Egy Hali gólra a csodától, de a telet Hanta így is végigálmodozhatja

fotó: Babar-1909foto.hu, paint-terror: RW, ha Hanta lecseréli a képet, kinyírom

Ha valaki azt mondja nekünk a szezonkezdetkor (akkor épp összesen egy Hajdú- és Gróf-igazolással a tarsolyunkban), hogy csak gólaránnyal maradunk le az őszi idény végén a félszezon-bajnoki címről, körberöhögjük. Ehhez képest 5 fordulóval ezelőtt már növekvő étvággyal azt mondtuk: az utolsó 5 meccset be kell húzni. Paks kivételével be is húztuk. És ha ma egy csoffadt Stef Wils fejes mondjuk, bemegy a 90. percben Sopronban a fehérvári hálóba, őszi bajnokok vagyunk. Így „csak” másodikok. Megáll az ész.

Távol álljon tőlem bármit elkiabálni vagy buta önámításokkal teletolni a posztot, Őszintén szólva már Hanta beharangjától, meg a múlt heti gyirmóti beszámolótól megposszantam: még viccből se kiáltsuk ki magunkat bajnokesélyesnek, maradjunk inkább az árnyékban, a surranó pályán, más sem hiányzik, minthogy a játékosok és mi is elhiggyük, hogy itt lehet valami, aztán annál keserűbb az ébredés. Klasszikus RW tudom, de én már csak ilyen vagyok.

Aztán az intő jelek folytatódtak. Ábel mester már azt magyarázta meccs előtt a korlátnál, hogy őt Gyirmóton szinte megszállta valami, mikor kifutott a csapat a második félidőre, hisz „itt tizenegy vörös-fekete mezes srác megy a bajnoki címért”. Aztán persze gyorsan hozzátette a jó Loctite, hogy „persze csak 1 másodpercig éreztem ezt, aztán megláttam Darkot”, de ha már ő is szentimentáliskodni kezd, ő, a bohócliger trollok ajatollája, a szarkazmuspápa, a Korzó Dr. House-a, akkor baj van, ott a világ kifordult a sarkaiból. Megjegyzem, legutóbb 2013 tavaszán vallotta be, hogy izgul a csapatért és nem csak röhögni jár ki. Jelzem, akkor bronz lett a vége.

Tesóm ellenben engem gyalázott permanensen, mikor kifejtettem neki a hanta-frázisokkal kapcsolatos félelmeim. „Ne szarj állandóan Atesz, mindig ezt csinálod, így nem lehet!!! Az Atletit is végig sírtad 2014 tavaszán, hogy kipukkadnak,nem pukkadtak. Nyilván mi is ki fogunk, de nem kell előre sírni, menjünk, élvezzük a meccset meg majd a tavaszt aztán lesz ami lesz.” [Hozzáteszem, Faterhez képest sehol sem vagyok, ő már most biztos az év végi 6.-8. helyünkben, és persze „a Kövesd is le fog minket ma verni”, nem tudom, Apu szerint hova mennénk esélyesen, talán az ugandai U6-os válogatott ellen, ha ott sok a sérült].

Elnyúló megfázásomból épphogy épülgetve felfele a gyepet pásztázom a törzshelyünk mellől, ahova már hetek óta nem férünk oda rendesen, mert a lassan, de biztosan gyarapodó (igaz még így is csak röhejes létszámra a régi időkhöz képest) nézőszám egyre hátrébb taszít minket az állóhelyi alaphelyünk felől. A többiek kezdésre toppannak be. „Na, jellemző, bajnoki címért megyünk, erre már azok is megjelennek, akik évente egyszer járnak ki” évődik felénk Fanta úr, Ábel fancy értelmiségi korzósnak öltözött ma is, Gyuri úr pedig egy Kamber GYURI feliratú mezben büntet, a drága! A trógerek pedig Pintért húznak, zseniálisan imitálva a derék ex-szövkap legendás ööö-ööőőőő-öööőőőőő-zését. Ábel ettől örömében már capoeirázik mellettem, kezdődhet a meccs.

