Sosem fogom megérteni azt hiszem az MLSZ fegyelmi bizottságának logikáját

 • tíz meccs, négy büntetés összesen 850.000 forint értékben a Kispestnek;
 • a tizedik forduló öt meccséből hármon mindkét csapatot megbüntették;
 • önálló tétel az “MLSZ szidalmazása” és a “sportszakemberek szidalmazása” (utóbbi elég valószínű, hogy csányizást jelent, mert korábban az “egyéb sportszervezet szidalmazása” kategória az MLSZ-t jelentette;
 • mit jelent a “másokat megbotránkoztató magatartás”?

Tényleg nem értem.

Kimegy ezerötszáz-háromezer ember egy meccsre, a bíró téved pár hatalmasat (tizi Eppel lerántásáért? Fiola kiállítása?), mire kórusban jelezzük neki, hogy nem értünk egyet a ténykedésével. Kit is botránkoztatott meg kicsoda?

 • Mi a Videoton szurkolóit? – Röhögnek a markukba.
 • Mi saját magunkat? – Akkor miért mondanánk?
 • Mi a tévénézőket? – Úgyis lekeveri a rendező.
 • A bíró minket? – Igen, de azért nem kell senkinek fizetnie.
 • Mi az MLSZ ellenőreit? – Igen, de ezért fizetni kell.

Tehát tévedni lehet, eltévedni nem. Fura.

Ugyanígy az MLSZ szidalmazása. Ha az MLSZ alapszabálya szerint kiírja a bajnokságot, figyel a fair play érvényesülésére, az egyesületek érdekeit képviseli (muhahaha), a szurkolókért csinálja az egészet, hiszen mi másért lenne a futball? – akkor miért baj, ha elmondják a szurkolók a véleményüket az egyetlen fórumon, ahol az MLSZ-szel kapcsolatba léphetnek, vagyis egy MLSZ szervezte mérkőzésen?

Vonatkozó szakirodalom:

Tényleg nem értem.

Ez az egész másokat megbotránkoztató magatartás magas nekem. Az egész meccsrejárás értelme a szurkoláson, a szorításon (a szurkolás másik formája), a klub melletti kiálláson túl pont az ellenfelekkel szemben saját magunk értelmezése. Tehát egy szarfradi az legyen már alap, miért nem fér bele? Nekünk kellemetlen, ha már annyiba se vesznek minket, hogy kijöjjenek ellenünk, hogy menjen a “Budapesti Honvéd, a f*szomat szopd szét”, mert ez hozzátartozik az egészséges világértelmezéshez.

Aki meccsre jár, azt nem ez botránkoztatja meg. Káromkodás a világ minden területén van, az egészséges rivalizálás része.

A meccsre járókat olyan visszásságok botránkoztatják meg inkább, mint

 • a szabályokban rögzített büféhelyek számának elégtelensége, a kiszolgálás lassúsága;
 • a hülyebíró;
 • a szövetség értelmetlen szabályai, vagy visszatérve a büféhez, az értelmes szabályok be nem tartatása, miközben repül a százezer egy buziemelszért;
 • hogy még mindig szekusok vannak és nem stewardok.

Van elég baja a magyar focinak, amitől nem családbarát, hogy előkapjam a szcéna kunbajáját, pont nem a szurkolók a legnagyobb probléma. Jó, vannak túlkapások, igen, az újpestiek rasszista megnyilvánulásaival kell kezdeni valamit, de ami alatta van, az miben más, mint a közbeszéd?

Az MLSZ magát az emberi létformát bünteti, ha belépsz egy stadionba, és fizettet érthetetlen büntetéseket olyan klubokkal, akiknek semmi fennhatósága sincs például egy vendégszektorra. Miért?

Vegyük példának egy felcsúti meccset. A vendégbe mi csak vendég klubkártyával vehetünk jegyet. Stimmt. Azonosíthatóak vagyunk, ha működne a rendszer, akkor kitilthatóak (ugye tudjuk, nem működik, úgyis kérnénk mástól kártyát, és kimennénk a jegyével, a kutya sem ellenőrzi), tehát mielőtt a klubokat elkezdjük büntetni, talán saját hatáskörben is eljárhatnánk. Vagyis keress meg, tilts ki, vagy bármi, vállaljam én a felelősséget. Ugye, ha a sajátunkkal kéne verni a csalánt. (Szövődmény: így tényleg mi a vérnek van még mindig szurkolói kártya? Az utolsó értelme, hogy elkéri az MLSZ online jegyrendszere, ahol aztán bankkártyával fizetünk. Miért is nem elég az utóbbi?)

