Imádom és utálom – kibeszélő és beharang holnapra

Miskolctól nekem valahogy mindig utánamsrácok (=békebeli) hangulatom lesz. Remélem, Kapufa most csak a fotón szerepel és nem a holnapi támadásainkról szóló beszámolóban... (index.hu)
Miskolctól nekem valahogy mindig utánamsrácok (=békebeli) hangulatom lesz. Remélem, Kapufa most csak a fotón szerepel és nem a holnapi támadásainkról szóló beszámolóban… (index.hu)

Imádok Miskolcra járni a hangulata miatt. Vasgyári vöröstéglás munkáskolónia, önnön gigantikus romjába meredt egykori kohászati művek, az utakon át-meg átívelő fura csövek, vezetékek, szellem-gyárépületek, elég arra a brutál silóra gondolni, ami a DVTK-centerpályáról is jól láthatóan mered valahol a stadion mögött a messzeségben. imádom a régi Dósgyőrt a faszéntüzelésű kis házaival télen és a gyerekkorom habgulatával tavasszal meg nyáron. És imádom a Majláth vállalható lakótelepét, a toronyházak mögött festményként feszülő Bükk-háttérrel, imádok a Papírgyár mellett sétálni és amíg sörözhettem, imádtam beülni a Gyertyánosba a villamos mentén, és inni a klasszik magyar házisört a sörreneszánsz előtt, utána pedig a banánnal meg csokival bolondított jasszos söreiket… a csokis barna cucc tényleg jó volt. És imádok vizitálni Tamás barátomnál, aki itt él és holnap is meglátogatom. (Csak Luca ne akarjon velem megint bújócskázni, mert a csütörtöki foci után rendszeresített beállt derekam most nem örülne ennek.)

És utálok meccsre járni Diósgyőrbe. Amikor igazán kellett volna járnom, mert lett volna értelme, még kicsi voltam, és oktalan, a ’93-mas fiesztát így itthon, TV-n keresztül élhettem át. Azóta meg, mióta rendszeres meccsrejáró vagyok idegenbe is, hát kaptam itt már ki a csapattal télen, szétfagyva, és nyáron, szétsülve, érdemtelenül Rossival és megérdemelten az ostoba Vérhóddal, késtem le első félidőt Supka alatt és akartak megverni helyi zsurnaliszták a sajtóban mikor Dél tizenegyese után túl magasra ugrottam a székemből 2012-ben, állt alattam a lelátón Faggyas Milán és fölöttem makukázó (szotyizó, helyi dialektusban, a szerk.) helyi zsírczukk, néztem itt meccset egyedül a főlelátón, vagy Tamás barátommal a sajtópáholyban, de még a kispadunk előtt a pálya szélén is, míg Simon Gabi bá el nem takarított onnan, mert “Sisa tréner nem lát tőlem”.

Volt itt minden, emberek.

Csak győzelem, az nem. Az még egyszer nem akart összejönni. Egy csoffadt sisás 0:0 a maximumom, ahol a legemlékezetesebb dolog az volt, hogy egy új ifi tűnt fel a padunkon (végül nem állt be), egy pattansos, szeplős, vörösesbarna, hosszú hajú srác. Hidi, ízlelgettük a nevét Lovifotóssal, aztán mentünk a helyünkre a szögletzászlóhoz.

Győzelem, az nem. Az még sose.

Úgyhogy Miskolcot imádom és gyűlölöm, szeretem és utálom egyszerre, az egyetemi évek és a fiatalságom legszebb kirándulásai, ökörködései, Borsodizásai versus a legfontosabb szabadidős énem legcsúfabb szenvedéseivel.

Holnap mégis megyünk Apuval, végül is itt az előtavasz, vagy mi, Tamás meg odalenn, és vár a már három sráccal (akiből egy lány, a Luca, lásd fenn), és érzem, hogy ez jó élmény lesz, a csapattól függetlenül.

Mondjuk az igazi az lenne, ha… de majd kiderül.

Innentől tietek a pálya, holnap lehet itt hőzöngeni, drukkolni, örömködni, nyüglődni. Hajrá!

Én meg addig elmélkedek tovább azon: de kár, hogy elmúltak az egyetemi évek, a gyerekkor legkülső peremeként….

