Nem arról volt szó, hogy idén inkább hagyjuk a fehér mezt?

 • 3. // Haladás – Honvéd 1-1
 • 6. // Vasas – Honvéd 2-0
 • 8. // Mezőkövesd – Honvéd 3-1
 • 16. // Paks – Honvéd 1-1
 • 22. // Videoton – Honvéd 3-0
 • 28. // Vasas – Honvéd 1-0

Ezeket a meccseket játszottuk eddig fehérben – két döntetlen, négy vereség, ami az összesnek (nyolc) egész pontosan a fele.

Lehetne jönni azzal, hogy idegenen nem megy nekünk, és a fehér az idegenbeli mezünk, de fájó, az igazság az, hogy a sárga is idegenbeli, mégis hozott egy négy meccs, három győzelem mutatót. Hoppáka.

Gyorsba

Nem tudom, tévében ismételték rendesen? Mert felmerült egy kis vita, hogy Burmeister gólját lesállás előzte meg. Az összefoglalóban egyetlen perdöntő kép sincs, csak annyi látszik, hogy Burmeister a labda mögül jön, de nem is itt van a kérdéses pillanat, hanem Sagliknál, ha egyáltalán van. Szerintem nincs, egyszerűen csúnyán benéztük a szitut.

update //  közben láttam egy ilyen képet is, szóval úgy néz ki les volt:

Kihagytuk

Lanza. Nála is előkerült, hogy fárad, hogy nincs annyira képben, mint volt ősszel, egy tizit viszont lehet szerencsével is elvégezni, de azért biztosabb, ha összpontosítva. (Tanult kolléga jegyezte meg mellettem: nem biztos, hogy jó, ha ugyanaz végzi el, mint aki ellen faultoltak. Nem tudom, nem láttam még erről kimutatást, de aztán persze a fene tudja, hogy honnan jön a népi bölcsesség, mert nyilván van valami alapja.)

Nem szeretem az ilyet

Néhány éve volt egy hazai Kecskemét. Sima 4-1 oda. A fél csapatuk sérült és eltiltott volt, iszonyat rossz formát mentek, a fene se tudja mikor nyertek utoljára, erre a Bozsikban simán. A tegnapi Vasas-B-ről nekem ez jutott eszembe. Pont, mint nekünk, nekik sincs igazán cseresoruk.

#mégötmeccs

Szoros, hiszen három ponton belül három csapat, és egyelőre csak a több győzelmünkkel állunk az élen.

Valahol vicc, hogy mekkora mázlink van folyamatosan. A góljaink több mint negyedét az utolsó negyedórában lőjük, nem egyszer pontot mentve, sőt, ezzel kiharcolva a győzelmet. Ha bakizunk, akkor bakizik a Videoton (Vasas, mindenki más), tehát nem tudunk le/elszakadni az élről.

Tényleg kicsit olyan érzésem van, hogy minden és mindenki a mi bajnokságunkat akarja, csak valahogy nem akarjuk elfogadni a tényt.

#mégötmeccs van hátra, lábon hordjuk ki a sokadik infarktust, nem kéne még egy ilyen meccs. Kapjuk össze magunkat.

Az esélyesség

Hahaha, a Honvéd nem lehet bajnok, mert nem tudják a játékosai, hogy milyen bajnoki címért menni, hogy milyen az, amikor rajtad van a nyomás.

A Videoton tudja – látjuk a formáját. Bénázik.

A Vasas sem tudja, honnan is tudhatná, a másodosztályt megnyerni nem ugyanaz – ugyanúgy hektikus, mint mi.

Nem hiszek az esélyesség terhében, a nyomásban, hogy bajnoknak kell/lehet lenni. Ha kimész a pályára, focizol, és ez van a lábadban, akkor nem a meccsre koncentrálsz, nem vagy ott fejben – az pedig végzetes lehet számunkra.

A lényeg, hogy élvezzük ki minden pillanatát ennek a bajnokságnak, a hátra lévő #mégötmeccsnek. Aztán lesz, ami lesz, de persze tudjukmi.