Az első félidőben kéjesen mosolygok Bozsik Péter szakkommentátor tegnapi jóslatára visszagondolva: „Nos, a Honvéd-Mezőkövesd, ott nem egy gól lesz, élvezetes, fordulatos játék, a forduló legjobb meccsét várom”. Péter, ön nézi a Bohócligát? Élvezetes játék egy Posszi-Pinyő derbin, ’potkívánok…? És valóban, az első 45 perc kínszenvedés, egyedül a ma a szokottnál halványabb Lanza villan egyet és ver egy akkora felsőlécet, hogy zeng a Bozsik. Másra nem nagyon emlékszem vissza, pedig figyeltem. Sebaj, Gyirmóton is a második játékrészben csattant a kispesti ostor, és Proszit melegítteti is a szünetben a tar mister.

Lanza léce: a matyó cerberus “azt se tudja, merre hány méter”. (Babar – 1909foto.hu)

Nos, az a bizonyos ostor most nem akar csattanni. A NAV-Zsóry folytatja alattomos melóját a második etapban is, módszeresen rugdosva-faragva széjjel Eppelt és Lanzát, de a zöldfülű bíró nem fegyelmez. Végül aztán csak kioszt egy sárga lapot a rafkós matyó rajkó csatárnak, aki Maradonát játszva löbböl át kézzel labdát (az amúgy szokás szerint kriminálisan kifutó) Gróf felett, csodás mozdulat, a Pick Szegedtől bármikor elnézném ezt a kínai figurát egy Final Fourban, de ez még foci egyelőre. 10 percre rá újabb felháborítót kezel a skac, a junior bírónk nem meri leküldeni a pályáról. Nehogy má’ könnyű legyen az Élet Kispesten.

Rossi kezdi a cserewerklit, elsőnek Proszika érkezik (csodáltam, hogy nem kezdett, gyanítom taktikázott vele Marco kispadvezér, hogy majd a lefárasztott matyó védelemre küldje rá, s lőn) Kingecske helyett, és szoftosan kezd is felpörögni elöl a show. Többen körülöttem Eppelt tippelték lecserélendő arcnak, én azonban kitartok: tényleg nem megy ma a Marcinak, de a Vasas ellen is a végén villant a srác. Fenn kell hagyni! És igen!!! Érkezik a pontos beadás jobbról, Eppel emelkedik, üres a kapu azon jobb sarka, ahonnan az előbb még épp lehúzta Lanza szép szabiját az éber Tujvel, és most üres is marad az a sarok, mármint nem lesz tele Tujvellel, csak a labdával Marci bólintása után!!!! Eppel extázisban rohan ki a korzó felé, mi egymás nyakában, ha látna minket Faragó Richard riporter, élvezkedve ordítaná az éterbe trademarkos „óóóóóóóriássssssi”-ját.

Még 20 perc, nem igaz, közben Hanta átmegy önjelölt körkapcsolásba, kiderül, a Vasas ég Pakson, másodikak vagyunk, emberek!!!!!! A Hali meg ikszre áll a Vidi ellen, ekkor esik le, ha találnak még egy gólt, bakker, még a végén őszi elsők leszünk??? Most már én is üvöltök Pinokkió Janival, nem csak Ábel, ez nem jó ötlet amúgy az elmúlt egy hét torokállapota után, elég Horváth Charlie-ban tolom, de le van ****va. Rossi közben belekezd a Diego Simeonézásba, lehozza Eppelt és Lanzát, jön Bobál és Nagy Geri, csak gólt ne kapjunk, mert minden kreatív, gólveszélyes arcot lekap lassan a talján, bakker. De a Mezőkövesd felé mintha ma Nagy Viktor vízilabdakapus mutogatna, hogy „nem, ma nem, MA NEM…”, még Strestik is elhibázza a tőlünk kapott kapu előtti kavarodásbeli ajándéklabdát, ezt leszámítva Lovrics, az ősszel ihletett formát futó Endi és Kamber hibátlanul takarít, Filip is jól segít hátrafele. Elöl pedig Prosser parádézik, Koszta sem fárad, ha kicsit higgadtabbak vagyunk, le is rendezhetnénk az egész meccset, de nem, a mai nap izgalmakról szól.

Egészen a 93. percig. Akkor vége.

A Hali nem lőtt újabbat, maradtunk másodikok, jobb is így, ráadásul így is épp eleget foglalkozik majd velünk a média a télen, hogy összezavarja a srácok fejét. Bár ne lenne így, és maradhatnánk az árnyékban. A csapat meg együtt. De erről bővebben majd a hamarosan érkező szezonelemzésben.

