Osztályozókönyv – éves rangsorok

ignja_ev_jatekosaNem semmi év volt. 33 játékost tudtunk legalább egyszer osztályozni, ami azt jelenti, hogy legalább egy meccsen, legalább fél órát játszott. Összesen amúgy 40 emberrel próbálkoztunk, ami – ha levesszük a két kapust – simán négy csapatnyi. Nem kevés.

Ami viszont meglepő, összesen 11 olyan játékos akadt, aki legalább a meccsek felén osztályozható módon pályára lépett. Közülük Ignja lett nálatok/nálunk az év játékosa. Megjegyzem egy ilyen idény után abszolúte nem meglepő módon. Elég csak megnézni, hogy a 13. helyezésünkhöz képest a hatodik legkevesebb gólt kaptuk a bajnokságban. Ami inkább meglepő, hogy a kevés lőtt gólunk ellenére Gyula simán besöpörte a harmadik helyet.

Osztályzatátlag az egész éves teljesítmény alapján
név mérkőzés átlag
1. Ignjatovic légiós 20 2,90
2. Kemenes 27 2,84
3. Youla légiós 24 2,74
4. Baráth MFA 16 2,63
5. Holender MFA 15 2,70
6. Godoy légiós 16 2,66
7. Vécsei MFA 18 2,65
8. Prosser MFA 16 2,64
9. Nagy Geri MFA 17 2,63
10. Hidi saját 24 2,58
11. Ikenne-King légiós 22 2,52

megjegyzés: osztályozni 1-től 10-ig lehetett, viszont az értékelés 1-től 5-ig terjedő skálán történt. /// három mérkőzést (18., 20., 24. fordulók) nem osztályoztunk, mert idegenben játszottunk és a tévé sem adta, vagyis radikálisan csökkent volna a közösség ítélkező képessége.

Mivel ilyen hatalmas volt a mozgás, érdemes néhány olyan játékost külön kiemelni, aki ősszel itt volt, vagy tavaszra érkezett. Alcibiadéról tudtuk, hogy a magyar bajnokság szintjén kiemelkedő képességű és taktikai érzékű játékos, viszont a pályán egy hatalmas balfasz, bármikor képes elgurulni nála a gyógyszer, amiből aztán kiállítás, tizenegyes lesz, ha pechünk van.

Tavasszal visszatért Kecsóról Botka Endi, és mivel nem játszott elég meccset, átlagával összetettben nem foglalhatta el a második helyet. Gratula, bravúros félszezon volt.

név mérkőzés átlag
ősz Alcibiade légiós 13 2,44
ősz Traore légiós 9 2,20
ősz Portilla légiós 9 2,06
ősz Kosnic légiós 9 1,93
ősz Job légiós 8 1,71
tavasz Botka MFA 6 2,85
tavasz Elez légiós 10 2,64
tavasz Punosevac légiós 7 2,47

Az átlagolós műfaj egyik szépsége, hogy mindig van egy legjobb és egy legrosszabb, és nem csak éves szinten, hanem az egyes meccseken is.

A forduló legjobbjai voltak:

 • 7 alkalommal: Kemenes
 • 6 alkalommal: Youla
 • 3 alkalommal: Prosser
 • 2 alkalommal: Gazdag, Hidi, Ignjatovic
 • 1 alkalommal: Alcibiade, Godoy, Holdender, Kristi

A forduló legrosszabbjai voltak:

 • 6 alkalommal: Job
 • 2 alkalommal: Bobál Geri, Holender, Punosevac, Vidovic, Youla
 • 1 alkalommal: Alcibiade, Czár, Elez, Ihrig-Farkas, Ikenne-King, Kosnic, Morgan, Prosser, Sundas, Traore, Vécsei

És ha még nem unnátok a táblákat, akkor van még egy, az ún. pontversenyes móka, ami úgy készül, hogy a meccseket követően sorrendbe állítjuk a játékosokat, és az első kap 10 pontot, a második 8 pontot, a harmadik 6 pontot és így tovább, egészen a hatodikig. Itt ugyebár nem számít az, hogy hány meccsen játszottál, mert minden pályára lépéssel lehet pontot gyűjteni.

