Mastodon

Koncepció? Azt ne itt keress, szíp ecsém!

margitCél a nemzetközi kupaszereplés kiharcolása és a fiataljaink beépítése…

Pietro Vierchowoddal szemben két célt fogalmaztunk meg, egyiket sem tudta teljesíteni…

Hosszú távú célunk a saját nevelésekre építeni a kezdőcsapatot…

stb.

stb.

stb…

Lózungokat gyártani, azt nagyon tudunk. Koncepciókat is. Remekül. A legmagasabb szinten! Csak egy a baj.

Koncepció azért van, hogy miután kitaláltad, valósítsd meg! Erről szól az egész stratégiaalkotó játék. Legalábbis normális helyeken. A kispesti klubház akkor nem normális hely? Nem mondtam semmit.

Persze mindent meg lehet indokolni. Nem jöttek az eredmények. De mióta nem jönnek, kezicsókolom? Játszottunk Csábival 4 vállalható és egy harmatosabb bajnokit és egy, az eredmény ellenére dicséretes kupakiesős meccset. Plusz a felkészülésik. Ezt ennyiből vontuk le?

OK, jön vissza Marco Possanato Rossi. Előnyeit, gyengéit ismerjük egyaránt. Még azt is megadom, habitusra esélyesebb lehet vele a bennmaradás (???). Már ha épp nem posszan a lelkem, mint tavaly ilyenkor. Mert akkor a tar misterrel is szakmányban toltuk torokra a különböző bohócliger mezekbe öltöztetett kígyóuborkákat, emlékszünk?

Ha most hétfőn bejelentjük, hogy a Hanta által a héten a blogon, a játékosok által pedig saját twittereiken, honlapjaikon, a gianlucademarzio.kamuhírek.com-on bejelentett, vagy épp Cordé valamelyik nyilatkozatából megismert wannabe erősítéseket tényleg leigazoljuk, akkor még oda jobban is illik Rossi. Ő úgyis azt játszat akit diktál a grémium (??). Ő jobban megtalálja velük a hangot. (Leköpöm magam).

És amúgy a régebben általam is dicsért Rossitól csak annyit kérdeznék: mi változott a tavalyi besértődés óta? Papa H. azóta true arc lett? Ha Rossi tavaly nem érezte a bizalmat, most egyszerre érzi? A papa megígérte, hogy mostantól csak Lanzákat hozunk, meg olyan Pereákat, akik nem kaláfolnak be egy kis hótól? Nem emlékszik Marco mester, mi lett az EL indulás előtt ígért igazolásokból? Egy gyrosfaló buflák Testardi meg a Zoknis Torz. Aprooó, őket nem hozzuk vissza? Meg Raffaele “gyanús kiállítások” Alcibiadét? Nem, nem, most lesz más a kalapban.

És ha a kiesés szelétől ideg korzó megint eldurran, újratölti a Mister az “itt minden olaszt gyűlölnek” esztrádműsort?

De gyerekek, a legjobb az, hogy ha optimális esetben benn maradunk, beválnak az új fenomének, és épp Öcsémmel beszélgettem erről délután az Atleti-real alatt, hogy: és akkor mi lesz? Változik valami?

Dehogy.

Nyáron elmegy a most igazoltak 90%-a és jön egy újabb adag vagy elsőre kuka, vagy 3 év alatt beváló arc.

És a saját nevelések?

Botka Endit ezért hoztuk vissza, hogy most megint Kinget nézzem fél éven át bebetonozva a jobbszélre, mert Rossi nem kockáztat fiatalokkal a kiesésveszély miatt?

Mi a koncepció?

Az, hogy nincs koncepció?

Megyek, felteszek egy kis Bolt Throwert, hátha attól  jobban nézek ki.