“Nem arról volt szó, hogy idén inkább hagyjuk a fehér mezt?” bejegyzéshez 36 hozzászólás

 1. A Vasas ellen az első félidőben közünk nem volt a meccshez szinte, legalábbis elképzelés nem a mi játékunkban volt, a rövid passzos játékot nem mi játszottuk, mi csak erőlködtünk.. A második már játékban rendben volt. Ezt csak azért írtam le, mert mindez kb semmit nem ér, ha a fél csapat jövőre máshol játszik, és még edzőnk sincsen, szóval én a Szuszában is úgy voltam, mind1 mi lesz, kiélvezem ezt a szezont, mert most legalább van izgalom, remény és nem csak szenvedés a bennmaradásért éééééés van hangulat a táborban!!! Carpe Diem

 2. Ja.Az első félidőben Lui Padre,a másodikban Frabato végezze a kezdőrúgást,a gólvonal mögé meg ássunk el egy fekete macskát.

 3. Remélem Lovrics sérülése nem komoly, és a Gyirmót ellen már játszik. Én nem érzem azt, hogy olyan nagy szerencsék lenne. A bírók rendre a kárunkra tévednek mint most is meg az újpest ellen meg a videoton, ami most hírtelen eszembe jut. Ennek ellenére a vasas-tól nem lett volna szabad kikapnunk. Többet vártam, többet gondoltam a csapatról. Ez számomra csalódás játékban is. Úgy érzem elfáradtunk. Lanzafame is kb. olyan 60-70%-on van. Persze őt így sem lehet kihagyni, de az ő feljavulása nélkül nem leszünk bajnokok, de még a dobogó is necces, mert nehéz meccseink vannak hátra….

 4. Egy kis mez-okultizmus:
  Valóban ez a tiszta fehér minimal kategóriás (mondjuk minhárom kombó az) Macron el van átkozva.
  Amikor megláttam, már rossz előérzetem volt.
  Fene tudja, persze ez is biztos hat a tudatalattira meg ilyesmi, de én biztos, hogy egy kis technikai kreativitást bele vittem volna ebbe. Miért nem lehetett mondjuk fehér felsőben-fekete nadrágban játszani, olyan németesen?
  Vagy miért nem lehetett a sárga felső-fekete nadrágban, olyan dortmundosan?
  Apró dolog ez, de valahol biztos van jelentősége és tudom nem ezen múlik, de ilyen kiélezett helyzetben, talán adhatott volna egy kis pluszt, valami újjat, hogy próbáljuk meg, hátha ebben verhetetlenek leszünk.
  A Vasas is játszhatott volna a sztenderd piros-kék csikos felső-kék nadrágban, de helyette jött a tiszta bordó.Gondolom nem véletlen, nem néztem utána, de ebben általában gondolom mindig jól szerepelnek, a Fradit is ebben verték.
  Vagy előszeretettel játszanak a szürke felső-fehér nadrág változatban. Továbbá ott van nekik egy tiszta fehér lehetőség negyedik változatként is, a jófajta adidasból.
  Nálunk meg év elején megjött ez a minimal designos kommersz 3 alap Macron és ennyi. (egyébként még a hivatalos honlapukon sem vagyunk feltüntetve, hogy mi is ebben játszunk).
  Még egy piros nadrág sincs kiegészítőnek pluszban, hogy a csikos felsőhöz néha azt használjuk.Szerintem egyébként ez nagyon ütős lenne.
  Na mindegy, egy vasárnap délelőtti mellékes eszmefuttatás volt, bocsánat,akit fárasztottam vele.

  1. Van igazságod. Úgy érzem egyfajta szegénycsapat benyomását keltjük, ami persze az anyagiakat illeti igaz is. Nincsen névszponzor a mezünkön, minimal design. Még ez a sz.r vasas is azt kelleti magáról, hogy ők a magyar Bayern München.

