Beharang’Out of the blue…

A mostani csodaidényhez képest borzalmas emlék a Vérhód-éra, melynek MTK-Kispestjén Nagy Geri és Kanta párosa itt a ‘csúti pályán méregeti egymást. (mtk.hu)

Out of the blue, azaz ≈ hasból, ahogy az angol (vagy az egyszeri kispesti klubtulaj) mondaná. Hasamra ütve jön ugyanis a mostani beharang/kibeszélő, mert nem tudok egyszerűen előre megfontolt, értelmes dolgokat írni, hiába jár 0-24-ben az agyam hetek óta vörös-fekete üzemmódban. És hiába dumáltunk chaten a csakblog csapattal egész héten hogy mi-hogy-miként lesz szombaton, most csak ülök és nézek ki a fejemből, a pulzusom meg valahol az egekben.

Holnap meccs.

Csak megérzések jönnek a következő sorokban, hangulatfoszlányok, mást most ne is várjon senki. Komoly szakmai cikkre most agyam sincs, patetikus lelkesítést a játékosok felé pedig az elmúlt 5 évben tán kétszer írtam, mindkétszer kikapott a csapat.

Én a hátralevő meccsek közül ettől a holnapitól tartok a legjobban. Hiába keretre a talán leggyengébb a ránk váró trióból az MTK, hiába vertük idén őket kétszer, ebből ősszel egy ötössel küldve haza őket. Hiába játszunk itthon, a Loki ellen meg idegenben. Valamiért úgy érzem, ez nem számít majd sokat. Az utóbbi években az MTK igazi Kispest- és Rossi-mumus lett, Kanta vezetésével, Torghelle adjutánskodásával, és bár mint említettem, a mumusságukat az idei szezon annulálta, azért alapból még mindig “nem fekvős” nekünk az MTK. És ez már nem Tamás Zsolt első, ismerkedős meccse lesz, mint a tavaszi nyitány; és még inkább nem az őszi, ahol good old Cziki bácsi (nomen est omen) punnyadt Garami örökében a padon.

Bízni akkor miben lehet? Egyrészt a többiekben a meccstársaságból, akik szerint Debrecen lesz a gázosabb meccs. Másrészt az idényünkben, ahol kétszer is MTK-t vetünk, ami amúgy 6 évente esik meg velünk (akkor is max egy meccsen kapjuk el őket, nemhogy kettőn), ahol a Vasast és a ‘kövesdet itthon hajrában verjük, ahol a Gyirmótot utolsó másodpercben ütjük, ahol a matyóknál végre egyszer hátrányból fordítunk, gáladélutánt varázsolva. Annyira csodás eddig ez az év… Persze ez hozza a szokásos RW parát is: meddig lehet ezt húzni?

Remélem, még egy pár hétig…

Ma megyek be az egyetemre (lifelonglearning, nem bírok leállni), erre egy hozzám hasonlóan idősebb csoporttárs rámrikkant: “Ati, Honvéd? Bajnok lesz?”Kegyelem, már így is infarktus kerülget…“, nyögöm neki, persze röhög a fél terem. De az is látszik az engem faggató arcokon, akár ebben az esetben, akár melóban: a szimpátia mellettünk van a Vidi ellenében. Ilyet se éltem még át, mióta ’89-ben elkezdtem a Kispesterek nehéz, de mégis büszke pályáját.

Nagyon nehéz meccs jön holnap, remélem Rossi valahogy le tudja venni a terhet a srácokról és a Mezőkövesden látott felszabadult hozzáállás tud majd uralkodni. Lanza és Donát (már ha utóbbi egyáltalán rendbe jött, hír persze semmi) kisárgázódása ügyében már nem merek mondani semmit, egyszerűen Debrecenben és a Vidi ellen is óriási szükség lesz rájuk, ha nem toljuk el a következő két meccsünket: és mivel a bírók láttuk milyenek, ez még nagy érvágás lehet nekünk. Ha. Ha. Ha…

A Ha+Ha+Ha az már hahaha, és én egy komoly ember vagyok” – mondta egyszer egy interjúnkon mosolyogva Sisa Tréner Úr, mikor egy 4 tagmondatból álló, többszörösen feltételes módú kérdéssel támadtam be őt riporterkedésem hajnalán, és most őt idézve lépek én is a tippelgetések meg jósolgatások helyett a tények talajára: holnap este hatkor találkozunk a korzókorlátnál / a Kanyarban / a tribünön, ki hol szereti, esélyes egy szarráázás is, de most ez kit izgat, többet nem tudok írni, kicsit már így is remeg a kezem, inkább elmegyek vizsgára tanulni, mert az is lesz hétfőn, de hát addig jön egy jóval fontosabb ZH is, csak azt nem én írom, hanem a Kispest, holnap, este.

CS.A.K. húzzunk jó tételt!

“Beharang’Out of the blue…” bejegyzéshez 123 hozzászólás

 1. Végre a két, eddig gólilag besült ember :) Holender és Koszta!

 2. A szezon végéig mostantól 0, azaz nulla darab “XY marad, Z megy” hozzászólást szeretnék itt látni!!!

  1. Csatlakozom! És aki úgy érzi, hogy nincs esélyünk az utolsó fordulóban, tartsa meg magának a véleményét!

 3. Ilyenkor nincs meg fent az osszefoglalo, vagy csak rossz helyen keresem? Valaki egy linket pls…

     1. …..nem tudom,hogy linkvan-e róla már kint, mennyi az átfutás, de ez most egy élő műsor.

 4. Vidi meccsét elnézve nem tudom van e esélyünk a végén…..mondjuk a bíró nagyon nyomja öket…..

  1. Az újpest nagyon könnyen megadta magát. Ennél többet vártam tőlűk. Úgy látszik csak magunkban bízhatunk senki nem könnyiti meg a dolgunkat.

