Arrividerci Amore…?

pecs2014
Megint emberelőny – megint minek…

Van egy pont, a posszanáspont, amikor, mint egy holtponton, átlendül az ember, és onnantól már nem megy felefele a stressz, nem szorul jobban össze a gyomor, nem csapkodja hangosabban a tenyér a korzókorlátot. A ’90-esek végén az ilyen holtpontok elérése után nem szidta többet az adott meccsen az Esernyős tovább az ellenfél bal- vagy jobbszélsőjét (aki épp a törzshelyéhez, a korzóhoz közeli oldalon rohangált) artikulátlan hangján – pedig amíg szidta a delikvenst, az nem volt egy gyenge dolog. De utána filmszakadás, kifulladás, néma csönd. Na ez a holtpont jött el tegnap nekem, és ahogy hallottam (azaz: nem hallottam)  – sokaknak. A végén már a meg nem adott gólunknál is csak néztem, mint hal a szatyorból. Szóval megfogalmazódik szépen az emberben, illetve már rég megfogalmazódott, de mostanában egyre inkább egy csatornabűzű nápolyi sikátor szagát idéző hulladékkupacként konkrétan manifesztálódik előttünk a kérdés: hát mi a sz*r folyik itt?

Szóval tegnap elkattantunk. És ez nagyon nem jó. Nagyon nem jó, hogy a Honvéd is elindulni látszik a válogatott dicstelen útján, a válogatottén, amely 2010 óta nem is létezik, ahol az utóbbi év(tized)ek egyetlen értelmezhető kapitányát elküldték 4 éve és jöttek helyette kapitánynak látszó képződmények, a végén megkoronázva e katasztrofális döntéscunamit a buflák Pinyővel (hogy most jöjjön Dárdai tüzet oltani). Persze valahol Dárdai a remény útját is jelzi számunkra is – ilyen egerváris, pintéres hitelfelélés után egy új név még ennyire megmozgatja a válogatottért dobogó, már rég kihűlt szívem – akkor a Kispestnél, ahol csupán az utóbbi pár hónap, (vagy másfél év?) kezdte ki véglegesen a focilázat, ott még ennyi sem kéne az új fellángoláshoz?

Így van – bólintana Gege bele a kamerába, ha ez interjúkérdés lenne, és nagyot húzna a hűtőben érlelt Royal vodkából. De mi most nem Gegét kérdezzük. Én a klubvezetést kérdezem, hogy ez még meddig megy, ez a kísérlet, ez az empíria, amit most tolunk. Mert olyan ez az egész, mint egy nagy társadalmi, játékelméleti kutatás: hoztunk egy évtitzede parlagon lévő, közben -már látszik- outsiderré nemesedett csókát edzőt játszani, aki bónuszként kommunikálni is alig tud a csapatával, a catenacciót kb. ismeri a taktikai variánsok közül és mást se (az azért amúgy kemény, hogy Véber Nagyúr zsinórban harmadszor ver le minket egy kőegyszerű taktikával, amivel Rossi semi-bunker és VW ótvarbunker “játékát” is taccsra tette), ha meg emberelőnybe kerülünk, akkor tuti a vereség, mert kreativitás sehol nincs. Mondjuk hol lenne, ha Vécseit valami fura, semmilyen poszton rohantatja a Mister, középen pedig Portilla lenne az ész? Ez a spanyol gyerek lassan már nagyobb hideglelést okoz nekem, mint Diarra vagy Zsivány tették azt a legszürkébb meccseiken. Mégis játszik, mindig játszik a hispán szakállvokál (most már szőrzet nélkül, hogy pontos legyek), de hogy miért? Miért kell megélnem, hogy ilyen posztcímmel üzenjek az egykori kedvenc játékosaim egyikének, aki szépen, szisztematikusan építi le bennem saját legendáját, szorgalmasan, precízen verve szét saját szobrát egy batikolt, “kókler” feliratú pólóban?

Miért?

Miért mutogat ki a közönségnek a másfél éves ittléte alatt csatár létére 0 gólt és egy gólpasszt kiosztó Job? A gyűrött arcú kis kameruni, aki a tavalyi fehérvári meccsünk után lefújás+20 perccel olyan vígan szítta a cigijét a Sóstói kijáratánál, hogy nem hittem a szememnek. Amikor évekkel ezelőtt Benji kimutogatott, vagy Abraham nézett ferde szemmel a drukkerekre a huhogás miatt, amit érdemtelenül kaptak, mert az a két srác (főleg az agyfaszos Benji) pl. klasszisteljesítményt hozott le nálunk, azt teljesen megértettem és ott a játékosok pártján álltam a buta szurkolói hőzöngésekkel szemben. De itt? És még csak keményebb szidás sem volt, pici füttyöt kapott a derék Job Iyock, erre úgy felháborodik, mint Balaskó Iván, mikor bevonták a soproni tékatagsági kártyáját. Hát Job, hol élsz Te? Hát mi folyik itt?

Zsinórban a második meccsünket bukjuk el előnyben, de úgy, hogy nem látom, hogy előnyben vagyunk. Hol van az az egy ember aki mindig üresen marad? Sehol… és VW az utolsó, döntő negyed órára elköveti még az ősbűnt is: beküldi előre gólt lőni a Torzot, a kis semmirekellőt, amivel egyben annullálja az emberelőnyünket, hisz a zoknis megjátszhatatlan jórészt, bujdokol, alibizik, lehet, hogy nem direkt, csak ennyire szarul helyezkedik és ennyire lassú, az öregMancsót kérdezném, neki ez nem szörnyen égő, miért nem beszél az utóddal és győzi meg, hogy ideje lenne pályát váltani…? De nem, a kis harisnyás játszik, és a közönség már nem is fütyül, mikor pályára lép 10 perc öltözködés, gatya- és zokniigazítás után, tényleg, ennyit én öltözködök a csütörtöki focik előtt, de én nem is profi játékos vagyok, hanem egy gigerli amatőr, aki szeret peckesen pályára lépni a kedvenc Honvéd-mezeiben – de nem is vásárolom be magam a nagy Kispestbe, hogy a nézőket terrorizáljam. Hát mi folyik itt…

