Aludva egyet a fröcsögésre…

diobesz2014oszcim
…ennyien maradtunk.

…némileg tisztább fejjel néz vissza az ember a tegnapi délutánra, de így is nehéz a józan, mértéktartó mondatok megszülése. Körülbelül azt tudom írni, mint a legnagyobb Bohócliger edzők (Véber, Supka és társaik) egy-egy kellemetlenebb végeredmény után: nehéz ilyenkor bármit is mondani. És mégis, most én is kénytelen vagyok ezt a közhelyet alkalmazni, mert ha szívből leírnám, amit gondolok, és amit a többiek végighallgattak tőlem (én meg tőlük) a kocsiban tegnap hazafele, akkor ezzel az erővel új blogot is indíthatnánk, kispestikocsmagoz.blog.hu, esetleg vorosfeketehozonges.taccs.hu címen. De hát azok meg nem annyira mi lennénk. Vagy fene tudja.

Így hát itt és most csak annyit írok le: szégyellheti magát, és ne álmodjon győzelemről az a csapat/edző, aki 75 percet kap emberelőnyben az ellenfele ellen, lélektanilag a kulcspillanatban szerez vezetést (44.-45. p.), és ezek után a második félidőre visszaáll bekkelni. Ez az ócska moralesi-vierchowodi lábszagú catenaccio(cska) ennyit is ér amennyit tegnap láttunk. Sz*rt se.

No persze lehet árnyalni a képet, és picit kell is, még ha az a lényegen jottányit sem változtat.

Meg kell jegyezni, ami itt Diósgyőrben megy bíráskodás címén évek óta a DVTK-Kispest meccseken, az kabaré. Rendszeres momentum, hogy a bíró ítél valami nekünk kedvezőt, erre 5 percig áll a játék, hisztizik a közönség, a hazai játékosok és Szentes Blézer vagy most Szivics, épp ki az edző, aztán a bíró mindent visszavon, és ellenünk ítél. 2 éve Tandia (szerintem máig nem szabálytalan) szerelése után először sima kis szabi, majd kikönyörgött piros a vége; tegnap előbb érvényesnek ítélt gól, majd a besíró Szivics-DVTK kombó általi 5 perces hőzöngés eredményeként minden vissza, kirúgás. Ugyanez a tizinél. Semmi, kelj fel, Griffith spori, jó, hogy nem kapsz sárgát…hohó, itten népharag esete forog fenn…várjunk csak…akkor mégis büntető. EZ MI??? És írom mindezt úgy, hogy sajna nem ezek a momentumok döntöttek, hisz magunknak köszönhetjük, hogy bevettük megint a piros-fehér harcikallert, önként és dalolva…

diobesz2014oszVWHa jó kedvem lenne, vagy inkább: engedékeny kedvem, most dicsérném VW-t, hogy na, legalább a védekezést összeszedte, játékot ölni már mindenki ellen tudunk, az egyéni fegyelmezetlenségek, ha azok végre elmaradnak, mindenki ellen képesek leszünk győzni is akár (sőt, ez már most is így van). DE NEM, az a baj, hogy ez nincs így! VW megcsinálta a moralesi iskola újraélesztését, azzal a különbséggel, hogy az öntörvényű tolmács legalább nyerte az ilyen meccseket az ótvar játék mellett, míg VW-dal jórészt a nézhetetlen játék marad, a győzelmek nem jönnek mindig. És a meccsvégi nyilatkozat, amit előre meg is jósoltam Viktornak, hogy ez lesz: “elégedett vagyok a csapattal, azt hozták, amit kértem, jól játszottunk, stb“, azzal kiegészítve, hogy direkt álltunk vissza a második félidőben, hogy a diósi támadásokat ellensúlyozzuk. De MISTER, EMBERELŐNYBEN VOLTUNK! Ennyivel nem rosszabb a keretünk, mint a Dióknak, hogy berosálva toljunk végig egy egész játékrészt emberelőnyben. És ha már igen, akkor viszont azt tegyük úgy, mint a moralesi hónapokban, könyörtelenül, de ez a tegnapi posványos ellenállás-imitálás, ez nagyon kevéske volt.

