Mastodon

Én és én meg a gerinc – kispesti tragikomédia ötször kilencven percben

Gyirmót–Honvéd 3–1

Laczkó 5 bajnoki, 4 vereség, 1 győzelem, 5-11-es gólkülönbség.

Az ARAGO-éra (Fórizs) a formai hatalomátvételtől: 6 bajnoki, 5 vereség, 1 győzelem, 6-13 gólkülönbség.

Az NB II-ben, egy Kispest/Honvéd.

Van még kérdés?

Igen, volna: délelőtt tizenegy óra, és egyelőre

sehol sem találom Laczkó és Fórizs azonnali lemondását és/vagy kirúgását.

(Az, hogy nem találjuk, még nem jelent semmit, hiszen az Új Sajtóosztály egy ilyen bejelentésnél egyszerűbb dolgokat is képtelen megugrani. Éljen soká az általuk képviselt, és a kispesti valóságba átültetett megkérdőjelezhetetlen szakmaiság!)

Ne, kedves Buksi, ne akarj tovább dolgozni ezen, ahogy minden nyilatkozatodban megígéred, mert csak egyre rosszabb lesz minden. Semmi, de tényleg semmi előremutató nincs az ittlétedben.

Továbbra is hatalmas kérdés, hogy

ekkorát mégis hogy a retekbe lehet ilyen gyorsan bukni egy Honvédnál, mint amit Fórizs és Laczkó összehozott?

Minap pont azon gondolkodtunk, hogy Fórizsnál gyorsabban utáltatta meg bárki magát Kispesten? Még Hemingwaynek is kellett másfél-két év, hogy a közösség egy része kikezdje. Krémerre már nem emlékszem, viszont azt tudom, hogy Vincze Gábort az első perctől utálta mindenki. Reszeli elég jól kibekkelte, Pölöskei szintén, és szegény Fitos is csak eredménytelen volt, azt viszont már nem húzta ki a padon, hogy ezért meg is utálják. Ellentétben az isteni Sándorral.

Alig több mint egy hónap telt el a székfoglalója és a BVSC között, ebből ráadásul két hétvégén bajnokit sem játszottunk (válogatott, kupa), és már kint maradt tüntetőleg nagyon sok szurkoló a meccs elején, valamint a lefújás előtt kijöttek, kijöttünk, miközben zúgott a Fórizs, takarodj! Minden elismerésem, ehhez nagyon komoly tehetségre van szükség. Vajon a nagy szerelem női csapatot mennyi idő alatt veri majd ugyanúgy szét, mint a felnőtt férfit, vagy hogy is hívjákot?

A Laczkó által hozott 5 meccs – 0,6 pontos átlag számszakilag nem újdonság mostanában Kispesten, azonban az, hogy az NB II-ben hozta össze, mégiscsak ad neki valami bukét. A legrosszabb első öt meccsek az elmúlt huszonpár évből, valamint az edző összes bajnokijának száma:

  • Fitos 0,4 pont (4-13, -9) – 5 bajnoki
  • Csábi 0,4 pont (3-7, -4) – 5 bajnoki
  • Supka második turnus 0,4 pont (3-7, -4) – 44 bajnoki
  • Supka első turnus 0,4 pont (3-6, -3) – 48 bajnoki
  • Sannino, 0,6 pont (8-13, -5) – 25 bajnoki
  • Laczkó 0,6 pont (5-11, -6)
  • Őze Tibor 0,6 pont (5-11, -6) – 6 bajnoki
  • Klafuric 0,6 pont (3-10, -7) – 21 bajnoki
  • Courts 0,8 pont (6-12, -6) – 12 bajnoki

És hagyjuk azt, hogy tele vagyunk sérültekkel, meg lelkileg nincsenek rendben a játékosok, mert ki miatt van ennyi sérültünk? Ki miatt vannak lelkileg összetörve a jajj, szegény játékosok? Mi vagyunk velük egész héten, vagy az edző, a sportigazgató, a stáb többi tagja?

Igen, a Kispest/Honvéd egy feladat, amit meg kell tudni ugrani, különben viszlát. Ide az kevés, hogy a tulajdonos haverja vagyok, hogy Rossi mellett bámultam a tapétát évekig, és a többi. Ha maradsz, csak tovább ártasz. Fogadd el, hogy megbuktál, és még azelőtt távozz, hogy végleg rád égne a teljes történet. Fórizs már menthetetlen, egy ország ismerte meg iszonyatosan rövid idő alatt a nevét, és röhög rajta, azonban Laczkónak még lehet menekülés. A felcsúti utánpótlás-elfekvőben mindig lesz egy hely. Ott nincs szem előtt az ember, újra fel lehet építenie magát.

Ez most nem sikerült, és lassan ott tartunk, hogy egy nagyon akarós szarásra hasonlítunk, aminek tudjuk mi a vége.

