Na, jó, most durrant el kicsit az agyam így karácsony előtt

PINTÉR ATTILA!

Az gondolom megvan, hogy Pinyő lett a Felcsút edzője. Nyilatkozott is a felcsútiak honlapjának:

“A Puskás név és Öcsi bácsi múltja is kötelez. Tisztában vagyok vele, hogy mit akarnak elérni Felcsúton. Szeretem a kihívásokat, a nagy feladatokat, így nem is volt kérdéses, hogy három évre elvállaljam a megbízást. Nagyon bízom benne, hogy meg fogjuk valósítani célkitűzésünket, ami nem lehet más, mint a feljutás.” (via pfla.hu)

Én meg a falat kaparom.

Hogy is mondta?

A Puskás név és Öcsi bácsi múltja is kötelez. Tisztában vagyok vele, hogy mit akarnak elérni Felcsúton.

Tényleg? Kötelez? Mégis kit? Mégis milyen apropóból? Mégis hogyarákba?

Agyameldobom.

Pont Pinyőtől nem vártam volna ilyen felcsapást, miután alig két hete, hogy Kövesden a vendég Fradi-táborral együtt énekelte a Száz kisleányt. Pinyő egy igazi régi motoros a szakmában, alapvetően tudja mi az a tisztelet, érti a magyar focit, ezért is annyira meglepő tehát, hogy:

A Puskás név és Öcsi bácsi múltja is kötelez. Tisztában vagyok vele, hogy mit akarnak elérni Felcsúton.


frissítés (12.23.)

Pinyő nem áll le, ezúttal az NSO-n jelentkezett:

Puskás Ferenc nevét a világon mindenhol ismerik és tisztelik, az Aranycsapat csatára játékosként és edzőként is példakép számomra, s úgy gondolom, minden magyar számára. Megtisztelő, hogy rám gondoltak annál a klubnál, amelynek nevében a magyar legenda szerepel, és amely továbbviszi a szellemiségét.

Mantrázzuk együtt vele: amely továbbviszi a szellemiségét. amely továbbviszi a szellemiségét. amely továbbviszi a szellemiségét. amely továbbviszi a szellemiségét. amely továbbviszi a szellemiségét. amely továbbviszi a szellemiségét. amely továbbviszi a szellemiségét. amely továbbviszi a szellemiségét. amely továbbviszi a szellemiségét. amely továbbviszi a szellemiségét. amely továbbviszi a szellemiségét. amely továbbviszi a szellemiségét. amely továbbviszi a szellemiségét.

 • Pingback: Na, jó, most durrant el kicsit az agyam így karácsony előtt | Zongoracipelő()

 • Warpig

  Ezt az utolsó senkit!

 • Granero

  Penzert mindent, barmit. Pinter a huseges kutya, alazatos szolgaja, mit tetszik parancsolni Meszaros Ur?

  Vincze Pilut meg jol mexopattak, pedig nem vele nem szerepelt rosszul a csapat. (sajnos)
  Remelem ̶k̶i̶e̶s̶n̶e̶k̶ ̶a̶ ̶p̶i̶c̶s̶a̶b̶a̶ nem jutnak fel sosem.

  • MB Kecskemét

   Ez egy ilyen ország ilyen bajnoksága…

 • szentike

  Fradista…

 • National Hiphop

  Most van a helyén ez a f@szcsíra…

 • A69W

  Megvolt antre gyanánt a benyalás!
  Gratulalok ennek a vagázsnak!
  Tállai földesúr ezek szerint behodolt a felsőbb akaratnak…..kivancsi vagyok kit kotornak elő Kövesden edzőnek?
  Kivanom, hogy a Matyók egy csodálatos tavasz utan essenek ki a felcsút meg maradjon ott ahol van, a másod osztályban! Ez lenne a nagy poén!

 • A69W

  A Nemzet Gázszerelője bevágta magát a G. Mercibe és felkereste Matyóföldön Pintér – ŐŐőő…Atit, hogy tárgyalásokat folytasson, hogy lenne-e kedve egy osztályt visszalépni.

  (Vince Pilut persze időközben visszafokozták újra csicska statuszba es karpótlásúl megkapta az U14 és fél vezetését)

  Az újság ezt írja:
  “Ezt megelőzően egyeztetett az edző jelenlegi csapatával, a Mezőkövesddel, és annak elnökével, Tállai Andrással, aki engedélyt adott a tárgyalásokra.”
  !!!!!! :) :) :) :)

  Gondolom valahogy így válaszolt államtitkárunk:
  “Lőrincem persze, hogy rendben, tárgyalhatsz nyugodtan ez csak természetes, kisvárosunk év emberre kész a szolgálatodra!”