Pontverseny - végeredmény
név 1. 2. 3. 4. 5. 6. pont
1. Kemenes 7 2 4 0 2 2 120
2. Youla 6 2 2 2 2 2 101
3. Ignjatovic 2 5 3 2 2 2 92
4. Vécsei 4 4 4 1 1 75
5. Prosser 3 1 2 2 1 55
6. Hidi 2 1 1 2 3 7 55
7. Baráth 1 1 2 3 3 1 49
8. Godoy 1 2 3 1 46
9. Holender 1 1 3 1 40
10. Alcibiade 1 1 3 1 1 33
11. Ikenne-King 1 4 2 4 32
12. Elez 2 2 1 1 31
13. Gazdag 2 1 24
14. Nagy Gergő 1 3 1 1 23
15. Kristi 1 1 1 15
16. Traore 1 8
17. Meza 1 1 8
18. Kosnic 2 1 5
19. Portilla 1 4
20. Fejes 1 1

Ismételjük át még egyszer: 40 pályára lépő játékos, 33 osztályozható egyáltalán, és mégis, összesen 20 olyan van közöttük, aki legalább az adott meccset követő rangsor első felében, az első hatban volt képes végezni. Félelmetes. Vajon a többiek mit csináltak? Ki és miért hozta őket ide?

Az első három helyezett ugyanaz, mint az átlagolós tabellán, viszont Ignja visszaesése érdemel néhány szót. A két eltérő számításból következik, hogy a pontversenyes kevéssé érzékeny a jó átlagot hozókra, és külön díjazza a néha nagyot futókat. Ignja az utolsó két fordulóban lett csak a meccs játékosa, de közben az egész évet az élmezőnyben, vagy a középmezőny tetején töltötte a rangsorokat tekintve. Ezzel szemben például Gyulának néha nagyon megszaladt, néha viszont botrányosan rossz volt, amit bizonyít az is, hogy kétszer is a meccs legrosszabbjának láttuk.

Lehet tehát újra vitatkozni számokról, helyezésekről, listákról.

 • Akit érdekel az összes érték, adat, rangsor, satöbbi, az itt elérheti. (Az áttekinthetőség jegyében itt tesszük közzé az összes meccset követő átlagot, amiből a táblák készültek.)
 • További következtetéseket lehet levonni abból is, ha összevetjük ezeket a rangsorokat a kiszavazósdi végeredményével.
 • Lesz még egy harmadik ranglistás posztunk is, ott az InStat méréseiből fogunk szemezgetni.

“Osztályozókönyv – éves rangsorok” bejegyzéshez 16 hozzászólás

 1. Nagyjából beigazolódott az amit éreztem/éreztünk. Nem ért meglepetésként.

  Köszi a nem kevés munkát, amit egész szezonban csináltatok! :)

 2. A kapus helyezésével egyáltalán nem vagyok kibékülve,nálam az első tízben semmiképp sem szerepelhet,túl sok meccs ment el rajta.Ennyire azért nem nézhetjük más szemszögből a teljesítményét valakinek,főleg úgy,hogy az egyik leggyöngébb kapus a mennyeiben!

  1. ha megnézed a poszt végén rangsorolt táblát, akkor láthatod, hogy a meccseken belüli rangsorokra nézve szabi négyszer a tizedik, kétszer a tizenegyedik lett, vagyis nála az átlag néhány kiugró teljesítmény miatt jöhetett össze ebben az évben.
   és ehhez még vegyük is hozzá, hogy ha “raja ment el” egy meccs, akkor rántódott vele a többiek osztályzata is lefelé, míg ha jó volt, akkor nem feltétlen hozta magával a többieket, mert a kapuslét ugye egy magányos sport. szóval őket persze, külön kellene kezelni, de szabiból csak egy volt idén, így gátlástalanul betoltam a többiek közé.

 3. a legszebb, hogy simán kihoztunk az első háromba két légióst, vagyis azért kispesten nem feltétlen igaz, hogy légiósellenes lenne a hangulat. pusztán a látványosan felesleges jónépet nem kedveljük.

  az osztályzatokból és a kiszavazdósdiból pedig simán látszik, a kezdőbe három légióst tartanánk meg (ennyit lehet úgyis jövőre játszatni): Ignja, Gyula, Godoy, valamint a hét főnyi keretbe még Kinget, és határeset, de Punót, vagyis maradna 3 (4) hely igazolni, ha akarunk.

 4. Meg sem érdemeljük őt :) Amúgy a top 11,egész jó kezdőcsapat lenne,de szerintem ez a 11 még sosem lépett pályára együtt ,kezdőként.

  1. Szabi – King, Ignja, Baráth – Hidi, Godoy, Nagy Geri – Prosser, Vécsei, Holender – Gyula
   valóban, nem is rossz

   1. Hát igen.Mondjuk még egy belső védőt talán elbírna,valamelyik kp helyett,de határozottan jónak tűnik :)

 5. Én is köszönöm a munkátokat ,nélkületek már rég nem érdekelne a Honvéd. Egyébként meg andrushsallainagyaantalgarabavargasikesdigyimesidétáribodobnyidajkaesterházy.

