Cívis gála: beamfetaminozott csapatunk most a Nagyerdőben tolta ötgólos önkívületben!!!!

Csak a KISPEST!!! (fotó: facebook.com/KispestHonved/photos)

A tegnapi délutánra nincsenek szavak.

Valamit mégis kéne írnom, úgyhogy a hajtás után próbálkozom.

Nem vádolhat senki azzal, hogy nem tettem meg mindent a magam részéről a győzelemért. Hiába unszolt Ábel és Gyuri, hogy menjek én is a vonattal, fájó szívvel beáldoztam a vidámnak ígérkező közös út lehetőségét. Emlékezhetünk ugyanis: 2014-ben váratlan győzelmet arattunk a Debrecen stadion- és bajnokavatóján: rendes futballbabonás arczként így pontosan tudtam, hogy mindent ugyanúgy kell csinálnom, mint aznap. Mondjuk most nem volt csüt-péntek időtávon munkahelyi konfrészvétel Hajdúszoboszlón, ahova Öcs és Apu utánam jőve az átfürdőzött szombat után utazzon át velem a cívisvárosba, de annyit megtehettünk, hogy korán reggel elindultunk a fürdővárosba, ugyanúgy megfürdőztünk Apu lenti törzsfürdőjében, ugyanabban az étteremben megebédeltünk, ugyanúgy átvezettem Debrecenbe, ugyanoda parkoltunk le, ugyanazon a kihaltabb betonúton mentünk be a vendégszektorhoz a fő bevezető rész helyett, hát így. Egyedül a mez volt más rajtunk, a Kingecskének készített egyenpólóban feszítettünk családilag, ahogy Csakblog képviselőink a vonaton is, leszámítva persze a héten leglelkesebb Fanta urat, aki örök különutasként elfelejtett elmenni a megrendelt pólójáért Old Babar úrhoz. Nem is Fanta úr lenne, ha nem így történt volna, hihi.

A stadi felé tartva közben 2-3 „szevasztok Csakblog” kiáltás is harsan, illedelmesen integetünk vissza Tesóval, úgy látszik, végül csak én is kilépek az ismeretlenség homályából. A Loki arénája felé tartva aznap először ráz ki a hideg: benn megdörren a CSAK-A-KISPEST. Mi még csak 50 méterre vagyunk a stadkától, de már innen is olyan hangja van a tábornak, hogy remeg a gerinc. Sietünk is föl a szektorba…

Odafenn csodálatos képek sora. Évek óta nem látott szurker arcok mászkálnak a büfé-WC-ülőhelyek pozíció-szentháromság között, mindenki itt van, aki számít. Ábel már a saját magának és Fantának tartalékolt söröket szállítja a kioszkból, Gyuri egy ciderrel folytja le az út izgalmait, Apu a Korzós beszélgetőpartnereit üdvözölgeti, „drapit hoztad amúgy?” –kérdezem Ábelt, aki már mutatja is, hogy ott lóg fenn a többi sztenderd molinó között a „Célunk csak egy van” is.

Ott bújik bíz’ a kis drapi

Aztán lassanként mi is keresünk egy üresebb helyet a széksorok közt (15 percig tart… rohadt sokan vagyunk), amit megszállva megmarkoljuk a korlátot, és kezdődhet az újabb gyomorgörcs.  Mondjuk Ábelnél nem, a letülkölt nyugtató sörampullák hatására Loctite harsányan közli, hogy „Ati, ne parázz, itt ma simán nyerünk, sima 3:1, ez egy ilyen idény, nem érted?”. Nem tudok értelmes választ adni neki, csak nő a gombóc odalenn, de a mellénk lecsorgó Hantára nézve látszik: nem vagyok egyedül. A blogkollega sápadtsága is visszatért ugyanis, és szótlanul markolássza hol a korlátot, hol a sörét. Mi lesz itt… Hogy bírjuk ki ezt a 90 percet? A kezdőt nézve szomorú hír, hogy Zsótér kidőlt sérüléssel, helyén a múltkor az MTK ellen az utolsó gólt kiharcoló Koszta kezd. Ekkor még nem sejtjük, hogy ez a kulcsmomentum.

És elkezdődik a csoda. 4. perc, első támadásunk, Koszta kapja baloldalt, betör a büntetőterületre, egy csel, felnéz, és bakker, belövi a hosszúba! GÓÓÓÓÓÓÓL!!!!!! Milyen kezdés ez? Ábel és Öcsém egyszerre szakadnak rám, az egész vendégszektor üvölt, egykispestigól-CSAKAKISPEST-Koszta beb*­szta hangvulkán, „Ati, látod, mondtam, hogy nem lesz gooooooond”-ordítja Ábel, és merjem elhinni?