Most legyen elég a vastaps, alattunk 10 sorral pacsi-rengetegek, Apu levadássza Kingecskét, tartunk tőle, hogy egyből hozza is haza zsebben őt a téli szünetre; Pinokkió egyenként ölelget mindenkit; Rossi mosolyogva integet; a trógerek ismét megööööőőőőőő-zik Pinyőt, aki egy kedves mosollyal sunyiban kiküld egy kabbe-jelet, hiába, tuskóból nem lesz intarziás műbútorasztalos termék, bárhogy is kenegetjük lenolaj kencével, ennyi. Ábel elfúló hangon rekedtre Darkozza magát, Hanta a hétfőt várja, hogy végre egyszer ne rajta röhögjenek Kispestiként a munkatársak, P. Salvatore barátunk elszántan tekint a jövőbe, és osztva Öcsém nézetét, „nem beszarni, ennek a csapatnak nagyot kell menni” ukázzal árazza be a tavaszt. Majd csöndben hozzáteszi: “ez lenne az első bajnoki címem, én pont lemaradtam a ’90-esekről“. Legszívesebben megölelném.

Nem tudom, nem tudom…nem beszarni… Én be vagyok szarva. De az, hogy nem a kieséstől, hanem egy rég ismeretlen érzéstől, az megfizethetetlen. Minden másra ott a Groupama Aréna. (Sajnos MK-nyolcaddöntőre is). De akárhogy is, srácok, 2011 óta nem volt ekkora őszünk. Akkor elbasztuk a telet. Most ne tegyük ezt meg. Csak ennyit kérek. meg egy szép tavaszt. Meg… Meg most állj le, RW. Szép volt, fiúk. Második hely. Gólaránnyal. Asszem még nem fogtam fel. Ejj, de rohadt messze az a tavaszi nyitány.

Ideje elzúznom aludni…

 • Pingback: Egy Hali gólra a csodától, de a telet Hanta így is végigálmodozhatja | Zongoracipelő()

 • Kicsipest

  Tényleg szép ősz volt, bízzunk egy dicsőséges tavaszi hadjáratban! Még a Fradi pályán kellene megtanulni nyerni!
  Jövőre tényleg jó lenne, ha az új stadion építését is elkezdenék, megérdemelnénk mi is egy újat!
  http://www.csakfoci.hu/magyar-foci/nb-ii/96284-uj-edzopalyak-szauna-jakuzzi-fotok-a-megujult-zte-arenarol

 • Vércsoport: XIX+

  http://www.m4sport.hu/2016/12/10/a-dobogon-telel-a-honved/

  valaki utananezett mar, hogy mikor voltunk teli szuneteleni masodik helyen,de elsohoz kepest azonos pontszammal? szerintem ilyenre evtizedek ota nem volt pelda…

  CSAK!

  • Balázs Németh

   2007-2008-as szezon rémlik, amikor talán 1 ponttal voltunk lemaradva az elsőtől

   • Vércsoport: XIX+

    igen,az nekem is megvolt,de most meg jobb a helyzet :)

 • László Papp
  • Granero

   Jé egy jó cikk egy futbll meccsről!

 • Balázs Németh

  Mindig nagyon jó, de most különösen fantasztikus érzés Honvéd szurkolónak lenni :) egy góllal megérdemelten nyertünk. Gratulálok a fiúknak és a szurkolóknak is, szép fél év volt, csak így tovább tavasszal is :)

 • VirágPeti

  Köszönet minden játékosnak, a szakmai stábnak és Hemingway úrnak ezért a nagyszerű őszi szezonért! Fantasztikus a csapat, tartsuk egyben ezt a gárdát!

 • honved77

  SZép volt fiuk!!!!!!Grat.mindenkinek!!!!!CS.A.K

 • medvepuszi

  Ma hajnalban, munkába menet az Árpád-hídnál, most hazafelé 4/6-oson futottam össze Kispest-sálas kollegával. Kezdünk divatba jönni, csak mondom

  • szentike

   Én Veszprémben hordom! Nem divatból :)!

