Ezt a posztot nem ajánlom mindenkinek, csak saját felelősségre, mert magam sem tudom, hogy pontosan miről szól

Debrecen – Bp. Honvéd @ Debrecen, 15:30 TV: M4 Sport és m4sport.hu

Egy nagyon hosszú és boldog év utolsó idegenbeli túrája következik. Idén kétszer jártunk Felcsúton, Mezőkövesden, Sopronban, egyszer Balmazújvárosban, Beer-Shevában, Gyöngyösön, Pakson, Pécsett, Tatabányán és Telki után most Debrecenbe is harmadszor utazunk. Van bennünk tehát bőven kilométer. (Bakker, most nézem, hogy a törökországi edzőtáboron kívül egyedül egy telki edzőmeccset hagytam ki idegenben, sőt, ha jól számolom az egyetlen elérhető Honvéd-meccs, amit egyáltalán kihagytam 2017-ben. Ilyen se volt még.)

A zárójelhez tartozva: elfáradtam. Sok volt ennyi minden, és nem az utazások, a távolság, a társaság, hanem tényleg az egész úgy, ahogy van. Bajnoknak lenni egy alapvetően boldog, de fárasztó állapot. Kispesten meg pláne.

Megpróbálom elmondani miért.

A tavaszt hagyjuk, akkor hétről-hétre ment a #mégvalahánymeccs. Nem illett figyelni semmire, megírni ugyan megírtuk, a hangsúly mégis a bajnokságon volt, talán sikerült kicsit kibillenni a saját nyomorúságunkból, a kispesti párialétből. Bajnokok lettünk, és mondhatnánk, minden meg van bocsájtva, de nem mondjuk, mert ilyet nem lehet mondani.

Egy klubot sem legitimálhatnak pusztán az eredményei, mert az csak szükséges, de nem elégséges feltétel a folyamatban. Kispesten az eredményességnek vannak hagyományai, azonban a mai Kispest nem csak egy klub, amely éli bele magát a világba, hanem egy vállalkozás is. A bajnokcsapat adott feltételek között lett bajnok, majd felülkerekedett az üzleti szemlélet, és a vállalkozás ahelyett, hogy szintet lépett volna, inkább maradt a korábban kijelölt határai között, és elfogadta, legfeljebb kevésbé lesz sikeres – bár nem ezt kommunikálja. Ha a sport pénzbe kerül, akkor a sport mindig veszíteni fog, amennyiben a kassza véges. Nálunk pedig az, hiába termelte ki a tavalyi csapat a szintlépés fedezetét.

A saját, magunknak okozott nyomorúság a körülöttünk létező világ leírásának csupán az egyik szelete, ott vannak még a környezetünket meghatározó törvények is. Miközben a fizikusok a Mindenség elméletét keresik, a nagy egyenletet, ami összekapcsolja az általános relativitáselméletet a kvantumtérelmélettel, vagyis a nagyon nagy léptéket a nagyon kicsivel, addig a magyar futballban egy hasonlóan lehetetlennek tűnő vállalkozást sikerült véghezvinni, és megtalálni a Fogalmat, amit úgy hívunk: – de inkább hagyjuk. Mutyi, parazitizmus, seggnyalás, lenne itt minden, írhatnám nemzetisportosan három ponttal is a mondat végén, sejtetve, hogy tudjukki, tudjukmi, pártház, z0rbán, ilyesmik.

A magyar futballban egyszerre van jelen a gátlástalanság és a még nagyobb gátlástalanság. Egy olyan modellt próbálunk baromira drágán felépíteni, amiről az első pillanatban látszott, hogy hibás, lenyúlást, élősködést fog eredményezni, elkényelmesedés lesz a vége, megszűnik minden motiváció a harácsoláson kívül, és a focink gyönyörű díszletek között lesz sokkal rosszabb, mint volt, amikor magára hagyták.

