Innen várjuk a folytatást

16

Soroljuk a tényeket, érdekességeket:

 • Utoljára épp a Haladás tudtuk megverni a bajnokságban, még 2014. szeptember 13-án.
 • 2014. szeptember 13-a 6 hónapja és 22 napja volt!
 • A 6 hónap és 22 nap összesen 204 napot jelent.
 • Fordulót követően, a Hemingway-érában mindössze egyszer álltunk a tökutolsó helyen: a 2009/10-es idény 12. köre után, ami történetesen Sisa tréner utolsó meccse is volt egyben. (2010.10.23-25.) /// A kontinuitást azzal a csapattal Hidi (padon ült) és Tóth Iván (csereként állt be Németh Gabi helyére) jelenti.
 • A Hemingway-éra 4,58%-át töltöttük fordulót követően a kiesést jelentő vonal alatt. Csak összehasonlításképp mondom, 5,73%-ban a tabella élén álltunk. (A két leggyakoribb helyezésünk: 4. – 12,21% és 13. – 11,83%)
 • Grafikonon így néznek ki a fordulókat követő helyezéseink:

hemi-era_helyezesek_201522fordÉs akkor a pozitívumok:

 • Ha győzünk, rögtön négy helyet lépünk előre (év közben a gólkülönbség, év végén a több győzelem rangsorol).
 • Nem lesz ma havaseső.

Amúgy a Halival játszunk Haladásban, ahol az elmúlt évtizedben talán csak akkor győztünk, amikor néhány éve 4-2-re, szakadó esőben, és talán még Horváth Adrián is rúgott gólt. Ha jól emlékszem augusztusi meccs volt Supka alatt, de most nem keresem ki. De ez a történelem, ami alapvetően nem számít.

Cserébe a forma igen: a Halit eddig ikszelt otthon a tavaszra mindig összeomló Diósgyőrrel, kikapott Pécsett, verte otthon a Lokit(!!!), és legutóbb győzött Pakson. Négy meccs, két győzelem, egy döntetlen, hat rúgott és négy kapott gól. A hat rúgottból négyet Martínez vállalt, akit sokan szerettek volna újra Kispesten látni a télen, miután az ETO-nál létszámfelettivé vált, de aztán nem jött, mert szóba sem került a fizetési igénye mellett. Következmény: a Hali már nem csak erősebb csapat, hanem gazdagabb is. Vagy ha utóbbit nem is tudjuk bizonyítani, azt látjuk: jobban akarja az NB I-et (tudatosabban), mint mi.

Innen várjuk tehát a mai délutánt, és reménykedünk, hátha. Mi valószínűleg a Gurigában, a kispesti Fő téren lévő műintézményben nézzük a meccset, így legalább közel leszünk a stadionhoz, ha hőbörgő tömegként kellene viselkednünk egy újabb zakó után. Mind a hárman-négyen megadjuk majd nekik! Én például nagyon csúnya dolgokra fogok gondolni, és szerintem lesz egy-két erősebb mozdulatunk is, mondjuk szemöldök-összevonás.

Picsába, hogy már saját magunkon röhögünk.

“Innen várjuk a folytatást” bejegyzéshez 37 hozzászólás

 1. Nyerni fogunk! Amúgy, tizennégy meccses nyeretlenségi szériát én is tudtam volna produkálni a kispadon.

 2. Sokadik fordulópont, sorsdöntőmeccs, sokadik mikor-ha-most-nem stb. stb. stb. idén. Ha most se nyerünk, tényleg vége. Megvártuk míg mindenki formába lendül a vetélytársak közül. Amúgy egy minimális esélyt adok a győzelemre: én már annyira nem hiszem semmiben, hogy ilyenkor szokott történni valami.
  Vagy 2003.
  És akkor nem türténik semmi.
  Kivi vagyok a kopasz mikor húz el, látva, hogy tuti a kiesés.
  A szezont Simon Mikivel fejezzük be? Vagy Muijnck?

  1. remélem, h nem… Vido se lenne kezdő sehol az nb1ben…csak nálunk :) 1 olasz edzőhöz igazán méltatlan ez a védelem.

 3. Kemenes – King, Ignja, Elez, Morgan – Prosszer, Hidi, Vécsi, Nagy G., Jezuz – Puno

  1. Én is ezen töprengek
   (miközben írom: “apró lökés” – Prosszer felrúgásánál :))

  2. Jenő meg sem említette, hogy iszonyú szembeszélben játszva rúgtunk három gólt az első félidőben. Szerencsétlen, felkészületlen idióta. Az apja legalább egy maximalista és egy egyéniség volt.

