Utoljára talán 2012 tavaszán írtam ilyet, de igaz: magabiztosan kezdtük az új félszezont!

Jó kedvünk lehet a mai nap után: izgalmas, jó iramú meccsen hoztuk a magunktól elvárt kötelezőt, ami, ha jobban belegondolunk, nem is volt annyira kötelező, mégis magabiztosan meglett a három pont, egy Lanza, egy Eppel, tele vendégszektor, tényleg, valaki kívánhat még mást mára, ha kispesti? Nem nagyon hinném.

A szép napsütés is legalább olyan régi vendég volt mostanság Budapesten, mint a dobogón telelés a kispesti fociban, és ez a rég látott vendég mégis beköszönt a reggeli/délelőtti lélekromboló köd után a fővárosra, és arra a pár száz kispesti arcra, akik a Netovább, vagy a sarki közért előtt tobzódtak, esetleg autókban araszoltak a Hungárián az Új Hidegkuti felé. És ennyi, az elmúlt hét konstans szürkesége utáni első kis napfény-nyalábsor elég volt ahhoz, hogy az ember február közepén már egy kis tavaszt érezzen, ahogy sétált a hátsó töltés mellett, a zöld öntöttvas villamosállomás-feljáró alatt, a MÁV vágányokat övező fal mentén, a feje fölött elcsilingelő 37-essel, majd a kanyar után felbukkanó új MTK-arénával, persze “a vendégszektor a túloldal“, irányít el minket egy MTK-s ősdrukker. „Ha óvatosan, hátranézel, ott jön Gálhidi” figyelmeztet Öcs és tényleg ott jön a Gálhidi Gyuri, de sietünk tovább, mi a mi Gyurinkat keressük, már a Csikar szobornál járunk, aztán a Sport utcában, furán beszűkült ez most az Új Hidegkuti betontömbje mellett… Egykettőre benn vagyunk, a vendég már tele, még a legfelső sorokban találunk helyet tesómmal, de már jönnek a többiek is, Gyuri, mögötte Ábel a decens értelmiségi bőrhátizsákjával, amiben a drapi lapul, no meg P. Salvatore kollega. Hanta megint lemaradt valahol, gondolom audienciát tart lenn a büfében, és tényleg.

Tényleg tele a vendég, elképesztő, két egymást követő héten is fullos hangulatot csinál a tábor, meghatódok. A kezdőcsapaton még inkább, Bobált mégis berakta Rossi, persze Geri, Boti sehol, áh, hagyjuk is. Az őszi szezon végére megszokott 5-3-2-vel kezdünk, az első percek MTK kezdeményezései után hamar ráülünk a dominanciamotorra, de az átütő erő még hiányzik; mondjuk én már annak is örülök, hogy a 20. perc tájékára elkezdünk legalább értelmes támadáskezdeményezésekkel előjönni. Lanza ügyeskedik, Eppel szokás szerint jó, hátul Lovresz ma megbízható, Kamber 2015 őszi önmagát idézően kezdeményez, előretör, de hátul is biztos, kisBobálon meg sehol nem látom a kommentekben beharangozott necces formát. Laczkó daraboskodik de igyekszik is nagyon, látszik, bizonyítani akar, ennek ellenére néha még felszisszenek a doomsterkedésein. Kingecske, akit meg régebben sokat oltottam, hogy oktalan, olyan hibátlan félidőt hoz le (majdnem hibátlant, na), hogy én is nyomom Ábellel a KingKingKingKing kórust, meg az egész szektor. (Remélem a kis afro nem huhogásnak érti). Afrikai játékost mikor éltetett ez a tábor utoljára, nem tudom, még Genitónak se volt saját ríme, pedig ő közmegegyezéses líbling volt, nem igaz…. még ha ebben benne van egy adag Botkafelejtés is a megsebzett szurkolói szívek felől… Óriási.

Ami kevésbé óriási, az a középpálya, az ma dohog. Koszta és Gazdag sem érzi az ívet, főleg az utóbbi szenved, bár hajt. Hidi biztosat tol középen, de hiányzik a Fradi elleni idegenbelin mutatott erősebb karizma. Hát, valahogy így nyomjuk, a félidő meg elcsorog közben, Lanza szabadrúgásból kétszer azért próbálkozik, kevés sikerrel, Kingecske pedig pörköl egy majdnem gólt laposan a jobb fa mellé.

A második félidőt ugyanígy folytatjuk, tetszik, hogy megy előre a csapat, próbálkozik, szervez. És jön is az eredmény! King fut el a jobb oldalon, és csodák csodája, jól gurít középre (!!!), Lanza perget, 0:1, „Dávideeeeee Lánzáfámeee, Dávideeeeee Lánzáfámeee”, egy hangkocsonya a szektor, örömhegyek. Jó látni magunkat, nem vagyunk beszarva, kezdeményezünk, van önbizalom, ezt szeretem. kezdek is már hozsannaposztról álmodozni, meg esti gólösszefoglalóról és 1:0-ás sikerünket harsogó sportlapcímoldalakról, persze hogy jön a keserű ébredés. A Gazdag hasonló jellegű felborításakor néma maradó bíró rögvest füttyent, mikor a labda elrúgása után lendületből a babát is viszi a hátvédünk, erősen kérdéses az ítélet nekem, de a sípmester hajthatatlan, Sanyika áll oda és veri be az egalizálást, “Bu*i Torghelle” kórus, nem először a meccsen, csak tudnám minek. Botkánál abszolút jogos volt a döntés és a reakciók miatt a múlt heti hirig (nem a múlt szombati bábu- és a tél eleji mezégetés, hanem a verbális alázás), de Torghelle évek óta tartó pocskondiázásától én lassan behányok, minek ez? Meg lehet nézni, mikor köpködött a Kispestre (soha), mikor ünnepelt ellenünk gólt (ma se), ő szerintem belül mindig kispesti gyerek maradt, bár itt lenne a csatársorunkban, és mi hoztuk volna vissza a Viditől, ennyi a véleményem.