Hihetetlen percek. Vendégben uralunk. Ez a Honvédom? Ez a csapatom idén? Nem tudom elhinni. Hogy észhez térjek, ahhoz egy butaság járul hozzá. A Debrecent kezdeti ocsúdásából Holender rossz ütemű odarúgása ébreszti percek múlva, tizenegyes. Sajnos jogos, szegény Filip elkésett. Holman teszi le. „Fogd ki Dávid…” villan át a kívánság a fejem, majd hirtelen a megérzés, „ki fogja fogni!!!!”. Holman igazi idei DVSC idény-fejjel áll oda a labda mögé és rúgja a bal alsó felé, Gróf vetődik és -… kiüti!!! Kapusunk extázisban ordítva spannolja magát, míg a többiek ölelgetik, majd a következő 2 szögletet is kiüti, végre, a kijövetelekkel hadilábon álló Gróf, nem hiszem el, Ábel elcsukló hangon Gráúúúúúf, Gráúúúúúúf-ozik mellettem, ahogy az egész szektor is.

Újabb negyed óra, vagy 20 perc megy el, megnyugszunk, a védekezésünk magabiztos lesz, olyan labdakihozatalokat tolunk a saját tizenhatos előtt, ami a nagy kedvenc Atletimnek is becsületére válna, véresre tapsolom a tenyerem, de nem vagyok ezzel egymagam. Nagy Geri óriásit segít hátul, Boti úgy szereli a debreceni afro támadót, hogy felvehetné a magyar punkbanda “Fegyelmező részleg” nevét. Aztán az egyik labdakihozatal feljebb jut a kelleténél. Koszta szerzi meg középpályán, higgadtan visszavesz a tempóból, majd Eppel elé teszi a ziccer passzt, csatárunk egyedül nyargal a kapu felé és beveri a másodikat, GÓÓÓÓÓÓÓL bazmeg, mi van itt, „Most már elhiszed, Ati???”- sikítja Ábel, a szokott visszafogottságát pedig ezúttal pettyes hasitasijába rejtő Hanta úr pedig nagy örömében lelök a székről, amin állok, totális káosz!!!!

Pár perc múlva már ez is zárójelbe kerül. Újból trademarkos támadást vezetünk, ezúttal tizi ellenére ma is nagyot menő Holender húzza meg a szélt, beadása után Koszta varázsolhat megint belül, és lövi be a harmadikat, G Ó Ó Ó Ó Ó Ó Ó Ó Ó Ó Ó L, mit művelünk mi, te jószagú Bohócliga??? Egymás nyakában vagyunk a többiekkel, egymás nyakában mindenki. És majdnem még ez is fokozható, Eppel újabb kiugratást kap, de előbb a kapusba lövi, majd a kipattanót fölé, kicsit megnyugodtunk, és bár a Debrecen padlóin, a régi reflexek miatt rossz érzés kap el. Sajnos nem alaptalanul!

A szünetben Ábel és Hanta is egyetért: nem lehet, hogy innen ne legyen meg. És nem csak a meccs, JÉZUSOM. Hanta már a Kökire invitál éjfélkor fiesztára, de sajnos addig a Fideszoton is játszik még az enervált Fradival. Mindegy, vissza ránk.

A második félidő visszafogottabban indul mindkét részről, aztán a Debrecen Tőzsér „tíz fordulónként elsülök” Dániel szabadrúgásával 3:1-re szépít, a fene essen ebbe az akaratgyenge pontrúgáshuszárba, hogy mindig akkor villanjon, amikor már senki sem kéri. A váratlan Loksi gól jól belerondít a terveinkbe: a gól előtt már eldöntött csereként Lanzát Hidi váltja. Ez egyfelől okos húzás, hiszen 3 ide és Lanza sárgás, úgyhogy ne kockáztassunk. A félsérült, játékon kívüli Patya viszont most nem tűnik jó ötletnek: indiszponáltan, tompán kezd a cséká, és ez pont elég a rögtön ezt követő Gazdag-Vaszke csere miatt kissé megbolyduló középpályánk és a King lesérülésével (Lovresz váltja) megkavarodó védelmünk okán egy újabb zavarhoz, amit a „kurva-drága-de-gólt-sose-szerző-szupercsatár” Szuk Dzsung Akár-Ki ki is használ, 3:2. „Ne parázz Atti” Ábel döbbenten néz mellettem ki a fejéből, én meg mindjárt rosszul leszek most is, ahogy ezt írom. Kegyetlen percek. Minden rossz emlékünk egyszerre jön elő. Hanta szinte imádkozik mellettem, én a Honvédcímert markolászom a szívem fölött és rimánkodok,hogy a csapat, meg a ketyegőm bírja még. Mindkettő necces.

Kell is vagy 10 minuta, míg kilábalunk. Hidi végre kezd kissé felpörögni, most már legalább megtart labdákat. Holender sokat vállal baloldalt hátul, Boti meg sokadik posztján küzd nagyot King helyére kitolva. Kamber nagyokat ment középen, és előre is próbál törni néha. Marci viszont egyre fáradtabb elöl, Vaszke pedig iszonyat játékon kívül, nem értik meg egymást Eppellel a körömpasszoknál, egy ziccer kiugratást meg úgy tököl el a szegény Dusan, mint én a csüti focikon, amikor valaki viccből rám ordít hátulról. Jajj.