 • Csaba Horváth

  Gratulálok a Csapatnak, Rossinak és köszönet Hemingwaynek, hogy ideális körülményeket teremtett. A Tábor előtt meg hatalmas respekt, hogy egész ősszel rendületlenül támogatták a Csapatot!! :)

 • Eriq

  Már megint milyen összefoglalót adtak le a Góóólban? Uccsó 10 percben volt vagy 3 kontratámadásunk, amiket Prossi elpuskázott.

  • Escape

   Csakugy mint a szandekos kezezés a kövesdnél amiért a spori “elfelejtett” lapot adni

  • VirágPeti

   Ááá, összeesküvés elmélet :). Nem volt szándékos tőlük. Az első tavaszi adásban majd elnézést kérnek és utólag leadják.

 • Thibby

  Lanzát vinnék az oroszok….és a szerbek is az NS szerint. Ennyit az álmodozásrol.

  • Csaba Horváth

   Nem tudom, hogy jó döntés lenne-e neki a váltás. Ebben a bajnokságban magyar bajnok és könnyen magyar gólkirály is lehetne, és az annyira vágyott EL indulást is simán elérheti. Arról nem beszélve, hogy itt hatalmas tisztelet övezi, egy szerb v. orosz bajnokságban meg kezdhetne mindent elölről…szóval én nem látok nagy rációt a távozásában, pláne hogy egyébként is 3 éves szerződése van…talán jővő télen vagy azutáni nyáron van realitása a távozásának, ha még pénz akarnak belőle látni.

  • VirágPeti

   Mocskos újságírók már keverik a szart. Elültetik a kétséget a szurkolókban még akkor is, ha semmilyen stádiumban nincs még az ügy. Lelki hadviselés, mert utálják, hogy végre eredményesek vagyunk. Felszítják a tüzet, ötletet adnak, hátha lesz belőle valami, és gyengül a Honvéd.

  • belos

   Szerintem most ő nem akar elmenni innen, látszik, hogy végre élvezi a focit. Meg a másik, hogy az Öreg csak sok pénzért adná, annyit meg nem fognak adni érte.

 • Triton

  Lentebb többen külön, köszönetet mondanak Hemingway úrnak. Nem akartam ünneprontó lenni így eddig nem jeleztem, hogy nem értek velük teljes mértékben egyet. De, most a Lanza ügy miatt mégis szót emelnék. Nem érzem, hogy külön köszönet járna Hemingwaynak, mert a csapat jelenlegi keretét, inkább köszönhetjük az új szabályozásoknak, mint a klubelnöknek. Nem mondom, hogy soha semmit nem tett a Kispestért, de talán nem eleget. Igazából a jelenlegi helyzet is olyan, hogy inkább pontot veszítsünk, mint pénzt!
  De ígérem, hogy földig hajolok előtte, ha rám cáfol, és nem adja el Lanzát busás haszonért és együtt tartja a jelenlegi keret magját. Igen, lehet, hogy ehhez több pénzt kell kiadni, lehet, hogy lesz olyan játékos, aki csak több pénzért maradna. De, most van egy kis remény, hogy a befektetés megtérül egy nemzetközi kupaszerepléssel.

  • VirágPeti

   Én voltam az egyik, aki kifejezte a köszönetét. Nagyon sokat bíráltam őt, de úgy fair, ha az ember a dícsérettel sem fukarkodik – pláne nem a köszönettel! – amikor annak van itt az ideje. Értem amit mondasz, és abból a nézőpontból (mlsz szabályozás miatt játszanak a fiatalok), talán igazad is van. Én személy szerint úgy gondolom, sokat tett a Papa azért, hogy visszahozza Lanzát, és bizonyára nem volt könnyű, biztos a zsebbe is bele kellett nyúlni mélyebben, plusz okosan kellett csinálni, nehogy más halássza el. Emiatt mindenképp köszönet jár neki – szerintem. Illetve azért is, mert egy pozitív tendencia állt be a klubvezetés és a szurkolók közti viszonyban. Ez nem tudom, kinek-minek az érdeme, de jó érzés, hogy egyre többször cseng egybe a klub (hivatalos) véleménye és kommunikációja a szurkolókéval. Egyre többször konfrontálódik a Papa az érdekeink védelme érdekében. Ezt régen nem tette. Ez nálam hatalmas piros pont, hogy elkezdtünk kiállni magunkért. Abban is igazad van, hogy ismét egy kihívás előtt áll a vezetés azzal, hogy együtt tartja-e a keretet a télen. És mint látjuk, a szarkák máris elkezdték a támadást és próbálják szétbontani a csapatot (Lanza iránti érdeklődésre gondolok). Ez nagy kihívás, és lehet hogy lesz még a télen több ilyen is, más játékos irányában is. Ha ezeket kivédi a Papa, és marad együtt a keret, akkor azt hiszem valóban megérdemel majd mindenkitől egy hatalmas köszönömöt.