Ráadásul Sándorunk újabb tanújelét adva kispesti szívének, 5 perc múlva a meccset is megnyerte nekünk hátrasújtó tenyerével és a bezsebelt piros lappal. Az őt lekísérő kórusnál nem csodálkoztam volna, ha elszakadt cérnával visszaint, ez sem történt meg.

Az MTK-val az önsorsrontás viszont igen, és ez, mint kiderült, tényleg 1 pontjukba fájt. Rossi kissé lassan, de reagált, Bobi le, Dark (titkos fegyver, okay?) be. Utóbbiról egyelőre nem változott a véleményem: gyors, atletikus, ez jó, helyzetbe kerülvén viszont a legnemesebb ndjodoi hagyományokat idézi, ahogy Salvatore mester is rávilágított a meccs utáni villámértékesünkben. Nem tudok mit hozzáfűzni. Max annyit: jó volt a becseréléskor messziről figyelni a 4 sorral alánk költöző Loctite átszellemült ábrázatát, aki Prick Paksra távozta felett érzett bánatát azzal enyhíti újabban, hogy a „Gyere Dark, állj be Dark , tegyél minket boldoggá Daaaaark” örökbecsűt zengi olyan beleéléssel, mint én az Unforgivent a 2007-es nickelsdorfi Metallicán. Csodás.

Ekkor én már parázok, mint a gép, hogy nehogy egy kósza kontrából gólt kapjunk, vagy ami ugyanilyen rossz, hogy meddő mezőnyfölényünkkel se kezdünk semmit az MTK kapu elé tolt busszal, de nem, Tamási Zsolt mester egy úriember, és nincs busz, van viszont felrúgott Eppel Marci, köszönet egy MTK-védő amatőr hibájának, büntető ide is, a sértett fel is kapja a labdát, Lanza elvenné tőle, Eppel nem engedi, jaj ne, aztán valakik eltessékelik Lanzát, ne legyen Pécs 2013 II., jó ég, csak lője be a Marci, különben szétszedik az olaszok, villan át az agyamon, de Marci nem majrés, úgy beveri, mint Sanyi, 2:1 ide, és a meccs embere, Kingecske ráncigálja oda a sértett Lanzát, hogy gratuláljon ő is, elképesztő, a csöppnyi Uralkodó lesz lassan a csapat lelke, a kis CZUKK! [az isteni Lanzának viszont kiosztok egy virtuális tockost, ezt ne, Davide.]

Innentől a végéig már örömjáték, írnám nagyképűen, de mégsem teszem: még 10 emberrel is okozott idegrohamot a kapunk előtt az MTK, vagy a legsúlyosabb kemenesi kimozdulásokat (ki nem mozdulásokat) idéző Gróf tétovázás (ezeket leszámítva amúgy jót ment ma a nemesi címnevű cerberus), míg elöl mi két kontránkat is generózus módon pazaroltuk el, de hiába, a Futballsors ma úgy döntött: a lilák ellen gálázó Videoton mögött mi maradjunk a kellemetlenül loholó főellenfél.

A felelgetős szurkoláskor „a bajnokságot megnyerjük” sort ugyan még nem mertem együtt énekelni a táborral, és továbbra is vallom, hogy haladjunk csak lépésről lépésre, ne csodát várjunk, csak lépegessünk szépen, megfontoltan, az tény: a bajnokság kétharmadakor fogcsokorgatva bizony tartjuk a lépést a kiemelt csapatokkal. Ma már esélyesként jöttünk az MTK pályára és nyertünk ott megsüvegelendő magabiztossággal/önbizalommal. Ebből persze nem kel messzemenő következtetéseket levonni, örülni viszont örülhetünk.

Azt hiszem, jövőre, ha jó mezünk lesz, egy ‘Csak a Kingpest’ feliratot rendelek rá a Lacitól” – közli Gyuri, és ehhez már nem lehet mit hozzáfűzni, búcsúzkodás a látszóbeton árkádok alatt, majd a Sport utcán elsétálunk családilag a töltés mellett parkoló autónk felé. Na, így kell egy tavaszt elindítani, nézünk egymásra a kőbányai/józsefvárosi estében, majd elindulunk haza, hogy a Loki-Fratyi ikszet még kidrukkoljuk.

Az is összejött. Ez egy ilyen hétvége, srácok. Hantát idézve: Imádom.

MTK – Bp. Honvéd 1-2

 • Pingback: Utoljára talán 2012 tavaszán írtam ilyet, de igaz: magabiztosan kezdtük az új félszezont! | Zongoracipelő()

 • 11-19

  mi nem vagyunk egy igazán jó csapat, de egy szar bajnokság jó csapata vagyunk. imádom. CSAK

 • Gabri M

  Sanyit én is bármikor visszafogadnám a csapatba.

  • Pelso

   nagy páros lenne Lanzával… :) 2 idegzsába… :D

 • Hidy

  Nagyon szervezett volt a Csapat és simán elbírta, hogy a középpályásaink ma nem voltak a csúcson. Jó volt látni az önbizalmat és azt, hogy odatették magukat. Gratula a Fiúknak! Úgy érzem, hogy továbbra is megvan a lendület, verni kell a Lokit is szombaton!

