Állítólag ezt a román csatárt teszteljük

Alexandru Ionita a neve, 26 éves, legutóbb Cipruson játszott, előtte pedig a bundesligás Kölnben nem, a török Ordusporban szintén nem, és közte Romániában épp annyit, hogy szerződtesse valaki. Korábban megjárta az U21-es válogatottat is, ha ez jelent egyáltalán bármit. (via NSO)

Ugye nálunk az van most, hogy nyár eleje óta nagyon keresünk egy kilencest, mert Gyula egyrészt nem középcsatár, másrészt egymaga nagyon kevés egy hosszú bajnokságra. A tulajdonos hétről-hétre megerősíti, hogy dolgoznak a problémán, és csak olyan jöhet, aki az elmúlt években játszott, sőt, nem csak játszott, gólokat is lőtt. Ionita bárhogy is nézzük, e két kitételből egyiknek sem felel meg.

Ettől persze még lehet egy elfeledett gyöngyszem, így megkérdeztem a román labdarúgást jobban ismerő kollegákat, hogy akkor mégis mit érdemes tudni róla?

én: Alexandru Ionita
állítőlag őt teszteljük
mit érdemes tudni róla?
nem én: ketto van beloluk, jo lenne tudni a szuletesi evszamot es az utolso klubjat

Erős kezdés.

nem én: ja, csak mind a 2 Rapid-neveles, ez az idosebbik, nagy tehetsegnek indult, de Romaniaban mar elegge leirtak, miutan visszajott Kolnbol nem sok vizetzyavart
én: csodás :(
azt mondta nálunk az öreg, hogy csak játékban lévő, az elmúlt években gólokat lövő csatárt hozunk
nem én: hat elegge nem az, 26 evesen illik ra az osi roman mondas: tehetsegnek szuletett, remenysegkent hal meg :)

Jó, ezt a mondást nem ismertem, de használni fogom, ahogy a beszélgetés egyéb csordogálásában elejtett gyöngyszemet is:

nem én: A román sajtó addig nevez tehetségnek egy fiatal játékost amíg a Steaua-hoz nem kerül, ott aztán vagy megbukik vagy válogatott lesz.

És rá kell jönnöm, Ionita nem fogja nálunk megváltani a világot, talán még Punosevac kaliberét sem éri el, és hogy egy magyar játékos is addig fiatal tehetség, amíg le nem igazol a Fradiba, mert onnantól érett játékos (vö.: beérett a játéka = alkalmas lett a Fradira)

“Állítólag ezt a román csatárt teszteljük” bejegyzéshez 35 hozzászólás

 1. Azert a Koln 2.5 millio eurot fizetett erte 5 eve. Tehat azert nem neveznem Punosevac kategorianak… :)

  Az eletutja kicsit Nemeth Krisztianos. Fiatalon nagy ugras kulfoldre, nagy tehetseg cimke, korosztalyos valogatott, aztan onnan kicsit elkallodas, ide-oda transzferek. Szerintem akar meg jo is lehet.

  1. a leírás szerint tényleg nem Puno kategória, mert Ő legalább játszott nálunk és még gólt is lőtt… :) “ez” a román viszont merre járt…? még, hogy Németh Kriszrián…. :D

   1. A roman gyerek 53 roman elso osztalyu meccsen 15 golt lott es 9 golpasszt adott (atlagosan gol minden 220-ik percben).

    Puno 58 szerb elso osztalyu meccsen lott 7 golt es adott 1 golpasszt (gol minden 470-ik percben). Plusz, Puno soha nem volt korosztalyos valogatott es a legnagyobb atigazolas dij amit erte fizettek 80ezer euro volt…

     1. teljesen jogos. teny, hogy nem harcolt az aranycipoert mostanaban. en csak azt mondtam, hogy azert a CV-je nem egy Puno… :)

    1. adná Isten, hogy legyen jó! de, amiket írsz, ez a múlt… és leigazolása is csak 1 feltételezés a nagy kuka kispesti dezinformáció közepette :)

  1. Mondjuk arra kiváncsi lennék, hogy a felkészülési meccseken lőtt 6 gólja után ki és milyen indokkal adta el ZTE-nek Darut. Tényleg nem értem, ha mindenkit kölcsönadogatunk (pl. Vólent már legalább 2-3 szezont lehúzott kölcsönben), akkor Darut miért végleg kellett eladni.
   Ez megérne egy kérdést a következő Hemingway chatelésen…

