Felpörögtek az események

Kevesebb, mint egy hónap van a bajnokság rajtjáig, és a keretet tekintve eddig jórészt csak távozókban jeleskedtünk. Már úgy volt, hogy mindenki izgulni kezd, meg szidni a klubvezetést, az igazoláspolitikát, és úgy bármit, ami eszébe jut, mert sugárzott belőlünk a kilátástalanság. Ugye blogoljuk a hülyeséget, meg a vérlázítót sokszor, miközben elfelejtünk tájékoztatni, de ezt inkább nem ragozom, a jelenség ismert. Most viszont igazolni kezdtünk.

A chilei Franco (Ramírez) már itt van egy ideje, Rossi tegnap meccsen is megnézhette.

rasheed alabi
A ciprusi futball rohamosan fejlődik, ami könnyen tetten érhető a klubok marketingjén is. Az Omonia minden játékosáról ilyesféle látványos háttérképeket kínál a szurkolóknak

Új fiú volt viszont a 29 éves egykori nigériai válogatott* Rasheed Alabi, aki a portugál kettőből idén kizúgó Leixoes középhátvédje volt a legutóbbi bajnokságban. Előtte hat évig azonban a ciprusi Omoniában tolta (a 100 körüli meccse nem tűnik soknak), és nyert velük egy bajnokságot, valamint két kupát. Ekkoriban Alabi rendszeresen játszhatott az európiai kupákban is, pont annyit, amennyit egy jó magyar futballista szokott, vagyis nyaranta legfeljebb négy meccset, de inkább egy-hármat.

* utóbbira nem találtunk pontos adatokat, egyedül a wikipedia oldala említi

Nem játszott az Apollon ellen, de a Nemzeti Sport megerősíti (nyilván nem nekik, hanem a klubnak kéne), hogy Lovric visszatér, valamint

kamber_akcio_eto-vidi_2013
kép: eto.hu

bedobja az exdiósgyőri, exzalaegerszegi, exgyőri, de hamarosan magyar állampolgár, és még mindig csak 31 éves Kamber nevét.

Volt idő, amikor elég sokat megadtam volna Kamberért, akit az NB I egyik legjobb szűrőjének tartottam (tartom?). Benne van a gól, harcos, satöbbi, ami ezen a poszton manapság elvárás. Hosszú évek óta a liga stabil pontja, tavaly mindössze hét meccset hagyott ki Győrött, amúgy pedig három a rekordja per év, ráadásul öt-hat gól is simán benne van szezononként. Kell ennél több?

Máskülönben itt valószínűleg arról van szó, hogy a posztján van egy Hidink, Csábink, Nagy Gerink (ha kell) és egy Godoyunk, tehát simán lehet, hogy utóbbi távozik. Nála ugyebár pletyiznek egy rangos mexikói kérőt, és valljuk be, nem lenne meglepetés, ha egy Panamához közelebbi, vélhetően jobban fizető klubot választana a következő évekre. Mivel élő szerződése van, talán mi se járnánk rosszul, mert

és itt most teszek egy mert részt. Nekem Godoy az egyik kedvencem a csapatból, rajta látszik, hogy minőségi futballista, vagy legalább minőségi futballista lehetne, ha kicsit komolyabban venné(?) a dolgokat, vagy nem lenne ilyen szerencsétlen. Csak tavaly lőhetett volna vagy féltucat gólt, de vagy nem adták meg (Dunaújváros, idegenen), vagy kapufa, vagy kicsit mellé, vagy hatalmas bravúrral véd a kapus, vagy tökmindegy, de a lényeg, hogy Godoyról annyi maradt meg sokakban, hosszú labdákat vág előre és elszórakozik mindent. Pedig nem, nagyon nem.

[table width=”560″ colalign=”left|center|center|center|center|center|center|center|center|”]
név,perc,InStatIx,g/gp,lövés,szab,passz,párh,labda
Godoy,1419,157\,6,0/0,55/284,34/34,2\,06/87\,4%,8\,6/53%,14\,3/9\,9
Hidi,2262,153,4/3,50/151,49/98,2\,35/76\,6%,10\,4/57%,13\,9/8\,6
[/table]

magyarázat: perc – játszott perc; InStatIx – InStat-index, éves átlag, g/gp – gól/gólpassz, lövés – két lövés között eltelt percek száma / ugyanaz kapura; szab – szabálytalanság / ellene, két esemény között eltelt percek átlagosan; passz – pontos passzok közötti percek száma / pontos passzok aránya; párh – nyert párharcok között eltelt percek száma / nyert párharcok aránya; labda – szerzett / eladott labdák között eltelt percek száma (az adatok tájékoztató jellegűek, még nem fixáltam az éves adatbázist)

Egymás mellé rakva Hidi és Godoy éves adatait, azt kapjuk, hogy Patrik bizony a hetes kanadaival nagyon ott van az előrejátékban, amúgy pedig szinte minden mutatójuk ugyanaz, ha játékpercre nézzük. (Arra érdemes.) Kettejük között igazából az intenzitás a valódi különbség. Godoy időarányosan valamivel többet szerepel (kivéve a lövéseket!), gyorsabb és pontosabb is. Középpályán a 87% feletti pontos passzok aránya egészen parádés, még akkor is, ha most rögtön mindenki rávágja, hogy jó, de azok hátra meg oldalra mennek döntően. Erre is van ellenérve: adegy történelmileg a magyar futball oldalpasszokkal operál, de nem ez a lényeg, hanem az adkettő, hogy akkor a védelemben kéne találnunk hasonló számokat. De nem, ott még a 80% is messzi-távoli, egyedül Alci állt meg 83% körül. A valóban játszók közül egyedül Godoy képes stabilan ötből négyszer jó helyre továbbítani a labdát, sőt, majdnem négy és félszer.