  • Pelso

   én úgy láttam, hogy épp a középpálya volt a motor…de a lényeg, hogy a meccs nagy részében határozottan irányítottuk a játékot, gyakran formás támadásokat vezettünk! a 16osnál néha megtörik a lendület, de majd alakul ez is… már csak a “nagyok” ellen kellene vmit kitalálni, hogy legalább a döntetlent érjünk el ellenük, amivel ott maradunk az élen… aztán a kisebbek ellen úgy tűnik, ők inkább botlanak, mint mi, tehát, bármi lehet…! de ehhez stabilabb védekezés kell(továbbra is félek tőle, hogy ezzel a kapus kontingenssel nehéz lesz érmet szerezni), a középpályán reményeim szerint meg tudjuk fogni a pártcsapatokat, a Loki láthatóan erősödött, de vannak gyenge pontjai… izgalmas bajnokság lesz ez, reméljük végig ott leszünk a topon!

 • Cha-b

  Grat a csapatnak! A játék nem győzött meg, de ugye nem is a bajnoki címért megyünk, ahhoz eléggé elvakultnak kell lenni. A 2-3. hely meglehet. CSAK!

 • SZabó Tibor

  Előttem a széksorban egy apuka 3-éves kisfiút vezetett eszembe jutott,hogy 1947-ben engem is így vitt meccsre az édesapám.A meccsről volt aki jó volt,volt aki kevésbé,de mindenki max.oda tette magát.Igazi csapat vagyunk.De messze van még a loki ellenni meccs,én már most indulnák.

 • Zoli

  Szerintem tegnap Zsótér is nagyon hasznosan játszott!
  Nagyon jó volt a hangulat, fontos volt ez a 3 pont!

  • Béla Bá

   Zsótért jó lenne megtartani.

 • Döme Sanya

  Ha mindenki tök jó volna mi lennénk a Real Madrid. Ne legyünk már elégedetlenek. Mindenki hibázhat. Küzdöttek, hajtottak, akartak, és ez a lényeg.

 • Turbo

  Jó a poszt, csak Sanyival kapcsolatban nem értünk egyet. Lehet, hogy – szerinte – keveset ajánlott neki a Papa, azért, hogy visszatérjen hozzánk, de ha a mostani keretünkben szereplő játékosoknak ez elég, akkor… Meg az ütés sem azt igazolja, hogy tisztelet van részéről nevelőegyesülete felé. Pedig mielőtt hazajött, azt nyilatkozta, hogy csak nálunk játszana itthon. Persze nem tudom, mi volt a háttérben igazából. És a mostani támadósorunkból meg nekem nem is hiányzik. Eppel és Lanza tökéletes nekünk. CSAK!

 • Paal

  Tegnapi meccs kapcsán a legfontosabb, hogy ebben a szezonban megtanultuk szar játékkal is behúzni 3 pontokat és ezt a képességet tavaszra is áthoztuk! Fradi meccs tempójához, játékához képest jelentősen visszaestünk.
  King szerintem ma nem volt jó, “csak” átlagos, ha Rossi többet engedné támadni, akkor hasznosabb lehetne. Persze így is volt lövése, gólpassza, kezd kulcsjátékossá kinőni, aminek nagyon örülök. Az egyik kedvencem. Ahogy lent is írta vki, a King-King-King-King sztem is huhogásnak hallatszik kívülről, remélem a fegyelmi bizottság nem esik ilyen félreértésbe és amit meg még inkább remélek, hogy King nem érti félre. (Mintha az első ilyennél furán nézett volna kifelé..)
  Lanza-Eppel miniharc nem tetszett, vki magyarázza meg Davidenak, hogy ő már két gólos volt tavasszal, az első gól sokat számít egy csatárnál. Ha már Marci kiharcolta, hadd lője be. Rossinak kezelnie kell ezt a jövőben, mert nincs szükség belső feszkóra. Lanza kapcsán az sem tetszett, hogy az első félidőben a tábor előtt elvette Koszta szabadrúgását, amikor az tipikus ballábas szög volt.. Ráadásul Kosztának volt is jópár ügyes próbálkozása és gólja is ősszel!
  Kosztára áttérve sajnos vékony volt ezt tegnap, ennél sokkal több van benne! Ha ezen a szinten ragad, akkor Zsótér lesz a kezdő..
  A kapott tizi kapcsán Kamber remélem magához kap.. Ilyen lendülettel, elkésve nem kell ütközni, főleg, hogy a csávó már beadta mellette a labdát, így fölösleges volt a kontakt. Ilyen hibát a legrutinosabb játékosunktól nem vártam, de szerencsére korrigált a csapat.
  A sporiról is írni kell sajnos. Még egy ilyen fogalmatlan, bénát nehéz találni az nb1-es keretben. Össze-vissza, következetlenül fújt. Nagyon gyenge..
  Aki nem volt kint, egy kis (nem túl jó minőségű) videó a meccsvégi ünneplésről:
  https://youtu.be/ZpnXI8KrX54

  Érdemes kijárni a hangulatért is mostanában!

  Sanyi kapcsán én is a posztíróval értek egyet. Az öreggel valamin összeveszett, itthon hozzá tudott még tenni egy futballsikerhez (Videoton EL-csoportkör neki is erősen köszönhető volt!), így én anyagi és szakmai szempontból is megértettem a váltását! Én is úgy éreztem, hogy a váltás óta soha nem örült az ellenünk lőtt góloknak. Én sem tudok haragudni rá!

