Koncepció? Azt ne itt keress, szíp ecsém!

margitCél a nemzetközi kupaszereplés kiharcolása és a fiataljaink beépítése…

Pietro Vierchowoddal szemben két célt fogalmaztunk meg, egyiket sem tudta teljesíteni…

Hosszú távú célunk a saját nevelésekre építeni a kezdőcsapatot…

stb.

stb.

stb…

Lózungokat gyártani, azt nagyon tudunk. Koncepciókat is. Remekül. A legmagasabb szinten! Csak egy a baj.

Koncepció azért van, hogy miután kitaláltad, valósítsd meg! Erről szól az egész stratégiaalkotó játék. Legalábbis normális helyeken. A kispesti klubház akkor nem normális hely? Nem mondtam semmit.

Persze mindent meg lehet indokolni. Nem jöttek az eredmények. De mióta nem jönnek, kezicsókolom? Játszottunk Csábival 4 vállalható és egy harmatosabb bajnokit és egy, az eredmény ellenére dicséretes kupakiesős meccset. Plusz a felkészülésik. Ezt ennyiből vontuk le?

OK, jön vissza Marco Possanato Rossi. Előnyeit, gyengéit ismerjük egyaránt. Még azt is megadom, habitusra esélyesebb lehet vele a bennmaradás (???). Már ha épp nem posszan a lelkem, mint tavaly ilyenkor. Mert akkor a tar misterrel is szakmányban toltuk torokra a különböző bohócliger mezekbe öltöztetett kígyóuborkákat, emlékszünk?

Ha most hétfőn bejelentjük, hogy a Hanta által a héten a blogon, a játékosok által pedig saját twittereiken, honlapjaikon, a gianlucademarzio.kamuhírek.com-on bejelentett, vagy épp Cordé valamelyik nyilatkozatából megismert wannabe erősítéseket tényleg leigazoljuk, akkor még oda jobban is illik Rossi. Ő úgyis azt játszat akit diktál a grémium (??). Ő jobban megtalálja velük a hangot. (Leköpöm magam).

És amúgy a régebben általam is dicsért Rossitól csak annyit kérdeznék: mi változott a tavalyi besértődés óta? Papa H. azóta true arc lett? Ha Rossi tavaly nem érezte a bizalmat, most egyszerre érzi? A papa megígérte, hogy mostantól csak Lanzákat hozunk, meg olyan Pereákat, akik nem kaláfolnak be egy kis hótól? Nem emlékszik Marco mester, mi lett az EL indulás előtt ígért igazolásokból? Egy gyrosfaló buflák Testardi meg a Zoknis Torz. Aprooó, őket nem hozzuk vissza? Meg Raffaele “gyanús kiállítások” Alcibiadét? Nem, nem, most lesz más a kalapban.

És ha a kiesés szelétől ideg korzó megint eldurran, újratölti a Mister az “itt minden olaszt gyűlölnek” esztrádműsort?

De gyerekek, a legjobb az, hogy ha optimális esetben benn maradunk, beválnak az új fenomének, és épp Öcsémmel beszélgettem erről délután az Atleti-real alatt, hogy: és akkor mi lesz? Változik valami?

Dehogy.

Nyáron elmegy a most igazoltak 90%-a és jön egy újabb adag vagy elsőre kuka, vagy 3 év alatt beváló arc.

És a saját nevelések?

Botka Endit ezért hoztuk vissza, hogy most megint Kinget nézzem fél éven át bebetonozva a jobbszélre, mert Rossi nem kockáztat fiatalokkal a kiesésveszély miatt?

Mi a koncepció?

Az, hogy nincs koncepció?

Megyek, felteszek egy kis Bolt Throwert, hátha attól  jobban nézek ki.

