Kilences vagy tizes kell?

910Legalább olyan régen tart ez a polémia nálunk, mint a rövid-a-kispad siránkozás, ami nem meglepő, hisz az említett probléma-felvetéssel legalábbis szoros kapcsolatban van ez a kérdéskör is. Most már többé-kevésbé hivatalos, hogy egy posztra még keresünk embert, egy külföldi támadót, és ez a poszt egész pontosan Papa H. által régóta mantrázott “amolyan kilences“, azaz a góllövő csatár/középcsatár/csúcsék stb.

Sokszor én is azt érzem, hogy e poszton sem ártana az erősítés. Tavaly úgy tűnt, Gyuszi a szélen az igazi, elöl egyszerűen nem tudja szakmányban gyártani a gólokat. Idén ezzel akkora baj azért már nincs, 1-2 fordulónként betalál a jó Jules, már csak a tiziket kéne gyakorolnia Gyulavezérnek (télen-nyáron). Viszont az továbbra is fájó probléma, hogy nincs alternatívája – ha neki szarul megy, akkor kész, aznap szinte keresztet vethetünk a góllövésre, hisz az állandó csereembere alacsonyabb önbizalommal bír idén, mint nagynevű elődje, Zsolesz, bármikor Kispesten.

Ha Gyula besül, szopító van (1909foto.hu)
Ha Gyula besül, szopító van (1909foto.hu)

Akkor mégis igaza van a Papának, és kell a kilences. Jah… viszont ha már csak egy posztra keresünk embert, én továbbra is valami olyasmi típusra gondolnék, aki vagy játékosként is irányító (nem érdekel, hogy ez a poszt a modern edzők, így a jó Rossi szerint sem létezik már), de emberileg mindenképp. Aki pl. a tegnapi meccsen egy villanással, egy-egy kulcspasszal átlendítette volna a többieket a monoton görcsölésen.

Vaszke? Talán. De amíg ő formába lendül… Hát, tartogat még egy-két kérdőjelet az ősz.

Úgyhogy kíváncsi vagyok, lesz-e a beharangozott, már érkezése előtt legenda kilencesből valami (valaki), sajnos kissé arra emlékeztet a szitu, amikor a Diarra-Diakité átigazolási időszakban is belengette az Öreg hetente az akkor még “erőcsatár” kódvéven futó majdani nagy halat, aztán jött egy csoffadt Thiam (nem a későbbi Kaposvár- vagy MTK-s középpályás, ez egy fura benga arc volt, a Még drágább az életed csokkó kommandósparancsnokának alteregója), aki játszott 0 percet, majd 1 hónap múlva eltűnt. Akkoriban mi a srácokkal már reménykedve néztünk minden nagy cula afrót aki a tribünön feltűnt, hátha meglátjuk az új Ballotellit. Mondjuk arra külön kérem Hemingway urat, ilyet még egyszer inkább ne. Az idei szerzeményeink eddig meglepően értelmesek, ne rontsuk el.

Lényeg a lényeg, kilences, nem kilences, régi tízes, nem tízes, valami variáció, valami friss lendület kelleni fog, mert kár lenne ezt a biztatóan induló idényt elszürkíteni, vagy -ne legyen így- a veszélyzónába süllyeszteni magunkat. Több van a keretben – ha hozzácsapjuk a megfelelő minimálerősítést.

 • A69W

  pletyka szintén hallottam Abass visszajövetelét……

  • guest

   maradjunk annyiban, hogy az említett pletyka nem a legmegbízhatóbb hírforrásból származik ;)

  • skorpió

   Abassnak nagyon jól megy Vietnámban nagyon jól érzi magát, nem jönne vissza ide

 • Krisztián Engemayer

  Bizony ez már az első forduló előtt is sejthető volt,hogy az egy szem Gyula kevés lesz.Nem is kell nagy dolgokra gondolni,elég egy húzódás(2-3 hét),vagy sárga lapok és a gólveszélyünk egyenlő a nullával.Délczeg? Hagyjuk is…

  • kgyula

   A legnagyobb baj az, hogy az “egy szem Gyula” az nb1-hez kevés… Rossz nézni, ahogy töri a labdát. És az a csapat, ahol ő a reménység, szintén kevés az nb-hez.

   • Döme Sanya

    Ö legalább meg tudja tartani a labdát, és néha gólt is tud lőni. Nagyon jó 30- 45 cserejátékosunk lenne, nem kapnánk a végén gólokat, melyeket azért kapunk mert nincs aki elöl tudná tartani a labdát.
    Gyulát pont akkor cseréli le R mester mikor a legnagyobb szükség lenne rá.

 • kgyula

  Egyes, kettes, hármas, négyes, ötös, hatos, hetes, nyolcas, kilences, tízes és tizenegyes kell. Hogy a jelenlegi kezdőből néhány embert le lehessen ültetni a kispadra… A többit meg át lehessen irányítani a sakkszakosztályba.

 • Kun Roland

  Délczeg….szerintem nb3-as színvonalú csatár, érthetetlen hogy mit láttak benne annak idején, mikor idehozták. Szerintem egy jó 9-es kell, de az se lenne baj, ha olyan játékost vennénk aki fejelni is tud….ha már ezt a felívelgetős taktikát erőltetjük. Abass beférne ebbe a keretbe, Gyulával jó párost alkotnának.
  Más….érdekes hogy Délt erőlteti a mester, Erdélyit viszont még sohasem láthattuk. Ő miért nem érdemel lehetőséget?

  • Cha-b

   Daru meg jól keni a ZTE-ben.

   • skorpió

    Délczeg is jól kente nb2-ben

    • Cha-b

     Ebben is van igazság, de Daru azért sokkal fiatalabb, Délnél reméljük többre viszi majd.