  • medvepuszi

   Nem volt min összeveszniük, a kötelező köszönésen túl Hemi szóba se állt vele. Amíg egy fillérjébe se került (szurkolók/szponzorok dobtak össze neki egy jelképes fizut), megtűrte. Tavaszra Supka lebeszélte Sanyival, hogy két-három fogalmatlan “színesbőrű” peremember pénzéért maradt volna, de a tulaj hallani se akart erről. Ezutàn jött a Vidi a többszörös ajánlattal

   • Csaba Horváth

    Jó, de mi volt a baja Heminek Sanyival?

    • medvepuszi

     Én úgy látom (lehet vitatkozni vele), Hemi 1. irtózik mindenkitől, aki kötődik a klubhoz, és ismerik/szeretik a szurkolók, 2. abszolút nem érdeke (sőt), hogy túl jó legyen a csapat. Sanyi meg mindkettőben veszélyes volt.
     Jobb csapat, több néző? Több pontprémium, kazah elő-előselejtezők, több mlsz-fb büntetés. Oké, valamivel több jegybevétel, de az a fentiekhez képest elhanyagolható. Komoly szponzorokat meg úgysem enged a klubhoz, mert azoknak rálátásuk lenne a pénzmozgásokra. A lényeg, az akadémiára, a taóból, a tv-közvetítésekből (mostanában súlyozva a fiatalításért, kevesebb légiósért), most már a sportfogadásokból így is, úgy is dőlnek a százmillák. Szerencsére már jobban megéri, ha nem a Cordella-féle emberkereskedéssel ügyeskedik. Mennyivel egyszerűbb egy se nem kieső, se nem állambá kedvenceit ijesztgető középcsapattal ellavírozgatni, kapja az éves költségvetést, betenni nem kell, oszt ennyi.
     A 10 éve alatt azért nem sokszor jött össze egy-egy jobb félév (kétszer Supkával, egyszer korábban és most Rossival), de amikor igen, valahogy rögtön jött egy durva törés. Pl. amikor Torghelléékkel megcélozhattuk volna a dobogót tavasszal. Ment is jóformán a fél csapat.
     Félre ne értsetek, remélem, hogy nincs igazam! De sztem ez sajnos elég sok történésre magyarázat. Drukkolok, hogy most más legyen a folytatás, és rámcáfoljanak. Talán annyi változott, hogy Hemi mintha kiesett volna a pikszisből az mlsz-nél meg ki tudja, hol följebb. Nagyon meglátszik a blogját, nyilatkozatait egyszeriben átható kritikáiból (meg sajna az up-központ, stadion csúszásából). Talán emiatt dacosabb, meg akarja mutatni, hogy oda tud pörkölni a körön belülieknek. Nem tudom, én leginkább ebben bízom most.

     • Csaba Horváth

      Azért nem így egyszerű a dolog ahogy leírtad. Főleg, hogy pl. a fb. büntetéseket ilyen-olyan indokkal 1000 nézőnél is megkapjuk.
      Én továbbra is azt mondom, hogy egy EL ligát megjárt, bajnoki dobogós MFA-s jobban eladható, mint egy 7-8. helyen szocializálódott fiatal. És Hemit is el lehet hordani mindenféle anyagias embernek, de látom a reakcióból, hogy tetszik neki a hangos szurkolás, és élvezi ha a Csapat sínen van, és egymás után szerzi a győzelmeket.

     • medvepuszi

      persze, a lelkesedését aláírom.. amúgy Várszegi is hihetetlenül lelkesedett, ott volt a legutolsó serdülőmeccsen is. ettől még az üzleti modelljében sokadik szempont az eredményesség.
      szerintem nem sokat dob a játékosok értékén, ha mondjuk 3-4. helyezettként eljutnak az El-selejtezők második fordulójáig, ahol elakadnak egy 6-szoros költségvetésű, kimondhatatlan nevű kazah csapaton

   • zolee

    Tegnap lőtt gólja után se örömködött sőt ha lesz lassítás nézzétek meg mutatta hogy nincs gólöröm, ő még így hogy szidjuk is nem felejtette el honnan indult.A játékában mindig benne van keménykedés,az nem a kispest ellen szólt, szíve mélyén még mindig kispesti…

  • prison miki

   Kamberes résszel kapcsolatban: Az én szememben Rossi egyik legnagyobb hibája Kamber középső védőként játszatása. Ebből a szerelésből, és az életveszélyes oldalpasszaiból is látszik, hogy ő eredetileg nem centerhalf. Szerintem nem hoz annyival többet védőként a Lovric, Bobál, Baráth hármasnál, mint amennyit a támadásaink felépítése és a középpályánk stabilitása veszít azzal, hogy hátul játszik. Ezen a meccsen is voltak olyan előrefutásai, szöglet utáni cselei, amiből érezni lehetett, hogy előrébb hasznosabb lenne (emlékezzünk csak, hogy nemrég még házi gólkirály volt).

   • Tibor Fehér Első

    Jól látod.

   • Fejér Attila

    Szerintem ez kényszer megoldás. Középpályára nem tudja betenni mert ebben a szerkezeti felállásban Gazdag és Koszta(Zsotér) is onnan foglalja a helyett.Nekik játszaniuk kell,így marad kizárásos alapon a középhátvéd poszt.

 • Csaba Horváth

  http://index.hu/sport/futball/2017/02/19/vietnami_bajnoki_feladtak_a_veget/

  Szólni kéne Doll-nak, hogy így is lehet tüntetni a bírói döntés ellen… :P

 • Kicsipest

  Jól kezdte a szezont Pintér és Prosser Urak csapata!

