Csak a szezon szurkolását kérem, meg 3 pontot…

Ha semleges akarnék lenni, azt írnám: holnap jön az első komolyabb rangadónk, az első erősebb keret ellen idén. De tudjátok, hogy ennél a párosításnál nem tudok visszafogott lenni :).

No de megijedni sem kell, abba a hibába sem szeretnék esni, amibe már belezuhantam pl. egy és negyed éve, mikor olyan csodásan felajzó beharangot írtam, hogy én ugyan felpörögtem tőle, mint MSÚSz elnök a Fornetti-standnál, és kb tényleg vörös-fekete kereszteslovag ruházatban vágtattam le a Váli-völgybe a csúti kalifátus ellen, csak épp a csapatra meg Rossira nem hatott a monumentális hangulatkeltés, és mindenidők egyik legtufább produkciójával álltunk be a legszebb wekerlei seggezős hagyományok szerinti bokafogással a gólvonalunkra, hogy ilyen Bácselics-Grigicsek és Pauljevicsek lőjék reszteltre a kispesti tomporunkat. Kiábrándító egy nap volt, na.

Úgyhogy azóta megfogadtam, hogy fontos meccs előtt én nem írogatok többet nyilvános levéllel felérő szózatokat a játékosainknak, nem állok ki egy képzeletbeli pulpitus mögé hirdetni az igét, mert ad1) magamból csinálok hülyét, ad2) a játékosainkat is bemerevíti az elvárás (vagy legyünk őszinték: tesznek rá magasról, hogy mi itt mit írunk/kommentelünk, stb., csak ez kevésbé hangzik jól :) ).

Úgyhogy inkább foglalkozzunk magunkkal, szurkolókkal.

Eddig finoman szólva is szoftos jelenlétet mutattunk (az elvileg) utolsó félévére készülő Szentélyben a hazaivá lett első három fordulóban, a bajnoki döntőre kiszédelgő kocadrukkereinket megint elnyelte a hűvös szobák és a fotelek hívogató kényelme, de valahogy a jobb időkben sztenderd stabil 2-3000 (4000?) főnket is szívesen látnám, csak sehol nem lelem. Vendégben általában jobb a helyzet, hisz a hazai pályán kevésnek ható betonbiztos 1000 főnk itt már elég combos szám. És remélem a csútra mindig szép számban kiérkező különítményünk most is hozza a szokott számot, mert eredménytől függetlenül NEKÜNK ITT MINDIG MUTATNI KELL MAGUNKAT, hogy hol van igazából Öcsi bácsi lelki öröksége, eszmeisége.

Nem mintha mindegy lenne az eredmény. Jól esik persze bármikor egy-egy jogos megsemmisítő pillantást küldeni a kék-sárga torzszülött felé, de ez akkor az igazi, ha azt tényleg pályán elért saját jogon tehetjük – vagyis ahogy a szégyenteljes 2016 májust (áprilist) leszámítva minden eddigi fehérvári/csúti vnedégjátékunkon, ahol rendre aláztuk a parvenüket (legszebben még 2014 tavaszán, mikor az azóta kék-sárgába átzüllő Prosser még Proszi volt és beb*szta, amit be kellett).

Ez a fele lesz most nehezebb. Totó barátunk mondta még nyáron közös magyarfocis tematikájú e-mail csoportunkban, hogy “Pinyő bácsi God mode-ban tolja, all ammo“, és ezzel nehéz vitatkozni, a válogatott kudarcot követő önigazoló edzői szoborépítésébe lassan belemakkanó egykori Fradi favágó tényleg csak azt nem kerestetett meg provinciális ligaválogatottjához a nyáron, akit nem szégyellt, az urban legend szerint még Hemy úrnál is jártak Lanzáért – most komolyan, valaki el tudja képzelni, amint Pinyő maestro próbálja taktikailag okítani a talján ászt? Ezt mégis, hogy gondolták? Aztán ránézek az egész csúti jelenségkörre, és persze itt a válasz. Komolyan.

Szóval hiába sír a jó Pintér, hogy keveset készülhettek, hogy friss feljutók, ez egy dobogóesélyes csapat, sajnos. Más kérdés, hogy a szurkolók, a klubethosz meg a normál játékosi lét sok egyéb kelléke (vagyis a mérhetetlen dellán kívül minden) hiányzik és hiányozni is fog mögülük. Szóval nem lesz könnyű a holnap, lebecsülni semmiképp sem szabad ellenfelünket, ahogyan félni sem szabad – mégiscsak a BAJNOKCSAPAT megy most le hozzájuk, akármilyen furcsa inerciarendszer szerint is működik a hazai pontvadászat… Igen, az idei május még nincs olyan messze, hogy a tudatunkban ez ne tartson ki, és a két szerencsétlen hazai meccs után végre ne jöjjön egy pozitívabb eredmény. Aztán lassan-lassan EdvM-ről is kiderül, hogy a kókleri vagy a szerethető támadófocis úton halad -e tovább, szóval izgalmas hetek jönnek.

Ennek első etapja a holnapi rangadó, amely most játékerőben is az lesz, nem csak a párosítást terhelő speciális konnotációk miatt.  Mi pedig legyünk sokan és toljuk le az egyik legjobb szurkolást idén. Ne feledjük, ellenfelünket nem gyűlölni kell (nehéz, tudom), pusztán megvetni. Méltóságteljesen.

Az fáj nekik a legjobban.

Búcsúzóul pedig az elmaradhatatlan dal, amiben érdekes, de hallok én mindent, Kispestet, Madridot, csak a holnapi meccshelyszínt nem. Pedig nem Kispesten írták. ‘potkívánok, holnap találkozunk!

CSAK A KISPEST!

 • Pingback: Csak a szezon szurkolását kérem, meg 3 pontot… | Zongoracipelő()

 • 58914020 .

  A pintérrõl szólò rèszen szakadtam.. :D találó

 • kgyula

  Hát ez bizony nehéz lesz… Összeszokatlanság ide, tapló Pintér oda (azért a tárgyilagosság kedvéért megjegyzendő: volt játékosai húznak utána), “kilóra” sajnos többek, mint a mi (“nem gyengült” – ?) kedvenc csapatunk, és ebből bármi kisülhet.
  Az öregek, Lanza, Kamber hozzáállásában lehet bízni, nekik mint igazi profiknak alkalmazottként is fontos a klub presztizse. Az akadémisták mindegyikéről már ugyanezt nem lehet elmondani, mert a téli átigazolás bizonyította, hogy vannak köztük szarszívű kis senkik, akiknek a Kispest név nem jelent semmit. (Legalább a klubszeretetük miatt lehetne szeretni őket, mert a futballtudásuk ahhoz nagyon kevés…)

  • Latabár

   Ma már a pénz beszél!
   A közértben úgy b@sznak p.csán, ha a Kispest névvel akarsz fizetni, hogy csak figyelsz!
   Te “szar”eszű senki…

   • kgyula

    Azért van, aki a nevelőegyesületétől riválishoz nem igazol. Az ilyesmi csak neked felfoghatatlan (amit viszont megértek).

    • Latabár

     Hogy jössz te ahhoz, hogy lesenkizz bárkit is?!

     • Döme Sanya

      Igen egyet értek veled durva volt, ez a senki, de ezek szerint a ” szar eszű” akkor szerinted korrekt volt?

     • Zs.

      Szerintem teljesen igazad van, helyesebb lett volna a ‘Lófaszjóska Senki’ ;o)

    • Latabár

     Azért volt már rá példa a futballtörténelemben nem 1, nem 2
     Ja! f.ngod nincs az átigazolásuk hátteréről

     • Escape

      “Ja! És f.ngod nincs az átigazolásuk hátteréről”
      Nagyjából ennyit kéne mindenkinek tudomásul vennie…

     • papparam

      Ezt a “nem tudsz te semmit” dumát pont egyenlő joggal írhatja bárki bárkinek.