Vagyis az van, hogy van egy Godoyunk, aki igazából egy szerencsétlen Hidi, annyira nem jön össze neki a gól (ami talán felpörgethetné), tehát egy hatalmas ígéret, ahogy korábban mondtuk volt erre a típusra, miközben ott van a másik oldalon Kamber, aki viszont egy beváltnak látszó megoldás. Itt legyen okos valaki.

Egyrészt Godoyért pénzt kaphatunk, ami jó dolog, úgy meg pláne, hogy a cseréje se feltétlen rosszabb. Viszont az a kisördög is ott van, hogy mi van akkor, ha Godoynak egyszer bejön az élet, és az a pillanat még nálunk éri? Nyilvánvalóan jóval nagyobb pénztömeg lenne onnantól az ellenértéke. Lutri, de erről szól a játékoskereskedelem.

Bármennyire is fáj a szívem, ha úgy alakulna, én simán elfogadom a Godoy-Kamber-cserét, mert hajlandó vagyok megérteni, hogy milyen folyamatok vezethetnek odáig. Igazából még valahol örülök is neki, mert egy alapvetően alapembernek szánt játékos helyére valóban minőségi alternatíva érkezik, ami nem volt jellemző az elmúlt éveinkre. (Vajon így lenne az akkor is, ha maradt volna a 16 csapat, nem lenne légióskvóta, és nem hullott volna szét a Győr?)

Szóval maradjunk annyiban, hogy Lovricnak örülök, mert ha már nem is az a Lovric, aki volt néhány éve, de a dolgát ugyanúgy tisztességgel teszi, ismer minket, nem lesz vele gond. Kambernak kimondottan örülök, és a nigériai srácot is megnézném, hátha. Francót pedig úgy ejteném, hogy egy percet se láttam belőle, de mert Erdélyiről biztatókat hallottam (és részben láttam a Sopron közvetített NB II-es meccsein, plusz az MLSZ TV összefoglalóiban), valamint visszajött Vernes, úgy fest Gyula is marad, esetleg felépítjük végre Pantovicot, vagy lesz valami egyéb meglepetés, így tehát a támadósorba legfeljebb tapasztalt, jó játékos érkezzen, egyéb jellegűre semmi, de tényleg semmi szükség, azt meg tudjuk oldani házon belül is.

“Felpörögtek az események” bejegyzéshez 121 hozzászólás

 1. Ha fizetnek Godoyért akkor pláne jó lesz Kamber. ráadásul magyar állampolgár lesz pár héten belül, úgyhogy nem számít külföldinek se. Völgyi viszont kár, hogy nem jön, jobb játékosnak tartom Laczkónál. Lovresz remélem hozza a jó átlagát majd, de tartok tőle, hogy így Ignját elveszítjük. Csatár meg kéne Gyula mellé, de nem Franco látatlanban írom én is ezt.

  1. Völgyi nagyon kétarcú játékos. Meggyőződésem, hogy az ország egyik legjobbja azon a posztos, hozzáállása viszont az egyik leggyatrább… nem bánnám ha nem jönne, nem kell nekünk még egy Ivancsics sztori…
   Kamber 5ös választás!!!

  2. Nem “magyar nevelésűként” definiálja a szabály a hazai játékosokat?

   1. muhaha… azokat, akik nem magyar állampolgárok… pl. hová rakod ez szerint azt a magyart, aki pl. felvidéken nőtt fel. amennyiben van magyar állampolgársága a magyar nevelés nem szempont!

   2. Akkor Rudolf se játszhatna, mert Franciaországban nevelkedett.
    Vicces lenne, ha a magyar állampolgárokat bármi miatt is kizárnánk.

   3. Ez inkább azokra a nem magyar állampolgárokra vonatkozhat, akik itteni akadémián nőttek fel, őket lehet játszatni a kvótában.

 2. Kamber jó választás lehet, talán összerántja a srácokat, tényleg lesz egy irányítónk és vezéregyéniségünk. azért ne felejtsük, hogy a legtöbb akadémistánk tinédzser vagy a húszas évei elején jár, kell egy példakép (és az talán nem a fél évig itt dekkoló dél-amerikai/afrikai/helyettesítsd be).

  szeretem Lovricot, de biztos, hogy ő kell nekünk?

  az a baj, hogy Godoy passzai leginkább hátrafelé mentek, és amikor meg ott volt előtte a terület, akkor sem akart megindulni.

  1. pont ezt mutattam be, hogy 87%-al nem sokan passzolnak középpályán a magyar ligában sem.
   ha sok is megy hátra, azt is jobban csinálja, mint más, hátrafelé passzoló egyéb játékos.
   mondom, brutális szám ez mifelénk.

   1. jó, jó, én értem, meg szeretem a statisztikákat is, de ha valaki mellett csak az szól, akkor már régen rossz…

 3. Kamber évek óta a kívánságlistámon van, nagyon jó hozzáállású játékos. Ő tényleg vezér lehet ebben a csapatban. El tudnám képzelni még Sándor Györgyöt is, de nagyobb szükség lenne egy lehetőleg magyar belső védőre jelentős tapasztalattal.

   1. Én sem vagyok elájúlva Tőle!

    32 éves…… és bevallom nem figyeltem annyira árgus szemekkel a Győri csapat játékát, de nekem speciel nem tűnt ki a játéka annyira, hogy a “megváltót” lássam benne. Ha nem lenne folyamatban a magyar állampolgársága vajon akkor is szerződtetjük??

    Hogy Lovrics erőssítés vagy sem arról inkább csak sejtéseim vannak, de a megnyugtató hátsó alakzatot biztos, hogy nem az Ő vezérletével képzelném el. (Kecskeméten is egyre többet szorúlt ki a jobb szélre, ott meg szerintem megvagyunk.)