  • A69W

   99 perces meccs, prosser sárga, és gratula a Szolnoknak!!

   • Escape

    Elolvastam az összefoglalót:
    -azért volt 99 perc, mert 9 percig állt a játék, mert bement a mentőautó és arccsont töréssel elvittek valakit
    – Prosser reklamálásért kapott sárgát mert 11-est érően buktatták, de nem fújt a bíró
    -az összefoglaló alapján, tényleg 1 kapura lövese volt a Szolnoknak

  • Csaba Horváth

   Hát úgye…még nem érett össze a csapat. :D
   Viszont Bobál Geri gólt rúgott!! :) (és Czár is, de az már nem érint minket)

   • A69W

    Geri egyre jobb!
    Rúgja a gólolat, Éb bízom benne, hogy a következő szezonban ezt idehaza is folytatja majd!

    • 58914020 .

     Szerintem Bobál Geri nagyon meg van sértődve a Honvédra, esélytelennek látom, hogy maradna!!!

     • Csaba Horváth

      Eppel, Lanza, Kabangu és Zsótér után férne be csak a mostani Kispestbe..ennél jobb szerintem, ha Zalaegerszegen rendszeresen játszik. :)

     • A69W

      Ősszel nem tudom,hogy a Eppel, Lanza, Kabangu és Zsótér négyesből mennyien lesznek itt majd?
      Addig egyértelmű persze, hogy a ZTE ideális megoldás!

   • A69W

    ollózva a 89. percben!
    Gratula!

  • Tibor Fehér Első

   Csak így tovább!

 • Tibor Fehér Első

  Minden jó így ahogy van!

 • Sanzi

  NB1.hu forduló válogatottja!!! 7, azaz 7 kispesti!!!, igazából 6 az a 7, de így is nem semmi!!!

  A forduló válogatottja

  Gróf (Honvéd) – Ikenne-King (Honvéd), Lovric (Honvéd), Juhász (Videoton), Stopira (Videoton) – Hadzic (Videoton), Hidi (Honvéd) – Lanzafame (Honvéd) – Scsepovics (Videoton), Eppel (Honvéd), Lazovics (Honvéd)

  – mondjuk King azért elég meredek…

  • FerikeKispest

   6:)
   Vagy már Lazovicsot is átigazoltuk?
   Mondjuk nem bánnám!:)

  • A69W

   “CsaK” 6
   ….mondjuk ezt a Lazovicsot persze eltudnám képzelni nálunk is persze, de ahhoz pártcsapattá kellene válni,hogy megengedhessük magunknak :)

  • Pelso

   az az :) + Lazovics(Honvéd) is :)

  • László Papp

   Azert az durva,h a Vidi 7 kulfoldivel allt fel az Ujpest ellen.

 • Kicsipest

  Pintér Attila: – Egy kapura lövéssel kikaptunk, pedig nekünk volt öt-hat helyzetünk. Nem értem, miért az edzőnek kell szólnia, hogy egy szándékos könyöklés egyből piros lapot ér.

  • A69W

   azt hiszem ez a játékvezető elvtárs most egy jó nagy pihenőt fog tölteni tavasszal :)

  • Csaba Horváth

   Lehet készülni az ilyen típusú nyilatkozatokra:
   1. Több helyzetünk volt, mégis az ellenfél győzőtt, nem is értem.
   2. A bíró végig ellenünk fújt.
   3. Mi tisztességesen felkészültünk, de úgy látszik ma rossz napot fogtunk ki.
   4. Én kurva jó edző vagyok, de a játékosaimmal el kell beszélgetnem, mert nem olyan a hozzáállásuk, amit megbeszéltünk.

   • Sanzi

    Supi 2.

 • Döme Sanya

  Az mtk sok csapatnak lesz kellemetlen ellenfél.

  • Pelso

   mint ahogy már volt is. pl fradi… ebben bízhatunk! csak nem kapjunk ki a dobogós vetélytársaktól és a kicsi’ket verjük le, mint eddig…és akármi lehet.

  • Sanzi

   ez az MTK??? ez egy roppant gyenge eresztés szvsz persze

   • nethool

    Ezt a stadion túloldalán ülők is így látták, így nem is a meccsel voltak elfoglalva.

    “…előbb Szijjártó Pétert látta egy külön VIP-páholyban, aztán abba futott
    bele, hogy a Honvéd olasz edzőjének a feleségét kurvázták le, és
    dobálták meg szotyival az olasz barátját és a velük lévő gyereket is.”

   • Döme Sanya

    számold bele még Martinezt is jó hogy most játszottunk velük.

    • Valaki

     Martineznek momentuma sem volt azota, amiota elment tolunk.

     • Döme Sanya

      Majd most lesz. Szabadon játszhat mint nálunk.

 • 58914020 .

  Kissé vitaindítónak írom:
  Szerintetek az olimpiai pályázat visszavonásával nem kerülhet veszélybe az új Bozsik-stadion felépítése?
  Gondolom, hogy a kormány talán azzal is számolt, hogy jó lesz az majd az olimpiára is bizonyos versenyekre…

  • Tony Soprano

   Az up. központ ügyében történt már valami? Megvan már a tender nyertese?

  • papparam

   De. Már a liberálkommunista hazaáruló brigád az egyértelmű felelőse annak, hogy (megint) nem épül Kispesten stadion.

