Legalább elindultunk valamerre, és most ez sem egy utolsó szempont

paksbckNagy pesszi-miska vagyok, ezt tudjátok. Tegnap valahogy mégsem volt rossz kedvem, sem meccs előtt (amikor is inkább amolyan semmilyen-elvárásom-nincs hangulat lengett körbe), sem meccs alatt (amikor Gyuri barátomtól olyan gyöngyszemeket kapok, hogy “bár vesztettél egy Cárt, nyertél vissza a kezdőbe egy Czárt”, hogyan is lenne rossz kedvem), meccs után meg főleg nem, mert a többiek jöttek hozzám gőzölgő hagymásbab-tálak felett idvezülni. Ja, és mellékesen nem kaptunk ki végre. Sőt, voltak helyzeteink, és támadtunk! Épkézláb támadásokat vezetve! És bár nyilván nem kell örömtüzeket gyújtanunk, azért legalább valami látszott a csapaton. Hogy ez egy koncepció, egy ténylegesen új út első jele volt, vagy csupán szokásos múló tünemény, azt majd meglátjuk.

De most egyelőre nincs kedvem szomorkodni.

Persze nyilván lehetne min. Hogy még mindig csendes a Bozsik. Hogy még mindig elképesztő labdakezelési dolgokat látunk néha. Hogy a védelem a legváratlanabb pillanatokban tud néha hihetetlen dolgokat művelni (tegnap mondjuk erre alig volt példa szerencsére). Hogy a góllövés idén valahogy nem a legfőbb skillünk sajnos. Lehetne sorolni.

De a másik serpenyőben most valahogy sokkal több dolog szúrt szemet. Ebben persze van egy jó adag szubjektivitás is, hiszen én pl. minden gigapesszimizmusom ellenére iszonyatosan szeretnék hinni, és minden kis jelre ugrik már a bensőm a pozitív predikciókat előrevetítő agyam start gombját nyomva bőszen. Nyilván most is az év focicsalódását számomra leszállító, a 160 kilónyi sótlanságot 4 gurulós bőröndben a világon mindenhova magával cipelő Vierchowod után az új érába szeretném belelátni a jóra fordulás reményét, egyáltalán annak az esélyét, hogy új éráról beszélhessünk; az új holland (ideiglenes?) trénerbe pedig a szimpátiát, a hozzáértést szeretném belelátni, és amint vezetünk két jobb támadást, már azt mantrázom, hogy támadóbbak lettünk, aztán lehet, hogy VW alatt is pont ennyi támadásunk volt, csak Mr. Szürke szürke taktikája, szürke nyilatkozatai és szürke kiállása mellett ez nem tűnt fel, a rokonszenves, és a személyközi relációiban is legalább értelmezhető megoldásokat produkáló németalföldi kollega pedig már csak az attitűd miatt elhiteti velem, hogy itt valami jobb lesz? Lehet. A válogatottnál is ez történt végül is: Dárdaival objektíve nem játszunk jobban, mint a bulfák elődnél, de szubjektíve Palinak elhiszem, hogy ez most jobb, ami van. És ez sokat számít! Egy meccs borzasztó kevés, és nem is akarok itt nagy következtetéseket levonni, de Jasper hollandusnál is látok esélyt arra, hogy egy ilyen irányba mozduljunk el, hogy megint legyen egy hiteles(ebb) edzőnk egy hitelesebb szakmai munkát eredményezve mindezáltal.