    Alabi (na nem is egy ALABA) akár még jó is lehet, de Nekem azért elég sokatmondó, hogy a Portugál II-ből most zúgott ki a csapata………A 24 csapatos bajnokságból az Ő csapata (Leixoes) csak 2 másik csapatot előzött meg a kapott gólok számának tekintetében. 67 gólt kaptak 46 mérkőzésen……..

    Úgyhogy persze tök happy, hogy “elkezdtünk igazolni” de Én messze nem osztom ezt az optimzmust ami körbellengi a hírt. Megnézve, hogy a riválisok hol tartanak, eddig messze mi vagyunk a sereghajtók mind minőség, mind mennyiség tekintetében.

    Úgyhogy Én maradok inkább a “blogolom a hülyeséget, meg a vérlázítót” kategóriában a most bejelentés előtt álló igazolások ismeretében is :)

    1. “Franco” Tábornokról még nem is szólva! Mennyi hasonló igazolás kell még, hogy ráébredjünk arra, hogy van egy szint amit nem ártana megütni annak akit ide igazolunk! Persze lehet, hogy Őt is azért fogjuk leigazolni, hogy “felépítsük más egyesületek számára” (idézet GFH)
     Összefoglalva:
     Nálam Kamber messze nem egyenlő Godoy-al.
     Lovric messze nem egyenlő Elez-el.
     Alabi messze nem egyenlő Ignjatovic-al.
     Akkor most erősödünk???

     1. Alabit honnan tudod? Portugàl II-t szoktál nézni vagy beszöltél a zárt kapusra? ;-)

      1. Nagy Portugál II fun vagyok, maga a mennyország egy Freamunde- Santa Clara rangadó :)
       Alabát meg majd megnézzük szombaton a Paks ellen! Ami elgondolkodtató az, hogy biztos egy portugál II-ből kieső csapatból kell nekünk feltétlenűl erőssíteni?? Illetve a 46 meccs/67 gól (persze tudom, hogy ezt nem lehet egy emberre levetíteni, de azért elgondolkodtató…….)

    2. Alabit nem írnám le, sztem ő fog egyedül bejönni a felsoroltak közül, de ez csak megérzés, mivel nem láttam még.

     Szerk.: Lovric igazából már mint csak kiegészítő csere ember jöhetne szóba, ha elölre szeretnénk lépni + magyarnak kéne lennie a kvóta miatt… ha már a védősorban kilövünk 2 légióst a 3 ból az akkora öntökönszúrás, hogy csak na. Elölrefele marad ugyanaz a csapat mint tavaly nemtudom mitől várják a változást.
     Kamber lassú, körülményes.

   2. Sztem is gyenge lesz Kamber. Ha 4-5 éve jött volna akkor azt mondaná az ember hogy okey’.

    Godoynál mindenképp rosszabb.

    Bárhogy is nézzük gyengülünk tavalyhoz képest, pedig már az előző szezonunk is necces volt…
    Nem is értem mit akar Hemi.

 4. Kamber szerintem is okés, Godoyért nem bánkódnék, Lovric meg akkor fér csakbe nálam ha “magyar”

  1. Godoy az egész NB1 egyik legjobb középső középpályása! azért a szemünket nyissuk ki, ne csak nézzük,lássuk is…,ha Godoy marad és Kamber mellett játszhatna a szélén, arra azért kíváncsi lennék! amolyan szélről induló irányító szerepkörben, nem mint szélső futó persze!!!

 5. Dícsérjünk is végre. Ha megy Godoy és/vagy Ignja, ha nem, Lovric és Kamber hamarosan honosíthatók, azaz nem terhelik a légiós kvótát. Lovric igazából persze Ignja mellé, esetleg “újnéger” helyére tartaléknak, esetleg a szélre cserének lenne jó megoldás. Rutinos, kész játékosokat szerettünk volna, itt vannak, szerintem is oké. Csak magyarítsuk őket, de gyorsan!

 6. én nem tudom Godoy miatt miért vagytok ennyire elájulva a meccseket a gólok és a gólpasszok döntik el abból meg kp létére a 0/0 egy nagy nulla teljesítmény, még ha védő lenne aláírnám, de kp-ként silány…ebben a csapatban Youla az igazi érték ha ő nem lett volna már készülhetnénk a Gyirmót elleni rangadóra, őt 3 Godoyért sem adnám el sehova az tuti!!!

  1. háát… tényleg kevés ilyen gólvágó van, aki akár minden 10. ziccerét képes bevágni és még az üres kapunak is ellen tud állni… :) de így szeretjük Gyulát ! :) Godoy az egyetlen stabil válogatott játékosunk X éve…ha kell, meg tudja tartani a labdát, meg tud indulni ha úgy hozza a játék és még lát is a pályán! én örülnék, ha Kamber jobb lenne, de nem reménykedek benne…

  2. Godoy egyszerűen jó játékos!Hasonló,mint Hidi.Rá is sokan azt mondják szar,de ezek az arcok akkor fognak majd sírni,ha elviszi őt a videoton,vagy a diósgyőr( évek óta le akarják igazolni).

