Csak a szezon szurkolását kérem, meg 3 pontot…

Ha semleges akarnék lenni, azt írnám: holnap jön az első komolyabb rangadónk, az első erősebb keret ellen idén. De tudjátok, hogy ennél a párosításnál nem tudok visszafogott lenni :).

No de megijedni sem kell, abba a hibába sem szeretnék esni, amibe már belezuhantam pl. egy és negyed éve, mikor olyan csodásan felajzó beharangot írtam, hogy én ugyan felpörögtem tőle, mint MSÚSz elnök a Fornetti-standnál, és kb tényleg vörös-fekete kereszteslovag ruházatban vágtattam le a Váli-völgybe a csúti kalifátus ellen, csak épp a csapatra meg Rossira nem hatott a monumentális hangulatkeltés, és mindenidők egyik legtufább produkciójával álltunk be a legszebb wekerlei seggezős hagyományok szerinti bokafogással a gólvonalunkra, hogy ilyen Bácselics-Grigicsek és Pauljevicsek lőjék reszteltre a kispesti tomporunkat. Kiábrándító egy nap volt, na.

Úgyhogy azóta megfogadtam, hogy fontos meccs előtt én nem írogatok többet nyilvános levéllel felérő szózatokat a játékosainknak, nem állok ki egy képzeletbeli pulpitus mögé hirdetni az igét, mert ad1) magamból csinálok hülyét, ad2) a játékosainkat is bemerevíti az elvárás (vagy legyünk őszinték: tesznek rá magasról, hogy mi itt mit írunk/kommentelünk, stb., csak ez kevésbé hangzik jól :) ).

Úgyhogy inkább foglalkozzunk magunkkal, szurkolókkal.

Eddig finoman szólva is szoftos jelenlétet mutattunk (az elvileg) utolsó félévére készülő Szentélyben a hazaivá lett első három fordulóban, a bajnoki döntőre kiszédelgő kocadrukkereinket megint elnyelte a hűvös szobák és a fotelek hívogató kényelme, de valahogy a jobb időkben sztenderd stabil 2-3000 (4000?) főnket is szívesen látnám, csak sehol nem lelem. Vendégben általában jobb a helyzet, hisz a hazai pályán kevésnek ható betonbiztos 1000 főnk itt már elég combos szám. És remélem a csútra mindig szép számban kiérkező különítményünk most is hozza a szokott számot, mert eredménytől függetlenül NEKÜNK ITT MINDIG MUTATNI KELL MAGUNKAT, hogy hol van igazából Öcsi bácsi lelki öröksége, eszmeisége.

Nem mintha mindegy lenne az eredmény. Jól esik persze bármikor egy-egy jogos megsemmisítő pillantást küldeni a kék-sárga torzszülött felé, de ez akkor az igazi, ha azt tényleg pályán elért saját jogon tehetjük – vagyis ahogy a szégyenteljes 2016 májust (áprilist) leszámítva minden eddigi fehérvári/csúti vnedégjátékunkon, ahol rendre aláztuk a parvenüket (legszebben még 2014 tavaszán, mikor az azóta kék-sárgába átzüllő Prosser még Proszi volt és beb*szta, amit be kellett).

Ez a fele lesz most nehezebb. Totó barátunk mondta még nyáron közös magyarfocis tematikájú e-mail csoportunkban, hogy “Pinyő bácsi God mode-ban tolja, all ammo“, és ezzel nehéz vitatkozni, a válogatott kudarcot követő önigazoló edzői szoborépítésébe lassan belemakkanó egykori Fradi favágó tényleg csak azt nem kerestetett meg provinciális ligaválogatottjához a nyáron, akit nem szégyellt, az urban legend szerint még Hemy úrnál is jártak Lanzáért – most komolyan, valaki el tudja képzelni, amint Pinyő maestro próbálja taktikailag okítani a talján ászt? Ezt mégis, hogy gondolták? Aztán ránézek az egész csúti jelenségkörre, és persze itt a válasz. Komolyan.