Szóval tudom, hogy minden szubjektív, így szubjektívan jegyzem meg és szubjektivitásként értelmezzétek most is, amit írok: én láttam egy támadóbb attitűdöt felvállaló csapatot, egyáltalán egy határozott elképzeléssel felálló csapatot. Jasper edző ugyan ezt már hét közben előre vetítette a honlapos interjújában, de annyii ilyen ígéretet hall az ember élete során, hogy már úgy van vele, mint a zenerajongó, aki várja a kedvencei új albumát, akik persze rendre lenyilatkozzák, hogy “az új lemez minden eddiginél dallamosabb és minden eddiginél keményebb és fogósabb és tökösebb és slágeresebb és komlpexebb“, aztán se kemény, se dallamos nem lesz az új lemez. A keményebb zenékért szívet dobbantók emlékezhetnek a következő albumok előtt hyp-ra, és zenekari beharangozókra, önértékítéletekre, amik aztán totálisan ellentétes, vagy laglábbis a vártnál jóval fékezettebb habzású  reakciókban manifesztálódtak a hallgatóságnál: ReLoad (Metallica), Brave New World (Iron Maiden); One Second (Paradise Lost); Sense of Purpose (In Flames); Epic (Borknagar); We are the Void (Dark Tranquillity); és még sorolhatnánk.Hiába ígértek a bandák itt nagy revelációkat, a közönség végül csalódott. Én ha ma hall valaki egy lemez előtt ilyesmi ígéreteket, már csak mosolyog, már ha tapasztaltabb fan az illető. Így voltam én a holland felvezető nyilatkozatával is – erre minden bejött, amit ígért: új hozzáállás, új koncepció, új taktika.

Belépőnek ez azért nem rossz.

“Voltak jó periódusaink”, motyogja lekonyuló (sőt, már nem is létező) bajsza alatt a monitor tetején üldögélő Várhidi Péter alakú puttó, és azt kell mondjam, most nem beszél hülyeséget! Az első harminc perc nekem nagyon (na jó: meglehetősen) tetszett (érdekes, Jasper is ezt mondta sajtón, szóval ezt ugyanúgy láttuk), aztán megfáradtunk, és bizony a félidő második felében, és a második 45 perc elején szerencse kellett a 0:0 tartásához. Aztán jött még egy feltámadós 15 percünk a második etap közepén, hogy a vége ismét a Paks perceit hozza el, és Szabi bravúrja tartsa itthon legalább az egyik pontot. Összegezve: ki is kaphattunk volna, bőven! – de nyerhettünk is volna akár, King, vagy Báló lövése is találatot érdemelt volna a találkozón. Az meg nem a hollandus bűne, hogy az erőnlétünk eléggé fluktuál a meccs során, a végére teljesen elfogyva, de hát mit tegyünk, ha VW edzői szótárában-kelléktárában nem szerepelt az alapozás – erőnléti felkészítés szópáros? Fogalmatlan talján, ehh…

Lett hát egy pontunk, megint láttunk egy jó Kemenest, egy magát széthajtó Kinget, aki ha beadni, vagy lőni is tudna,…nos, akkor meg nem nálunk játszana, úgyhogy hagyjuk is, lényeg, hogy most nagyot alkotott; láthattunk egy óriásit robotoló Botit, egy becsülettel visszatérő, az évek alatt számára kitalált új poszton (balhátvéd) helyt álló Czár Ricsit, aki, amíg bírta szuflával, egész helyre kis pontrúgásokat szállított, és ugyan amolyan Sundas-os debütöt hozva voltak hátul bizonytalanságok, de mindenképp adnék még neki esélyt, nem is keveset (elfogult is vagyok, be kell valljam, ő Nagy Geri és Boti mellett az első eresztésből a harmadik játékos, akinek nagy jövőt jósoltam). Láthattunk egy hatalmasat melózó Vécsei Bálót, akinek annyira nem ment most, de így kis ki tudott emelkedni, mert ő jó lesz és kész. És láttunk egy szokás szerint vállalhatót hozó Gyulát és Kandiát, egy hátul hibátlanul dolgozó Ignját (végre ő volt ott, a megérdemelt helyén), és a tegnap este szintén alig hibázó, tényleg dicsérhető Alcsit. Patrikról sem feledkeznék meg, hatékony takarítgatása mellett néha egy-egy jobb passz is kicsúszott. Gazdag Dani személyében pedig szép csöndesen bontogatja szárnyait egy új kedvenc azon a nagyon is fontos középső poszton: ha egyszer majd Lőriczyvel ketten alkotják az egymást váltó két karmestert a keretben, akkor boldog leszek.