     • Tibor Fehér Első

      Rajtad kívül kit érdekelt még az atigazolas hattere,Rooney,Figo,Bonucci,Neymar,vagy az említett két áruló esetében???

     • Döme Sanya

      Mindenkit megértnk még téged is, bár ez nehéz feladat. Intézetek foglalkoznak a hasonlok megértésével.
      Biztos nagyon szar volt nekik itt, remélem bosszúbol visszaküldték a bajnoki aranyat is.

     • A69W

      Olyan nagy dolog lenne itt akkor, ha megérnénk téged, hogy – persze az anonimitást fenntartva – beavass minket a titokzatos hátterekbe, a misztikus okokba, a szaftos háttérmozgásokba és akkor talán mi egyszerű mezei földi szurkolók is akkor megvilágosodnánk, önkritikát gyakorolnánk és talán holnap “I love Prossi” transzparenst is kivinnénk magunkkal!

     • Zs.

      Na nehogymár valaki is bedőljön ennek, csak Escape irogat új nickkel, ha már a régivel teljesen nevetségessé tette magát ;o)

     • prison miki

      Ha valakiért lerakja egy másik csapat a nagy pénzt (nagy pénz > a játékos klub által gondolt értéke) akkor már mehet is, viszonlátásra, majd pótoljuk házon belül, vagy a kapott pénzből. Nagyjából így működik most a kispesti modell, nincs mérlegelés, hogy a fradi, a felcsút, vagy épp a mezőkövesd az érdeklődő.

     • Escape

      pontosan!!!
      Botka, Prosser mit mérlegelt volna?
      Hemingwaynek beajánlanak 100milliós feletti összeget, és a srác “klubhűsége” miatt mégse jön létre az üzlet?
      Hemingway “örök NB3-as” kerettaggá rakta volna őket…

     • A69W

      – Becsülettel megvárom amig lejár a szerződésem és elköszönök.
      – Nyilvánosságra hozom és megyek az nb3-ba és hallgatom, ahogy a kanyar engem éltet minden meccsen.

     • Szurkoló

      Lesz ilyen az idén!

     • Zs.

      Nah igen, csak ehhez azért gerinc is kellene, mellyel az emlitettek nem igazán rendelkeztek…

     • Szurkoló

      Már most lesznek ilyenek a padon!

     • ius

      Na azért Puskást egy lapon emlegetni Prosszerrel vagy Botkával nagyon erös…

 • belos
  • A69W

   Nagyon helyes! Ez a minimum, hogy ez ilyen tempóban folyik! Így kellene minden útfelújításnak, építkezésnek történnie. Mondjuk ha az ott dolgozóknak választani kell a nappali 40+ fok illetve az éjszakai klíma között, az is egy magyarázat lehet. A kedves lakók, eddig is mószerolták az egész beruházást (fényszennyezés és egyebek) úgyhogy nagyon nem vagyok meglepve a történeten…..

   • prison miki

    a pihenéshez ettől függetlenül mindenkinek rötvények által biztosított joga van.

  • Tibor Fehér Első

   Milyen marketing terv ez a gyönyörű elnevezés már megint?

   • A69W

    Nem tudom hol, kinek, kinél kell ezt kikavarni, de itt lenne az ideje elkezdeni, hogy valóban ne ezen a förmedvény néven (Dél-pesti utánpótlás-nevelési centrum) fusson tovább a történet. Nincs levédetve az ötletem, hogy:

    TICHY LAJOS utánpótlás-nevelési központ/centrum Kispest,

    vagy ehhez hasonló névre történjen meg az átkeresztelés. Mindegy, hogy milyen formában, csak szerepeljen benne a Honvéd Bombázójának és Kispestnek a neve, tudatosítva még ideje korán mindenkiben, hogy miről is van itt szó!!!

    • papparam

     Ez kb. úgy lett “véletlenül” így elnevezve, mint ahogy figyelmetlenségből játszunk fél 9-kor csúton, hogy ne legyen vissza vonat.

     • Döme Sanya

      Ráadásul a későn kezdődő mérközéseken általában nem győzünk?

     • papparam

      Hát, nem tudok erre vonatkozó statisztikát. Bár ha belegondolok, életem első 20 óra, vagy azután kezdődő meccsét (MTK-Honvéd, valamikor 87 táján) elvesztettük, valami 4-3-ra, vagy (5-4-re??).

    • Tibor Fehér Első

     Nem jó név szerintem.Mindenképp Bp.Honvéd -nak kell nevezni,úgyis sok gyereket adunk el külföldre,legalább felfigyelnek rá és nem az öreg kotyavetyeli el oket fű alatt,mindenféle kamu szöveggel,hogy menni akart,szulei akartak stb.

     • A69W

      Azt azért nehezen tudom elképzelni – ha mondjuk úgy alakul a jövő – hogy a fradi vagy bárki más ráakarja tenni a kezét a bázisra, akkor ezt egy bejáratott Tichy név megváltoztatásával is megtenné és utána átkeresztelné Albertre…..

      Majd az összes Akadémia valamely, az adott klubhoz kötődő hajdani nagy játékosról van elnevezve, mi erről az ismert okok miatt “lecsúsztunk”‘.
      Ennek az okán is, én nem látom eretneknek a Tichy és a Kispest elnevezéseket, ha valaki ezt a két nevet nem tudja összekötni a Honvéddal, az nem is akarja szerintem.

     • Tibor Fehér Első

      Pedig külföldön nem tudja.

  • papparam

   Ilyen kánikulában mikor építsék, ha nem éjszaka?
   Azért valahol mindig rossz érzéssel olvasok olyan állításokat, mint a “Honvéd új utánpótláscentrumát”, vagy az “azután kezdődik az új Honvéd-stadion építése”. Egyrészt, mert az “Dél-pesti utánpótlás-nevelési centrum” lesz, amit használhat az MFA, és amúgy nincs kőbe vésve, hogy örökre. A stadiont meg hiszem, ha látom,mert az meg olyan, mint az Újpest bajnoki címe.

   • A69W

    Éppen ezért kellene a Klubnak, az Önkormányzatnak vagy valakinek “kezdeményeznie” az elnevezés mósosítását! Ugorjon ki a bokorból a nyúl még idejekorán, valami válasz csak érkezik valakitől!!
    Ha már fel van vésve ez a DPUNC fantasztikus (így rövidítve meg pláne:) elnevezés a falakra, útjelzőtáblákra stb.stb. akkor már mindjárt van “indok” hogy drága lenne, meg majd…..stb., stb.
    Szóval jó lenne ebben valami előrelépés!!!

    • Zs.

     DPUNC ;oDDD
     Találjunk már egy i-t valahogy a végére ;o)))

     • Tibor Fehér Első

      D.Punc ,olyan osztrák pornoszinész hangzása van,b+!

   • belos

    Egyetértek, érdekességképp tettem be. ;)

    • papparam

     Tudom! :)

 • A69W

  Senior Pancho – Öcsi Bácsi 0:2-t várok és kerek lesz e hétvégénk!

 • CS.A.K.

  Gyerekek, olyan tuti lenne – ha a beavatottak, akik itt a mindentudás és bölcsesség almáját tartják a kezükben – megosztanák velünk is azokat a számunkra (egyszerű szurkolóknak, akik tényleg imádják és féltik csapatukat) “felfoghatatlan” háttérinformációkat, amiért itt bennünket a porig aláztok, hogy “mi” ezt úgysem értjük meg! Ellenkező esetben, ha nem mondtok konkrétumokat, legalább ne sértegessük itt egymást! Kérem én, egy mezei szurkoló, aki nem csak innen a “fotelból” osztja az észt, hanem ki is jár meccsre és nem szidja a saját játékosát!