 7. Na ennyit az új Bozsikról…… minden csapatnak elkezdik építeni csak nekünk nem….szóba sem kerülünk.

  Ugyanazt fogja csinálni a fidesz mint 1999-ben a stadion rekonstrukciós program keretében. Akkor a 47-ik helyen voltunk a támogatási listán 75 millió forinttal amit azóta sem kaptunk meg…..(a ződek akkor közel 2 milliárdot kaptak….)
  Most is az lesz mint akkor…..mindenkinek épül a pályája mezőkövesdtől-szombathelyig minket meg csak halasztgatnak….nekünk kellett volna először a nagy klubbok közül építeni.

  http://www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_i/nb-i-ujpesten-oktoberben-fehervaron-jovore-kezdodik-a-rekonstrukcio-2421847

  1. A legjobban az MTK csinálta – ma mentem el a pálya előtt – és már totál dózer állapotban van minden.
   (Kispesten is rombolnak persze, igaz csak a Határ úton, de az is olyan felemás a körbekerített bódékkal……)
   Szerintem sem lesz semmi az új Stadionból sajnos, azonban akkor legalább az Akadémiát kezdenék el végre építeni, de az is nevetséges, hogy ott is áll minden! Mindenki profitált ezekből a fejlesztésekből, az állami pénzekből, csak Mi nem!

  2. Velünk az NbII-ben számolnak. Bár embékettes csapatoknak, sőt, harmadosztályúnak is építenek.

  3. Még mindig jobb mintha elkezdték volna a bontást és utánna nem kezdték volna el a stadiont, úgy lehetett volna minket legkönnyebben eltüntetni, úgyis sok a pesti csapat. :)
   Sztem sem lesz stadion, akkora támadást kapnak majd Viktorkáék a sok stadion miatt, hogy mire ránk kerülne a sor hagyni fogják a francba. Ha időben elkezdték volna anno a upcentrumot, már kész lenne és a mienk is elkezdődött volna már, nemtudom miért szarozik az önkormányzat, de így majd jól kimaradunk.

  4. Nem haragudjatok, de nekem nem kell új stadion! Persze szép meg minden, de mostani is pont megfelelő nekünk nem? :)
   Legyen egy fasza UP bázisunk, oszt, majd 1000 év után valami befektető úgy gondolja, mert 5 perc alatt elfogynak a jegyek, akkor építsen nagyobbat! :)

   megígérem, rajtam nem múlik megpróbálok minél több meccsen kinn lenni!

   1. Azért ez a stadion téma messze nem olyan egyszerű és egyáltalán nem az a lényeg,hogy hogy megfelel,a jelenlegi,vagy nem.

    1. Nehogy már ez kérdés legyen, hogy kell-e új stadion!!!
     Ez olyan mintha egy Wartburgban pöfögök az autópályán és elmegy mellettem egy Volkswágen és erre azt mondom, hogy “nekem a mostani is pont megfelelő”
     Persze elmegy ez is akárhová, igaz, hogy szennyezi a környezetet, sokat fogyaszt, rozsdásodik, de jó ez nekem így is.
     Hát nekem nem!
     “1000 év után ha ide téved egy befektető” – szerinted oda teszi a pénzét ahol egy romhalmaz van és még egy stadiont is kell építeni??
     Ne menjünk már ennyire szemben a forgalommal!

     1. Igen.De azt tényleg nem akarom elhinni,hogy ezt újra és újra el kell magyarázni valakinek.

      1. Bocs emberek, de ebben az országban a politikusok és egyéb seggnyalók kivételével, mindenkinek saját magának kell a bevételeiből, élni, építkezni. Kivétel a “szórakoztató” ipar benne élen a labdanyúzás. Mert a főnök így akarja. Te miért nem kapsz milliós fizetést, és miért nem építenek neked házat, mert sz@rul dolgozol?
       A piac mindent szabályoz állítólag, kivétel ahol a zsizsikeseknek, dől a pénz. Azt ők szabályozzák. A stadionépítés azért kell, hogy mindenféle sporttól messze álló emberek betonból és vasból gazdagodhassanak. Nyomjuk a közpénzt egyesek gyarapodására, a kettesek meg csak vegetálnak. Helyére kell rakni az értékrendet.

       1. Hű…ez nekem már ebben a formában, így leegyszerűsítve nagyon egysíkú ideológiai alapú dogma lett:)

        “Te miért nem kapsz milliós fizetést, és miért nem építenek neked házat, mert sz@rul dolgozol?”

        Akkor rakjuk helyére az értékrendet és jöjjön Marx elvtárs és az Egyenlő munkáért egyenlő bért és majd ennek megfelelően a dolgozók juttatása is arányos lesz az általuk végzett munkával és mindenki a szükségleteinek megfelelően részesül az anyagi javakban???

        Ha jól értem amit írtál akkor az állam inkább ne csináljon semmit?

        Ha XY állami cég rendel egy doboz fénymásoló papírt és azt a Z-től teszi meg és nem a K-tól akkor az már a közpénzek elherdálása és Z gyarapodásának elősegítése? Ha most a BKV vásárolt új villamosokat (közpénzből) ott is vannak “vesztes” pályázók (a “kettesek”),

        Tudsz jobb megoldást a kiválasztásra, a szocializmusban megpróbálták a “helyére rakni az értékrendet” Én azt valahogy nem sírom vissza? Amíg a világ világ ez mindig így fog működni, hogy az állam beszed és visszaoszt! Most komolyan az a legnagyobb baj, hogy ebből a visszaosztásból többek között a 25 évnyi lemaradást pótlandó stadionokat is építenek? (Ha színházfejlesztési program lenne akkor meg gondolom az lenne a baj.)

        Nálam egy korszak, egy állami berendezkedés fokmérője, hogy mit hagy maga után, mit épít, mit fejleszt, mivel gyarapítja a jövőt! A Millennium idején is voltak szirén hangok, hogy minek ide ennyi építkezés, minek a földalatti, legyen szerényebb a Hősök tere……. és milyen hálás az utókor, hogy nem így történt!