Na, sok a hiba még, de a kispadon végre (egyelőre legalábbis) egy valamit akaró és gondolatait szemmel láthatóan formába önteni képes arc ül (ne, ne RW, megint előre szaladsz….várjunk még 1-2 meccset…), viszont a zoknis naplopó nem, és a talján szakállvokál direttore is csak meccs után tűnt fel az öltöző körül, ez se baj. Végre merünk támadni, merjük használni a keret erre való részét, végre nem 10 emberrel védekezünk naphosszat, végre az edző normálisan kommunikál a sajtóval és értelmeseket mond, nem ótvar közhelyekkel fárasztja az egybegyűlteket 3 szavas mondatokkal operálva, ezek nekem tetsző fordulatok, amiből persze jó kispesti szokás szerint nagy büdös semmi is kijöhet, de ha nem vagyok pesszimista, akkor lehet, hogy valami jó is. Vagy legalábbis jobb, mint az elmúlt hosszú és kínos hetek.

Ja, és ha megengedtek némi öntömjénező zárást: a hagymásbab jól sikerült a srácok szerint, ami külön öröm, hisz másfél éve nem főztem, úgyhogy örvendeztetett a dicséret. És persze egy klasszik wekerlei HB elkészítése…khm… hát valljuk meg, nem a topgasztronómia csúcsa, ahogy a Paks elleni döntetlen sem a Honvéd-történelem ékköve, ami úgy aránylik régi éráinkkal összevetve, mint a tegnap esti szolid menüm a régi steak- és csülökkreációkat elkészítő korszakomhoz képest, de basszus, legalább a kedvetlen depós szöttyögés helyett tegnap ismét elindultam egy úton én is, és ezért most szeretném azt hinni, hogy a csapat is…

…mert emlékeztek a Hornby ízű “Az én Kispest-Honvédom” sorozatra: nálam minden egybefonódik, a csapat az én tükrömnek tűnik. Ez esetben pedig kívánom a legjobbakat mindkettőnknek a jövőre nézve!

Osztkönyvet töltsetek, Kemi interjút meg hamarost tölti fel Hanta, nem lesz rövid mert kicsit belefeledkeztem kapusunkkal a beszélgetésbe.

“Legalább elindultunk valamerre, és most ez sem egy utolsó szempont” bejegyzéshez 23 hozzászólás

 1. A meccsnek volt egy lélekemelő, jövőmutató sajátossága, Job még a kispadra sem ülhetett le. Elképesztő amint a troll Zombori fikázza a csapatunkat és a kommentártor Fülöpke laza eleganciája is mosolyt csal a szám szélére, mert aszongyahogy :Alcibiada!

 2. Valaki szólhatna Vécseinek, hogy a haját vágassa le rendesre, mert sokat törődik vele a meccsen és elveszi a figyelmét egy kicsit a játékról!

 3. Czárt hasonlóan nagyra tartottam az 1. szériából, mint ahogy Te is írtad, épp ezért volt csalódás nekem a tegnapi játéka, annyira a biztosra ment, hogy pont az az ötletes CzárRicsis , színes játék hiányzott, ami jellemezte Őt, amikor még a középpályán tolta. Persze, ahogy másoknak is írtam, ne ítéljünk 1 meccsből. Ebben a csapatban megvan a továbblépés esélye.

