Első

10380000_10204126458220349_3002932044736568351_oTegnap délután megvolt az első edzőmeccs. Túl sok okosat most ne várjatok – olyan tipikus első nyári edzőmeccs volt. Játék nem sok, elképzelés nem sok, igaz, most új játékos se sok, ellentétben a megszokottakkal. Nyeretlen kétéves próbázók legalábbis semmiképpen sem, volt viszont a 3 új veterán afróból kettő a kezdőben, meg bejött később Ihrig-Farkas és Pantovics is, szóval akár infókban is dúskálhatnátok a beszámolónk által – de mivel a meccsen sem történt semmi izgalmas, ez most valamelyest elmarad.

Az idő kellemes volt, a társaság kellemes volt, kb. ennyi pozitívumot tudok kiszülni magamból, bár Gyuritól majd kapok a fejemre, hogy miért vagyok ilyen pesszimista már a bajnokság elején, és akár igaza is lehet, de hát RW az RW. Ráadásul az egyetlen értékelhető momentumról, Youla góljáról a meló miatti kései kiérés miatt le is maradtam, így csak az esti bográcsozás végén tudtam meg a többiektől, hogy nem 0:0 lett a vége, ahogy én hittem, hanem nyertünk. Yeah.

Amúgy Hantásan a lényegi infók, amik érdekelhetik a szurkolókat:

 • az új afrikaiak »jól mozogtak«, hogy ezt a semmire se jó terminológiát használjam. Tudom, hogy tele van már a padlásunk a jól mozgó, ám később kiderülő, hogy focizni nem tudó arcokkal, de most valahogy egy Porcarira, Brightra, Fieberre, Kostolanira visszaemlékezve ezek a mostani arcok tényleg úgy tűnnek, mintha barátságban lennének a labdával, fedezik azt, jól meg is játsszák.
 • Traoré, a középcsatár czukk elég sűrű gyerek, amolyan Sadjo baba és Seedorf szerelemgyereke, csak kissé darabos néha, meg lassúnak tetszik, de nem dadog nála a labda. Én ennek azért örülök.
 • Youla dettó, csak gyorsabb, atletikusabb, soványabb. Ő lehet a legnagyobb nyereség, lelkendeznék szívem szerint, de egy edzőmeccs után, harmatos ellenfél elen, hát inkább még kivárok.
 • A visszahozott-kipróbálandó fiatalok közül Pantovicsban nagyon bíztam, de nem igazán találta a ritmust, sok hibával játszott, talán izgult (?). Ihrig-Farkas elsőre nekem rémisztőren darabosnak tűnt, Hanta viszont óriási tehetséget vizionált a láttán, látszik, hogy más-más oldalról néztük a meccset.
 • Ignja, Alci, Hidi, NagyGeri, Vécsei a szokásosat hozták, picit fékezettebb habzással, bár Báló a végén azért tett egy warzychai/szabótibis zsugát, jó volt nézni. Holender új poszton, a csatársor és a középpálya közt lebegett, nem találta a helyét és meg is sérült.
 • Baráth Boti egy félidőt kapott, azt is középső védőként – úgy látszik ez olasz őrület, hogy ő már ne legyen jobbhátvéd. Godoy kisöccse, a panamai liberó, Navarro meg úgy elvolt az első félidőben. Ez a poszt nagyon sovány így.
 • Az albán Kristi és a román Sundas is bemutatkozott a közönségnek a védelemben (Sundas nem először játszik edzőmeccsen), előbbi halovány, utóbbi biztató elemeket mutatva fel.
 • Pletykák: Csábi után állítólag Vernes és Délczeg is kölcsönbe kerül, utóbbi tán ‘egerszegre, előbbi célállomását nem tudjuk, a mi társaságunk Pécsre adná Véberhez. Botka civilben nézte a meccset. Megjött Godoy valóban, szintén civilben alakított karibi férfimodellt a korlátnál. Állítólag a neje is itt van (Hanta szerint) és a főtribünön ülve nézte végig a hátsó füvesen zajló edzőmeccset. Hogy miért onnan, és ez miért fontos infó? Nem tudom. Megsütött a nap.
 • Vierchowod nem a padról, hanem a magas kameraállványról nézte végig a meccset, lábát lógázva, mint egy teniszbíró. Ez a csóka egy ARC. Mellette csak Cordella rontott az összképen, aki szintén feloktrojálta magát az edző mellé az állványra szotyolázni.

