Egyensúlyozzuk ki a mérleg serpenyőit… – még egy vélemény DelPieróról

imagesCA6OYOX4Pont mikor nem vagyok már megint gépközelben? Dettó, mint júni közepén, az edzőkinevezéskor. És megint forrnak az indulatok, pörögnek a vélemények, ahogy kell, ami a blogunk funkciója, helyes. De mint VW esetében, most is úgy érzem, mivel posztírásilag a CSAKblog egy Hanta-rw tandem egyelőre, hogy a véleményünk kellő (egyen)súllyal essen latba, nem csak kommentelek az előző poszthoz hanem én is okoskodok egy sort. Csak most nem olyan hosszan, mint szoktam. (Illetve persze dehogynem!)

Olvasom a Delpipi-posztot, olvasom, és nem értem. Illetve persze, hogy értem. Amiket Hanta ír, a klub körüli anomáliákról, finanszírozási, kommunikációs, és cordellai önjárósági/önmenedzselési visszásságokról, átigazolási, játékosmenedzselési, kezdőcsapat-kreálási totális koncepciótlanságról, abban sok az igazság, majdnem teljesen egyezik is a véleményünk. Azonban mindezt egybekötni a Del Piero nekünk nem kell lebutított üzenetre felhúzott kinyilatkoztatással, az már erős. Még akkor is, ha poszter-társamat ismerve ezzel csupán a figyelmet akarja felhívni sajátos módon az ordas visszásságokra…

Érvelhetünk persze sok mindennel, nyilván. VW is mekkora név volt, aztán mit művel itt a kispadon (néha én sem értem, igaz, még nem eldöntött a dolog véglegesen, meglátjuk – de tény, eddigi edzői működése nálunk köszönőviszonyban sincs a játékosként képviselt szintjével). Ennek ellenére én nem változtatom meg a véleményem utólag, most is azt mondom, júniusban VW kellett ide, értésétek a lényeget: nem VW személye, hanem az, amit ő képvisel, ha van ilyen lehetőség, arra igenis le kell csapni, legalább egy próba erejéig, ha nem jönne be (most erre látok nagyobb esélyt), akkor pedig menjen Isten hírével. De inkább ő, a profi közegben szerzett bármennyi tapasztalatával, mint egy szerencsétlen itthonról. Ennyi.

Del Piero. Uramatyám, Ő pedig egyszerűen más kaszt. Gyanítom, azért jön ennyi elutasító komment vele kapcsolatban, mert

 • mindenki iszonyat frusztrált már attól, ami nálunk klubvezetés címén megy;
 • ha Cordella neve vaakivel kapcsolatban felmerül, már összeugrik egy átlag kispestszurker-gyomor (az enyém is);
 • elég nehéz helyzetbe lavíroztuk magunkat a fenti két tényező következtében a bajnokságban – nem biztos, hogy belefér egy “fölösleges” igazolás;
 • mert sokakat idegesít, hogy olyanok fordulnának a Honvéd felé, olyanok pörögnének a hír és az esetleges Del Piero-érkezés kapcsán a neten és a lelátóinkon, akik amúgy egy magyar bajnokit se néznek meg soha.

Ezt én mind megértem.

De sok minden mást nem.

Del Piero kapcsán Bonazzolit, Lupolit hozva fel példának? Ezt valaki komolyan le meri írni? Signori még csak-csak, de ő már eleve félsérülten jött… Totál lerobbanásáig pedig közel a 40-hez ALÁZTA a magyar védelmeket.

Hanta, imádlak a progresszíven feltett, megbotránkoztató kérdéseiddel együtt a korlátnál, de hogy “nem tudom felfogni, Del Piero érkezése bármennyit is segítene a csapat eredményességén“; “Részemről nem hiszek azoknak a szövegeknek, hogy még negyven évesen is kimagaslana. A neve miatt talán megijedne mondjuk a paksi Heffler kicsinyt (…)“, ez kb azzal a supkai frázissal egyenértékű, ami után együtt hőzöngtünk 1-1 Francin Ászok fölött a Hrabalban, Zelenka kirakásakor, amit úgy kommentált az akkori edző: “látható, hogy NEM TUDOTT NEKÜNK SEGÍTENI“. Nyilván Del Piero sem tudna! WTF?!

Ez a Del Piero 2 éve még állandó csere volt a Juvéban, a Serie A-ban. Nem gyenge gólokat tolva. Nem alibizve. Nem kilógva. 2 éve. Nem négy, nem hét. Kettő. Azóta is folyamatosan játszik. Ausztrál bajnokság? A Bohóccal a hátunk mögött mondjuk, hogy az már nem iram? Komolyan mondom, ha csak annyit tenne itt 6-7 pályáralépés alatt, hogy 10-10 percekre beállva beverne 1-1 szabadrúgást, már akkor megcsókolhatnánk a cipőjét. Ha ennyit tudna jelenleg… de valaki komolyan gondolja, hogy ez a kurva jó magyar bajnokságunk akkora irammal bír, hogy ebben ennyit bírna, ebben összeomlana A.D.P.? Még a jóval romosabb állapotban érkező Signori is vígan elvolt 2005-06 fordulóján itt, míg szét nem rúgta valaki (asszem pont Pomper?).