 4. Más
  volt ez a mérkőzés valóban mint a VW korszakban ez tény. (habár 2 szponzori VW
  most is volt a kapuk mögött, de nekem ez a négykerekes változat
  szimpatikusabb volt mint a kispadon lévő). Vitathatatlan, hogy volt
  hajtás, akarat, más szemléletmód látszik, (főleg az első félórára volt
  ez valóban igaz) de nagyjából ennyi ami pozitívumként elmondható az egész mérkőzésről.
  Persze
  lehet,hogy ha kint lett volna 3-4 ezer ember és ment volna a buzdítás az
  egy fél/egész gólt is eredményezhetett volna ebben a periódusban és akkor
  bizonyosan teljesen más az egész mérkőzés forgatókönyve.

  Mindenesetre Én is sokkal jobb szájízzel jöttem hazafelé a meccs után, mintha ugyanezt
  az eredményt egy hasznavehetetlen légiósokkal és egy hitehagyottan
  játszó társág érte volna el,mint ami jellemző volt a korábbi
  mérkőzéseken.

  Idő és türelem kell szerintem ennek a
  fiatal csapatnak és ne felejtsük el,hogy ez egy nagyon jó Paks, össze
  vannak rakva rendesen, nincsenek sztárok, fiatalok és jól küzdenek! Már a
  szezon előtti felkészülési meccsen amit velük játszottunk (ott is 0:0
  lett a vége) látszott, hogy Csertői nagyon ért valamihez. Ha már Csertői
  (igaz, hogy jó pár meccset lehúzott Kispest mezben és talán az egyik
  legdurvább sérülést ami az nb1-ben volt valaha, Ő szenvedte el a Bozsik
  gyepén) de az a kimutogatás amit tegnap megengedett magának példátlan
  volt. Nem is emlékszem olyanra,hogy valaki eddig ragadtatta volna el
  magát, pedig minden meccsen van egykét beszólás az aktuális ellenfél
  edzőjének ez tény.

  Ami már-már mérkőzésről mérkőzésre
  nagyon szembetűnő az a jól fizetett “profi” játékvezetői ténykedés arcátlansága. Ez a
  Fábián nevezetű díszpinty az összes udvarhölgyeivel együtt botrány volt
  amit elkövetett tegnap. Hihetetlen, hogy nincsen feléjük semmi szakmai
  retorziós lehetőség. Persze tévedni lehet ez benne van a pakliban, de ez
  a sorozatos amatörizmus és nem egyenlő mérce alkalmazása számomra
  megdöbbentő.

  Szerencsénk volt persze rendesen
  ezen a mérkőzésen a kapufa (akarom mondani az alumínium) rendesen velünk
  volt és ott volt persze mellette egy Kemenes aki bravúrt is bemutatott
  és jól oldotta meg – szinte egyedüliként a csapatból – a feladatát.

  Hátul
  már-már bántó volt szerintem Alci zaklatott, hisztis üzemmódban lenyomott 90
  perce. Hihetetlen mennyire indiszponált volt a tegnapi napon. Nekem
  csalódás valahol persze Czár játéka is, megoldotta a minimumot, de én valahogy
  nagyobb aktivitást, előre játékot és vállalkozó kedvet vártam volna
  tőle. Ugyanezen a poszton Fejes és Sundas is hozta ezt a minimumot,de
  semmi több nem párosult hozzájuk sem az előre játékot illetően. Persze egy meccs alapján ne törjünk pálcát és Én is szeretném folyamatosan a csapatban látni, akár másik poszton is! (Nálam
  még mindig egy jobb formában lévő Alcibiade a legjobb megoldás a bal
  oldalon egyébként.)