A lefújáskor a tömeg szétszéledt a még mindig középerősen büntető napfényben, mi pedig egy rituális idénykezdőre nyomultunk tovább, miután az edzőmeccset igazoltan kihagyó Fater otthon egy bográcsban elkészített wekerlei terrorlecsóval vendégelte meg a blogszerkesztőséget és kapcsolódó elemeinket. Csodás kép volt a lassan hűlő ódon munkástelepi éjszakában, ahogy az eleinte bátran a lecsóra magukat rávető kollegák “bírjuk a csípőset” szólamai 1-2 perc után elhaltak, és szublimáló ajkakkal könyörögtek Faternak, hogy vallja be: mit tett ebbe, milyen kapszaicin tartalmú paprikamutációt? “Ebbe? Semmi nincs ebben, kb 12 paprika, abból csak 3 kis bogyiszlói” -közölte büszkén Fater, majd a bajusza alatt hozzátette: “Meg úgy 7 darab félerős“. Hanta azt hiszem itt nyelt fére.

Halovány edzőmeccs és emlékezetes afterparty indiítása volt ez a szerda az idénynek, remélem, legalább így folytatódik.

up: ez a csapat játszott a meccsen: Czuczi (Horváth A.) – Ikenne-King (Sundas), Ignjatovic (Kristi), Alcibiade (Baráth), Navarro (Kabouré) – Nagy G. (Kapacina), Hidi (Vécsei) – Daud (Prosser), Holender (Pantovic), Youla (Ihrig-Farkas) – Traore

Fotó: Lovi | babar – 1909foto.hu.

“Első” bejegyzéshez 67 hozzászólás

 1. Köszönöm a beszámolót, szinte átéltem a helyszíni élményt :)

   1. mi az hogy “sok felkészületlen” ? nekünk csak 2 van… :D
    persze ha a vezetésünk olyan lenne, mint a bloggereink, akkor tuti lenne a BL csoportkör… :/
    mint köztudott.

 2. Néhány javítás:
  1. asszem amikor sétáltunk kifelé, kiderült, a tribünön ülő hölgy nem Godoyhoz tartozik, hanem valamelyik egyéb jellegű játékosunk miatt volt jelen. (Frau Godoynénak azért örülnék, mert akkor bizti, hogy van, lesz a srác.)
  2. Ihrig-Farkas valóban kicsit emlékeztet felépítésben a jó Mészárosra (egykori saját nevelésű ifink, úgy 10 éve), de nem annyira darabos, és volt néhány remek megindulása a védők között, általában sikeresen.
  3. Holender dettó. Fura volt, ha tényleg ezt a 4-2-3-1-et erőlteti majd a mister, akkor Filippinnyó nem lesz triviális a csatár mögötti poszton.
  4. Pantovicra nagyon kíváncsi voltam, fura volt, hogy amíg a pályán volt, végig harmonikázott, többet láttam a középhátvédek mellett labdát kérni, mint a kapuhoz közelebb. Talán majd kap lehetőséget arra is, hogy valódi csatárként mutassa meg hol tart.
  5. Sundas elé nem állnék, mint egy tank, ha megindul. Iszonyat lendülete van. (ezt már a téli felkészülésiken, és talán már korábban is megfigyeltem, és meg is jegyeztem.) Az albán srác se rossz, bár szerintem kell rá még némi izom, hogy ne pattanjon le az ellenfelekről. Viszont ballábas és volt egy-két finom megoldása, ami előremutató.
  6. A 7 félerős paprikánál valóban elpattant valami röhögés szintjén, annyira váratlanul érkezett a semmiből, ámbátor a lecsó csípőssége pont kellemes, határon izzadós volt nekem (tisztára is kenyérhéjaztam a tányért, kéremalássan).

  1. 4-2-3-1… ez nekem már elég is. Szóval idén sem támadunk. Jó döntés volt nagyobb tévét vennem Honvéd-bérlet helyett.

 3. bocsi, de én még le vagyok ragadva a tegnapi Csábi-sokknál :( és a hangulatjavító lecsó parti is kimaradt. :)
  nekem volt 1 olyan perverz gondolatom, hogy van egy csapatunk (ill 1 váz, 8-10 emberrel), amihez most nem kell a szokásos kamionnyi munkanélküli feka, mert csak a védelem közepére kellene vki, 1 erő(s)csatár és esetleg 1 rutinróka Bálintka mellé,
  Erre borítják itt az egész védelmet és olyan embereket tesztelnek, olyan pozícióban, olyan csapat ellen, ami a koncepció minimális létét is megkérdőjelezi…én tényleg azt gondoltam, hogy Simon Miki a nem kevés verés ellenére is felhozott pár olyan srácot, akikre lehet és kellene is számítani, különben lassan majd, Ők sem számolnak velünk…
  Itt lett volna a lehetőség, hogy NE bújjon megint boldog-boldogtalan Honvéd mezbe nyári felkészülés címszóval, hanem a 7-8 gerinc-játékos mellé tényleg csak a potenciális embereket teszteljük…ne adj’Isten még esetleg többféle játékrendszer begyakorlására is lenne lehetőség….De nem, megint noname, “1X volt rajtam Honvéd mez” emberek sorakoznak…szóval, bocsi, nem ilyen lovat akartam…

