Rövid beharang a “sosem könnyű” jegyében

cimkeppaksÉrdekes egy személyiség a szurkolóé. Sokszor jutottunk már e konklúzióra, tudom, de az a nagy igazság, hogy még sokszor fogunk erre jutni. Idény előtt szurkolótáborunk egy része bízott a tavalyi tavasz remake-jében, míg mások, így én is, egy nyögvenyelősebb félszezont sem tartottak elképzelhetetlennek. Erre nehezen, de verjük az Újpestet,  majd gálázunk a személyiségzavaros Valami Akadémia ideiglenes otthonában, és már min fantáziál a jó RW? Hogy a kövesdi meccs végéig abba se kéne hagyni a pontgyűjtést. Pedig ez nem olyan egyszerű feladat.

Vagy az 1909.hu-n, vagy a fácsén olvastam, hogy két kiesőjelölt zöld-fehér klub elleni hazai meccsek jönnek, legyünk kinn minél többen, ne csak a nagy pesti riválisok ellen teljen meg a lelátó. A felhívás második felével abszolút mértékben egyetértek, az elsőt pedig megértem, hisz úgy nem lehet bevonzani közönséget, hogy “bocs, gyerekek, nem lesz könnyű meccs egyik sem, magunkat ismerve még negatív meglepetésbe is belefuthatunk, de azért gyertek”. Kell hát a biztatás, a finom szurkolói kajánsággal a kiesőjelölti létre utalás, ami a Kaposvárra igaz is (bár pl. örök pesszimiska Faterom ellenük is bejósolja majd a hazai vereségünket, ami szerintem is minden határon túlmegy, de hát az Öreg ezt már félig meddig babonából teszi, így megkapja a felmentést), viszont a Paks, álljon bármilyen lenn is a táblázaton, a kerete nem erre predesztinálja, hanem a meccseink megnehezítésére. Már úgy beszélek, mint Rossi, én kérek elnézést – de valahol ez tényleg tök igaz. Egy Barta, egy Simon bármikor tud villanni, Délczeg elvileg csak a szögizászló fele, de magunkat ismerve most persze majd nyom egy tipikus helyzetkihasználást, egyedül most az egész idényben, és akkor még ott van a visszereslábúak kasztjából Vayer, vagy a  rendre csak ellenünk betaláló Kiss Tamás, szóval sok aknát hoznak magukkal a paksiak a zöld-fehér csapatbuszban, melyeket oly nagy műgonddal kívánnak lefektetni Kemenes kapuja körül, mint anno a 40. szovjet hadsereg utászai Kabul, Jalalabad és a Pandsher-völgy térségében, 10 éves afgán kalandjuk során. Az pedig bizony sok kellemetlenséget okozott szerencsétlen helyieknek.

Felállásilag ismét csak tippelésre hagyatkozhatunk. Hidi állítólag visszatérhet sérüléséből, Alci eltiltása lejárt, Lupoli meg elvileg fizikailag-papírügyileg is harcra kész. Hogy ez mit változtathat a múlt heti kezdőn, lehet tippelni, mi úgy érezzük, Patya visszakerül középre, így Diarrától érzékeny búcsút veszünk a kezdőből, Alcit nagyon kultiválja a Mister, így visszatérhet a balszélre, ami Boti padozását jelentheti (amit nagyon sajnálnék), esetleg középre behúzását és Ivan kihagyását, hisz ne feledjük, Fehérvárott többször is kidagadó halántékerekkel szidta a horvát centerback-et Rossi. Lupo pedig érzésem szerint jó Rossi-s hagyományok szerint csereként jön majd a második félidő első traktusában az addigra megfáradó Job helyére, mint az anno csereként beszoktatott Martinez, hogy aztán később legyen sztenderd kezdője a vörös-fekete támadósornak..

A többiek helye stabil: Szabi tovább hozhatja bravúrjait és néha hajmeresztő nyugalmát a legveszélyesebb paksi lövésekkor is, Ignja majd tanári lesz, a csöppnyi Uralkodó pedig gyors, Báló folytathatná idei gólsorozatát, Zsivány pedig a szürkülés mellett mutathatna mást is, Zoli bá a múltkori léc és két gólpassz után hátha bever egy lecsorgót, Daud pedig egy jó-egy tré meccs szabásmintája szerint holnap egy dugóval vagy értékesített tizivel kedveskedik nekünk.

Ez mind nagyon szép, csak még egyszer mondom, ne feledjük, a Paks is ott lesz a pályán, és ha egy pillanatig is elhisszük, hogy nekünk már csak diadalmenetben kell behúzni a 3 pontot Csertői várhatóan pokróc durvaságú rugdosódó csapata ellen, nagy bajban lehetünk, ahogy arra már a tar kispadmágus is rávilágított többször. Úgyhogy én most azzal is kiegyeznék, ha hétfőn nyugodtan gurigázva végigunalmaskodnánk egy 90 percet, majd a 88. minutában egy Éger kezezés után Daud  beverné a 3 pontos tizit. Majd a Kaposvár ellen jöhet a szép játék. Nem mintha az olyan könnyű lenne, de arról majd pénteken pesszimistáskodok.