És mindezt úgy, hogy mi lettünk az új BVSC vagy Csepel vagy III. kerület – nézőszámban. Gyerekkorom “Goooooóóóóól” műsoraiban, a vasárnap esték kötelező kellékén a nézőkkel tömött -vagy legalábbis rendesen telt- Megyeri út, Üllői út, Fáy utca és Bozsik mellett nagyon kedveltem a Szőnyi út, a Béke tér, a Czabán Samu tér, vagy a Hévízi út meccseinek összefoglalóit, mert egzotikumnak számított a 2-300 néző, a minden egyes ember szóló tapsának kihallatszódása. Ma meg, tessék, megkaptam ezt élőben, de Kispesten ez nem tetszik, itt ez fáj.

Hazafele még megállunk búcsúzkodni a sorompó innenső oldalán, ki-ki aztán villamoshoz/autóhoz/gyalog, előtte persze a szokásos egyeztetés: jövő hét? Megyünk röhögni Debrecenbe egy jót? – érkezik a kérdés, és ez a tragédia. A válogatottal már eljutottam oda, hogy csak röhögök – de a Kispesttel nem akarok. OK, szeretek én nevetni, de csak a lelátói beszólásokon, a magyarfoci törvényszerű abszurditásain és labdabiztos-pozitív axiómáin – de nem a klubom életén és gyötrődésén, mert az nagyon szomorú látni.

Úgyhogy jó lenne egy hét múlva azt írni: érthetetlen vereségek, majd most 4:0 ide Debrecenben – hát mi folyik itt?

Meglátjuk…

  Fotó: Babar – 1909foto.hu.

“Arrividerci Amore…?” bejegyzéshez 84 hozzászólás

 1. 10/10 Az utolsó mondathoz annyit,hogy mi lenne,ha nyernénk Debrecenbe 4-0 -ra? Változtatna bármin is? Mindenesetre tippmixen megjátszom,tavasszal bejött.

 2. Az utóbbi idők lexarabb játéka volt, Lehet hogy a jövő héten még túszárnyaljuk magunkat és ennél is szarabbak leszünk. Sajnáltam magam, hogy a tegnapi meccset megnéztem, mindenesetre tapasztalatokkal szolgált.

  Ahogy tegnap is jeleztem King, Gyula és Kandia nagyon halványak voltak, őket csak Job múlta alul, viszont nagyon.
  Vécsi küzdött, de nem ment a játék, Hidi dettó, Kemenes már sokszor meggyőzött arról, hogy bravúrokra csak akkor képes, ha vezetünk. Itt nem vezettünk., viszont a gatyáig kijátszott gólnál megmutatkozott, hogy Szabi barátunk – nagy pofa ide, vagy oda – már a múlt, lassú, a reflexek sem a régiek. Lejárt mint a zsebóra…

  Portilla egy pár passz kivételével borzalmas hibákat vétett, Nem tudom mikor éri el a jobb formáját, mert iszonyatos lövése tud lenni, de most önző is volt.

  Egyetlen szalmaszál amibe kapaszkodhattunk Alcibiade volt. Gazdagnak volt egy pár jó lövése Vidovics összeterelte a hátvédeket és beléjük lövöldözte a labdát.

  Mancini @&#{$Đđ!

  Ennyi sajnos nem több.

  1. ha rám hallgatsz, soha nem kapaszkodsz 1 Alcibiade kaliberű idegbetegbe, mert a sorozatos a kirohanásai azt bizonyítják, hogy alkalmatlan a feladatra…mentálisan és a képességei alapján is határeset, lásd tegnapi kötény-gólpassz…:/ és a levonuláskor még tépi a száját, keménykedik 1 ellenféllel!! Kristi legalább magába roskadva ült a pályán…

   1. Más kérdés, hogy valóban valami baj van az idegeivel, gondolom VW meg a többi olasz elnézi neki. Mindenki szar volt tegnap, ő miért ne lett volna, de legalább a vége felé még megpróbált ott valamit a jobboldalon, de hatástalan maradt. A kötény az csúnya volt, de a két K hátul néha eszméletlen hibákat hozott össze.

 3. Nem lesz szép, amit mondok, de ne menjetek Debrecenbe. Ha valami lebonthatja ezt a posványt, amiben teljesen hülyének vagyunk nézve (senki se gondolja, hogy Job, Mancini azért játszanak, mert jók…), az a teljes apátia, 0 nézővel. Minden más asszisztálás ehhez a szarhoz.
  Tegnap apám, aki nem követi a csapatot az interneten, nem szokott foglalkozni a klub vs. szurkolók dologgal sem, Cordellával sem, a 30. percben megkérdezte, hogy “hol vannak azok, akik szoktak játszani (Baráth, Ignjatovic stb), miért ezek játszanak, fiam?”

 4. Olvasva amit irtatok, örülök, hogy nem láttam a tegnapi szenvedést… A Klubbunknak múltja van, jelene jelenleg nincs, jövöje fene se tudja. CSAK a Kispest.

