Napikispest 2017.11.02.

 • U19-es Bajnokok ligája // félelmetes volt a Krasznodar elleni meccs, rég láttunk ennyire felborult pályát, ennyire sansztalan kilencven percet, pedig Simon Miki csapatában több olyan játékos is szerepelt, aki vagy az NB I-ben, vagy az NB III-ban játszik mostanában, igaz, ahogy a mester előre szólt, védője nem sok maradt:
  • Berla – Bodrogi, Szabó P. (Szendrei, 76.), Cseh G. – Kovács N., Májer, Stoiacovici, Banó-Szabó, Nagy G. – Bíró Á. (Csaba D., 39.), Herjeczki (Novák R., 65.)
  • Herjeczki, Banó-Szabó // NB I. || Berla, Bodrogi, Kovács Nikolasz, Májer, Nagy Gergő // NB III.
  • ha van hozzá erőd, a 0-8-as mészárlás itt megnézhető.
 • zárt kapu Újpesten // nincs 200 nézős szabály Magyarországon, hiába terjed mindenféle fórumokon. Az UEFA idén visszahozta a nemzetközi meccsekre egy régi gyakorlatát, hogy a vétlen fél szurkolói ne bűnhődjenek, azonban itthon ez a módi – egyelőre – ismeretlen, és a zárt kapu valóban zárt kaput jelent.
  • a fegyelmi szabályzat a 9. § (3) e) pontjában (lent beidézem) a beengedhető személyek számáról egészen pontosan rendelkezik, ami azért is érdekes, mert az Újpest a 40. § (1) (Rasszizmus, gyűlöletkeltés elleni fellépés) alapján kapta a büntetését, és itt a (2) c) pont értelmében a büntetés, ha zárt kapu, akkor az “nézők nélküli zárt létesítményben történő mérkőzésrendezés egy-öt mérkőzésre”, miközben az egyéb, nézőket távol tartó tételeknél a “mérkőzésnek közönség nélkül, zárt kapuk mögött, vagy a nézőtér egy-egy szektorának lezárásával történő megrendezésének elrendelése meghatározott számú mérkőzéseken;” szöveg olvasható.
  • a kettő között annyi a különbség, hogy ha az utóbbit használni lehetne, akkor a vendég kivételével az összes hazai szektort kéne csak bezárni, és mi mehetnénk. Legjobb tudomásom szerint ilyen határozatot még MLSZ fegyelmi bizottság az életben nem hozott.
  • jelen állás szerint november 18-án szurkolói nélkül kell pályára lépjen a bajnokcsapat – önhibáján kívül.

A sportlétesítménybe a következő személyek léphetnek be:
 sportszervezetenként 40 fő – futsal mérkőzés 25 fő – (labdarúgók, vezetők, kísérők, stb.); a névsort a szövetségi ellenőrnek át kell adni a mérkőzést megelőzően 90 perccel
 az MLSZ, vagy megyei (budapesti) igazgatóság által delegált
hivatalos személyek, egyéb közreműködők;
 a mérkőzés lebonyolításához szükséges technikai személyzet;
a névsort a szövetségi ellenőrnek át kell adni
 a mérkőzés lebonyolításához előírt rendezői gárda;
 a mérkőzés lebonyolításához előírt orvosi gárda (mentő gépkocsi és a személyzet); a névsort a szövetségi ellenőrnek át kell adni
 labdaszedők; a névsort a szövetségi ellenőrnek át kell adni
 média képviselői előzetes akkreditáció (képviseleti megbízás) alapján (az akkreditációs (képviseleti) listát a mérkőzés megkezdése előtt a szövetségi ellenőrnek át kell adni)

“Napikispest 2017.11.02.” bejegyzéshez 10 hozzászólás

 1. Nem is ertem, hogy a fifa vagy uefa elöirasok miert nem kerülnek be automatikusan az MLSZ szabalyzataba…

  1. Bekerülnek:) amelyiket akarják hogy bekerüljön! Olyan rasszista,fasiszta,irredenta,szenofob ellenes szabályokra szoktak hivatkozni, hogy csak na! Tele vagyunk FIFA és UEFA ajanlasokkal. Ezt viszont valahogy nem akarja a vizfej adminisztració adoptálni…..

 2. Hogyne, épp ezen gondolkodnak. :)
  (És amúgy tényleg, rájöttem, hogy ez az ellenünk irányuló összeesküvés része. Jól tudják, hogy valójában nekünk ártanak, pont ezért csinálják. ;) :) )

 3. Ha már az MLSZ is unortodox politikát folytat, akkor lehetne azért a zártkapus mérkőzésnél a vétkes klubot a vétlen klub kártalanítására utasítani. Vagyis ha a vendégszurkolók beléptetése nem engedélyezett, akkor:
  – a belépésre jogosult vendéglétszám – a hazai klubnál – alkalmazott vendégjegy árral felszorzott összegét átutaltatni a vétlen klub részére.
  – esetleg a Stadion közelében sátras kivetítési lehetőséget biztosítani, aminek a rendezési költsége a hazai klubot terheli.
  – vagy a vendégcsapat soron következő idegenbeli mérkőzésére (tehát a következő Újpest-Honvédra) a vendégszurkolók részére ingyenes belépést biztosítani.

  Egyébiránt nagyon kiváncsi lettem volna, ha az Újpestnek nem mi, hanem mondjuk a fradi vagy a vidi lett volna a következő ellenfele, akkor is zártkapus lett volna-e a mérkőzés….

  1. Zártkapus Újpest-Fradi…Abból még nagyobb balhé lett volna

   1. Hát erről beszélek….ha valamit egy Újpest-Fradi előtt nem mernének megcsinálni, egy Újpest-Honvéd előtt miért?

 4. Remélem, nem most “még”, hanem most és még nagyon sokáig lesz ilyen összhang a csapat és a szurkolók között!

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.