“Imádom és utálom – kibeszélő és beharang holnapra” bejegyzéshez 130 hozzászólás

 1. Most értem ide, és null-kettő?! Gondoltam, hogy szopóroller lesz ez, de tényleg ennyire gyengék vagyunk?

 2. A kezdőcsapatot látva mindenki tudta, hogy ez lesz, csak az edzőnk nem.

 3. Ilyenkor nem bánpm, hogy ritkán kerülünk képernyőre, nem kell nézni ezt a sz@rt!
  Supkának volt igaza Vernessel kapcsolatban! Már a Hali meccs után is írtam, nekünk nem előre, hanem hátrafele kell néznünk (igen erőteljesen)!

 4. Most már végre megverhetem Vernest, vagy még mindig nem szabad?

 5. Tudom, hogy többen nem értetek egyet, de többet kellene játszatni Kinget! A köcsög riporter meg bekaphatja a nyújtott páros lábas hangulatkeltést.

  1. Összességében is szánalmas a sajtósegédközmunkás “riporter”!

   1. igen és azt sem vágom, hogy hol olvasta Kóóman nevét hosszú “Ó”-val… bár mondjuk tök mindegy… dislike az egész…

  2. korábban is és a felkészülési meccseken is jól nyomta King,helye kellene hogy legyen a csapatban

 6. Prosser is mit hagyott ki..akár az ötösig vihette volna,ehelyett kapkodva egyből lő,de fel sem néz…a kapu közepén álló kapust sikeresen eltalálta.Baráth Boti meg nagyon hiányzik hátulról.

 7. Pedig még emberelőnyt is adtak nekünk ezzel a Komannal… de még emberelőnyben sincs esélyünk.

  1. Egervári felépítheti, ebben jó.. Hasznára válhatna a magyar focinak

  1. Lesre futott a társ és azt megtanulta, hogy ilyenkor nem passzolunk neki.. utána meg szerelték, nem csak az ő hibája..
   és közben visszajöttünk a meccsbe Bobál harcosságának köszönhetően! :))

  1. gyorsan lekapták a lassítást,de ha az indítás a másik oldalra megy akkor Eppel tök egyedül vihette volna

 8. Biztosra veszem, hogy Kassai ezzel a sárgahadjárattal amit folytat, valakit kiállít a végén tőlünk.

 9. Bazdmeg, állítottból képtelenek megfelelő helyre ívelni a labdát. Mi a retkes kuksimat gyakorolnak órákon át edzésen???

 10. Nem érdemeltünk pontot és ez sztem főként Rossi túlvédekezős kezdőjének köszönhető. Vernes elmehet a f@szba

  1. ……bejött, hogy “sok sikert kívántunk neki a további karrierjéhez” !
   Köszönjük ezúton is a sasszemű döntéshozóknak!

 11. Állandóan második félidőzik Rossi barátom… miért nem veszi már észre végre, hogy abból soha az életben nem jön ki semmi jó, mikor csak beállunk védekezni???? Ez ellen a fostalicska Diósgyőr ellen a szünet utáni cserékkel máris jobbak voltunk. Mi a faszomnak kell 8 emberrel védekeznünk, ha egyszer nem megy???

 12. Számomra ezzel a meccsel ismét igazolta Vernes hogy nem elsö osztályú játékos. És ami nagyobb baj hogy Rossi is sokadszorra igazolta mennyire kutya edző.

  1. azért Rossit ne kutyázzad már légyszíves,volt már vele sok jó meccsünk,benne jó pár nb1-es rangadógyőzelemmel is

   1. Igen ez lehet……de nem a taktikai érzéke miatt nyertünk néhány nagy meccset hanem szerencse vagy néhány játékos kiemelkedő formája miatt.
    De kérdezlek milyen edző az aki játszatta Jobot egy évig,beállította Manchinit bajnoki meccsekre, totális életképtelen védekező taktikával játszatja a csapatot évek óta, eltűri szintén évek óta a mezőny leggyengébb kapusát a gólvonalon…….jegeli Prosszert évek óta és üvöltözik a játékosokkal. De tovább megyek az az érzésem (nem állítom!) hogy néhány játékos kőkeményen papír alapon játszik és ezt aki csak egészen kicsit ért a focihoz, esetleg játszott is valaha az nagyon is jól látja! Márpedig a maestro állítólag seria a-ban nyomta hosszú évekig tehát fogalmának kell lennie erről mégis kisebb megszakításokkal hétről hétre ott vannak a csapatban. Tele van a hócípöm azzal ami a szeretett klubomnál folyik évek óta…..ott nőttem fel a nyolcvanas években és nehéz végig nézni ilyen meccseket mint a mai is. Úgy hogy hagyjuk ezt a Rossi istenítést mert nagyon nem érdemli meg. Tehetségtelen kokler. Boccs
    Ma Vernest le kellett volna rántania a második gól után azonnal……nem büntetésből hanem azért mert látszott rajta hogy meg van zakkanva a hibájától.

