Mastodon

Napikispest 2017.11.02.

  • U19-es Bajnokok ligája // félelmetes volt a Krasznodar elleni meccs, rég láttunk ennyire felborult pályát, ennyire sansztalan kilencven percet, pedig Simon Miki csapatában több olyan játékos is szerepelt, aki vagy az NB I-ben, vagy az NB III-ban játszik mostanában, igaz, ahogy a mester előre szólt, védője nem sok maradt:
    • Berla – Bodrogi, Szabó P. (Szendrei, 76.), Cseh G. – Kovács N., Májer, Stoiacovici, Banó-Szabó, Nagy G. – Bíró Á. (Csaba D., 39.), Herjeczki (Novák R., 65.)
    • Herjeczki, Banó-Szabó // NB I. || Berla, Bodrogi, Kovács Nikolasz, Májer, Nagy Gergő // NB III.
    • ha van hozzá erőd, a 0-8-as mészárlás itt megnézhető.
  • zárt kapu Újpesten // nincs 200 nézős szabály Magyarországon, hiába terjed mindenféle fórumokon. Az UEFA idén visszahozta a nemzetközi meccsekre egy régi gyakorlatát, hogy a vétlen fél szurkolói ne bűnhődjenek, azonban itthon ez a módi – egyelőre – ismeretlen, és a zárt kapu valóban zárt kaput jelent.
    • a fegyelmi szabályzat a 9. § (3) e) pontjában (lent beidézem) a beengedhető személyek számáról egészen pontosan rendelkezik, ami azért is érdekes, mert az Újpest a 40. § (1) (Rasszizmus, gyűlöletkeltés elleni fellépés) alapján kapta a büntetését, és itt a (2) c) pont értelmében a büntetés, ha zárt kapu, akkor az “nézők nélküli zárt létesítményben történő mérkőzésrendezés egy-öt mérkőzésre”, miközben az egyéb, nézőket távol tartó tételeknél a “mérkőzésnek közönség nélkül, zárt kapuk mögött, vagy a nézőtér egy-egy szektorának lezárásával történő megrendezésének elrendelése meghatározott számú mérkőzéseken;” szöveg olvasható.
    • a kettő között annyi a különbség, hogy ha az utóbbit használni lehetne, akkor a vendég kivételével az összes hazai szektort kéne csak bezárni, és mi mehetnénk. Legjobb tudomásom szerint ilyen határozatot még MLSZ fegyelmi bizottság az életben nem hozott.
    • jelen állás szerint november 18-án szurkolói nélkül kell pályára lépjen a bajnokcsapat – önhibáján kívül.

A sportlétesítménybe a következő személyek léphetnek be:
 sportszervezetenként 40 fő – futsal mérkőzés 25 fő – (labdarúgók, vezetők, kísérők, stb.); a névsort a szövetségi ellenőrnek át kell adni a mérkőzést megelőzően 90 perccel
 az MLSZ, vagy megyei (budapesti) igazgatóság által delegált
hivatalos személyek, egyéb közreműködők;
 a mérkőzés lebonyolításához szükséges technikai személyzet;
a névsort a szövetségi ellenőrnek át kell adni
 a mérkőzés lebonyolításához előírt rendezői gárda;
 a mérkőzés lebonyolításához előírt orvosi gárda (mentő gépkocsi és a személyzet); a névsort a szövetségi ellenőrnek át kell adni
 labdaszedők; a névsort a szövetségi ellenőrnek át kell adni
 média képviselői előzetes akkreditáció (képviseleti megbízás) alapján (az akkreditációs (képviseleti) listát a mérkőzés megkezdése előtt a szövetségi ellenőrnek át kell adni)

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||