Az már csak hab a tortán, hogy miután bekapjuk a második gólt, jó 6 perccel a vége előtt, a maestro fogja magát, leguggol az oldalvonalnál, mint a közmondások ama híres szarógalambja és gondolkodik. A lefújásig. Ce cazzo, catastrofico maximo, capisco, tusco? Ez tényleg a Várhidi szint (aki szövkapként az emlékezetes kinti török meccsen Gera jogtalan kiállítása után állt úgy a kispadnál, biztonságot sugárzó csapatvezér helyett, mint az a csöppnyi, ostoba mopsz aki az utcánkban rendszeresen izomból nekifut a kerítésünknek, majd hanyatt esve néz, hogy mi történt…). Ki hitte volna ezt nyáron, a kinevezéskor? Tudom, sokan. Én nem.

Elnézem a csapatot a lelátóról és lassan ott tartok, hogy nehéz itt kinek szurkolni. Tegnap három (három és fél) ember dobbantotta meg picit a szívem: Kemenes Szabi, aki ráadásul megint hozott egy nagy védést – látjuk, persze: minek…; Hidi Patrik, aki megint becsülettel ment és ha a végén a második gólhelyzetét sem Patyáskodja el, akkor az est hőse lett volna. És Báló. Meg Gyula úr, akinek, igaz, kissé kopni látszik a varázsa, ami év elején belengte, de ez nagyrészt taktikai okokra vezethető vissza szerintem, egy Supkai “két rohamnéger a széleken, 2 gólvágó elöl” taktikában Danilóként szórhatná a gólokat.

Ennyi. 3 és fél ember. És a többi? Labdákat elszóró, de mindenkire nagyokat kacsintó pojáca Portilla? Job, akinek már inkább JOBOUT a neve? Kosznics? Ki ő egyáltalán? (Szögezzük le: nem tűnik rossz játékosnak, de hogy, és miért, és minek ő itt egyáltalán, ha volt Ignja? A hangsúly esetében is azon van, hogy kéthetente tűnik fel új arc a semmiből…)  Alcibiade? Puhos Kanida? Nem lenne rossz az arc, de fogyjon le… és a helyzetbe kerüléskor ne Harlem Globetrotters-t játsszon, focikivitelben!

Lehet drukkolni ennek az alakulatnak? Tele vagyunk olyan külföldiekkel, akiken minden intin látszik, hogy most épp itt vannak, jövőre ott, ahova a menedzsment rendeli őket, most épp sárga-feketében bohóckodok a diósgyőri vasgyár tövében, holnap az olasz harmadik vonalban, ha kell, profi vagyok, zsoldos vagyok. Ezzel nincs is baj, ez a mai foci, tényleg nincs gáz – amíg 2-3-4 ilyen tag van a kezdőben. De nálunk 2-3 nem ilyen (azaz azonosulásra alkalmas) arc van össz-vissz. Baráth Boti vizestartályt hord a csapatbuszhoz, Nagy Geri csak utazik a kerettel, Botka, Csábi, Lőrinczy kölcsönben, a légiósok közül, akit már megkedvel az ember, Ignja papa például, most a padon van jegelve (megjegyzem, beállása után ezt még kevésbé értem, mint eddig: megint nagyon jó volt – illetve, persze, hogy értem…).

Hát, elég savanyú a kép. Diósgyőr pedig lassan a privát Kecsóm lesz helyszínileg, ide akármikor lejövök, ugyanaz a forgatókönyv, vezethetünk, egyenlíthetünk az utolsó percekben is… akkor is kapunk a legvégén kettőt, és mint Benny Hill kiskopasza, tar koponyánkon elszenvedve a csattanós tenyereseket aláztatva autózhatunk/buszozhatunk haza a borsodi éjben. A csapat is, mi is.