   • Triton

    Tulajdonképpen egyet értünk! Valóban, az utóbbi időben voltak pozitív változások, ez tényleg előremutató, és jó dolog! És akkor ezen ne múljon én is kimondom köszönet érte!
    Csak arra próbáltam célozni, hogy majd most kiderül, hogy Lanza a csapaterősítés miatt került hozzánk, vagy csak pusztán üzleti megfontolásból! Persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy soha ne adjuk el Őt, vagy bármely más játékosunkat, mert annak ugyanúgy nem lenne értelme, mint a korábbi játékos politikánknak! Én csak azt szeretném, hogy ne a játékosok adás vétele legyen az első, hanem az eredményesség!

    • VirágPeti

     Hatalmas csalódás lenne számomra, ha most nem ismerné fel, hogy a jó szereplés (értsd: minimum bronz, de akár arany is!) olyan kézzelfogható közelségben van, mint a Heminway-érában még soha. Nyomorult 14 forduló, a téli szünettel együtt mennyi az, 5 és fél hónap? Csak ennyi időre kell félretenni az “üzleti érdeket” és lehúzni a redőnyt és kitenni a “Senki nem eladó!” táblát! Ha a téli átigazolás szezonban kivédekezi a Papa a kufárokat, és együtt marad a keret, akkor kívánom neki, hogy kapjon szobrot Kispesten :).

     • Döme Sanya

      Mindenki eddig azért hullott ki a nemzetközi kupákból mert rögtön kiárusított és bevásárolt.
      A régiek nagyon hiányoztak, az újak meg 2 hónap mire beváltak, ha egyáltalán beváltak. Ráadásul nem is biztos, hogy jobb volt az elődjénél. Csapat meg sehol sem volt. Ha kupába indulhatunk ne essünk ebbe a hibába.

     • Escape

      ne viccelj már
      Azért hullottak ki a magyar csapatok mert kiárusították a játékosaikat?
      a lassu játék, rossz mentalitás volt az ok, minden esetben. És az is lesz.

      ha egy top csapat egész évben gyenge ( magyar) ellenfelek ellen focizik, akkor nem tudja felvenni a nemzetközi foci sebességét. Sem futásban, sem gondolkodásban. Soha!
      Ezért esünk ki, és fogunk is mindig.

     • Döme Sanya

      Azért a fradi ezt a szar mezőnyt utcahosszal verte, majd a maradéka, kikapott az albánoktól.
      Azért nem annyira szar ez a mezőny.

     • VirágPeti

      És akkor pont nem az lenne a megoldás, hogy szűnjön meg az a mentalitás a kluboknál, hogy kiárusítanak? Mitől lehetne jobb/gyorsabb/szebb az enbé 1 szerinted? Szerintem attól, hogy EGYRE TÖBB erős csapat épül, és az emelesz is és a klubok is hagyják egymást élni, nem vásárolgatják fel a nagy halak a kisebbektől a jókat. Kell egy erős fradi, újpest, honvéd, vidi, vasas, mittudomém, egy erős bajnokság. Arra ne várjunk, hogy a nyugat majd odaenged a BL/EL közelébe, mert évről évre csak bebetonozzák maguknak, hogy tőlük országonként 3-4 csapat indulhat, ebből a régióból meg nagy kegyesen egy-egy, azoknak is már a 64 között vagy hol be kell szállni, a nyugatiak meg mint az urak, fordulókkal később. Hát nekem ebből elegem van! Szemlélet váltás kell itthon, fent is, a tulajdonosok között is, és a szurkolók között is. Qrvára unom már azt hallgatni, hogy itt minden szar. Kezdjünk el tenni róla, hogy jó legyen!

     • VirágPeti

      Ebben tök igazad van, teljesen egyetértünk. Vak aki nem látja, hogy kiárusítani a csapatot kupaindulás előtt, az tuti bukta. Mint ahogy nekünk is az lenne most, az éremesély küszöbén. Búcsút mondhatnánk az álmoknak akkor. Az állandóság a kulcs egy jó csapathoz. Évekig együtt kell játszani, mire lekezdenek jönni az eredmények.