        1. Te ezt nagyon egyszerűen látod. Inkább úgy fogalmaznék, ideológiákat látsz. A fontossági sorrend a lényeg. Bocs, az állam a magyar emberek adójából a magyar emberek életkörülményeit javítsa, és nem az egyes csókos, rokon emberkékét, meg a bantu négerekét. A kultúrát sem azért támogatom, hogy eszement beteg emberek röviden “a mások” hányingerkeltő műveit nézegessem. Én mint adófizető ezért adózom, hogy a pl. a János kórház ne legyen koszfészek, 60 embere ne 2 nővér jusson, és nem azért, hogy eladhatatlan labdarúgást fejlesszen. Nem én írom, a nézőszám maga a bírálat. A mostani közönség pártfeladata meccsre járni, az úgynevezett “nagyoknál”. Kispestnek nincs pártreferenciája, annyi is a közönsége, de megfordítom.
         Amennyiben a magyar ember úgy élne mint egy német, lenne pénze ideje meccsre járni.
         Ma aki dolgozik 12 órát dolgozik, ezért nem ér rá. Aki munkanélküli, annak meg pénze nincs rá. Lehet itt akármilyen kulcstartó meg plüssoroszlán meg Nagy G képernyőkímélő. Nem több ennyi. Nem részletezem tovább mert öt évig írhatnám. Szerintem az első, megteremteni a nézőt, mert a szar üres betonbunker nem szép látvány.Igaz az omladozó sem.
         Egyébként az állam szemetet hagy maga után immár lassan 80 éve, nem értéket. Nyomort éhező gyerekeket, meg stadionhoz hasonlító metró járatokat. Igaz sok a beton sok a vas, rengeteg az alkotmányos költség. Gondolod a politika mikor oszt, rád gondol. Nem hiszem, inkább 100 x a saját zsebére.
         Meg ne haragudj de az is röhej, anno ” rabszolgapiaci”, magyar, nem magyar, magyar nevelés, stb.. taglalása”. Lába van, fogazat rendbe stb. rúghatja a labdát.

         Egyébként támogatom a stadiont, mert tök mindegy, hogy állampolgárként, államfenntartóként én, te, ő, mit is szeretnénk.

         1. A fontossági
          sorrend persze nagyon fontos, de kinek mi a jó sorrend??

          Teljesen igazad
          van, hogy ezer millió dolog van ami „fontosabb” kellene, hogy legyen. Ha Én
          megszállottan az afrikai molylepkéknek a környezetre káros tevékenységét kutatnám,
          akkor joggal teszem fel a kérdést, miért nincs erre állami forrás, mert az
          mennyire fontos dolog lenne! Teljesen igazam lenne, nem?

          Ez az egész annyira
          szubjektív dolog, hogy szerintem itt nem fogjuk egymást meggyőzni a másik
          igazáról, ha napestig vitázunk akkor sem.

          Nekem sem tetszik
          ennek az egész sporttámogatásnak nagyon sok eleme, de mint már írtam ez most
          egy egyszeri soha vissza nem térő lehetőség, amiből ha VALAKI KIMARAD, AKKOR
          LEMARAD!

          Hagy tegyem már
          most egy kicsit félre az erkölcsi aggályaimat, hogy a létesítendő új Honvéd
          stadionból mennyi lélegeztető gépet lehetne venni (elnézést a lélegeztető gépek
          tenderén vesztes cégektől ezúton is). Hagy legyek már egy kicsit egoistább és
          hagy örüljek annak, hogy egy számomra kedves és szeretett cél érdekében esetleg
          valami jó is történhet!

          Hagy ne most
          kelljen már a Stadionfejlesztés a
          sporttámogatások vonatkozásában az utóbbi 80 év hibáit, bűneit most számon
          kérni!

          1. Nem kérek senkin se számon, csak azt szerettem volna megvilágosítani, hogy ki is a tulajdonos.
           Hát nagyon nem ők. Mégis azzal szórakoznak, hogy lesz pálya, vagy mégsem lesz. Csak a végtelen türelmünkkel játszanak.
           Ja és szerintem az öregnek is annyi a játéktere mint nekünk, magyarul, és röviden 0.

          2. És még annyit a fontossági sorrendről.
           Kovács Lajoska lélelegeztetését gép hiányában megpróbálták a sokmilliomodszor drágáb fociarénával

          3. Rögvest itt a politikusi válaszom :)
           Ha a kis Lajoskát az Apukája kivitte volna egy új stadionba, egy szuper meccsre, akkor Lajoska beleszeretett volna a labdarúgásba és elkezdett volna focizni, sportolni, egészséges lett volna és nem lett volna szükség lélegeztető gépre!

          4. Sajnos Lajoska, Béluska, és a többiek sosem ismerték meg a Bozsik arénát, pedig mekkora hiány van szurkolóra.

          5. Ha jól van megszervezve és működőképes a futball kultúra akkor Lajoska és Béluska a kis Günterhez és Hanshoz hasonlóan rákapott volna a stadionlátogatás ízére és hétről-hétre ott lett volna a lelátókon és élvezte volna a kulturált, barátságos és biztonságos szurkolás összes élményét :)

          6. csak azt felejted el, hogy szabó érkeztével az alapélmény: a FOCI kopott ki a Bozsikból !! :(
           ezért b…hatjuk a szép új stadiont, amíg nincs normális tulaj, koncepció és csapat… erre a bekkelő, kiesés ellen görcsölő csapatra a Camp Nau-ba se menne ki több ember…

          7. Tehát akkor visszatértünk az eredetre, nincs foci, Béluska nem szenved tömegiszonyban, viszont fél egyedül egy ekkora betonrengetegben, az apja munkanélküli, időnként dolgozik, de akkor 14 órát, és ilyenkor dög fáradt, ezért Kispesti szív ide, vagy oda, az egész család otthon marad.
           Mellesleg néhány 10 évet fociztam, de a feleségemet soha nem tudtam kivinni egy futballmeccsre se. Egyszerűen nem érdekelte. Szerinte akkor is dög unalmas volt. Mára beláttam igaza volt.
           Nincs egy csel, nincs egy váratlan megoldás. És a mai szereplők egyedül a bundás Lanzafanénak köszönhetik, hogy itt vannak. Ő csinált belőlük játékost és edzőt. Elsőre így nekem is durva volt, de beláttam igazam van. Mióta nincs, csak nyomokban fellehető a foci, mint a mogyoró minden rágcsálhatóban.