  2. Megverjük a Debrecent mert jók vagyunk a videoton meg kikap a a Fradi-tól és már bajnokok vagyunk.

    1. Azt nem vágom, hogy a lilák is lefeküdhedtek? Vagy most fizetik meg a pálya fűtést?

     1. én a fagyikára gondoltam.
      alapban azt mondanám, hogy a fagyi megüti a fidit, de ez ma fideszország, ahol minden és az ellenkezője is…

          1. Helyes, és sajnos, de inkább egy scudetto, mint egy olyan ékszerdoboz, mint az emtékáé!

       1. Ja. Most olvastam, hogy a Debrecen még közelebb is állt a győzelemhez. CSAK magunkban bízhatunk!

        1. ismétlem önmagam, függetlenül a következforduló összes lehetséges eredményétől, ha mi ütjük a fidit, bajnokok vagyunk…

         1. Ebben igazad van! A vasas is megtudta őket verni, Akkor mi meg pláne hazai pályán.

      1. Nagyon úgy tűnik. Ettől még a Gyirmót is szervezettebben védekezett amig volt nekik tétje.

  3. A debreceni meccstől függetlenül a Vidit, ha ütjük, bajnokok vagyunk…

  1. Sérült, Doll azt mondta.

   De amúgy kíváncsi lennék, most mire gondol, amikor látja, hogy mi van Kispesten, és ő ennek már nem része.

 5. Érdekes ez a nézőszám. A beléptetőkapuk előtti időben ugyanennyi nézőre szerintem legalább egy ezressel többet tippeltek volna sajtóban.

  1. Egyébként az is benne van a pakliban, h ha a Vidi kikap a Fraditol, mi megverjuk a Lokit, akkor mi vagyunk a bajnokok. Kérdés, h ilyen forgatókönyv mellett is pihentetne-e Lanzat Rossi.

   1. egy tiszta ligában igen… de itt? remélem nem, de a fagyi lefekszik a fideszotonnnak.

   2. Annyival jobb most a Vidi, hogy nem tudom elképzelni, hogy ne nyalják el a Fagyit.

  2. A laki jó volt a fagyi ellen is, sztm. Lanza kihagyhatatlan. Mindenki öt keresi…

   1. igaz, de ha az uccsó forduló számít, akkor egy pihent Lanza nagyon jól jöhet!
    + ha láki ellen besárgul…

    1. Rutinos játékos, támadóposzton. Ha odafigyel, nem sárgul be. Ne dobálja magát és ne lépjen oda durván, amúgy sem az a dolga.

    2. Egy hét alatt csak ki tudná magát pihenni így is. Itt a hangsúly azon van, h nehogy kisargazzak.

 6. Most már bármi is lesz 27-én bajnoki DÖNTŐ lesz a Bozsikban!

  (Ha kikapunk Debrecenben és a Vidi veri a fradit, akkor is döntő, mert egy 27-ei hazai győzelemmel bajnnokok vagyunk!)

  Nem szeretném persze, ha a jövő héten ez lenne, de akkor is ki-ki meccs lesz 27-én!
  Csináljunk teltházat, eddig az égiek is velünk voltak, de kegyetlen lesz ez a 2 hét! :)

  1. Gyönyörű pillanat lenne a Bozsikban ki-ki meccsen legyőzni a kitömött videotont. 30 év múlva is emlegetnénk. :)

  2. Nem 100% a donto. Van egy olyan variacio aminel mar jovo heten eldol :)

   1. Ez a Fradi nem fogja verni a Vidit, nem ez a “magyar labdarúgás érdeke” majd a következő szezonban visszaadja a vidi a jövő szombati “gesztust” a fradinak.
    Másrészt a ződek a kupára készűlnek, menteni a szezont, nem fognak megszakadni sajnos :(

    1. Szerintem nem is kell lefeküdni, a mostani Fradi egyszerűen gyengébb, mint a Vidi… Két hét múlva a Bozsikban dől el a sorsunk.

 7. 3502… én hoztam két 10éven alulit… és nem szoktam 0ás jegyet kérni.

 8. Most volt az összefoglalóban és nem Kosztának adták a gólt….(Korozmán öngól)
  Persze nem volt lassítás és kikockázás, de szerintem kvázi spiccel ilyen gólt nem lehet emelni…..

  1. Mi, annál a kapunál lévő sarokból, többen egymástól függetlenül öngólnak láttuk. Teljesen meglepődtünk, hogy Kosztának adták.

    1. Igen, itt látszik, hogy nem mindegy, milyen szögből történik a felvétel, csalóka. Mi olyan helyen álltunk, ahonnan tisztán láthattuk, hogy az MTK játékosa ért a labdához.

  1. Ebben az összefoglalóban már Kosztának adták, de lelassítva és kikockázva látszik, hogy öngól. Az érdemein nem csorbít, nagyon jól szállt be a meccsbe, ott volt ahol lennie kellett. Holandernek is nagy dicséret, egyre több jó meccse, bátor befejezései vannak!
   Ma a remek kezdés után beragadtunk egy kicsit, a gól után butaság volt rögtön kapni is egyet. A debreceni meccsen én nem pihentetném/félteném Lanzát. Látszik, hogy kell a csapatnak, viszont a mostaninál jobb teljesítmény kell majd csapatszinten, amit az ő jelenléte tud biztosítani! Az a jó, hogy ma sokan hoztak az átlagos teljesítményüknél kevesebbet, így tudunk javulni az utolsó két meccsre.
   Remélem korrekt bíróküldést kapunk az utolsó két meccsre is, úgy érzem, hogy a kötelező síráson felül, hogy az utóbbi fordulókban azért elkerültek minket a nagy bakik.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.