Osztályozókönyv vs Újpest

orom_a_nezoterenKét meccs óta veretlenek vagyunk! Sőt, sorozatban két meccsen gólt rúgtunk! Tavasszal négy meccsen összesen hármat. Gondoltátok volna ősszel, hogy így összeáll a csapat? Mindegy. Inkább osztályozzátok a látottakat.

Itt egy kis videós segítség:

Ha lehet, ne trollkodjuk szét az egészet pl. a magyaroknak adott tízesekkel, légiós egyesekkel, mert akkor nem jelent semmit, nincs értelme csinálni az osztályozókönyvet. Az igazoláspolitikáról se itt mondjuk el a véleményünket, satöbbi. Ha nem vesszük komolyan akkor nem lesz. Csak mondom. Köszi.

“Osztályozókönyv vs Újpest” bejegyzéshez 31 hozzászólás

 1. Volt minek örülni végre. Meza, Puno a kezdőben jó húzás volt. Godoy nagyon agilis ( és dilis) volt, Morgan meglepően jól tolta, tetszett Proszi vállalkozó szelleme. Két akciógól. Kár viszont, hogy Kosnic-ot nem felejtjük már el, meg talán el is fáradtunk a végére. Ez a meccs 6-7000 néző előtt egészn szórakoztató lett volna!

  1. Ahogy Kosnic mester emelte a lábát a tizi előtt, az sportfogadás-gyanúra adott okot.

   1. Ez annyira nyilvánvaló volt, hogy utalás szintjén még a stúdióban is elhangzott, hogy “biztosra ment, hiszen még fel is emelte a lábát, ahelyett, hogy visszahúzta volna”.

 2. Ha olyan kapusunk lett volna mint az MTK Hegedüs-e, az első 5-ben lennénk!!!!

  1. Nem hiszem hogy Szabi elfelejtett volna védeni, teljesen más oka lehet.
   Magánéleti probléma talán, nem él együtt a játékkal mint ezelőtt.
   Egyéb irányba találgatni meg nem szeretnék.

   1. Szerinted van olyan akadémistánk, mint mondjuk Puno?
    Mert szerintem nincs. Prossert soha nem bántottam mert elvárható módon küzd, és tudja miért játszák a focit. Hollander se lenne rossz, de nem csapatjátékos. Az ilyen teniszezőnek jó.
    Most mondhatjuk milyen ökör a Hemi, de ettöl nem lesz csapatjátékos. Szerintem az akadémisták a korosztályoson jók de utánna elszálnak.

  2. Ez most pont az a meccs volt, ahol felesleges Őt emlegetni. A 11-est jól rúgták, a második gólnál meg a sokak által dícsért balhátvédünk bóklászott kb. 100 méterre az emberétől, a sokak által dícsért Ignjánk meg elvesztett egy fejpárbajt egy nála kb. 20 centivel alacsonyabb ember ellen. Kb. oktatófilmet lehetne forgatni a Morgen-Meza-Ignja hármasról, hogy nem szabad helyezkedni ilyen játékszituációban.

   1. Nekem is roppant unszimpatikus volt, hogy rendre “megtalálták” egyesek a mérkőzés alatt is.
    Visszanázve a gólokat is csak azt tudom mondani, hogy nem az Övé volt a második találat. Annyira jól volt csúsztatva, hogy bravúrral sem lehetett volna megfogni! A 11-esnél érezte nagyon jól a sarkot, de az egy tökéletesen kivitelezett rúgás volt, nincs az a kapus aki leér egy ilyen jól helyezett lövéshez. Elhiszem,hogy mindenki flusztrált, de szerintem hagyni kellene már azt, hogy Kemenesen varjük el a port. Lehet szeretni, nem szeretni,de szerintem nagyon jó kapus és engem marhára nem érdekel, hogy Fradi nevelés (jó páran ezért is megtalálták) :(
    Tett Ő már annyit ezért a csapatért, hogy nem ezt kell, hogy érdemelje.
    Jó nagy közhely,hogy a kapus, ha hibázik az hatalmasat szól, ezt sokan elfelejtik.
    Vegyük már figyelembe azt is, hogy ebben a szezonban alig szerepelt állandó védősor előtte, ez sem könnyíti meg a helyzetét.
    Emlékezzhetünk arra is, hogy amikor elmeszelték a fehérvári mérkőzés után mekkorra pánikhelyzet volt kapusposzton.Nincs alternatívája a keretben szerintem.

    1. A második gólt balról a rövidről kapta………úgy hogy zárta a szöget……..bőven volt ideje vetődni ahogy meg is tette……csak gyakorlatilag nem oldalra vetödött el hanem egy helyben feldobta magát….ne légy vak.

