Hurrá, még több pénz jut a fantomstadionunkra

Budapest, 2015. december 30., szerda (MTI) – Átcsoportosításokról döntött a kormány a Nemzeti Stadionfejlesztési Program felülvizsgálata keretében, az erről szóló határozat a Magyar Közlöny szerdai számában jelent meg.

A budapesti Bozsik-stadion fejlesztésére 510 millió forinttal többet szánnak, ezenkívül 690 millió forinttal több jut a kisvárdai sportlétesítmény-fejlesztésre és 325 millióval a békéscsabai beruházásra.
Csaknem 500 millió forinttal kevesebb szerepel ugyanakkor a pécsi és a nyíregyházi stadionberuházás előirányzatában, és egyaránt 239 millióval kevesebbel számolhatnak a győri, a kaposvári, a kecskeméti és a pápai fejlesztéseknél.
A Nemzeti Stadionfejlesztési Program tartalékkerete 427,5 millió forinttal lesz több. (via MTI)


Nem csak mi jártunk jól, hanem a felettébb szükséges kisvárdai létesítmény is, ami így lassan eléri a kétmilliárd forintos keretösszeget, hogy legyen Szabolcs megyében még egy UEFA hármas kategóriájú stadion, hátha két nemzetközi meccset kell rendezni egyszerre.

Ugye még véletlenül sem arról van szó, hogy Kisvárda ezer szállal kötődik Seszták Miklós fejlesztési miniszterhez, miközben a város a magyar futballban egészen a miniszter feltűnéséig a marginálisnál is marginálisabb szerepet töltött be. A jelenleg NB II-es klub is alig tizenkét éves, de ez sem akadályozza meg abban, hogy öles léptekkel haladjon előre. Szerencsére időközben az egyik legkeresettebb TAO-célponttá is váltak, így nem véletlen, hogy tegnap Délczeg is odaigazolt. Nagy célokat dédelgetnek Kisvárdán.

Ha a tényleges ráfordításokat, munkavégzést tekintjük, akkor az átcsoportosítások tényleg csak a Kisvárdát érintik, mert a kedvezményezettek közül sem nálunk, sem Békéscsabán nem dolgoznak a munkagépek, a bukósoknál pedig jelenleg az amúgy sem épülő-szépülő stadion a legnagyobb probléma.

Mindeközben, ha szívünknek valami valóban nagyon fontos, akkor láthatjuk, tud épülni stadion. A Vidiét például máris bontják:

MTI, székesfehérvéri stadion, bontás, 2015.12.21.
fotó: MTI/Bodnár Boglárka

“Hurrá, még több pénz jut a fantomstadionunkra” bejegyzéshez 3 hozzászólás

 1. Nagyon cuki……van aki átlátja ezt az egészet egyáltalán? Most éppen miért több, mi indokolta, milyen számítás, valamilyen költségterv? Miért nem tudok hinni ebben az egészben?
  Miért gondolom azt, hogy Kisvárdán előbb lesz stadion mint Kispesten?

 2. Érdekesek a számok is, hogy kik estek ki a pixisből…….

  Budapest Bozsik Stadion labdarúgó sportlétesítmény-fejlesztése +510 millió

  Kisvárda labdarúgó sportlétesítmény-fejlesztése +690 millió

  Békéscsaba labdarúgó sportlétesítmény-fejlesztése +325 millió

  Nemzeti Stadionfejlesztési Program tartalékkerete +427 millió

  Győri ETO Futball Club labdarúgó sportlétesítmény-fejlesztése -239 millió

  Pécs labdarúgó sportlétesítmény-fejlesztése -498 millió

  Nyíregyháza labdarúgó sportlétesítmény-fejlesztése -498 millió

  Kaposvár labdarúgó sportlétesítmény-fejlesztése -239 millió

  Kecskemét labdarúgó sportlétesítmény-fejlesztése -239 millió

  Pápa labdarúgó sportlétesítmény-fejlesztése -239 millió

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.