 5. Kimondhatjuk……Kispesten megszünt a labdarúgás! Jelenleg csak reménykedhetünk hogy valaha még lesz bármilyen foci a Bozsikban…… :(

 6. Tudom, hogy ez a káromlások káromlása, de Isten ments, hogy jó eredményt érjünk el Debrecenben!
  Annál később változik bármi is…
  Ide kataklizma kell! Üssenek szét minket 7-8 góllal, ez az egyetlen esélyünk.
  128 néző nem tud nyomást gyakorolni a hazai meccseken, marad tehát az, hogy oda-vissza bealáznak minket és muszáj lesz lépni.
  VW szakmailag 00, hulladék.
  Erre volt jó a tegnapi meccs, hogy ez végképp kiderüljön.
  Mancini-ben gondolkodik?
  (Viszont azt továbbra is tartom, hogy a keretben sokkal több a potenciál 3-4 ember fölöslegességét leszámítva, de önmagában a só és más fűszerek és alapanyagok kevesek, ha pancser a szakács…)

  1. nincs káromlás, itt csak a pusztulás hozhat újat és jobbat !
   felejtsétek el, hogy 1 edzőcsere bármit is megoldana !!
   ébresztő ! ez nem szabó csapata, hanem kordé a főnök az 1. csapatnál!! amíg az a féreg itt bomlasztja a klubunkat, addig majdnem mind1, hogy ki az edző !
   mit gondoltok miért nem kell a szakmai igazgató poszt ? mert itt van kordé, a szakmaiatlan igazgató…
   _
   ami a keretet illeti, én megnézném ez a csapat mit játszana vw kedvenceivel…(még ha van is 3-4 átfedés) :
   Kemenes- Botka,Ignjatovic,Godoy,Baráth- Nagy G., Hidi- Prosser(Gazdag),Vécsei,Holender -Youla(Bobál)

   1. Egy korábbi ötletemet szeretném ismét felmelengetni: cinkosok közt vétkes, aki néma.
    Valamit tenni kellene.
    A legutóbbi demonstrációs ötletfelvetés óta sokkal súlyosabbra fordult a helyzet, tényleg moccanni kellene. Brainstorming-ot hirdetek!
    Összefogni más csapatok ultráival, régi honvédos játékosokkal, potentátokkal, közleményt kiadni, helyszínen demonstrálni, stb.
    Nem azért, hogy majd ettől összecsomagolnak, mert ezek pszichopata senkiháziak, leszarnak mindent és mindenkit, a szemedbe röhögnek a buksidat megsimogatva és üzérkednek tovább. Hanem azért, mert ezt a pusztulást és pusztítást némán eltűrni legalább akkora bűn, mint aktívan megcselekedni Kordella meg Szabó bácsi által.
    BRAINSTORMING!
    Cselekedjünk!!!

     1. A mi ultráinkkal kapcsolat, rajtuk keresztül más csapatokéival, transzparensek, amikbe nem lehet belekötni, stb. Mindenki ötleteljen, szerveződjünk, hogyha meg is szűnünk, vagy bármi más tragédia, legalább a gyereknek meg az unokának és a tükörnek el tudd mondani: én mindent megtettem, amit lehetett!

    1. Tudom hogy mindent tilos, de egy olyan molinó hogy
     ” Cordella go Home!” az szerintetek mit vàltana ki?

     1. ami a tuti, ha esélyt sem adunk, hogy elvegyék mielőtt kitennénk ! pl. éjszaka a kerítésre, vagy arra a táblára a bejáratnál, ahol 2 éve még a kedvencék rajzolt portréi voltak…és ami még fontos, hogy kellene valami sajtós kapcsolat, hogy legyen nyoma: fénykép, cikk…stb. hogy szembesítsék hazug szabót a tényekkel…

    2. Egyszerű a válasz nem nb1 hanem nb3 -as meccsekre kell járni és szurkolni a fiataloknak!!!!!!!!!!

   2. Botka a Kecsóban tolja, de amúgy én is megnézném, akár Youla is nyomhatja a másikban is :D

    1. persze, tudom,h hol van, figyelem is (tudósítás részlet fentebb), de úgy tudom akár télen is (vagy korábban?) visszahozhatjuk, ha akarná a klub…

 7. Vierchowod-hoz adalék még, hogy minden kétség elszálljon az épelméjűségét illetően:

  A mai Ns-ben Vierchowod válasza az újságírónak arra a felvetésére, hogy ezt az akadémisták is tudnák:
  “Úgy gondolja? Akkor lapozza vissza az elmúlt bajnokság tavaszi idényét, a Honvéd kilenc meccsből nyolcat elvesztett, többségében akadémistákból álló csapatával. Akkor miről beszélünk?”

  És akkor gyorsan bevédte JOB-ot is: “Azért az már kicsit furcsa, hogy mindig úgy kezdődik a balhé, hogy a játékos visszamutogatott, vagy visszaszólt.”

  (Az 1909-ről szedtem ezt az nso-s idézetet egy ‘kokó’ nevű felhasználótól.)

  1. undorító ez a madárfejű féreg…a 8 vereségből 4 meccs volt Simon Mikié ? és amikor megvolt az az egyetlen győzelem (loki avató), akkor játszott a legtöbb akadémista a csapatban… amúgy meg lesz@rom az ilyen típusú “szakmai” érveket, főleg mert nem szakmai és nem érv ! világbajnok létére a nevét adja ehhez a mocsokhoz ? ugye ez nem áll távol a qrvaságtól !? de ne is menjünk bele, nincs értelme… ezek lopnak, csalnak hazudnak, mint a politikusok nagy része, azt sem szabad elhinni, amit kérdeznek. Kispesten akkor látsz focit, ha up. meccset nézel, vagy, ha az öregfiúk játszanak….hát nem durva és elgondolkoztató ??

   1. Igen…lopnak,csalnak,hazudnak…….és fogadási csalnak!!!!! Kordé ezért van itt!!!!

  2. Aha. Lássuk csak, mit tudunk az 1/8-cal szembeállítani, mi az, amit Mancio, Job, Portilla, Traore nélkül, Youla temérdek gólját és gólpasszát nélkülözve nem hoztunk volna Proszival, Botival, Gazdaggal, Bobállal és a többiekkel: 3 győzelem a 3 tökutolsó ellen (amelyek hárman 8 forduló alatt összesen hoztak össze 2 győzelmet), egy színtelen-szagtalan döntetlen a Dózsa ellen (ami a formajavulásukat látva persze értékesnek mondható pont), és 5 vereség, ezek közül 3 (Nyíregy, Dió, Pécs) meglehetősen demoralizáló. Nem egy kirakatba kitehető eredménysor. “Akkor miről beszélünk?”