Az az érzésem, hogy a szövetség beleragadt egy spirálba, és nem bír leállni a büntetésekkel, mert akkor elismerné, értelmetlen volt az, amit az elmúlt években csinált. Pedig a tavalyi bajnokság előtt elmondták, ahogy az idei előtt is, hogy finomítanak a rendszeren, már nem fognak mindenre ugrani, miközben a valóban kirívó eseteket keményen megbüntetik.

Jah, legalább egy százas a “Buzi, MLSZ”.

Egyébként, tényleg, ki az az állat, aki egész meccsen mást sem csinál, mint áll egy papírlappal és füleli, mit mondanak a szurkolók. Volt egy szarfradi: strigula; hopp, mint hallottam? hülyebíró? strigula.

Így nagyon nehéz lesz futballt csinálni.

Az pedig legyen az én hülyeségem, hogy érdekes módon az MLSZ-t nem ellenőrzi senki. Törvényileg veszik ki az ellenőrizhetőségét a TAO elosztása körül; a közadatkérésekre nem válaszolnak; a sajtóosztályuk próbálkozik, de nagyon messze vannak az európai standardtól; az általa rendezett meccseket nem adja a tévé; satöbbi. Az MLSZ konkrétan számonkérhetetlen – és ez nincs így jól. Se a szurkolók, se a klubok, se az egyéb szereplők (gyűjtőnéven: a futballtársadalom) oldaláról, se – és ez új trend – a törvényesség oldaláról.

És ez a legnagyobb probléma. Egyszerűen rátelepedett néhány félhülye a futballunkra azzal a szent céllal, hogy az európai középmezőny, az eredményesség és hasonlók fontosabbak, mint az emberek szórakozása, vagyis az egész, amiért a labdarúgásnak értelme lehet egyáltalán.

Leváltak rólunk, miközben olyan ábrándokat kergetnek a mi érdekünkben, ami bár nyilván fasza lenne, de ha tényleg ez a legsúlyosabb probléma, akkor itt nagyon nagy a gond.

Én meg érezzem jól magam eközben a meccseken?

Tudjátok hogy sikerül? Hogy van egy tábor, vannak szurkolóink, velük csodálatos az, ami az elmúlt másfél évben történik velünk, még ha ez a klubnak éves szinten egy-két milliójába fáj is. Megéri? Meg.

És tényleg sajnálom a klubot, mert egy hülye szabályozás áldozata. Fizet azért, hogy hangulat legyen a meccsein, hogy a csapat ténylegesen pluszpontokat hozzon ezzel a támogatással a háta mögött.

Kabaré.

A Videoton – Honvédért 150 ezret kaptunk, mert szidtuk a bírót, szidtunk játékost (Juhász, de ugye tudjuk, bordákkal dolgozott meg érte), szidtuk az ellenfelet (leveszem a piros pólód? – mióta sértő?) – tehát megbotránkoztattunk.

Amúgy meg kösz, MLSZ, már a hőbörgés se megy miattatok. Milyen poszt már ez?

“Sosem fogom megérteni azt hiszem az MLSZ fegyelmi bizottságának logikáját” bejegyzéshez 73 hozzászólás

 1. Esetleg még a “nincsen hangotok” és az új dal szúrhatta a szemüket. Juhász szidásáról én lemaradtam, pedig szívesen részese lettem volna. :)

  Első pont a legfontosabb. Számunkra ugyanúgy nem sértő az ellentábor szidása, akkor az MLSZ miért gondolja ennek ellenkezőjét? Ráadásul ezek aprópénzek a mai fociban, miért éri meg ezzel ellenérzéseket gerjeszteni a megmaradt kevés szurkolóban?

 2. Én azt nem értettem, hogy mikor a tábor rákezdett, hogy “Parasztok, nincsen hangotok!”, akkor miért mondták be hangosbemondón, hogy mindenkit megkérnek a sportszerű szurkolásra? Hát ha még ezt sem lehet, akkor lassan tényleg bevezethetik, hogy mindenki ülje végig a meccset síri csendben.