 13. Vernes takarodj !!!! Kamber a vénember megy harcol gólt rúg semmi kispesti kötödés de még is megy megy megy a többi meg kullognak lagymatag futkosás . Hidi meg a többi fiatal nem szégyeli magát? Na jó bobál szokás szerint jó volt de a többi. Katasztfofa 9 pont mi meg szép tavasz.

 14. Szuribá értékelése a rangadóról:

  “Szurgent Lajos, a Bp. Honvéd korábbi vezetőedzője. – Langyosan kezdett a DVTK, de a Honvédnak sem volt túl ütős a támadójátéka az elején. A hatodik percben mondtam az ismerőseimnek, hogy ezen a meccsen bármi lehet – csak nem volt hozzá elég támadófutball. Eppel egyedül volt elől, nem kapott túl sok támogatást. Utána kicsit feljöttek a vendégek, de szinte a semmiből talált egy gólt a DVTK, majd egy futsalos találattal a másodikat is megszerezte. A második játékrészre jól jött ki a Honvéd, a két csere segített, olyan védőt hozott fel Rossi, aki többet lépett be a támadójátékba. A Diósgyőr és a Kispest is ziccereket rontott. A végén bátortalanabb lett a hazai együttes, kettő-egynél kicsit meglepődött, hogy még bármi lehet, de olyan támadásvezetés, amiből igazán egyenlíthetett volna a Honvéd, nem nagyon volt. Összességében az egygólos DVTK-siker szerintem megérdemelt, jobban akarta a győzelmet a hazai együttes.”

 15. Egész jó eredményt értünk el NB2-NB3-as játékosokkal (pont a
  középpályánk az NB3-as), komolytalan felállással (direkt nem taktikát
  mondok), komolytalan igazolásokkal Délczeget lecseréltük Délczeg II.-re
  (Eppel).
  90 perc alatt a gólon kívül egy helyzetet tudtunk kialakítani.

  1. Eppelnek adjuk meg az esélyt, nem hiszem, hogy két meccs után már temetni kellene.

   1. Igaz csak két meccs, de amit csinált (az az, hogy nem csinált) abból látszik, hogy nem NB1-es szint, gondolom azért tudtuk leigazolni mert az ára sem NB1-es.
    Ráadásul eddig tényleg -1 pontot hozott a jelenléte.

 16. A Vasas kapott egy büntetőt meg előtte ember előny. Minket akarnak kiejteni. Az ,hogy kikaptunk most a Diósgyőrtől az a Haladás mecsnek is a hozadéka. Soha nem tudjuk meg, hogy mi lett volna ha játszik Holender, Youla. Úgy érzem nagyon nagy bajban vagyunk.

  1. …..és a nyugdíjból visszahívott Ferenczi harcolta ki és szerezte a gólt a Fay utcában!

  2. Baráthal,Youlával és Holenderrel ez egész más meccs lett volna,utóbbi kettő kifejezetten jól mozgott a téli meccseken.
   A Vasas szerintem gyenge,a Csaba mellett ők fognak kiesni.

    1. oda-vissza vert minket a Vasas :)
     annyira azért nem “gyenge”, legalábbis velünk szemben!

     1. Mind kétszer mázlival.Első meccsen Youla hagyott ki tizenegyest,reálisan ikszes meccs volt.Az őszi utolsót,reálisan nézve,gólokkal kellett volna nyernünk,a harmadik ziccert lőttük csak be,majd utána Youla vagy Prosser eldönthette volna a meccset egy második góllal.Ehelyett egy félig ajándék 11-es,majd Youla nagy hibája a mi kapunk előtt (egy kiguruló vagy Kemenes által felszedett labda lett volna,de Youla feleslegesen és rosszul ért bele,ami Vasas játékos elé pattant.)

      Ha ezt a két meccset nem számolod,akkor 11 ponttal többet szerzett a Honvéd a Vasasnál a többi csapat elleni meccseket nézve.Ez azért elég beszédes adat.

      1. A mániátok ez a mázlizás. Olvasd vissza, amit leírtál, ez szerinted balszerencse, vagy megérdemeltük a vereséget, amiért egy csomó baromságot csináltunk?

      2. Mondjuk nem csak mázli, hanem egy olyan csapattal találkoztak akik így tudnak focizni mint mi, hogy a ziccereket sem tudjuk berúgni.