 8. ne légy naív… :/ kordé nem az égből pottyant ide szabó akarata ellenére és uralkodik a csapaton x éve… és persze hogy látja mi van, kint van minden meccsen : a 4-5.000 nézőből lett 4-500… :/

 9. Most őszintén. Ha ti vagytok Hemingway, melyiket vàlasztjatok?

  1. A saját vagyonodbol bele raksz 500millio forintot a csapatba, és mondjuk a bajnokságban az első háromban végzünk és megyünk nemzetközi porondra.
  A videotonnal, Debrecennel úgysem tud senki anyagilag versenyezni, de ennek ellenére belerakod pénzt. A nemzetközi porondon meg megyünk 1/2/3 fordulót esetleg megérjük az augusztust.
  Ennyi, -itt a vége.

  Vagy

  2. Kiadod gebin-be a csapat kialakítását, pénzt nem adsz rá, és csak annyit kérsz hogy minden héten legyen 18 játékos aki kiáll.

  Nos úgy néz ki, az öreg a 2- es verziót választotta. Nem leszünk az első 3 ban, majd leszünk valahol a 6-12helyen. És?
  Nincs játék. Ès?
  Dühöngenek a szurkolók. És?
  Kevés ( nincs is) a néző. És?
  Ez őt egyáltalán nem zavarja abban, hogy klubtulajdonosként tetszelegjen.
  Neki ennyi elég.

 10. Már írtam is Matt Reeves rendezőnek, ha esetleg folytatni szeretné a Majmok bolygója sorozatot, találtam beki egy új szereplőt Job apó személyében. Már a maszkmestereknek sem kell vele foglalkozni, saját fejével képes hozni a nyugdíjas korú majomvezér szerepét, és az is figyelemre méltó, ahogy egyedül csatába mer szállni az Őt kerítésen át inzultáló embertömeggel…

   1. jól összeszedted ! egy dolog, hogy látjuk a szemünkkel, hogy akkor volt játék ebben a csapatban, ha legalább 5-6 akadémiás volt a pályán!! ahogy Bálint meg Ricsi érzik egymást, Nagy Gerivel meg a többiekkel kiegészülve…. szóval emellett a számoknak is azt mutatták, hogy ezek a srácok helytálltak !! pofázhat ez a suttyó talján, amit akar… a debreceni csapatba kellett volna Godoy és Youla !! ennyi ! (esetleg Kosnic vagy Kristi 1 csereverziónak esetleg még a tank Traore cserének 10 percre, de max 1 évre, aztán lássuk hogy áll Pantovic és Daru)

  1. Vagy frissítsd az oldalt, az megoldja a problémát általában.

 11. Sajnálom hogy idáig jutottunk,sajnos mi kevesek vagyunk a dolgok megváltoztatásában. Csak drasztikusan lehetne elérni valamit mondjuk az ultrákkal kiegészülve folyamatos tüntetésekkel.
  Különben meg ezzel a csapattal és egy jó edzővel benne lehetnénk az első hatban.Hangsúly az EDZŐN lenne.
  De…
  Nehogy már hatban legyünk.Még csak az kellene….
  Inkább essünk ki és megígérem ha 8 magyar kezd az NBII-ben minden meccsen kint leszek.

 12. “majd Botka és Bebeto percei következtek. Előbbi remek szerelésekkel, elfutásokkal, beadásokkal hívta fel magára a figyelmet,” hányszor olvastam itt is, hogy King jobb, mint Botka, mert milyen jó az előre játékban…vicc. :/

 13. Oké-oké. Mancini faterja nyilván ad vissza pénzt, hogy játsszon a kis geci. Kingékből meg pénzt akarnak csinálni. De ezzel a Job-bal mi a faszt terveznek? 30 évesen egy ilyen kaliberű faszin mekkorát lehet keresni? Ezt akkor sem értem ha megpróbálom beleélni magam Cordelláék helyébe.
  Megint valamilyen homoerotikus kapcsolatot vélek felfedezni a háttérben. Job nem focizik jól, de lehet hogy vannak más adottságai. Mint Diabynak.

  1. ha már Job… ha az az ember 30 éves akkor én újszülött vagyok… az életkora az minimum a mezszáma

   1. Az jutott még eszembe, hogy esetleg Roberto Mancini törvénytelen gyermeke. Fekete tojás.

  2. Job félekre az eredmények mabipulálasa végett van szükség,akárcsak portillára,és a többi kordé bébire….
   Más magyarázat nincs a kispesti helyzetre mint a fogadási csalás mint mozgató rugó! És ne legyen igazam mert ha iígy van és borul a bili akkor a kaki beteriti szeretett klubunkat!!!

   1. Már bocs, de hogy lehet egy Job-bal fogadási csalást csinálni? Nem védő, nem lő gólt, nem kerül helyzetbe – így szándékosan ki sem tudja hagyni, még öngólt sem lő. Elindul-leszerelik-reklamál. Ez megy egész meccsen, hogy csalnál egy ilyen figurával???