Aki még tartja a lelket a csapatban, az Nagy Geri. A Hidi sérülése óta végre lehetőséget kapó srác az utóbbi fordulókban szépen felvette a régi Nagy Geri ritmust és ma is rommá oltja a cívis középpályát, mindenhol zavarog a Loki támadásoknál, az első félidőt végig a védelembe hátrasegítve töltötte mélyen, most meg egyre többet jön előre, mert kell a válasz a Loki feltámadásra. És amikor Eppel már lépni nem tud, amikor mindent rontunk elöl, akkor egy remek kényszerítő jobb oldalon, Koszta vagy Hidi nyomja ki Gerinek az elérhetetlen labdát, de Gerike befutja és BAZMEG HOGY AD KÖZÉPRE EZ A GYEREK, hát pont Eppel Marci fejére rajzolja, aki tök egyedül bólinthat, és GÓÓÓÓÓÓÓÓÓL!!!! Szedd ki, Verpecz, itt már én is artikulátlanul üvöltök, asszem még egy kis könnycsepp is hízott a szemem sarkában, nézzen hülyénk minden olvasó, teszek rá….

Nyolcvanharmadik perc, innen már meg kell legyen… és nincs vége, nincs vége, időhúzó szögletet tolunk, amit utálok, erre csak visszapöckölik Kosztának a többiek az alapvonalnál üresbe, ő meg beindul a büntetőterületre, egy csel, Brkovics elszáll, két csel, Szatmári elszáll, három csel, viszlát Ferenczi, lődd már el!!!-ordítják mögöttem 1000-ren, de Márk még egyet húz, Verpecz kivetődik, de minek, Koszta ütemkivárással beteszi a rövidbe, ÖT KISPESTI G Ó Ó Ó Ó Ó Ó Ó Ó Ó Ó Ó L,  gurgulázó hangrobbanás, kész, a bíró le is fújja, pályán az egész kispad, egy kupacban mindenki, majd az egész csapat már a Tábor előtt, KÜZD-JE-TEK-A BAJNO-KICÍ-MÉRT , pacsizás, etc. Mi is leosonunk kivételesen kerítéshez, Kingecske ajándékpólójával, ám a csöppnyi Uralkodó sérülése miatti bánatában csak hátul busong, majd az öltözőbe poroszkál. Így a civilben lelkesen az eseményeket fotózgató Villám Bazsinak adjuk a kis csomagot, aki híven ígéri, hogy eljuttatja azt a mélynövésű címzettnek. A bizonyítékok szerint ez sikerült is – ha a címképet jobban megnézitek, a LEGKISEBB KIRÁLY bizony már úgy tolja a szelfiket az új pólójában, mintha nem lenne holnap.

Kiengedésig még percekig beszélgetünk a Stadion előterében a rendőrgyűrűben, kósza hajráfradik szállnak, Doki barátom telefonon jelent, hogy Böde lesérült bemelegítéskor, aj-jajj. Izgatottan taglaljuk az esélyeket, közben újabb egy-két hajrá Csakblog kiáltás száll felénk, nem akarok szentimentáliskodni, de azért ez jó érzés, valszeg az ilyenek miatt is csináljuk még Hantával, pedig már hányszor elfogyott az erő. Kapuk azonban nyílnak, irány haza, a kocsi felé, a többiek a vonathoz, „Kökin éjfélkor”- optimistul Hanta, és egy pillanatra már én is elhiszem.

Kár volt. Nekünk semmit nem adnak ingyen. Hazafele a kocsiban Doki online közvetítése mellett reménykedünk végig 20 percet, amíg vezet a Fratyi, aztán beindul a magabiztos Vidi henger, félidőben 3:1, a vége 4, a cserecsatáruk is ver egyet. Ennyit az idény előtt nagy bajnokesélyes Fradiról. Egy hétig drukkoltam nekik, ennyit sem érdemeltek sajnos Dollék. A zöldek tartalék jobbhátvédje remélem továbbra is érzi a nívókülönbséget a két klub között, érdemes volt váltani.

Sokan voltunk – jövő héten még többen legyünk! (foto: Babar – 1909foto.hu)

Akik viszont mindent megérdemelnének, az az idei csapatunk. Komolyan mondom, ez a gárda a legszerethetőbb Kispestem az 1990-91-es óta, bármi is lesz a vége. Ezek a srácok, és velük mi, a 25 éve hóban-fagyban kitartó drukkerek is nagyon megérdemelnék a csodát, pontosabban annak megkoronázását. Ezért is lehet kegyetlen a Sors jövő héten. Sajnos a Vidi is nagyon egyben van, nagyon jó kerettel. Kérdés, a pénz és a kispadhossz, vagy a szív dönt. Előbbi sokszor, utóbbi kegyetlenül ritkán szokott. Meglátjuk. De az biztos: egy hét múlva ilyenkor a Bozsikban 6000 kispesti fog zokogni, ilyen vagy olyan indokból. Csak remélni tudom, hogy a szebb forgatókönyv miatt. De ilyen kegyetlen szkriptet írni, hát ilyet megrendelésre se lehet.