A játékosokat értékelni most nem is nagyon érdemes, az előbbi zengzetekben már mindent elmondtam. Aki picit is tetszett, az Szabi (főleg az a védése), Patrik, lapveszélyes játéka mellett King, beállása után Ignja. Ez nem túl sok. Jobot, Portillát pedig hosszú távon nézze az, aki annak idején kitalálta, hogy kakaós csiga kell a Holé-büfébe.

Hazafelé indulva, ahogy autóztunk keresztül a Vasgyár feletti menekülőút dombos-erdős részein, a máskor itt (Honvéd-túrákon és privát Miskolcozásokon) engem rendre megszálló kellemes “észak-magyar iparváros” hangulat is hiányzott most – ez jelzi, hogy tényleg baj van. És a legrosszabb az egészben az, hogy amint azt a hazaúton boncolgattuk, sok esélyt nem is látunk a változásra. A vendégszektorban voltunk vagy 30-an, két kocsi Pestről, a többi kolléga észak-magyar szimpatizáns; a keret kialakításában nem lesz itt rövidtávon semmi változás a koncepció terén, nincs már értékelhető CSAPATunk, amiért lehet szorítani, markáns arcokkal, kedvencekkel, akikért lehet; nincs már drukkerünk lassan, játékunk, az mégannyira se, arculatunk… na az van: egy dél-pesti légiós lerakat, amelyik antifutballal idegeli a még kitartó nézőket.

Igen, ez pontosan olyan jövőkép, mint ami elénk tárult tegnap este úgy negyed 8 tájban, a diósgyőri lejtőkön autózva, lenézve a pusztuló kohászati művekre. Innen felállni valami értelmes klubmodellbe hasonlóan nehéz feladat lesz, mint a Lenin művek újraélesztése lenne. Kérdés, valaki kezd-e egyáltalán velünk valamit?

Kapcsolódó anyagaink:

Fotók: babar-1909foto.hu.

“Aludva egyet a fröcsögésre…” bejegyzéshez 46 hozzászólás

 1. Attól, mert másnap reggel van, ugyanolyan tisztán látom a tegnapi meccset, mint tegnap láttam. A bíróval nem akarok foglalkozni. A meccset meg kellett volna gólokkal nyernünk.Gondolom az osztályzatokon majd meglátszik kinek kiről mi a véleménye. Személy szerint sok apróság bosszant. Egy szuperlicences edző nem látja az ellenfél csapatát? Kinget a hátvéd lemosta a pályáról, sőt jött vele a mi térfelünkre is. Alciról úgy pattant le egy 190-es méretű ellenfél (tán Takács volt), hogy öröm volt nézni. VW helyében kipróbálnám Alcit bármelyik szélen, mert King sajna kevésbé fajsúlyos és merő hülyeségből még egy sárgát is összeszedett.
  Hidi gólja fantasztikus volt. Most már biztos vagyok benne, hogy a Gyula, Traore kettős nem képes nekünk meccseket nyerni. Akkor sem, ha nem a bűnszar Job a szélső.

  Itt lenne az ideje átszervezni a csapatot.

  1. ha az olaszok is így gondolják, tán már csomagol újabb 8-10 futballmenekült valahol Dél-Olaszországban vagy a belga negyedosztályban.. reménykedjünk, mit rejt a következő pakk!

   1. Szerintem a görög C ligában is kukázik még Cordela, háűtha talál ilyen szakállas gyöngyszemet mint a Portilla, akivel tényleg semmi baj nincsen, csak egy centiméterrel nem tesz hozzá a játékhoz semmit és nem viszi előre a csapatot semmivel. Ennyit egy jó képességű 18 éves Akadémista is megtenne bármikor!