  1. Mekkora buli lenne, ha mondjuk egy félidőt öltönyben, nyakkentőben ülne végig mindenki síri csendben. Azért lenne visszhangja…..
   A második félidőben persze jöhetne a tombolás!

 3. kérdem én a Grupamában minden, hangulatfelelős-közönség “párbeszédben” (kb. meccsenkén 8-10x ) elhangzó “mocskos lilák” üvöltés, melyben majd az egész stadion részt vesz, a fenntiek alapján miért nem büntetendő?

 4. “Szabadságot az ULTRÁKNAK!!!” Sosem felejtem el, amikor tavaly az Öreg S.K.-ba dobta a 20-ast a dobozba a gyűjtésnél a bejáratnál a Hali meccs után!!! Ott tudtam, hogy valami Nagy dolog indult be Nálunk!!! Amit egy szarházi bmlszecske sem tud majd “kioltani”… Az idő igazolást adott!!! Szombaton hozzátok a kislengetőseket Srácok! Csicska Vasas!!!📣🎇😈😎❤⚽😁🙋

  1. Ő legalább felismerte, hogy szurkolókkal van értelme ennek az egésznek. Nagyon sok kritikát kap itt, amiknek sokszor van is alapja, de ha körbenézünk, akkor jelenleg Kispest szurkolónak lenni a legjobb az országban, de ennek megmaradásához az is kell, hogy fenntartsuk ezt a miliőt, ami most van.

 5. Emlékszem régebben is büntetett az MLSZ, de csak ha tettlegességig fajuló szurkoló rendbontás volt. Azért az nonszensz, hogy pusztán csúnya – rasszista elemeket nélkülőző – szurkolásért is dobálja az MLSZ a többszázezres büntiket.
  Ezzel kapcsolatban három gondolat:
  1. Ha pár perces “Buzi MLSZ-t” is jár a bünti, meg mondjuk az egész meccses szidásért is, akkor mi értelme számolgatni a perceket, hogy hányadik percben zendült fel a káromkodás, lényegében mehet folyamatosan is. :)

  2. Ha valahol kátyus út van, akkor tökéletes magyar megoldás, ha kitesznek egy táblát, hogy rossz minőségű út, és ezzel le van rázva a felelősség magáról az útkezelőnek, hisz ők szóltak. :)
  Ezt a futballba is át lehetne ültetni. Ki lehetne tenni egy táblát (vagy a jegyre ráírni, esetleg mindkettő), hogy vigyázat a meccs alatt másokat megbotránkoztató rigmusok elhangozhatnak.
  Így az MLSZ nem tud hivatkozni arra, hogy másokat megbotránkoztató rigmus hangzott el, hisz erre lényegében mindenki fel volt készülve (akárcsak egy korhatáros film esetén), és így aki meg akarja kímélni magát egy ilyentől, az be sem megy a mérkőzésre. :) És onnantól kezdve bekaphatja az MLSZ, hisz az óvintézkedéseket megtette a Klub. :)

  3. Illetve a Klub is küldhetné a büntetéseket az MLSZ-nek, ha másokat megbotránkoztató szabályokat, döntést hoz. (pl. helyezéshez kötött légiós kvóta, meccshalasztás elutasítása, stb.)

 6. Kicsit ráhangolóként szántam szombatra az alábbi “csemegét”, de valami megütötte a fülemet úgy 5:20 körül, hááát ne vesszen már a feledés homályába, amit akkor és ott Döme nyilatkozott:

  “…ezt a CSAPATOT egyértelműen a “régi” sportvezetés ki akarta ejteni…”

  Ügye a 2002-es KISPEST-vasas mérkőzés zárta a szezont, és lett vége azon a tavaszon az (ál)polgári (ál)nemzeti fityesz-dávidilimdf-torgyánkisgazda “vezetésnek”: ISM-Deutsch Tompika reformjai megvannak-e még Mindenkinek fejben??? Remélem IGEN!!!
  Nem felejtünk ám el semmit!!! Azóta 15 év telt el, szinte elrepült ez a másfél évtized, és azóta mennyi minden történt, és még mindig ITT VAGYUNK!!! ;) Na, hajrá BAJNOKCSAPAT, aki tud menjen ki szombaton!!! Sziasztok, szép napot! ;) CSAK A KISEST MINDÖRÖKKÉ, GYERÜNK VÖRÖS-FEKETÉK!!!