Toljunk pár csapatot, irányítsuk oda a szponzorokat. Kevés? Hozzunk olyan szabályokat, hogy a klubok, a saját maguk által megtermelt pénzt akkor kapják csak meg, ha megfelelnek bizonyos megkötéseknek. Így egyesek kénytelenek lesznek magukat gyengíteni, miközben a toltaknak édesmindegy. Ez is kevés? Törjük meg őket – és itt következhet bármilyen össszeesküvés-elmélet, amit csak ki lehet találni, könnyen előfordulhat, hogy több is igaz lesz közülük.

Ebben a belső és külső környezetben lettünk bajnokok 2017. május 27-én, és ebben a környezetben éljük a mindennapjainkat egy jó ideje. A Kispestet nem választod, azt adományként kapod. A szenvedés pedig a modern kispestiség egyik alappillére. A szenvedés szükséges, mert így érthetjük meg, hogy létezhet, hiszen léteznie kell egy jobb világnak, a jelenlegihez hasonlót egyszerűen nem teremthet józan ész. A szenvedés egyben tapasztalat is, biztosítéka annak, hogy ha eljön majd a jobb világ, akkor abban létezni fog a kispestiség.

A fene se akart ilyen posztot írni, de ha valamiből eljön az utolsó – idegenbeli meccs idén -, akkor önkéntelenül is összegezni próbál az egyszerű blogger. Picsába a rutintalanságommal, legközelebb majd jobban figyelek, most azonban már maradjon ez a téma.

A bajnoki cím hozott egy átmeneti legitimációt a belső nyomorúság forrásának, és talán picit legalizálta is a külső világot, hiszen bizonyította, egy rendszeren kívüli csapat is győzhet, azonban a létező világok legjobbika lenne a mostani, ha ennyire egyszerű lenne a képlet.

Vizsgáljuk meg egy másik szemszögből azt a bajnokságot. Surranópályán, a Vasas is harmadik lett, mintha csökkent volna a figyelem, mintha kicsit kevesebb stadion (és több lovarda, sportcsarnok) épülne mostanában, mintha egyszerre sikerülne hibázni a kegyelt kluboknál, mintha valami repedezne. Kezd bedőlni a modell?

Az Arrogancia-állandó változatlan, úgy tűnik mintha semmi sem változott volna, mégis érezzük, valami nem stimmol. Volt egy megbicsaklás, idén újra Videoton és Fradi, de volt egy megbicsaklás, ami reményt adhat, hogy még nem vették el, sajátították ki teljesen az életünket, valahol még léteznie kell egy nem Patyomkin-futballnak. Nem merjük elárulni egymásnak, de mindannyian egy kicsit Winston Smithek vagyunk Óceániában. Vajon mi vár ránk a 101-es szobában?

Kispestinek lenni tehát nem csak adomány, hanem kiváltság is. Kiváltság lenni amúgy fradistának, diósgyőrinek, paksinak is adott pillanatokban, ám ma olyan időket élünk, amikor az épelméjűség utolsó bástyáinak egyike talán éppen mi vagyunk. Ha maradunk hangosak, ha maradunk eredményesek, akkor reményt adhatunk másoknak. Ha valaki egyszer a piros kapszulát választja és kilép a Környezet által teremtett Mátrixból, ott fogjuk várni őt a Valóságban.

Egy bajnoki cím könnyen elvakíthatja az embert, és még könnyebben, ha egy következmények nélküli klub szurkolójaként éli meg. Tényleg sajnálom azokat, akik csak a sikert látják, és nem foglalkoznak azzal, hogy milyen körülmények között sikerült elérni, hányakat kellett megnyomorítani érte, hány történelmet kellett megtagadni, újraírni, hányszor kellett szembeköpni magu(n)kat, míg nem elfogadtuk az elfogadhatatlant, és a nyálas arc lett a normális állapot. Nem sajnálom tőlük a sikert, nem ők tehetnek a világról, amiben élnek, és mégis, ki tagadhatja meg egy szurkolótól, hogy örüljön? Nem kívánok én nekik rosszat, csak tudom, rossz lesz, mert ez az egész, ami körülöttünk van fenntarthatatlan, a génjeibe van kódolva az összeomlása.