 • empires321

  Ne legyetek már ennyire negatívak…röhej itt olvasgatni, hogy csábi így meg csábi úgy…nézzetek már saját magatokba, hogy ha egy külföldi, full ismeretlen edző ilyen eredményeket ért volna el, bajnoki nulla, felkészülési meccseken nb2!!!-es ellenfelektől zakó, stb, akkor is ugyanilyen hozzászólások jönnének, hogy(nem baj, jó edző, berakja a fiatalokat stb)??? hát nem, hanem már a 2. meccsnél is az edző távozását követelnétek!!! Tény csábi honvéd kötődésű, de ettől vonatkoztassatok el!!! mit értünk el vele? egy nagy semmit!!! és ezt ti is tudjátok jól!!! Az elmúlt 19 évben ki volt az az edző, akivel bronzérmet szereztünk? Rossi!!! Akkor most ki a jobb edző? Az tény, hogy a körülmények furcsák, de ezt mindenki láthatta pl ma is, hogy csábival 60%-ban valószínüleg kiestünk volna, mert semmi motiváció nincs a játékosokban…Felmerült itt a King-Botka párharc. Nyilvánvaló, aki ért is egy kicsit a focihoz, hogy egyértelműen King a jobb játékos, ismét vonatkoztassatok el, hogy akadémia, meg saját nevelés. King tényleg egy olyan játékos aki hajt, fut, mindent megtesz, csupa szív játékos, Botka se rossz, de King jelenleg jobb nála, és ezt ti is tudjátok jól…Csak hát az érzelmek és a legyen “jocó” és akadémista a csapat elvek felülírják a józan döntéseket. Lehet Rossival és a fél csapat külföldivel 3. helyet szerezni, vagy jocóval és tele mfa-ssal kb nb2 10-16. hely környékén lenni. Lehet választani ki melyiket szeretné.

  • Pelso

   bocs, de nem tudok róla, hogy tudnám, hogy King jobb, mint Botka…:)
   vicc, amiket írkálsz… :/ King 1 nagyon lelkes, gyors srác, akinek fogalma nincs a focihoz és megszerzett labdák nagy részét elszórja…és 2 szezonban nem bírt 1 gólt lőni ? Botkának mennyi kellett ehhez ?
   PLS. mesélj még a fociról…
   ja…amikor Rossi lelécelt hol állt a csapat ?
   jelzem a felkészülést nem a tesztmeccsek eredménye minősíti, hanem a bajnokság…

   • empires321

    Miért Botka azon kívül, hogy akadémista és honvéd nevelés mit mutatott eddig? mert pl szerintem semmivel se többet, mint pl a ma látott 4-es mezű próbajátékos. Egy kérdés: Csábi mit mutatott eddig nyíregyházán meg a honvédnál? Biztos puszta véletlen, hogy egy két elvakult ilyen olyan kötődésű honvéd szurkolót leszámítva az összes ember azt mondja hogy csábi egy nagy nulla…ny.házán mikor elment mindenki pezsgőt bontott és Mátyussal rögtön jöttek is az eredmények. Kiben lehet a hiba?? Csábi itt van jó ideje, és mi a szlogene? “még várjunk majd jönnek az eredmények” meddig, mikor? 1-2 hónap, netán 3-4 év múlva? Igen nem a tesztmeccsek minősítik, hanem az, hogy egy nb2-es csapattól kikapunk és semmi taktika, semmi játék nincs.

    • Thibby

     Botka klasszisokkal jobb játékos mint king. Rossi pedig martineznek és lanzaának köszönhette a bronzot.

     • Döme Sanya

      Egyetértek, Lanza nélkül max. 8. hely. Rossi és Csábi sem rosz, de lássuk be, úgy soha se lesz csapat, ha egy idényben 5× se kezd úgyan abban a felállásban a csapat. Ha valakinek nem megy, rögtön kikerül, pedig a jó játékosokkal is előbfordul egy egy gyengébb szereplés. Nincs stabil kezdőcsapat, úgy meg nem fog menni, hogy mindenki játszon egy kicsit, mint gyerekkoromban a grundon volt.

    • Pelso

     “egy két elvakult ilyen olyan kötődésű honvéd szurkolót leszámítva ”
     mégis milyen alapon minősítgetsz bárkit is ??
     nem tűnt fel, hogy azt bronzot nem Rossi hozta, hanem a csapat ?? Tandia,Godoy,Lanza, Martinez +akadémiások… mikor a csapat váza lelépett, ugrott az eredmény is, ez ilyen 1szerű!

