Vajon bevállalja Rossi tavaszra az ötvédős rendszert?

gep_sarga-kekUgye a felkészülés másról sem szólt, mint az ötvédős rendszer próbálgatásáról és egy balhátvéd felhajtásáról, ami valójában nem két, egymástól független dolog, hanem Boti középre tolásából és az új hadrendből következik. Folyománya pedig, hogy az egy középcsatáros, két szélsős 4-3-3-at hanyagolni tervezzük.

Még mielőtt jönnének a vádak, hogy az 5-3-2 már csak számszakilag is bekkelősebb, mint a 4-3-3, ezért tisztázzunk néhány apróságot. A kispesti 4-3-3 inkább volt 4-5-1, sőt, sokszor 5-4-1 (Kamber visszalépésével), mint egy tisztán támadó formáció. Ugyan a szélsőhátvédek (Botka, Boti) lehetőséget és némi szabadságot kaptak a támadások követésére, a belülre tömörülő középpálya kisegítésére, azért klasszikus szélsőjátékról mégsem beszélhetünk, ugyanis Holenderék annyira hátulról indultak, valamint olyan mélyen vettek részt a visszatámadásban, hogy a szélső és a szélsőhátvéd között vagy néhány méter, vagy egy teljes félpálya terült el, így jöhettek a vaktában felvágott labdák. Igazából nem alakultak ki klasszikus szélsőpárok, a középpályáról – megfelelő ember hiányában – nem volt kilépő segíteni, Gyula pedig örlődött egyedül magában.

Döntően két játékelem határozta meg a támadásainkat:

 1. azonnali és erőteljes visszatámadás az ellenfél térfelén, a félpálya magasságában. A terület leszűkítése, az esetleges labdaszerzés után a gyors szélsőink kilépnek, és vagy a kapuig mennek, vagy próbálják betenni Gyulának, esetleg nagy ritkán az érkező második hullámnak.
 2. stabil védekezésből/hátul altatós szöszölésből indított gyors kontra.

Vegyük észre, igazából mindkét játék ugyanarról szól: ne legyen nálunk tartósan a labda, viszont ha igen, akkor üszkürü, és ez bizony kevéske. Rossi egyre inkább érzi, hogy a Kamber-Hidi-Nagygeri-Gazdag-Vaszke ötöséből összetákolt háromfős középpályában ennyi van, és nem több. Labdát a büdös életben nem fognak tartani, viszont arra pont jók, hogy szinte bárkit megakasszanak, hogy pontosan és jó helyre passzolva kivigyék a bolyból a megszerzett lasztit.

Cserébe három helyet foglalnak a tízből. Hiába játszik valamivel feljebb Botka és Boti, valamivel hátrébb Holener és Gazdag, vagy Proszi, aki épp kezd a szélen, még így sem tudunk létszámfölényt kialakítani a középpályán. A labdatartásunk a négy védőre korlátozódik, abba legfeljebb azért szállnak be középről, hogy néhány passzal felhigítsuk a mezőnyt, majd mehet ki szélre, és jöhet a tért ölelő indítás előre vágott labda.

Amennyiben átállunk a három belsővédőt foglalkoztató rendszerre, akkor a két szélsőhátvédet magasabb időszeletben tervezzük foglalkoztatni a középpályán, esetenként ötre, az egyik támadó visszalépésével pedig hatra növelve a létszámot.

Párhuzamosan a három támadóról kettőre váltunk, vagyis inkább egy plusz egyre. A statikusabb Gyula mellett/mögött Holender látszik kezdősnek, illetve a vele érkező alkalmi szélsőjáték, sebesség, cselezési készség, satöbbi.

