Mastodon

Második

A műfüvestől kerítés, a tavaszi rajttól még 2 hét választ el bennünket
A műfüvestől kerítés, a tavaszi rajttól még 2 hét választ el bennünket

A tegnapi szikrázó napfény és az utóbbi hetek erőteljesebb hideglelései után simán vállalható hőmérséklet viszonylag komoly vonzerőt jelentett az egész heti irodai munkát követően egy kis levegőzésre, nem volt hát kérdés az edzőmeccs-látogatás. Ráadásul már csak két hét van hátra az idén extrarövid alapozásból, szóval lassan (gyorsan) már az a fázis jön, amikor körvonalazódik a kezdő. Ki kellett menni, na.

“Szakmai rész”

Ami látszik, egy pár felkészülési megtekintése, a Rossi-nyilatkozatok és az el-elcsípett szurkolói vélemények alapján:

  • A Mister nagyon erőlteti ezt az ötvédős megoldást. Ősszel ez mondjuk pont annyira nem vált be, most elpöfögünk vele, no de nem is a Kárpát-medence krémjével meccselgetünk három naponta. Vannak még bennem kérdőjelek, hogy ez mennyire illik a keretre, ráadásul ha meccsenként eleve 3 kezdő középső védő kell, akkor az eddig a 4–4-2-höz és a 4-3-3-hoz meg ezek sajátos permutációihoz, amiket játszottunk eddig, elegendő, sőt bőnek tűnő “center-back”-szám már nem is olyan bő. Hisz mondjuk kezd Ignja, Bobál és Boti belül, marad tarcsinak Lovresz, meg talán a Fehér srác az MFA-ról. Szóval nem tudom. Rossi taktikai repertoárgazdagodásról beszél, kíváncsi leszek, ez a Juve-szisztéma tényleg csak színesítés, vagy ez lesz a fő. Utóbbi eset kissé kockázatos.
  • Múltkor írta valaki Kingre a kommentek közt, hogy berozsdásodott. Nos nekem régen sem ő volt az álomjobbhátvédem, és a ténylegesen érezhető kispad-korrózió sem tett neki jót valóban. Remélem fel sem merül Possziban, hogy Botkát kiszorítsa, főleg ha Endi visszatér a tavaly tavaszi formához.
  • Vaszke egyre jobban megrémít, még ezeken az edzőmeccseken sem látom a régi Vasziljevicset: fizikailag nincs a topon, sok az alibi. Remélem, csak amolyan klasszik kelet-európai ászként a tétmeccsekre tartalékol, mint anno egy Galaschek vagy Véber Gyurika, akik az edzésen sose estek szét.
  • Darkról kétes infók keringenek. Vannak, akik (belső körből) azt suttogják, nagyon jó a gyerek, mások egész komoly(nak hangző) sérülésről értekeznek, ami akár a tavaszába kerülhet. A hivatalos honlap egyelőre ragaszkodik a 2-3 hetes gyógyulási szcenárióhoz, én pedig még nem akarok belegondolni, hogy esetleg komolyabb a helyzet, és megint Ontiveróztunk vagy Keitáztunk egyet. Ugye csak én vagyok egy pesszimista köcsög?
  • A kis Vajda mozgása az SZTK kapujában igen biztató volt, Holender tizijét is majdnem fogta bónuszként, remélem ősztől már a mi padunkon ül, méginkább a mi gólvonalunkon lesz a 2010-es évek Andruscha.
  • Nálunk tetszett Holender, nagyot ment Gyuszi, és most be is talált, de alapból sokkal értelmesebben vonódott be az összjátékba, mint a Sió ellen. A Kinggel és Gazdaggal összehozott akció egyenesen szemet gyönyörködtető volt, nem túlzok.(Vagy csak nagyon ki vagyok éhezve).
  • Gazdag. Kezdő kell legyen tavasszal, remélem ezt Rossi is látja. Labdabiztos, támadásban fantáziadús, önbizalom is okés, de egyelőre nincs elszállva, Vécsei remek utódja. Sőt(?).
  • A kis Kovács ügyes srácnak tűnik szintúgy. Ilyenkor örvendek az akadémiának. És érdekes, Hanta is ezt mondogatta meccs közben, ami jó, mert azt jelenti, hogy nem csak az épp jó hangulatomban vagyok íly megengedő a Hemy-műhellyel szemben! Sőt, már távozásom után egy újabb ifjonc is betalált. Vow.
  • Wiith all due respect, de tényleg kell egy kezdő balhátvéd, ha Botit középen erőltetjük.

Nem szakmai rész (RW ömlengés)

Tegnap kicsit megjött a kedvem a tavaszi idényhez. Kiszállva a kocsiból a Tulipán utcában, és bekanyarodva az Adyra, a nyirkosság ellenére kellemes volt az idő, a napfény miatt már-már olyan érzetek keltek bennem, hogy szinte éreztem azt a jellegzetes tavaszi föld-illatot, amit az első tavaszi fordulók környékén érezni a kipárolgó talajból a kispesti Kertváros stadionközeli kis utcáiban, a sorompó menti gazosban és leginkább a centerpálya mellett. És ez jó, ezt imádom, és látjátok, ennyi kell, egy kis napfényes kulissza, és már várok mindent.

Nagy igazolásokat nem csináltunk idén, de a keret stabilitása most nekem is ad valami Honvéd-stabilitást. Olyan ez, mint egy suli, jön a tavaszi félév, úgyse  bújhatsz el előle, menni kell, de azért belül nem is olyan rossz arra gondolni, hogy a téli szünet után megint látod a többieket. Jó lesz ez…

…aztán bele sem merek gondolni az első megposszant tavaszi posztomba, amikor az első (második, harmadik) tavaszi vereség után megint itt sírok majd, hogy ennek semmi értelme, hehe. De az most még messze van.

Hazafele előbb le kellett lépnem, mert munkahelyi kötelezőprogramra rántott be a cég, nagy örömömre, így a teljesen kihalt Adyn teljesen egyedül sétáltam végig vissza a Tulipánhoz, el a bezárt kisposta mellett, az időközben nyugdíjba vonult Nap hiányában egy klasszikus január végi egyenszürke ég alatt, és azon gondolkodtam, hogy még két hét, és hogy de jó lenne a Hali ellen legalább ilyen időben kezdeni, picit nagyobb nézőszám mellett, igazán nincsenek irreális igényeim, egy 3000 fővel már kiegyeznék, és akkor február-közepe ide, még-tél oda, nekem már egész tavaszhangulatom lenne. Hát, az bizony nem lenne rossz.

Még két hét.