    1. na de abban mi a biznisz rövid távon Kordelláéknak? (minden tiszteletem és imádatom Vierchowodnak, az exjátékosnak, tényleg nagyon csíptem, de edzőként nem több a szerepe, mint a nevét adni az olasz játékosdepóhoz/gyengélkedőhöz, amit a Honvédból csináltak, és előre felvett semmitmondó nyilatkozatokat adni magnóról.. esküszöm, néha úgy látom rajta, mintha szégyellné, amit művel, de ez biztos csak belelátás részemről)

  2. A védem nagyjából ok. A miskolci kutyáknak a tizi volt az első kapuralövésük.
   Kiállítás, gól. Ha lenne előrejátékunk, ami nincs, gólarányt javitunk. És még ilyen impotens előrejátékkal, illetve visszaállós második félidei játékkal is akadt sansz az előny növelésére. Aztán mégsem. Sőt…
   Ezt a játékot gólra jáccák, és ha csak sorfalon megpattanókból és távoli hidis kisérletekből jön össze egy-egy, akkor kiállithatnak 4 embert is a 4. percben az ellenféltől, azzal sem megyünk semmire.
   Védő, védekező középpályás van doszt, a védekezés rendben, de előre… 0! (Még úgy is, hogy támadgatásilag ezen a meccsen hoztuk a legtöbbet és a legjobbat. A klasszik olasz sztájl: rommá védekezzük magunkat, a 4 helyzetünkből belövünk 2-3-at, és nyerünk. A védekezésig megvagyunk, a 4 helyzetig is, de Traore és Youla nem Inzaghi és Baggio…)

   1. De még nem is Bobál és Prosser!!
    Amolyan önző cirkuszi mulatság jellege van az egésznek, lemennek a nagy sztárok falura játszani egy hírverő meccset aztán elszórakoznak mindent, hagy ámuljon a nép, hogy Ők mekkora királyok (voltak valamikor).

    1. Hát igen… Ennyit Csábi Misi is tudott volna hozni MINIMUM, mint Portijja. Jobb oldali felfutóban Botka lazán hozza a Kecsóban King szintjét. (Bár ott fix kezdő, itt egymás cseréi lehetnének max., vagyis Botka Kingé…) Elől nagyon ideje lenne Traore helyett egy erőtől duzzadó Bobál-t Youla mellé bepasszintani. (De inkább egy 2 éve inaktiv uruguayi nyuggerben látják a megoldást.)
     Job… Inkább Holender játsszon a helyén. Ha ostoba is ugyanúgy a fozihoz, de legalább már láttam tőle hasznos produktumot egyszer-egyszer.
     Ha lenne egy jó edzőnk (mint pl. Szivics…), bajnokesélyes csapatunk lehetne ebből a keretből.
     De nincsen jó edzőnk, csak egy kib@szott cordella.

 2. Én meg pont azt nem értettem, hogy minek kell annyira kitámadni, ha vezetünk? Hali ellen otthon végigbekkelt második félidő után, gondoltam majd itt is beállunk, és minden labdát elrúgunk a vasgyárig. Ehhez képest ők kontráztak le minket! Megijedtem, hogy a kiállítás nem lesz jó hatással. Begörcsölünk, kapunk egy hülye gólt, stb. Erre máris gólt szerzünk. Ja mégsem. Sebaj, megy előre a csapat. Gyors kontrák, elb@szott befejezések, aztán Patya beb@assza. Innen már nem lehet baj. Lett… Van ez a háromvédős rendszer, ami védekezésben 5-re módosul (ha visszaérnek a szélsők). Idegen dolog, de alakulgat. Aztán meg hopp, King le, Ignja be. Négyvédős rendszer. Volt jobbszél, nincs jobbszél. Látható volt többször, hogy oda akar vki passzolni, de mégsem, inkább balra. Portillával úgy voltam, hogy oké, nem vállal rizikót, de nem is nagyon hibázik, majd felbátorodik. Hát nem! Most hibázott is eleget. Mi van Godoy-jal? Meg Gerivel? Sokkal jobban szűrnek! Múltkor nem volt rossz Job (szerintem) de most kutyaütő volt. Hiába voltunk emberelőnyben, ha egyénileg nem mindenki üti meg a mércét…

  1. Maradt a 3-5-2, Alci ment jobb futóba King helyett, Ignja az ő helyén nyomta belső védőben.

 3. Egyesek megörültek az előző posztnál, hogy új támogatónk van a Volkswagen személyében. Pedig csak félreértés történt honlapunk készítői részéről a VW rövidítés kapcsán, valójában nem a Volkswagen, hanem Vierchowod támogatja a csapatot. A kiesés felé.

