Mastodon

Többnapikispest 2023/07/04

Hírösszefoglaló.

06.30. // több helyen is megjelent, hogy Futács az MTK-tól Kispestre igazolhat. (via NSO)

06.30. // az nb1.hu bedobta, hogy Kálnoki Kis visszatérhet.

06.30. // újabb öt távozó: (via honvedfc.hu)

  • Feledy Balázs – róla azt hallani, hogy Diósgyőrön keresztül Kazincbarcikán köthet ki.
  • Kárász Simon – őt januárban Klafuric felvitte az első kerethez, de a kispadig már nem jutott el.
  • Kozma Ricsi
  • László Dávid
  • Nikola Njamculovic – még Feri alatt érkezett tavaly télen a fakóba.

06.30. // Zsótér távozott. (via honvedfc.hu)

Őszinte leszek, nem mondom, hogy teljesen közös volt a döntés, de korrektül megbeszéltük a dolgokat. Júniusban egyeztettem a vezetőkkel, akik elmondták nekem a klub terveit, hogy fiatalokkal, főként akadémistákkal képzelik el a jövőt, szerződésajánlatot pedig nem kaptam. Átláttam és elfogadtam, hogy ebbe nem férek bele, így tüske nélkül váltunk el. (…) Már decemberben is volt egy megbeszélésem az akkori sportigazgatóval (Chris Docherty – a szerk.), aki akkor azt mondta, hogy egyelőre nem tudunk tárgyalni a jövőről, mert sok anyagi kérdés bizonytalan. Már ő is mondta akkor, hogy a folytatásban még inkább a fiatalokra szeretnék helyezni a hangsúlyt. (…)

nyilatkozta Zsótér az nb1.hu-nak.

Inkább csak halkan és röviden kommentálom. Kiesni a Kispesttel történelmi bűn, nem megtenni mindent a visszajutásáért, akár a felelősséget vállalva, töredék annyi pénzért, mint a korábbi szerződés – nos, az nekem azt jelenti, hogy nem vállalja az adott játékos a valódi felelősséget. Azt valahogy kevésnek érzem, hogy letudjuk az egészet egy rövid fejmosással a szurkolóktól, miközben némán állunk velük szemben.

07.01. // első edzőmeccs: Honvéd – Ajka 3-0. A meccsen pályára lépett Haragos Viktor, aki próbajátékra van nálunk az NB III-as Monortól.

07.03. // Lukiccsal hosszabbított a klub (lehívta a szerződésébe foglalt opciót) és Kínába adhatja el – írja a Sportal.

07.04. // Domingues a szlovén Olimpija Ljubljanához kerülhet. (via csakfoci)

07.04. // A Sportal azt is tudni véli, hogy a Csangcsun Jatajhoz kerülhet Lukic. Itt játszik a Videotonból ismert Peter Zulj is, azonban ha jobban megnézzük, akkor egyes információk szerint az elmúlt években nem igazán igazoltak pénzért, és ha mégis, akkor az legfeljebb párszázezer euró volt.

07.08. // 2 x 60 perces edzőmeccs a Soroksárral a Bozsikban. Kezdés délelőtt tízkor, a beugró 990 forint. (via honvedfc.hu)

  • legalább lesz alkalmam elkezdeni személyes harcomat: a büfé bojkottját. Viszek bozsikos repoharat, esetleg valami italport (apropos, nem tudja valaki hol lehet kapni Magyarországon a horvát Cedevitát?).
  • a szerdai Kecsó elleni párosmeccsek 16 és 18 órakor zártkapusak lesznek, és stream sem lesz, mert ezt kérte a Kecskemét. (Gondolom ennyire be vannak szarva az izlandi kémektől, két héttel a nemzetközi kupameccsük előtt. Nem szimpatikus kérés, na.)
  • utána Mezőkövesden is valószínűleg zártkapus lesz a jövő szombati meccs, mert Mezőkövesden szinte mindig zártkapusak a meccsek.
  • mindkettő nevetséges.
  • vagyis ha szeretnéd látni az újjáalakuló Kispestet, akkor a bajnokságig könnyen lehet, hogy maradt a Soroksár.
  • mondom, nevetséges.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||