  Vallom továbbra is, hogy idő és
  játéklehetőség kell a fiataloknak! Gazdag esetében a bizalom megvolt, de
  Én biztos, hogy Bobált sem hoztam volna le 45 perc után. Már-már mint a
  Messiást úgy várja mindenki azt az első gólt és nagyon bízom benne,
  hogy ez sok mindent felszabadít benne! A helyére behozott Traore
  semmivel sem volt jobb, sőt…..szerintem nem való ebbe a csapatba,
  (olyan mint Job), létszámban megvagyunk vele, de egy rutinosnak mondott
  légióstól ez nagyon kevés, sem akarat, sem játékkedv nem látszott a
  megmozdulásain.
  Gyula vitéz volt tegnap aki teljesen felnyomta a
  vérnyomásom, hihetetlen önzőség és egyéni hajlam jellemzi (olyan mint
  Nikolic, de neki legalább van már tizenvalahány gólja). Feleslegesen
  ellövöldözött labdák, befelé cselezések, amikor látható, hogy előtte van
  már 3-4 védő ezek jellemezték nagyrészt a játékát. Amennyiben legalább párszor levitte volna szélre
  a szögletzászló felé a labdát az sokat javított volna a produkcióján.
  Ami
  szintén dühítő és bosszantó volt az a pontrúgások megyei III osztályú
  szintnek megfelelő elvégzése. Hihetetlen, hogy ezt nem lehet gyakorolni,
  hihetetlen, hogy ezt nem az az emberek végzi el (talán Vécsei és Hidi
  lenne a legalkalmasabb adottságú erre) aki tud normálisan lőni. Kosnic
  volt talán amikor játszott az egyetlen aki betudott adni egy normális
  szögletet a szezonban. (mentség, hogy ezt megelőzően meg nonstop kis
  szöglezetztünk, amit persze nem sírok vissza). Esküszöm már-már Gege
  irányába is nosztalgiával bírtam egy-egy ilyen sorozatos bénázás láttán
  ami a pontrúgásokat illette!

  Mint minden mérkőzés előtt, most is kaptunk az “anno1909 Csak a Kispest” futballmagazinból. Nem tudom nektek ki a véleményetek erről, de szerintem ennek, ebben a formában semmi értelme. Nálam tudom nem szép dolog, de megy a szelektív kukába. Amilyen jó a lap minősége, nyomdai kivitelezése, olyan szerencsétlen a tartalma. Aki mazochista annyira, hogy kijár a mérkőzésekre, arról feltételezhető, hogy olvassa a klubhonlapot (is). Annak mi értelme van, hogy ugyanazokat a cikkeket, írásokat elpazarolva egy ilyen jó ötletet (saját klub magazin) nyomtatva is olvasni tudjuk. Én olyan lapot akarok, ami ad egy pluszt azoknak akik kijönnek a meccsre, olyat ami nem a kukában végzi olyat amit hozzáértők szerkesztenek, amiben van egy kis munka is, nemcsak egy copy gyűjtemény. Esküszöm, hogy ha Ti kapnátok meg azt a lehetőséget, hogy szerkeszthetnétek ezt a lapot az egy gyöngyszem lenne. Millió ötlet van, hogy mit lehetne ebből kihozni (egyedi interjúk, régi csapatképek, mint anno volt szurkolói fotók, nyereményjáték, stb.)
  Nem tudom, csak Én látom ezt ennyire dühítőnek, vagy mást is zavar?

  Végezetül pedig Isten éltesse ezúton is Szuribát ezen a szép kerek évfordulón!
  Pár érdekes és igaz gondolat a vele megjelent interjúból:

  “Bízom benne, hogy változik a helyzet, s hogy egyre több saját nevelésű
  fiatal mutatkozhat be, ezért is lenne jó, ha most egy régi honvédos ülne
  le a kispadra.

  – Én Csábi Józsit szívesen látnám. Idetartozik, tudja, mit jelent
  kispestinek lenni, és ahogy látom, ígéretes edzői pályafutás előtt áll.
  Sajnos nem én döntök.

  – Elvileg tanácsadói státusban dolgozom a klubnál, de túl sok beleszólásom nincs az ügyekbe.

  – Ez valóban szörnyű. Haragszom is a szurkolókra, amiért nem járnak ki, és cserbenhagyják a csapatot.