 4. És még le is nyilatkozza mesterünk, hogy “a második félidőben visszavettünk, megpróbáltuk tartani a Diósgyőr támadásait”… Szép öcsém, hát az első félidőben nem is voltak támadásaik, végre valami vállalható játékot toltunk, még az emberelőny előtt is, erre visszaveszel??? Emberelőnyben??? Mikor végre van egy esélyed, hogy egy jóval erősebb csapat otthonában 3-4 gólt szerezve visszahozz a következő meccsre a lelátóra 300-400 embert??? Miért vazze??? Nálam ezzel a meccsel írtad le magad örökre…

  1. :))))) csak most olvastam el magát a blogbejegyzést, látom Rob már mindent leírt, ami kirobbant belőlem a reggeli kávé hatására. :D

 5. Nagyon busszús voltam tegnap, bearanyozta volna a napot a győzelem! Egyet aludva a meccsre, még mindig bánt a vereség, de kaptunk mi már ki ennél csúnyábban is Diósgyőrben (Rossival) ugyanennyi időt játszva emberelőnyben. Sajnos a Diósgyőr az a csapat, amelyik hazai pályán emberhátrányban nem összezuhan, hanem a közönségtől támogatva megy előre tíz emberrel is a győzelemért. Ennek ellenére nyerni kellett volna, nevetséges, hogy emberhátrényban lekontráztak minket!
  Én sem örülök, hogy rendre 7-8 légióssal lépünk pályára, viszont úgy gondolom, hogy a légiósok közül Job és Mancini lóg ki a csapatból, a többi vállalható. Szomorú, hogy elfogyott a Kispest tábor, a kép tanulsága szerint 22-en (!) voltak tegnap Diósgyőrben! Nem értem, hogy az ország egyik legjobb tábora, hogy juthatott idáig?! Ezt nem lehet (csak) Hemire, Cordellára és a klubkártyára fogni! Én Pécsről feltudok menni meccsre, egy kétmilliós városból nincs ezer ember, aki hasonlóan gondolkodik szeretett csapatunkról? Imádok egy órával a mérkőzés kezdete előtt kiülni a Bozsik lelátójára (a mérkőzések hangulattalanságát utálom), szeretek ott lenni, pedig a hosszú hazaút gyakran telik el kiábrándultsággal, de másnap már várom a következő fordulót, reménykedve, hogy az jobb lesz! Nem azért megyek meccsre, mert szívességet akarok tenni Heminek, hanem azért mert imádom a csapatot! Én a KISPESTNEK szurkolók, attól függetlenül, hogy ki a tulaj, a klubigazgató, az edző, légiós, vagy akadémista játszik (ezekbe a kérdásekbe nincs beleszólásom)!

  1. Le a előtted, hogy azt így vállalod és minden tiszteletem az Egrieké, a Mátraaljaiaké, a Rákospalotaiaké és mindenki aki megteszi ezt a távolságot. Megdöbbentő és hihetetlen, hogy ebben a 2 milliós városban és vonzáskörzetében nincs 5000 ember aki képes lenne erre áldozni a szabadidejét és a pénzét. Persze ennek rengeteg összetevője van, a csapat produkciója, a Tv közvetítések, az ismert körülmények, de leginkább a gyatra marketing munka szerintem. Itt most egy új világ kezdődött minden tekintetben és tetszik, nem tetszik új alapokra helyezve vissza kell csábítani a nézőket a stadionba. Miskolcon miért sikerült ezt a szervezőknek? Talán mert valamit jobban, sokkal jobban csinálnak. Náluk sem volt mindig ilyen jó csapat, de rendre majdnem telt ház előtt játszottak.