Csak 3 hónap, nem éri meg… Nem éri meg, hogy a pár, még keretben lévő fiatal vele edzzen? Milyen élmény és tapasztalat lenne ez Vécseiéknek? Lanza és Leo profizmusa (főleg Lanzáé) mit jelentett a keretnek? Bronzot. Hol van A.D.P. Lanzához képest karizmában? Vezúv és Gellért-hegy.

A másik gumicica ez a 10-es mez ügy. Háborgunk a Puskás-mez ügyön, amiből, még ha idejönne az olasz se lenne amúgy semmi, de azért jönnek a megmosolygtató kommentek, hogy nehogy már egy 40-es levezető arc viselje Öcsi bá mezét. Szerintem meg pont hogy ez méltóbb búcsúja lenne a 10-es meznek Öcsi bácsi örökségeként, mint Dubecz Jani volt, aki tisztelünk, szeretünk, na de ne már.

Az van, hogy a klubunk irányítása vízióját, koncepcióját tekintve a gyakorlatilag outsiderré silányított szurkolónak értelmezhetetlen. Egyre többen akadunk ki, egyre jobban elkeseredünk. De sajnos az a nagy helyzet, hogy akár jön A.D.P., akár nem, itt változás jó ideig nem lesz. Akkor viszont legalább hadd örüljön az egyszeri szurkoló, hogy futballistát láthat a gyepen, mégha csak 3 hónapig is, egy ekkora játékost, nem sztárt írok, direkt játékost, mert aki (nem csak a hungaroJuvések) kicsit is ismerős a Del Piero karrierben, az tudja, hogy itt egy nem mindennapi sportemberről van szó.

És nem arról beszélek hogy piros szőnyeget gurítsunk végig az Adyn az esetleges feltűnésekor, nem arról, hogy a jelen eredményességünket felejtve csak nyáladzva rohanjunk a boltba a mezéért és fotózkodni vele a málló tribünfalak előtt, hanem hogy kicsit gondolkodjuk el, és ha bekövetkezne ez az egész, tegyük össze a két kezünket, hogy ezzel a nihilbe hajló klubunkkal ilyesmi is megtörténik.

Nagyon magas a labda, hogy összemossuk ezt az egész szorit azzal a szürkülettel, ami belepi a klubot, nagyon magas, de ezt nem most kéne lecsapni. Mert azzal magunkat verjük tökön! Az elképesztő nagy magyarfocibüszkeségi önérzetünkkel, a nekünk nem kell levitézlett légiós maszlagok teljes félreértelmezésével, annak a lehetőségnek az eldobásával, hogy 20 év után újból legyen foci a Bozsikban.

 adp2

Amúgy a legszebb az egészben persze az: igazából remekül elvitatkozunk ezen a gumicsonton, miközben azoknak lesz igaza, akik a Trap-fejezet újrajátszására hívják fel a figyelmet, csak most Alex neve alatt. Az egész fórumos agyviharunk így valóban vihar, de csak egy pohár biliben. Épeszű ember nem hiszi el hogy Alex itt kötne ki. Az maga lenne a csoda.

De ha bekövetkezne ez a csoda, azt úgy is kell kezelni – örülni minden percének. Ennyi.

“Egyensúlyozzuk ki a mérleg serpenyőit… – még egy vélemény DelPieróról” bejegyzéshez 67 hozzászólás

 1. Természetesen az írás minden szava igaz.
  Ha Del Piero a Bozsikban játszana, az olyan szinten megerősítené a klub presztízsét, hogy abból évekre nagyon sok jó származhatna.

 2. A tegnapi “Píár Sanyi” blog után pont ugyanezek jártak a fejemben.Csak egy hozzászólásban nem akartam ilyen bő lére engedni a mondandómat:) De ez kb. olyan mintha arról lenne szó mire költjük majd a lottó ötöst,fikció az egész.Amúgy meg szar minden :)

 3. bakker RW, azt hiszem szájbarágósabban kéne fogalmaznom, ha még neked sem ment át:

  nekem nem del pieróval van bajom, hanem azzal, hogy egy figura dróton rángatja a klubunkat, és amit ő kitalál az lesz. fontos megfigyelni, hogy ez a figura nem azonos a tulajdonossal, aki eközben akadémiát üzemeltet.

  az egész del pierós mizéria semmi másra sem jó (ha jön, ha nem jön), mint hogy ez a tróger megerősítse a pozícióját, ami viszont már középtávon is rossz nekünk alapvetően. (ahány akadémista a regnálása alatt bemutatkozott, annyi korábban is feljött bőven az ifiből, vagyis a sok év akadémiai pénzéből akár vehettünk is volna egy bajnokcsapatot)

  szóval nem maga del piero, hanem a vele képviseltetett jelenség az amit mélységesen gyűlölök most, és az csak véletlen, hogy az ő nevében csúcsosodik ki, miközben nyilvánvalóan ártatlan szereplője az egésznek.