Nem lesz kár érte.

Ha lenne időm indulás előtt, akkor nem csak megszerkeszteném a posztot, hanem vissza is olvasnám, mert most már engem is érdekel, hogy a három telki edzőmeccstől hogy jutottam el idáig.

Fél tizenegy, délben indul a fuvar, lenne még mit, de most abbahagyom. Debrecen, utolsó idei túra, hajrá.

 • Pingback: Ezt a posztot nem ajánlom mindenkinek, csak saját felelősségre, mert magam sem tudom, hogy pontosan miről szól | Zongoracipelő()

 • 58914020 .

  Érdekes írás!

 • Hidy

  Jól látsz a pályán Hanta! Nagyon jó és fontos persze, hogy el is mondod. Csak vigyázz ki ne tiltsanak! :) Én is úgy látom, hogy egyre jobban repedezik az agyagláb a Gólem alatt!

 • Sztefo

  Egész héten 3:1-es győzelmet vizionáltam mára Lanza, Eppel, Gazdag gólokkal fűszerezve. BárCSAK! 😊😎⚽

  • Kicsipest

   Már csak a mi három gólunk hiányzik…

 • immortalis blog

  Hallod, ez a mondat tökéletesre sikerült, a Honvédosság esszenciája, meglengetem a fradistabőrből varrt süvegem: “A Kispestet nem választod, azt adományként kapod. A szenvedés pedig a modern kispestiség egyik alappillére.”

 • A69W

  Rogyadozik bizony….. :)
  Kubatov Úr is megmondta az alábbiakban:
  “A sportvezető szerint a pártállami időket idézi a döntés, mert akkoriban fordult elő, hogy az emberek nem mertek fellebbezni, nehogy még súlyosabb büntetést kapjanak. ”
  Itt bizony ez a helyzet!
  “Pártállam”….azért elég pikáns így ez ebből a szajból :)
  Meg a költségvetés is csak nyamvadt 4.4 milliard HUF.

 • dagiiron1

  Majd olvasd ezt vissza egy esetleges Fidesz bukás után néhány évvel, amikor már nem lesz MFA és a csapat amatőrökből áll majd..

  • Highlander1

   Ott politizaljatok,ha kérhetem,ahol félnekSorostól,a CEU-tól meg a pirézektől.

   • dagiiron1

    Pont te politizálsz, pedig még a beírásomat sem sikerült értelmezned..de a fő az, hogy olyan felvilágosult vagy.. Ja, nem..

    • Highlander1

     Szeretnél te ilyen okos lenni,agymosott.

     • dagiiron1

      Persze,persze kis butus.. De mit csináljak, nem tudok lesüllyedni a szintendre…

    • Kabangus

     Igaza van H1nek.Minden kommentedből süt a Párt meg az Öreg imádata.Többnyire csak akkor kerülsz elő ha “bántják”őket.Le se szarod,hogy pont ezek szopatnak minket.

     • dagiiron1

      Az öreg szopat minket? Ha nincs az öreg, nincs már rég Honvéd, te nagyokos.. Vedd meg klubot, aztán tedd be a pénzed és csinálj bajnokcsapatot..

  • papparam

   Ó, Istenem, add, hogy még 50 évig Fidesz legyen! Mi lesz velünk nélküle?
   Mi a faszért nem lehet itt downvótolni? És nem személyekkel van bajom, hanem a mérhetetlen butaságból, ami esetlegesen dől valakiből.

   • dagiiron1

    Ki mondta, hogy 50 évig Fidesz legyen? Bem jell annak lennie, csak jobb ha tudod, ha nincs állami támogatás, akkor nem lesz még ilyen Honvéd sem, mert minket nem tart el a piac..