          8. Ebben egyetértünk, az Öreg lemaradt a vonatról, ahhoz, hogy fel tudott volna szállni, áldozatot kellett volna hozni, de Ő mást nem enged a szemétdombon kapirgálni saját magán kívűl!

 8. Kamber jó, Lovrics teljesen felesleges.Èn azért nem örvendezek mert aki kéne: egy megbizható kapus ,egy rutinos támadóközéppályás aki jól szervez és gólerős és egy kiforrt born scorer…. Minden más posztra megvagyunj. Ha a fent emlitett posztokra jól igyzolunk akkor a 9-11. helyért fogunk harcolni. Ha nem sikerülnek az igazolások akkor tuti jiesés. Ne legyenek illúzióink , ez a realitás. Rossz látni hogy piacképes labdarúgók inkább egy Vasast választanak vagy egy Békéscsabát…

  1. Egyrészt a védelembe nekem még hiányzik egy stabil pont Ignja mellé. Ha jön is Mr. Újnéger, és beválik, akkor sem árt egy rutinos helyettes, persze csak ha nem számít majd +1 külföldinek. Ami a helyezést illeti, én 6-8. helyre várom a csapatot, a gerinc megmarad, Rossival elég stabilak vagyunk a többség ellen. Remélem…

 9. Kamber nagy erősítés lenne szerintem, főleg ha nem számít légiósnak! Kell a rutin, hiányoznak a vezéregyéniségek a csapatból. Lovrics gondolom szintén ” magyarként” jönne úgy kiegészítő embernek nem rossz választás szerintem, de én a kezdőbe már nem raknám. Védelmünk amúgy nem tűnik rossznak, ha jön még egy balhátvéd. (Remélem nem Völgyi, Lackónak viszont örülnék.) Támadásban viszont muszáj erősíteni kell egy gólvágó, plusz Vécsei mellé egy konkurencia, hátha neki is jót tenne hosszútávon. Plusz a kapuskérdés szintén nem megoldott. Nem normális, hogy akármilyen szarul véd Kemenes a következő fordulóban is ő áll majd a kapuba, mert nincs konkurenciája.

 10. Valaki homályosítson fel!!! Nem akarok szőrszálhasogató lenni és nem az 1000 Ft-on múlik, hogy megnézem-e az edzőmeccseket, de ez olvasható a klubonlapon:

  “Az hazai edzőmérkőzésekre a belépő ára 1.000 Ft. A 2014/2015-ös
  szezonbérlettel rendelkező szurkolóink bérletük felmutatásával ingyen
  tekinthetik meg a Paks elleni mérkőzést, míg a 2015/2016-os szezonra
  bérletet váltó szurkolóink a további, tehát a júliusi felkészülési
  mérkőzéseket.”

  Én ezt úgy értelmezem, hogy akinek 2014/15-ös bérlete van az csak a júniusi tehát csak a Paks elleni meccsre mehet be vele, a júliusi mérkőzésekre már csak az új 2015/16-os bérlettel lehet bemenni.

  Ennek kicsit ellentmondani látszik a 2014/15-ös bérletemen feltüntetett ÉRVÉNYESSÉGI idő:

  Az előlapon van egy dátum: 2015.07.24.
  A hátlapon az érvényesség: 2015.07.31.

  Most akkor, hogy is van ez???

  1. igen ezen én is filóztam, nekem is ugyanilyen dátumok vannak a bérletemen. ergo, ha júli 17-én kezd a bajnokság, az első fordulóra még elvileg érvényes a bérletem xdd szép volt srácok…

  1. Szerintem nagy hiba volt Puno-t elengedni. Mindenki a göröngyön felpattanó labda miatt kihagyott ziccerére fog emlékezni, pedig ebben a srácban nagyon sok van, ráadásul 27 éves, pont most jön elvileg a 3 legjobb év a karierrjében…

   1. egyértelmű, hogy tartani kellett volna… pl. a hali meccs (3pont) nagy részt neki köszönhető

 11. én speciel jobban örültem volna Vasziljevicsnek, mint Kambernek, sokkal többet dobna a támadó játékunkon.

  1. Bár ő is külföldinek számít… ez a 3-as szabály akkora hülyeség, legalább 4re fel kéne tornászni… Akkoris van 7 magyar a csapatban. Egyszerűen nincs is annyi minőségi magyar játékos, akik vannak azok az élcsapatokhoz mennek. Ők erősödnek a többi csapat gyengül… csodás év lesz.

   1. sokkal reálisabb lenne… 2-1-1 légiós… és nem lenne ekkora hátrány a kupás csapatokkal szemben!

    1. Hatalmas lesz a szakadék a csapatok között… 2-3 csapat végigver mindenkit, 20-30 pontra lesznek a dobogós csapatok a többiektől…
     Szerencsejáték pénzre 300-400 millát mondanak, tv-s pénz nemtudom 100-150 milla.
     ez 400-550 milla csapatonként ebből már minőségi légiósok is jönnének… Ettől lenne jobb az itthoni bajnokság, nem attól, hogy minden “jöttment magyart” betolunk a csapatba indok nélkül.