  – Ugyan, kérem, nem kellene szidniuk Hemingway urat, és akkor béke lenne! A
  Honvéd tulajdonosa nem enged az erőszaknak, nem hagyja a trágár
  rigmusokat, és én megértem őt. De sajnos a kevés néző nem
  Honvéd-jelenség, máshol sincsenek sokan – ez a magyar futball
  tragédiája.”

  1. Szuribához még csak annyi,hogy így értékelte a tegnapot:
   (Csábi mellett/helyett a hollandus edzőre is letette a voksát egyébként)
   “– Nagyon bíztam benne, hogy jó meccs lesz, és győz a Honvéd, de nem jött
   be. A holland edző mozgalmas, intenzív edzéseket vezet, tömöríti, nem
   húzza, mint a rétestésztát, tömöríti, ez tetszik. Örülnék, ha ő maradna a
   vezetőedző Simon Miklóssal, szurkolok neki. Ezúttal alig voltak
   helyzetek, az akaratot láttam a játékosokon, de nagyon kevés ziccert
   alakítottak ki. Langyos null-null volt, egyik kapu sem forgott komoly
   veszélyben. Sok magyar játszott, köztük több akadémista, ennek nagyon
   örültem, őket kellene forszírozni – mondta a Rangadó.hu szakértője, a
   Kispest-Honvéd korábbi vezetőedzője, a hetvenedik születésnapját éppen
   szombaton ünneplő Szurgent Lajos”, (rangado.hu)

 5. Tegnap az első fél óra és a csapat összeállítása tetszett, nagy lendülettel és akarással játszott a csapat (az akarat kitartott egész meccsen, a lendület már nem), sajnos utána visszaestünk és elsősorban Szabinak köszönhetően szereztünk pontot. Baráthtól és Czártól többet vártam, támadásban nem segítették a csapatot, Ricsi többet passzolt hátra, mint előre, szögletei, szabadrugásai nullák voltak, Boti nem tud beadni és kihagyta a meccslabdánkat. Alcibiade jól kezdett, rajta tényleg látszik mindig az akarat, de az utolsó húsz percben hajmeresztő hibái voltak. Gazdag és Vécsi játéka tetszett a legjobban, attól félek, hogy Bobál megmarad örök tehetségnek. Ami igazán zavart, nem volt olyan felépített támadásunk, amit gólhelyzettel zártunk volna, egy-két távoli (kaput el nem találó) lövés és egy szögletet követő (kaput el nem találó) fejes. Ez kevés! Remélem, lesz ez még jobb is!

  1. majdnem mindennel egyetértek…iszonyat bosszantó, hogy Bobál Geri itt tart ! :( egyszerűen nem hiszem el, hogy ekkora a különbség 1 u20as válogatott meccshez vagy egy Gyirmóthoz viszonyítva, hogy itt helyzetbe sem tud kerülni, ott meg 2-3 gólt vág néha…. A Gazdad-Vécsei párosban valóban nagy potenciál van, de idetartozik még Nagy Geri, Csábi és főleg Godoy! szóval, reméljük a jobb folytatást .

   1. Így van, én is ezt szajkózom, hogy ideje lenne egy kis nyugalomnak. Egy megfelelő edzőt (pl. Dzsászpert) hagyni hosszabb távon dolgozni. Ne az legyen, hogy megint jön valaki (vesszőparipám: 4 edző/6 hónap!), aki megint előránt valamit a cilinderből, ami után ismét nem tudja senki, hogy most akkor megint 100 légiós/0 akadémista, vagy marad a sokakadémistás verzió, stb.
    Legyen ez a pali az edző, vagyis maradjon. Építgesse befele a fiatalokat, akik, ha látják, hogy a valós, értékelhető teljesítmény fölfelé vezeti az egyéni karriert is, ha folyamatos és stabil a bizalmi légkör, mindjárt másképp teljesítenek, mint úgy, hogy “oké, most Dzsászper szeret, jó vagyok nála, játszom, de mi van, ha 2 hét múlva jön az újabb edző, akinél meg ha fejre állok, akkor sem leszek jó MEGINT…”.
    A csontjaim azt súgják, hogy ez a Dzsászper jó gyerek, pofára is szimpatikus. Ezt kell hagyni dolgozni, nem pedig két tenyérrel rácsapni megint a zongorabillentyűzetre, hogy hadd szóljon, itt az újabb edző, egy másik! Semmi értelme nem lenne. Kicsit meg kell tolni a fizetését, óvatosban, aztán rázárni az ajtót és hagyni tevékenykedni. Ennyi.
    A játékunk meg majd alakul. Ezt az őszi szezont valahogy meg kell úszni, és akkor a téli felkészüléskor robbantani!
    CS.A.K.!