 5. Pár szóban a meccsről : Egy olyan vereséget szenvedtünk el ahol simán akár nyerhettünk is volna.
  Az első perctől látszott hogy “nincs szerencsénk”. Azért idézőjelben mert látható volt hogy ezen a szar talajon nem fogjuk tudni játszani rendesen a játékunkat. Ez volt a kulcsa a mérkőzésnek.Ugyanis folyamatosan csúszkáltunk, nem tudtunk kitámasztani, nem tudtunk robbanékonyan megindulni a lomha Vasa védők közt ezen a csűszós gyepen.
  Igaz hogy a bíró is hibázott, meg a Vasas is pofátlanul húzta az időt, meg a kapusa is parádézott , de a rossz stoplikon ment el a meccs.
  Látszott a Vasason is hogy remek edzőjük remelkül betanítja a taktikát…és semmi több.Képességekben ritka gyengék.
  Én azt vallom hogy idén kétszer kikaptunk tőlük-egyszer nyertünk : vagyis pontszámban mintha 3 döntetlent játszottunk volna velük. A Vasas idén olyan mint mi tavaly : Megveri a nagyokat végig és a kicsktől simán kikap.
  Fognak ők még botladozni.
  Lanzát ne szidjuk , nem rúgta rosszul.Elhatározta a sarkot és a kapus ráhibázott sajnos.Ennyi.
  Az utolsó percben is volt egy olyan beadása ami múlthéten gólpassz lett, ma kimaradt.
  A játékosokról : Gróf rendben volt, a hátvédek is, középpályán Hidi az nulla. (Egy ilyen talajon ahol nem érvényesülnek az indításai , el tudnék képzelni egy Nagy Gerit, esetleg Csábi Misut törni-zúzni.)
  Marci nagyot küzdött, erős volt, pattogtak le róla a Vasas darabkák mint száradt kecskeszar a pingpongasztalon.
  A kulcs : ha Debrecenben nyerni tudunk akkor bajnokok leszünk ! AMEN

  1. A rossz cipő nekem is feltűnt az elsőben,a Zsóternal leginkább,érdekes,hogy Te is igy látod.

  2. És nem abban a szituációban,amikor kiugrott és mellé bepassz helyett.

  3. Az a baj, hogy mi a három “döntetlenért” 3×1, míg a Vasas 3×2 pontot kapott. Tavaly sem bírtunk veklük. Én félek a Gyírmóttol is, a nagy számok törvénye alapján…

  4. Gróf aligha volt rendben.A gólnál kint volt a jobb sarkon tulságosan és nem ért át a másik oldalra ! Már jóval erlőbb lehetett látni,hogy a vasas védő jön fel hátulról ezt a védőknek észre kellett volna venni a bal oldali Holendernek vagy Zsótérnak,Botinak.Hidi nagyon gyenge volt,Holendernek egyetlen csele sem jött be,pedig
   jó lett volna ha az alapvonalról ad be vagy tör be a tizenhatosra!

  5. Gróf rendben? Nem tud kijönni, a mezőnybe öklözi azokat a beadásokat, amiket simán le kellene húzni. Minden beadás gólveszély a bizonytalansága miatt. A gólban alaposan benne volt, felesleges volt kiszaladnia.
   Lanza meg tavasszal össze-vissza totyog és fetreng, utána pedig meg van sértődve, ha nem fújják le, hogy hozzáérnek. Talán túl nagy lett az arca pár jó meccs után…

   1. Én nem hibáztatom Grófot a gól kapcsán. Magyarországon 100-ból 99 játékos kapura lőtte volna Saglik helyében a labdát és így jól próbálta a szöget zárni. Pont ezért volt zseniális megoldás a beadás..

 6. Ki kell(ett volna) dolgozni 3, vagy 4 pont előnyt, mert az utolsó forduló itthon a Vidivel zajlik. Milyen jó lett volna, ha ez tegnap meglett volna, vagy legalább az a fránya döntetlen…. Több pontot nem nagyon veszíthetünk…

  1. Dehogynem, szerintem 10 ponttal az öt meccsből bajnokok lehetünk, benne a vidi elleni 3. A Fradi-Vidi is fontos lesz, meg hogy a loki, mtk legyenek a végére biztonságban.

   1. Úgy értettem, ha a Vidi elleni meccs előtt 4 pont előnnyel állunk a Vidivel szemben, akkor kalap/kabát.. Ehhez kellett volna ez a Vasas elleni szájbavert 3 pont, hogy legyen előny, illetve tartalék. ha botlunk.

    1. Ha azonos pontszámmal állunk és döntetlen és nekünk van több győzelmünk, akkor is kalap/kabát :)
     Nekem mindegy, hogy hogyan csak húzzuk be:)

 7. Az megvan amikor a bíró odament kb. a 84. percben a görcsölő Vasas játékoshoz, mert a jobb lába begörcsölt, nagyon szenvedett és a csapattársa meg segítségül a balt nyújttotta le, de jobban is lett. A spori meg a odaszólt látszott a tv közvetítésen is, hogy valami ilyet mondhatott: “nem a másik görcsölt az előbb!” Utánna szép lassan felkelt. Egy lapot megért volna. Késsz kabaré….időhúzás majdnem profi szinten. Én nagyot nevettem rajta. 😅 Gróf nagyot hibázott… Korcsmárt meg ki kellet volna állítani amikor feltartotta Grófot… Az a lényeg, hogy az utolsó fordulóban a döntetlen is elég legyen.

