Mastodon

Az első félidő remek volt, aztán mozogtak a fiatalok is egy félidőt

Honvéd – Soroksár 0-1

Kevés menőbb dolog van annál, mint szombat reggel fél tízkor kígyózó sorokat látni a Bozsik pénztára előtt. Fél óra múlva kezdődik egy Soroksár elleni edzőmeccs, szerencsére a jegyem megvettem elővételben, így marad idő egy kávéra a pubban. (Utólag mesélték, hogy volt azért pár szociálisan érzéketlen ember, aki hosszú perceken át tartotta fel a sort, mert ő bérletet csináltatott, miközben mások csak egy szimpla jegyet szerettek volna, hogy bejussanak a meccsre.)

Nagyjából ötszázan verődünk össze a low budgetre beállított, de legalább értelmezhető stadionban rendezett meccsre. A beugró ugyan egy ezres, a kivetítőkből csak egy működik, mondjuk pont az, amelyiket mindenki lát, ahogy a hangosbemondó is csak a Gyula, de semmi gond, meccsen lehetünk, árnyékban, normális körülmények között. Bárcsak mindig így lenne. Szerdán például két zártkapust is játszunk a Kecskeméttel, mert annyira be vannak szarva az izlandi megfigyelőktől, hogy hetekkel a lehetséges meccsük előtt már ott jegyzetelnének a Honvéd akadémiáján. Köszönjük, kedves Kecskemét, hogy még stream sem lehet, hogy megtagadjátok a futball egyetlen értelmét: a nézőt. (Erről a témáról szerintem lesz majd külön poszt a héten.)

Nincsen nekem vágyam semmi.


A meccsről

60+45 perc lett végül, ahol az első félidőben játszottak az idősebbek, és a másodikban a fiatalok.

  1. félidő // Dúzs (Tujvel, 46.) – Kovács N., Szabó A., Kocsis G., Benczenleitner – Adorján (Bocskay, 46.), Eördögh, Keresztes – Kocsis D., Németh B., Kerezsi [csk].
  2. félidő // Tujvel (Gyetván, 75.) – Nagy Z., Nyitrai, Lovric [csk], Pintér M. (Kulbachuk, 99.) – Bartha (Polák, 99.), Bocskay, Haragos – Tarcson, Átrok, Pukhtieiev

De mondom napra pontosan:

  • 0-46. perc: 7897 nap / 21,6 év (Adorján)
  • 47-60. perc: 8207 nap / 22,5 év (Tujvel)
  • 61-75. perc: 8468 nap / 23,2 év (Lovric, Tujvel)
  • 76-99. perc: 7758 nap / 21,3 év (Lovric)
  • 100-115. perc: 7740 nap / 21,2 év (Lovric)

És ugyanez Lovric és Tujvel nélkül:

  • 0-46. perc: 7897 nap / 21,6 év (Adorján nélkül: 7574 nap / 20,8 év)
  • 47-60. perc: 7574 nap / 20,7 év
  • 61-75. perc: 7192 nap / 19,7 év
  • 76-99. perc: 7146 nap / 19,6 év
  • 100-115. perc: 7127 nap / 19,5 év

Brutálisan fiatal csapat. Az első félidőben belsővédőt játszó Kocsis Gergely március végén múlt 18, Keresztes Noel szeptemberben lesz 19, Kerezsi és Benczenleitner három hónapon belül a 20-hoz, Eördögh azzal, hogy márciusban múlt 21, konkrétan az idősebbek közé tartozik. A második félidőből Átrok decemberben lesz 18, Pintér egy hónapja volt, Bocskay pedig a maga 21 év négy hónapjával egyenesen a keret egyik legidősebb játékosa.