Szóval hiába sír a jó Pintér, hogy keveset készülhettek, hogy friss feljutók, ez egy dobogóesélyes csapat, sajnos. Más kérdés, hogy a szurkolók, a klubethosz meg a normál játékosi lét sok egyéb kelléke (vagyis a mérhetetlen dellán kívül minden) hiányzik és hiányozni is fog mögülük. Szóval nem lesz könnyű a holnap, lebecsülni semmiképp sem szabad ellenfelünket, ahogyan félni sem szabad – mégiscsak a BAJNOKCSAPAT megy most le hozzájuk, akármilyen furcsa inerciarendszer szerint is működik a hazai pontvadászat… Igen, az idei május még nincs olyan messze, hogy a tudatunkban ez ne tartson ki, és a két szerencsétlen hazai meccs után végre ne jöjjön egy pozitívabb eredmény. Aztán lassan-lassan EdvM-ről is kiderül, hogy a kókleri vagy a szerethető támadófocis úton halad -e tovább, szóval izgalmas hetek jönnek.

Ennek első etapja a holnapi rangadó, amely most játékerőben is az lesz, nem csak a párosítást terhelő speciális konnotációk miatt.  Mi pedig legyünk sokan és toljuk le az egyik legjobb szurkolást idén. Ne feledjük, ellenfelünket nem gyűlölni kell (nehéz, tudom), pusztán megvetni. Méltóságteljesen.

Az fáj nekik a legjobban.

Búcsúzóul pedig az elmaradhatatlan dal, amiben érdekes, de hallok én mindent, Kispestet, Madridot, csak a holnapi meccshelyszínt nem. Pedig nem Kispesten írták. ‘potkívánok, holnap találkozunk!

CSAK A KISPEST!

“Csak a szezon szurkolását kérem, meg 3 pontot…” bejegyzéshez 223 hozzászólás

 1. Lanza csak a szokásos (néha passzolhatna a kapú előtt a kisgyerekeknek is), Eppel mindig jó egy gólra, Herjeczki egyre jobb lesz (amikor nem megy, akkor is széthajtja magát), Kamber csupaszív, Nagy Geri dettó, Grófot amennyire nem bírtam, annyira király (bravúrok és még kijönni is megtanult). Danilo amennyire jól szállt be egyhete, most nulla volt, Latifu sok jó megoldás, majd vaktában előrevágott labdák (majd meglátjuk), Laczkó csak a szokásos…

 2. A tábor zseniális a meccs minden pillanatát élveztem már csak miattuk is köszönőm nekik . A csapat is nagyon jó bár igaz inkább rutinból hozztuk a meccset szerintem. Latifu nagyon jó és zökenő mentesen át vette King helyétt. Lanza !!!!! Évek óta nem láttam ilyen légiost magyarországon.

 3. Na,mi van,Latabár?Már megint győztünk,hogy van ez?!

  1. Igen, győztünk. Élvezzük ki ezt a győzelmet, mert lehet hogy sokáig ez lesz az utolsó. Akik figyelnek azok már össze tudják rakni azokat az apró jeleket amelyek alapján közeleg az összeomlás. Részleteket most nem akarok írni, mert nem akarok senkit kellemetlen helyzetbe hozni. – Latabár nem ér rá, engem kért meg hogy reagáljak.

   1. ???
    Gazdag menni fog nem kérdés, nekem nem hiányzik igazán a szürke játéka!

    mire v. kire gondolsz?

 4. amennyire peches volt az elmúlt 2 meccs, annyira volt mázlis a mostani..persze néha nekünk is jár ennyi

 5. “míg a Felcsútnak nagy hátrány, hogy nincs szurkolójuk”
  Az az egy is éppen elég.

