Mastodon

Tik-tak, tik-tak, lassan itt a február 28.

Esetleg, izé, talán majd mondani kéne valamit.

A hatályos Klublicenc szabályzat részlete (via MLSZ dokumentumtár)

Ugyan pontosan nem tudjuk milyen tartozásokat görget maga előtt a Honvéd, mert hivatalosan egyedül Cirkovicot ismerték el, azonban joggal feltételezhetjük, hogy többen is vannak.

Február 28. egy kritikus nap, és erről a kritikus napról, illetve a hozzá kapcsolódó történésekről a klub sorsáért izgulóként szinte semmit sem fogunk megtudni. Fontos megjegyezni, hogy a licenckérelmeket nem február 28-ig kell beadni, hanem valamivel később, azonban a kérelem elbírálásakor több tekintetben is az adott év február 28-i állapotot veszik figyelembe.

Ilyen például egyes lejárt tartozások rendezése, illetve adott esetben átütemezése. Cirkovicon azonban nincs mit átütemezni, mert a FIFA kizárt minket az átigazolásból, és addig nem oldja fel a tiltást, amíg nem rendezzük a tartozásunkat.

{kommentár/}

A Cirkovicéhoz hasonló eseteket látva, az emberből óhatatlanul is előjön az igazi kisember. Kezdve onnan, hogy a valódi vesztesek mi, a szurkolók vagyunk, nekünk kell hétvégente az NB II-ben meccsre járni, nekünk kell elviselni a megaláztatást hétköznaponként, a mi életünket cseszték el, miközben valódi felelősök nincsenek. Nem veszik elő semmilyen formában azt, aki a játékost idehozta, aki leszerződött vele ennyiért, és aki bénán bontotta fel a szerződését, ahogy a játékosban sincs annyi gerinc, hogy ha már a teljesítményével kiejtette a klubot, akkor legalább ne tartsa a markát utólag. Ráadásul nem is elmaradt bért követel, hanem plusz egy évet, ami még a szerződéséből hátra volt, miközben b*szott teljesíteni érte.

Ha a Honvéd egy sziget lenne, ahol Darwin él, akkor Darwin soha nem írja meg a Fajok eredetét. A gerinc tanulmányozása nélkül nehéz.

{/kommentár}

Tik-tak, ketyeg az óra, és a szurkoló egyre bizonytalanabb. Senki nem mond semmit, és ha mégis mondanak néha valamit, akkor annak sem hisz, mert az elmúlt évek tapasztalatai alapján szinte minden bizalmát elvesztette a klubvezetésben.

És akkor itt van február 28., egy teljesen egyértelmű határidő. A FIFA oldalán több bukott per is megjelent, miközben a magyar sajtó megírt egy másikat, név szerint Cirkovicot, majd újságírói kérdésre a nemzetközi szövetség elismerte, hogy a Honvédot kizárták az átigazolásból, erre a Honvéd is kénytelen volt elismerni.

Most pedig fizetni kellene, ha jövőre is NB-s osztályú Honvédot szeretnének.

A dátummal valószínűleg tisztában vannak a klubházban, ahogy valószínűleg egy sor olyan dologgal is, amiről nekünk fogalmunk sincs, pedig komoly akadálya a licencünknek, a létezésünknek.

A mi dolgunk az, ha már úgy alakult, hogy ismerünk pár részletet, hogy izguljunk, és reménykedjünk abban, a klub legalább megpróbálja megnyugtatni a közösséget a napokban: lesz licenc, rendeztük a tartozást, tartozásokat, a tartozások egy részét.

Baromira nem kényelmes a helyzet. Nem elég, hogy szánalmas módon középcsapat lettünk a másodosztályban, hogy nyáron egy csomó, egyébként meghatározó játékos szerződése lejár, még azon is izgulnunk kell, hogy a papírmunkát sikerül határidőre elrendezni, vagy vár ránk a BLASZ, esetleg szélsőséges esetben a felszámolás?

Február 28. az szerda. Idén szökőév van, vagyis lesz február 29., mégpedig csütörtökön. Úgy gondolom,

az lenne tisztességes a klubtól, ha február 28. másnapján, tehát amikor már pontosan tudja, hogy az elismert tartozás miatt bukó vagy nem bukó a licenc, akkor kiadjanak egy közleményt: elrendezve. Vagy nem.

Nyilván, Cirkovic valószínűleg egy a sok közül, azonban mivel csak ennyit ismertek el, legalább ezt az ügyet le kellene zárni. Ettől persze ugyanúgy bele lehet hazudni a szurkolók szemébe minden más szabadon választott témában, azonban a Cirkovic-ügy akkorát pörgött a lakossági köztudatban, hogy mindenképp foglalkozni kell vele.

A legtisztább persze az lenne, ha elmondanák, mit várhatunk, mi történik, történhet a közvetkező napokban. Na, ez az, ami valódi tulajdonos hiányában soha nem fog megtörténni. Nem olyan bonyolult belátni, hogy ha nem tudunk elég saját bevételt kitermelni (játékosok eladása, központosított bevételek újraosztása, szövetségi támogatások stb.), akkor az egyetlen lehetőség, hogy a lehető legalacsonyabb szinten tartott költségvetés lyukait a tulajdonosi körnek kell betömnie úgynevezett befizetéssel. Magyarul nagy valószínűséggel Bozónak kell a zsebébe nyúlnia, és el tudjuk képzelni, hogy mennyire boldogan fogja ezt a mozdulatot megtenni. Viszont ha nincs licenc, még annyit se ér a klubja, mint most.


🗣️ a hozzászólás // előmoderált.
✉️ kapcsolat // itt írhatsz egyenesen nekünk.
💳 támogatni // pedig így tudod a munkánkat.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||