Az ellenfél a tavalyi bajnokság ötödik helyezettje, a Soroksár. Gondolom nagyjából ugyanott tartanak a felkészülésben, sőt, talán mi a sok U21-es válogatott miatt egy kicsit hátrébb, ráadásul nálunk még koránt sem végleges a teljesen új, nulláról épített keret, mégis

mégis az volt, hogy az első félidőben egyértelműen mi játszottuk a focihoz közelebbi játékot. Sok helyzetet sikerült kialakítani – és sokat elbaltázni. Az látszott, hogy nagyon hiányzik egy tapasztalt középcsatár, mert hiába hangzik jól, hogy Kerezsivel (aki egyébként a cséká volt az első félidőben!) és Kocsis Dominikkel a széleken, valamint Keresztes Noellel és Adorjánnal a második vonalban megtámogatjuk Németh Barnát, ha pont Barna a leggyengébb láncszem egyelőre ebben az ötösben. A mérete és az agilitása megvan a poszthoz, láttam párszor eldurrant aggyal a fakóban, azonban nekem egyelőre lassúnak tűnik fejben. Mondjuk az is igaz, hogy többet lépett vissza, mint azt mostanában megszokhattuk egy középcsatártól, így nem csak látványos, hanem fájó is volt látni a lassúságát. Neki tényleg jót tenne egy minőségi ember a posztra, aki mellett fejlődhetne, mert ha ő A Középcsatár, az egy szem középcsatár, akkor nagyon nagy bajban leszünk. (Emlékezzünk, mekkorát rántott Ignjatovic Debrecenin, vagy Lanzafame a 2013-as Vernesen. Kellenek a tapasztaltak a fiatalok mellé.)

A második félidő nem sok szót érdemel. Gyetvánnak volt pár bravúrja, játszottak a még fiatalabbak, és kaptunk egy gólt.

Reálisan nézve kell még pár erősítés, és az első félidős csapatból, valamint Lovricból össze lehet rakni egy olyan 15-17 fős magot, ami ugyan rettenetesen fiatal, de legalább már játszott életében felnőtt meccset. És őket lehet alkalomadtán kiegészíteni a következő generációval. Szűk lesz, de ha csak ennyire van pénz, akkor egyrészt #kungáborb*szdszájba, másrészt ezzel kell együtt élni.

(Amúgy Malacpofi mit keresett a VIP-ben a meccsen? Nem lehetne, hogy ha már sikerült eltávolítani a kártevők nagy részét, akkor az úgy is maradjon?)


#hellóbüfé

A mosdóban lévő csapokra nem volt kiírva, hogy emberi fogyasztásra alkalmatlan, és gondolom a büfé is ugyanarról a hálózatról nyeri a vizet, szóval mehet a trollolo.

Nálam három tasak volt: barackos jeges tea, narancs és kóla. Gy. szintén hozott egy pakkal, újabb ízként bedobva a málnát, erdei- és trópusi gyümölcsöket. Kezdésnek az utóbbi mellett döntöttünk.

Tasak feltép, némi por a pohárba, irány a rötyi. Nagyon sűrű, hígítani kell. Pár nagy korty, még egy kis víz, alakul ez. Nem egyszerű a két literhez szánt 8,5 gramm port szétosztani egy öt- és egy négydecis pohárra. (Egy decihez 0,425 gramm kellene, viszont ilyen pontossággal dolgozó mérleget pofátlanság lenne becsempészni a stadionba.)

Ja, a kólás kimondottan rossz volt, azt valószínűleg elengedhetjük a következőkre. Kivéve, ha szerzünk Bolerót, mert az is megér egy próbát.

A meccs után irány a Guriga, és egy jó hideg Pilsner.

Élni tudni kell.


A meccset itt nézhetitek vissza, ezúttal 1080p-ben. Viszont lehet, sietnetek kell vele, mert tele van jogdíjas zenével, amit a stadionban játszottak ugyan le, de a közvetítésbe is belekerült. Félő, a Youtube lekapja így a videót. (A Survivortől az Eye of the tigert már fel is ismerte.)


Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||