  • A69W

   lentebb írtam:)
   “Olyan nagy dolog lenne itt akkor, ha megérnénk téged, hogy – persze az
   anonimitást fenntartva – beavass minket a titokzatos hátterekbe, a
   misztikus okokba, a szaftos háttérmozgásokba és akkor talán mi egyszerű
   mezei földi szurkolók is akkor megvilágosodnánk, önkritikát gyakorolnánk
   és talán holnap “I love Prossi” transzparenst is kivinnénk magunkkal!”

   • CS.A.K.

    Igen, azután lejjebb olvastam és derültem is rajta jót! Köszi, egyetértek!

 • Tibor Fehér Első

  Latabar lehet,hogy maga az öreg,baszki!😊

  • prison miki

   én egy időben azt gondoltam, hogy te vagy az Öreg, amikor Kabangut dícsérted :D
   mondjuk ha te lennél az Öreg, akkor pont valaki másra próbálnád terelni a gyanút! :D

   • Tibor Fehér Első

    Ja,azért akarok megszabadulni saját magamtól 😈

    • A69W

     Na jó uraim,elő a farbával, innentől minden kommentelőnek kötelező a közjegyző által hitelesített születési anyakönyvi kivonat másolatát feltenni :) :) :)
     Egyébként nem alaptalan szerintem sem a felvetés!

     A pár évvel ezelőtti onlinechat című interaktív showműsorban elhangzott tulajdonosi választól, “kvázi azt sem tudom, hogy miről kérdez a kedves kérdező a csakblog felemlegetése okán” eljutottunk a múlt heti tulajdonosi kommunikéhez, hogy “Kémeim jelentik, hogy egy-két szurkolóink által látogatott chat
     oldalakon bizonyos „nem-kispesti” szurkolók rémhíreket terjesztenek”

     Szóval a fejlődés kézzelfogható számomra :)

     • belos

      Én simán kinézem, hogy nem olvassa, azt sem tudja eszik vagy isszák az ilyen szurkolói blogokat. Az viszont valószínű, hogy valaki a klubházban (honlap szerkesztője, marketinges, akárki) gyakran felnéz ide és napi kapcsolatban van az öreggel.

     • Escape

      és innen szerzi be az infokat :))

     • Tibor Fehér Első

      Marketinges biztos nem,mert az nálunk nincs.

     • prison miki

      van marketinges, Dudás-Györki Tamásnak hívják, a magas kopasz figura, aki sokszor megjelenik a kispad környékén a meccsek előtt-után.

     • A69W

      :) meg bekiséri, meg kikiséri a kezdő rúgókat oszt kb. ennyi :)

     • Tibor Fehér Első

      Hát a kiváló dolgozó kitüntetés nem fenyegeti.

     • belos

      Ne legyünk igazságtalanok.
      Az elmúlt 1 évben:
      1. Folyamatosan hirdetik a Fb-on a meccseinket és a hivatalos oldalt is.
      2. A fél város ki van plakátolva a meccseinkkel. Újságok, napilapok szintén.
      3. Volt családi nap, fotózkodás a serleggel, és a legfontosabb, hogy normális hangnem van a szurkolókkal oda-vissza (csak nézzünk körbe máshol: Fradi, Újpest stb)

      Nem azt mondom, hogy nem lehetne min javítani, de azért van fejlődés a Hemi-érában is.

     • Escape

      Amint fent felsoroltál azt napi 2 órában meg lehet csinálni.
      Sztem ennek a blognak a szerzői többet dolgoznak a klubért mint egyesek full állásban bejelentve….

     • A69W

      Ott a pont!
      Egy FB megjelenés nehogy érdem legyen már, ez az alap-alapja….
      Honlapról vagy jót vagy semmit.
      Bele sem megyek inkabb a továbbiakban mar ezerszer leírtan, leírtuk.

  • CS.A.K.

   Hát…a Latabár helyett jobban illene hozzá a Mágnás Miska nick név! :)

   • A69W

    :) :) :)

 • A69W

  Dávidnak nagy-nagy gratula és sok boldogság a Grófnéhez! :)
  http://nb1.hu/otp-bank-liga/kezilabdas-lanyt-vett-felesegul-a-honved-kapusa—kepek

 • Zoltán

  Buzi Videotonnak még a sorsolással is szerencséje van…

  • kgyula

   Mi abban a szerencse, hogy kifogta a Partizant? Itt a csoportkörös csapatok közül majdnem mindegy, kit kap ellenfélnek. A hat közül a Marseille kiemelkedik, de a többi is mind erősebb csapat a Videotonnál.

   • Tibor Fehér Első

    Az edzojuk nem onnan jött?

    • kgyula

     De, onnan jött; legfeljebb ez lehet valami halvány előny, hogy ismeri őket, de nem hiszem, hogy ez döntene.

     • Tibor Fehér Első

      Azért ez előny ,nem is kicsit.

     • István Hereb

      Meg hogy zárt kapus lesz a belgrádi meccs!

     • papparam

      Jé, tényleg? Ráadásul a debilek mehetnek.

     • István Hereb

      Ez így azért jó esély a csoportkörre.

 • misike

  Tudom lerágott csont de nagy kár a Bl-ért a Beer Sheva ott lesz a csopot körben a Maribort kapta . Nagyon jó sorsolás volt azon az ágon. Bezzeg ha kint izraelben tudtunk volna még gólt lönni …… Nagy kár érte.

  • kgyula

   Valami nagy szerencsével összejöhetett volna éppen a továbbjutás, de ha őszinték vagyunk magunkhoz, akkor látni kell, hogy erősebb csapat verte ki a mieinket. Bántó volt látni, hogy mílyen könnyedén lőttek gólokat (a kinti második egyenesen megalázó volt, az itthoni mindkettő is elég laza), míg a mieink mennyit gürcöltek egy helyzetecskéért…
   Szóval lehet, hogy jó volt a sorsolás, csak nem nekünk.
   2-3 valóban minőségi futballista kevés a BL-szerepléshez…

   • 58914020 .

    Rossi-val továbbmentünk volna.

    A hibák figyelmetlenségből és a nem megfelelő mentális/taktikai felkészülésből eredtek, a Hapoel éppen annyira húzta meg a meccs elejét, mint a Videoton a bajnoki döntőn. (Ezt a nagyobb fokozatot a Hapoel nem tudta volna 15-20 percnél tovább fenntatartani, mert a játékosok ebbe elfáradnak. A Vidi sem tudta.)
    A két csapat között nincs is nagy különbség.

    Nagyon sokba került nekünk Rossi és csapatának elveszítése…

    • István Hereb

     Szerintem ezen már sajnálkoztunk eleget. Szemernyi esélyünk sem volt itthon, de egy új játékrendszerhez, új edzői filozófiához idő kell. Holnap lehet gyakorolni az utolsó helyezett ellen.

    • thpreg

     Tudom, hogy közhely, de ezeknek a volnával végződő mondatoknak annyi értelme van a fociban, mint a “ha”-val kezdődőeknek. Ki a fene tudja, mi lett volna? De most komolyan, mi értelme milliomodszor is azon fantáziálni, hogy mi lehetett volna Rossival? Ez nem virtuális sakkjátszma, ez futball, ahol tényleges csapatok játszanak tényleges csapatok ellen, és ott igazából megtörtént a realitás: heroikusan helytálltunk egy annyival jobba csapat ellen, amennyit nem tudtunk behozni.
     (Más ügy, de a sokak által lesajnált Balmaz ma kiütötte a Diósgyőrt – ez egyébként a megszerzett pontjainkat is átértékeli.)
     A mai pedig gyönyörű győzelem! (Bár nem feledteti azt a bizonyos szégyenteljes szezonvégi meccset – Rossi irányításával -, amikor a Vasas kezébe adtuk a Felcsút kiesését, és gyk. csak a mezeket tettük ki a pályára.)