  (máskor majd figyelmesebben posztolok, ígérem)

 4. Előnyök:
  -a fiatalok együtt játszhatnak egy ikonnal
  -mi is láthatjuk élőben
  -esetleg lő egy-két szép gólt

  Hátrányok:

  -Hemingway elhiszi magáról hogy jól irányítja a klubot
  -Cordella korlátlan hatalmat kap ( bár eddig is azzal rendelkezett )
  -Cordella elbízza magát, és Januártól még pofátlanabbul hozza ide a feketéket/selejtet
  -újabb fél év eltelik érdemi munka/csapatépítés nélkül mivel mindenki Del Pieroról áradozik

  Végigolvasás után – a HONVÉD érdekeit nézve – egy pozitívumot látok : “esetleg lő egy-két szép gólt”

  Ha jön, ha nem, ez akkor is csak parasztvakítás, olyan mint a rezsicsökkentés.

    1. a szóhasználatból ítélve, csak a szuper sikeres marketingesünk lehet :)
     (vagy portás)

   1. :) Hanta írásánál feltűnt nekem is. Marketing, brand, piar stb, meg valakit leoltott mert nem ért az üzleti világhoz és úgy kommentel.

   1. már tegnap is feltűnt mennyi valóságtól elrugaszkodott butaságot irkálsz (ráadásul még minősítgeted is, aki nem úgy látja, mint te), de ma még sikerült fokozni…a többiek már pedzegetik, h valami alkalmazott lehetsz…benne van a pakliban . :)
    szerinted miben hasonlít az Atletico Madrid és a Honvéd helyzete ?? a spanyol focit körülvevő közeg miben hasonlít a magyarra ? és főleg milyen bolygóról kommentelsz ?
    azt már nem is boncolgatnám, hogy hemi pont az Atletico Madrid példát hozta valamelyik nem régi blogjában, elég átlátszó a dolog… üdvözöljük szabó urat ! :/

    1. 58aska…kicsit csiszoljál a stílusodon, mert elküldöm a papának, hogy beszélsz, aztán mehetsz tiltott kategóriába ! :) Olvastál itt hasonlót, ahogy arcoskodsz itt tegnap óta a marketinges brandjeiddel , és aki nem ért veled egyet az magyarkodik meg szánalmas ? és nyilván te fogod eldönteni ki hova húzzon el… lazuljál már, aztán próbáld meg esetleg érvekkel alátámasztani a trendi ötleteidet: hogy pl. milyen szinkron van az Atletico és a Honvéd között ? milyen maradandó következménye lenne, ha mégis jönne pár hónapra DP, miközben hemi barátod nem akar pénzt áldozni igazolásra ?

    2. Ja…ha közben folyamatosan alakítgatod(esetleg finomítod a szöveget :) ) akkor nehéz lereagálni.
     A “magyarkodás és szánalmas” inkább tűnik minősítésnek, mint véleménynek… :/ kb ennyire lehet komolyan venni, amit írsz.

 5. Köszi, RW, ezt nagyon le kellett írni. Bár teljesen megértem Hanta háborgását, de bakker, én akkor is megnézném ezt a fickót Honvéd-mezben, ha félmilliárdért, vagy akármennyiért csak edzene a fiatalokkal és időhúzó-cserének vetnénk be. Pedig hányszor utáltam nagyon, lévén Milan-drukker vagyok amúgy…

 6. fura , hogy neked sem ment át, hogy a fanyalgók 99%kának semmi baja DP-val… :/
  mert ez 99%ban kordelláról szól, nem DP-ról, az a féregjárat fog megerősödni ebből is,mikor már most sokkal többet enged meg magának, mint, amire predesztinálná őt a tehetsége és a pozíciója…
  amellett, hogy írod “összeugrik egy átlag kispestszurker-gyomor” úgy folytatod, mint ha nem látnád :7 éve nálunk a marketing(amikor van…) nem a FOCIÉRT van, hanem a FOCI helyett ! :(
  (és nem kicsit erősíted azokat a divatszurkolókat,akiknek qrvára mind1,h DP vörös/feketében, lilában vagy zöldben játszana… és akiknek max felszínes rálátásuk van, a kispesti valós folyamatokról, de most bemondják a tuti marketinget..)