Tehát. Megmarad a három középpályás belül, olyan feladatkörrel, hogy Kamber box-to-box (belsővédőtől másfeledik hullámig bármi), Vaszke, ha kezdeni fog, akkor előre, és Nagy Geri robotol. Ehhez csatlakozik a két felszabadított szélsőhátvéd, akik – mivel hátul megkapják a megfelelő biztosítást – jóval szabadabban léphetnek be a játékba, szinte középpályást játszhatnak, és ehhez érkezik Holender (vagy más, aki hasonló szerepet kap) visszalépve kisegíteni, esetleg üres területre elmozdulva egyedül megoldani a korábbi két szélső szerepét. Centerben Gyula.

Figyeljük meg, hogy egy csatár beáldozásával úgy erősítettük meg a középpályát, hogy az eddigi 3+1+2 támadófeladatból lett 2+2+2, vagyis valamivel egyenletesebb megoszlás a pálya hosszanti és keresztmetszeti szelvényeire nézve. Sőt, még ennél is tovább lehet menni. A három belsővédő és Kamber együtt arra is alkalmas, hogy ha valaki hátulról területet lát maga előtt, akkor ott meginduljon, mert biztos lehet benne, hogy bőven megleszünk hátul addig, amíg elhagyja a posztját.

Na, ennyit az érvekről. Jöjjenek a nem érvek:

 • döcögősen megy az átállás, főleg azért, mert kevés hozzá a játékosunk. Baloldali védőnk szinte nincs, csak Szilágyi. Belsővédőből összesen négy (Bobál, Boti, Ignja, Lovric), vagyis ha valaki sérült, elfogytunk, és akkor még nem számoltunk azzal, hogy Botinak kell esetleg baloldalt játszania. Veszélyes, nagyon veszélyes így.
 • döcögősen megy az átállás, mert még mindig baromira sokat hibázunk. Az ötvédős rendszerben az egyéni felelősség ugyanúgy megmarad, mint korábban, ugyanúgy nem fér bele egy-egy aláfutás, átpattanó labda, könnyed lefordulás, mert nem biztos, hogy a jóval széthúzottabb védelmi vonalból még oda tud érni a mentesítő társ.
 • döcögősen megy az átállás, mert évek óta meg sem próbálunk labdatartós focit játszani, hiába annak a bűvöletében nőnek fel az akadémistáink. Az eddig ismert 4-3-3, presszinggel, kontrával tökéletes volt mind a kerethez, mind ahhoz a minimalizmushoz, amit mi futballként gondoltunk játszani. Mondjuk amit akartunk, azt Rossiék valóban a tökélyig szándékoztak vinni, nem is szeretnek, és nem is igazán tudnak az élcsapatok ellenünk játszani.
 • cserébe normális, hogy amikor dominálni kéne, akkor oda-vissza kikapunk egy Mezőkövesdtől, egy Pápától, egy Vasastól, és úgy bárkitől, aki olyasmit játszana, mint mi. Mert bizony a keretünk jóval erősebb a hasonszőrű megoldásokkal próbálkozókénál. Ezért telít el némileg félelemmel az átállás kísérlete, hiszen ennek a gondolatnak az egyik alapeleme a labda aktív tartása, nem pedig a jelenleg ismert és elég jól hozott passzív, hátul tologatós, hosszú passzokkal operáló valami.

Vegyes várakozásaim vannak. El tudok képzelni olyan eshetőséget, hogy Rossi már az első körben bevállalja a Haladás ellen, majd ha bejön, akkor tartja egy ideig, ha pedig nem, akkor hamar visszaáll a régire. Viszont simán lehet olyan is, hogy továbbra is megy a biztosra, és még nem vált az elején, de amint beugrik egy eredménytelenebb időszak, akkor minden-mindegy, jön a kísérletezés. Tényleg nem tudom, és még a sorsolásunk sem segít:

 • Haladás // o
 • Diósgyőr // i
 • Fradi // o
 • Vasas // o
 • MTK // i
 • Debrecen, Paks, Fradi, Videoton, etc.