   • tszajko

    Igazából a Vidi továbbjutása a csoportkörbe nekünk nettó haszon lenne: valamennyit javulna a magyar koefficiens, és az egyik legerősebb vetélytársunk ősze szinten biztosan kellemetlen lenne a kettős terhelés miatt. Én már tegnap is teljesen őszintén szurkoltam nekik, szegényeknek kell valami sikerélmény a bajnoki döntő után! :)

 • photon

  hogy egy klasszikust idézzek: megb@sszuk őket az anyjuk hátán!
  :-)

  • kgyula

   Ez nem a klasszicizmus. Még csak a rokokó…

 • Zsoldos Zsolt

  Pár éve még nem gondoltam hogy a fradit csak harmadik legjobban fogom utálni…

  • papparam

   Én se! Mondjuk igazam lett.

 • Granero

  A szezon legfontosabb meccse, de valahogy nincs jo eloerzetem. Remelem nem lesz igazam.

  • Escape

   Dettó…

 • Ferenc Kiraly

  Sziasztok, holnap a helyszínen lehet venni a vendégbe jegyet?

  • ogy

   Helló! Csak ott lehet, ha nincs klubkártyád.

   • Ferenc Kiraly

    szia, van klubkártyám, de jelenleg nem vagyok Pesten..:)

    • ogy
     • Ferenc Kiraly

      Köszönöm, ismerem az oldalt.. Pontatlan voltam, vinném a gyereket is, neki nincs klubkártyája, így online nem tudok neki jegyet vásárolni…

     • ogy

      Így már mindent értek. Mi is a szerencsében bízunk, hogy lesz jegyünk.

     • papparam

      Jó kis rendszer ez, minden egyedi esetre nem lehet gondolni. Ugyebár. Mé nem csináltatsz klubkártyát a gyereknek, pikk-pakk megvan.

 • Atesz

  Grof-Laczko,Lovresz,Bobal,Latifu-Kambi,Herjeczky,Danipaci,NagyG,-Eppel,Lanza

 • Kertész Péter

  Sajnos ma is melóból nézem, ügyeletben, pedig ma végképp szükség van minden torokra, de remélem, hogy nem ezen múlik – avagy ezen nem múlik ;)
  Félelmeim, aggályaim akadnak.
  Ahogy már megjegyeztétek többen is (papíron, a keretet tekintve mindenképp) az eddigi legkomolyabb bajnoki kihívás előtt állunk.
  Mindenféle érzelmi, morális, politikai, gazdasági/anyagi, stb. kérdést félre téve, egy meglehetősen erősre összevásárolt keretű csapat otthonában kell virítanunk. Noha az eredmények eddig nem igazolják a nagy bevásárlást, de ez félrevezető. Ez attól még egy erős kerettel rendelkező csapat, max. nem álltak még (kellően) össze.
  Ki tudja, az elmúlt hét mire volt számukra elég, mennyit élesedtek…?
  Ki tudja, mi hol járunk a rossi-érához képest megfogalmazott taktikai, stílus-beli változásban, változtatásban? Mennyire fekszik az nekünk, nomeg mennyire ízlik (majd) az ellenfeleknek, avagy most, Pintéréknek?
  – Laczkó a kezdőben… :(
  – Danilo, Eppel, Lanzafame, Herjeczki előrefelé. Ez elég egyértelmű szándék a több gól szerzésére ;)

 • Sanyi

  Gazdag csere szerintem ez mindent elmond, eddig kezdett felröppent a hír hogy eligazol ezek szerint el fog

 • Turbo

  Nézem a névrablók keretét, és tele vannak az akadémiájukról kinevelt fiatal klasszisokkal: Mevongu, Szakály, Heris, Danilovic, Diallo, Vanczák stb. Szánalmas, hányinger. Nem tudok, de nem is akarok másképpen gondolkozni. Öcsi bácsi emlékére: Gyerekek, b.sszuk meg őket ma is! CSAK A KISPEST!

  • MB Kecskemét

   Kiváló a hangulat ! Mindent bele gyerekek ! CSAK !

   • Turbo

    Csak egy tábor van a meccsen. Egyébként csodálkozom, hogy nincs száz fizetett statiszta, akik azt kiabálják, hogy felcsút. :)

 • santiago

  Ez nevetseges M4 szanalom amit muvelnek

 • Kertész Péter

  Ennyi, köszönjük.
  A HÍREK 1 PERCBEN gondolom zavar nélkül lemegy majd.

 • Turbo

  Jó látni Lanza akarását, nagy arc a derék talján, imádom.

 • Kertész Péter

  Bobál megúszta a pirosat…

  • ius

   A bal oldalunkon történik minden….

   • Szakáll

    Laczkó rosszul helyezkedik.

    • kgyula

     Az egész védelem egy tragédia…

   • Turbo

    Gondolom nem mondok újat azzal, hogy Boti sokkal jobb, mint Buksi. Nem is értem EvDM-et.

  • kgyula

   Nem is értem, mire várt….

 • László Papp

  Attól félek,ma még lesz piros a meccsen nálunk!

 • kgyula

  Nagyobb baj, hogy ez a játék egyelőre egy nagy nulla…

  • MB Kecskemét

   Igen meg ez az új bíró pótló is !!

  • kgyula

   Jókor mondtam…. :)

 • Turbo

  Ottttt vannnnn! ezzaazzz! Lanza!

 • Turbo

  Kötény, negyvenről.

  • MB Kecskemét

   Igen, ezt hozza a rutin meg az évek ! :D

 • Lassie Tizenkilenc

  Vezetünk de nem vagyok elégedett. MEgint nincs középpályánk, nem vagyunk szervezettek, későn érünk oda a labdás emberre..A védőinkre lendületből vezethetik a labdát.Mázlink volt hogy Bobált nem szórta ki Bognárcsaló.
  Egy Gazdag Dani nagyon kéne a középpályára, aki labdát szerez, ütközik és 1-2 csellel meg tud indulni.
  Danilot gyengének érzem a szélen, ő igazi center. Mázlink volt többször is.
  A videóelemzőnk a szünetben valami okosat kifundálkodhatna. És újra a baj ami az eddigi meccseken is : sokkal több jórtelemben vett agresszivitást és kevesebb durvaságot !

  • Bélus

   Gazdag Danit ma látjuk utoljára vagy jövő héten piros feketében :( szerintem ez jelző értékű hogy csak csere sajnos :(

 • Kicsipest

  Vezetünk, de a játékunk nulla, háromszor nem tudunk egymáshoz passzolni. Megint csak Lanza! Mindkét belső védőnknek van lapja, Bobál csak a bíró jóindulatának köszönheti, hogy még pályán van. Második félidőben több kell és még legalább két gól!

  • Tibor Fehér Első

   Ki a f@szt érdekel?!Vezetünk gipsylandben,tudtuk hogy ilyen meccs lesz.

   • Kicsipest

    Ne vezessünk, NYERJÜNK!

 • Tibor Fehér Első

  Kabangu már jöhet is.

 • Kertész Péter

  1.) Helyzet nélkül pontrúgásból vezetünk kvázi a semmiből. (Ettől még örülök persze!)
  2.) Sok a tötymörgés, tanácstalanság, az egymásra várás elől és hátul. Mintha ma játszanának először együtt.
  3.) Középpálya sem szűrésben, sem támadásépítésben nincs a topon.
  4.) Dinamika nincs a játékunkban, nem olajozott cseppet sem ( 3-as pont…)
  5.) Herjeczki jó, amikor kap zsugát.
  6.) Lanza maga a tűz!
  7.) Dobálgatjuk is magunkat, valljuk be, építünk arra, hogy majd Lanza bevágja. (Mint Détári idején… :) )

  • Tibor Fehér Első

   Ma semmi sem számít csak a három pont.Majd szakértőzzünk a végén.

 • Kertész Péter

  A mester is látja, hogy gáz van hátul, Boti-Deák be… Nomeg lesz nyomás a védelmen.

  • pppalika

   Nem értem. Lesz így középpálya?