   1. Én még Hemit sem igazán szídnám, sokszor úgy érzem, hogy jót akar, csak rosszak a súgói. Rossz lóra tett az olaszokkal, most meg nem tud már szabadulni tőlük. Az a baj, hogy neki nincs kispesti kötődése, nem tudja, ki az a Garaba, Nagy Antal, stb. Ha tudná, és ilyen emberekkel venné magát körbe Cordella helyett, szerintem a közönséget is vissza lehetne csalogatni a Bozsikba. Ettől függetlenül csalódtam az ultrákban, szerintem, ha nekik a Kispest az életük, ki kellene tartaniuk jóban és rosszban is a csapat mellett. Én nagyon gyerekesnek érzem őket, ők akarják eldönteni, hogy ki legyen Kispesten a tulaj, az edző, játékos, stb. Ez nem a szurkoló dolga, neki egy dolga van, kimenjen a meccsre és segítse győzelemre a csapatát! Elkeserítő, hogy már idegenben se mennek, peddig ott nincs Hemi! Amikor mennek, akkor is többször csak álldogálnak, bűféznek, beszélgetnek, ahelyett, hogy a csapatot buzdítsák! Nincs ez így jól!

    2014. szeptember 21. 11:06 Disqus írta, :

    1. Az a baj, hogy Garabáék nem tudnak pénzt hozni, Cordela sem, de a szeretett amerikai nagybácsinkat az orránál fogva tudja vezetni és be tudja hülyíteni rendesen.

    2. Erre muszáj reagálnom.
     Azért nem mennek az ultrák, mert nem engedik be őket, tehát maximum csak részben van itt szó saját döntésről. A győri volt az első meccs, ahol megtörtént ez, azóta vannak jópáran tiltólistán, mások pedig szolidaritást vállalnak velük. A kitiltás oka? Semmi megfogható, még pontosan azt sem lehet tudni, hogy ez security saját hatáskörben, vagy Hemingway utasítása alapján történt.

     Nem kell szeretni az ultrákat, de ne gondold, hogy itt arról van szó, hogy nem mennek, mert nincs kedvük / szar a csapat.

     1. Én szeretem az ultrákat, nélkülük nincs túl sok értelme a meccseknek. Arra akartam kilukadni, hogy félre kellene tenni a sérelmet (ha lehet) és szurkolni a csapatnak. Milyen jó volt a tavalyi szezonban a Fradi ellen a teli kanyart látni, hallgatni! Mennyire irigyeltem tegnap az újpesti hangulatot, lesz még valaha ilyen Kispesten is?

      1. A kanyar teljesítménye (ahogy én látom) maximum 20-30 ember teljesítményén múlik elsősorban. Ennek egy része nem mehet meccsre (se hazai, se idegenbeli meccsünkre), a másik része pedig szolidaritást vállal az elsővel. Valóban nagyon jó volt látni, és apró porszemként részt venni a tavalyi Fradi elleni szurkolásban, koreóban, de még csak hasonlóra se számíts a közeljövőben.
       Amíg a klub élen jár a szövetség szurkolóellenes intézkedéseinek végrehajtásában, és minden cselekedetével azon van, hogy minél kevesebben legyünk, addig csend lesz a Bozsikban. Valakinek valami körmönfont módon biztos jó ez, de hogy kinek? Én nem tudom.

       1. Szomorú ez a kialakult helyzet.

        2014. szeptember 23. 14:39 Disqus írta, :