  -majd jött a válasz:

  Köszönöm Bandikám a kedvességed, csókoltatlak, én is a Tiédet ”

  Ezek utan Lőrincünk felvázolta a lehetőségeket és az elvárásokat, és mai napon gyors megegyezés született…..Itt a vége fuss el véle!

  ENNYI. Kis magyar esti mese 2016 decemberében!

 • Eriq

  Gondoltam, hogy nem csak engem b*szott fel ez a hír! ÁÁÁRRRRGGGGHHHHH. Ilyen szerintem is CSAK kicsi kis országunkban fordulhat elő. “A Puskás név és Öcsi bácsi múltja is kötelez. Tisztában vagyok vele, hogy mit akarnak elérni Felcsúton.” El mész te a jó……..anyádba. Gondolom itt is CSAK a pénz beszél, kutya ugat effektus van, azért kíváncsi lennék, de feltételezem, hogy legalább 3x annyi pénzért írt alá. SZÉGYEN!!!
  Pilut meg nem tudom h most sajnáljam e vagy sem?

 • A69W

  Olasz harmadik liga, 17. helyezett csapat, Messina – Hidi?

  Na ne vicceljünk már…… remelem az uborkaszezon termeke ez a hir is.
  Vecsei példája intő jel kell, hogy legyen ha megis van valóság alapja.
  Játékostemetőbe nem szerződünk…..egy ilyen szintű csapat képes lenne visszautasithatatlan ajánlatot tenni? Na ne már…. Különben is tudjuk már mától, hogy a ” Puskás név és Öcsi bácsi múltja is kötelez…..”
  http://www.rangado.hu/tartalom/cikk/401142_az_olasz_harmadosztalybol_erdeklodnek_a_honved

  • Balázs Németh

   És ráadásul úgy harmadik liga, hogy C/C osztály… nem tudom mi alapján van osztályozva az olasz 3. vonal, de így talán még gázabb…

   • Sanzi

    reggionális alapon, így van C/A, C/B, C/C… és Vécse példája pont nem jó, mert ő onnan jelenleg a svájci 1 ben szereplő Lugano játékosa. A svájci 1 meg icipicit magasabban rangsorolt a bohócligánál.

 • Eriq

  A fagyi meg kiszemelte magának a Botkát, aham, persze. Nagyon remélem h Hemi egyben tartja a csapatot. CSAK!

 • Thibby

  Pilut nem tudom kell e sajnálni…..az a közmondás jut eszembe erről az esetről….”Ki kurvának áll az ne sírjon ha b…..k!”
  Egyébként az élet mindig igazolja magát, ami összetartozik az előbb utóbb összenő. Ha van egy jellemtelen személyiségű, bunkó, törtető edző, az keresve sem találhatna magának jobb helyett felcsúton. Egymásnak lettek kitalálva. Ami inkább szörnyű ebben a sztoriban hogy még sikeresek is lesznek nagy valószínűséggel.

 • A69W

  Akkor innentől 3 évig Főőőőlcsút lesz a település neve :)

 • Csaba Horváth

  Néztem a cikket….a “Puskás múltja kötelez”…baszki ez Kispestre jön!! Először megijedtem. Aztán rájöttem, hogy felcsútra megy. :) Mondom nagyon jó!!! És el is mondom miért:
  Mezőkövesdet tavaly felhozta az nb2-ből, idén meg élmezőnybe vezette, vagyis most egy olyan csapatot hagy el, ahol alapvetően ki tudta hozni a játékosokból a maximumot. Korán sem biztos, hogy az utódjának sikerül. :)
  Ami meg a felcsútat illeti, most is az első helyen állnak..kapnak még egy kis anyagi dotációt, és a feljutás Pinyő nélkül is garantált. :(
  Szóval a lényeg a lényegben, meggyőződésem, hogy a Mezőkövesd Pinyő távozásával gyengülni fog. Pinyő eladta a lelkét felcsútnak, hisz ezzel a Mezőkövesddel akár a dobogóra is eljuthatott volna. Kérdés, hogy az utódjának sikerül-e.
  Azt hiszem, hogy ilyenkor jó Kispestinek lenni….amikor az ember szembesül vele, azzal, hogy egy-egy klubnak milyen mélyen be kell pucsítani, pusztán azért, hogy a narancsos liga megbecsült (és jól megdotált) tagja lehessen. :) Egy 5. helyen lévő csapat edzőjének az elszipkázása jól példázza ezt. :D

  • Kovics

   Én azért nem örülök ennek mert a Mezőkövesddel egy két dobogóra esélyes csapatnak tudott volna még kellemetlenséget okozni. Pontot, pontokat rabolni. Maradhatott volna a seggén bajnokság végéig. Amúgy meg valóban eladta a lelkét….