 4. Hű. Hát, én is kicsit elszörnyedtem, hogy teljes felforgatás a köbön. Viszont azt fogadjuk el, hogy ha hozunk egy Vierchowod-szintű edzőt, akkor csak van valami saját elképzelése, függetlenül attól, hogy Simon Miki mivel próbálkozott 4-5 meccsen át a szezon végén.
  Kérdéseim: 1. Ezek szerint Ignja marad(hat)? Ennél nagyobb ovációra számítottam tőletek! :-) 2. Godoy soha nem fog már meggyógyulni? 3. Hol van Bobálgeri? Az NB-III-as csapattal készül, vagy mi? Na, ez az igazi pazarlás, ha csak nem sérült.
  Lecsót irigylem.

  Szép nyarat mindenkinek! És csendben (és egyben kicsit szomorúan) mosolygok a Fradi máltai vicces meccsén :-)

  1. 1. hemingway -megfelelő ajánlat esetén- talán némely családtagját is eladná, nemhogy 1 jó védőt… tehát Ignja akkor marad, ha az utolsó átigazolási napig nem jön megfelelő ajánlat.
   2.Godoy egészséges.
   3 Bobál Geri az UP válogatottal készül az Eb-re

   1. Köszi, már vártam a válaszodat :-)
    1. Ja, de én már ezt is nagy dolognak tartom, hogy itt van még…
    2. Ha Godoy egészséges, akkor miért nem játszik úgy fél éve?
    3. Basszus, de butus vagyok. Remélem, éremmel jönnek haza a fiúk! Csábi hova megy kölcsönbe?

 5. Nálam többet asszem senki sem szapulta errefelé Vernes Ricsit, de én nem örülnék, ha kölcsön adnánk, tavasszal messze Őt láttam a legveszélyesebb támadónknak… mondjuk lehet erre mondják, hogy vakok közt a félszemű…

 6. Köszönet a beszámolót, egy fokkal kevésbé lehangoló, mint Thibby komment-társunké volt. Már csak abban bízom, hogy nem az ő látlelete a reálisabb :) Csábi bosszantó akkor is. És Botka is. Nem is bosszantó: felháborító! Saját kölykök, jók is, bizonyítottak is, mi a fenének lepasszolni őket? Érthetetlen…

  1. Miért lepasszolni őket?
   Megpróbálom 3 pontban összefoglalni, fontossági sorrendben.

   1. Mert nincs rájuk érdeklődés, – kvázi most nem lehet eladni őket,- kvázi a közvetítő nem tud rajtuk keresni. Menjen kölcsönbe, azt majd ha úgy alakul és jó lesz – akkor visszahozzuk és eladjuk.
   (ha meg nem, akkor így járt. 10+ befektetett év a srác életéből. kit érdekel?)

   2. Hemingwayt ku….ára nem érdekli a dolog. Ugyan fennhangon emlegeti a fiatalok beépítését, de ezt is csak akkor, amíg arról van szó, hogy mennyit PÉNZ jár a fiatalok játszatásáért az MLSZ-től. PÉNZ nagy betűvel, mert őt csak ez érdekli.

   3. Vannak azok a játékosok, akikből a közvetítő pénzt remél. Nekik játszaniuk KELL. És már el is fogytak a helyek a csapatban.

   Ahogy korábban itt megírta valaki, “a Honvéd a szenilis Hemi papa, és Cordella játszótere”.
   Nincs itt semmiféle, klub, meg szurkolók, meg játékosok.
   Nekik ez üzlet. Egy Kft., amelyet próbálnak nyereségesen üzemeltetni.