“Rövid beharang a “sosem könnyű” jegyében” bejegyzéshez 16 hozzászólás

 1. Baszki, ha nem figyelmeztetsz Jobra, mindig elfelejtem, hogy van :)
  Amúgy +1 az 57. percben bekövetkező Job-Lupoli cserére, amit azonnal követ az 59-ben egy Bonazzoli-Holender.
  (Holender lesz Rossi Horváth Adriánja?)

 2. Nagyon jó lenne behúzni a soron következő 2 hazai mérkőzést, de nem lesz egy sétagalopp.
  Hétköznap és késői időpont, de remélem minél többen leszünk kint!
  Sajnos van bennem félsz is, mert a betömörűlő, védekező ellenfélre kell számítani és ez nekünk kevésbé fekszik, feküdt eddig. Azonban talán ezen a fronton is változás állhat be, most lesz szerintem Bonazolli igazi bemutatkozása és remélem megszerzi az első gólját. Itt főszerep vár majd rá ezen a mérkőzésen és remélem összehoz egy gólt.
  Amitől tartok az a Paks kontrái, az unszimpatikus Simon gólérzékenysége és Délczeg G. “bosszúvágya”.
  Az nb1.hu-n ezt írta.

  „Nagyon várom már ezt a mérkőzést. Jelenleg ezzel a
  meccsel fekszem, és reggelente ezzel kelek. Annak ellenére, hogy ott is
  jól éreztem magam, nagyon buzog bennem a bizonyítási vágy. Az is plusz
  motiváció a számomra, hogy Kispesten lesz a mérkőzés. Nagyon bízom
  benne, hogy nyerni fogunk.”

  Erre csak azt tudom mondani, hogy kevés ember kapott annyi időt és bizalmat mint Ő, amikor még itt volt Nálunk és ennek ellenére elég halovány lett a produktum sajnos.
  Nem tudom, semmi bajom vele…….de Én azért kicsit visszafogodtabban nyilatkoznék a helyében és elgondolkoznék pár dolgon.

  1. A betömörülő, védekező ellenfél és a sorfal elleni eredményességgel kapcsolatban eszembe jut Ronald Koeman, akit mint nagy lövőt arra tanítottak, h az első szabad-, vagy kapurarúgás embert kell találjon. A következőbe már elugranak, vagy nem mernek belenyúlni sem….

   1. Nem lesz egy könnyű meccs, de bízzunk Vécsei és Hidi átlövéseiben vagy sorfaltag “kilövéseiben” :)
    Az biztos, hogy egy Bonazolli a húsdarálóban bent és Holander, Prosser, (Daud) a széleken a gyorsaságukkal, kreativitásukkal meghozzák az eredményt. Akárhogy is, de egy góllal nyerni kell!

    Csertői jó edző,(már Honvédos múltja miatt is szimpatikus nekem a személye) de nincs könnyű helyzetben az tény azonban remélem nem ez lesz az élete edzői meccse.

    Apropó Csertői…itt egy video pályafutásának végéről 1998-ból,

    http://www.youtube.com/watch?v=dcfB7ETJuDo

    még Kispest-Honvéd játékosként, talán ezt kevesen tudják……

    (csak gyengébb idegzetűeknek!!!! tényleg nagyon durva látvány) ezen a meccset törte el a lábát Mátyus. (!!!)

    (Anno kint a mérkőzésen is félelmetes látvány volt, de így utólag megnézve is döbbenetes).

    Szóval Honvéd-Ftc 2:2. Hét perces a Videó, de megéri megnézni. Vezérrel, Plókaival, Gálhidivel, Mecseki dokival.

    A csigás tv2 készítette, de ebben a 7 percben minden benne van és azt hiszem a mai “nagy profi” Harmadik félidősök is tanulhatnának belőle, hogyan kellene egy mérkőzésről tudósítani! Így is lehet szerintem és nem bánnám, ha ez a vasárnap esti összefoglaló kevésbé szólna Puhl és Nyilasi urak haknizásáról, a műsorvezetők bénázásáról és az aktuális vendégek amatőrködéséről (tisztelet a kivételnek).

  2. Még kicsit az elején vagyunk, de úgy érzem, hogy előbbre léptünk a betömörülő védelemmel szemben.

   sok jól fejelő játékosunk van(Bona, Ignja, Lovric,Zsiva) és ami főleg bizakodással tölt el: az a támadó szekció változatossága, minősége és nálunk szokatlan létszáma… ha a támadó középpályásokat is beleveszem :Vécsei, Holender,. Daud, Job, Prosser, akár még Hidi is, Bona és remélhetőleg Lupoli.