  1. Az ő múltjával elég nagy jelentősége van annak, ha épp vörös-feketében köt ki a Juve ikonja :D
   Komolyra fordítva: egyébként szerintem lejött a posztból, hogy a szkeptikusoknak nem DP-vel van bajuk, ezzel együtt (vagy épp ezért!) lettek a fentiek megfogalmazva. A kérdés tényleg az, hogy ez az igazolás(blöff?) megerősíti-e annyival Cordella pozícióját, hogy emiatt nem szabad vállalni, hogy egy ilyen kiváló sportember a mi klubunkban szerepeljen, vagy ez a pozícióerősödés nem annyira jelentős ahhoz képest, amit ez az őszi játék Del Pieróval jelentene. Ebben van nézeteltérés a felek között, nem abban, amit Hanta és ti is diagnózisként megfogalmaztatok – abban mindenki egyetért 99%-ban. Viszont itt mégiscsak számít, hogy DP-ről van szó, és nem Bonazzoliról vagy Signoriról, ennyiben releváns, hogy róla is vitázunk. (Én is úgy vagyok, hogy Milan-szimpatizánsként nem nagyon kedveltem, de olyan sportembernek tartom, akit igencsak ehet tisztelni, az elmúlt két évtized focijában a három legjobb hozzáállású játékos között van nálam.)
   De ha netán tényleg ezen az ügyleten múlik, hogy hosszabb távon jobb legyen a klubnak, akkor persze én is azt mondom, hogy nincs szükség az ilyen PR-akciókra. Nyilván vannak ennél sokkal sarkalatosabb gondok.

   1. már amit tegnap írtál, az is 1 vállalható verzió volt…és igazából itt a valódi Honvédosok nem is egymással vitáznak, hanem részben elbeszélnek 1más mellett másrészt meg már annyit szívtunk a hemi éra alatt, hogy már minden ilyen hírnél jön a görcs…hogy vajon mit fog ez jelenteni a csapatunknak hosszabb távon…!? jelenthet-e bármi előrelépést a jellemzően lejtmenetben közlekedő jelenlegi Honvéd felépítménynek , ez az esetleges csili/vili pár hónap ? ép elméjű ember azon nem filózik, hogy a nyír1, mtk és felcsút elleni játékunkat feldobná-e DP….? :D

    1. Ebből a szempontból a kellemetlen az, hogy akár jön DP, akár nem, Cordella mindenképp profitál az ügyből… (hogy egyáltalán eséllyel tárgyal vele, legyen ez mégoly komolytalan esély is – a portfólióját szépen fényesíti) Itt veszítenivalója csak a Honvédnak, nekünk van (illetve persze del Pierónak sem kockázatmentes). Ez az eszmecsere a blogon mindenképp hasznos az apropójától függetlenül, de nem kis részben a tehetetlenség generálja :(

     1. kordella profitál ebből..? csak a kamu piacon… 1 menedzser (igazgató!:/ ) értékét nem az határozza meg, hogy kikkel ült már 1 asztalánál, hanem az, hogy milyen focisták és mekkora lé van mögötte ! na most emögött a nímand mögött mekkora pénzek állnak ?? :) hemi virtuális 0 forintjai !? :D vicc az egész !! és legbosszantóbb, hogy ez a féreg még úgy állítja be, hogy milyen jót tesz a magyar emberekkel, mert elhozza nekik az igazi focit… :D Olyan ez gyerekek, mint az orosz/német megszállás… a Honvéd onnantól lehet újra önmaga, ha ez a 2 figura eltakarodik Kispestről…(DE kordella minimum! és hemi mellé meg 1 szakmai igazgató…na akkor beszélhetünk majd valami igazi reménykeltő eseményről)

      1. Pedig én már reménykedtem egy újabb potenciális előnyös kimenetelben, ti. hogy Cordella ázsiója annyira megnő, hogy lecsap rá valamilyen C2-es klub, mi barátsággal elbúcsúzunk tőle, és jön Gyimesi Laci sportigazgatónak :)

 7. :) Azt írjátok hogy nekem nem jön át Hanta írása (pedig de), miközben azt látom, az enyém jön át kevés olvasónak. Borzalmasak a viszonyaink. Szar minden. Nihil van. De DP az a kaszt, akiért ezeken túllépek, és ha majd elment, sírok tovább. Ha hősiesen kiállok, egy manifesztummal, hogy ilyen típusú igazolás nem kell, mert ezzel a Cordella vonalat támogatom (ami amúgy rossz közelítés), OK, ne jöjjön, és marad minden olyan szar, mintha jönne is. Akkor legalább legyen egy pár emlékezetes meccsünk.
  Ahogy István Hereb írja, ezt le kellett írni. A blog szerzőinek és olvasóinak tábora úgy látom durván 50-50%-ban oszlik meg ezen ügyben, akkor legyen egy poszttal képviselve a másik fél is. Jelképesen ez fontos nekem.
  De mondom még egyszer: ma/holnap bejelentik, hogy irány India, mi meg kurva jól elvitatkoztunk.
  Mondjuk az utóbbit kifejezetten élvezem, a vita visz előre.
  Persze minket – nem a lényeget a klubnál :(

  1. (szerintem olyat senki sem mondott [ki], hogy ne jöjjön)
   azonban a honvéd >>> (1000x) mint látni három hónapig egy valódi világsztárt a mezünkben.
   ha kell, beáldoznék én nagyobb nevet is, mert nem róluk szól a dolog.