  1. Csak beleszaladt Gróf a hangulat kedvéért, nem volt egy vészes szitu.

 8. Kölcsön 11-es visszajár…..?
  Azért ez nem kis amatőrizmus volt Rossi részéről, mert gondolom a végső szót Ő mondta ki!
  (…..nekem már anno a paksi meccsen is unszimpatikus volt Lanza viselkedése a 11-es miatt)
  Az nb1.hu-n lehet olvasni, hogy miért Ő rúgta a büntetőt.
  Szerintem nem kellene ennyira harcoskodnia meg egyéniskednie, annyira azért nem nagy sztár, rúgna inkább normális gólokat a mezőnyben és ha Eppel hibázik egy 11-nél akkor előállhat azzal, hogy “Én rúgom innentől léciléci” most már!

  “Az eset krónikájához hozzátartozik, hogy a tizenegyes végrehajtásán nem veszett össze a két játékos, mert előre le volt beszélve, hogy az olasz támadó rúgja a büntetőt. Még februárban, az MTK elleni idegenbeli meccsen Lanzafame volt a kijelölt rúgó, azonban amikor tizenegyest kapott a Honvéd, Eppel Márton elkérte a labdát, és megígérte társának, hogy belövi, és ha legközelebb büntetőre kerül sor, akkor visszaadja a lehetőséget.

  A gesztus megsüvegelendő, azonban nem szokás változtatni a kijelölt rúgó személyén, ha az mindig magabiztosan lövi a tizenegyest. Sok van még hátra a szezonból, de ez a hiba akár a Honvéd bajnoki címébe is kerülhet, mert minden mérkőzésnek van lélektana. A vörös-feketék jobban játszottak, mint az angyalföldiek, és ha Eppel Márton berúgta volna a tizenegyest a 63. percben, akkor könnyen lehet, hogy a Honvéd megfordította volna a meccset az utolsó fél órában”

 9. Menjen a P-be a kocsog emnety a golosszefoglalojaval.Siman elinteztek a Vasas lesgoljat azzal,h ketten is bent ragadtak jobb oldalon a vedok kozul,meg jo utemu volt az inditas,meg fel se merult egyikukben sem,h esetleg les volt es erdemes lenne megnezni,latszik nem olvasnak semmilyen Kispest forumot neten/fb-n.Mondjuk,csodalkozok azon,h Rossi se emlitette meg.Bezzeg a szar Vidi lesgoljat 5 percig elemeztek.Bozsik is szegyent hoz a nevere,az apja forogna a sirjaban,ha tudna,h a fia mennyire le se szarja a Kispestet.

  1. Illuzíó romboló Bozsik hozzá állása. Ő maga erősítette meg, hogy nem volt les. Bezzeg nagyon visszajátszani nem merték. Volt egy kamera állás amit beadtak, de az nem egészen volt ideális. Szégyen!

   1. Ugy latszik,h lesgollal kaptunk ki,ez csak minket Kispest szurkolokat erdekel,mindenki mas szarik ra.

   2. Vasas edző volt….mit várunk tőle:(
    esküszöm néha visszasírom Puhlt:)

     1. Mire kapott volna? Az apja nevére? Valami érdemleges eredménnyel kirukkolt? (Ő nem, csak a Koplárovics) Mesterhányas vagy ilyesmi? Semmi. De szövkap az volt. Olyan is volt.

      1. Így van, egy ellenszeves s….fej! Simulékony, kiszolgálja a mindenkori érdekeket! Most nem előnyös dolog a Kispestnek szurkolni, ha a vezér csapata lennénk mi is, biztos benyalna oda ahova kell. Szégyent hoz a nevére…

   3. Szerintem tök mindegy, hogy les volt-e, centiken múlt. Ha les volt, akkor mi van? Semmi, csak itt sopánkodunk miatta. #megotmeccs!!!