 7. Nem tudom,rajtam kívül valaki szokta-e nézni/hallgatni a Semleges Térfél című műsort (Youtube-on megtalálhatók a korábbi adások)?Amióta követem a műsort,egyszer volt csak benne Kispest kötődésű résztvevő,a bajnoki döntőt megelőző adásban.Szerintem nagyon színvonalas műsor,ahol a különbőző magyar focicsapatokat reprezentálják különböző illetőségek,akik általában az adott csapat blogjának szerkesztői vasárnap este 1,5 órában.Vasas,Loki,Diósgyőr,Fradi,Újpest,MTK oldalról vannak az állandó résztvevők plusz a műsorvezető.Általában az adást megelőző fordulót beszélik ki kultúrált hangnemben,meg a következő forduló meccseiről vannak esélylatoolgatások,illetve ha nincs forduló,valamilyen aktuális téma mindig van (válogatott,nemzetközi kupameccse).Már régóta gondolkodtam rajta,hogy egyszer megkérdem itt az adminoktól,de akkor most megkérdem,hogy nekik nem lenne kedvük a Kispestet reprezentálni?Mert rólunk így sokkal kevesebb szó esik,mint ha egy olyan valaki is részt venne a műsorban,aki naprakész a csapat történéseivel és a szurkoló szemével látja a mindennapokat.Pont ma jelent meg ott egy rövid bejegyzés az fb oldalukon és ezt a blogbejegyzést hozzák fel példának az eszetlen MLSZ büntetésekkel kapcsolatban,tehát valószínűleg a szerkesztők is rendszeres olvasói a ti blogotoknak,mág ha esetleg nem is szólnak hozzá.Ott is feltettem ma a kérdést,hogy esetleg történt-e már megkeresés az ő részükről,hogy a Kispest oldaláról is lenne-e állandó vagy alkalmankénti résztvevője a műsornak,mert jó lenne,ha a Kispestet is reprezentálná valaki,de még nem jött válasz.Érdekelne,hogy bármely oldalról történt-e már megkeresés vagy Hanta,RW ,nektek lenne-e kedvetek egy ilyen műsorban résztvenni?Mivel ott skype-on keresztül megy a beszélgetés,ugye ez azzal jár,hogy arccal együtt vállalja fel az ember a véleményét.Nem tudom,nektek mi a véleményetek vagy esetleg valaki olyan,aki pesti és eléggé rálát a dolgokra,a napi történésekre,a háttérben zajló történésekre ,szívesen részt venne-e ilyen műsorban?

    1. Azóta kaptam választ onnan is,írták ők is,hogy a vasárnap este nem jó időpont neked,meg Richmondnak (Sztancsik Richárdnak,aki a májusi bajnoki döntő előtt volt az adásban) sem.Azt írták,ha bárki szeretné a Kispestet képviselné,ők szívesen látják.

 8. még nem olvastam a kommenteket, bocsi ha valaki már írta, de a dolgok amik ezzel kapcsolatban a legzavaróbbak számomra:
  – az mlsz teljesen a klubok fölött áll, önkényesen pénzt szed és oszt, miközben a klubok nem tudnak rendesen érvényt adni az érdekeiknek. És e mellett látszik, hogy nem is értenek az egészhez.
  – büntetéseket osztanak és semmi visszakövetés nincs, hogy volt-e bármi hatása azoknak. újra és újra büntetnek, miközben ugyanannyi csúnyabeszéd van a lelátón. ez nagyjából az őrület definíciója.
  – kialakíttatták a kamera rendszereket, bevezették az klubkártyás/igazolványos jegyvásárlást és mégsem képesek kiszűrni a rendbontókat, mindig a klub kapja a büntetést. nem szeretném, ha anyázásért kitiltanának valakit, de ebben zéró logika van.

  1. Ezért volt szükséges a no racism polkorekt baromság terjesztése, és egyesek általi védelmére, mert megteremtette a no mindent, csak az lesz amit ők akarnak, nekünk meg kuss. Ha valamin nagyon lovagolnak annak meg van az oka. Áradnak európába a sötétek.

   1. a no racism-ből nem következik a no minden. ez az mlsz saját hülyesége, hogy belekeverte az “ellenfél tiszteletét” meg a “sportrendezvényhez méltó kultúrált viselkedést”. ha csak a rasszizmusért büntetnének, szezononként maximum 1-2 alkalommal kéne büntetni.