  2. Ha Portillának az a lökete a meccs vége felé beakad, akkor mennybe ment volna a srác.

 6. Szuper poszt, mintha az én gondolataimat jegyezted volna le. A kialakult helyzetről az alábbi a véleményem: A Tulajdonos Úr évek óta azt szajkózza, hogy az Akadémiánknak milyen fontos szerepe van, az onnan kikerülő HONVÉD ÉRZELMŰ játékosok sok örömet fognak nekünk szerezni. Lehet, hogy én vagyok szenilis, de Job, Kosnic, Portilla, Mancini nevű fiatal, HONVÉD ÉRZELMŰ “focistákra” (ezek nem azok) nem emlékszem. Itt kérem nagy baj van: nincs csapatunk, nincs edzőnk, nincs klubmodell, nincs nézőtáborunk, nincs mezszponzorunk, nincs jövőképünk. A tehetségeket kölcsön,- vagy eladják, és hétről hétre ezt a béna zsoldosokkal operáló, ötlettelen antifocit kell néznünk. Cordella, VW, béna zsoldosok – menniük kell Kispest közeléből is. Kispesti kötödésű klubigazgató, vezetőedző, illetve stáb kell, a saját neveléseknek kell lehetőséget adni. A légiósok közül Ignjatovic, Godoy, Youla aki nálam beférne a keretbe. Ha ezek az őrült álmaim valóra válnának, lehet, hogy lenne néző, szerethető foci, eredmény és talán szponzor is Kispesten.

 7. Azt hittem káprázik a szemem, Gyulánkat láttam a heti BL összefoglalóban a Sport1-en, de tényleg Ő volt, utoljára akkor jutott tovább az Anderlecht a csoportkörből, mikor Ő is ott tolta. 14 éve pont ugyanúgy negyvennek nézett ki, mint most. :D

 8. Szerintem pedig egy centiméterrel nem tesz hozzá a játékhoz semmit és nem viszi előre a csapatot semmivel, ha nem így lenne akkor nem a görög C liga lett volna az előző csapata!

 9. Portilla szerintem sem rossz, jól lát a pályán, viszont gyakran töketlenkedik, lassítja a támadásokat. Amennyiben kicsit gyorsabban szabadulna a labdáktól, egész jó is lehetne.

 10. Portilla átmehetne támadó kp-ba,hiszen amint láttuk kitűnő a rugótechnikája,ami az újkori foci alapkövetelménye.Gyulánál ez viszont hiányzik furcsa mód, csatár létére se lőni,sem passzolni nem tud.
  Egyszóval: nem csapatjátékos.Tuti,hogy Cordella embere!

 11. A szokásoson túl (Job impotens támadójátéja, akadémiások-magyarok feltűnő hiánya) nekem két szempontból volt a meccs kiábrándító, mindkettőt említettétek már, de megerősítem:
  – Youla teljesen nulla hatékonysága, ennyi meccs után már nem is bízom benne, hogy ez megváltozik. Tegnap legalább 3 olyan szituáció volt, amit ha okosabban old meg (pl. egy jó passzal), biztosan gól. Lanza azért tudott annyit segíteni (hogy egy supkás szófordulattal éljek), mert jobb csapatjátékos volt, és nagyobb részét játszotta be a pályának. Nem ugyanazt játszották, persze, mint Youla, de utóbbiban már semmilyen szintem nem tudok reménykedni, a trükkjei már kevesek az üdvösséghez.
  – Az edző bevallott visszaállása (tényleg tagadni szokták! :) ): biztos van, amikor ezt kell tenni, de egyfelől ez nem feltétlen az a helyzet volt, másfelől nem így kellett volna megoldani. Ez szerintem sem a klasszikus védekezős visszaállás volt (ami egy kemény védekezés, és abból indított gyors és hatékony ellentámadások projektje lehetett volna), hanem valami olyasmi, hogy innentől kezdve csak lötyögünk: a támadók támadgatnak, a többiek védekezgetnek, passzolgatnak, aztán lesz valami, mindegy, csak ne vállaljunk kockázatot. A Hali ellen is hasonló volt a helyzet, csak ott az ellenfél nem volt ennyire sikeréhes, erőteljes. Álljunk vissza, de akkor úgy, mint a facövek, amit ha kirántanak, dupla sebességgel repül előre…

  (Más: Alci nekem egyre rokonszenvesebb, nála nem is érzem azt, hogy tök mindegy neki, hogy hol játszik.)