 • Kicsipest

  És Laczkó marad…

 • pppalika

  Hát, kíváncsi vagyok Deákra, de Bobál még fél lábbal is jobbnak tűnik a szememben.

  • László Papp

   Lehet,hogy félt vdM,hogy kiállítják.Mondjuk ennyi erővel Lovrics játékában is benne van a kiállítás szinte minden meccsen.

  • Turbo

   Dávidot kiállíthatták volna, sztem azért cserélte le.

   • pppalika

    Van benne valami.

   • Tibor Fehér Első

    Hátvédek ezreit lehetne ezzel az indokkal lecserélni hétvégénte ezen az alapon.

    • Turbo

     Azért az mindenképpen hátrány lett volna, ha a középhátvédünk azzal a tudattal játszik egy egész félidőt, hogy egy szabálytalanságra lehet a pirostól (a bíró is könnyebben kiszórja ilyenkor).

     • National Hiphop

      Pinyő úgy igényelte neki a második sárgát, hogy még a közvetítésbe is behallatszott. Jobb volt így.

 • Zs.

  5-1-2-2??? Ez meg mi??

 • Tibor Fehér Első

  Mifele cserek???

 • CS.A.K.

  De jól szól a tábor!

 • pppalika

  Eppel !!!!!

 • Tibor Fehér Első

  Mehet a faszomba a Messi Suarez páros!

 • Turbo

  Kellett ez Marcinak (meg persze nekünk is).

 • MB Kecskemét

  Felcsúton is tudják már…. :D

  • Turbo

   Igen, de felcsút. Így, kisbetűvel. Mármint, ami a fociklubot illeti, mert a felcsúti embereket eszemben sincs megbántani.

   • MB Kecskemét

    Bocs kijavított a szövegszerkesztő :-))

 • A69W

  Lehet, hogy a mai meccs hangmérnökének és egyik operatőrének hétfőn már nem kell bemenni dolgozni :)

  • Escape

   Az operatőr egy dolog– de a rendező az aki bevágta a képet
   :)

   • Tibor Fehér Első

    A nagy rendező Brüsszelben árulja a szotyit.

    • A69W

     Remélem azért műhódon nézi az övéit:)

     • Tibor Fehér Első

      Azt eladta,vas.

  • papparam

   Mi volt?

 • Atom Anti

  2:0 vezetunk miert hoz be vedoke? Miert akarja hogy bealljunk vedekezni ? Johetne Gazdag semmivel nem jobb nelkule a kozeppalya

 • Sztefo

  Lanzának az a csele és beadása Mindenkituggyamár gólja előtt… 😊

 • belos

  Lanzafame lassan a legenda kategória. Hihetetlen hogy motiválja a többieket, félidőben levonuláskor még Herjeczkinek magyarázott, hogy mit hogyan kell. Látszott rajtuk, hogy ez általános, hétköznapi jelenet.
  Óriási érték, becsüljünk meg minden napot, amikor nálunk játszik. Remélem innen vonul vissza.

  • Turbo

   És utána maradjon vezetőedzőnek, egy igazi motivátor lehetne.

   • 58914020 .

    Inkább Kamber, Lanzafame nem vezetőedző típus, Kamber viszont abszolút az.

    • László Papp

     De az utánpótlásban simán dolgozhatna.

  • László Papp

   Egyébként ha gépközelben leszek amikor lesz az online chat Hemyvel,meg akarom kérdezni tőle,hogy tesznek-e bármiféle lépést abban az irányban,hogy Lanzafame kapjon valamilyen szerepet a klubnál ,ha egyszer befejezi a pályafutását.De ha én nem tudnám feltenni ezt a kérdést,nagyon örülnék,ha valaki más feltenné.

   • István Hereb

    Remélem, az még odébb van. Sztem kb Hemi is ezt válaszolja majd.

    • László Papp

     Jó,csak hogy egyáltalán felmerült -e valakiben a kérdés a vezetőségben.

  • Pelso

   kb 1 hónapja írtam le, hogy LAnzát+ Kambert meg kell tartani aktív pálya után is, mert valami olyat tud és tesz ez a 2 csávó minden meccsen, ami már rég nem volt nálunk…Erő (+munka) és Alázat!!

   (a klip néhány képéért elnézést kérek :) )

 • Nándor

  Ezt a Herjeczkit igazán el lehetne felejteni kevés még ide bár Tömösvári sem jobb..

 • István Hereb

  Zseniális a tábor, beleborzong az ember!

 • pppalika

  Eppel helyzetéről a debreceni helyzete jutott eszembe a félidő végéről.

 • ius

  mennyi ciccert hibázunk?!
  Akár ki is tömhettük volna öket…

  • pppalika

   Megvan a napi adag. :)

 • István Hereb

  Kellene még egy, 10 perc hosszú, lásd újpest-vidi a múlt héten.

  • belos

   A Jóisten velünk van továbbra is, ne aggódj. :)
   Az meg külön bónusz, hogy a törtenelemhamisítókat utálja.

   • Turbo

    Ha tudnék, erre két ápvótot adnék.

 • Tibor Fehér Első

  Tök utolsók ezek a szarok,pedig a kazánházukbol kijönne a stadionunk.

  • Turbo

   Bruhaha!

 • pppalika

  Herjeczki kezd szimpatikus lenni.

  • Viktor

   Nekem nagyon nem… szerintem borzalmas sulytalan alacsony..
   Viszont Gazdagot nem játszatni ültetni a padon luxus.. tényleg elmegy innen, de így meg is értem

   • CSAK

    Herjeczki a mezöny egyik legjobbja volt. Még pár meccs, és simán hozza a Koszta szintet.

 • belos

  Gróf mekkora! Szépen kinőtte magát egy év alatt.

  • National Hiphop

   No pasarán! :)))

   • MB Kecskemét

    Nem is sikerült nekik !

 • santiago

  Utolso 10 percbe azert igazan ki hasznalhatta volt a harmadik csere lehetoseget a mester…

 • Turbo

  Taps, taps, taps! Most mosolygok, sőt örülök! CSAK A KISPEST!

 • Tibor Fehér Első

  Na,Uraim,erről van szó!

 • ius

  Lanza legalább az egyik ziccernél választhatta volna Herjeczkit. Hatalmas köszönet neki és az egész csapatnak.
  Köszönöm Fiúk!

  Lanza most váltott managert, remélem még sokáig itt marad!!!

  • Tibor Fehér Első

   Ezen elgondolkodtam.Jó ez nekünk?!

   • István Hereb

    Azt mi úgysem tudhatjuk. Hacsak meg nem kérdezzük Latabárt :-)

    • Tibor Fehér Első

     Már készül a chatre.

     • István Hereb

      :-D

 • pppalika

  Nincs edzői interjú? Vagy Pintérhez nem találtak tolmácsot?

  • Granero

   :D

   • tszajko

    Szerintem az atlétika miatt maradunk le erről az élményről, de előbb-utóbb olvashatjuk majd a mester szavait, ahol elmondja, hogy mennyivel jobban játszott a csapata. :D

    • István Hereb

     És tényleg, pont ezt mondta :-)

  • 58914020 .

   :D:D

  • National Hiphop

   Halaszthatatlanul kapcsolniuk kellett Usain Boltot. De lefogadom, hogy Pinyő Bobál “elmaradt” 2. sárgájára keni majd az egészet :))

   • Pelso

    jól érezted…. :) öööööööööööö…..ööö
    https://www.facebook.com/nsonline/videos/10155675194126941/

    • pppalika

     van der Meer: “Herjeczkin nincs kikapcsoló gomb” – egyébként megdicsérte a srácot. Szót ejtett arról, hogy visszaálltak abba a szisztémába, amit a legnagyobb biztonsággal tud játszani a csapat.