Mondom, könnyen lehet, hogy az első négyből hármat könnyebbnek, vagy vállalhatóbbnak gondolunk, és bepróbálkozunk, de ugyanígy érzem a nemet is. Hülye Rossi, eddig az volt, hogy előre be tudtuk mondani a kezdőjét, erre most jól kicseszett velünk

Talán az edzőmeccsek szereplési statisztikája segít. Például  a meccsek száma szerinti:

 • 7 // (11) Baráth, Bobál, Gazdag, Hidi, Holender, Ignjatovic, Ikenne-King, Kamber, Lovric, Nagy Gergő, Vasiljevic
 • 6 // (4) Botka, Kemenes, Kovács, Youla
 • 5 // (2) Nagy Sándor, Szilágyi
 • 4 // (3) Constantinescu, Fehér, Vernes
 • 3 // (3) Eppel, Jelena, Prosser
 • 2 // (2) Csábi, Sváb
 • 1 // (5) Erdős, Hajdú, Horváth, Palmes, Vereckei

Ha fentről lefelé akarom olvasni, akkor valami ilyesmit kapunk:

Kemenes – King (Botka), Ignja, Lovric, Bobál, Baráth(!!!) – Kamber, Vaszke/Gazdag, Nagy Geri/Hidi – Holender, Gyula

Baráthot betettem balra, de ott valószínűleg Szilágyi kezd, akinek valószínűleg csak azért van öt meccse, mert az elején kisebb sérüléssel bajlódott. Ezek mentén, és figyelembe véve az U20- (Gazdag, Bobál) és légióskvótát (Ignja, King, Vaszke, Youla), valamint az 5-3-2-es vágyálmot, akkor ez jön ki:

Kemenes – Botka, Ignja, Baráth, Bobál, Szilágyi – Kamber, Gazdag/Vaszke, Nagy Geri – Holender, Gyula

Vaszke sokat kezdett a télen, csak éppen számára kellemetlen, hogy egyrészt légiósnak számít, másrészt nyártól Bobál kifut, és a ma is aktív fiatalok közül pont Gazdag Dani lesz az, aki még belefér a kvótába, ráadásul ebben a felállásban nagyon hasonló poszton szerepelne. Ja, és Nagy Gerit is be merem mondani Hidi helyett, valamint bedöntöm az egészet, ha visszatér Eppel, mert onnantól fogom valóban nem érteni. És akkor Prosziról még nem is beszéltem.

Részemről valami ilyesmit várok tavaszra, valamint a Kovács, Constantinescu, Jelena és esetleg Fehér négyeséből legalább egynek a fokozatos beépítését, mert olyan nem lehet, hogy csak Gazdaggal, vagyis egy kvótafiatallal fussunk neki a következő idénynek. Túl nagy kockázat lenne a meccsenkénti hárommilliós bónuszra nézve. (Amúgy ha tippelnem kéne, akkor Kovácsot érzem leginkább. A többiek posztján nagyobb a verseny, még úgy is, hogy Gyula valószínűleg és szó szerint is az utolsókat rúgja Kispesten.)

Szerintetek lesz ötvédős márciusunk?


További statisztikák a felkészülésről ebben a posztban érhetőek el, ide csak a gólok és gólpasszok táblázatát szúrtam be:

név gól gólpassz kanadai
Baráth 1 1 2
Bobál 1 1
Constantinescu 1 1 2
Eppel 1 2 3
Gazdag 1 1
Hidi 1 1
Holender 3 3 6
Ikenne-King 1 1 2
Jelena 3 3
Kamber 3 1 4
Kovács 3 3
Nagy Gergő 1 1
Vasiljevic 2 2
Vernes 2 1 3
Youla 3 3

“Vajon bevállalja Rossi tavaszra az ötvédős rendszert?” bejegyzéshez 35 hozzászólás

 1. Nagyon jó cikk!
  Meglátásom szerint ezért akartunk mindenáron magyar balbekket, mert ugye Gyula, Kambibambi, meg szerintem Vaszke vagy Ignya már tuti. Így King semmiképpen nem.
  ezek után számomra érdekes lenne, ha megpróbálnánk, bár tény az egész felkészülés erről szólt!
  Rakják be valamelyik MFA-st csak lesz egy Botka Endi szint!
  Szerk… Kambibambi és Lovresz már magyar…