    • dagiiron1

     Nem kell annak lennie

  • Szakáll

   Lehetetlent kérsz.
   Ha bukik a Fidesz, nem lehet majd semmit visszaolvasni.mert másnap megsemmisül a galaxis. Az egész.

   • dagiiron1

    Max. a profi sport fog visszaesni, főleg a profi labdarúgás, de ez könnyen belátható, meg kell nézni a csapatok bevételeinek forrását.. Ugyanaz lesz, mint régen a utánpótlásból a 18-19 évesek majd kimennek Ausztriába játszani havi 1000-1500 euróért, mert a hazai klubokba a fizetések csak néha fognak megérkezni a játékosok számláira.. Újra a Pini féle tulajoké lesz a jövő..

    • Szakáll

     Dehogyis, megsemmisülne a galaxis, nem lesz Ausztria. :D

     • dagiiron1

      Tehát megállapíthatjuk, hogy fingod sincs arról, hogy miből működne a Honvéd, ha nincs állami forrásból jövő bevétele/támogatása..

     • Szakáll

      Azt állapítasz meg, amit akarsz. :D
      Ugorjunk meccs-témára! ;)

 • László Papp

  Mai kezdő az MLSZ adatban szerint:
  99GRÓF DÁVID ATTILA
  6GAZDAG DÁNIEL
  7LANZAFAME DAVIDE
  9EPPEL MÁRTON
  15DEÁK ISTVÁN
  16PÖLÖSKEI ZSOLT
  23BANÓ-SZABÓ BENCE ZOLTÁN
  24KAMBER DORDE
  25LOVRIC IVAN
  36BARÁTH BOTOND
  57HOLENDER FILIP

  CSERÉK
  18HORVÁTH ANDRÁS
  17CIRINO DE OLIVEIRA DANILO
  86LACZKÓ ZSOLT
  89VILLÁM BALÁZS
  92HERJECZKI KRISTÓF
  96LUKÁCS DÁNIEL
  98TÖMÖSVÁRI BÁLINT

  • pppalika

   Ki fog jobb oldalon védekezni?

   • László Papp

    Szerintem Baráth

    • László Papp

     Ez lehet 3 védős felállás: Deák,Lovrics,Baráth,4 védős: Holender,Deák,Lovrics,Baráth vagy 5: Holender,Deák,Kamber,Lovrics,Baráth is.

    • medvepuszi

     Hát ez sajnos bejött. Az egyetlen valamire való, gyors védőnket kitolta jobbra :(

     • László Papp

      Ahogy én elnézem,Kamber van középen,Deák bal oldalon és Lovrics a jobbhátvéd,Baráth inkább jobb oldali középpályás.

     • medvepuszi

      Igen, így értettem. Ott teljesen súlytalan, a védelemből meg hiányzik

 • SZabó Tibor

  Szerinted egy esetleges FIDESZ bukás után,kérdezem mi lesz? Ránk szakad a mennyország? Ébredjél már fel.

  • zolee

   Ránk nem szakadna akkor sem, de az államilag finanszírozott csapatok visszaesése miatt, kb. bajnokesélyessé lépnénk elő…

   • dagiiron1

    Ja, esetleg tanulmányozd át a költségvetésünket, aztán vond ki belőle a TAO pénzeket, a tévés pénzekből különböző jogcímen idejövő pénzeket..

   • papparam

    Hagyd, ezt magas.

 • Szakáll

  Sajnos nem rogyadozik, ez csak kontraszelekció, amit ma minden területen látni…

 • Mészöly Sámán

  Mindenki utan ott lohol a sotetben jajongo leny

 • László Papp

  Knézy szerint Kabangu már nincs a csapatnál! Valakinek van erről valami infoja?Mert azt tudjuk,hogy néhány hete Kabangu mit nyilatkozott,de én úgy tudtam,hogy még itt van és csak télen távozna.

  • Pelso

   jenő 1 fax

   • santiago

    az első csapatnál nincs ugye, nem a honvédnál nincs szerintem így értette

    • Pelso

     nem pont emiatt az ami…

 • kgyula

  Debreceni helyzet, Kamber “előzékenységéből”….