    1. Vele speciel nehezebb ilyet kivitelezni de azt hogy hajtson és próbáljon szűrni kontra szarjon az egészre arra azért alkalmas. Ezt elsősorban nem vele lehet kivitelezni hanem egy Kristivel, Gyulával és más légíóssal aki vagy tehetségénél, vagy posztjánál fogva alkalmas erre. Ha megnézed Kordé kispesti múltját akkor láthatod hogy özönlenek hozzánk a míves délszláv és olasz futottak még játékosok akikből még gyakorlatilag egy forintot nem profitált senki…….ha ehhez hozzá adod hogy hemi 1-2000 euróval szúrja ki minden játékos szemét akkor kizárásos alapon nem marad más értelme ennek a koncepcíónak mint a fogadási csalás! Ha pedig az eredményeket is megnézed akkor még egyértelműbb!!! Az elmúlt években sűrűn előforduló dolog volt hogy dobogós csapatokat verünk meg…..miközben oda-vissza lefekszünk egy pápának,paksnak,kecsónak,mezőkövednek……. Szerinted légből vett az elméletem????

     1. Szerintem a keserűség szüli ezeket a teóriákat. Az öreg tisztességes, vagy legalábbis az akarna lenni, de hülyét csinálnak belőle. Közben olyan konok, hogy csakazértse változtat semmin, mégha teljesen el is fogyunk. A bohócban meg ne lepődjünk meg semmilyen eredményen. Amúgy Kristi is az akadémiánk fia, ha nem is magyar, nem? A sok falábú légióst én annak tudom be, hogy jól megetetik Hemit, ő meg várja a Kánaánt…

     2. Ilyesmire,de ez konkrétan kamu szerintem. Én ezt évek óta vallom hogy a magyar bajnokság erről szól. És nagyon magwsra,érnek a szálak……klub tulajok egy része és a birók egy része is benne van……de lehet még az mlszben is vannak emvbereik. Név nélkül de vaan olyan klub tulaj aki már a negyedik klubját vezeti 90-es évek óta tulajdonos… Saját bevallása szerint is sok milliárdot bele tett….de ki nem vett. És sok ilyen van. Miért csinálják???

    2. Hát,csak úgy,hogy velük,azaz mancikával és jobbal “ellensújozzák” még azt is,mikor a csapat ember forban van.

 14. nem. a disqus betolta spambe.
  whitelistre tettelek, remélem az majd megoldja, hogy legközelebb ne legyen ilyen probléma.

 15. Akcióterv:
  – Beszélni az ultrákkal (nekem nincs feléjük kontaktom, de akinek van, megtehetné…), hogy jöjjenek ki DEMONSTRATÍV JELLEGGEL. Nem ultraként, hanem a szeretett klubért aggódóként. Nem szurkolni kell (nincs is miért és kiért), hanem DEMONSTRÁLNI. Nem a csapatért, hanem a klubért. A jelenünket, a múltunkat sárba tipró, a jövővel egy percig sem foglalkozó, ma meggazdagodni akaró cápák ellen.
  – Beszélni más csapatok ultráival, hogy besegítenének-e.
  A cél: lássa ország-világ ezen a rablóbandán kívül is, a tévén keresztül, hogy Kispesten már nem szurkolók vannak, csak aggódók! Szurkolni nincs kiért-miért, aggódni viszont annál inkább!
  – A demonstráció (drapériák, rigmusok) csak és kizárólag európai keretek között maradjanak, ne tudjanak belekötni semmibe! Ne tudja se Szabó bácsi, se más egy lecsürhézős kézlegyintéssel elintézni a sztorit.
  Egy “Kurva anyád Cordella” drapériát simán leszedhetnek, de egy “Köszönjük, Cordella”-t nem! (Vagy egy Go home…-ot, stb. sem.)
  Tudom, nehéz az embernek uralkodnia magán, de pár inkább ötletes, sem mint alpárin gyalázkodó rigmus, avagy drapéria 5x többet ér!
  Moccanjunk, szerveződjünk, mert vétkesek közt cinkos, aki néma!

  1. az öreg nem hülye, csak aljas… szerintem esély sincs olyan drapit bevinni(főleg fennhagyni), ami kicsit is kétértelmű.
   én esélyesebbnek gondolom a dolgot a stadion előtt, de még közterületen és ami fontos, hogy legyen ott sajtó , aztán visszhang : a nyilvánosság lehet az öreg gyenge pontja, HA el kezdik cseszegetni, számon kérni, előbb-utóbb megunja…

   1. Pont erre gondoltam! Nem kell csak 1 póló 1 betű.,úgy kell kitalálni a szöveget ,legfeljebb helyet cserélnek az emberek.

   2. Ez már működhet. :) Bár tartok tőle, hogy az 1. esetleg második “kiírás” után kivezetés lesz.
    DE több fronton, folyamatosan pressingelni kell az öreget ! Talán idegenben a drapival is be lehet próbálkozni…
    Lehet kéne csinálni 1 zárt FB csoportot és ott folytatni, mert tuti figyeli(figyelteti) ezt az oldalt.

    1. Ismét egy jó ötlet :)
     Telefonszámok, ímélcímek cseréje is működhet a gyorsabb reagálás és organizálás érdekében.

 16. Nekem az jutott eszembe, hogy demonstrálhatnánk másképp. Járhatnánk csak az nb3-as csapat meccseire, ott szurkolnánk is rendesen. Ultrák, fiatalok, öregek.

  1. **yes… nb3as meccs és a szurkolás : ” EZ A KISPEST !” **
   amúgy ez lenne a lényeg : több frontos támadás!! demonstráció szóval, írással(póló) és tettel :

   ne menjen senki az 1. csapat meccseire !