   • prison miki

    ugye ezt nem komolyan írtad? :D

    • papparam

     Döntse el mindenki a józan belátása szerint.

  • A69W

   Jogos a felvetés teljesen!!
   Én egyre szkeptikusabb vagyok stadion ügyben sajnos :(
   Közeledik a választás a kampányidőszak és elég nagy pofon volt ez a momentumos aluljárós népi kezdeményezéses izé,ami alap lehet arra, hogy a döntéshozók átértékeljenek sokmindent.
   Ha lesz is stadion szerintem csak a 18-as választások után valamikor :(

   • csak77

    Kormányt kell váltani! Most is volt kinn a szurkolók közt egy országgyűlési képviselő a Nemzeti pártból. :)

    • Archer.

     Ki építette a stadiont amiben a büdös valagadat mereszted, te hálátlan faszjankó..?

     • csak77

      A Bozsikról szólt a beszélgetés,nem a midók stadionjáról. A mostani kormány persze,hogy a midókat előre veszi.

     • Archer.

      Sajnos olyan világot élünk hogy még az USA és Európa is, letérdel előttük.

      Orbán is azt hiszi ha fizet és enged nekik, kevésbé fogják támadni.

      De téved Ő is.
      Az engedést gyengeségnek veszik és még eszeveszettebül támadják, mint annakelőtte!

      Ezek nem ismernek sem hálát, sem kegyelmet!

      Amíg gyáva, hitszegő, renegát politikusok vezetik a fehér civilizációt, nem is számíthatunk válltozásra!

      Csak Wildersben, Le Penben, Hoferben bízhatuk!

      Meg Trumpban, ha addíg nem falják fel, a patkányok..!

     • csak77

      Trumpban? Hisz a zsidó veje,a tanácsadója.

     • @disqus_lRXgU2Bkrk:disqus @hkrly:disqus

      kérek mindenkit, tartsuk be az oldal moderálási elveit. (a kommentek utólag szerkeszthetőek, éljünk a lehetőséggel)
      http://csak.taccs.hu/moderalasi-elveink/

     • csak77

      ok.

     • köszke

     • Archer.

      “A PC kora, lejárt!”
      /Donald J. Trump/ : )

     • Archer.

      Mit lehet tenni?

      A full cionista Killary, jobb lett volna?

      Szegény ember, vízzal főz! : /

     • csak77

      Nem. Sőt,jóval rosszabb. Az amcsik a Jobbik elnökre szavaztak.

  • prison miki

   nem, mivel Budapest akkor se kapta volna meg az olimpiarendezést, ha pályázunk. Abban igazad van, hogy ha elnyertük volna (kb 5% esély lett volna rá), akkor a Bozsik fix helyszín –> 100%, hogy épült volna stadion. De ezen az 5%-on szerintem nem érdemes rugózni. A pályázattal és anélkül is ugyanannyi esélyünk van új stadionra.

 • papparam

  Ja, 2700 néző a hivatalos nézőszám az MTK-Kispestre. Mi a fasz van?
  Mi voltunk 700-an, az ok. Szemben 150-en. Mellettünk? Gondolom max. pár százan (köztük sok Kispesti, ez látszott).

  • prison miki

   szerintem maximum 1300 néző lehetett.

 • SZabó Tibor

  Van egy vendéglős barátom nagy Újpest drukker,nem jár MTK meccsre,de kötelezően(többen vannak így)megveszi az éves MTK bérletet ezért volt 2700 néző.

  • VirágPeti

   Ki kötelezi rá?

   • Valaki

    Valoszinuleg a vallasa.

    • Escape

     :D ez nagyon jó volt!!

    • VirágPeti

     Na ezért kérdeztem :).

  • papparam

   Hát azért kétezren csak nincsenek. Egész egyszerűen ezek a behazudott “hivatalos nézőszámok” köszönő viszonyban sincsenek a valósággal.
   De had mondjam el, hogy ez engem pl. miért irritál.
   Leszarnám, mert vicces, csakhogy megjelennek listák, elkönyvelik a statisztikákat, miszerint a Honvéd az ikszedik helyen (mindig valahol jó hátul) áll nézőszámilag. Ezt még mindig leszarnám, mert nem érdekel, mit gondolnak, a lényeg, hogy mi jól érezzük magunkat.
   Na de ez a hazugság arra is mindig jó, hogy lehúzzák a Kispestet, hogy pl. arra hivatkozva ne osszanak annyi állami támogatást, vagy urambocsá’ ne építsenek stadiont, hogy a Kispest egy kis, népszerűtlen klub. A többi, közvetettebb hátrányról nem is beszélve, ahogy a médiában kezelik a klubot, hogy hogyan közvetítik a riporterek a meccseinket, vagy hogyan beszélnek a “szakértők” a Honvédról a gólban, stb., stb.
   Ezeket mind-mind az a – szerintem Kispesttel szemben igenis létező – nimbuszrombolási folyamat táplálja, amelynek az egyik pillére ez a nézőszám hazudósdi. Régóta figyelem ezt a folyamatot és egy-egy ilyen behazudott nézőszámnál kiakadok.

   • prison miki

    szerintem most túlszaladt az összeesküvés-elmélet, gondolom te is észrevetted már, hogy nálunk sincs köszönőviszonyba se a hivatalos nézőszám azzal, amit a stadionban tapasztalunk. Csak egy példa:
    https://444.hu/2016/03/04/sokkal-kevesebben-jarnak-magyarorszagon-meccsre-mint-amit-a-klubok-hazudnak

    • papparam

     Persze, mert az utóbbi időben Hemingway is rájött erre és ő is felfelé kozmetikázza a nézőszámot. De szerintem még mindig sokkal többet hazudnak be máshol.