 • Szakáll

  Nem nagyon tudjuk megtartani a labdát.
  Hogy lesz ebből így játékos foci?

  • Pelso

   játékos ? hogy lesz ebből foci…. ?

 • kgyula

  Na jó, ebből ennyi elég volt…. Menjetek az anyátokba a hátraadogatós-előrebaszós megye kettő szintű gyökér stílusotokkal!

 • Pelso

  lószar ez nem foci…takarodj kopasz!

 • Kicsipest

  Banó szépen összehozta.

  • Pelso

   jellemzően a csapat hozza össze, nem 1 ember…

   • Kicsipest

    Persze, ettől függetlenül a középpályán ő indította meg a Loki kontráját.

    • papparam

     És akkor már gólt kell kapni? De a lényeg, hogy nem tök mindegy, épp miből kapjuk a gólt, amikor kibaszottul közünk nincs a meccshez?

 • kgyula

  Ki volt az az állat, aki a Loki térfelén elpasszolta…?

  • Atesz

   Iván

  • László Papp

   Nem állat,de Banó-Szabó.

  • SeeZo976

   Sztem Baráth volt, de végül is mindegy…

 • dagiiron1

  Megint eladunk egy labdát, aztán nem tudjuk létszám fölényben sem levédekezni a szitut..

 • áfonya bácsi

  Ebben a gólban benne volt az egész őszünk: egy minősíthetetlen Lanzafame oldalszabadrúgás, egy nevetséges eladott labda a középpályán, valamint a védelmünk, aminek fele lesre állítana, fele meg embert fogna…

 • papparam

  Lehet majd bűnbakot találni, hogy megint ki hibázott, de minek? Ha abból áll a focink, hogy hátul adogatunk, persze, hogy ez történik. Kurva szar mostanában ezeket a meccseket nézni, konkrétan az egyik leggyengébb játékot hozzuk az nb1-ben, ha nem a legszarabbat. És van egy Lanzafame-nk, de minek, szinte nincs is játékban.

 • VirágPeti

  Mondtam, ha knézi, akkor el van döntve, hogy mi szopunk. Ebből az állatból süt a honvéd gyűlölet. A legapróbb debrecen momentumtól is képes elélvezni. Egyébként meg hozzuk a szokásosat, hogy negyedóra húsz perc után már égünk. Remélem erik meg a fiúk élvezik azért a szabadabb játékot mint Rossi alatt.

  • Pelso

   amíg erica a padon, nincs esélyünk!!

  • Kicsipest

   Minden tisztelettel: mi köze Knézynek az eredményhez? Szerintem korrekt, tárgyilagos, semmi valótlanság sincs abban, amit rólunk mond. Lanzát példáúl mindig isteníti.

   • VirágPeti

    Látszólag semmi. Mégis mindig szopunk, ha ő közvetít. Egy gyűlölet hullám az egész ember, ami ebben a szezonban mindig betalál ellenünk. Ne erőlködj, ha nem érted amit írok. Ez túl van a materializmuson és a fogyasztói valóságon :). Minden tisztelettel :).

    • pppalika

     Volt tavaly egy 5-2-es győzelem. Szerintem ott is ő volt.

   • timby

    Mert Olasz b.zi, emlékszem a 90-es vébén a vater(isten nyugtassa), úgy jelentkezett be hogy: bona serra tutti :-).

 • immortalis blog

  Komolyan, milyen taktikával küldte fel ez a holland kókler a csapatot? “vigyétek fel középpályáig, tanácstalanul passzolgassatok, majd adjátok haza grófnak, ő meg rúgjon bele egy kurva nagyot!? Eszem megáll. #eriktakarodj

  • kgyula

   Azért még nem kellene pl. Barátnak annyit balfaszkodnia…..

   • dagiiron1

    Sorban passzolja el a labdákat..

    • László Papp

     Banó se akar lemaradni tőle.