A gyomorgörcsös és egyben csodálatos tavasz utolsó hete indul…

Én pedig továbbra is elmondhatatlanul BÜSZKE VAGYOK, HOGY KISPEST SZURKOLÓ LEHETEK.

 • Pingback: Cívis gála: beamfetaminozott csapatunk most a Nagyerdőben tolta ötgólos önkívületben!!!! | Zongoracipelő()

 • Sanya Varga

  Bazz, ne írjatok ilyen jól, mert a vasárnapi focira tartva a buszon, újra átélve a tegnapot (én csak a tv elől) könnyezem

 • Turbo
 • Andris Koncsol

  Életem leghosszabb egy hete következik most

 • belos

  Remélem ezeket olvassák a srácok. BÜSZKÉK VAGYUNK RÁTOK, KÖSZÖNJÜK AZ EGÉSZ SZEZONT, BÁRMI LESZ IS A VÉGE!

 • Lassie Tizenkilenc

  Pár gondolat (szájenszfiksön, ne vedd komolyan! ):
  Sajnos nyert a Videoton.Tegnap volt a legnagyobb esélyünk a bajnoki címre. Jövőhéten kevsebb lesz.Esélyeket latolgatva :
  Hátrányok : Csúcsra van pörgetve a Videoton, játékosai képzettebbek gyorsabbak, nemzetközi rutinjuk van.A mai napig tolják őket a bírók pofátlanul.
  Minket mai napig sujtanak apróbb-nagyobb dolgokkal.Magasabb győzelmi prémiumot kapnak a játékosai. A “szakma” kimondta hogy az ország érdeke a Fehérvár bajnoki címe lenne a későbbi nemzetközi kupák miatt.

  Előnyök : Hazai pályán játszunk, többezer örjöngő drukker előtt.
  Ennyi ember előtt z életével játszik a bíró ha arcátlanul elcsalja a meccset.
  További előny hogy Kassai épp U20-as tornán csalogat :)
  Csapategység !!!! Sok játékosnak itt és most van a nagy kiugrási lehetőség,
  A Videotonnak támadni kell, így kedvünkre kontrázhatunk hazai pályán !

  Tipp : HA a Videoton fogja tudni játszani gyors játékát akkor nincs esélyünk.
  A Détárival bentmaradást kiharcoló csapat taktikáját kell bedobni : felszórni a fű közét pici homokkal.Meccs előtt fél nappal elkezdeni belocsolni a pályát.
  A massziv saras talajon nehéz gyors folyamatos játékot játszani a Videotonnak, lehetetlenség könnyen lefordulni. Kellően belassul a játék.
  Majd agresszívan, sőt szinte a sportszerűtlenség határát súrolva ( de nem átlépve azt!) odaszurkálni, odarúgni hogy a sztárocskák ne tudjanak ficánkolni.
  Ebben pl. kimagaslót tud nyújtani Villám AC/DC Balázs !
  A nyugdíjaskorú és sebességű Vasiljevic helyett bátran leültetni a padra Göblyöst.Gyors, szigorúan odalép, jók a kulcspasszai.

  És egy érdekes gondolat a végére, egész évben ezt figyeltem :
  Koszta Márk fiatalként 6 gólnál jár.Egy agyonsztárolt Daru még helyzetbe sem tudott kerülni.Az Öreget zsaroló futballkurva Jelena pedig egész szezonban csodacsatár létére 0 azaz nulla! gólt rúgott.
  Úgyhogy ismét bebizonyosodott hogy a stáb jó szemmel választja ki a nagycsapat keretébe a fiatalokat.
  De hova tünt…na nem Daemon Hill…hanem Kemenes Szabolcs ? Nincs még mindig csapata ??
  Fúú de szétszórt vagyok ma….A #mégötmeccs idegr

  • Turbo

   Kemenes Szabi a Sport 1-en szakért, heti kétszer-háromszor is, nem is rosszul. Valahol azt olvastam, hogy a befejezésen gondolkozik.

   • 58914020 .

    Szerettem Szabit, szerintem kár, hogy elment.

  • Csaba Horváth

   Mint mindig most nagyon jó gondolataid voltak a Csapattal kapcsolatban. :) Egyetlen megjegyzés: Daru sose kapott lehetőséget, hogy nb1-be bemutatkozzon. Nb2-be meg gólkirályi címig vitte….egyébként úgy gondolom, hogy a jővőhét szombati meccs a szív diadala lesz….a Vidi előnye, a rutinosabb Csapat és a bírók, a miénk az összeszokott Csapat, a fantasztikus szurkolótábor, hogy az, hogy a döntetlennel is bajnokok lehetünk. Ez azért komoly előnynek számít, úgy gondolom.

  • A69W

   Azért az “agyonsztárolt Daru még helyetbe sem tudott kerűlni” ez egy kicsit meredek nekem…..a tények szerintem másról szólnak.
   Villámot és Göblyöst nem biztos, hogy a Vidi ellen kellene bedobni a mélyvízbe…..