 • papparam

  És ha már a fél délelőttöt “elkispezteztem” (a Góóól-t is most néztem meg :)), már leírom azt is, hogy mélyen egyetértek Sanyi ügyben a szerzővel. Az egyetlen bűne, hogy a többmillás fizut választotta Hemi alamizsnája helyett. Persze előtte azt mondta, nem játszana más magyar csapatban, csakhogy akkor még nyilván nem sejtette, hogy a valódi értékét meg sem közelítő ajánlatot fog kapni a Kispesttől. Persze lehetett volna a klubhűség mintaképe, aki ötszázezerért játszik 5 milla helyett, de akkor valljuk be, nemcsak hülye lett volna, hanem a világ legnagyobb lúzere is.
  Az megint más kérdés, hogy miként létezhet 5 millás fizu egy magyar csapatban, ne is menjünk bele, mert még a végén az szdsznél kötünk ki megint. :)
  Sajnáltam, hogy buzizta a tábor, nem érdemli meg. Annyian utálják ezt a klubot, miért pont azt bántjuk, aki szereti?

  • MB Kecskemét

   És így ki fogja megtermelni a mai napi dzsídípít ???? :))

 • papparam

  Na még egy, aztán már dolgozni is kell. :)
  Nektek is feltűnt, hogy nem volt vonalkód leolvasó az MTK pályán? Legalábbis az én neten vett jegyemet nem olvasták le. Ezzel az erővel átírom a neveket, kinyomtatom 20 példányban és mindegyikkel bejön valaki.

  • prison miki

   hát az elképesztő volt. Én nem nyomtattam ki, mert gondoltam majd telefonról leolvassák. De nem, ki volt adva ukázba, hogy le kell tépni a jegyről a vonalkódot. Úgyhogy szólni kellett a beengedő ember főnökének, aki szólt a biztonságiak főnökének, aki egy walkien beszólt valahova, végül egy szig mutatásért cserébe beengedtek. Elméletileg tökéletesen működött volna az általad leírt módszer :D

   • papparam

    Kemény. :)

 • Csaba Horváth

  Néztem a meccset az m4.hu-n, valamint az összefoglalót is “elemezgettem”.
  Lanza majdnem megcsinálta a 2013Pécs második felvonását Eppellel. :( És Gazdaghoz hasonlóan szintén nem örült a gólnak.
  Viszont ezen a részen volt egy pont, ami szerintem a meccs emberévé tette nálam Kinget. Ugyanis az agilis játéka, és a gólpassza mellett, ő volt aki odament Lanzához (ez az összefoglalóba is pár kocka erejéig látható) és bírta rá, hogy gratuláljon a gólhoz. Úgy gondolom, hogy az ilyen momentumok viszik előre a csapategység kialakulását.
  Lehet, hogy King néha esetlen játékot produkál, de hatalmas szíve van, óriásit nőt a szemembe az ilyen megnyilvánulásaival. :)

  • Döme Sanya

   Tegyük össze a kezünket, és …..
   Végre igazán hajtós a csapatunk, aki a padon van az is. Kár hogy csak 14 játszhatnak. Hibázni meg mindenki hibázik. A két kicsit Kinget, meg Zsótért mindenképpen meg kéne tartanunk.

   • László Papp

    King mar hosszabbitott.Jelen pillanatban Vaszke es Hidi szerzodese jar le nyaron,valamint Zsoter,Balazs es Laczko kolcsonszerzodese.

    • http://csak.taccs.hu/aktualis-keret/
     itt van az aktuális keret összes adata, a publikált szerződések dátumaival.

     akinek idén lejár:
     Somogyi Csaba (csak fél évre hoztuk)
     Laczkó Zsolt (csak kölcsönben van)
     Márton András
     Hidi Patrik
     Vasiljevic, Dusan
     Balázs Zsolt (csak kölcsönben van)
     Zsótér Donát (csak kölcsönben van)

     • László Papp

      Somogyirol,meg Martonrol is tudtam,h nyaron jar le a szerzodesuk (Somogyit maig sem ertem,h miert igazoltuk le,az elso csapatban ugyse fog vedeni),de direkt nem irtam bele oket a listaba,mert az elso csapathoz meg annyi kozuk sincs,mint Balazsnak,pedig neki sincs sok.

  • Pelso

   örülök, hogy leírtad a Lanza esetet +Kinget! tegnap páran nem értették,hogy miért kritizáltam Lanzát…
   és hogy milyen szinten aknázza a csapategységet, ha ilyen széthúzások vannak.
   Gazdag szerintem mást tészta, mert neki pár másodperccel korábban az x. próbálkozása nem ment be.
   (amúgy is 1 fajta pofozógép lett az idén Gazdiból, szerintem a legtöbb ütést rúgást kapja a szezonban.)

   • Tibor Fehér Első

    Mit csinálnál?Lanzaval lovetned a tiziket?

    • Pelso

     nem! a martinezes esetre tekintettel, gondolom ezt tisztázták az öltözőben, mikor ki lövi a 11est.
     ezért nem is értettem miért alakulhat ki megint vita Lanza és a csatártársa között.
     ennyire nem lehet béna Rossi, hogy nincs kijelölve a büntetős emberünk… ha pedig ki van jelölve, akkor Lanzának nem kéne bszogatni Eppelt….

     • Tibor Fehér Első

      Pedig úgy néz ki,hogy nincs tisztázva.Nagyon szembeötlő volt az eset,főleg a pécsi fényében.