  1. azért Botka Endi nem kis szint… :) de ez nekem is felfoghatatlan, hogy 1 használható bal bekket nem tudtunk kinevelni 8-10 év alatt…. mint ahogy az is döbbenet, hogy Fejest elküldik, majd tesztelnek 1 Svábot !? azért Rossi fejében sincs minden fogaskerék a helyén…szerintem.

   1. Azért abban legyél biztos, hogy az egymásközti játékban nem kevésszer kapott lehetőséget Fejes évközben, már ha nem volt kölcsönadva.
    Se védő, se csatár… egyelőre ez az mfa… és egy raklap 12 egytucat középpályás. Talán Gazdagban van potenciál. A többi mind selejt, esetleg Holender, Prosser még szint.
    Nagy Gerit szeretem de ő is csak egy robotoló semmi több. bár mondjuk többet érkezhetne kapu elé, kb. pontosabb mint a támadóink!
    De az, hogy egy igazi centert se… az sok!

    1. Vigyáz Sanzi megesznek, és pesszimistának kineveznek. Én is így látom, de szerintük ez egy szar pesszimista felfogás. Ha nem tudnád, ezek mind meg nem értett sanyarú sorsú aranylábú gyerekek. A baj csak az, hogy az ilyen aranyra sehol sincs kereslet. Szóld le inkább mindenért a skót Hemit, meg kopasz mestert. És akkor minden rendben lesz.

   2. Rossinak vannak jó és rossz dolgai egyaránt. Sok mindent csinál kb jól, de fiatalok terén vannak hatalmas benézései. Botkát csak azután kezdte játszatni, miután már Kecsón szétbizonyította magát, itt az életbe nem kapott volna lehetőséget tőle a nulláról szerintem. Ugyanígy Daru benézése. Igazi olasz edző ennek minden negatívumával és pozitívumával.

    1. Igen csak az a baj hogy Rossi nem kutya hogy tétmeccsen próbálkozzon. Neki az eredményt kell hozni. Figyelembe kell vennie azt is , hogy mire oszt pénz az emelesz.
     Az akadémiának kellene felépíteni, vagy mint teszik kölcsön kell adni, aki ott nem hajt rendesen az itt se fog. Botka bizonyított visszakerült.Nem tudom miket írnál itt, ha három meccs elmenne, mert próbálkoztunk. Ez már nem a kísérletezgetés szintje.

     1. Ez nem a kísérletezgetés szintje :) Oké. A Kecsó, egy másik első osztályú csapat az volt? És most hagyjuk az elitista dumát hogy “ez a Kispest”. Akadémiázunk itt, aztán alig merünk valakit kipróbálni onnan. Régen én is beszoptam a maestro szövegét, hogy a túl korán mélyvízbe dobás tökreteszi a játékost, de az az igazság hogy idén is csak az MLSz-szabály miatt fiatalított (felső ukázra) Rossi, különben egyszerűen nem mer lépni. Pont mint Supka. Eredménykényszer jah. Aztán az eredménykényszer miatt nézhetnénk Kinget folyamatosan két éve, miközben Botkát ki is vásárolta volna a Kecsó ha ott nincs omlás VAGY Csábi nem hozza haza.

      1. Van különbség azzal, hogy az eredménykényszert szem előtt tartva a 7. helyen végez a csapat vagy elkezdjük végre a fiatalokat bedobni a mély vízbe és akkor (ésszel kísérletezve) a 10. helyen végez a csapat??