 10. “Vasas FC–Budapest Honvéd, Szusza Ferenc Stadion, 4854 néző”
  Ez a hivatalos nézőszám. Tudjuk, hogy mi voltunk kb. 8-900-an, a stadion többi részén meg jó, ha voltak mégegyszer ennyien. Lehet, hogy tökmindegy. “Hol számít ez”, mondhatjuk és tök igaz, mert ki nem szarja le. Ez így önmagában semmi. De azért egy szép napon statisztikailag igazolható lesz, hogy a Honvéd nem valami népszerű csapat, hiszen legfeljebb csak a 8-10-12., vagy ki tudja, hányadik (csak “paraméterezés” kérdése) helyen áll nézőszámilag. Ez pont az ilyen kamu számoknak lesz köszönhető.
  Az sem számít, hogy les volt-e a vasas gól. Bár nyilván én vagyok a hülye, de úgy érzem, azért némileg előnyösebb lenne számunkra a jövőre nézve, ha az igazság lenne elkönyvelve a magyar foci kollektív tudatában, vagyis hogy ez bizony az volt.
  Ez olyan, mint a stadion. Önmagában “mire megyünk új stadionnal”, ugyebár, a csapat nem lesz erősebb tőle, meg fenntartási költségei vannak (mintha öreg stadionra az nem lenne), stb. Mégis, valami azt súgja, csak tudnánk valami icipici előnyt kovácsolni belőle, nem? Meg azt is, hogy “valamivel” a klub értékét is emelné, nem?? De talán bután gondolkozok. Meg azt is hallani, hogy 4-5 éven belül az MLSZ szigorítja a stadion licenszeket és esetleg a mostani Bozsik abba már nem fog beleférni. De ilyen aljasságot nem tudunk elképzelni, mi? Meg különben is, hol van az még, mi? :)
  Meg a bajnokság nyerés. Mit érünk vele?! (Ez a legviccesebb :))). Azé’, hogy az első körben kihulljunk Európából? Á minek. Hát először is, mert ezért vagyunk. Ez a lényeg, ez a cél, ezért megy a bajnokság. Másodszor, talán tévedek, de azt gondolom, jócskán növelné a klub nimbuszát. Nem lehetne rámondani a Kispestre, hogy ezek már csak vegetálnak évtizedek óta, hiszen nem nyertek semmi komolyat. És lehetne sorolni a bajnokság nyerés előnyeit, de minek? :)

  Vegyük észre, hogy ezek a kisebb-nagyobb dolgok önmagukban talán tényleg nem annyira számítanak. De az “egész” is ebből a sok kis dologból áll össze! Amikor az életünkért küzdünk, akkor igenis különösen fontos minden apróság. Mert meg vagyok győződve, hogy még mindig azért küzdünk és fogunk is.

  1. nagyon sajnálnám, ha Zsótért nem sikerülne valahogy megtartani, megvenni! az elején fenntartásaim voltak vele kapcsolatban (figyeltem a srácot u17 óta… folyamatosan verték Őket Prosserék) de nagyon pozitívan csalódtam benne, olyan erényeket csillogtat, amivel több esetben sikerült előre vinni, győzelem felé mozdítani a játékot!
   Proszi volt hasonló…(aki az előző vasas meccsen is úgy szállt be, hogy megfordult a meccs képe, és most is ez a lendület hiányzott) szóval Szabónak (és persze nekünk is) mákja volt most Zsótérral, de nem lehet mindig szerencsénk… előbb utóbb meg kellene becsülni és tartani az értékeinket, mert nem mindig esik be az utolsó pillanatban 1 kölcsön-Zsótér…
   persze kevesen gondoltuk, hogy Lanza ilyen gödörbe kerülhet és Eppel mellett 1 ideje szinte csak Zsótér hozza a szintjét.
   Holender a szezon csalódása, döbbenet, hogy majdnem folyamatosan kezdő lehet!
   a lényeg: Szabó sóhersége megint veszélyezteti a csapat hosszabb távú sikerét, de nem akarok prejudikálni, meglátjuk mi lesz a végkifejlet a bajnokságban és az igazolásoknál…

 11. Szabó úr vajon mire alapozza azt a véleményét, hogy az utolsó fordulóra már nem lesz kérdés a bajnoki cím ???
  (amikor olyan körbeverések vannak, hogy öröm nézni és 2-3 forduló alatt változik jelentőset a tabella…)
  persze véleménye mindenkinek lehet, de a mindig óvatosan fogalmazó hemi most úgy beszélt, mint ha a jövőbe látna…!?

 12. nem kéne nagyon stresszelni a srácokat azzal, hogy hány meccs van hátra. jön a gyirmót, verjük meg őket, aztán majd meglátjuk a többit.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.