    1. http://www.somogyfoci.hu/tartalom/cikk/283572_daru_bence_az_oszrol_laszlo_andrasrol

     Ebben a riportba (a téli felkészülési időszak előtt) még Kispesti jővőről beszélt…utána történhetett valami, hisz nem kölcsönbe, hanem végleg ment Zalaegerszegre.
     A problémát ebben a történetben abban látom, hogy Ő pont azon a poszton játszik, amire évek óta várunk. Van egy jól sikerült felkészülési időszaka, és ahelyett, hogy kipróbálnánk az nb1-be, vagy úgy ahogy Bobált is kölcsönadnánk, elpasszíntjuk…érthetlen. Bosszantó, ha ő lesz a következő Dragóner, vagy Horváth Feri…. Ettől független kiváncsi lennék én is, hogy mint Daru a kispesti távozásáról….

     1. Én ugyanúgy nem értettem, hogy aki a felkészülés alatt ilyen kiemelkedően teljesít utána miért nem kap lehetőséget, majd az első adandó alkalommal, miért lesz eladva…
      Daru biztos többet tudna erről mesélni!
      Nyilván az is benne volt, hogy kb. mindenkit elhomályosított Bobál Geri ‘csillogása’… kár Daruért, és én továbbra sem látok semmi Bobál Geriben a fizikai képességein + labdaügyességén kívül, egyszerűen buta a focihoz… ne legyen igazam!

   1. Nem lehet elégszer ismételni a Daru interjút!!
    Kell ennél több?

    “……Azt hiszem, erre talán a volt edzőim jobban tudnának válaszolni. Szerintem
    az a játékos vagyok, aki beköltözött 2008-ban, és gyakorlatilag sikerült minden
    lépcsőfokot teljesíteni, amit magam elé tűztem az elején, kivéve egyet, az
    pedig mai napig fájó pont a karrieremben, hogy nem játszhattam a Honvéd első
    csapatban bajnoki mérkőzésen.”

    “Télen volt lehetőségem az első csapattal készülni, ahol 7 meccsen 6 gólt
    szereztem, és abban reménykedtem, hogy lesz lehetőségem majd élvonalbeli
    meccsen is szerepet kapni. Ez azonban nem következett be. Ennek biztos megvolt
    a miértje. A következő nyáron a szüleimmel egyetértve arra jutottunk, hogy az
    lesz a legjobb, ha kölcsönben folytatom, így jött szóba a siófoki lehetőség,
    ahol sikerült egy jó fél évet zárni. Télen visszakerültem a Honvédhoz, ahol
    megint csak nem úgy alakultak a dolgok, ahogy szerettem volna, ezért a ZTE-hez
    igazoltam, ahol tetszett az elképzelés, amit felvázoltak a jövővel
    kapcsolatosan.”

    – A jövőben
    el tudod még képzelni, hogy Honvéd játékosa legyél?

    “A futballban bármi megtörténhet, ráadásul ott nevelkedtem fel, jó pár
    barátom ott játszik most is. Viszont jelenleg csak a ZTE-re szeretnék gondolni,
    mert jól érzem magam itt, és ráadásul egy igazi futball városról beszélünk,
    ahol az emberek szeretik a focit. Remélem, jövőre itt tudok bemutatkozni az NB
    I-ben.”

    “Ha egy
    dolgot kéne kiemelned, mi az, amit megköszönnél a Magyar Futball Akadémiának?
    Az ott töltött éveket. Sokat tanultam, barátokat szereztem és rávezettek egy
    útra, ami tényleg a foci köré épül.”

    1. Marhára érdekelne, hogy mennyi “üveggolyót” kapott érte Hemingway, hogy megcsinálta ezt a csodálatos üzletet??? El nem tudom képzelni, hogy a ZTE annyira dúskál a pénzben, hogy hatalmas összeget fizettek volna!

      1. csak egyet mondj. 20 misi alatt vagy fölött?, ha alatt akkor az aprópénz, fölött meg hagy menjen!