     1. Az a baj, hogy ez a rendszer teljesen ellenmond minden versenyegyenlőségnek. És ez így inkább büntetés azoknak a csapatoknak akik nem jutottak ki a nemzetközi kupákba, mintsem könnyebbség a nemzetközi kupába induló csapatoknak. Ugyanis már most látszik, hogy várhatóan az első körben lesz elvérző csapat. Azok pedig egy nemzetközi forduló után egy egész bajnokságban kedvezményben részesülnek.
      Ez az egész úgy lett volna korrekt(ebb), ha minden csapatnál a 10/5-t alkalmazzák, és ezt a diszkriminatív szabályt vagy nem hozzák meg, vagy csak a 2016/17-s bajnokságra hozzák meg, amikor mindenkinek ugyanakkora esélye van arra. hogy a következő bajnokságtól némi versenyelőnyt szerezzen. Mindenesetre ez rákényszeríti a 7/3-s csapatokat arra, hogy 7 tényleg minőségi játékost igazoljanak, mert különben a 10/5-s csapatok tutira lemossák őket. Esetünkben inkább a csatár pozicióra kéne koncentrálni, mert Youla mellé még kéne gólerős játékos….

      1. Igazság szerint senkinek sincs megtíltva, hogy több légiós küldjön a pályára, csak akkor elesik a pénztől… És a “kis csapatoknak” meg van kötve a keze mivel nekik a fennmaradáshoz működéshez kell a pénz, nem fognak lemondani róla, és akik meg amúgy is telivannak mert önti beléjük az állam a pénzt, még + 2 légiósnál is ugyanannyit kapnak… Sztem hogy egy támogatást hogy osztanak szét, az nincs jogilag szabályozva… De akkoris legyen a “gazdag csapatoknak” is 3 akkor (de legalábbis ugyanannyi 4 mondjuk ide adtunk onnan elvettünk arany középút), ők le tudnak mondani róla, játszassanak többet, és ami pénzt elbuknak akkor az is a kiscsapatokhoz kerüljön… Nehogymár… hatalmas szakadékok vannak gazdaságilag is a csapatok között, és annak kedvezzünk aki amúgy is teli van, és aki “szegény” az szop.on… Ez igazán magyaros történet…
       Jogilag nem lehet belekötni, de mindenki érzi/tudja, hogy ez egy fas.ság, és direkt kiknek kedveznek miért lett kitalálva…

       1. Ez az egész azért lett kitalálva hogy kedvezzenek a párt csapatoknak illetve megágyazzanak egy dícsőséges ződ bajnoki címnek! Mert a csürhe már türelmetlen….

        1. pontosan, mindenki tudja, csak senki nem emeli fel a hangját ellene…
         Már a szabály tervezésénél kiderülésénél össze kellett volna fogni a többi klubnak és felszólalni, hogy akkor nem indulunk kapjátok be… És indítsatok 4 csapatos bajnokságot a “kedvezetteknek”
         10 kör oda-vissza 30 meccs, azt kész.

      2. Az is komoly probléma,hogy hiába igazolnánk 7 Messit,ha 3 játszhat kezdőként,2 csereként!A maradék 3 Messi vajon hogy viselné,hogy még a padra se férnek oda?:)
       Ezt is meg kell oldani,hogy 2-3 olyan légiósunk legyen (akár azért,mert még fiatal,vagyépp azért,mert már elég öreg),aki zokszó nélkül tűri,hogy alig kerül a csapat közelébe!

       1. Itt egy “Messi” sem lesz nemhogy 3… Hemi egy ruppóval nem fog többet rakni a csapatba, majd zsebreteszi… idén azt mondta, hogy a többi tulaj azt költi el amit még meg sem kapott… Rendben , de akkor jövőre jöjjön a nagybevásárlás abból a 400-500 millából addigra megkapja, ha marad ugyanez akkor zsebrevágta… Feltéve ha nb1-esek leszünk még jövőre… :)

        1. Senki nem mondta,hogy lesz!De ha lenne,akkor erre is gondolni kellene!Sőt,hogy magyar szintről beszéljünk:elég,ha 7 Ignja,Youla erősségű játékosunk lenne,ők is nehezen viselnék a padozást,vagy hogy még a padra sem férnének oda!

         1. Értem én mit mondasz, de ez az MLSZ-t nem érdekli, mert síkhülyék a focihoz. Nekik az a lényeg, hogy magyar játszon, akkor is ha lerugja a “kockákat” a labdáról, vagy elesik a saját lábában… Ettől nemhogy erősödni fog a bajnokság, hanem gyengülni… Mintha annyi minőségi játékos futkározna itthon… Szinte 1 kezemen meg tudom számolni…

      3. Én nem látom ezt a sok külföldi szupersztárt a bajnokságban…

  1. Mondjuk nekem ebből a 3-ból csak Laczkó kellett volna. Lovric kiegészítőembernek, ha a bajnokságig kettős állampolgár lesz. Így csak nem tudunk előre igazolni miatta a kvóta miatt.

   1. még ezt írta Marco, hogy várnak egy extra tudású csatárt, nevet nem mondott !

    1. Na erre kiváncsi leszek, lehet Kone visszajön, és lehet visszarakni a gólszámlálót. :)

    2. Jó lenne azt is tudni, hogy a külföldieken kívül melyik kölcsönből visszaérkezett MFA-s maradt (van belőlük bőven), illetve hogy lesz-e valaki az MFA-sok közül újra kölcsönadva.
     Mindenesetere az extratudású csatárra kiváncsi leszek. :)

    1. Nem hiszem, én is gondoltam már ilyenre, hogy papiron nb3-as keretbe igazolni, max nem ott játszana, de sztem nem járható út. :) Mindenki ezt csinálná, és hamar hoznának valami szabáyzatot rá. :)

  2. Akárhogy számolom, ha jön Lovrics, Kamber, extratudású csatár (és még Alabi is itt van), akkor azt jelenti, hogy további 2-3 légiós fog távozni….egyre érdekesebb ez a 7/3-s történet…

   1. Godoy állítólag már nincs itt,Kamber magyar állampolgár lesz napokon belül!
    Alabi meg lehet,hogy csak akkor jön,ha Ignját viszik!