   Sőt ha felépül, remélhetőleg Vernes is hozzátehet és Lőrinczy is. ez így 10! ha hozzáveszem a jól fejelő védőket, ez olyan létszám és olyan variációs lehetőséget ad, amit már sokkal nehezebb levédekezni,

   Arról nem is beszélve, hogy végre átlövésekből is jók vagyunk, ezekkel fel tudunk törni bármilyen védelmet, legalábbis Paks, Kaposvár szinten mindenképp. A Loki, Fradi már keményebb lesz, ott már igazán fog látszani,
   hogy valóban dobogó szintű csapatunk van, vagy csak lépegetünk afelé. De az előző 2 meccs mindenképp szép jövőt sejtet…CSAK!

 3. De jó lenne egyszer egy flashmob-ot szervezni egy Kispest meccsre, és meglepni Hemi papát, egy telt házzal. Kíváncsi lennék az arckifejezésére. :) /Talán ha kicsit jobb idő lesz, egyszerűbb lesz./

  1. Én is gondolkoztam már ezen!
   Csináljuk meg a Honvéd-MTK- n mondjuk!
   Szervezés és összefogás kérdése az egész és sajnos amennyire szétszórtak vagyunk.L
   Lásd az eme fórumon íródott nagyon jó KLTE-s írást !
   Lehetne ez az új kezdet első értékmérő eseménye valóban!
   Csak ötletelek……, de:
   Klub: – jegyek féláron
   KLTE, fórumok, Kispest facebook oldalak, Ultrák – hírverés, terjesztés.
   (mindenki hozzon +1 embert)
   Önkéntesek – szórólapozás a postaládákba a kerületben!

   1. ahogy beszélték korábban, a Kispest szurkolókat nehéz megmozdítani ( bár nem lehetetlen).
    Én a megoldást az “ingyenes” nézők becsábításában látom.
    Mit tudom én, nyugdíjas klubok, meg középiskolák tornatanárait lehetne megkeresni.
    Bár az ingyenes jegyhez klubkártya kell, amit CSAK személyesen lehet kiváltani az irodában – kitudja mikor…
    Lenne azért “rendszer összeomlás” amikor egy középiskola100 diákja bekopogna az irodába klubkártyát kiváltani. Nem értem miért nem elég az igazolvány simán a pénztárakban nyugd. és a diák jegyek kiváltáshoz, miért kell a klubkártya?

    1. Hemi papa lenyilatkozta már több helyen, hogy nem kultiválja az ingyenes dolgokat! :) Ez amolyan ámerikai üzletvezetési szemléletből eredeztethető gondolat, amihez nagyon ragaszkodik, aminek nincs ára, annak nincs is értéke alapon. Ebben is van valami és régen volt is ingyen meccs valamikor, de akkor sem teltek meg a lelátók sajnos annyira.

     Szerintem inkább valami össznépi dac, összefogás lenne az ami megmozdíthatná a néptömeget! Kellenének persze szerintem Legendák, hívó arcok, akik reklámoznák, ajánlanák ezt az eseményt. (szerintem ennek még igenis van szerepe).
     Ugyanúgy lenne értelme a postaládába bedobott hirdetésnek, ahol világosan, egyértelműen fel kellene tüntetni mi ez, miről szól, semmi veszélyt nem jelentene ha kijönne valaki, hol áll most a csapat stb.
     (muszáj ez a szájbarágás, mert sajnos nagyon sokan elpártoltak és nagyon nincsennek képbe, de minden ember számít)

     Vagy talán kellene egy “erődemonstráció” jelleg a közelmúlt eseményére, mutassuk meg, hogy Puskás és Kispest egy és ugyanaz!

     Félre kellene tenni a vélt és valós sérelmeket mindenkinek és tényleg egy kezdet lehetne egy teltházas Honvéd-MTK mondjuk.

     Klubkártya amit írtál megkerűlhetetlen, ebbe az irányba megy el az MLSZ, ezt nem tudod hosszabb távon kivédeni. Mondjuk régi vesszőparipán, hogy van a kerületben két Bevásárlóközpont. Gondolom nem lenne olyan nagy dolog,hogy ha nem is pénzzel, de támogassák valahogy a kerület csapatát. Mindkettőben van információs pult. Egy hasonlót kilehetne alakítani és a klub valamelyik alkalmazottjának, pénztárosának a munkavégzés helyszíne ez lenne mondjuk napi 4 órában. Ott lehetne jegyet venni, klubkártyát váltani. Rengeteg ember megfordúl ezeken a helyeken, elérhető sokkal jobban mint a stadion és ha csak kisérleti jelleggel is, de szerintem megérné kipróbálni.

 4. Lassan a Vidi is lőtávolban van, brrr, ez egyszerre hátborzongató és ijesztő! Két papíron könnyű meccs, nekünk, itthon. Jajj. Valahogy én is B.Zoli első gólját érzem, és egy gyors kiállítást a Paksból (mint szerencsétlen Milan-nál délután), aztán majd aggódhatunk a Kaposvár miatt – 3 pontra a második (!!!) helytől!

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.