 6. A Nemzet “újságírójának” Pogácsa Gyuribacsinak ma vagyon a születesnapja! A
  kispesti sajtossal és tepertőssel azt hiszem a legmeltóbban köszöntöttük fel!
  :)

 7. Teljesen igazak egyelőre. Bőven lehet és kell is még javulnunk, összeállnunk.
  Egy dolog nem változott: az a küzdeni tudás, az szerintem az nb1-ben továbbra is a legjobb Kispesten. Ezekért a játékosokért nem sajnálom rekedtre ordítani a torkom. Szép volt fiúk!!

 8. Ezen a meccsen az jutott eszembe, hogy Kamber Gyuri, ljubavi moja! Pedig a csajokat szeretem.

 9. és az a szögletvariáció, amikor az egész felcsút beállt a kapunkba… ?!? majd kis szöglet ??
  gyerekek… mennyit gyakorolhatták ezt ? :D

  1. Ne is mondd, én tökre beparáztam tőle, látszott, hogy Gróf mozdulni sem tudott volna. Vajon ki találta ki a figurát?

   1. Tavaly eljátszották azt is sokszor Kövesden Pinyőnél ,hogy az 5-ös környékén felálltak egymás mögé vonalba.Eléggé meg lehet keverni az ellenfelet,mert ilyenkor a védőknek fogalmuk sincs,ki merre mozog..A maiból is kijöhettünk volna rosszul,mert a beadásig eljutottak,csak szerencsére valaki ki tudott jönni a gólvonalról és kifejelte..

   2. persze, ha egyből odalövi, akkor veszélyes, ill. csak akkor.
    de ahogy elkezdtek tökölni, egyből kimozdultak a védők és lesre állítás indul…

  2. Ha azt egy jó rúgó kisszöglet helyett beadja középre, a kapus nem biztos, hogy rá tud mozdulni. Az ötlet jó, a kivitelezés pocsék volt….

 10. Eredmény alapján sima győzelem, de sokat elárul, hogy a gólszerző és gólpasszt adó Lanza mellett mindenki Grófot dicséri, jogosan! Pintér – akit már túlzásba menően ekéz mindenki – ma nagyon jól felkészítette a csapatát. Bobálos kiakadása teljesen jogos volt, Dávidot ki kellett volna állítani, már az első sárga is rózsaszín volt.. Ma nem érezte a meccset és a holland jó érzékkel szedte le a szünetben. Radó sérülését remélem nem Nagy Geri okozta. Felvettem a meccset, de ezeknél a balfaszoknál (m4) éppen adáskimaradás volt és vizes vb-s képeket adtak akkor, így nem tudtam visszanézni a jelenetet. A közvetítésben törésről beszéltek.. (Amilyen bírózás volt itt az elmúlt hetekben az alapján most fordított esetben mindenki őrjöngene) Bognár egyébként rosszul vezette a meccset, nem tudom Iványi mikor sérült meg (bemelegítés?), de látszott, hogy nem volt felkészült a vezetésre fejben.
  A két kapushibás gól szerencsére felénk billentette a meccset, de nem játszottunk jól. A kontrákból lőhettünk volna még gólokat, de ha Gróf nem lett volna ennyire stabil hátul, akkor akár x is lehetett volna.
  A holland kapcsán számomra ezek a nagy kérdések:
  – miért ragadunk be mindig az első félidőben
  – általában nagyon jó érzékkel nyúl bele a meccsbe cserékkel, remélem az első félidős borzalmak kapcsán eljutunk majd oda, hogy csere nélkül is bele tudjon nyúlni a meccsbe
  – valahogy a középpályát tartalommal kellene megtölteni, mert ott néha vékonyak vagyunk, ami az ívelgetés felé viszi a játékunkat, amit rühellek
  – Rossinak nagyon ment a “nagyok” ellen, sőt leginkább ellenük ment, kíváncsi leszek a holland hogyan meccsel ellenük

  Félidőben átálltunk 3-5-2-re, ami jelenleg inkább 5-3-2. Ebben a felállásban sokkal többet kellene a két szélsőnek becsatlakoznia a támadásokba. Kingnek ez nagyon ment, Latifu is hozza majd sztem ezt néhány hét múlva. Lackótól is többet várnék ebben! Én most láttam némi fejlődést nála így most adok 3 hetet, addig nem szidom! :)