  1. Nem vagyok Alci fan, de az elvitathatatlan, hogy azon ritka légiósaink egyike, aki mindent belead és láthatóan bosszantja, ha valami nem sikerül. Megkockáztatom, neki talán még az is jelent valamit, hogy a mi mezünket viseli. Ennek ellenére sajnos szerintem középhátvédnek alacsony és könnyű, szélsőhátvédként helyezkedési gondjai vannak, felfutó szélsőnek meg ügyetlen. Igaz, tegnap mintha biztatóbbnak tűnt volna ezen a poszton, mint King barátunk…

 12. Teljesen igazad van mindenben! Ameddig nem maximalizálják 3 főben a légiósok számát, addig ne is reméljünk itt semmiféle felemelkedést.

 13. Nem néztem végig a meccset, de amikor kb. negyed órát figyeltem a második félidő elejét, googliznom kellett egy kezdőt, hogy vajon a Vécsey a pályán van-e? Ha ő nem tud vezére lenni a csapatnak akkor ki lesz?

  Kár a tizenegyesen, meg lesen rágódni, ha 75 percnyi emberelőnyt kapunk ajándékba akkor miért nem tudunk nyerni vagy legalább helyzetek sokaságát kidolgozni? A vesztett pontok nem fájnak, mert úgy sincsenek komoly céljaink idén – de ha ilyen szar , eredménytelen védekezni se képes védekező szisztémát látunk foci helyett az gáz.

  1. Vécseivel kapcsolatban igazad van. Nem tudja felvenni mentàlisan azt a terhet amit egy ilyen poszt elvár,alkalmatlan irànyìtóként játszani ide egy rutinos spiler kell…Zelenka óta nincs válallható teljesítmény ezen a poszton és ez hatalmas hiba a mindenkori vez.edzőtől..

 14. Ha megnézitek az MB 2 csapatokban a kölcsönadott játékosokat, hát bizony nem nagyon játszanak. Persze vannak kivételek pédául Daru, Bobál D., és az Nb 1 ben természetesen Botka! A nálatok olyan jó Csábit a Supka nem is játszatja!!

 15. Nem akarok senkit elrettenteni de fel kell készülnünk a klubhalálra. Ok-ok értem hogy súlyos a fogalmazás de gyakorlatilag ha számba vesszük a lehetőségeket akkor erről van szó.
  Amíg az öreg él marad ez a posvány amerikai hot-doggal.
  Az öreg után pedig szakadék…..mivel az egész magyar fociban tőke hiány van (kivéve fradi,vidi,loki,győr,mtk) ne ringassuk magunkat valami megmentőben!
  Jobb esetben a Vasas sorsa jut nekünk. Belegondolni sem jó.
  És esetlegesen van egy C verzió……ha megnézzük az elmúlt évek szerencslovagjait olaszországból,és a balkánrol………annyira lelkesen jönnek kispestre aprópénzért játszani ami elgondolkodtató! Ha még mellécsapjuk a homályos multú Cordét is…….csak ne szüntessenek meg minket ha dől a bili.

  1. Jaaaaa és a legszebb hogy stadion ügyben néma csend……up.bázis építése sem kezdödőtt el………pedig szeptemberre igérték.

   1. Sajnos ez is benne van a pakliban nagyon……minden megtörténhet!
    Úgy is “sok” a csapat Pesten c. filozófiát csak elő kell venni, igazából mögöttünk politikai potentátok sincsenek, és szponzort, befektetőt lasszóval sem lehet Kispestre csábítani. Max. Dynamic úr az iDEASPORT c. történet (érdekes mekkora csend van róla, hogy mi miatt távoztak……..) ja és a das Auto VW című gépjármű szolgáltatás:). Ennyi és nem több.
    Én sem akarok riogatni, de ha hosszabb távban előre tekintünk, sajnos valóban ennyire is sötét lehet a kép. Ha jól tudom az Akadémia tekintetében már csak az engedélyezési tervek jóváhagyása van hátra és jöhet az építkezés. Szerintem ez megvalósúl és ennek okán egy utánpótlásképző klub lehet a döntéshozók szemében a Honvéd jövője, max. egy NB3-as csapat, ahol a fiatalok játszhatnak majd.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.