  1. Na,Laci,ez eddig a leghasznosabb info,amit eddig itt láttam!

         1. Megy a fantasztikus Magyarország – Koszovó női kézilabda ,vezetünk 10+-al.De se a Duna Worldön se a Duna TV-n nem lehetett volna adni?

          1. Nem nézem,csak odakapcsoltam egy pillanatra,kíváncsi voltam,hogy mi az a fontos dolog,ami miatt ez nem fért bele.Duna TV-n Rex felügyelő,a Duna Worldön meg valami Család-barát műsor.Utóbbi kettő pótolhatatlan.Gondolom,oda se fért bele a műsorpolitikába.

          2. Tavaly amikor a felcsut jatszott ugyanitt ment a hozsannazas meg elo kozvetites a Nepsporton (jol emlekszem?) most meg semmi. Jellemzo. Akkor is CSAK.

     1. Néztem már vagy 40 oldalt,mindenhol regisztrálni kell és kell bankkártya.

 9. Egyébként ha mondjuk 150-en kimennénk egy Felcsút-Videoton meccsre a semleges szektorba, és végig szidnánk mind a két csapatot, akkor a végén ki kapna miattunk büntetést?

  1. Örülök, hogy nem csak nekem vannak ilyen beteg gondolataim. :) Pár barátommal felcsúti szurkolói csoportot vizionáltunk, aminek elsődleges célja a lehető legnagyobb büntetés összehozása lett volna. Azt már meg sem merem mondani, mi lett volna a nevünk.

   Amúgy a hazaiak kapnák rendezési hiányosságok miatt.

   1. Megyek veletek, leteszteljük átjutok-e a beléptetésen egy olyan pólóban, aminek az elején Simicska Lali mosolyog, a hátulján pedig “Botomon a sneci, Orbán Viktor g…” felirat virít.

    1. Nekem nem marad más és nyúlom a Mészáros, Felcsút, Hungary feliratot. :)

 10. Ez csak egy gumicsont a nepnek. Az allami csapatok sokkal tobbet kapnak vissza “ingyen”, az egyeb csapatok pedig jatszatnak egy-ket fiatalt es meg is van oldva a buntetes az egesz evre.

      1. bet 365-ön regisztrálás után csak szöveges közvetítés megy,ugye?

  1. Latszik, hogy miert nem vitte tobbre. Persze ha azt nezzuk, hogy honnan jott es ma meg par milliardot osszefocizik evente akkor ertheto, hogy ilyeneken jar az esze es nem azon, hogy hogy szerzodhetne egy elcsapatba.

     1. Igen neztem hogy egy kicsit lassabbak.
      62′ Stoiacovici (Honvéd) scores!

 11. Egyem meg a kis MLSZ-t.
  A figyelmükbe ajánlom az alábbi videot, és tegyenek javaslatot a görög labdarúgó szövetségnek, h mi lenne Csányiék szerint a méltó büntetés.
  38000 ezer PAOK fanatikus, lángol a komplett stadion, de az igazán kemény szankciókat Csányiék az 1:25-től hallható rigmusra vetnének ki: fonetikusan gámiszte ton púszti ton Olympiako (b@sszátok meg a buzi Olympiakost!).
  Nem azt mondom, h egyetértek ezzel a szurkolói stílussal, ami görögben van pl, de az kurvára a másik véglet, h hárman káromkodnak mondjuk kórusban egy magyar lelátón, és röpül azonnal a 100 ezer Ft!

  Indulhat a tippverseny:
  én azt mondom ezért kb 20 milliárd (!) Ft + stadionbezárás egy évre járna Magyarországon az MLSZ által.

  PAOK-Olympiakos 2014:
  https://www.youtube.com/embed/NLuXw-5GVFQ

 12. “másokat megbotránkoztató magatartás” – nekem erről a bírók jutnak eszembe…

 13. Erre a posztra kilenc pontot adnék. Plusz egy pontért kiegészítem azzal, hogy sok embernek a bele kijön attól, hogy kisgyerekekkel tolják minden félidőben, hogy a gyűlölet nem pálya, meg no racism. Saját egizsztenciával rendelkező felnőtt embereknek – akiknek akár gyerekei is vannak – nem esik jól ha nevelni akarják.
  Az MLSZ-ben még annyira sem történt meg a rendszerváltás mint a politikában. A Mezey, Mészöly féle vonal eltűnt, de a szellemiség, a belterjesség ugyanaz.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.