 • Robert Erdei

  Igen, én is így gondolom: a 90-91-es óta számomra is ez a legszerethetőbb csapat, pedig azt hittem, azt nem fogja ütni semmi! Már csak egy (nagy) lépés hiányzik a legendává váláshoz, fiúk! (Zárójeles megjegyzés: tavaly, a csúti meccs után nem tudtam elképzelni, mikor lesz az a zakó meg a szurkolók arcon köpése megbocsátva. Hát, már meg van, de ha meglesz a bajnokság is, az már tényleg minden képzeletet felülmúl majd.)

  • Robert Erdei

   Bár a 80-as évek közepének isteneit hogy is felejthettem ki… Abból a csapatból tényleg majdnem minden játékost szerettem, ahogy a 91-esből is.

 • Cha-b

  Gratula a csapatnak! Ennek most már meg kell lennie, és meg is lesz, mert ez egy ilyen csapat! Remélem megússzuk infarktus nélkül a Vidi elleni meccset. Nagyon megérdemelnék a srácok, és persze mi is így 24 év után! Kingecskének reméljük nincs komoly baja, őt nem nagyon tudnánk pótolni.

 • 58914020 .

  Valami extra taktika kellene jōvõ hétre.
  A legutóbbi meccsen a Vidi nagyot húzott ellenūnk a letámadàssal, kívàncsi vagyok, Rossi hogy akar most visszavágni.
  Most nem fociznunk kell, hanem nyernūnk.

  • Varga Béla

   Legutóbb (is)a vidi nagyot húzott ellenünk a bírói itéletekkel.Onnantól könnyű dolguk volt a vezetés tudatában.Simán verhetők és nem kell nyernünk(de ne ikszre játszunk azért).

   • 58914020 .

    Nagyon jó csapat a Vidi, tegnap belenéztem a meccsbe. Több nagyon gyors és pengés játékosuk is van, nemcsak Lazovics.
    Nego, Suljic is nagyon jók.

    Szerintem Atletico Madrid-ban kellene nyomnunk, ölni a futballt, mindenre rástartolni, nagyon-nagyon sokat futni.

    • Varga Béla

     Nyilván jòk,de azért nézzétek már a fradi összeállítást is.

   • Pelso

    ha simán verhetők lennének, akkor már vertük volna őket simán…
    és persze kocsog bírók hozzátettek rendesen, de ez a vidi baromi erős, összeválogatott csapat!
    bízom a CSAPATban és, hogy Rossi kitalál vmi tutit, de brutál kemény meccs lesz!!

    • Thibby

     Mindkétszer kőkemény birói segédlettel nyertek….de az biztos hogy jók.

    • Varga Béla

     Ha hozzátesznek a bírók akkor már NEM simán verhetőek!Márpedig szerinted is hozzátettek!Azt meg ne várd már el,hogy Supermenek legyenek és a bírói hátszéllel együtt is simán győzzenek….Nem azt írtam,hogy gálameccsen 5-el tiporjuk őket földbe,hanem hogy simán megnyerhetjük a meccset.És leszarom,hogy erősek,nem erősek.,úgy tudtak verni,hogy besegítettek a bírók.Ennyi a lényeg.Korrekt bíráskodás esetén bármi lehet.

 • Atesz

  Sracok! Eddig meg a 23 evem alatt nem eltem meg ehez foghatot. Persze volt 2 kupa gyozelem de azert ez megis csak mas. Egyszeruen nem tudom feldolgozni…0-24 ben lejatszodik bennem kb az osszes forgato konyv..es a vernyomasom az egekben…Ti ezt h kezelitek?? 😂😂

  • Sándor Szabó

   Hetek óta rosszul alszok, két meccs között csak vánszorog az idő. Próbálok sokat dolgozni, hátha akkor jobban megy. Utána lefekvés forgolódás, mikor jön már a meccs? A család csak biodíszlet, beszélek a fociról senkit sem érdekel. Csak a fiamat aki szintén kijár velem a meccsekre. Nem érdekel semmi. CSAK

 • Dagiiron

  Nagy élmény volt a tegnapi meccs, iszonyat jó volt a tábor, és odatette magát a csapat. Bármi is lesz szombaton, ez a szezon nagyon állat volt..

 • Eriq

  Itt van a tökéletes összefoglaló, végre benne van minden fontos momentummal:
  http://www.m4sport.hu/2017/05/20/kispesti-oromjatek-a-debrecen-otthonaban/

  • Stad

   Lanza csele és passza a 45. percben mekkora volt már!

   • László Papp

    A tamadas,amibol a 2. gol szuletett is nagyon szep,de nekem a 4. golunk mindent vitt,szinte vegig egyerintos tiki-taka,egyszeruen oktato filmbe valo es az,h Nagy Geri pontosan oda rugta,ahol Eppel volt,csak megkoronazta az egeszet.

    • 58914020 .