       Nekem kvázi tök mindegy, de az utóbbi esetben legalább esély van egy jobb csapatra valamikor, az első esetben pedig folytatódik az évek óta tartó helyben járás az ideérkező megváltók ígéretével. (lsd. Dark már nem is annyira sérült mint amilyennek képzeltük, most éppen a “papírmunka” a probléma :)

       “Kadima Kabungu sérülése már-már rendbe jött, egészséges, de a
       papírmunkák miatt az első két mérkőzésen úgy néz ki, még nem
       számíthatunk rá.” GFH

     2. ja… az a Rossi aki tutira megy és csak tehetségekkel “próbálkozik” :D , aki 1 idényt adott Testardinak, Job apónak…stb. és több meccset mancinak… no comment.

      1. Daru Bencével kellett volna inkább próbálkozni, legalább az esélyt megadni neki!

      2. Ne hülyéskedj már, menyit játszott Testardi meg Manchini. Összesen talán 90 percet.

       1. csak Testardinál 304 fájdalmas perc volt az…:D neki is sz@r volt, de nekünk még inkább fájt … :( és pont 304-gyel több, mint, amit Darunak szánt a jó szemű tréner… :/ természetesen 0 gól… most pedig itt ontja a gólokat : SSD Potenza Calcio ( Italy 4. league !!) ha csak kölcsön adják az 5. ligába fejlődni

        1. 304 perc ennél a csapatnál gondolod számít? Most, hogy sikerült venni néhány futballistának nevezhető focistát lehet, hogy lesz valami. Kapnak 3 fordulót. Megmondom őszintén ezeket már utáltam nézni. Köszönetem az M4- nek. Teljes letargiába süllyesztették a szurkolókat. És akkor csodálkoznak a 500 -as nézőszámon. Se egy csel se semmi. 100 helyzetből 2 berúgnak, tényleg haláli nagy élmény. Ha rohangálásra vágyok, kimegyek az ügetőre, ha focira akkor a Pénzügyőr pályára.

 2. a lényeg mindig ez lesz: nem a rendszer a fontos, hanem a tartalom, amivel meg tudjuk tölteni… ebben mutatkozik meg az igazán jó edző, hogy fel tudja mérni a rendelkezésre álló anyagot és abból alakít valami egyedit… nem bevett sablonokat erőltetünk, ha megy,ha nem megy…

 3. Nagyon eltaláltad ezt a cikket! Szerintem van potenciál ebben az ötvédős rendszerben, de Kinget butaság lenne kihagyni belőle. Elől szerintem Eppel lesz majd Gyula párja, amolyan hamis kilencesként, aki elviszi majd a védöket, üres területet csinálva a robbanékony Gyulabánknak. Én legalábbis ezt játszatnám.

 4. A kommunikációban szerintem ez az egész úgy lesz eladva, hogy 3-5-2-ben játszunk :)
  Valahol, valaki (talán Rossi?) nyilatkozta, hogy a két szélső hátvéd visszazár és sokkal inkább középpályásként szerepel, mint hátvédként.
  Mindenesetre kíváncsian várom, ezt a HungarianCatenaccio formációt.

 5. Átigazolási körkép a csakfociról:

  Ferencváros

  Érkezett: Holman Dávid (Lech Poznan, kölcsönből vissza), Florian Trinks (Greuther Fürth), Zsivoczky Péter (Soroksár, kölcsönből vissza)

  Távozott: Csilus Ádám, Haris Attila (Soroksár, kölcsönbe), Holman Dávid (DVSC), Haraszti Zsolt (Videoton)

  Érkezőként felmerült: Otigba Kenneth (Heerenveen), Tomáš Pekhart (Ingolstadt), Kamil Bednarski (SC Wiedenbrück), Hicham Belkaroui (Algéria), Ante Budimir (St. Pauli / Crotone)

  Távozóként felmerült: Nagy Ádám (Bursaspor, Chelsea, Freiburg), Kurucz Péter (Kisvárda, Nyíregyháza), Nagy Dominik (Diósgyőr)

  Újpest

  Érkezett: Bauer Péter (Újpest U19), Viktor Angelov (Macedónia)