     Plusz ha jól emlékszem ő volt az aki vagy 6 gólt vágott tavaly télen az edzőneccseken, és lehetőséget sem kapott.

     • skorpió

      Igaz, Bobál is jól kente 6 góllal nb2-ben úgy hogy nem tudhatjuk…

 • skorpió

  nem csoda csatár kell hanem profi csapat MFA nélkül…..

  • Manolo

   Nem csoda csatár kell ide, hanem országunkban az ilyen szánalmasan buta gondolkodású emberek változása! Amíg ilyen ” magyarosak ” maradunk, jöhet ide Messi is! ” holnapután ” már rajta is ” találnánk fogást “! Igaz?!

   • Döme Sanya

    Magadra gondoltál.

    • Manolo

     Látom, magadra vetted! ;) Nagyon helyesen tetted!
     És akkor most azon gondolkodj el, vajon miért pont te, nem pedig pl. AW69 reagált?I :)

     • Döme Sanya

      Miért venném magamra, skorpiót mint blogtársat védtem. AW69 meg mire reagál, és mire nem, nem igazán érdekel. Az akadémia csak pénzszerzési lehetőség, egyébként nem alternatíva. Régen nem volt akadémia, és jobban megvoltunk. Majd akkor jelentkezz újra ha a nagy csapatok kapkodják a fiúkat. Addig nincs miről beszélni. Én sikeres honvédot szeretnék látni, és nem a középszerűségeket. Honvéd drukker vagyok, nem akadémia. Ki hozza a sikert nem érdekel. Írtam már a képletben csak egy állandó van az akadémia, az határozza meg az egészet, ilyenre.

     • Manolo

      Szegény skorpió! Nem hiszem, hogy pont rád van szorulva, mint védőszentre! :)
      A nagyvilágban egészen sok helyen “alternatíva” az akadémia! Itthon is az, ha egy kicsit tájékozódsz is, mindjárt rájössz!
      86′ környékéig “voltunk meg jobban” utoljára!
      Mikor fogod azt mondani hogy; Ez igen, végre sikeres a Honvéd?! Mit jelent számodra a “siker”?
      Kicsit sarkosan: Nekem az egészség! Ezért könnyedén Élem az Álmom!!
      Neked az ötös lottó! Ezért csak Álmodod az Életet!!
      Szállj be szponzorként! Vagy legyél tulaj, és “határozd meg az egészet ne ilyenre”!!

  • kgyula

   Ahhoz viszont tőkeerős tulajdonos kell(ene), vagy inkább tulajdonosok és szponzorok, akik összedobnak egy másfélmilliárdos költségvetést….

 • VirágPeti

  Ebben a helyzetben még Bobál Dávid hazahozása is jobb lenne, mint a semmi. Persze csak ha Rossi valóban játszatná is.

  • Csaba Horváth

   Bobál Gergelyre gondolsz?

   • VirágPeti

    Bocs, igen. Javítottam.

 • Sforza

  Már az első pár fordulóban is látszott, hogy mocskosul kell 9-es. Akkor még meg-megúsztuk, de mostanra pontokban mérhető a hiány. Dél helyett bárkit szívesebben látnék, talán Testardi van vele egy szinten…

 • István Hereb

  Egyelőre a sűrű mezőny miatt egy gőzelemmel az élbolyban maradhatunk. Sajnos az aggodalmaink bejönni látszanak, nem hiába pofáztunk annyit az irányító, a csatár és a jó cserék (előre) hiányáról. Két ilyen gyengusz meccs után tényleg vízválasztó, hogy mi lesz Szombathelyen. (Ugye, az jön most???)
  Azért NB-II-zni, temetni a srácokat fura, hiszen erre vártunk – sok fiatallal jól szerepelni, ez még akkor is adott, ha volt két szar meccsünk. Ne legyünk már ennyire szurkerek, hogy már el is felejtettük a Vidi, MTK legyőzését, az újpesti küzdést, a csabai négyest. És Papa is kifejezetten jó formában van az idén, hátha Cordella híján megint egy normális igazolás jön, mint Kamber vagy Lovric.

  • kgyula

   Óriási hír, hogy a “Papa kifejezetten jó formában van”. Bár ez a Mamát kell hogy érdekelje…

 • Csaba Horváth

  A probléma ott kezdődik, hogy augusztus 31.-e után csak olyan játékost lehet igazolni, akinek nincs konkrét szerződése, ergo szabadon igazolható. Vagyis olyan játékosok jöhetnek szóba, akik hosszú ideje sérültek voltak, felépültek de addigra szerződés nélkül maradtak, akik jóideje em játszottak és végre szerződéshez akarnak jutni, esetleg akit menet közben dobtak ki valahonnan és így kerülhet képbe. De mindegyik közös jellemzője, hogy meccshiánnyal küzdenek. Vagyis minél később igazolunk csatárt, annál később fog formába lendülni, annál nehezebb lesz az élbolyba maradni… :(

  • kgyula

   Ez nem probléma. Legalábbis Hemingwaynek nem. Ezért évek óta a turkálóból igazol a Kispest…

 • Thibby

  Ionita az álom kilences???

  http://www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_i/honved-a-bundesligat-is-megjaro-roman-csatart-tesztelnek-2438319

  Hát nekem nagyon súlytalannak tűnik…..tipikus Cordé féle igazolás!!!

 • Sanzi

  Maradjunk annyiban, hogy ha valaki venné a fáradtságot és körülnézne kis hazánkban, biztos találna olyan tehetséges fiatalt, akinek nem kellene egy zsák pénz, csak egy esély!
  Szenes Sándor fia pl.a soroksárban sinylődik…

 • Pingback: Állítólag ezt a román csatárt teszteljük | Csak a Kispest!()