  Jó hogy minden szabadrúgást, szögletet Lanza végez el? Tavaly Koszta, Hidi is besegített. Volt egy tipikus ballábas szabadrúgásszög, Lackó miért nem próbálkozik? Már az is segítség lenne, ha a kapus nem tudná, hogy ki fog lőni.
  Jók:Lanza, Gróf, Kamber, Nagy, Herjecki

  Ezeket az erősen szervilis cikkeket kinek írják?
  https://www.pfla.hu/?q=news/7703

  1. Rossival éppenséggel a kötelezők lehozásában voltunk jók, tkp ezzel nyertük még a bajnokságot…az összes erősebb csapat ellen negatív volt a mérlegünk (Fradi Vidi vasas)

  2. Lackónál láttál fejlődést? Első félidőben Dialló azt csinált mellette amit csak akart, mellőle voltak a helyzeteik is, mind Poór kapu fülé szálló, mind Diallo ajtó ablak ziccere amit fölé, mellé fejelt. Lackó egyszerűen dekoncentrált, vagy egyszerűen csak tehetségtelen! Ki érti, hogy a holland miért erölteti???

   Rossinak meg csak az utolsó évére emlékszel ha jól értelmezem! Mire rájött, hogy az 5-3-2 működik, eltelt vele vagy 4 év… eleinte vele is 4 védővel játszottunk!
   Remélem ha Holender felépül végre, Lackó mehet is a tarcsiba!

   1. Szerintem tegnap Bobál volt a legbizonytalanabb magasan, volt egy 8-10 perces szakasza, amikor 3-szor passzolta a labdát az ellenfélhez, ha jól számoltam, több rossz helyezkedése volt, és abban a szakaszban kaphatta volna meg a jogos második sárgát, nem véletlenül kapta le a szünetben EVDM.

    Múlt héten élőben is úgy láttam a Balmaz ellen, h lassabban mozog az 1 évvel ezelőttihez képest. Őszintén remélem, ez átmeneti, és azért van, mert esetleg felpakoltak rá pár kiló izmot, és most be van tőle kissé savasodva. Az ő dinamizmusa, tanári helyezkedése, pengés megoldásai nagyon kellenek hátra az amúgy is elég lassú (Lovric főleg) és bizonytalan (Laczkó főleg) védelembe.

  3. Nem érzem problémásnak a cikket, ha az ő nézőpontjukból értékelem a meccset.

   1. Azzal nincs is problémám, csak kik az ők? Látom a lelki szemeim előtt, ahogy a felcsuti ultratábor a meccs után – a cikk hatására – még aznap az MLSZ székház elé indul a játékvezető teljesítménye miatt.
    Ha lenne valós szurkolótáboruk, akkor beleférne, de ezt kb. az akadémistáknak írhatják, nekik lehet vmi kötődésük a klubhoz, nekik meg minek ilyen hangvétel?
    Nekem az “erőszaktevő” sok volt.

   2. Az ”erőszaktevő” azért erős egy hivatalos meccsbeszámolóban. Ilyet bűnözőkre mondunk, nem 2 becsúszásra…

 11. Ha jól emlékszem a Felcsút bajnoki címe 4-5. helyen volt a fogadóirodáknál a meccs előtt. A Balmaz meg tuti kieső jelölt volt…
  Nem vagyok mimóza, a napjaim nagy részét a szabadban töltöm, de le a kalappal a játékosok előtt hogy behúzták a meccset ebben a melegben. A tv-ben néztem és már félidőben tusolnom kellett. A sör a bőrömön keresztül távozott.
  Kár bármilyen minőséget számon kérni szerintem ilyen melegben. A jövő hétvégén szigorúbb leszek.

 12. NS szerint 1786 néző (félház) volt. Minek hazudni?! Gróf csak 6-os osztályzat!

  1. 7, meg még Eppel. Középpályások 5 (Dani is), védők 5, Bobál 4.