  Távozott: Sallói Dániel (Sporting Kansas City), Forró Gyula (Puskás Akadémia), Tóth Patrik (Budaörs, kölcsönben), Falaye Sacko (Vitoria Guimares), Mbaye Diagne (Tianjin Teda)

  Érkezőként felmerült: Vanczák Vilmos (Sion), Falaye Sacko (Sint-Truiden, kölcsönből vissza), Chris Bonney (Ghána), Mihály Dávid (Csákvár), Csima Péter (Svájc), Miroslav Grumic (DVTK)

  Távozóként felmerült: Kecskés Ákos (Atalanta, kölcsönből vissza)

  Videoton FC

  Érkezett: Paudits Patrik (Videoton II), Havasi Dániel (Dunaújváros, kölcsönből vissza), Haraszti Zsolt (FTC), Tischler Patrik (Puskás Akadémia, kölcsönben)

  Távozott: Mirko Ivanovski (Dinamo Bukarest?), Gyurcsó Ádám (Pogon Szczecin), Filip Pajovic (Puskás Akadémia, kölcsönbe), Horváth Tamás (Mezőkövesd, kölcsönbe), Kleinheisler László (Werder Bremen), Gábor Péter, Baksa Dénes, Bognár Bence (Siófok, kölcsönben), Szekeres Adrián (Gyirmót), Paudits Patrik (Siófok, kölcsönben)

  Érkezőként felmerült: Ilija Nestorovski (Inter Zapresic), Léandre Tawamba (Zlaté Moravce), Bódi Ádám (DVSC)

  Távozóként felmerült: Branislav Danilovic (Puskás Akadémia, kölcsönből vissza), Lang Ádám (Lazio), Gábor Péter (Siófok – kölcsönbe), Alhassane Soumah (Olaszország), Dinko Trebotic (RNK Split)

  Paks

  Érkezett: –

  Távozott: Kiss Tamás (befejezte NB I-es pályafutását), Fröhlich Roland (Mezőkövesd), Vági András (Mezőkövesd, kölcsönben)

  Érkezőként felmerült: –

  Távozóként felmerült: Rodenbücher István(?), Kővári Róbert (kölcsönbe mehet)

  MTK

  Érkezett: Darko Nikac (Buducnost Podgorica)

  Távozott: Szatmári Lóránd (Mezőkövesd, kölcsönben)

  Érkezőként felmerült: Vanczák Vilmos (Sion), Jakab Dávid (Dunaújváros)

  Távozóként felmerült: –

  Szombathelyi Haladás

  Érkezett: Gyürki Gergő (Pénzügyőr), Bolla Gergő, Füleki Márk, Kiss Tamás, Kiss Bence (Illés Akadémia), David Joel Williams (Ausztrália)

  Távozott: Gosztonyi András (Slask Wroclaw)

  Érkezőként felmerült: Joan Jaramillo, Mihajlo Savanovic, Jonathan Ricardo Glenn (ÍBV), Leonhard Kaufmann (SV Austria Salzburg)

  Távozóként felmerült: Németh Márió (Puskás Akadémia), Király Gábor (1860 München)

  Debreceni VSC

  Érkezett: Kertész Tamás (Békéscsaba – kölcsönből vissza), Ifj. Sándor Tamás (Balmazújváros, kölcsönből vissza), Holman Dávid (FTC), Takács Tamás (DVTK), Ogjen Djelmic (Zeljeznicar)

  Távozott: Zsidai László (Puskás Akadémia), Balogh Norbert (Palermo), Geoffrey Castillion (Puskás Akadémia, kölcsönbe), Sós Bence, Szilvási Péter (Mezőkövesd, kölcsönbe), Szécsi Márk (Nyíregyháza)

  Érkezőként felmerült: Nemanja Mladenovic (Metalac), Kovács Lóránt (Universitatea Cluj)

  Távozóként felmerült: Bozidar Radosevic (Persepolis – marad), Bódi Ádám (Videoton)