   1. Értem én ezt is, hogy csak a biznisz és semmi CS.A.K., de ráadásul olyan posztokon szereplő JÓ játékosok, akikre még szükségünk is lehetne. Nem csatárok, amiből van 30 darab pl…

    1. Sztem, ha lenne 10db ingyen elhozható csatár, akin potenciálisan nyereség realizálható, 1+10 felállásban nyomnánk. A lényeg a profit! :)

  1. Igen. Egy dolog a megfelelő fizetés, de a körülmények is sokat számítanak!

   1. NSO. Pontosabban az nso.hu nb1-es alkalmazása a telefonomon dobta ki a hírt. Egyelőre mint kiszemelt szerepel a listájukon, de U19-es EB, stb., tuti elviszi valaki… Mondjuk a Youla-k, Traore-k meg Keita-k mellett úgysem jutna szóhoz idén sem…

   2. Most olvasom…..egyenlőre CSAK kiszemelt !!!! Remélem még egy-két évet marad.

  1. Na ennek pont annyi valóságalapja van, mint a korábbi Bobál cikknek, amelyikben azt írták, hogy ” a Roma és a Napoli versengenek érte”.
   Tipikus “fizetett hirdetés”. Célja hogy felkeltse az érdeklődést, felverje az árat, és aki esetleg gondolkozott a játékos leigazolásán, de hezitált, az most jól megijedjen és döntést hozzon…

 7. Kellemes meglepi,hogy Daud a kerethez tartozik,ellentétben azzal,hogy néhány vészmadár előre megjósolta a távozását.Viszont az szörnyű hír,hogy Bobál Geri távozhat az ebé után,én már most visszakövetelem Simon Mikit! Csábi,Vernes,Délczeg a kispadot koptatva is erősítenék a csapatmorált.Ne legyen igazam!

  1. Ügyes is Daud, csak olyan vékony, hogy standard felbontásnál nem is látszik, csak HD-ben. :)

 8. Ma elég érdekes körülmények között volt szerencsém beszélgetni egy játékosunkkal (pontosabban kettővel de az egyikük már régen befejezte a játékot). Nem akarom megnevezni mert szerintem gondja lenne belőle. Na mindegy ….. szóval kicsit panaszkodott a nyári igazolásaink miatt ….. történetesen elmondása szerint az egész csapat készen van az új igazolások miatt mert nem jutnak játéklehetőséghez.Sok fiatalnak vannak ajánlatai az akadémisták közül de szerződés köti őket a klubhoz és kivásárlásra Hemi magas összegei miatt nincs mód. (mondjuk ez szerencse) Így csak a kölcsönadásban van számukra játék lehetőség. Horror!!!!
  Végül is azt mondta el amit itt is beszélünk magunk között nap mint nap. Beszélt róla hogy Cordella irányít szinte mindent a játékos mozgásokkal kapcsolatban. Említette hogy egyik edzőnk sem beszél még angolul sem így tolmáccsal edzenek, és elmondása szerint katasztrofális a felkészülés idáig……az ok szerinte az edzőben keresendő! Mondjuk az is érdekes hogy állítása szerint a Cár mindössze Rossi bérének a felét kapja!, nem véletlenül szerintem.

  A másik érdekes dolog Traoré szerződtetése …… Keita ajánlotta Cordellának mondván “van egy barátja aki jó játékos csak kell neki pár meccs hogy össze szedje magát” és már jött is! Vicc
  Keita térde tropára van menve azért nem kellett sehová csak nekünk…..
  Jaaaa és a legszebb…….. ezt úgy mesélte hogy csak hallotta pletyka szinten……Tandiának 1000 eurót fizettünk havonta és szállást (plusz valamennyi meccs prémium)! Csodálkoztok hogy lepattant…..
  Én évekig Hemi párti voltam de az elmúlt hónapokban szentül vallom hogy takarodnia kell kispeströl mert több kárt okoz mint hasznot.

  1. A baj csak az, hogy hiába látod hogy így mennek a dolgok.
   (+ha még hozzátennénk azokat amiket én tudok, még szomorúbb lennél.)

   A fenti infókat még akár be is jelenthetnék hivatalosan a honvedfc.hu-n is! Ééés????
   Történne valami? (azon túl, hogy idegesek lennénk)

   Hemi bácsié a klub,- azt csinál vele, amit akar. ( úgy b…ssza el ahogy akarja).

    1. Mivel biztos vagyok benne, hogy Hemingway is olvasgatja az oldalt, ezért inkább nem “dobom fel magam”.
     A lényeg. Hemingway tisztában van mindennel –csak leszarja.
     Ahogy itt valaki írta, mind a szurkolók, mind a saját játékosai az ő szemében nem más mint “biodíszlet”, az ő kis nyugdíjaskori szórakozásához.