     • Tibor Fehér Első

      Ez megzavarhatja azt is aki rúgja,azt meg nagyon nem kéne,főleg most,hogy szépen kapjuk a tiziket.

     • Csaba Horváth

      Meggyőződésem, hogy Lanza gólkirály akar lenni. Talán válaszként az őt ért kritikákra, talán azért hogy az olasz sajtó pozítív érdeklődését fenntartsa, vagy csak szimplán azért, mert úgy gondolja, hogy ez is hozzátartozna a magyarországi tevékenységéhez. Az mtk elleni neki abból kellett volna kiindulnia, hogy Eppel tavasszal még nem lőtt gólt, önbizalomnövelőként szüksége volt arra, hogy mielőbbelőbb betaláljon.
      Igazából Rossinak a feladata lenne, hogy a fejébe egy kis rendet tegyen. Imádom Lanzát, iszonyat szimpatikus, de sokszor érződik rajta, hogy gólrúgást hajlamos a csapatérdek elé helyezni. :(

     • Escape

      “Lanza gólkirály akar lenni” —- PONTOSAN !!!

     • RW

      Rossi feladata LENNE. Már Pécsett is az lett volna, aztán emlékezhetünk, ott is állt a pálya szélén, a Leo-Lanza csörténél, mint egy rakás cazzo. Attól félek, ezek nincsenek rendesen lerendezve. Lanza új interjúja persze örömteli, de élőben nem így látszott, tényleg King vitte oda gratulálni Marcihoz (ahogy a posztban is írtuk). Ha meccs heve volt mindez, most meg lehiggadt és komolyan gondolja amit mond akkor OK. Ami kissé árnyalja a képet, az az, hogy Rossi elég elfogult Lanzával, ami egyfelől nem jó, de valahol meg meg is értem, mert iszonyat fontos láncszem a csapatban az olasz. De az se jó ha túltolják a kivételezést. Én azt a Lanzát akarom látni, aki ősszel önzetlenül passzolt Eppelnek, aztán úgy ünnepelte a Marci gólját, mint a sajátját (asszem a Vasas ellen), ott mondtam magamban: mekkorát változott az őrült Lanza, most már a kedvenc légiósom lesz lassan (persze így is az). Nem kéne ilyen hülyeségekkel beárnyékolni ezt. Remélem csak a meccs hevében volt mindez, mert egy önzetlen , csapatember Lanzára kb még 10 évig szükségünk lenne…

  • Kicsipest

   http://www.honvedfc.hu/hirek/igeri-nem-lesz-nagylelku/2017-02-20

   Amúgy, nekem a tévében úgy tűnt, mintha ő engedte át volna a büntető rúgását Eppelnek (az más kérdés, hogy nem ment oda gratulálni). A cikk szerint is Lanza volt kijelölve a büntető elvégzésére.

   • Pelso

    ezennel visszavonom a 11essel kapcsolatosan megfogalmazott “önző, fegyelmezetlen Lanza” jellegű megjegyzéseimet! respect a heves taljánnak, ha most Ő engedett!
    (bár a cikkből nem derült ki, hogy ha ilyen nagy a barátság, akkor miért Kingnek kellett odataszigálnia a gólörömködő társakhoz)

    • Kicsipest

     Lehet, sietett közepet kezdeni, akart lőni még egy gólt 😁!

   • Csaba Horváth

    A mérkőzésen úgy tűnt, mintha felháborította volna, hogy nem ő lővi gólt. És utána is látszik ,hogy nincs elragadtatva, hiába lett gól.
    De ha azt nyilatkozza, hogy Eppellel még a 11-s rúgás előtt tisztázták a szitut, és nem pusztán azért nem ő rúgta a 11-st, mert nem tudta elvenni a labdát, akkor hiszek neki.
    Az önzés visszavonva ezennel. :) De továbbra is úgy gondolom, hogy a gólkirályi címre hajt. :) Ami nem probléma, hisz legalább motiválva van. :) Csak ebből ne legyen semmilyen konfliktusa a csapattársakkal. :)

 • belos

  Van új Hemiblog, igazi sziporkával. :D

  “Sok minden eldől a következő két hétben. Aztán következik a bajnokság harmadik ciklusa. Jó lenne ott is úgy helyt állni, mint az első kettőben, hogy júniusban aztán valamilyen távoli kazah vagy azerbajdzsáni városba utazhassunk a csapattal.”

 • Erdélyi Károly

  Jelzem, a belinkelt meccsösszefoglalós oldalon ott a hiba. Nem Bobál Gergely ellen állt be Dark, hiszen ő az Egerszegnek szerzett egy (állítólag) parádést gólt. Dávid volt, aki lejött.

  • köszi, javítottam.
   fura, hogy az automatika gerit dobta be, pedig nem is játszotta a meccsen, tehát lecserélni sem lehetett volna. (a kezdőben dávid volt helyesen, szóval nem értem.)

 • photon

  King? na ne már – néha olyan alibit tol a középpályán, hogy elbújik az embere mögé. az nagyon tetszik, ahogy harcol az elveszett labdákért, de még mindig egy félidős játékos.
  Koszta kezezése vagy Gazdag “befutok a 16-osig, hogy gyengén odapasszoljam az ellenfélnek” megmozdulásai önmagukban is szimbolikusak – ahogy Laczkó beadásai is.
  nem is értem, mit keres Dark a pályán.

  btw, az mennyire szabályos, hogy vendégjeggyel hazai szektorba ültetnek?