  1. ott volt végig…direkt figyeltem és nem láttam a közelében semmi potenciális edző jelöltet.

     1. Hemingway állítólag együtt nézte a szombati, soproni NB II-es meccset Supka feleségével.
      (rangado.hu cikke alapján van az info)

      1. ja…ha elolvasom a cikket, akkor nem kérdezek feleslegesen… :) szóval, ha nincs ikertesója Szabónak, akkor nemtom kit láthattak a Sopron meccsen…mindenesetre én nem aggódnék akkor sem , ha sapka visszatér, bár valami támadóbb szemléletűnek még jobban örülnék. Supkánál nem lényegtelen szempont, hogy nem hódolt be kordénak ! ez is fontos lehet.

       1. :)
        Én jelen helyzetben inkább jobban örülnék másnak Supinho helyett, de majd kiderül úgy is előbb vagy utóbb!

 6. A cikkhez kapcsolódva: legalább a sajtótájékoztatón is elindultunk valamerre. Korrekt, pár mondatban mindent összefoglaló nyilatkozat volt, utalva a vesszőparipámra is: ott egy edzővel és egy alapcsapattal nyomják hónapok óta, itt meg a 4. edző bő 6 hónap alatt, és VW egy barbár volt edzőként – nem véletlen, hogy sehol nem tudta kitölteni az idejét. Lehet, kiváló pályaedző volt Mancini mellett, lehet, arra tökéletesen alkalmas, meg jó volt védőjátékosnak, vagyis annak kiváló, de ezek egyike sem garancia arra, hogy elengedett kézzel, szólóban is menni fog. Nem is ment. Sem itt, sem máshol. Ki kell őt heverni és ezt a saját játékosait a csapatba erőszakoló Kordellát is. Nem 1-2 hét az ilyesmiből kijönni…

  MÁS:

  A tegnapi kezdőcsapat és a Hadriánusz Dzsászper “korszak” első kezdőcsapata (Gyirmót elleni ligakupa, 4-0 ide), egy az egyben tök ugyanaz. Még az is stimmel, hogy Bobál akkor is egy félidőt kapott és Traore jött a helyére.
  Az orosz u21 ellen: Kemenes – Ikenne-King, Ignjatovics, Alcibiade, Vidovics – Nagy G., Hidi, Vécsei, Prosser – Traoré, Youla állt ki kezdőnek. Vagyis 8 helyen ez is lefedi a másik 2 meccs kezdőjét.

  A Gyirmót elleni visszavágó lóg ki a sorból, abban a kalandban a tegnapi kezdőből 3-an vettek részt.
  Lement tehát 4 mérkőzés az új (megbízott) edző kezei alatt, és abból 3x ugyanazzal a kezdővel operált. Tehát amíg ő a vezér (aztán ki tudja, ki jön, ha jön…), ez az alapcsapat. Néha kis Nagy Gerivel, néha kis Portilla-val, Godoy-jal, esetleg Holenderrel spékelve.