   1. valahol ugyanazt mndva beszélünk el egymás mellett. Csodálatos :) .Én azt kifogásolom, hogy DP esetleges (nyilván meg nem valósuló) 3 hónapos vendégjátékát károsnak beállítani meglehetősen nagy csúsztatás, mégha el is fogadom a mostani borult lelkiállapotunkat. A Honvéd nálam is >>>>> minden más.
    Pont ezért nem dobnék el egy ilyen lehetőséget. Mondom, keménykedhetünk, hogy nekünk nem kell DP mert ő a cordellaizmus megtestesítője, a koncepciótlanság jelképe, stb, stb, OK, ne jöjjön!
    Jobb lesz attól nekünk? Ettől Cordella megváltozik, Hemy észhez tér? Így, ezzel az alapelvvel Lanza se kellett volna, de idejött, 3 hónapra, előtte, utána nihil, vele bronz. Azóta meg itt istenítjük. Hogy is van ez?

    1. jah, a hogy is van ez az, amire soha nem fogok tudni felelni neked :)
     minden mindig annyira, de annyira bonyolult, hogy teljesen random, miként reagálok ugyanarra (hasonló típusú) eseményre egy másik pillanatban.
     ha nyugalom lenne, a fenekem verdesném a földhöz egy ilyen hírre, de most nincs, így bár nyilván megnézném mit tudna honvédban, mégis azt mondom, a klubérdek most legyen fontosabb. ha belefér, jöhet, ha nem, nem. a lanzásan nyugodt tavaszra simán szívesen látnék bárkit, még kismáncsót is.
     érted?
     (mert én nem)

     1. na majd szombaton folytatjuk a paralell elbeszélést klasszikusan röhögésbe fulladva egy jó irányzékkel érkező lovizmuson :) értem, persze hogy értem.

  2. egyelőre csak én írtam,h nem ment át…:) amúgy nem “50/50″nek látszik a vélemények megoszlása, de ez majdnem mind1 is….. és ki is egészíteném az előző gondolatokat. Nekem ez volt a legfontosabb az írásodban : “összeugrik egy átlag kispestszurker-gyomor” !! mi kell ettől több a jelen kispesti hangulatról !? akik a kétségeiket hangsúlyozzák mind szívesen látnák DP.t Kispesten !!
   DE ettől még nem tudjuk nem látni a cordella színű sz@rkupacot a Del Piero színű marcipán alatt… :(
   Sajnos DP miatt nem lesz a sz@rból csokis/meggyes Daubner torta, amit tényleg érdemes marcipánnal burkolni…

 8. Nekem speciel mindegy,hogy zöldben, lilában vagy vörös-feketében játszana.Ha a Fradi akarná leigazolni akkor is azt mondanám,hogy ő ebbe a híg fosba egy jó igazolás.Én meg az idei évtől (amíg itt lesz Gyuri) nem járok meccsre,akkor sem ,ha Cé Ronaldot hozzák ide.Éppen amiatt,amiről a tegnapi blog elvileg szólt.Csak szerintem ezt nem DP-ra kellett volna kihegyezni.Már pedig én akárhogy is olvasom a nagy része rá van.Megkérdőjelezve,hogy hol lehetne őt használni,meg bírná-e a magyar “iram”-ot.(Miközben amúgy folyamatosan játékban van,ellenben az eddig hozott csokicsatárokkal).
  Szerintem itt éppen,hogy nem egy folyamat kicsúcsosodásáról van szó,hanem csak a leglényegtelenebb részéről.Ez lenne a legkisebb baj,hogy idehozzák Del Pierot 40 évesen.Ami gondok vannak azt eddig is látta mindenki.Ez már nem oszt,nem szoroz.
  Abban mindenki egyetért,hogy a lehető legszarabb irányba megy a klub bonbonnal meg Condérral.Ilyen szintű nihil még a Krémer féle TIG Honvédnál sem volt.

  1. Azért ez már a nevetségesnél is nevetségesebb kategória, majd pont egy muszbekmihály fogja megmondani hogy mit kellene Del Pieronak csinálnia az ő korában ;o)

   1. Beszélgettem Muszbek -el. Ritka egy értelmes ember.
    Ha csak fele ennyire hozzáértő emberek lennének a magyar fociban, előrébb tartanánk. Delpiero ügyet közgazdaságilag közelítette meg. Ezért mondta hogy nincs itt helye.

    1. a focit nem lehet csak közgazdaságilag közelíteni, hemi is ezzel próbálkozik…

    2. Ebben akár még igaza is van. De nem csak ezt mondta, hanem h mit (nem) kellene csinálnia Del Pieronak. Abban pedig már semmi közgazdaságtan nem volt. És az is való igaz, hogy a foci véletlenül pont nem az, amit tisztán közgazdaságilag meg lehetne közelíteni, mert ha már itt tartunk, tisztán közgazdaságtanilag az egész magyar focinak, úgy ahogy van semmi de semmi értelme.