     1. Állítása szerint nem is ismeri ezt az oldalt, legalább is mondotta volt egy onlinechet alkalmából.
      Mondjuk eltudom képzelni, ha akar valami “hiteles” infót arra ott a honvedfc.hu :)

       1. igen valaki feltette neki kérdésben erre határozottan emlékszem – nem is hallott róla, volt a válasza.

       2. Megtaláltam:

        “……..Tisztelt Hemingway úr, nem Honvéd szurkolóként köszönöm Önnek, amit a
        magyar labdarúgásért tesz. A kérdésem pedig az lenne, hogy szokta-e Ön
        olvasni a http://csak.blog.nepsport.hu oldalon található szurkolói
        blogot és ha igen, mi a véleménye róla? (Szerintem az ”Én Kispest
        sztorim” cikkek remekül sikerültek)George F. Hemingway válasza: – Sohasem olvastam.Buci1987 kérdése: – Először is Boldog új évet kivánok önnek és kedves családjának.Tisztele……..”

  2. Teljesen megértelek….én 1980 óta járok Honvéd meccsekre, kamasz koromat ott töltöttem szinte a pályán…..az egész családom véresszájú Kispest szurkoló…..apámnak az volt az utolsó kívánsága hogy a kispesti temető Honvéd pályához közel eső felén legyen eltemetve. A sírja ezért kb. 80-100 méterre van az eredmény jelzőtől. És ezek után egy senkiházi ezt teszi a szeretet klubommal????? Ki ez???? Hogy meri???? A magyar labdarúgás egyik legnagyobb értéke ez a klub!!!!

  3. …..nehéz szavakat találni.

   Lehet, hogy ez egy egyszerű, legalizált amatőr emberkereskedelem, amelynek alapja a rabszolgatartás, mozgatórugója a kiadások minimalizálása és a haszontermelés?
   Tradíciók semmibevétele, kispesti érzelmek elnyomása, hot-dog és állami manna!
   Az egészhez pedig mi szurkolók vagyunk a biodíszlet.

 9. Minden meccsre demonstrációt kell szervezni a tribünje elé. A pofájába. De olyat és olyan módon, amiért nem dobhat ki. Semmi durvaság, trágárság. Kérdések transzparenseken: hol a csapatunk, mikor tetszik kiszállni a kispesti futballéletből, stb. Nem tudom. Valami olyan jellegű jól látható kritikai jelenlét kellene, amire nem tud kitiltással lépni, amire kivezettetni sem tud. Mert vélemény nyilvánitás szabadsága van, és ha azt kvázi normálisan kommunikálja pl. egy közösség, azért nem vonható felelősségre. Tudom, leszarja, de érezze csak a törődést, hogy nem vagyunk süketek és vakok…

  1. Valamit kéne lépni , mert pontosan ez a Botka sztori ami leginkább mutatja a helyzet súlyosságát! Mai edző meccsen kinn voltam és dacára hogy ma csak x lett az eredmény jobban tetszett a játék mint a rimaszombat ellen.
   A végén a pályáról lejövő egyik akadémistánkat kérdeztem hogy ennyi légióssal (feketével) fogunk játszani ősszel ? …..mire ő keserédes mosollyal mondta hogy “nagyon úgy nézz ki”
   Állítom hogy ha Simon Mikit (vagy Pisontot) hagyják dolgozni a 10-12-ik fordulóra összeálltak volna a fiatalok.
   Nem tudom ki volt kinn a meccsen de Cordella a második félidőben a kispad mellett állva beszélgetett (írányította?) a vezető edzővel.
   Szerencsére Traoré nem játszott …szerintem futópadozik egész héten…. :) viszont a semmire sem jó Job végig nyomta….. :(
   Nem tudom nem e lehetne valamilyen szurkolói összefogást létrehozni azon kívül hogy sokan tüntetőleg nem mennek ki! Esetleg egy “vissza a fiatalokat” transzparenset vagy valami hasonlót.

   1. Szintén kint voltam.
    Első megjegyzésem, a honvédfc.hu weboldal hazugsága: ” 300 néző”.
    A szemközti oldalon 15en voltak, a kispad oldalán meg kb. 100-130 ember. Na ennyit az igazmondásról.
    A Botka sztorihoz.
    Nagyon sajnálom, hogy nem nálunk lesz, de jól teszi hogy elmegy, mivel itt csak kispadozna, és az NB3 ban játszhatna. Az ő fejlődése érdekében így a jobb.
    Azt, hogy a Honvéd nem számít rá, nem kommentálom.Másnak kell a hely és kész.