    • Csaba Horváth

     Én is köszönetet mondtam Hemingwaynek is, hisz a kezdeti komoly konfrontálódások után azért egy nagyon kellemes őszt zártunk az irányítása alatt. A Tábor 25 éves évfordulójára tett korrekt gesztus, a szurkolók melletti folyamatos kiállás az MLSZ-szel szemben, Lanzafame leigazolása, ami teljesen ellenmond az elveinek (fizetni egy játékosért).
     Ami Lanzafame eladását illeti neki három éves szerződése van. Most kapna érte mondjuk fél millió eurót. Na de dobogósként (akár bajnokként), gólkirályként, az EL-be való bemutatkozás után vajon mennyit ugrana az értéke? Szóval szerintem egy-másfél év múlva történő értékesítéssel sokkal nagyobbat tudna szakítani. Arról nem beszélve, hogy nincs benne ráció, hogy most, hogy tényleg nagyon léphet a Csapat, most árusítaná ki a legjobbakat.
     Na de mindegy is, pár óra múlva minden ki fog derülni (a chaten). :)

     • belos

      Biztosan nem kapna fél millió eurót Lanzáért. Magyar bajnokság a béka segge alá van beárazva, ennyit egy 28-29 éves játékosért NB1-ből elvből nem fizetnek.

     • Csaba Horváth

      Erről van szó…mi értelme, hogy kapna Lanzáért akkor mondjuk 100millát (mínusz amennyiért megszerezték), miközben ezt a hasznot a bajnokság megnyeresével (vagy akár egy MK-val), és egy jó nemzetközi szerepléssel akár meg is többszörözheti. Egyszerűen nem látok rációt abban, hogy Lanza távozzon. Sem Lanza sem a Klub szempontjából.

     • belos

      Egyetértek. De amúgy szerintem most ők sem. Lanzának kislánya van, szeretik Budapestet, minden jel arra mutat, hogy hosszú távra tervez és itt akar sikereket elérni, igazi vezére lett a csapatnak. Egy orosz vagy szerb kaland azért nagyon kockázatos, minden szempontból. Szerintem marad.
      Arról nem is beszélve, hogy ha az Öreg tényleg komoly áldozatot hozott, hogy idehozza, akkor csak nagyon komoly, nagyon jó ajánlatot fog megfontolni. Olyan meg most nem fog jönni 7 NB1-es gól miatt (amiből 6 pontrúgásból volt).

     • Escape

      “ráció”????
      Hemingway nem ismeri ezt a szót!

      (plusz aki egy kicsit is ismeri, az tudja, hogy neki minden AZONNAL kell. Vagyis ha most azonnal fizetnek érte 100milliot, VAGY ESETLEG, fél év múlva 150 milliot, akkor egyértelmű hogy az ITT ÉS MOST, verziót választja. Mert ő ilyen)

     • Csaba Horváth

      Ráció abban van, hogy Lanza nélkül én nem látom a Csapatot dobogóra esélyesnek, mivel Lanza egy egyértelműen vezéralakká nőtte ki magát. Vagyis nem látok benne nagy üzleti stratégiát, hogy leigazolok egy játékost októberben három évre, majd télen elpasszolom pár tízmilliós haszonnal, kockáztatva ezzel olyan célokat, amit Lanzafame nélkül aligha érhetünk el…vagyis a most 100 és később 150 között azért egy komoly anyagiakkal kecsegtető nemzetközi indulás is van…annyit viszont már lehet nem érdemes kockáztatnia.

 • Eriq
  • Csaba Horváth

   Korrekt nyilatkozat…nagyon szimpatikus srác. :)

 • Döme Sanya

  Grófot meg hagyjuk, a legkevesebb gólt kaptuk. Fiatal és még fejlődhet.

  • laszka

   Grof 28 eves…fiatalnak azert mar nem neveznem…

   • Döme Sanya

    Helyesbítek. Kapusnak még majdnem fiatal.

 • 58914020 .

  Lovric helyére kellene egy jó védő, olyan Tandia – szint, no, meg egy jó alternatíva még a középpályára és nagyjából megvagyunk szerintem.