Mastodon

Megalázó, de újra elővettük a kiesőmatekot

Mosonmagyaróvár – Honvéd @ Mosonmagyaróvár, 17:00

child playing with an abacus and learning to count

Szerintem sosem gondoltuk volna, hogy 2024 április közepén azt fogjuk számolgatni az NB II. 28. fordulója előtt, hogy hány pont kellene a bentmaradáshoz. Az elmúlt évek alapján a rutin szerencsére megvan, szóval essünk is neki.

A minket érdeklő meccsek:

  • Mosonmagyaróvár – Honvéd (ősszel: 1-3)
  • Gyirmót – BVSC (3-0)
  • Budafok – ETO (1-4)
  • Pécs – Tiszakécske (0-0)
  • Soroksár – Siófok (1-0)

Egyes számú megállapítás: ha minden ugyanúgy alakul, mint ősszel, akkor az nekünk majdnem tökéletes. Talán a Tiszakécske nyerhetne a Pécs ellen, ami ugyan kicsit sűrítené a legalsóbb házat, viszont a Pécstől pontot venne el.

Ha győzünk, akkor 36 pontunk lenne. A Pécsnek eredménytől függően 31, 29 vagy 28, illetve a Budafoknak és a BVSC-nek 33, 31, 30, vagyis szinte bármi előállhat mögöttünk. Tegyünk egy erős feltételezést, és a BVSC és a Budafok vereségét vegyük biztosra, vagyis elég a Pécsre figyelnünk.

Ha nyer a Pécs, akkor 31 pontja lesz, míg a BVSC-nek és a Budafoknak 30-30, tehát 6 pontra húznánk el. Sajnos az egyenlőség esetén döntő győzelmek száma 8-8 mindenkinél, ha nyerünk, akkor nekünk 9, vagyis a 6 pont előny nem három, hanem csak két meccs, viszont a hátra lévő fordulók száma hat. Ez kevés.

Ha nem nyer a Pécs, akkor legfeljebb 29 pontja lehet, tehát a újra a Budafok és a BVSC számít a 30-30 pontjával. Tehát optimális esetben két meccs fórt lehet legfeljebb összehozni a hétvégén.

A pesszimista esetet inkább ne is vegyük elő, mert ott előállhat egy ilyen tabellavég:

  1. Budafok 33 (9 győzelem, legalább mínusz 9-es gólkülönbség)
  2. BVSC 33 (9 győzelem, -12)
  3. Honvéd 33 (8 győzelem, -2)
  4. Pécs 31 (7, -12)
  5. Siófok 27 (6, -21)
  6. Tiszakécske 22
  7. Mosonmagyaróvár 27

Konkrétan egy meccsen belülre kerülnénk a kieséstől.


A Mosonmagyaróvár nem lesz döntő fontosságú, azonban az idei szezont elnézve, a Mosonmagyaróvár elleni három pont szinte ingyen van minden csapatnak, tehát nekünk is meg kellene szerezni.

Egyébként érdekes, hogy azok ellen a csapatok ellen, akikkel már kétszer játszott, a Mosonmagyaróvár egyedül a Gyirmót ellen szerzett kétszer pontot (1, 1), egyszer a BVSC (1), a Kozármisleny (1) és a Szeged (3) ellen, míg hat csapattól oda-vissza kikapott. A 14 pontjukból 6 pontot szereztek otthon és 8-at idegenben.

Talán nyugodtan nevezhetjük még számunkra is megugorható feladatnak a győzelmet.


Ami valamennyire neccessé teszi a dolgot, hogy a 13 idegenbeli meccsünkből mindössze kettőt tudtuk megnyerni. Még az első fordulóban Csákváron, majd a tavaszi első fordulóban Kozármislenyben. Vagyis egyet július végén, és egyet február elején.

De ennyit a kiesőmatekról.


Más témánk viszont nincs nagyon.

Állítólag Kerezsi már játszhat, bár ha Holman vagy Bobál kezd középcsatárban, akkor megint a szélen fogjuk pazarolni. Aztán állítólag az is előfordulhat, hogy Futács már kaphat pár percet.


Ja, és a 2000 (kétezer!) forintos vendégjegyekről egy mondat: megnéztük év elején az árakat, a Mosonmagyaróvár már akkor is ennyit közölt, szóval nem nekünk szólnak, mielőtt bárki ilyesmit feltételezne.


[Továbbiak: twitter, bluesky, mastodon]

címlapkép: Yan Krukau/Pexels.com

🗣️ a hozzászólás // előmoderált.
✉️ kapcsolat // itt írhatsz egyenesen nekünk.
💳 támogatni // pedig így tudod a munkánkat.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||