   1. Nade ha az NB3-as csapatban tolja mancika meg job, ott fogod kiabálni, hogy ez a Kispest?
    Persze nyilván Godoy-ra, Bobálra, Proszira és a többiekre vonatkozna, ezt a két köcsögöt meg ki lehet füttyentgetni. Jó ötlet ez az eMbéhármas beindulás, micsoda blama ezeknek a kutyáknak, hogy a felnőtt meccseken van 247 néző és 0 szurkolás, a fakó meccsein meg kint van a komplett tábor, és zeng-zúg! :)
    A sajtó erre pik-pakk rá raharapna.
    De persze igen, a “nagycsapat” meccsein is gondoskodni kell üzenetekről, folyamatosan jelezni.
    Ha másra nem lesz jó az egész, legalább ne mondják, ha kiestünk, vagy megszűntünk, hogy “nem is kár értük, ezekért a birkákért, akik láthatóan le sem szarták, mi történik náluk/velük”.
    Meg hát tényleg: ha végképp a legrosszabb forgatókönyv lapozódik föl, bele tudjunk nézni a tükörbe, hogy rajtunk nem múlott…

    1. miután a feltett kérdésedet meg is válaszoltad, csak annyit tudok mondani, hogy egyetértek ! :)

  2. Jó ötlet ! Vasárnap 11ora a bozsikban. És még ingyen is van, es nem kell szurkolói kártya se!! :)
   Én ott leszek

 17. Jelentés a Pilvax-ból:
  “A forradalmi bizottság abban maradt, hogy az NB3-as csapat mérkőzésein való szurkolással demonstrál a ‘nagycsapatnál’ folyó ‘szakmai munka’, és a vezetésben folyó dilettáns hazárdjáték ellen.
  A jelenlévő maroknyi forradalmár tudja, hogy önmagukban kevesek, ezért kérik mindenki segítségét, akiknek vannak ilyen irányú kapcsolataik, hogy SZÓLJON AZ ULTRÁKNAK ÉS MINDENFÉLE MÓDON, FÓRUMON ÉS FELÜLETEN TERJESSZE, HOGY INNENTŐL AZ NB3-AS MECCSEKRE KELL JÁRNI ÉS SZURKOLNI ÚGY ÉS OLYAN LÉTSZÁMBAN, mint szebb időkben a felnőtt csapat esetében.”

 18. Nehéz mit írni a pénteki meccs után, látom itt is forrnak az indulatok. Direkt vártam két napot, hogy legyen időm egy kicsit lehiggadni, de még mindig nem sikerült. Vártam, hogy a klub reagálni fog a Job esetre. Sztem ilyet játékos és főként egy idegenlégiós nem tehet! TAKARODJON KISPESTRŐL!
  @kiskukac69:disqus
  Sztem rosszul ládod a dolgot. Számomra a tavaszi idény bebizonyította, hogy azonnali váltás nem tud bekövetkezni, mert az akadémisták még nem alkalmasak a mélyvízre. A debreceni meccs vagy bunda, vagy iszonyat mák volt, mindegy, de nem – egy sokatok által belelátott – fantasztikus taktikai győzelem!
  Abban viszont nincs igaza VW-nak, hogy a tavaszból kiindulva, felejtős a társaság. Az ő feladata éppen az lenne, hogy megtalálva az egészséges egyensúlyt egyre több fiatalnak megadja a lehetőséget.
  Nem értem miért kell majmolni az aktuális divat taktikát és miért kell ezt erőltetni a háromvédős játékot egy erre alkalmatlan társasággal. Miért jelentheti az erre átállás azt, hogy Ignjatovic és Baráth is kikerült a kezdőből? VW csak a saját maga (?) által hozottakban bízik? Manchini szerepeltetése nálam is elfogadhatatlan/felfoghatatlan. Belengeti a gyerek, hogy átmenne Szombathelyre és szinte egyből játszik
  Sokan most ki fogtok röhögni, de az utóbbi idők egyik legerősebb kerete van most nálunk, és csak egy töketlen, hozzá nem értő edző vagy tudatos bunda állhat a mostani vergődés mögött.

  Néhány mondatot én is írnék a már lentebb többetek által megszólított ultráinknak, bár valszeg nem olvassák a blogot:
  Teljesen tévúton van a mostani reakció a klubvezető ellen. Ti akik anno nem engedtétek a csapat Szegedre költöztetését, ti is ássátok a klubunk sírját azzal, hogy gyakorlatilag feloszlattátok magatokat. Sztem ti is tudjátok, hogy ha esetleg jönne egy mindkét fél által támogatott megegyezés, sokan már nem járnátok ismét meccsre, mert elég volt egy kicsit kiszakadni és már látja az ember, hogy sok más szórakozási lehetőség van a meccsre járás helyett. Ha holnap Hemi bejelentené, hogy az első csapatot vidékre költöztetné és a Bozsik maradna egy utánpótlásközpont, akkor ezt nélkületek akár meg is lehetne tenni.. A korzós hőzöngők (köztük én is) erre alkalmatlanok.

  Kíváncsi vagyok az öreg következő blogbejegyzésére/nyilatkozatára, láttam, hogy pénteken a második pécsi gól után dühösnek tűnve elment. Ha benyeli ezt a meccset is és Job viselkedését és továbbra is a bizalom él és nemzetközi szereplésről fog beszélni, akkor tutira már csak egy báb a saját színházában. Normális klubtulajdonos ilyen dolgokon nem lépne csak úgy túl. Én a helyében Pisontot kikérném az mlsz-től év végéig és lássuk mi lesz, ez az idény már úgyis max a magyar kupáról tud szólni.

  1. nem tudom Te mit láttál tavasszal, de ha megnézed kiskukac69 számait, még statisztikailag sem lehet alátámasztani azt, amit írsz… ami a loki meccset illeti, óriási mák volt, ez nem kérdés ! DE szerencséje csak annak lesz, aki tesz is érte. Vajon ezeknek miért nincs ?? abba debreceni csapatba kellett volna Godoy és Youla, oszt ennyi !!! nem mancini, job, traore, king, meg kristi….vicc!! ez utóbbi 2 max csereként, a többi kuka!! lehet hogy Te szívesebben nézed ezeket, tartok tőle, hogy kisebbségben vagy.