     • Pelso

      nekem is feltűnt, talán rájön, h ki sem kellett volna lépni abból…

    • National Hiphop

     ŐŐŐŐ… Azt gondolom, hogy ez az arc asszem mindenféleképpen kommunikációs világklasszis :DDD https://uploads.disquscdn.com/images/a23739a03a15249b744aa24a4c37ec345572c2c382de6b5b7ac3d28e7b609cdb.jpg

    • Csaba Horváth

     A 0-0-nál az elmaradt kiállításra fogni a vereséget a világ legszánalmasabb dolga, mivel:
     1. Ezek szerint, ha felcsút nincs emberelőnybe, akkor nem tud győzni.
     2. Legalább ennyi tévedése volt a Kispest felé is – az egyébként szerintem egész jól bíráskodó – bírónak.
     3. A játékot nem emberelőnyre, hanem gólra játszák. Tetszett volna kedves Pintér úr góllövésre megtanítani a játékosait. Vagy olyat igazolni, aki tud gól rúgni. Vagy körbenézni a felcsúti csodaakadémián, hátha ott is van egy Koszta, Holeneder. :)
     4. Egy profi edző – gondolok itt Rossira – azt mondja: “Én állítottam össze a csapatot, kérem ne a játékosokat bántsák, én vagyok a felelős”.

     Na a fenti 4 pont, amiért egy Pintért, mint edzőt mindenki szarba néz.

 • Granero

  Köszönjük!!!!!!!!!

 • Kertész Péter

  Yeah! :)
  Gratula a csapatnak! Kis csiszolgatás itt-ott, jó lesz ez :)
  Herjeczki teljesen korrekt.
  Deák sem volt gáz.
  Latifu ismét bizonyította, hogy nem gyenge játékos.
  Nagy Geri megint nagyot ment.

 • Turbo

  Kedves emnéty! Én, mint egy egyszerű, focit (és a Kispestet szerető) szurkoló, megkérlek benneteket, hogy egyszer, csak egyszer kapjátok mikrofonvégre meccs után (vagy hívjátok be a gólösszefoglalóba) az mb1 legjobb játékosát. Gondolom, kitaláljátok, hogy kire gondolok. (Ha volt már vendég az összefoglalóban, akkor is, nem néztem mindegyik öf-t.)

 • Lassie Tizenkilenc

  Pár szóban a mérkőzésről : Egy szar első félidő után egy remek második félidővel megraktuk ezeket a ganajtúrókat :)
  Felejtsük el a 4-4-2-t , egyszerűen nem működik, lukasak vagyunk mindenhol. Ahogy átálltunk 5-3-2-re annyira sűrűek lettünk hogy eltüntek a lukak, Laczkónak igy nem kellett folyamatosan bemozognia kisegíteni. A 2-3 gólunk meg ígyis-úgyis szinte minden meccsen meglesz. ! Azért nyertünk mert kapott gól nélkül lehoztuk a meccset.
  A játékosok :
  Gróf borzasztó magabiztos hétről hétre, bravúrok is voltak ma, nagyon biztos pont. Latifu ma be volt csokizva picit a naciba. Deák jól mutatkozott be, magassága megvan és a 3 belső védős rendszerben magabiztosan tud szűrni.
  Herjeczki Krisó ma is félmaratont futott Nagy Gerivel.A Lanza-Eppel duó megint hozta magát, de pici megfeddés nekik : nem szabad elszórakozni helyzeteket, nem szabad a szépség oltárára felfeküdni, kiméletlenül szét kell gyilkolni az ellenfelet, 4-5 góllal ha van rá lehetőség!
  Van der Meer : jól kotort bele a meccsbe, nyerő húzás volt hogy visszaálltunk 5-3-2-re.Ezzel nyertünk. A bárgyúszájú Pintérnek üzenem hogy nyugodtan belehuhoghat a bőrtarisznyámba ez a szargalacsin :) Attila! MAjd vedd ki a vattát a füledből , te napközis !

  • László Papp

   Herjeczki mekkorát sprintelt a 91. percben is még!Elképesztő!Nekem sokkal vagányabbnak tűnik,mint Tömösvári.

   • 58914020 .

    Tömösvári csatár, Herjeczki pedig inkább középpályás, legyünk korrektek Tömövel.

    Bobál Geri viszont hogy eltűnt…:_(

    • László Papp

     Múlt héten beszélgettem Nagy Gerivel,mikor volt a Futball Házban a Balmaz meccs előtt,feltettem neki én is a kérdést,hogy mi van Gerivel,azt mondta,hogy velük edz,de el akar menni.Egyébként ugyanúgy jegelik Csábit is érthetetlenül,annyi különbséggel,hogy ő azért néhányszor legalább a padra odafért már,ma már ő sem.

     • 58914020 .

      Köszi az infót
      Geri mondott valamit róluk? Hogy jól teljesítenek-e, vagy nem elég jók?
      Csábi például tudna olyan teljesítményt nyújtani, amivel bekerül?

     • László Papp

      Csábiról nem kérdeztem,azt csak én tettem hozzá.Viszont Herjeczkiről nagyon jó véleménye van,azt mondta,amikor ő odakerült az akadémiára,Herjeczki akkor volt 11-12 éves talán és már akkor látszott rajta,hogy nagyon tehetséges,csak sokszor begörcsöl a nagy akarástól.

     • belos

      Ha tudna, akkor kezdene.

  • László Horváth

   Latifu jó volt. Ha te idegenlégiósként elmész egy idegen országba, te sem fogsz az elején túl sokat kockáztatni, mert ha egyet hibázol, bajba kerülhetsz, s hamarosan utilaput kötnek a hátsódra. Ha megnézed Latifu csapatait, így is költöznie kellett ide-oda már az elmúlt években.
   Kár, hogy Latifu nem volt még az izraeliek ellen.

 • Kicsipest

  Lanza csak a szokásos (néha passzolhatna a kapú előtt a kisgyerekeknek is), Eppel mindig jó egy gólra, Herjeczki egyre jobb lesz (amikor nem megy, akkor is széthajtja magát), Kamber csupaszív, Nagy Geri dettó, Grófot amennyire nem bírtam, annyira király (bravúrok és még kijönni is megtanult). Danilo amennyire jól szállt be egyhete, most nulla volt, Latifu sok jó megoldás, majd vaktában előrevágott labdák (majd meglátjuk), Laczkó csak a szokásos…

 • misike

  A tábor zseniális a meccs minden pillanatát élveztem már csak miattuk is köszönőm nekik . A csapat is nagyon jó bár igaz inkább rutinból hozztuk a meccset szerintem. Latifu nagyon jó és zökenő mentesen át vette King helyétt. Lanza !!!!! Évek óta nem láttam ilyen légiost magyarországon.

 • Tibor Fehér Első

  Na,mi van,Latabár?Már megint győztünk,hogy van ez?!

  • Player

   Igen, győztünk. Élvezzük ki ezt a győzelmet, mert lehet hogy sokáig ez lesz az utolsó. Akik figyelnek azok már össze tudják rakni azokat az apró jeleket amelyek alapján közeleg az összeomlás. Részleteket most nem akarok írni, mert nem akarok senkit kellemetlen helyzetbe hozni. – Latabár nem ér rá, engem kért meg hogy reagáljak.

   • Sanzi

    ???
    Gazdag menni fog nem kérdés, nekem nem hiányzik igazán a szürke játéka!

    mire v. kire gondolsz?

    • Player

     Senkire, bocs. Ez egy Latabár karikatúra akart lenni.

   • Sztefo

    Már megint kezdődik a riogatás? Vagy most csak ironizálsz?

   • Döme Sanya

    Latabárt végre letartóztatták rémhírterjesztés miatt?

   • belos

    Ha ez irónia, akkor jó a humorod!:)

 • 58914020 .

  Gratula a csapatnak, nagy öröm!