      2. A transfermarkt szerint ingyen távozott
       14/15 Zalaegerszegi TE FC HungaryZalaegerszeg
       Feb 23, 2015 Free transfer
       Ez persze nem jelenti azt, hogy így is történt, de nem értem ezt a ködösítést a Klub részéről.

       1. Itt bicsaklik meg Hemingway nagy törvénytisztelő, az új világból jött szellemisége, bizonyosan megcsinálták “okosban” a ZTE-vel és persze, hogy nem meri felvállalni azt ami a szeretett amerikában megy, hogy minden transzfer és jutattás nyilvános. Neki is jobb ebben a magyar posványban dagonyázni, pedig ebben igazán lehetett volna úttörő, de neki érdekes módon inkább más értékek a fontosak és a fenkönt hangoztatottak!
        Szóval Hod-Dog és szurkolói népnevelés helyett Én jobban örűltem volna a tiszta lapnak az igazolások és fizetések terén. Csak úgy mint ahogy az amerikában szokás…….

     1. ZTE-nek miből lenne pénze?
      Állami manna minimális, szponzor szintén csak a fűépítő cég ha jól tudom (Pharos talán)
      Játékoskeretét nézve sem ájulok el a nagy nevektől.

      Ha meg mégis összekuporgattak egy nagyobb tételt, akkor le a kalappal előttük, mert megtaláltak egy csiszolatlan gyémántot és mertek beruházni! Na ez az ami Kispesten elképzelhetetlen! Szerintem Hemingway még mindig Zsolnai megvételének a hatása alatt van, hogy ennyi pénzt kidobott egy lézerért és ezért nem fog soha többet pénzt adni játékosért.

      1. Zsolnai…tényleg. Már el is felejtettem, micsoda csoda igazolás volt az is….

 2. Nálunk már az is király aki csukott szemmel tudja hol a labda, a lába előtt. Tudom unjátok, de kurvára idegesít, hogy egyik se néz fel szinte, emlékezetből ad be. Vagy van ott valaki vagy nincs. Hát ez nem NB1-es szint.

  1. Nem az az unalmas, hogy mondod, hanem hogy egy Kispestnek tényleg ilyenekre telik…

 3. Basszus, olyan unalmas ez a 6 perc, hogy nem tudtam végignézni. Beletettek olyan visszajátszást is, ahol sem a játékos, sem a labda nem látszott. Meg olyan lövést, ami még akkor is ciki, ha én rúgom így mellé.

 4. Következő sajtóhír ez lesz hír. Féllábú csatárt tesztel a Honvéd. Nagy előnye, nem gabalyodik össze a két lába.

 5. Már elmondtam egyszer de leírom még egyszer lófasz lesz itt nem új csatár cordella elment most valami keleti vonal jön de abból tutti nem lesz másik gyulánk . Inkább délczeget kellet volna a zeténél tartani és darut nálunk bár neki rossi adta tavaly télen a legtöbb lehetöséget és mégse kérte hogy maradjon érdekes. Majd egy másik nb1 csapat leigazolja és megint dühönghetünk hogy a mi játékosunk volt és mégse profitáltunk belöle semmit. Szerintem az öreg direkt csinálja ö ugy látja hogy vernes és délczeg kiválo gólérzékeny játékosok ök lesznek a megoldások és ez ellen nincs fellebezés. Én attól tartok rossi egy idö után megunja és megint egy vérmesebb idegbeteg éjszaka után feladja és távozik. Mert biztos nem ezt igérték neki.

  1. Már nagyon régen. Minden Európa és világvezető, bármiben is nézzük, minimum félkegyelmű.
   Náluk nem a végzettséget, hanem az ostobaságot nézik az alkalmasságin, Az ostoba szemrebbenés nélkül végrehajt minden hülyeséget.
   Jaj, de jó lenne találni végre egy értelmeset is.

   1. No to Racism! – okádnom kell már ettől a píszí szarságtól.
    A görögök elleni meccsen játszhatnánk szivárvány színű mezben, hogy valamit jóvá tegyünk.

  2. Néztem a videókat, ami alapján zárt kapus lett a következő meccs….nem értem, hogy miért probléma, ha egy egész Stadion a románoknak szurkolt abban a pár percben? :D

  3. Mourinhot is eltilthatják öt meccsre egy anyázásért. Beteg az egész világ, megérett a pusztulásra.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.