   1. Arról nem beszélve, hogy kb. a debreceni győzelmünk után mondta a Papa, vagyis írta, hogy 2-3 játékos érkezik maximum, de amúgy a következő idénynek ezzel a kerettel vágunk neki. Ehhez képest érkezett 125 játékos, és a beígért keretből pályára lép 2-3 ember. A többiek vagy az NB3-ban molyolnak, vagy le lettek passzolva kölcsönbe.
    A kölcsönnel sincsen összességében baj, HA ÉS AMENNYIBEN a helyükön olyanok játszanak, akik mögött azok minősége miatt nem lenne esélyük szóhoz jutni. De egy Mancini, egy Job, egy Portilla, egy járókeretes Traore mivel jobb vagy több, mint a mellőzöttek, vagy a kölcsönadottak? Ignjatovic is padozik? Ugyan már…
    Szerintem aki értékelhető légiós ebben a keretben: Ignja, King, Marku, (esetleg Alcibiade), Godoy és Youla.
    Ignja ezek közül frankó kezdő lenne, King Botka cseréje, vagy forgóban egymás cseréi, de vegyük alapembernek Botkát. A “maradék” hazai, akadémiás anyaggal ezen a vázon kiválóan elmuzsikálnánk, ha lenne edző.
    De az sincs.

    (Vierchowod meg ne arcoskodjon, hogy hány vereségünk volt tavasszal zsinórban, mert nincs itt olyan régóta, hogy ne jöhetne neki ugyanez össze, már az ősszel…)

    1. Ignja-Godoy-Vécsei-Youla… ha 1 edző erre a vázra a mi keretünkből nem tud 1 jó csapatot összerakni, akkor rossz a mondat eleje, mert az nem is edző…Godoyt semmiképp sem hagynám ki a kezdőből ! meg vagyok győződve, hogy ez a srác az utóbbi évek legjobb igazolása volt és a mostani Honvéd őt is le tudja építeni…!
     szörnyű látni a padon és ha nem lesz komoly változás a csapatunk körül, akkor úgy el fog húzni a szezon végén, hogy csak leshetünk… :/ min. a legjobb 3 szűrő között van, szerintem !

  2. Jajj, ezt tegyük gyorsan tisztába! (Egyébként még nem néztem meg, fel van véve, mert mazochista vagyok! :) )

   Sztem ugyanazt mondjuk, csak a két eltérő végletből levezetve. Sztem is játszania kellene Csábinak, Botkának, Bobálnak, Prossernek és Baráthnak rendszeresen az első csapatban. DE
   Botkának jót tesz ez az év, hiszen rendszeresen kap az első osztályban meccsterhelést, így egy sokkal készebb játékost kapunk vissza nyáron (télen?), mintha az első csapatban játszana és egy-két hiba után mehetne a harmadosztályú csapatba, mert a külföldi edző félti az állását.
   Én amiatt preferálom a fokozatos átállást, mert így a fiatalokra eső teher kisebb, van idejük belekóstolni az első osztályú terhelésbe. Kevés olyan játékos van, mint Vécsei vagy Baráth, akik a bemutatkozásuk után folyamatosan tudtak egy állandó színvonalat hozni. Láttam a statisztikát, láttam a lelkesedést, de visszaemlékezve a meccsekre, gyakorlatilag a szerencsésen megnyert utolsó meccstől eltekintve esélytelenek/súlytalanok voltunk az összes meccsen..
   Az MTK, amikor durván fiatalított kiesett. Lehet, hogy ez vállalhatóbb lett volna nekünk is, mint az, ami ki fog sülni ebből az idényből..

   Pietron múlik minden. Ő valszeg ragaszkodik az általa (Cordella által?) preferált játékosokhoz, így viszont vagy őt nem szabadott volna ideszerződtetni, vagy ha ez tudatos volt, akkor jó hogy elengedték a fiatalokat, mert nem kaptak volna lehetőséget.
   Ha nyáron Pisont jött volna, akkor a légiósseregből csak Youla, Kristi, Kostic jött volna és egy erős vázba kellett volna csak betolni a fiatalokat.
   Csak lábjegyzetként:
   Nyilasi egyébként a magyar futball egyik nagy szégyene edzőként! Egy tehetségesnek indult edző, aki a közönség által is támogatott, nem hajlandó több mint egy évtizede leülni a kispadra. Miért? Elég a szakértősködős posvány? Fél a megmérettetéstől?

   1. Nyilasi: attól még érthet jól a focihoz, lehet hozzá kiváló szeme, hogy régóta nem edzősködik. Az meg, hogy neki mi elég vagy mi sem, az ő dolga.

    1. Amit Nyilasiról írtam, az nem jelenti azt, hogy Botka jó teljesítményének dicsérete nem ér semmit számomra, sőt, nagyon örülök neki, csak egyszer már le kellett írnom a véleményem Nyílról..

     Sőt, ahogy látom Botka a csakfocin a forduló válogatottjába is bekerült! :)

   2. Kedves Paal!
    Ez a szöveg az öreg halász szövege hogy még nem értek be a 20-22 éves fiatalok az nb1 -be
    Nézz utána hányszor játszottak az első osztályban .Nekem semmi bajom a légiósokkal de ha egy meccsen a csodacsatárnak mondott öregecske légiós minimum 5 ziccert kihagy akkor miért nem vált és hozza be a tapasztalatlan fiatal 20 éves játékost?
    Ja mert ha Ő kihagyja a helyzetet máris nb3!

    1. Nézd meg mi történt Bobál Gerivel. Megkapta a lehetőséget és bár szinte minden korosztályban rugdossa a gólokat, az első csapatban eddig – nem 2-3 meccsen – nem alkotott maradandót. Ez persze nem az ő hibája, de biztos vagyok benne, hogy neki sem esett ez jól. A biztos győzelmes meccseken (van még ilyen?) vele kellene kezdeni, legfeljebb a 60. percben behozzuk Youlat, ha még nincs zsebben a meccs addigra.