    De sajnos, más akadémista is hasonló sorsa fog jutni. Pantovics, Karacs, Lőrinczy, Daru, Csemer, Prosser, hogy más neveket ne mondjak. Esélyük sincs a csapatba kerülni, ők sem lesznek itt ősszel.

    1. Szintén kint voltam Én is.
     A Nemzeti Bulvár Sport “újság” lefelé kerekít, a klub meg felfelé nézőszám ügyben.
     Miért éppen ebben lenne hiteles tájékoztatás…….
     Tényleg sajnáltam a fiatalokat, milyen motiváció ez?
     GFH meg papolhat, meg írogathat Mexicóból, hogy így az utánpótlás, meg úgy az utánpótlás meg a saját nevelésű fiatalok stb.
     Nálam az Ő hitelessége már nagyon régen abszolút zéro.
     Ahogy felállt ez a csapat tényleg focizhatna Kispest Afrika néven.
     Semmi bajom nem ezzel, ha produktum is párosulna mellé!
     Azonban King és Youla és talán Godoy volt az aki valamit ért és itt a helye.
     Aki ért volna még valamit Tandia, de Ő éppen már az új török csapata lila-fehér mezében pózol és köszöni szépen és azt hiszem boldog, hogy kiszabadult ebből a közegből!
     Könyörgöm ez a Job kinek a kije? Egy alibi játékos a bajnokikon és a mai meccsen is! Ide jött levezetni és pénzt keresni és meglehet nézni kik elől veszi el a helyet a csapatban.
     Tragédia ez az egész!
     Nekem Ihrig-Farkas játéka volt ami biztató volt, van a srácban valami, de kitudja vele is mi a terv?

  2. Nem rossz elképzelés, de én már látom a reakciót:

   Sajtóközlemény:

   “Sajnálatos módon, az utóbbi mérkőzéseken, bizonyos szurkolói csoportok előre nem engedélyezett, a csapat szellemiségével nem egyező tartalmú transzparensekkel zavarta a szórakozni vágyó családokat, szurkolókat. Ezért a következő mérkőzéstől, a biztonsági szolgálat ellenőrizni fog minden transzparenst, és azokat szükség esetén el is kobozza, az adott szurkolót pedig kitiltja a stadionból.”

   1. Nem a Honvéd honlapnál dolgozol?? :) – ezt jobban nem lehetett megfogalmazni azt hiszem.

    (anno az egyik edzőmeccsen is leszedette a Kentucky F. C-es drapériát amiben az Ő arca volt az öreg bácsi helyére rajzolva és felette volt 4 betű. K.H.F.C.
    Szerintem hihetetlen nagy poén volt egyébként!)

    Valamit tenni kellene valóban, mert ez és sok egyéb is már tényleg azt a határt súrolja amire az ember azt mondja eddig és ne tovább.

    1. Nem ott dolgozom, szakmai ártalom… :)
     ‘KertészPéter’ ötletei jók, és viccesek is – de csak szerintünk. Az öreg szerint nem.
     Sértő vagy sem, ő simán elzavar vele. Kitiltani meg azt tiltat ki, akit akar. Ő hozza a szabályokat. Sajnos!

     1. Sajnos be sem lehetne vinni a drapikat, mert csak amin hiteles MLSZ pecsét van, az lehet bevinni ha jól tudom :(

      Kérem ez itt már majdnem az áááááámerikai demokrácia, mondjuk a szólás szabadság meg mehet a lecsóba.

   2. Persze, nyilván szűkölne a Papa, de ha ezek a transzparensek, üzenetek nem személyeskedők, becsmérlőek, stb., nem tehet semmit. A háttere mindegyiknek amerikai zászló lehetne, és a kérdések, üzenetek Pluto kutya, Miki Egér és társaik szájából jönnének elő szóbuborékok formájában. Óriási geg-et lehetne ebből csinálni. Ha semmi sértő, bántó, agresszív vagy rasszista, stb. nincsen ezekben, akkor nem tilthat ki, nem vezettethet ki. Véleményt nyilvánitani joga van bárkinek gyak. bárhol, csak a mód és a tartalom stimmeljen, ne lépjen át határokat. Kérdések Papa felé, Cordella felé, kérdések költői jelleggel.

    1. a tuti kép : Pluto kutya 1 tuti Gandhi idézettel….! :) enyém, lefoglalva !! :D

  1. sőt! – még más is bejelentkezett rá. (Csak a Honvédban nem számítanak rá.)

   1. Pedig sikit róla, hogy micsoda gyémánt! King lehetne a cseréje, ehelyett King standard kezdő, Endi meg úton valamerre. Vicc! Vicc! Vicc!