    1. Godoy esetében figyelembe kell venni, hogy július elején kezdődik a CONCACAF-aranykupa.
     Panama részt vesz a tornán.

     1. Viszont ha eladtuk,akkor ez már érdekelje az új klubját!:)

 12. a Copa America összefoglalókat tegyétek ki inkább, tippeljük meg, hogy kit fogunk leigazolni a 2022/23-as idényben :-)

  1. Az az hosszú hajú uruguay-i manus, akinek tapogatta a hátsóját a chilei, az jó lenne majd 2023 januárjában, hogy az ismét rosszul sikerült ősz után bebiztosítsuk vele a bentmaradást tavasszal! :)

 13. Szeretett Cordellánk ittlétének legalább annyi hozadéka kellett volna, hogy legyen, hogy összehozhatott volna ilyen edzőmeccseket!

  A Gyirmót (!) játszani fog a Rómával és a Fiorentinával is a felkészülés alatt!
  http://www.rangado.hu/tartalom/cikk/309942_az_as_roma_ellen_a_gyirmot

  Nekünk meg most (is) akkor csak a MFK Lokomotiva Zvole, SK Senec, OFK Dunajska Luzna jut ebben a műfajban!

  “Profi” klubvezetés, 2015. Magyarország, Kispest!

  1. Bocsánat pontosítok, a Galata elleni hakni azért megvolt nekünk is (így teljes a kép)!

  1. Nembaj az ha velük kezdünk, én kifejezetten örülök neki. Az elején még a nemzetközi kupa lesz nekik a fontos nem a bajnokság :) ez előnyt jelenthet

 14. 1.) Honvéd–Videoton

  2.) MTK–Honvéd

  3.) Honvéd–DVSC

  4.) Paks–Honvéd

  5.) Honvéd–Újpest

  6.) Békéscsaba–Honvéd

  7.)
  Honvéd–Felcsút

  8.) Honvéd–Vasas

  9.) Haladás–Honvéd

  10.) Honvéd–DVTK

  11.) FTC–Honvéd

  ——————————

  12.) Videoton-Honvéd

  13.) Honvéd-MTK

  14.) DVSC-Honvéd

  15.) Honvéd-Paks

  16.) Újpest-Honvéd

  17.) Honvéd-Békéscsaba

  18.) Felcsút-Honvéd

  19.) Vasas-Honvéd

  20.) Honvéd-Haladás

  21.) DVTK-Honvéd

  22.) Honvéd-FTC

  ——————————

  23.) Honvéd-Vasas

  24.) MTK-Honvéd

  25.) DVSC-Honvéd

  26.) Honvéd-Paks

  27.) FTC-Honvéd

  28.) Honvéd-Videoton

  29.) Újpest-Honvéd

  30.) Honvéd-Haladás

  31.) DVTK-Honvéd

  32.) Honvéd-Békéscsaba

  33.) Felcsút-Honvéd

 15. 3 nemzetközi kupacsapat a legelejére, abból 2 idehaza. Az első 5 meccs szemre és papírforma alapján elég meleg, de legalább gyorsan kiderül, hogy mit tudunk, mit bírunk, mi a súlyunk…

 16. Laczkó és Punosevac az NSO szerint Békéscsabára, Völgyi Gyírmótra igazolt. Biztos nehéz volt velük pénzben versenyezni…Sok magyar szabadon igazolható bal hátvéd nincs a piacon, kíváncsi leszek..

  1. nekem Rossi írta tegnap, hogy 99% hogy nálunk lesz Laczkó, szerintem most az nso téved, legalábbis remélem.

   1. 99% + 1000 EUR és Csabán köt ki… nálunk még pályára sem lépett, Csabán már igen. Amennyiben 99%, akkor miért kockáztatna egy sérülést?
    Remélem jön, de szerintem már minimális az esélye…

    1. nem jön, már ki is írtam elvitte a csaba, jobbat ajánlottak, marco kibaszott ideges

     1. Egyébként meg, ott játszhat átlag 5000 ember előtt, kb. ez is tárgyalási alap… a mi kemény 1000 emberünkkkel szemben

     2. “1 magyar balhátvéd, 1 magyar csatár és egy légiós csatár, neveket nem mondott” na ebből a magyar balhátvéd érdekes lesz! Magyar csatár amolyan Zsolnai típus? Azért remélem innentől mindenki behatárolja a csapat helyezését ha nincs pénz nem lesz foci sem. Ha egy békéscsaba elvisz előlünk egy Laczkót……

      1. ki fogunk esni, mindenki igazol mint állat, mi meg a majdnem kieső csapatunkkal próbálkozunk megint, egyértelmű, jövőre nb2

 17. Lackó békéscsaba megerősítve by Rossi, nem tudtunk versenyezni a csabával, kibaszott mérges a mester.

  1. kicsit gerincesebb lenne, most kéne szembesítse a vén csalót az ígéreteivel !!

 18. terv: 1 magyar balhátvéd, 1 magyar csatár és egy légiós csatár, neveket nem mondott

   1. azon kívül, őket már leigazoltuk, csak a honlap még nem írta

 19. már csak Hidvégi maradt balhátvéd,magyar csatárra nincs tippem,légiós csodacsatár ???
  Inkább jönne vissza Szilvási,nem Debrecenbe !
  Vernes ugyan visszajött,de azt mondja nem itt akar játszani,hanem külföldön !!

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.