   • Thibby

    Lelkét már sokszor eladta…

  • A69W

   Azt olvastam hogy a Feczko (Balmazújváros) Mátyus, Kis Károly harmasból kerül ki valaki edzőnek.

  • Granero

   Azert ne felejtsd el, hogy a Mezokovesd egy milliardos csapat, akik csak akartak, foleg legiosokat.
   Igy azert nem annyira nehez varazsolni. Ha a Tallai tenyleg kegyvesztett lesz es eltunnek a milliardok akkor semmi se marad ott csak az ures stadion, pont mint Akaszton.
   Ha igy lesz akkor viszont a Pinter nem is olyan hulye mint amilyennek latszik :)

   http://index.hu/sport/futball/2016/12/21/mezokovesd_tao_milliard_nbi._csodacsapat_tallai/

   • Csaba Horváth

    Pont a Kispest, a Vidi példáján látszik, hogy egy jó edző nélkül hiába vannak tehetséges fiatalok, hiába vannak minőségi légiósok, azokból Csapatot kell varázsolni. Rossi nélkül meggyőződésem nem itt tartanánk, Vidinek pedig volt egy hosszú időszaka, amikor a játékosállománya és a vele elért eredmény – megfelelő edző hiányában – nem volt arányban. Mezőkövesd is erre az útra lépett. És pontosan kirajzolódott, hogy hogyan is működik ez a magyar futball….vannak a pixisen kívüli Csapatok…ők kapnak morzsákat, hogy mégse sírjanak, de orrba-szájba büntetik őket, a legkisebb hibára akár kizárhatják őket, stadionfejlesztések a végtelenségig elhúzva, állami dotációkra (ilyen-olyan címszó alatt) esélytelenek. Aztán vannak a narancscsapatok, akikhez szépen okosba folyik a TAO pénz, egy-egy komolyabb párszázmillás dotáció, az MLSZ sem nagyon baszogatja őket. Ők ügyesen vegetálgatnak a középmezőnybe, elvannak mint hal a vízbe. A temérdek pénzért cserébe a jobb játékosokat a kiemelt narancscsapatok felé szó nélkül le kell passzítani, ha szükség van akkor az edzőket is. Vagyis ki kell szolgálni a három kiemelt csapatot. És ahogy írtam jön a három kiemelt csapat, ahol nem számít a pénz, azok a játékosok jönnek akit az ottani edzők megálmodtak, ha szükséges a szurkolókat ingyen fuvarozgatják vonattal, busszal…stb. :) És mint látjátok egyik kategóriához sem írtam csapatot, mégis pontosan tudja mindenki, hogy melyik csapatokról van szó. A magyar futball problémája sajnos itt kezdődik….míg ez a szeparáció nem szűnik meg, egy-egy csapatot ilyen aljas módokon pumpálnak pénzzel, addig itt semmilyen előrelépésről nem fogunk beszélni. Legalábbis nemzetközi szinten semmiféleképpen..max. lesz néhány statisztikai adat (a magyar válogatott 60 éve nem kapott ki VB döntőben senkitől szintű), amire hivatkozva bemutatják, hogy mekkora fejlődésen vagyunk túl…

 • Escape

  Kivancsi vagyok hogy Pinyő kiket fog leigazolni.
  Mert ugye csapatépítés az mindig van.
  És korlátlan pénzügyi forrás áll a rendelkezésére.

  • Thibby

   Strestik, Bacelic-Grgic biztosan ….mindkettő magyar papíros ha jól tudom és remekül illenének a klub profiljába.

   • A69W

    Csak, hogy ne feledjük a klub filozófiáját!
    https://www.facebook.com/PFLAhu/
    ….itt az utánpótlás a legfontosabb és a jövő épitése……

    • Csaba Horváth

     Végülis ha leigazolnak egy rakat külföldit a távozók helyére, az is utánpótlás, nem? :D

    • Thibby

     Erre gondoltam……hazai és külföldi zsoldosokkal töltik fel a keretet. Hányinger

 • A69W

  Csak, hogy szép legyen a karacsony a fagyikánál http://index.hu/sport/2016/12/23/10_milliardbol_indul_a_fradivaros_epitese/

  • Csaba Horváth

   Ahogy olvasgatom a kommenteket a csakfocin, úgy az jön le, hogy sok – értelmes – fradistának is kellemetlen, hogy ennyire pumpálják állami pénzen a fradit, aminek pl. a nemzetközi eredményekre – szerencsére – abszolút nincs hatással…nekem már konkrétan hányingerem van minden ilyen állami dotációtól amit a zöldek felé pakolnak, mert semmivel sem jobb társaság, mint bármelyik más budapesti klub.

