen. Vissza lehet nézni a biztonsági kamerákon, ahogy a C3-4 alatti büfében, a mérkőzés után megpróbáljuk elkérni a panaszkönyvet, azonban a panaszkönyv helyett, amihez fogyasztóként jogunk van, a szeku állt körbe minket, és kedvesen (tényleg kulturáltan! nem őket basztatom) kitessékeltek minket a stadionból, jelezve, hogy a panaszunkat nyújtsuk be egyenesen a klubhoz.

Minek?

Két éve folyamatosan panaszkodunk több fórumon és csatornán, hogy a büfé egyszerűen vállalhatatlan. Ha nem 30 percet állsz sorban, és meglepetésre véletlenül azt kapod, amit valóban kértél, akkor kitalálnak valami újat. Tegnap például, beszarsz:

elfogyott a pohár,

és hiába álltad ki a sort, nem tudtak adni semmit. Nem szóltak volna, hogy ne várakozz, mert reménytelen, hanem hagyták, és röhögtek az ideges embereken.

Bár mondhatnám, azonban még ennyivel sem volt vége. A repohár vásárlásával egy szerződést kötök a szolgáltatóval, és annak ellenére, hogy szerintem egyáltalán nem korrekt, ha nem a pénzt kapom vissza érte, miközben köteleznek a használatára, hanem egy tokent, elfogadtam. Van nálam annyi token, ahány pohárra szükségem van, egyszer vettem meg, használom többször. Belefér.

Az viszont nem, hogy miután nem volt pohár a második félidő elejétől, a meccset követően

tokent sem akartak adni a már nálunk lévő poharakért, azzal a szöveggel, hogy: nincs.

Édes istenem, engedtessék már meg, hogy egy Mezőkövesd elleni, valószínűleg kiesést jelentő meccs, és két év, a büfével történő szenvedés után elpattanjon az emberben a húr, és kikérje a Vásárlók könyvét, vagy ismertebb nevén a panaszkönyvet.

Nem adták oda (már eleve ez jogszerűtlen!),

sőt, odajött valami arc az üzemeltető képviseletében, és ahogy korábban a pult mögötti diákmunkás, ő is a pofánkba röhögött. Érted, a vendég pofájába. Nyugodtan meg lehet nézni a biztonsági kamerákon. Kiszolgálás, Kispest, 2023, prémium élmény, gratulálunk.

Végül sikerült elérni, hogy addig akadályoztak minket, amíg semmi nyoma nem lehetett az egésznek, és a klubnak is hiába szóltunk az elmúlt években, nulla változás. Igazából lényegtelen, de én

soha többet nem vásárolok a Bozsik büféjében amíg ez a szolgáltató van, és mindenkit erre fogok biztatni.

Tudom, semmit sem ér a hőbörgésem, de ha kitartó leszek, és minden posztba beleírom, mindenkinek, főleg pár hangadónak szólok személyesen, talán el lehet érni valamit. Beszéltem emberekkel a kanyarból, ugyanezek a problémák. Egy jó kis bojkott kéne ide.

Persze csak jövőre, gondolom hétfő este, ötszáz nézővel a Mosonmagyaróvár ellen. Mondjuk ennek a büfének az is megugorhatatlan feladat lesz.

Egyébként pedig csodálatos, hogy mennyire egymásra talált a klub és a büfé a színvonalát tekintve. Kéz a kézben menetelnek.

És engedjétek meg, hogy hangosan felröhögjünk, miközben visszaemlékezünk arra, hogy alig két éve, amikor átadták, prémium stadionérzésről beszéltek nekünk. Nyilván prémium a szemedbe tűző napos helyre szóló háromezerötös (plusz kényelmi díj) jegy mellé megvenni ezerháromért a négydecis söröd (vagy a húgymeleg ásványvized), egy közepesen mosott csapból, rendes habzás és szénsav nélkül kiszenvedett Borsodi Mestert, mindezt alsó hangon húsz perc sorban állás után, majd amikor szóvá mersz tenni valamit, akkor a pofádba röhögnek, és ha mégis kitartanál az igazad mellett, akkor addig bekkelnek, amíg a szeku ki nem terel a stadionból.

Prémium, az, b*sszátok meg.


Osztályozókönyv


Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||