     1. Köszi a jó tanácsot és megpróbálol nem vak lenni, de szerintem aki az ötös sarkáról egy ilyen erővel megcsúsztatott fejest megfog az nem az nb1-ben véd az biztos.. Bőven volt ideje vetődni??? Mennyi század másodperc az a bőven? Persze, ha a rövidre megy a fejes, akkor meg azért megy a keresztrefeszítés. Hagyjuk már ezt. Igna és a védők hozták ennyire kiszolgáltatott helyzetbe a gólnál.
      Itt van a csapat nyakig a trutyiban, persze lehet az az irány is, hogy az nb III-ból igazolt nulla nb1-es tapasztalattal bíró kapust állítjuk be. Ott van mág alternatívának persze Czuczi is, de nálam csak akkor, ha a Békéscsabai kalandot úgy hozta volna, hogy állandóan véd és kiemelkedőt nyújt, de emlékeim szerint nem erről szólt az a történet.

      1. Feldobni magát ugyan annyi idő mint oldalra elvetődni…..sőt talán még nehezebb is mint oldalra

      2. És boccs a vakért nem akartalak bántani, csak beszélgetünk….

       1. semmi gond :) basszus csak, ha nem nyakig lennénk a trutyiban mennyivel kellemesebb lehetne beszélgetni itt millió más dologról! Az a baj, hogy Kingtől-Gyuláig mindenkinek megvan a keresztje ebben a történetben és nekem csak azért gurúlt el a gyógszerem, mert szerintem nem szabad ezt az egészet egy ember nyakába varrni. Lehet, hogy szombaton nem jó helyen ültem és nagyon direktbe kaptam a Szabit gyalázó beszólásokat, de szerintem nem ennyire fekete vagy fehér ez a kérdés.

      3. Ez a gól egyáltalán nem az Ő lelkén szárad, egy jó fejes volt…

       1. Ráadásul Prosser gólja sokkal furább volt, mégse hinném, hogy Balajczát sok újpesti szurkoló vádolná miatta tippmixezéssel…

     2. Megnéztem a videót, valóban nem oldalra, hanem feldobta magát!!

      1. Így van! És ha vissza nézed az elmúlt 2-3 év góljait találni fogsz egy szakajtónyit hasonló “megmagyarázhatatlanokból”…..

    2. Aki a fradista múltja miatt szídja, az nem látta bizonyára azt a meccset, mikor Németh Norbi góljával vertük őket itthon, miközben Szabi végig hergelte magát és a tábort, az utolsó percekben meg az év védésével akadályozta meg az egyenlítésüket. A vele kapcsolatos bundás vádakat sem tartom megalapozottnak, nekem más problémáim vannak vele. Ami általánosságban szakmailag (már amennyire én értek a focihoz ugye) a bajom vele, az a helyezkedése, a benyelt góljai közül nagyon sok olyan, mint a múlt heti felcsúti, mikor egy kicsit gyorsabb gondolkodással és rövid sarok felé visszamozgással háríthatta volna Tóth lövését. A szögleteknél és beadásoknál tudjuk milyen, és ha csatárral szemben mozdul ki a kapuból, akkor is általában pont rossz ütemben és helyre mozdul ki. Ami ennél sokkal nagyobb gondom vele, az az általam már sokat emlegetett debreceni vendégjátékunk, ahol Ő és pár másik játékosunk egyértelműen végleg be akarta buktatni Vérhódot, amit én még olyan körülmények között sem vagyok hajlandó elfogadni kispesti mezben lévő játékostól, ha előtte véresre verte Őket az öltözőben egy szegecselt ostorral. Azokat a gólokat egyszerűen nem lehet megmagyarázni, és még szerencsénk volt nekünk szurkolóknak, hogy egy bűnrossz Loki volt aznap a pályán, mert kicsit jobb formában akár nyolcat is guríthattak volna, nem álltunk az útjukban. És még egyszer mondom, nem gondolnám, hogy bunda vagy tippmix volt, de a direkt összehozott bekapott gólokat semmilyen módon nem vagyok hajlandó elfogadni és megbocsátani.