  Ahogy én láttam:
  Gróf Dávid volt a meccs embere, de Kamber is jól játszott, Latifu a második félidőben volt nagyon jó. Latifu rendkívül technikásnak tűnik, egy labda sem pattan el tőle, ez szokatlan egy védőtől az nb1-ben.
  Lanzafame eddig minden meccsen húzott egy nagyot, ma a gólpassza volt szenzációs, ballal, szorongatott helyzetből adott gyönyörű passzt.

  Látványos volt, hogy a második félidőben már a gól után talált magára a csapat játékban, amikor azt a kontrajátékot játszhatta, amit Rossinál is…
  Kamber lenyilatkozta a meccs előtt, hogy a holland edző teljesen más taktikával és felállással játszatja a csapatot, bízom benne, hogy előbb-utóbb vagy látványosan ráérez erre a csapat, vagy a holland (vissza)változtat. Nem tűnik hülyének Van der Meer, ma is jól cserélt, szóval bízom benne, hogy javul a játék valami módon.

  Danilo ma nem volt jó, de nem is visszavont középpályás… Ezt már eljátszottuk vele másfél évig, mielőtt Supka végre feltette támadónak, remélem, hogy most nem kell várni erre újabb 1,5 évet. Lenne olyan felállás, ahol mind a három játékos (Danilo, Lanza, Eppel) is ott lehet a pályán, egy megfelelő poszton.

  A tábornak nagy köszönet, hatalmas volt a szurkolás, szerintem sokat számított ez a csapatnak is, míg a Felcsútnak nagy hátrány, hogy nincs szurkolójuk.

  • pppalika

   “míg a Felcsútnak nagy hátrány, hogy nincs szurkolójuk”
   Az az egy is éppen elég.

   • István Hereb

    Na ja :-) de mitől is lenne több?

   • 58914020 .

    Ez jó:)

 • manomano

  amennyire peches volt az elmúlt 2 meccs, annyira volt mázlis a mostani..persze néha nekünk is jár ennyi

 • A69W

  A Nemzet “újságírójának” Pogácsa Gyuribacsinak ma vagyon a születesnapja! A
  kispesti sajtossal és tepertőssel azt hiszem a legmeltóbban köszöntöttük fel!
  :)

  • Pelso

   soha jobbat neki!! és hasonló 7köznapokat! :D

 • 58914020 .

  Mintha kikaptunk volna… Hozzászólások az nso.hu-ról:

  pikemen 2017-08-05 23:31:27
  A győzelemtől függetlenül ez nem a tavalyi honvéd…

  gringoman2017-08-05 23:29:09
  A Honvéd most kevésbé olyan erős, mint az előző szezonban.
  Nem hatékony a középpályás játéka, és a védekezése talán meg gyengébb tovabbra is.
  Ne felejtsük el, a Honvednak három hazai meccse volt, és nem játszott az élcsapatokkal sem.
  A csapatban van a Honvéd ereje, de a holland edzővel még van hova fejlődni!

  doctomorreau2017-08-05 23:20:43
  Ettől függetlenül ma a Honvédnak szerencséje volt, nagyon döcög a játék az új edzővel. Mintha a Honvédnak nem lenne középpályája.

  • Pelso

   ki tudja kik ezek ? aki számít itt van+ott volt felcsúton…

   • 58914020 .

    Most nem ez a lényeg, hanem a szakma, vagyis a futballszakma: Ki-hogyan látja a csapat játékát.

  • papparam

   Teljesen igazak egyelőre. Bőven lehet és kell is még javulnunk, összeállnunk.
   Egy dolog nem változott: az a küzdeni tudás, az szerintem az nb1-ben továbbra is a legjobb Kispesten. Ezekért a játékosokért nem sajnálom rekedtre ordítani a torkom. Szép volt fiúk!!

 • papparam

  Ezen a meccsen az jutott eszembe, hogy Kamber Gyuri, ljubavi moja! Pedig a csajokat szeretem.

 • Pelso

  és az a szögletvariáció, amikor az egész felcsút beállt a kapunkba… ?!? majd kis szöglet ??
  gyerekek… mennyit gyakorolhatták ezt ? :D

  • papparam

   Ne is mondd, én tökre beparáztam tőle, látszott, hogy Gróf mozdulni sem tudott volna. Vajon ki találta ki a figurát?

   • László Papp

    Tavaly eljátszották azt is sokszor Kövesden Pinyőnél ,hogy az 5-ös környékén felálltak egymás mögé vonalba.Eléggé meg lehet keverni az ellenfelet,mert ilyenkor a védőknek fogalmuk sincs,ki merre mozog..A maiból is kijöhettünk volna rosszul,mert a beadásig eljutottak,csak szerencsére valaki ki tudott jönni a gólvonalról és kifejelte..

   • Pelso

    persze, ha egyből odalövi, akkor veszélyes, ill. csak akkor.
    de ahogy elkezdtek tökölni, egyből kimozdultak a védők és lesre állítás indul…

  • Csaba Horváth

   Ha azt egy jó rúgó kisszöglet helyett beadja középre, a kapus nem biztos, hogy rá tud mozdulni. Az ötlet jó, a kivitelezés pocsék volt….

 • Paal

  Eredmény alapján sima győzelem, de sokat elárul, hogy a gólszerző és gólpasszt adó Lanza mellett mindenki Grófot dicséri, jogosan! Pintér – akit már túlzásba menően ekéz mindenki – ma nagyon jól felkészítette a csapatát. Bobálos kiakadása teljesen jogos volt, Dávidot ki kellett volna állítani, már az első sárga is rózsaszín volt.. Ma nem érezte a meccset és a holland jó érzékkel szedte le a szünetben. Radó sérülését remélem nem Nagy Geri okozta. Felvettem a meccset, de ezeknél a balfaszoknál (m4) éppen adáskimaradás volt és vizes vb-s képeket adtak akkor, így nem tudtam visszanézni a jelenetet. A közvetítésben törésről beszéltek.. (Amilyen bírózás volt itt az elmúlt hetekben az alapján most fordított esetben mindenki őrjöngene) Bognár egyébként rosszul vezette a meccset, nem tudom Iványi mikor sérült meg (bemelegítés?), de látszott, hogy nem volt felkészült a vezetésre fejben.
  A két kapushibás gól szerencsére felénk billentette a meccset, de nem játszottunk jól. A kontrákból lőhettünk volna még gólokat, de ha Gróf nem lett volna ennyire stabil hátul, akkor akár x is lehetett volna.
  A holland kapcsán számomra ezek a nagy kérdések:
  – miért ragadunk be mindig az első félidőben
  – általában nagyon jó érzékkel nyúl bele a meccsbe cserékkel, remélem az első félidős borzalmak kapcsán eljutunk majd oda, hogy csere nélkül is bele tudjon nyúlni a meccsbe
  – valahogy a középpályát tartalommal kellene megtölteni, mert ott néha vékonyak vagyunk, ami az ívelgetés felé viszi a játékunkat, amit rühellek
  – Rossinak nagyon ment a “nagyok” ellen, sőt leginkább ellenük ment, kíváncsi leszek a holland hogyan meccsel ellenük

  Félidőben átálltunk 3-5-2-re, ami jelenleg inkább 5-3-2. Ebben a felállásban sokkal többet kellene a két szélsőnek becsatlakoznia a támadásokba. Kingnek ez nagyon ment, Latifu is hozza majd sztem ezt néhány hét múlva. Lackótól is többet várnék ebben! Én most láttam némi fejlődést nála így most adok 3 hetet, addig nem szidom! :)

  Jó hogy minden szabadrúgást, szögletet Lanza végez el? Tavaly Koszta, Hidi is besegített. Volt egy tipikus ballábas szabadrúgásszög, Lackó miért nem próbálkozik? Már az is segítség lenne, ha a kapus nem tudná, hogy ki fog lőni.
  Jók:Lanza, Gróf, Kamber, Nagy, Herjecki

  Ezeket az erősen szervilis cikkeket kinek írják?
  https://www.pfla.hu/?q=news/7703

  • manomano

   Rossival éppenséggel a kötelezők lehozásában voltunk jók, tkp ezzel nyertük még a bajnokságot…az összes erősebb csapat ellen negatív volt a mérlegünk (Fradi Vidi vasas)

   • Paal

    Nem az utolsó évre gondoltam, hanem az előtte levő szezonokra.