  1. Az eddigi kezdőkből nekem csak Vido vállalhatatlan és Tré a necces kategória. Télen visszahoznám Botkát és próbálnék egy Botka. Ignja, Alci(Godoy),Baráth védelmet, középen nagy a bőség :Nagy G., Hidi, Vécsei, Gazdag,Godoy, Prosser, King… elől vagyunk nagyon vékonyak, ahogy Gyula elhalványult, úgy lettünk nagyjából gólképtelenek…csak reménykedhetünk, hogy Bobál magára talál, Filip motiváltan tér vissza…DE én érzem,hogy ezek a sokat fikázott akadémisták 1-2 éven belül villantanak, ha végre kapunk 1 alkalmas edzőt, akit nem irányít kordé…

   1. Így van, elől nem úgy üzemel Gyula (minden látható igyekezete ellenére) és az aktuális támadótársa, ahogy kéne. Gólszerzés nélkül max. a nagyon szimpatikus vesztes kategóriába sodródhatunk.
    Nyomni kell Bobált. Annyit tud nyújtani, mint Traore. Hátha elhiszi, hogy itt is lehet király. Muszáj.

 7. Ha marad a holland, akkor a 18. fordulóra már egy nagyjából összeszokott csapatként vághatunk neki a bajnokság 2. felének. Az első harminc perc tetszett, a maradék már kevésbé, a paksiak összes szöglete pl életveszély volt, ezen javítani kell feltétlenül.

 8. Az a probléma,hogy olyan csapatba lehet beépíteni a fiatalokat,aminek van váza.A Honvédnál félévente elküldenek 10-15 játékost és ugyanennyit hoznak ujat.Így nem tud kialakulni egy gerinc,váz a csapatnál.Arról nem is beszélve,hogy akiket ujakat hoznak ( ingyen játékosok ) jó részük sérült,olyan sérült hogy reménytelen,már nem lesz belőle játékos.Ilyen most a sokszoros válogatott ( koros ) Kandia,de eddig minden évben volt több is ilyen.Nem tudom Godoy is
  nem ez a kategória,Zivanovic is több mint félévig nyomta a sérültet.
  Sajnálom az akadémiás fiataljainkat,nem látnak perspektívát abban hogy ebbe a csapatba beépüljenek.Évek óta nincs tapasztalt irányító középpályás aki fazont adhatna a csapatnak,Vécseit lehetne erre betanítani,de nincs kitől tanulnia.Hidi eddig védekező kp-t játszott,most nem tudom mit ???King-el próbálkoznak több poszton is,gyors,tud,mer cselezni,lendületes,de nem jönnek be a cselei,a beadásai,kapura nem veszélyes,passzolni nem tud.Kristi reményteljesen mutatkozott be,fiatal és lehet rá számítani belső védőben és a bal oldalon is,HOVA LETT ????? Sérült,elment,valamit kellene mondani !!! ???? King játszott j.hátv.-et és Baráth meg padozott,King nem j. hátvéd !!!! Az az érzésem azért erőltetik mert lejár a szerződése és el akarják adni ?!!!!Ezért kellett elmennie Botkának is.Hollender nagyon jól kezdett amikor még ment a csapatnak valamennyire,azt mondják rá önző,de kivel játsszon össze amikor nincs csapatjáték,még a Vernes Ricsivel tudott összejátszani.Valami elképzelés kellene,szakértelem,szakmai igazgató aki hosszú távon a csapat szerkezetén,játékosok idehozatalával foglalkozna.

  1. hát ez az…nem hogy újakat nem építettek be, hanem még a Rossi építette vázat is elqrták…az Ignja, Godoy, Vécsei, Gyula vázra 1 jó edzőnek már fel kéne húzni 1 játszó csapatot.(Godoy nem sérült !! végigtolt 1 válogatott meccset…)

    1. hát…ha ma nem is túl eredményesen, de úgy látom, azon a poszton szerepelt, amit már x hónapja pedzegetek, hogy feküdne a srácnak és nagyon kéne 1 ilyen higgadt, labdabiztos ember Ignja mellé… :) ez jó jel. (lehet,h Simon Miki olvassa a blogot :) )

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.