Az írja a Nemzeti Sport Online vezető anyaga, hogy Filkor Kispesten próbázik!

filkor_nso

Filkor 2006-ban igazolt az MTK(1)-ból az olasz Interbe(2) egy elég érdekes konstrukcióban (előbb egy máltai csapathoz került, majd onnan pattant hirtelen tovább, hogy később legyen némi pereskedés a nevelési költségek vonatkozásában). A felnőttben – hiába volt Mancini az edző épp (milyen meglepő, hogy ez a név előjött!) – végül nem mutatkozott be bajnokin, így egy év múlva kölcsönadták előbb Grossetóba(3), majd Sassuoloba(4) és végül Gallipoliba(5). (2006/07-ben játszott két kupameccsen, így igazából van egy kupaezüstje az Inerrel, és egyszer ült bajnokin is a kispadon. A bajnokcsapat kispadján!)

2010-ben egy komolyabb játékoscsere keretében a Milánhoz(6) került, és bár meglepő, de még mindig a keretükhöz tartozik. Mondjuk a Milanban pont nem lépett még pályára, viszont volt már kölcsönadva a Triestinának(7), a Livornónak(8), a Barinak(9), a Pro Vercellinek(10), a francia Chateauroux-nak(11), és végül legutóbb az Avellinónak(12). Ha jól számolom ez összesen (az MTK-val együtt) 12 klub 2006 óta, vagyis alig nyolc év alatt.

Ja, és közben 2007-ben bemutatkozhatott Várhidi válogatottjában.

(via nso)

 • vass gábor

  Igazából nem tudom,hogy a keretünkben van-e rá szükség.Régebben jobboldali középpályást játszott,de már jó ideje a négy védő előtt középen van,védekező-irányító középpályásként.Vd-kp-ban van ugye Hidi,Godoy,Nagy Geri és még a Gazdag is,itt tehát szerintem jól állunk.Irányító-támadó középső középpályásként van Vécsei,Lőrinczy,Gazdag és egyelőre mint lehetőség Chiki Meza (inkább őt igazolnám le mint Filkort),itt sem állunk rosszul.

  Filkor nagyon keveset volt a pályán az utóbbi időben,nyár óta csak 3 bajnokin játszott az Avellinóban (ebből csak egyszer volt kezdő). A piaci értéke is nagyon lement ,150 ezer euró,ennél Hidi is kétszer többet ér,Vécsei meg háromszor.

  A kapu elé sem nagyon ér oda,nagyon szerény a gól+gólpassz mérlege:több mint 7 év alatt csak 138 meccse van (ez elég sovány),8100 perc alatt 2 gól 3 gólpassz.

  • Escape

   Szerintem már megint kicsit össze-vissza lett az “igazoláspolitikánk”. ( jó tudom, sose volt ilyenünk)
   Ide hozunk mindenkit aki ingyen van, aztán majd a sokféle ( össze nem illő ) játékosokhoz próbáljuk igazítani azt, hogy mit játsszunk. Sztem fordítva kéne…

 • Zso

  Filkor “papíron” irányító középpályás, amiben nem állunk túl jól. Hidi, Nagy G. védekező kp., Vécsei formahanyatlással küzd, Meza inkább jó csereembernek tűnik, aki szétfuthatja, cselezheti a már fáradt ellenfelet. Lőrinczy, Gazdag jók, de még nem kész játékosok és mivel a kiesés ellen küzdünk kell a rutin.
  Filkorral nincs kockázat. Ha formába tud lendülni, és van motivációja nyerhetünk vele. Ha nem, akkor is egy (Magyarországon) piacképes, eladható játékos (persze ha nem kölcsönbe jön).

 • csaszy69

  A lényeg,hogy magyar és a pedigréje sem elhanyagolható.Egy év alatt bekerülhet a válogatottba is,kell ennél több?
  Szerintem,ősszel mindenki isteníteni fogja,a magyar tehetségek nem szabad,hogy elvesszenek.Dömén kívül nem emlékszem,hogy bárki is bevált volna a digóknál!

 • vass gábor

  “A Honvéddal kapcsolatos hír, hogy Filkor Attila nem volt ott a 13 órakor kezdődő, Mezőkövesd elleni edzőmeccsen, és az olasz sajtóban megjelentekkel ellentétben a kispesti vezetők nem is tudnak arról, hogy a középpályás próbajátékra érkezne a csapathoz. Hemingway úgy fogalmazott, semmit nem tud Filkorról.”
  (NSO)

  Na,kiderült hogy ez tényleg kamu volt.
  Nem is értettem,mert szerintem,egyrészt a posztján megvagyunk,másrészt Filkor teljesen játékon kívül van,11-szer volt kölcsönadva másodosztályba,de sehol sem tudott bizonyítani.
  Én a felállásunkba sem találnám a helyét,mert mivel van 7 támadónk (Youla,Puno,Izazola,Ontivero,Prosser,Holender,és Kone (vagy Daru,vagy Daud,március végére elvileg már bevethető lesz), így közülük 3 szerintem a kezdőcsapatban lesz.

  Így a középpályára is csak hárman férnek,az alap a Godoy,Hidi,Vécsei hármas,ez minőségben is egy erős sor,akik mögött a középpályára csereként bevethető Meza,Csábi,King,Gazdag,Lőrinczy.Tehát bőven megvagyunk.

 • Pingback: Napikispest 2017.03.29. – Csak a Kispest!()