 10. Látom a tegnapi hozzászólóknál leesett miért beszélek csúnyán 1 ideje… :( gyerekek, minket átqrtak… nem kicsit. !!
  Itt most már látszik világosan, hogy ezek még akkor sem építenek a fiatalokra, amikor már LEHETNE ! Egy beazonosíthatatlan kór tüneteket mutató tulaj és 1 nemzetközi szélhámos “menedzser” kufárkodik a HONVÉD évszázados értékeivel és az elmúlt 6-7 év akadémiás neveltjeivel… és olyan nagy ívben sz@rják le a szurkolók(és a gyerekek) várakozásait, hogy abba a Pini nevezetű szalámigyáros is belepirult volna… A szurkolókat tudósította : Pelso, 2014 Kispest / Balaton…

  1. Igazából azt nem értem hol az üzlet ebben az öregnek??? Az elmúlt 6-8 évben kb. 100-150 próbázó volt, és igazoltunk kb. 40 játékost……Diegón és Abrahamon kívül nem emlékszem olyanra akiből jelentősebb pénzt szedtünk volna ki. Ugyanakkor működtetünk egy az országban páratlan akadémiát amelyik szerintem most kezdi kitermelni az értékeket csak nem veszi észre senki a klubnál!!?? Állítom ez a mostani eresztés ….Prosszer, Bobálék, Botka, Csábi,Vernes, Vécsei, Kozma, Lörinczy, Baráth, Hidi….ha együtt maradnak és játszanak akkor mostantól számítva egy év alatt (megfelelő menedzseléssel) meghatározó csapattá válnak újabb egy-két év múlva pedig bajnok esélyesek! Ha az üzleti részt nézzük mert főhősünknek ez a lényeg akkor ezekből a gyerekekből nagyságrendekkel több pénzt tudna kiszedni mint jobokbó, keitákból,traorékból…..stb. És a klubnak sem lenne nagy gond ha pár éven belül eladogatja a befutott játékosokat mert jönnek fel a következő évfolyamok…..
   Érthetetlen ez a dilettantizmus….
   Néha arra gondolok lehet van egy fentről jövő utasítás a kluboknak hogy most pár évig mindenki legyen nyugton mert csak az államiak lehetnek bajnokok?????

   1. Talán még Abass, Benjamin és Danilo volt aki hozott valamit a konyhára.
    Itt volt ez a cirkusz Tandia körül, nem lett volna értelmesebb ebből is pénzt kasszírozni és ahogy kulturált helyeken történik X euróért eladni a török Ordusporhoz?

    Lehet valamit tenni? Az a baj, hogy a nullával egyenlő szinte a mozgástér.
    GFH szerintem kompromisszumképtelen mindenben sajnos.
    Egyszerűen érthetetlen és logikátlan minden ami itt van.

    Meglesz az Akadémia egy év múlva lesz nagy haleluja és menybe menetel, aztán stadionrekonstrukció és minden olyan szép a laikusok számára……

    1. Lehet kellene egy szurkolói megbeszélést tartani …. monjuk a Fő utcában a KISPEST Házban.
     Valami irányvonalat találni….

     1. Korábban írtam erről itt (összefogás, zászlóbontás és egyebek) és azt hiszem csak ez az egyetlen megoldás.
      Valahogy, valamit tenni kellene! Valaki kellene, aki hiteles személy és elfogadott mindenki számára és aki felvállalja és egy tábor alá integrálja a kispesti érzelmű és a klubbért aggódó szurkolókat!
      Másként, szétaprózva, egyedi akciókkal értelmetlen az egész.
      Lazán lesöpörnek mindent és mindenkit beskatulyáznak homofób, rasszista, cigányozó lázongó stb. kategóriába.
      Nem tudom kellene valami petició, kérdések sora amikre érdemi választ szeretnének kapni a szurkolók, legyen aláírásgyűjtés vagy valami, hogy kitűnjön, hogy nem egy-két ember akciója ez az egész.

   2. Ez sehol sem üzlet neki. A klub veszteséggel üzemel. Eddig is azzal üzemelt, ami eddig belefért neki.
    Hemingwaynek komoly vagyona VOLT, abból kezdett neki ennek a hobbinak.
    A válság, stb. + a Honvéd üzemeltetése, – mind vitték a pénzt, ami mostanra gyakorlatilag már elfogyott

    A Kft. napról napra él, MLSZ támogatásból, közvetítési díjakból, és a kiemelt akadémiáknak járó (több százmilliós) támogatásból.
    A klub helyzetét tökéletesen mutatja, hogy az utóbbi években, konkrétan SENKIT sem igazoltunk le akiért fizetni kellett volna.
    Aki jött, mind ingyen elhozható volt. ( vagy csereüzlet)

    Mondjam tovább?