  Bp. Honvéd

  Érkezett: Nagy Sándor (Goverla Uzsgorod), Lukács Dániel (profi szerződést kapott), Eppel Márton (Dunaújváros), Kadima Kabangu (FC MK, Kongó)

  Távozott: Fejes János (Soroksár), Szemerédi Norbert, Ihrig-Farkas Sebestyén (szerződést bontottak), Délczeg Gergely (Kisvárda), Kapacina Valér (Sopron), Lőrinczy Attila (Szolnok, kölcsönbe), Marku Kristi (Flamurtari Vlore)

  Érkezőként felmerült: Michele Paolucci (nem tudtak megállapodni), Lőrincz Norbert (FC Bihor), Hajdú Ádám (MTK – visszatért a kék-fehérekhez végül)

  Távozóként felmerült: Prosser Dániel (Reading), Kemenes Szabolcs (?), Anatolis-Alexis Sundas (ZTE)

  Diósgyőr

  Érkezett: Elek Ákos (Csancsun Jataj)

  Távozott: Bősz Levente (?), Takács Tamás (DVSC)

  Érkezőként felmerült: Vanczák Vilmos (Sion), Nagy Dominik (FTC)

  Távozóként felmerült: Miroslav Grumic (Újpest), Senad Husic (Sloboda Tuzla?)

  Vasas

  Érkezett: Szivacski Donát (Siófok, kölcsönből vissza), Kire Ristevski(Macedónia), Korcsmár Zsolt (Greuter Fürth), Christian Müller (Arminia Bielefeld)

  Távozott: Kenesei Krisztián (III. kerület), Lázok János, Vojo Ubiparip (mindkettővel szerződést bontottak)

  Érkezőként felmerült: Igor Morozov (klub nélküli, próbajáték, elküldték), Illias Ignatidis (GS Kallithea FC), Kocsis Gergő (Puskás Akadémia)

  Távozóként felmerült: –

  Puskás Akadémia

  Érkezett: Zsidai László (DVSC), Forró Gyula (Újpest), Filip Pajovic (Videoton, kölcsönbe), Geoffrey Castillion (DVSC, kölcsönbe), Karol Mészáros (Slovan Bratislava), Dmytro Lopa (Metaliszt Harkiv), Vjacseszlav Csurko (Sahtar Donyeck)

  Távozott: Spandler Csaba, Pintér Bence (Csákvár – kölcsönbe), Tischler Patrik (Videoton, kölcsönben)

  Érkezőként felmerült: Németh Márió (Haladás)

  Távozóként felmerült: –

  Békéscsaba

  Érkezett: Takács Péter (Mezőkövesd), Vukasin Poleksic (Sutjeska Nikšić), Matus Paukner (FC Nitra), Nathan Eccleston (Kilmarnock)

  Távozott: Kertész Tamás (DVSC – kölcsönből vissza)

  Érkezőként felmerült: Máté János (Mezőkövesd), Hudák Martin (Puskás Akadémia)

  Távozóként felmerült: Szilágyi Péter (Balmazújváros), Bagi István (Kisvárda), Laczkó Zsolt (külföld)

  fotrás: http://www.csakfoci.hu

 6. Ha abból indulunk ki, hogy a Sopron elleni meccs volt a főpróba, akkor a Haladás ellen marad a 4-3-3, Botival a szélen. Elég fura, hogy addig szinte végig a 3 belső védőst erőltettük, a főpróbán meg újra a 4-3-3-at, persze lehet azért, mert nem találtunk balhátvédet, Szilágyiban pedig nem bízik annyira Rossi. Én maradnék a 4-3-3-nál elsőre, aztán 1-2 meccsen ki lehetne próbálni a 3-5-2-t pl egy FTC ellen.