     • empires321

      Na hát akkor meg semmi gond. Nem is kell edző, csak egy csapat, aki összehoz ezt azt. Rossinál, a csapat volt jó, az edző nem, Csábinál nem érdekes a csapat, az edző jó? Hol itt a logika???

     • Pelso

      ezt csak Te állítod… játszd le magaddal.

    • gohome

     ha néznél meccseket láthattad volna Botkát játszani és nem írnál róla ilyen szamárságokat!

  • gohome

   19 nap alatt igencsak megváltozott a véleményed!

   • empires321

    igen, mert azóta kb játszottunk 4-5 edzőmeccset, és én a jelenben élek, nem a múltban és a jelenben semmi előrelépés nem volt, persze lehet én vagyok a hülye és én nem értek semmihez és Csábi az isten, majd meglátjuk 3-4 hónap múlva, hogy hol fog tartani a Honvéd, és Csábi hol lesz edző…

    • Player

     Az ilyen a “jelenben élek” kezdetű mondatokkal Oravecz Nóra vagy Müller Péter fórumain lehet sok keresnivalód.
     Aki a Jelenben él, az egy lengyel kis falucskának a lakosa a Sarcze és a Jelen tó között, északon.

  • Manolo

   Ok! akkor nyald kingét, izazoliét, bónazoliét, testárdiét, macikáét, stb, mert ezek éppen jelen pillanatban jobbnak tűnnek a 18-22 éves fiataloknál 26, 28, 34 évesen. itt vannak 4 hónapot, 3 meccset, 1 szezont, aztán tipli. eközben a saját fiataljainkból 2-4 játszogathat / muszályból, hát mégiscsak van 1 akadémiánk! /
   a többi pad, vagy szélrózsa-irány! aztán a következő szezon újfent ez, csak más garnitúra nyikhaj légióssal! és ez megy szezonról-szezonra. közben az idő telik, az első akadémista garnitúra már 23 éves lassan, alig rutint szerezve! szerinted, az akadémisták nem tudnának kieső helyen állni?! kellenek hozzá mancsínik?! miért? hogy a magyar fiatal nehogy rutint szerezzen véletlenül, és képes legyen esetleg a középmezőny alját elérni 24-25 éves korára?! majd az újabb legjobb 18-20 éves fiatalt beépítve lépegetni
   felfelé?! VALAMI HASONLÓT NEVEZNEK KONCEPCIÓNAK! de te szalutálj rossinak meg kingnek..

   • Escape

    Nem is beszélve arról, hogy a mellőzött akademisták karrierje (legtöbbjük min. 10 évet rászánt az életéből!) véget ér, a Honvédnál folyó kétes üzletek miatt . Legalább lenne korrekt Hemingway és engedné el azokat akiknek nem ad játéklehetőséget

   • empires321

    nem mancsini meg testardi volt az ász az ő picsájukat nyalhatod nyugodtan, de pl king, ignja, godoy, youla, jóval jobbak, mint az akadémisták, én erről beszélek, de ha már akadémia…hol van a nagy ász honvéd nevelésű vólent??? és bobál gerike, akik kaptak 10-20 meccset, csak éppen gólt nem tudtak lőni? ezekkel fogunk az nb1-ben maradni? engem jelenleg az izgat, hogy nb1-ben maradjunk, lesza/rom hogy éppen melyik játékossal…ha mi egyszer kiesünk az nb2-be onnan nem lesz visszaút, ebben biztos vagyok, maximum eger sors…

    • Manolo

     kivel vagyunk most gyakorlatilag kieső helyen? king-el, ignja-val, youla-val, stb. a Bobál Gerike 19 éves. ha mondjuk az általad számolt 10-20 meccsek össz. játékperceit nézzük, akkor, lehet nem több 3*90 percnél! vajon a nálunk kiváló gólérzékenységgel megáldott youla mit tudott alkotni ilyen idősen, ennyi lehetőséggel a háta mögött, és Bobál vajon fog e ilyen idősen mint youla játszani, pont a youla-félék miatt?!