  • Kicsipest

   Rossinál is végigaludtuk az első félidőt.

  • Sanzi

   Lackónál láttál fejlődést? Első félidőben Dialló azt csinált mellette amit csak akart, mellőle voltak a helyzeteik is, mind Poór kapu fülé szálló, mind Diallo ajtó ablak ziccere amit fölé, mellé fejelt. Lackó egyszerűen dekoncentrált, vagy egyszerűen csak tehetségtelen! Ki érti, hogy a holland miért erölteti???

   Rossinak meg csak az utolsó évére emlékszel ha jól értelmezem! Mire rájött, hogy az 5-3-2 működik, eltelt vele vagy 4 év… eleinte vele is 4 védővel játszottunk!
   Remélem ha Holender felépül végre, Lackó mehet is a tarcsiba!

   • Sztefo

    Szerintem tegnap Bobál volt a legbizonytalanabb magasan, volt egy 8-10 perces szakasza, amikor 3-szor passzolta a labdát az ellenfélhez, ha jól számoltam, több rossz helyezkedése volt, és abban a szakaszban kaphatta volna meg a jogos második sárgát, nem véletlenül kapta le a szünetben EVDM.

    Múlt héten élőben is úgy láttam a Balmaz ellen, h lassabban mozog az 1 évvel ezelőttihez képest. Őszintén remélem, ez átmeneti, és azért van, mert esetleg felpakoltak rá pár kiló izmot, és most be van tőle kissé savasodva. Az ő dinamizmusa, tanári helyezkedése, pengés megoldásai nagyon kellenek hátra az amúgy is elég lassú (Lovric főleg) és bizonytalan (Laczkó főleg) védelembe.

  • pppalika

   Nem érzem problémásnak a cikket, ha az ő nézőpontjukból értékelem a meccset.

   • Paal

    Azzal nincs is problémám, csak kik az ők? Látom a lelki szemeim előtt, ahogy a felcsuti ultratábor a meccs után – a cikk hatására – még aznap az MLSZ székház elé indul a játékvezető teljesítménye miatt.
    Ha lenne valós szurkolótáboruk, akkor beleférne, de ezt kb. az akadémistáknak írhatják, nekik lehet vmi kötődésük a klubhoz, nekik meg minek ilyen hangvétel?
    Nekem az “erőszaktevő” sok volt.

   • belos

    Az ”erőszaktevő” azért erős egy hivatalos meccsbeszámolóban. Ilyet bűnözőkre mondunk, nem 2 becsúszásra…

 • Player

  Ha jól emlékszem a Felcsút bajnoki címe 4-5. helyen volt a fogadóirodáknál a meccs előtt. A Balmaz meg tuti kieső jelölt volt…
  Nem vagyok mimóza, a napjaim nagy részét a szabadban töltöm, de le a kalappal a játékosok előtt hogy behúzták a meccset ebben a melegben. A tv-ben néztem és már félidőben tusolnom kellett. A sör a bőrömön keresztül távozott.
  Kár bármilyen minőséget számon kérni szerintem ilyen melegben. A jövő hétvégén szigorúbb leszek.

 • Kicsipest

  NS szerint 1786 néző (félház) volt. Minek hazudni?! Gróf csak 6-os osztályzat!

  • 58914020 .

   Lanza hányast kapott?

   • Kicsipest

    7, meg még Eppel. Középpályások 5 (Dani is), védők 5, Bobál 4.

 • Sanzi

  Herjercki szvsz Nagy Gerivel együtt évekre megoldhatja a középpályánkat!!!
  Mind a kettő labdabiztos, Nagy Geri iszonyatos kisugárzású, magabiztos játékos, Herjercki meg szerintem az egész NB1 legtehetségesebb támadó középpályása lehet majd… szélen játszik, de szerintem pontosan Gazdag helyén válogatott szintű lesz nagyon hamar!
  Olyan megmozdulásai vannak amelyeket csak ösztönből lehet csinálni… cselei és váratlan húzásai belecsempészik az unalmas magyar fociba a jövő lehetőségeit! A hozzájuk hasonló mozgékony fiatalok jelenthetik inkább a magyar foci jövőjét a nagydarab, darabos favágók helyett!
  Melléjük rakom Eppel önbizalomtól duzzadó center játékát! Olyan magabiztosan tartja meg a rá felrúgott labdákat, hogyha nem kap válogatott meghívót én kb. nem is fogom nézni Storck csapatát… az ilyen Gyurcsó félékre én bizony nem vagyok kíváncsi…
  Diók balmazi vereségére szavakat nem találok!

  • Döme Sanya

   Gondolom 160 magas vagy Herjercki papa. Igaz most jobban játszzott, de azért amit írsz az enyhe túlzás. Ha ilyen rohamtempóval haladsz, jövő héten beadod a szentéavatási kérelmet a szentszéknek.

   • Sanzi

    180 magas vok. és ez az én véleményem. Iniesta??? Xavi??? milyen magasak is??? sajna kevés az Elek Ákos méretű középplyás, annál több az alacsony és mozgékony!

    • ius

     Ráadásul vizes mély talajon az alacsony súlypont nagy elöny.

   • Szakáll

    Téged zavar, hogy egy szurkolótársad lelkesedik a csapatának ifjú tehetségének játéka láttán, vagy mi a problémád? Ez az ő véleménye és ez a hozzászólási lehetőség azért van, hogy megoszthassa veled, velem, velünk.

    Nem minden poszton, nem minden játékhoz kell 190 centinek lenni, tele van a foci 170 centis sztárokkal. Szerintem egyelőre semmi gond nincs a játékával, remélem, hogy élni tud a lehetőséggel.

    Tegnap pedig úgy harcolt, hogy én igazán büszke vagyok rá, hogy ilyen srácok jönnek ki az utánpótlásunkból.

    Csak így tovább, Kristóf!

    • Döme Sanya

     Örülök neki , hogy örülsz, de én a csapat sikereinek örülök, és nem osztom ketté a csapatot.
     Mindenkit csapatért tett érdemei szerint.

 • Csaba Horváth

  Elöszőr is hatalmas gratuláció a Csapatnak, megérdemelt győzelmet arattak.
  Tegnapi meccset nézve, azt kell mondjam, hogy egy pillanatig nem forgott veszélybe a győzelmünk, vagy legalábbis az, hogy legalább egy pontot elhozunk. A felcsútiak lehet, hogy többet birtokolták a labdát, de ezzel az előnyükkel nem nagyon tudtak mit kezdeni, a 16-n belül megállt a tudományuk. Gróf szenzációsan védett, mellette Kamber, Nagy és Lanzafame hatalmas munkája volt szembetűnő. Eppel úgy látom az idény eleji görcsössége kezd oldódni, bár hozzáteszem a rúgott gólján kívül még volt 1-2 olyan helyzete, amit simán lehetett volna gólra váltani.
  Ami az összképet illeti, nagyon zavaró, hogy 20-30 perceket ajándékozunk az ellenfélnek, és csak utána kezdünk el játszani. Ez szerintem most is így volt, és nem igazán értem az okát. Szerencsére a felcsútiak ezt a fázis kimaradásunkat nem tudták gólra váltani. De azért jó lenne, ha most már lassacskánt a meccs elején is koncentráltabban tudnánk játszani.
  Jó lenne, ha Herjeczkinek sikerülne összehozni az első gólját, akkor talán nem játszana görcsösen. Egyébként szerintem voltak jó megmozdulásai, nem játszott rosszul.