 9. Nem hiszem, hogy népszerű leszek a hozzászólásommal, de azért csak leírom a véleményem.
  Hemi amikor idejött, akkor lerakott egy modellt: felépít egy akadémiát szinte a nullából és amíg be nem érnek a játékosok, addig külföldi légiósokkal megerősített átmeneti csapattal elvegetál. Hivatalos kommunikáció szerint minden évben a nemzetközi szereplés a cél.
  Eltelt jó pár év és az első fecskék megjelentek az akadémiákról sőt, a tavaszi szezonban már sokan “bizonyíthattak” az utolsó 8 fordulóban.
  Amiben az első éles véleménykülönbségem van a többséggel szemben, hogy számomra ez a 8 meccs tökéletesen bizonyította, hogy az akadémisták – 4-5 játékos kivételével – nincsenek még nb1-es szinten. Sztem a kieséssel szemben teljesen vállalható az a modell, hogy nb1-nb2-es csapatoknak kölcsönadtuk ezeket a játékosokat, hogy megerősödjenek és folytatjuk a korábbi légiósáradat érkeztét, hogy hátha találunk néhány használhatót ismét. Ráadásul Cordella most kivételesen használható játékosokat is hozott: Youla, Traore, Kristi, Portilla, Keita(?) és a korábbról itt ragadtakkal (Ignjatovic, King, Godoy, Daud(?), Alcibiade) nem is olyan rossz ez a légióssereg.
  Vki azt írta, hogy addig nem jön ki, amíg Gyula játszik? Miért is? Végre van egy csatárunk. Vernes “nincs kedvem játszani, de a hajam legalább jól be van lőve” Ricsi vergődését kellene néznem, vagy Bobál Geritől kellene elvárnom, hogy ami nem megy mostanában 100%-osan az nb3-ban, majd az nb1-ben menjen azonnal átmenet nélkül? Vmi nála sem stimmelhet, mert nem hiszem, hogy Prossernek jobb menedzsere lenne, hogy ő megkapja azokat a 20-30 perceket, ahol lehet bizonyítani, Geri meg nem.. (ezt egyébkén nem is értem)

  A másik amiben éles véleménykülönbségünk van a külföldi/fekete játékosok megítélése. Abban egyetértünk, hogy légiós akkor kell, ha jobb, mint a hazai megfizethető versenytársa. De ez nem derül ki azonnal, mindenkinek meg kell adni a lehetőséget (fél szezonnyi időt), hogy bizonyítson, hiszen a mai világban nehéz személyesen megnézni az összes jelöltet. Az elmúlt időszak kedvencei között sok külföldi volt, akik teljesen vállalható játékot toltak: Benjamin, Abraham, Diego, Zelenka, Tandia, Ignjatovic, Lanzafame, Martinez, Godoy, King. Danilot nem szerettem, de legalább kaszáltunk rajta egy kicsit.
  Egy kicsit távolabbról tekintve az utóbbi időszakra, vhogy mindig előjön a külföldiekkel történő ellenségeskedésünk. Korábban az afrikai vonalat hurrogták le sokan saját és ellenfél szurkolók is (kispest afrika), most az olasz vonal van gyalázás alatt, semmi sem jó..

  Hemi nem hülye, legalább “plusznullára” akarja kihozni a szezonok mérlegét és ebbe kell egy kis uefa pénz + játékosmozgás, utóbbi időben mindkettő hiányzik, így szerintem omladozik a “nem kell beletegyek semmit és így is elketyeg a szezon” taktika. Nem tudom mi van a Perea-Tandia ügyek mögött, de Hemi nem szokott érvényes szerződéssel rendelkező piacképes játékosokat elengedni, nem tudom ki vert át kit, de gyanúsak ezek a szerződések. Tudom, most megy is a pereskedés.
  Na mindegy ebből a részből azt akartam kihozni, hogy az éves költségvetés tarthatósága miatt szükség van/lehet ezekre a külföldi játékosokra és ezt szerintem el lehet fogadni.

  Lanzafame-Bonazzoli-Del Piero
  Lanza bizonyította, hogy egy fél szezonra is érdemes idehozni egy ilyen kaliberű játékost, a bronz nélküle és Martinez nélkül nem lett volna meg. Zoli nem tudta hozni ezt a szintet ennyi idősen és az ő játékához nem voltak megfelelő társak.

  Cordella
  Vmi bűzlik a csávó körül, nem kérdés.. Azt viszont el kell ismerni, hogy – még ha vitatható módszerekkel is – de folyamatosan írnak rólunk az olasz sajtóban. Del Piero idehozatalára én 1% esélyt adok, de ha meg tudja csinálni, az érdem! Amit még a csávóról le kell írni, hogy a hemi biztosította pénztárcához képest vannak értékes találatai is, annyira nem rossz, mint amilyen most a róla kialakult kép.
  Idén nagy hibája, hogy “nevet” hozott edzőnek és nem egy tehetséges “noname”-et. Ezzel a kerettel egy jó edző, sokkal jobb helyezést tudna kihozni!