     • Thibby

      Így van!!! Jelenleg az MFA a magyar foci legnagyobb pazarlója mert olyan kincsesbányán ül mint senki más az országban….és egyetlen kész játékost nem tud felmutatni a tucatnyi korosztályos válogatott játékosból. Az MTK-nál már bajnoki címért menne egy Vécsei, Baráth , Nagy Geri, Vólent fémjelezte csapat. Nálunk??? Kölcsönben elszáradnak balmazújvárosban, meg gyírmoton.
      A bajok forrása nálunk a menedzselés, és a koncepciótlanság!!!! Ezek a játékosok debrecenben, a fradiban, vidiben, győrben szárnyalnának…….Gyula debrecenben 10 gól felett járna és faragnák a mellszobrát a stadion bejáratához!! Prosszer , Barát az MTK-ban (hátuk mögött kantával) szintén nem itt tartana!!! Nálunk a bajok forrása a klubház és az irodák! Sajnos tudomásul kell vennünk amit a nemzeti sportos újságírók hangoztatnak évek óta (pedis szerintem is szennyújság!) hogy amig Szabó György vezeti a klubbot addig nincs előrelépés!!!

    • gohome
  • jocc

   King harmatgyenge, egy beadasa nem volt ebben a szezonban. Hajt, de teljesen fogalmatlan. Botka pedig Kecskemeten eleg sokat mutatott.

 • gohome

  Ez nagyon jóó!!!!
  A tegnapi hozzászólásokat olvasva úgy döntöttem többet nem írok mert az szerintem nem csapatépítés hogy fél évre hozunk játékosokat és a csapat fele cserélődik fél évente vagy évente.
  Nekem az a kép jön le Rossiról amikor a szurkolótábor üvöltötte hogy TESTARDI MANCINI és kiintett a szurkolók felé.
  Itt még mindig Cordella az úr.
  Simon Mikit is kitette aki eddig az utánpótlás és a felnőtt csapat közötti kapocs volt.
  no comment

 • Turbo

  Hogy most melyik tábor az okosabb? Mindenki mondja a magáét, Jocó kontra Hemingway (Rossi). Mindkét tábornak van igaza, de az igazságot úgy érzem soha nem fogjuk megtudni, ugyanis nem hiszek abban, hogy Csábi, vagy esetleg Hemi kiteregeti azt, hogy mi is volt a háttérben. Ha bentmaradunk (atyaég), ha kiesünk (nem lehet), valamelyik fél majd döngetheti(?) a mellét.
  CSAK – és ez az én privát véleményem – az egyszeri Kispest Szurkoló nem érti meg, hogy mi is folyik szeretett csapatával. Saját nevelések, új stadion, nemzetközi kupa, pár év türelem, tőkeerős szponzorok, – helyett: zsoldosok, tisztázatlan viszonyok, kiesés elleni harc, szurkoló hülyítés, szakmai hozzá nem értés, káosz. Nekem az égvilágon semmi bajom sincs sem Csábival, sem Rossival, (Cordellát most meg sem említem). CSAK tűnne fel, valahol a messzi távolban valami értelmes, szebb jövőképpel kecsegtető koncepció.
  Személy szerint nekem tökmindegy, hogy ki az edző jelen esetben (RESPECT CSÁBI JÓZSEF), de ez ami jelenleg itt van, vállalhatalan (nincs néző, kapkodás, szponzorok?, szakmai stáb a tulajdonos segítésére, szurkolóbarát információáramlás).
  Remélem nem voltam túl pesszimista.
  CSAK A KISPEST!

 • Escape

  Rossi nem változik.
  Bunker foci, és a híres felívelgetések. Erre számíthatunk tavasszal.
  Játék,- mint olyan- nulla.
  És persze az összes külföldi játékos, néha néha egy két magyarral kiegészítve.

 • A69W

  Honvéd-Siófok 5:0
  Honvéd-Szolnok 1:0
  Honvéd-Szigetszentmiklós 2:2
  Honvéd-Pápa 1.1
  Honvéd-Bacau 1:0
  Honvéd-Kecskemét 3:2
  Honvéd-Nyitra 1:0

  Tudja valaki mik ezek az eredmények??
  Csak annak a sok nagyokosnak mondanám, hogy egy éve Rossival a kispadon ezeket az eredményeket értük el a felkészülési mérkőzéseken!