     @pelso:disqus
     “Persze, pár vereség a gyerekekkel is benne volna a pakliban” – valóban, de a pár győzelem is? A biztos bennmaradás is? Benne van a kupagyőzelemnek akár csak a potenciálja? (Sztem a légiósokkal sem, főként nem ilyen hozzáállással, de lehet motiválni őket, csak ahhoz pénztárcához kellene nyúlni, ami a zsoldoscsapat játékát látva lehet, hogy a fizetésekre sem elég vastag jelenleg..)

     1. 9ből 3at az u21 is behúzott volna… :/ amúgy meg úgy látom, Te is látod a megoldást, legalábbis, amit Bobállal kapcsolatban leírtál, pont erről beszéltem ! minimum félidőket adni a srácnak ! és ne felejtsd el, hogy a több csapatában, ahol jól teljesít, ott minőségibb a környezet…

   3. “mert így a fiatalokra eső teher kisebb, van idejük belekóstolni az első osztályú terhelésbe” Mitől lesz jobb ez, ha egy idegen közegben/csapatban kell kóstolgatniuk ?
    Ez nem csapatépítés, hanem parasztvakítás, amit páran bevesznek…
    Kemenes(Vereczkei)- Botka(King),Ignjatovic(Kosnic),Godoy(Kristi),Baráth(Fejes)- Nagy G.(Csábi), Hidi(Godoy)- Prosser(Gazdag),Vécsei(Lőrinczy),Holender(Vernes)(Kapacina) -Youla(Bobál)(Pantovic)
    Ez lenne a fiatalok beépítése : évente 2-3 új gyereket nyomatni, akkor is, ha 1-2 meccsen nem megy neki!! ha minden menne egyből, akkor mi lenne az edző dolga…? és mit látunk most ?
    tehetségtelen, néha akarat gyenge légiósok gyalázzák a Honvéd mezt…:(
    Persze, pár vereség a gyerekekkel is benne volna a pakliban, de most nincs ? Azzal a különbséggel, hogy a fiatalos verziónak van 1 fejlődési esélye, ENNEK, ami most megy, NINCS!
    És még 1 “szakmai érdekesség” a gyerekek 4-2-3-1et játszanak 6-8 éve és angolul tanulnak.
    Erre idehoznak 1 edzőt aki csak olaszul beszél és 5-4-1 -et(?) játszat ??
    komolytalan ez, ami most csapatépítés szöveggel megy nálunk…

  3. Bár a Honved hoz nem kapcsolódik, de Nyilasi puha!
   Azért nem vállal szerepet, foglal nyíltan állást SEMMIRŐL, mert nem akar senkivel konfliktust.
   El van a langyos vízben, jo ez így neki. ( lelke rajta)

 19. A harmadik félidőben Várhidi jól kifigurázta az olasz edzőt a honvéd védekezése miatt. Várom, hogy lemondjon a Vierchowod. De legkésőbb a Debrecen után.

 20. Csak egy apró észrevétel: nem illdomos szerintem az ultráknak tanácsokat adni, nem tudhatjuk, mi áll a távolmaradásuk hátterében ténylegesen, korántsem biztos, hogy olyan egyszerű a képlet, hogy béküljetek meg Hemyvel és minden oké lesz sajnos :(

 21. Jelzem, hogy egy kiáltvánnyal elkezdtem a fészbúk népét és az 1909-et az ötletről tájékoztatni és nyomatékosan meginvitálni őket okt 5-én 11-órára a fakó meccsére.
  Remélem, hogy minél nagyobb számban leszünk jelen és tudunk nyomatékot adni, és hogy nem egy egyszeri és már ott, helyben elhaló (netán érdeklődés hiányában el is maradó…), kiábrándító hepeninggé változik az egész.
  TÁMADÁÁÁÁÁÁS :)

 22. Hu de felb….tam magam megint!!!!
  A Honved Facebook oldalán tegnap 13:33 kor megjelent egy poszt benne képekkel, többek között az idegenbeli sárga mez.
  Nem tudom ki fotózta, de látszik hogy a földre van ledobva!
  A mez ( legyen az klub vagy nemzeti) földre dobása szerintem gyalázat!
  És még ki is teszik a képet. Na pont ilyen “hozzáértők” dolgoznak a klubnál…

 23. Ha valaki azt állítja tulajdonos vagy edző létére, hogy az NBIII- ban kell felkészülni az első osztályra,az nem állít mást, mint azt, hogy akkor fogok jól vizsgázni a harmadik osztályban, ha a másodikat és a harmadikat kihagyom, és helyettük az elsőt 3x kijárom. Ezek az emberek nem értenek a se a focihoz, se a pedagógiához. A fiatalokban sokkal nagyobb a bizonyítási vágy. Persze vannak értékes idősebb játékosok. A labdarúgás csapatjáték, összeszokottság nélkül csak gólhelyzetig lehet eljutni. Ezért játszanak az NBIII- ban jobban a fiatalok.

  De megfordítanám a képletet. Miért nem a fiatalok közé próbálják beépíteni az idősesebb tapasztaltabb játékosokat?
  Azok legalább játszottak már együtt, és ismerik egymást. Most az a helyzet mindenki önző Ő akar gólt lőni mert a másikat nem is találja a pályán.

  1. “Miért nem a fiatalok közé próbálják beépíteni az idősesebb, tapasztaltabb játékosokat?”
   A duma itt is ez volt a Papa részéről tavasszal/nyáron, hogy sok fiatal, max. 2-3 rutinosabb igazolással megtoldva, aztán lett, ami lett… A kezdőben 3 magyar, abból az egyik a nem fiatal Kemenes, a már nem akadémista (korú és státuszú) Vécsei és Hidi. Vagyis a fiatalok előfordulási aránya konkrétan 0%, ha Kristi-t nem számítjuk.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.