      3. oké, de a 6 pontot csak oda könyvelték :)
       Mikor lesz már nekünk is akkor ilyen “mázlis” meccsünk?

      4. Egy tényadatra,hogy lehet írni hogy önámítás…——11 ponttal többet szerzett a Honvéd a Vasasnál a többi csapat elleni meccseket nézve.Ez azért elég beszédes adat—.Igen,ez egyértelműen mutatja,hogy jóval erősebbek vagyunk a Vasasnál.Például a Vasas kétszer kapott ki a Debrecentől (múlt héten 4-0 Debrecenben),míg a Honvéd Debrecenben 0-0-át játszott,Kispesten meg egy balszerencsés 3-3-at.

 17. Nem fekszünk jól, de szerintem ez azért így túlzás, mármint az összeesküvés-elmélet. Látod, vakok a sporik, Kassai is. A harmadik góljuk sem tűnt lesnek, Vernest megállították lesen saját térfélről. Sajnos főként bennünk van a hiba, de kiesni akkor sem fogunk, ha végig pechesek vagyunk a bírókkal.

  1. Úgy legyen, hogy ne essűnk ki, de ahhoz a Vasast vernünk kell. Sajnos Eppel nem Youla színtű csatár, de még Hollender sem. Kinggel kellett volna kezdeni ,Szilágyi nagyon gyenge. Remélem a Vasas ellen mindenki felépűl. Az FTC-t fogadjuk. Miközben a Vasas a Pakshoz megy, 4 pont jelenleg az előnyünk. Aztán őket fogadjuk, ott sok minden eldől, de attól tartok addig a Paks leadja nekik a három pontot. Nekünk meg az FTC ellen nem sok sanszunk van…..

    1. Kössz még az egy pont is sokat érhet. Ezért lett volna jó legalább egy döntetlen most is….

    1. Mikor megtudtam, hogy a Haladás a Vasas ellen játszik. Gondoltam, hogy ez lesz. Nagy szerencsével meg miegymással nyertek ellenünk….ebből is a Vasas profitált.

     1. Az a baj, hogy amíg 0-0 volt, vagyis akart focizni a Haladás addig jobb volt, utána meg engedte nekünk, hogy próbálkozzunk, és kivédekezte némi szerencsével.

      1. azért Youla ziccerénél,0-0-nál ,csak imádkoztak a védőik

       1. Igaz, de ezen kívül meg semmi, ráadásul élőben lesnek láttam, majd itthon próbáltam megnézni többször, talán nem volt.

     2. Jaja, a Hali leadta a pontot, nehogy második legyen. Ne viccelj már…

      1. Ezt így nem mondtam. Csak azt, hogy a Vasas profitált belőle és a játékvezető is tudta a dolgát. Most meglátta a szabálytalanságot, még ha lehet nem is volt…..

 18. “Sokadszor kérdezem: az akadémián csatárokaz – igaziakat! – miért nem képeznek?+

  Talán kellene a kapusedző mintájára egy “csatáredző” egy Kovács Kálmán mondjuk heti 2-3 alkalommal azt hiszem még Ingyen (klubtulajdonosok kedvéért leírom mégegyszer Ingyen) is eljönne tanácsokat, ötleteket adni!

  1. Nem az edzőkön múlik, nekünk nincsenek NB1-es focistáink, nekik meg van egy kettő, ez pont elég is volt, és még olcsón megúsztuk (mondjuk magamat cáfolva Rossi azért mehetne).

   1. Azért az edzőn is múlik! Igaz, hogy ma kikaptak, de nézd meg Csertőit egy noname társaságból mit hoz ki évek óta!

   2. Azt elismerem, ha ugyan ezekkel a csatárokkal, ugyanezekkel a védőkkel lenne egy komoly középpálya, minőségi irányítóval akkor lehet máshogy beszélnénk ezekről a játékosokról (bár Eppel akkor is Délczeg II. maradna), de ilyen a foci, lásd Botkát milyen volt Kecskeméten és milyen most ebben a csapatban, nem véletlen nem hívják már a válogatotthoz (csodálom, hogy a 21 évesekhez behívták).

    1. És még egy dolog, kinevelni a tucatból nem lehet minőségi irányítót, ha lenne ott tehetség akkor azt lehetne nevelni, sőt kell is, de tehetség nélkül nem lehet.
     Jó focistához kellenek: tehetség, munka (edzés, jó edzés), mentalitás, szorgalom, szerencse és semmi több.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.