 6. Hát, azért Alci kiemelkedő képességei szerintem legalábbis vitathatók. Viszont tény, hogy nem 100-as. Fejjel verhető, darabos, egy az egyben bizonytalan. Szerintem.
  Sundas – bakker, ha jól emlékszem, 1x játszott és egyből a leggyengébb pontszámot kapta? Bravó…
  Köszi Hanta, RW, rövid szabadságra menjetek, mert 10 nap és indul a felkészülés ;-)

 7. Az olasz tuttomercatoweb.com portál értesülése szerint Olaszországból a Cesena és a Bari, míg az NB I-es csapatok közül a Ferencváros szeretné megszerezni a Haladás támadóját Leandro Martinezt. A játékos menedzsmentje az említett klubokkal már meg is kezdte a tárgyalásokat.
  A fradinál hányinger keltőbb klub a világon nincsen….

 8. nem szeretnék én vitatkozni, de azért Gyula bá mégis csak lőtt 9 gólt! az nem olyan rossz :) megérdemelt a 3. helye :)
  “mi inkább meglepő, hogy a kevés lőtt gólunk ellenére Gyulasimán besöpörte a harmadik helyet.”

  Amúgy Ignja első helye nálam is megkérdőjelezhetetlen, imádkozom is, hogy maradjon! (amúgy gáz, hogy amióta itt van mindig reménykedni kell, hogy ne menjen el :D nem is értem, mivel zsarolja az öreg, hogy még itt van :D)

  Szabi…nos felejtsük el ezt a szezont! Kérem vissza azt a kapusom, akit két éve a legjobbnak választottak!! KÖVETELEM VISSZA! :D

  Botondra szerintem aránytalanul kevés figyelem jut, hogy csak a 7. lett. Szerintem a legjobb és ezt nagyon komolyan mondom Ő a legjobb akadémistánk!

  Viszont Bálintnál sajnos furcsállom,hogy a 4. lett! Félre értés ne essen! Nagyon bírom és tehetséges is és a fizikuma is már megvan, de idén…nem volt önmagához képest jó! Ő nagyon magasra tette a mércét! Ne érjük be kevesebbel!

  Nálam Hidi sem csak a 6. lenne. Szerintem idén Ő volt a lelkünk a pályán! :)

  ÉÉÉÉÉÉSSS, ha már év végi osztályzat!
  a csak.taccs.hu-nálam csillagos 5-ös!
  Minden nap többször is felnézek ide, hátha van valami új és igen mindig élvezettel olvasom, hogy Te/Ti hogyan látjátok a dolgokat!
  Ez persze egyáltalán nem jelenti azt, hogy néha nem szidlak titeket, de még ha nem is értek egyet mindbenben, akkor jó látni, hogy Ti hogyan látjátok, hogyan gondoljátok ami történik Kispesten!

  a komment társak szintén! jól el “dumáltunk” EMBERI hangon, stílusban, nem emlékszem, hogy sértegettük volna egymást, persze sok mindenben nem értünk egyet, de itt a bizonyíték, hogy ezt ennyire kulturáltan meg lehet beszélni!

  Szóval jó itt lenni! Ügyesek vagytok/vagyunk!

 9. Nálam is Ignjatovics egyértelműen a idény legjobb Honvédosa. Gyula 3. helye nálam megérdemelt, szerintem, ha végigjátsza a szezont még 3-4 gólt vert volna. Azért látszk a mozgásán, hogy nem az NB1-ben nevelkedett.

  MFA-ból Baráth Botond a legjobb, nagyon érett játékot mutatott a szezon második felében. Emlékszem még amikor berobbant az NB1-be nagyon nagy jövőt jósoltam neki, aztán volt egy hullámvölgy a karierjében (sérülés, ki tudja még mi miatt), de most fél éve ugyanazt a tehetséget látom. Egyre érettebben focizik… Holender is elkapta a fonalat, benne is van potenciál. Én őket tudnám kiemelni.

  Igazolásokkal kapcsolatban min. 7-8 ember kell. Nagyon reménykedek, hogy végre tudnak hozni egy épkézláb irányítót. Ilyen Portillákkal nem megyünk semmire. Nem mélységi irányító kell, mert arra van egy Hidink. Támadó jellegű kellene, aki tud adni utolsó passzokat. Zelenka nagy tanár volt, öröm volt nézni…

 10. Nem tudom, hogy észrevettétek e, de az NS szerint Ignja iránt érdeklődik egy Lengyel első ligás csapat…

  1. Nem sok pénzük lehet a lengyeleknek,mert szintén kinézték Pátkait (Győr),de a magas fizuja miatt lemondtak róla,míg Kleisenheislert a kivásárlás miatt szintén passzolták.Mivel Ignjának is élő szerződése van,nem hiszem hogy a lengyelekhez kerülne.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.