     Katasztrófális, ahogy összevágják a videókat a gólokról, a Fradi elleni győzelmünknél is lemaradt az indítás, pedig az volt a kulcsmomentum…

     • László Papp

      Pedig az a tamadas egyszeruen zsenialis.Ahogy a nagykonyvben megvan irva.Barcelona meccseken lehet ilyet latni,ahogy egyerintoztek.

   • 58914020 .

    És amit Eppel megcsinált a kapussal szemben, az olyan csel volt, mint Messié:

    Csak ő nem lőtte fölé..

 • Stad

  Fantasztikus meccs volt, hihetetlen jó szurkolással. Szombaton hasonló felfogással, szurkolással bajnokok leszünk! Bízok Rossiban, valahogy megállítja a Vidit, a csatárjaink meg 1-2 gólt rúgni fognak..

 • Szilveszter94

  Általában minden magyar csapatot ugyanúgy szeretek, de a jövő héten a Honvédnek fogok szurkolni. Nem dőlök kardomba, ha a Videoton nyer, de Marco Rossi és csapata az, amely leginkább megérdemelné a bajnoki címet.

 • Szilveszter94

  Ami az esélyeket illeti: itt az fog dönteni, fejben ki az erősebb. A Honvéd csúcsformában, élvezi a hazai pálya előnyét, nincs győzelmi kényszerben, és mivel a második hellyel is bőven túlteljesítené az elvárásokat, így felszabadultabban játszhat. A Videoton szintén csúcsformában, övé az erősebb és rutinosabb keret, ill. az a tudat is őket segíti, hogy idén már kétszer sikerült nekik az, ami a bajnoki címhez kell. Ez az a meccs, aminek a végét előre nem lehet megjósolni – és pont ettől buli az egész :)

 • Escape

  valaki ott a nézők közül nagyon húzogatta azt hiszem Holender mezét, de ne haragudjatok rájuk hogy nem adják oda!
  Majd az utolsó meccs után szerintem, oda fogják adni ( és talán hemi is eltekint majd az ezért járó büntetéstől)

 • László Papp

  Barath…Eppel…Meg eggyel tovabb…Golhelyzet…Meg eggyel tovabb…ES OTT AZ OTODIK!!!!!!!!!! Hanyszor visszatekertem ezt a reszt?! Megunhatatlan!

  • István Hereb

   Mekkora volt a visszapassz Marcitól! Honnan szedtük elő ezt a fickót, hihetetlen…

 • István Hereb

  Könyörgöm mindenkinek, hogyha valami nem jól sülne el szombaton, akkor is óriási ünneplést kapjon a csapat! De hiszek benne, hogy csak mi nyerhetjük meg a címet.

  • László Papp

   Szerintem barmi is lesz az eredmeny,a csapat BAJNOKCSAPATkent lesz megunnepelve,mert egyszeruen megerdemlik!!

  • Sándor Szabó

   Én is ezt szeretném mondani. Amit az utolsó fél évben produkál a csapat, azt hihetetlen jó nézni. A Mezey féle csapattól láttam ilyen kombinatív játékot régebben és ez nagyon hiányzott.
   De ha még se mi lennénk a bajnokok akkor is illik megtapsolni a srácokat, és nem szidni a Vidit.
   Persze ha nyilvánvaló csalás áldozataként leszünk másodikak, akkor az utolsó kitétel nem betartandó, és habitustól, alkoholfoktól függően balhé lesz.

 • László Papp

  Szerintem barmi is lesz az eredmeny,a csapat BAJNOKCSAPATkent lesz megunnepelve,mert egyszeruen megerdemlik!

 • Tibor Fehér Első

  A vidi idegenben 6-6-3.Mi otthon 11-2-2?

 • SZabó Tibor

  Debreceni szilánkok:
  Öröm játék Debrecenben (15 perc kivétel) gratula a csapatnak! megkövettem Nagy Gerit akit többször kritizáltam ma csupa szív játékával olyat alkotott amit az Akadémián tanítani kel.
  A tábor szurkolása fantasztikus és fegyelmezett volt(a vonaton kulturált viselkedés is)
  Markó mester oda jött a tábort megtapsolni ilyet én még én az elmúlt 70 évben nem láttam.

 • Deco

  Szuper kis írás, gratulálok, ahogy a csapatnak és a többezer helyszínen szurkoló kispesti szurkolótársamnak! Annyira jó érzés átélni ezt az egész csodát, ami remélem még nagyon-nagyon sokáig végigkísér minket, együtt-közösen, bárhogyan is végződjék a jövő heti döntő… Ez a csapat igenis megérdemli Rossi mesterrel az élen, hogy továbbra is, legalább ilyen létszámban kitartsanak mellettük! Rossinak legalább Ferguson-hosszúságú kb. életfogytig szerződést kívánok, a legnagyobb érdeme ebben az egészben neki van, ezúton is köszönjük Maestro!!! Leírhatatlanul büszke vagyok a csapatra, és arra, hogy ennyien szurkolnak még a Kispestért, nagyon bízom benne, ez az év összekovácsol újra mindenkit, és a csapat jövőre, az átmeneti otthonunkban, vagyis az új Hidegkútiban minden meccsen legalább telt ház előtt játszhatja bajnoki, illetve nemzetközi kupameccseit, én személy szerint már alig várom, hogy megvásárolhassam (hosszú idő után) az újabb szezonbérletemet!!! Hajrá Honvéd, CSAK a KISPEST! :) KÜZDJETEK A BAJNOKI CÍMÉRT!!! :P

 • A69W

  Az nb2-es meccs helyett most ismétlik a Debrecen meccset!!!!