    3. Úgy látom kár itt bármiről is szót ejteni, főleg nem Kemenesről. MI a szarért nem lehet megmondani, hogy vele nagyon fontos meccsek mentek el és az a szurkoló érzése, mintha valaki hátulról tolná előre, de piszkosul. Vegyük észre, ha ez a csapat előre akar lépni, nem egy teddymackónak kéne a kapuban dörmögni, hanem egy kapusnak védenie amit csak lehet. Hibájának rovom fel a sebességét, a helyezkedését (tudja meg h Ő nem egy Neuer!!!!) a szögletnél a nagyon vágyott határozott tarolás hiányát satöbbi satöbbi. Más kapust be kéne rakni a helyére, és megnézni, illeszkedik e a csapatba, a csapatjátékba, hogy véd, milyen a helyezkedése stb.

     Már rosszul vagyok, amikor az összeállítás vele kezdődik. Igaz engem a Honvéd elkényeztetett kiváló kapusokkal Grosicstól, Gujdáron, Andrush-on, Disztl-en és Bicskein keresztül a többi kiválóságokig.. Soha velük kapcsolatban nem merült fel, hogy meccsek mentek el rajtuk. Uff!

    4. Szerinted?? :) Már mindenkinek egyértelmű Szabó urat kivéve…

 3. A Bozsikban lassan több a belgrádi rendszámú autó mint a magyar…

 4. Alci ha nyugtatóval még jobb lehetett volna. Azért voltak neki 40 méteres pontos passzai, ami most is hiányzik.
  Egyébként az a fő bajunk, hogy a középpályások hosszabb passzai nem a legpontosabbak.

 5. Ha valakit érdekel és ráér akkor szerintem nemszabad kihagyni csütörtökön este Csábi Józsit a Kispesti Futball Házban 18 órától.

  A Facebook-on lehet még jelentkezni és limitált a befogadóképesség.
  “HELYFOGLALÁS, ide várjuk egy komment formájában a jövő hét csütörtöki közönségtalálkozónkra a jelentkezéseket, ahol Csábi Józsi lesz a Futball Ház vendége! Az első 40 jelentkező számára tudunk helyet biztosítani, megértéseteket köszönjük!”
  Ja és mégvalami:
  Akinek van lehetősége és nem döntött még annak lehetősége van az adója 1%-át felajánlani a Futball Ház részére. Én így tettem az idén is, mert szerintem példaértékű Gyimesi Laciék munkája és gondolom minden támogatást szívesen fogadnak.

 6. Kosnicot küldjék már el a fenébe!!!!!!!!!!!!!!!! Nincs olyan meccs, ahol róla ne kapnánk gólt, egy akkora nagy sz*r a gyerek, esküszöm ő nem lenne, simán bent maradnánk, BÁRKI jobb lenne nála…..11 védő van a keretben, ha levesszük a másik 3 védőt, marad 8!!! bármelyik jobb lenne nála..

 7. Kemenes ügyben csak annyi még, hogy ha objektívnak fogadjuk el szavazatainkat itt amikor értékeljük a játékosokat meglehet nézni, hogy hol helyezkedik el a pontok, szavazatok alapján Kemenes!
  Értem Én, hogy “bűnbak” kell, de ezen az alapon bárkit ki lehetne pécézni a csapatból!
  Egy ilyen védelem és egy ilyen csapat mögött védhetne itt Hegedűs vagy akárki, nem ezen múlik a csapat vesszőfutása szerintem!

  1. Engem nem érdekel az átlagpontszám mert uram bocsá lehet a nagy részének aki szavaz fogalma nincs a focirol. Azt sem mondom hogy én értek hozzá pedig húsz évig versenyszerüen játszottam….de mondom mégegyszer valószínüleg én sem értek hozzá nagyon. És azt sem mondom hogy rossz kapus mert voltak parádés meccsei ami alapján jó képességűnek mondanám…….de valami nem gömbölyű vele…..és nem magán életi problémák vannak

 8. Könnyebb lenne azt 2-3 játékost megemlíteni aki hajt, próbál játszani. Nincs irányító játékosunk, mindenki várja, hogy majd csak menetközben megmutatja valaki, mit is kellene ebben az esetben csinálni. Nincs szervezve a játék, és nem is csak a képesség hiányzik. Össze kellene szokni, anélkül nem fog menni. Régi vesszőparipám, hogy ez mégis csak egy csapatjáték. Ha, hetente jelentős változtatásokkal kezdünk, ráadásul azok maradnak akiket hétközben mindannyian ekézünk, akik meg reménykeltők, kispadoznak. Majd a mester félidőben megvilágosodik, és becseréli 25 35 percre a reménykeltőket, de már az egész meccset elcsesztük.
  Olyan Szabi is mint aki be lenne nyugtatózva, de emlékezem arra is mikor megmentett bennünket, ezért nem akarom bántani, de nem én vagyok az edző akinek valamit mégis csak le kellene vonni.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.