Selejtezésre van szükség a klubházban és a játékoskeretben is. Nem feltétlen csak a régieket kell kirúgni, kiutálni, kifúrni, felmondásba hajszolni, hanem önkritikát gyakorolni, és kéjesen vigyorogva elismerni: megtettem a dolgom, ismét szétvertem valamit. A vállat meg lehet lapogatni: ráadásul rekordidő alatt. Majd utána peckesen távozni a klubházból és keresni egy újabb áldozatot.

A Honvéd immunrendszere sajnos annyira legyengült az elmúlt években, köszönhetően a Metalcom-éra ámokfutásának, hogy egy annyira látványos bacilust, mint Fórizs, aki nem cseppfertőzéssel, alattomosan érkezik a szervezetbe, hanem kamionnal szakítja be a kertkaput, szóval egy Fórizst már nem tudott elviselni. Megadta magát. Természetesen volt gazdatest házon belül, mert ha minden pletyka igaz, akkor Fórizs és Nagy Laci bőven a tulajdonosváltás előtt tartotta egymással a kapcsolatot. Konkrétan láttam nyári edzőmeccset, ahol már pincsiként ment a Mester után. (Kispest az a hely, ahol nem a sith lovagnak van tanítványa, hanem a tanítvány, a csicskás választ magának mestert, akire ráakaszkodhat.) És nekem ne magyarázza senki, hogy a munkája adott területeken nélkülözhetetlen, mert az NB II-ben állunk kieső helyen.

El sem tudjuk képzelni, hogy az amúgy is sötét játékosfejekben micsoda károkat okozhattak az elmúlt hónapokban. Hivatalosan csak augusztus közepén érkeztek, de már jóval előtte rátelepedtek a klubra. Egy Szombathely, egy Ajka, egy Mezőkövesd gyorsan kapcsolt, és ezekről a helyekről rövid úton repültek, nekünk azonban nem volt szerencsénk.

Felesleges innentől bármiről beszélni, ennek itt és most vége kell legyen.

Legalább három, de inkább négy embernek el kell azonnal takarodnia a klubház környékéről is (Fórizs, Laczkó, Nagy, és aki az erőnlétért felel, hogy ennyi a sérültünk folyamatosan), valamint a játékoskeretben is meg kell találni azokat, akik nélkül könnyebb lesz az életünk, és a többiek beszarnak annyira, hogy komolyan vegyék a munkájukat. Lennének neveim, azonban bevallom, nem ismerem az öltöző pontos szociometriáját, szóval lehet, vaktába lövöldözök. Annyi biztos, hogy az elkényelmesedett akadémisták egy részét gond nélkül vágnám ki, még akkor is, ha ezzel buknám az akadémiai támogatások egy részét. Valahogy rendet kell tenni, mert amíg nem tesszük, addig csak minden egyre rosszabb lesz.

És a nyári rendrakás az minden volt, csak nem rendrakás. Ahogy látom, nem egy alkalommal személyes utálatok mentén születtek a döntések, és nem szakmai alapon – és itt megint felvetném Fórizs (és Nagy) felelősségét. Mégis milyen hangulatot teremtettek a klubházban az ámokfutásukkal?

Maga Fórizs nyilatkozta a szájával, hogy olyan munkahelyet szeretne, ahová az emberek boldogan járnak be. Mégis hogyan, ha ő is ugyanazt a teret használja? Ki az, aki ide, hozzá boldogan akar bemenni? Egyáltalán milyen ember az, aki egy ilyen helyre boldogan megy be?

Elegem van.

Ahhoz, hogy akár egy kicsit is megértő legyek az Új Felállással szemben, ahhoz valami nagyot kellene villantani. Kezdve ott, hogy őszintén kiállunk, és Sándort (illetve az embereit, ha vannak) nyilvánosan megalázzuk, majd kitesszük még a kerületből is. Akkor azt mondom, hogy ha nem is döntetlen, de legalább megpróbálkoztak egy kapura lövéssel a megaláztatás-derbin, ahol gólokkal húztak el az első percekben.

Utána ki kellene állnia valami hiteles embernek, és esetünkben hiteles csak az lehet, aki az egész kócerájt fizeti, és elmondania, hogy mit szeretne, valamint elnézést kérnie, hogy ennyire benézte a közös életünk első heteit.

Addig viszont marad a mély gyűlölet több szereplő irányába.

(Egy kínzó kérdés: amúgy miféle gerinc kell ahhoz, hogy szétverj egy amúgy is haldokló klubot, miközben a háttérben rejtőzködsz, megszólalni sem akarsz, mersz vagy tudsz? Milyen ember az ilyen?)


_a meccsről

Minek? Mit?


_osztályozókönyv


🗣️ a hozzászólás // előmoderált.
✉️ kapcsolat // itt írhatsz egyenesen nekünk.
💳 támogatni // pedig így tudod a munkánkat.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||