  • Hidy

   vagy mit szívott? :)

 • Dagiiron

  Ha jól látom, már kevesebb mint 800 jegy van csak a hazaiba.. Teltház lesz!😊

  • Tibor Fehér Első

   Mennyi az manapság?

   • prison miki

    7500-8000 korul

   • Sztefo

    Az Excel táblám alalpján 8053 jegy ment el, de:

    – van olyan szektor (Családi Szektor G), amit még egyszer se láttam zöldnek a meccsjegy.mlsz.hu-n, bár lehet, h csak nem néztem 1-2 napig, és elfogyott azonnal, ahogy megnyitották
    – egyik szurkolótársunk szerint a hazai álló 2300 a vendég álló 1700 férőhelyes, így azokba a szektorokba ezt vettem alapul.

    Ha a fentiek mind igazak, akkor a megnyitott hazai szektorokba még 676 jegy van. A vendég szektorba még 189 jegy.

    Gondolom, az 1909 szektor A és 1909 szektor B meg se lesz nyitva a vendégszektor mellett. Ott asszem legutóbb még a 90-es évek elején láttam embert :)

    Hozzáteszem, rengeteg “alvó” Honvédos/Kispest fan ki fog jönni.
    Tegnap felhívott nagybátyám! 10-15 éve nem volt a Bozsikban … Mindkét fiával kijönne, asszem így hármasban sosem voltak még a szentélyben, pedig ő is és a nagyobbik fia is 25 év különbséggel a Honvéd utánpótlásban játszottak … Ma megy sorba állni, hátha lesz még jegy.
    Ez csak egy példa, de több ilyen “régnemvoltamkintdemostmennikell” kispestiről tudok. Szerintem egy 15-20 ezres stadion is megtelne most simán, mert egy rakás rivális szurkolóról (Fradi,Újpest,Vasas stb) is tudok, akik jönnének, ha lenne jegy …

  • Sándor Szabó

   Én úgy látom már csak 600-700 jegy van, bár mintha lenne még egy-két szektor amit meg lehetne nyitni.

  • Sándor Szabó

   Most tudna kaszálni a papa, meg kell mindent nyitni.

 • Eriq

  Sziasztok, 2 saját youtube-os videó a C6-os szektorból.
  1. Gróf 11-es védése https://www.youtube.com/watch?v=NCDs2k2eNs4&feature=youtu.be
  2. Koszta 3. gólja https://youtu.be/RxLkWIPNC4g

  Csodálatos nap volt, köszönjük CSAK!!!

  • 58914020 .

   A szurkolókról nincs, amikor éneklik az “Eppel-dalt”?

   • 9091

    Van.

    • 58914020 .

     Nagyon halk pont az éneklés.
     Jó lenne már erről egy jó felvétel, eszméletlenül jól szól.

     • áfonya bácsi

      Egy ilyennel tudok Neked szolgálni:

  • papparam

   Jé, a hazaiban is többen örültek. :)

   • Zagreus

    Nekem is feltunt mennyi honvedos volt a taboron kivul. :) Tenyleg nem semmi. Ja bajnokok leszunk jovore remelem nehez lesz jegyet venni a hazaiakra ;)

    • Zagreus

     Bocsanat. Nem ha hanem amikor bajnokok leszunk szombaton :)

 • Zagreus

  Gratula a sracoknak meg mindig nem hiszem el mi var szombaton. Tobben leszunk mint az Anzsi ellen. Tudunk valamit lesznek e programok stb aznap ?? Koszi elore is!

  • Balázs Németh

   Aznap 1-től lesz Családi nap. Sok program, meg lesz sörsátor stb stb

   • Zagreus

    Köszi! Stadionbejárás túra nem lesz, lányom még nem látta belölről :) (Ja és te honnan tudod, mert én nem találok semmit a családi napról)

    • Sándor Szabó
     • paltam93

      “14 órától pedig bográcsgulyásra és pogácsára látjuk vendégül szurkolóinkat.” Ezek szerint a nagykövetúr is tiszteletét teszi. Azért majd valaki vigyázzon a pogácsás tálra. :)

     • Zagreus

      Jo lesz a lanyom is nagyon izgul en meg labon hordom ki szombat ota a 10 infarktusomat :) :)

    • Balázs Németh

     Stadiontura sajnos nem lesz. Fent van pedig a honlapon is a program nézegesd vissza ☺️

 • Zoltán

  A Fegyelmező Részleg egy fehérvári érzelmű banda, igencsak zavar hogy leírtad. Pont most.