 13. Herjercki szvsz Nagy Gerivel együtt évekre megoldhatja a középpályánkat!!!
  Mind a kettő labdabiztos, Nagy Geri iszonyatos kisugárzású, magabiztos játékos, Herjercki meg szerintem az egész NB1 legtehetségesebb támadó középpályása lehet majd… szélen játszik, de szerintem pontosan Gazdag helyén válogatott szintű lesz nagyon hamar!
  Olyan megmozdulásai vannak amelyeket csak ösztönből lehet csinálni… cselei és váratlan húzásai belecsempészik az unalmas magyar fociba a jövő lehetőségeit! A hozzájuk hasonló mozgékony fiatalok jelenthetik inkább a magyar foci jövőjét a nagydarab, darabos favágók helyett!
  Melléjük rakom Eppel önbizalomtól duzzadó center játékát! Olyan magabiztosan tartja meg a rá felrúgott labdákat, hogyha nem kap válogatott meghívót én kb. nem is fogom nézni Storck csapatát… az ilyen Gyurcsó félékre én bizony nem vagyok kíváncsi…
  Diók balmazi vereségére szavakat nem találok!

  1. Gondolom 160 magas vagy Herjercki papa. Igaz most jobban játszzott, de azért amit írsz az enyhe túlzás. Ha ilyen rohamtempóval haladsz, jövő héten beadod a szentéavatási kérelmet a szentszéknek.

   1. 180 magas vok. és ez az én véleményem. Iniesta??? Xavi??? milyen magasak is??? sajna kevés az Elek Ákos méretű középplyás, annál több az alacsony és mozgékony!

   2. Téged zavar, hogy egy szurkolótársad lelkesedik a csapatának ifjú tehetségének játéka láttán, vagy mi a problémád? Ez az ő véleménye és ez a hozzászólási lehetőség azért van, hogy megoszthassa veled, velem, velünk.

    Nem minden poszton, nem minden játékhoz kell 190 centinek lenni, tele van a foci 170 centis sztárokkal. Szerintem egyelőre semmi gond nincs a játékával, remélem, hogy élni tud a lehetőséggel.

    Tegnap pedig úgy harcolt, hogy én igazán büszke vagyok rá, hogy ilyen srácok jönnek ki az utánpótlásunkból.

    Csak így tovább, Kristóf!

    1. Örülök neki , hogy örülsz, de én a csapat sikereinek örülök, és nem osztom ketté a csapatot.
     Mindenkit csapatért tett érdemei szerint.

 14. Elöszőr is hatalmas gratuláció a Csapatnak, megérdemelt győzelmet arattak.
  Tegnapi meccset nézve, azt kell mondjam, hogy egy pillanatig nem forgott veszélybe a győzelmünk, vagy legalábbis az, hogy legalább egy pontot elhozunk. A felcsútiak lehet, hogy többet birtokolták a labdát, de ezzel az előnyükkel nem nagyon tudtak mit kezdeni, a 16-n belül megállt a tudományuk. Gróf szenzációsan védett, mellette Kamber, Nagy és Lanzafame hatalmas munkája volt szembetűnő. Eppel úgy látom az idény eleji görcsössége kezd oldódni, bár hozzáteszem a rúgott gólján kívül még volt 1-2 olyan helyzete, amit simán lehetett volna gólra váltani.
  Ami az összképet illeti, nagyon zavaró, hogy 20-30 perceket ajándékozunk az ellenfélnek, és csak utána kezdünk el játszani. Ez szerintem most is így volt, és nem igazán értem az okát. Szerencsére a felcsútiak ezt a fázis kimaradásunkat nem tudták gólra váltani. De azért jó lenne, ha most már lassacskánt a meccs elején is koncentráltabban tudnánk játszani.
  Jó lenne, ha Herjeczkinek sikerülne összehozni az első gólját, akkor talán nem játszana görcsösen. Egyébként szerintem voltak jó megmozdulásai, nem játszott rosszul.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.