  És végül egy üzenet Heminek, bár úgysem olvassa!
  Gyuri!
  Kint voltál a Felcsút ellen? Én igen és felháborít az a nihil, amit tapasztaltam. Meccs, körítés, szurkolás, az egész.
  Ezen nagyon gyorsan változtatni kell. Ha én ma lennék 10 éves és kimennék életem első meccsére és ez a pénteki lett volna, akkor eszembe se jutna többet meccsre járni. Én 1988-ban voltam először meccsen és a miliő teljesen megfogott, ennek köszönhető, hogy meccsre járó lettem. Ami hiányzik ma ahhoz az élményhez képest: tömeg, szurkolás, koreográfiák, káromkodó idősebb bácsik (akik mellé öröm volt helyezkedni, hogy szinte jegyzetelni kelljen a jobbnál jobb, vállalható és kevésbé vállalható beszólásokat) és a focit direkt csak utolsóként említem.. (Azt már csak zárójelben merem megjegyezni, hogy a WC állapotán meglepődtem, de köze sem volt ahhoz, hogy járni fogok-e meccsre vagy nem)
  A 3 éves lányom folyamatosan könyörög, hogy vigyem ki meccsre, de most komolyan egy ilyenre kellene kivinnem?? Folyamatosan azt kérdezné, hogy miért megyek ki és lehet, hogy nem tudnék válaszolni..
  Sürgősen ki kell egyezni a szurkolókkal és túllépni ezen az agyonragozott antifasiszta-antirasszista szerepen. Ezt nem klubszinten kell kezelni!
  És legyen végre online klubkártya regisztráció!!! Nem igaz, hogy ennyire bonyolult ezt a 21. században megcsinálni!

  1. Hemi nem itt nőtt fel. Neki az valamiert nem fér bele, hogy lehulyezzuk a bírót, szapuljuk az ellenfelet. Nekem is van gyerekem, de szerintem egy két b@zdmeg, k.. va anyját simán belefér egy meccsen. És a “népi bölcsességek ” amit idősebb szurkolóktól hallok, felbecsulhetetlenek. Németországban több klubnál is vannak ” fizetett” drukkerek, akik betanulják a rigmusokat, dobolnak, énekelnek. Higgyétek el, már 20 ember is tud hangulatot csinálni.
   ( prosser vs Bobál : nem is azonos pozícióban játszanak )

   1. Prosser-Bobál
    Bobál nem az a klasszikus egyékes játékra alkalmas játékos, így ha azt akarja, hogy legyen jövője a fociban, akkor tudnia kell a kétcsatáros játék mellett más játékstílusnak megfelelő pozíciót is játszania. Ez lehetne jobb oldali támadó vagy ék szerepben játszó csatár mögötti játékos, aki a középpálya előtt van.
    Amit Proszi játszott legutóbb, arra Bobál is alkalmas lenne, így ő is megkaphatná azt a 20-30 percet, de valamiért nem ő kapja, erre utaltam..

  2. Az afrikai, és olasz vonal lehurrogásával kapcsolatban az a helyzet hogy én is megteszem fordulóról – fordulóra mert szerintem Alci, Job, Mancini, Diarra, Diaby, és túlnyomórészt King sem Honvéd szint! (most hurrogjatok le)
   De tovább megyek Portilla sem, és Traorét sem engedném pályára amíg nem dob le 10 kilót! Én ezért szidom Cordellát mert Lanza, Martinez, Gyula és reméljük Del Pieró is jó fogás…….de sok volt mellettük a melléfogás is akik elvették a helyet egy Botkától, Lörinczytől,Prosszitol….és ez nagyon nagy bűn.
   Amiben igazad van az akadémisták közül még sokan nem állnak készen az első osztályra de ha megnézzük a magyar focistákat Détáritól – Dudzsákig húsz év alatt nem nagyon voltak kész játékosaink. Döme és Dzsudzsák is 21-22 éves korára lett érdekes a menedzsereknek. Magyar futballista későn érő…ha tud valamit ha nem.

   1. Az általad leírt játékosok közül Diaby-ban benne volt a Diego-Benjamin-Danilo business lehetőség, sajnos nem sikerült kihozni a játékosból a képességeinek a 60-70%-t sem.. A többivel még egyet is értenék, de azért Alcit és Jobot ne sértsük meg azzal, hogy egy mondatban beszélünk róluk a kismancival, annál azért jobbak.
    King – nálam ő aktuálkedvenc,így elfogult vagyok
    King és Nagy Geri közel egyidőben került az első csapathoz és számomra feltűnő volt, hogy a két -alapvetően nem a 21.századi focira alkalmas alkatú – játékos közül az egyik gyors, védekezésben és támadásban is bevethető, mer cselezni, fizikálisan építi magát, a másik meg nem. Pont talán az egyik meccsen Kinget váltotta Geri és 5 perccel a beállása után lepattant az egyik támadó középpályásról és az akcióból gólt kaptunk. Előtte 55 percig King az ilyen szitukat megoldotta. Tudom, nem korrekt az összehasonlítás, de Kingben Hemi szemével nézve több pénzt látok, mint Geriben kevésbé. Remélem, ha véletlenül Geri olvassa ezeket a sorokat, akkor nem rosszindulatot lát ebben, hanem építő jellegű kritikát. (Edzeni, gyúrni, gyorspasszos játékot gyakorolni, célokat kitűzni!)