  1. Én is tartanám a négyvédős rendszert, és nem csak a sikertelen igazolások miatt. Rossi a Juve miatt próbálkozhat ezzel, de amire az a keret alkalmas (a szélső védőikkel, a belső középpályásaikkal stb.), az nálunk messze nincs meg. Azért ott Pogba a Hidi, legutóbb Cuadrado volt Ikenne-King, a bal szélen meg nem Barzagli vagy Bonucci csinál magából hülyét (kb. ők Baráth megfelelői), hanem a védőnek és támadó szélsőnek is ugyanolyan tökéletes Evra, vagy egy brazil válogatott.. Nem a tudásszintbeli különbség a lényeg, hanem a játékstílusuk nem illeszkedik a mieinkre.

   Szerintem borzalmas ötlet ezt ráerőltetni a kispesti keretre, és nem is csak Rossi ökörsége (azokhoz már hozzászoktam), de Hemipapa szintjéig is felér. Akárhogy nézem, egy kezdőcsapatnyi játékosból vagy 4-5 akadémistánk játszik benne mást, mint amit évekig tanult az akadémián. Látszik, hogy némelyik azt se tudja, mit kéne csinálnia, nemhogy még sikerüljön is neki. Szerintem vagy hozzon az MFA-ra is egy olaszt, vagy az első csapat ne játsszon homlokegyenest mást, mint amit a kerete nagy részét képező fiatalok tanultak.

   Miután képtelenek voltak kinevelni/igazolni egy épkézláb balhátvédet/balfutót, Hajdú MTK-s visszarendelése után kétségbeesésében Rossi is visszanyúlt a négyes védősorhoz. Csak hát a Sopron ellen elég döcögősen ment, és már az első félidőben vissza is állította őket a 3-5-2-re (vagy 5-3-2-re, ahogy tetszik), Kamber visszatolásával.
   Kb. mintha ennek szentelte volna az egész téli felkészülést, arra alapozva, hogy majd csak találunk valakit a lyukas posztra, aztán most, hogy pofára esett, már a korábbi szisztéma se működik. Baráth Boti a 4-es sor bal oldalát még csak-csak megoldotta, de szélső középpályásként végképp sajnálom szegényt, égessenek mást egy ennyire idegen poszton.. Pl. idén még nem igazoltuk le Vidovicsot :)

   1. “idén még nem igazoltuk le Vidovicsot:)”
    – ez tetszett!! :)
    Csak nehogy olvassák az illetékesek is és Isteni szikraként eszükbe jusson :)

   2. ha nem 2.5 sorban írom le (lentebb), akkor kb 99.99%ban ezt írtam volna… :) köszi

 7. Beindult a klubmarketing……!
  Pozitív elsőre! Persze határ a csillagos ég ötletek tekintetében!
  http://www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_i/az-idoseket-es-a-csaladokat-is-varjak-a-bozsik-stadionba-2482627

  -A csapat minden hazai élvonalbeli és Magyar Kupa-mérkőzése a 18 év
  alattiak és a 65 esztendő felettiek számára is ingyenesen látogatható
  klubkártyával,

  -Hamarosan elindul a klub Facebook-oldalán a Meccs Embere Applikáció,
  amely segítségével a szurkolók megválaszthatják a mérkőzések legjobbját.

  – A tervek szerint minden héten kisebb ajándékokat sorsol ki a klub a
  szavazók között, s a legtöbbször megválasztott futballista elnyeri a
  Tavaszi Szezon Legjobb Honvéd-játékosa címet!

  – Nagy ünnepséggel készül a Budapest Honvéd április 2-án, Puskás Ferenc, a
  klub legendájának születésnapja alkalmából a Videoton elleni bajnoki
  félidejében – de hogy pontosan mire, egyelőre titok… Az viszont nem,
  hogy a mérkőzésre érkező első ötszáz Honvéd-rajongót egy-egy szurkolói
  pólóval ajándékozza meg a klub a neves alkalomból.

  1. Ezek szerint tényleg olvasnak minket!? Hatalmas piros pont, amiért megfogadják a jó tanácsokat.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.