 • A69W

  “Mi nem szoktunk foglalkozni a játékvezetéssel, nem úgy mint a másik csapat néhány prominens képviselője…..”
  Mondotta a néhai lila színű, most fehérvári zsoldban álló kovács zoltán a góóólban……
  Beindúlt a pszichikai hadviselés!

  • Sándor Szabó

   A tetű, szembe szélben azért ő is kinyitná a pofáját.

  • László Papp

   Pont errol akartam irni,de megeloztel,meg most is ezen a madaron rohogok,direkt visszatekertem parszor az adas ezen reszet,miutan elhangzott ez a mondat,eloszor csak a Hajdu B-t neztem,aztan csak a Matyit es nagyon durva,Matyi szinte egybol a Hajdura nezett,aki szinte elforditotta a fejet a Kovacsrol,de nem mert a Matyira nezni,latszott rajtuk,h mi a velemenyuk,csak ugye nem mondhattak erre semmit.

  • Timby

   Akkor látnád a fehérvári hírek című szennylapban miket írnak rólunk. Évek óta Fehérváron élek, így a kezembe került ez a mocsok cikk. CS.A.K.

  • Tony Soprano

   Hát igen nekik nem sok panaszuk lehet a játékvezetésre. Elégedettek lehetnek….DE még így sem elsők és nem is lesznek.

  • Zoltán

   Majd megviseli őt pszichésen az a második hely. :D
   Adja Isten, hogy kapjunk egy kamutizit amivel megnyerjük a meccset. Aztán majd meglátjuk mit szól.

  • Balázs Németh

   Azzal valóban nem, csak a versenykiírással…

 • Timby

  Egy pici segítséget szeretnék kérni. Már csak 280 db jegy van a családi szektorba, szertnék 4 db-t megvenni, viszont online vásárláshoz azt írják szükséges a szurkolói kártya. A gond, hogy délutános vagyok a héten jegypénztár 17-19 közt van nyitva. Van valakinek estleg valami ötlete?

  • Zoltán

   Én sajnos nem érek rá, de ha van valaki ismerősöd, akit elküldhetsz, akkor tedd meg nyugodtan. Legyen nála kép a 4db személyiről és 99% hogy megkapja a jegyeket. Ahogy láttam, csütörtökön működött ez a dolog. Bár akkor nagyobb volt a nyomás a pénztárosokon.

  • Zoltán

   Vagy jelents beteget. Megéri. De egyedül megvenni a 4 jegyet ugyanaz a forgatókönyv, mint amit az előbb írtam.

  • Bocs, ezt törlöm, mert személyes adat van benne. Cseréljetek elérhetőségét, és ott menjen.

   • Tibor Fehér Első

    Küldd el neki,lsz,ha van rá mód nyugodtan.Köszi

    • Oki.

     • Tibor Fehér Első

      Jelentkezett,intézi személyesen.

     • szupi! (és köszi)

 • National Hiphop

  Csúcsszuper meccs, csúcsszuper poszt, csúcsszuper a bajnokesély. Továbbá, bocs hogy ezzel támadok, de jegypénztárinfója van valakinek? Faja volna megvenni holnap a jegyeket,feltéve hogy kinyitnak.

  • Tibor Fehér Első

   Megnéztem neked az mlsz.hun,ha jól számoltam össze,975 van.Próbáld meg online,ha van kártyád,ha nincs és jól értelmezem,az eredmenyjelzotol jobbra van a semleges kártyás.Csak ismersz valakit.

   • National Hiphop

    Köszi, én is néztem az mlsz.hu-n, jegypénztáros verzió lesz ma. Ott ugye alapból nem kell kártya, az 1909 C-be sem?

 • Paal

  Az utolsó gólunk a kapu mögül:

  Gróf megérdemelte, hogy őt is éltesse a tábor. Kosztának fantasztikus meccse volt! Eppel első félidő végi csele ha góllal végződik, akkor a szezon gólja! Nagy Geri, nagyon jó teljesítmény, szép gólpassz! Remélem Kinget összedrótozzák szombatra. Marco megkönnyezte a végén az éltetést.

  Nem tudom, hogy fog eltelni ez a hét, de nagyon várom a szombatot. Csatlakoznék egy korábbi hozzászólóhoz, ha mégsem úgy alakulna a hétvégi meccs, ahogy várjuk, akkor sem szabad szidni a csapatot. Kemény meccs lesz, fantasztikus hangulattal! Rossiék remélem kitalálnak valamit a Lazovics-Suljics-Scepovic hármas ellen. Kell egy jól romboló Geri, egy bal oldali támadásokat lezáró King és egy határozott Holender balra. A többiektől az önbizalommal teli gyors rövid passzos játék, mint az első félidőben Debrecenben és behúzható lesz a meccs!

  Annyira jó Honvéd szurkolónak lenni. Az elmúlt hetekben sorra jönnek a baráti/munkatársi beszélgetések és mindenhonnan az jön, hogy nekünk szurkolnak! Kíváncsi vagyok melyik játékvezetőnek adják a döntőt, Szabó Zsolt
  vagy Solymosi sztem korrektül lehozná a meccset!