  Csodálatos eredmények!!!!
  5 győzelem, 2 döntetlen!!

  Talán még emlékeznek páran, hogy utána mi következett!!!
  Ennyit arról, hogy mit lehet levonni az edzőmérkőzések eredményeiből!

  SZÉGYEN ami itt folyik Kispesten!
  A-tól Z-ig SZÉGYEN!

  Pölöskeivel (édes istenem Őt ide hozni edzőnek), Sisával a végletekig és azon túl is türelmes volt Hemingway, pedig a vak is látta, hogy ebből semmi nem lesz! VW is kapott egy fél szezont.

  Csábival simán bent maradtunk volna és Ő lerakta volna hosszabb távon egy saját nevelésű csapat alapjait, ebben biztos vagyok! Ez koncepció lett volna!!! – ami akkor lesz legközelebb Kispesten, ha már nem Hemingwaynek hívják a tulajdonost.
  Addig pedig maradunk egy szerencsétlen öreg tulajdonos kénye-kedve szerint vezetett szánalmas klub, amiben teljes csőd minden. A politika kihátrálni látszik mögülünk, az önkormányzat keresztbe tesz ahol tud, nulla nézőszám. Egy épeszű szponzor nem fektet ide be. Az öreget ott vezetik meg ahol csak akarják. Klubmarketing?, szurkolók megbecsülése?, régi játékosok megbecsülése?

  Legjobb lenne kizúgni ebből a bohócligából és akkor végre talán esély lenne az öreg távozására. Engem nem érdekel, hogy itt mások mennyire finnyásak a politikára, de meg lehet nézni, hogy ahol tényező a vezetésben egy jelenlegi potentát ott mire jutottak! Nincs más út!

  • Escape

   Igen.
   Lassan már én is csak azt látom menekülési útnak, ha kiesünk, és Hemingway túlad a klubon.
   Bár akkor lehet (sőt valószínű ) hogy a Vasas sorsára jutunk. Fix NB2.

   • A69W

    A Vasasnál lett egy Jámbor, és szép lassan körvonalazódik a klub jövője.
    Pedig neki sem könnyű!
    Csányi ott tesz be neki ahol csak tud (egy régebbi üzleti vita miatt, lásd Egri Fc)
    De mégis talpra állnak és Jámbort ott mindenki elismeri és tiszteli!

 • papparam

  Vajon miért lett Vérhód Rossi helyett tavaly, ha egyszer már az előbbi is füttyre ugrált?

  A 30-ból Lanza 10, Martinez 11 meccsen játszott (nem Rossi dicsőítésére, csak tényként).

  Én inkább azt érzem, látva a teljesítményt, “csak edzőmeccsek” ide, vagy oda, Hemi megijedt (bevallom picit én is). Úgy gondolta, inkább “biztosra” megy, visszahívta Rossit, akiben jobban bízott, mint Józsiban. Lehet, ő is megadta volna Józsinak a valódi bizonyítási lehetőséget (minimum egy fél szezont), csak nem 13 fordulónyira a kieséstől. Persze kapkod, meg minden, de azt akár jó hírnek is nevezhetjük, hogy talán csak számít neki, melyik osztályban játszunk…
  Persze Rossival is simán kieshetünk, az már egy másik történet.

  Innentől kezdve hitkérdés az egész. Ha valaki szerint Józsi lett volna annyira jó, hogy bent tartsa a csapatot, akkor ez egy szar, moslék döntés volt, mert ezt senkivel, pláne nem egy régi kispesti naggyal nem lehet megcsinálni.
  Ha pedig valaki szerint nem 100-as az, hogy Józsival bent maradtunk volna, mert még nem elég jó edző egy ilyen éles szituhoz, akkor egyenesen kötelező volt.

  Ha pedig mindez csak kisstílű ügynökök/unatkozó milliomosok játszadozása/biznisze, akkor meg mi a faszt rágódunk itt a témán.