    1. Éppen ezért nem értem a logikát…….miért nem kezdi el profin menedzselni a fiatalokat és több pénzt tudna kivenni belőlük mint Jobokból, Traorékból……
     Érthetetlen……minden fordítva történik mint kéne.

     1. 2-3 év és csak egy fiatal csapattal kellene kiállni. Nekem még az is belefér, hogy kiesünk az első évben, de ennyi idő alatt hihetetlenül össze tudna állni egy olyan csapat ami meghatározó lehetne a bajnokságban. Ettől a középszertől ami vár ránk még ez is jobb lenne. Jobokból és Traorékból a koruk miatt sem tud pénzt kivenni, kinek kellenének, hol piacképesek ezek a játékosok? egyszerűen vicc ami itt történik.

     2. Papa elszakadt a valóságtól… Nemzetközi porondot célozgat… Kár, hogy elindul a Győr, a Debrecen meg a Videoton is, és ne legyen kétségünk, Kassai és társai a Fradit is benyomják az élbolyba, bármilyen tragikusak is. És az MTK-t se feledjük, szerintem nagyot szólnak idén. Tehát az első 4-5-6 hely kilőve. Marad a Kupa. Mert az már csak úgy megy… Jó esetben megismételjük az idei eredményt szerintem, de persze legyünk dobogósok…

    2. Akkor jelentsen csődöt és húzzon el a retekbe, ha már nem biznisz és csak viszi a pénzt.

     1. inkább lennénk akkor veszteségesek mint a Vidi, Győr, Fradi, Debrecen, Felcsút….. :)

     2. Azt hiszem mindketten kinőttünk már abból a korból, amikor gondolkodás nélkül elhiszünk valamit, csak azért mert “hiteles forrásból” származik.
      A Honvéd BEVÉTELEI:
      -reklám kb. NULLA forint ( a pálya szélén, Hooters, -saját cég, Givova – mezt ad, nem fizet, stb.) -jegybevétel szintén nulla,
      -merchandising nulla,
      -játékos eladásból? -elhanyagolható, a kiadások mértékéhez képest ez is nulla

      -állami támogatás, MLSZ pénz

      KIADÁSOK:

      -fizetések
      -pálya, épület karbantartás
      -rezsi számlák

      -akadémia fenntartása

      Biztos hagytam ki dolgokat, de egy biztos.

      Ez egy kft. aminek konkrét, tevékenységből befolyó bevétele NINCS, csak kiadása.

      Támogatásokra nem lehet építeni egy gazdasági vállalkozást, mivel azok teljesen kiszámíthatatlanok.

 11. Kis magyar abszurd, egy volt
  Honvédos Akadémista ügyében.

  A Vasas FC – a korábbi német
  vezetéssel 2013-ban kötött szerződésben foglaltak szerint – eladta Cseke
  Benjámint a DVSC-nek, 15 millió forintért – tájékoztatott Vancsa Miklós, a
  Vasas FC ügyvezető igazgatója.

  http://www.vasasfutballclub.hu/hirek/a_vasas_fc_szerzodeses_jogaval_elve_eladta_cseke_benjamint_a_dvsc-nek-762

  „……..Benjit 5 évvel ezelőtt a Honvéd
  eltanácsolta, és a Vasas nem kevés áldozatot hozva építgette karrierjét……………”

  Egyébként biztos, hogy minden a
  legnagyobb rendben van Akadémiai szinten is a Honvédban????

  5 év alatt vagy megtanult focizni a Vasasban vagy a döntéshozók voltak vakok anno. Mindig is nagy hírben álltunk a tehetségek “eltanácsolása” témakörben! A régmúltból Dragoner, Horváth Feri, Rósa Henrik és még jó pár név.

  1. Két dolgot fűznék hozzá:
   1. Nézd meg ki most az akadémia vezetője. Egy tornatanár. Minden jó szándékom ellenére sem hiszem el, hogy egy “nem szakirányú végzettségű” és akadémia vezetés területén tapasztalattal nem bíró ember jól tudná működtetni a MFA-t. Ez egy szakma, ehhez érteni kell. (Cseke idejében még Szalay volt a vezető)
   2. Hemingway, SOHA a büdös életben nem adna el senkit 15M forintért=50,000 euróért. Inkább ott rohadjon meg a gyerek, vesszen a karrierje… Ez a hozzáállás.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.