 10. [megjegyzem]

  ha másra nem is jó a delpierós mizéria, arra legalább igen, hogy végre sokan és lendületből beszélgettünk a kispesti anomáliákról

  1. Nekem egy magyar focimeccset közelről utoljára 15 évvel ezelőtt látó, már családos ismerősöm mondta az imént, hogy ha jönne a srác, akkor még ő is kint lenne minden Honvéd-meccsen.
   Azért erre is jó (lett volna).

 11. Kb. ezt fogalmaztam meg tegnap én is. Mi Kispestiek egyfolytában sírunk és van is miért.De ha jut egy pillanatnyi öröm(kupagyőzelmek,2013-as bronz,egy világsztár Kispest mezben) azt használjuk ki.Persze ettől még nem változik meg semmi,de legalább örüljünk kicsit ha van minek. Aztán sírhatunk tovább,hogy szar minden.

 12. majdnem teljes mértékben egyetértek a poszttal. egyetlen kivétellel: én azért bekérek pár árajánlatot vörösszőnyegboltokból pár kilométernyi anyagra

 13. A FB-on olvastam most írta valaki, hogy nem inkább Vadócz megszerzésére kellene energiát fordítania a klubnak………?

   1. Való igaz…..talán a nagy “talentum” Zsolnai volt az akiért Hemi pénzt adott (Debrecen) utoljára ha jól emlékszem .
    Mondjuk nem hiszem,hogy Vadóczra kellene valamit is fordítani, de azért remélem valaki megkérdezte legalább a klub részéről, hogy ha úgy alakulnak a dolgai nem-e lenne kedve esetleg…..

 14. GFH -t most láttam éppen a királyi 2-es csatorna sporthírekében nyilatkozni.
  Szerinte “fifti-fifti” a dolog hogy hozzánk vagy Indiába jön.

  A legjobban viszont az tetszett amikor megjegyezte – a család szempontjai és a földrajzi távolságot ecsetelése után – hogy “Budapest nem Calcutta”.
  Valóban nem, de mondjuk nem is oda akarna szerződni, hanem Delhi városába a Dynamos csapatába :)

  Persze ez csak szőrszálhasogatás tudom :)

  1. szerencsére Ale pötit nagyobb sportember, mint azok, akik a klubunk részéről fölajánlották neki… ő is sokkal inkább tisztában van Puskás jelentőségével, mint Hemingway és Cordella

 15. “Azt olvastam, hogy olcsó a sör és már háromszáz euró körül találok magamnak albérletet a belvárosban. Abból a havi háromezer euróból, amit a Honvédtól kapok, úgy élhetek, mint egy király” – idézte a játékost a Sky Sports 1 tévécsatornára hivatkozva az oldal, de itt még nem ért véget az interjú, amelynek az említett forrásban (természetesen) semmi nyoma.” :) :( http://www.nemzetisport.hu/sportszelep/futballkomedia-del-piero-az-olcso-sor-es-a-lanyok-miatt-jon-budapestre-2359575 Az aktuális kispesti marketing görbe tükörben… :)

 16. Akkor talán én vagyok az egyetlen itt, aki nem örülne, ha Alex jönne. És nem azért, mert nem kedvelem, épp ellenkezőleg, életemben nem rajongtam úgy külföldi játékosért, mint érte, és attól félek, ezen csak ronthatna, ha a mi bajnokságunk közelébe is jönne… :(

 17. Milyen jó kis csapat ez, és még győzni is tud, nem is akárhogyan!!!

  BHFC: Tóth Iván – Czipper Zsolt, Budovinszky Krisztián,
  Hídvégi Attila – Hamar István, Bárányos Zsolt, Faragó István, Kovács
  Béla – Sára Botond dr., Lóránth József dr.

  edző: Détári Lajos

  (félelmetes a középpályás sor!)

  http://www.honvedfc.hu/hirek/10694

  1. nem értem Döme miért nem játszik… de jó látni a nevét a Honvéddal összefüggésben.

 18. Egyébként az jutott eszembe, ha ennyire jó üzlet egy szponzornak egy ilyen sztár leigazolása, akkor miért nem igazolunk 11-et? :)

  1. sz@r napja lesz heminek, előbb láttam,h Kemenes is felkínált neki 1 jeges vödröt… :)

 19. Na szóval ennyit Del Pierorol…..most már figyeljünk az újpestre!

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.