  • Pelso

   mert ez a HONVÉD…

   • A69W

    mert ez nekünk jelent valamint, Hemingwaynek semmit, egy üzlet egy hobby.
    Amikor ide jött készítettet egy üzleti tervet és ár/érték arányban ez volt a legelőnyösebb a vételre.
    Ennyi.
    Mit érdekli Őt a múlt, a tradíciók, egy szavát sem hiszem el már neki.
    Anno Újpesten a kupagyőzelem idején ezrek kiabálták a nevét az volt a csúcs 2007-ben, onnantól mélyrepülés! Persze megmentette a klubot anno erre lehet hivatkozni, de ezóta a dilettantizmus melegágya majd minden cselekedete.
    Csak azon csodálkozom, hogy amikor ide jött nem változtatta meg a csapat színeit a Los Angeles Clippers piros-fehér-kék színére!
    Majd jön a 8 ezres nézőszám mondta nem olyan régen!
    Sajnos Ő egy hiú celeb tulajdonos és nem több!

  • Kicsipest

   Szerintem a Te hozzászólásban van az igazság!
   Rossinál voltak eredmények, amiket nézhetetlen játékkal a mi általunk nem szeretett légiósokkal ért el, Csábinál nem voltak eredmények, amit nézhető játékkal és az általunk szeretett akadémistákkal ért el. Most viszont az NBI-ben maradás a tét, amit mindegy, hogy kikkel és milyen játékkal, de el kell érnünk! Amennyiben kiesünk, mi a garancia Hemi távozására, a megtisztulásra? Mi a garancia, hogy jön hozzánk is egy Jámbor szerű tulaj? Semmi! Kiesés esetén nem lesz új stadion (így se biztos), szerintem az új stadion a jövőnk záloga (szponzorok, nézők, jobb játékosok). CS.A.K.!

   • A69W

    Szerintem ezzel a kerettel nem estünk volna ki Csábival!
    19-re lapot húzott Hemingway szerintem.
    Sajnos semmi garancia nincs valóban arra, hogy egy új tulajdonos jöhet, …. a klub Hemi csapdájába van zárva rendesen és ebben a mozgáslehetősége szinte nulla, patt helyzet van minden tekintetben.
    A jövő záloga valóban csak az új stadion, ez teljesen így van és az is, hogy ebben az esetben a kiesés lenne a legrosszabb ami történhetne. Tudja Hemingway is, hogy ha itt kisesünk akkor nagyságrendekkel csökken a mozgástere és ellehetetlenül és akkor töredékére csökken a klub értéke és talán még egy potenciális új tulajdonos jelölt is színre léphet…….

 • Kertész Péter

  Ami még eszembe jutott: az nem úgy megy, hogy nem tetszett a Mezőkövesd elleni meccs, kirúgom a Csábit.
  Ez már hetek óta lóghatott a levegőben, Rossi-val is nyilván eltartott egy darabig az egyezkedősdi.

  • Cha-b

   Ezt én is úgy gondolom, valószínüleg már hetek óta tudta Hemi , hogy váltani fog…
   Én egyáltalán nem bánom Rossit, viszont ebben a formában ez köcsögség! volt Csábival szemben.

   • Kertész Péter

    Így van, Jóska nem ezt érdemelte… Esélye sem volt egy saját csapat kialakítására. Idejött a Wv utáni káoszba, majd 3 hét téli felkészülés után lapát… És jön Rossi, aki zsinórban 8-9 meccses bukóval zárt, ne feledjük. Lehet szeretni, isteníteni, de azért ő felsült itt rendesen a végén. Annyira jó edző, hogy amióta elment tőlünk, sehova sem kellett. Sem idehaza, sem másutt. Végül lejjebb adta az igényeit, mondván: a semminél az a kevés is több, amit a Hemi ad, és visszajött. Gusztustalan…

    • Cha-b

     Na azért ez is túlzás, amikor végleg elment a dobogóra való esély, ami megjegyzem várható volt azzal a kerettel… Csoda , hogy annyi ideig matematilag esélyünk volt rá… a játékosok már beleszartak, feladták utánna. Az sztem nem Rossi hibája ha nem akarnak játszani… Rossi egyedüli hibája kb. Mancini játszatása volt.