 4. Aki ért a focihoz írja már meg, hogy Kemenes miért jött ki ?
  A támadót hátvéd kísérte,
  Bent volt két védő.
  Akkor?

  1. Iszonyú pech volt, szerintem a szél nyomta meg a labdát vagy ilyen hülye gellert kapott…

  1. Nem értelek. Még most is Kemenes? Szerintem egy jó kapus, akinek nem erőssége a kijövetel (finoman szólva), és nem bírja egyedül ellensúlyozni, ha 15 meccsen át akárhogy véd, elől mindent elbénázunk. De amúgy tuti biztos pont, és igazi kispesti.

   1. én sem értem miért kell akkor is fikázni, mikor pl. akkorát fogott a 2. félidőben, hogy konkrétan talán ott dőlt el, hogy nem szerez ma több gólt a Hali… szóval fura, hogy mindig megtalálják…

  1. Igen, Vécseinek és Hidinek mostanában nem igazán megy, úgy mint régen. Az is igaz, hogy faragják őket, mint aprófát. Nagy Geri meg megy, akar, de fizikailag nudli volt….

   De elég szar volt Martinez, Alci meg hozta a szokásosat ugyan, csak leszokott a reklamálásról.

 5. Na, csoda történt. :)
  Nyomni kéne tovább szünet után is, nem szabad visszaállni, mert még bármi lehet. Ha innen nem nyerünk, rosszul leszek.

 6. végre volt 1 olyan félidő, amire lehet építeni! végre volt pár pontos passz és gólok, végre Szabi is hozzátett vmit… a 2. félidőt persze felejtsük el gyorsan, érthetetlen, hogy miért megyünk át ennyire passzívba !? ennyire bután játszani, hogy 1 szögletet sem próbáltunk kapu elé lőni !?(mikor abból lett az 1. gólunk is az elején) gáz, hogy tök fölös sárgát kapunk labdaelrúgásért… és a legnagyobb gáz ez a Koné nevű csávó, akit már az 1. edző meccsen lekiabáltak a pályáról jobb szemű szurkolók, sőt a kevésbé jó szeműek is…Nagyon fontos 3 pont begyűjtve, ezért nagy gratula !! és még keményebben tovább !! CSAK

 7. Két érdekességet láttam a meccsen:

  Kemenes bravúrt és Konét, aki remélem Schwechát felé vette az irányt…

 8. Marco fityulája mindent vitt,a hátralévő meccseken is használja bátran,hasznosabb,mint dekoratív a fején.:-)
  Grat a fiúknak,és a maroknyi de annál hangosabb szurkereknek!

 9. Középpályánk elég arctalan, de alakulgat. Itt kellene kisérletezni. Legalább látszott az akarat, és meg is lett az ereredménye. Igaz a Hali rém visszafogott volt, de végre örülhettünk.

   1. Godoy tényleg hiányzott, talán lassan Vécsei is belendül (nagyon érződik rajta a kihagyás)… és szerintem a Godoy, Meza, Vécsei 3as elég kreatív egységgé válhat..vagy pl. Hidi az Ute ellen kimondottan jó volt.
    és ott van még a köpködő Ontivero is, talán kiegyenesedik ez a történet…

 10. Kellene még Godoy, egy jó Holender, ha van még ilyen, és végleg elfelejteni Kosnicot, Vidot. Tetszik Puno, Morgan és érettebben játszunk. 3 meccses veretlenségi széria ;-)

 11. Végre gyöztünk. Nem igen kéne szegény kemenest basztatni a második félidöben elképesztö nagyot védet akkor amikor nagyon kellet mert ha gólt kaptunk volna a hali ki is egyenlit. Remélem jövö héten a gyengélkedö diot is meg verjük az nagy lendületet adhatna. Végre rossinak kellemes gondja van kit hadjon ki a csapatból a védelem szerintem jó volt bár king rizikós védekezésben de támadásban aranyat ér. Középen nagy geri hajt de godoy jobb lenne ott. Elöl meg remélem prosser elkapta a fonalat és stabil kezdö lesz végre puno nagyon jó elöl youla a kis padról beszállva nagy lehet . A maroknyi szurkolonak meg ISTENEK VAGYTOK!!!!!!! Azért elgondolkodtam ha rossinak annak idelyén lett volna egy punoja a leszállo ágban játszo bona helyett akkor újabb dobogó lett volna szerintem pont az a játékos aki kell neki megy mint az örült viszonylag gyors jól fejel. Ennyit számit a jó igazolás egy csapatnak.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.