 • Thibby

  Na ezért nem hiszek a Kispestre igért beruházásokban. Ahol akarnak ott építenek rögtön, vagy már felhúzták…..csak nálunk halogatják. A Honvéd gyakorlatilag bérelt pályákon oldja meg a képzést és a felnőtt csapat edzését mivel Kispesten csak 2 edzőpálya van. Addig a létesítményekben gazdag FTC azonnal kap 10 milliárdot…..
  Pusztulnunk kell!

  • Csaba Horváth

   Mondjuk ez valóban így van….kis hazánkban, ha valamit kitalálnak, akkor azt azonnal végre kell hajtani, mégha az egész káoszba fullad akkor is (lásd. pl. megyematricák bevezetése, Klikk felállítása, stb.).
   Kispesten már rég állhatna az új stadion. Csak úgye azt nem mondhatják, hogy mindenkinek jár stadion, csak nekünk nem, egyszerűbb mindig visszabaszni minket a stadionra várok sorának a végére….

  • Granero

   Innen szep nyerni, en nem cserelnek egy fradistaval sem :)

   • Csaba Horváth

    Igen…inkább önerőből legyünk 2-3 helyezett, mint ilyen tavalyihoz hasonló lezsírozott bajnokságban úgy az elsők, mint a fradi.
    Ettől független ez a csapat megérdemelné hogy bajnok legyen…vagy legalábbis MK győztes!!!

 • nem ide tartozik, de Jasper de Mujinck még a klub alkalmazásában áll és ha igen milyen pozícióban?

 • Eriq

  Pilu közben a Csákvár edzője lett, komolyan mondom h vicc ez az egész!

 • Tony Soprano

  felcsút amely tovább viszi Puskás szellemiségét…….700 millió + 10 mililárdott kap a jézuskától a fradi,..már Botkát ki is nézték maguknak…..Kérdem én mi jön még??????

  • A69W

   A Bozsik alkalmatlan lesz nb1-es merkőzések megrendezésére és hogy ne vesszen kárba az ott végzett utánpótlás neveles lesz egy
   zöld-fehér Délpesti Magyar Futball Akadémia?

   • Tony Soprano

    Az lenne még csak az igazi aberráció! Mondjuk ezekből simán kinézni felcsút után….

   • Csaba Horváth

    Egy ilyen dolog még viccnek is rossz lenne!!!

   • Thibby

    Én ezt vallom évek óta , nem véletlen hogy délpesti lesz a neve. Azt oda csapják ahová akarják….hiszen a fradi is délpest. Az öreg elmegy nem lesz tulaj mert a gyerekeinek nem fog kelleni , az állam ad érte párszáz millát mármint az akadémiáért a Honvédot meg megszüntetik….vagy megyünk az nb3 ba. Ez a forgatókönyv szerintem.

    • medvepuszi

     Ettől én is régóta tartok. Ne legyen így, de ha mégis, azért lesz egy-két kellemetlen húzásunk, már veszítenivaló nélkül… Akarták már OV-ék elkaszálni a Kispestet 2000-2001 környékén, túléltük, max rendesen belerokkantunk

    • Escape

     Mondjuk sima forgatókönyv hogy Hemingwayt megveszik kilóra…
     Az a típusú ember akivel ezt meg lehet tenni.
     Kap egy összegben 1 milliárdot, és lelép — vagy koholt indokokkal kirakják a Honvédot az NB1 ből ( ahogy a Nyiregyhàzával megtették).

     Nyilván a pénzt választja majd ebben a helyzetben.

 • zoltan

  Senki sem gondolhatja komolyan, hogy Botka a fradiba megy, egyébként.

  • ius

   700 millából telik rá. Van az a pénz és ráhatás amiért odaadják. Ráadásul vele is közlik, hogy onnan stabil válogatott lesz!
   Ne legyen igazam…

   • Pelso

    hát ne legyen…

  • Trabanti

   Tavaly mintha a a Debreccsen érdeklödőtt volna íránta. Ha van egy kis kurázsi az Öregben nem adja…