 • Pelso
  • A69W

   A “bizalom” halála akkor már jóval korábban megtörtént, csak amolyan echte kulturált módon, (mint minden ami Kispesten történik) hagyták még 90 percet bohóckodni Csábit tegnap a kispadon.
   Undorító az egész, ha tudom, hogy a meccs után kirúgom Csábít akkor előtte nem nyilatkozom egyáltalán, ha csak nem szenvedek kamera viszketegségben.
   Marhára kíváncsi lettem volna, ha mondjuk rúgunk tegnap egy ötöst a Kövesdnek akkor változott volna valami?
   (Marhára semmi jelentősége nincs az edzőmeccsek eredményeinek szerintem ebben a kérdésben)

 • József Mészáros

  ciao, tegnap este láttam Jobot smokeolni az Oktogonon, remélem nem jön vissza…
  az egész történet pedig egy ócska vicc a bohócliga legrosszabbjai közül.
  Cordella szerelemféltése, aki nem tudta Csábit úgy rángatni ahogyan vélehetően az elődeit… Marconak (akit term. birok) pedig nem volt meló, valamiből pedig meg kell élni.
  Papa Giorgio még bedobdta a gyeplőt a lovak közé vagy a jóég (max. a pszichiátere) tudja mit csinál …. :(

 • Thibby

  Azt gondolom a történések ismét alá támasztják azt a gondolatot ami pár hónapja már megfogalmazódott.
  Össze kell jönni valahol mondjuk a Kispesti futballházban és közösen megfogalmazni egy levelet Szijjártónak!
  Leírni benne a helyzetet ahogy mi látjuk (és ahogy valószínűleg ő is) és a segítségét kérni!
  Miért is???
  1 / Ha Szabó úr lepattan Kispestről (bármilyen koreo folytán) tulaj és pénz nélkül maradunk ami az azonnali véget jelentené nekünk! Befektetőt nem talált az elmúlt húsz évben szinte senki az országban, legalábbis normálisat.

  2 / Ha Szabó úr még 5-10-15 évig játssza a kisded játékait az a lassú halál alternatívája lesz számunkra.

  3 / Megkockáztatom Szíjjártó nélkül stadion sem lesz, ami újra a végünket jelenti.

  Bármennyire sokaknak nem tetszik a dolog de még mindig a Fideszhez dörgölődés a legkisebb rossz számunkra!

  Tehát egy levél kell amit aláírunk minél többen ! És ha lehet minél több Kispesti legendát megnyerni a támogatásunkra.

  • A69W

   Nagyon jól megfogalmaztad, leírtad, – tetszik nem tetszik – ez az egyetlen megoldás!
   Talán 21-én is létrejöhetne ez a megoldás, ott elméletileg mindenki ott lesz aki hasonlóan gondolkodik, csak lenne valaki aki felvállalná ezt az egészet!

   • Thibby

    Igen de ehhez egy olyan ember kell akinek vannak kapcsolatai és elkötelezett a HONVÉD és az elképzelés mellett! Nekem nincs ismeretségem, és olyat sem ismerek akinek van.

    • A69W

     Jelen helyzetben azt hiszem ez a legnehezebb pont!
     Ha Hemingway olvasná ezt a blogot, akkor itt dörzsölhetné a tenyerét és mondogatná magában, hogy “a sok nagyokos eljutott addig ahonnan nincs tovább és tetszik nem tetszik a Honvéd Én vagyok”.
     Nem tudom….a KLTE, vagy Piroska úr (de úgy tudom Ő már teljesen visszavonult) vagy az Ultrák vagy fogalmam sincs ki, de jelen helyzetben az ördöggel is lepaktálnék, hogy valami történjen végre.

     • Thibby

      Én ugyanígy gondolom, amikor kiestünk az egyből úgy zokogtam otthon mint egy taknyos kölyök. Az egész családom Kispest szurkoló volt, apám még látta focizni Bozsikot, Tichyt. Óvodás korom óta ebben éltem, a 80-as években gyerekként ott voltam minden hazai meccsen.
      Akkor ez a kérdés! Kinek vannak ismeretségei?

 • Pingback: Úgyis ezt kérdeznétek: mit mondott Józsi? | Csak a Kispest!()