   • Pelso

    3 meccsen belül az 5. posztot játssza… de biztos miatta nincs játékunk sem.

  • Sztefo

   Igen, arrafelé a tulipánosoknál ez a stílus dívik, így ezt kérte most is a csapattól.

   • immortalis blog

    Öcsi bácsi forog a sírjában. :(

  • papparam

   Vagy ezzel, vagy a csapat nem tartja be az utasításait. :)

 • László Papp

  Pölöskei teljesen észrevehetetlen.

  • Pelso

   00

 • László Papp

  Eddig simán Gróf a legjobbunk.

 • dagiiron1

  Eddig nagyon szarok vagyunk..

  • immortalis blog

   Apró öröm, hogy nem vagyunk szarabbak, mint általában. :(

  • papparam

   Pedig a Fidesz mindent megtesz, hogy jobbak legyünk mi? Támogat, meg minden, TAO, stb.
   (Bocs, nem személyes, csak a szar játék okozta frusztráltságom rajtad vezetem le, mivel mindig véded ezt a Fidesz rendszert. ;))

   • dagiiron1

    Ha nincs állami támogatás, nincs Honvéd, nincs MFA. Meg kell nézni a bevételeinket.. Ennyi..

    • papparam

     Ezért mondom, remélem még 90 évig lesz Fidesz, mert nekünk így jó! Isten adománya ez nekünk.

     • dagiiron1

      Vagy fogod a pénzed, és berakod a klubba..

     • papparam

      Az nem jó, a magánpénzből finanszírozott élsport nem működő-, ill. fejlődőképes. Tökéletesen jó így, az állam elintéz mindent, így fejlődik a magyar foci. A Fidesz nélkül a Kispest is meghalna, megszűnne. Isten éltesse a Fideszt!

     • dagiiron1

      Mondom tedd be a pénzed a klubba, és akkor nem kell állami pénz… Sorban állnak a szponzorok a Honvéd stadion előtt, hogy minket támogassanak, csak a csúnya öreg, meg az állami pénz miatt nem jönnek, csak az tartja vissza őket..

     • papparam

      Hajrá Fidesz!

     • dagiiron1

      Ne a Fideszt emlegesd, azt áruld el, hogy miből tartanád fenn a Honvédot állami pénz nélkül. Mesélj..

     • papparam

      Ez kész.

     • dagiiron1

      Ja fingod sincs róla, hogy miből működne a Honvéd ezen a szinten, ha kiveszed az állami pénzt a működésünkből..

     • papparam

      Én annyit mondtam, hogy hajrá Fidesz. Jóravaló Fidesz szavazó állampolgár vagyok. Velem kötekedsz? A soros pénzel, mi? Be is fejeztem veled.

     • dagiiron1

      Azaz fogalmad sincs..

     • prison miki

      Az “ezen a szinten” ugy hangzik mintha most valami őrült magas szintet ütne meg a magyar foci. A fidesz annyit ert el, hogy ha nincs az nb1ben egy ertelmes edzo, akkor siman ket csapatos a bajnoksag. A gyenge magyar játékosok fizetesr kapott egy 1.5ös szorzot, es felepult egy csomo stadion amit majd fenn kell tartani. Szerinted barmit is elorelepett ettol a magyar foci? Eleg megnezni a nemzetkozi eredmenyeket a válaszhoz. Tv-s jogdijak akkor is lennének ha holnap eltunne a fidesz, ahogy szerencsejatek penzek is. A tao meg elkepesztoen torzit, arra jo hogy a kormanykozeli vállalkozók a kormany kedvenc csapataiba tolhssak a penzt. A Honved kitettsege sokkal kisebb, kevesebb tao-t kapunk illetve az emberminiszterium se oszt nekunk random penzeket.

     • dagiiron1

      Több százmillió TAO-t kapunk évente amiből finanszírozzuk az MFA-t. A tévés pénzek jóval kisebbek voltak 2010 előtt.. A játékosok alkalmazásának adó és járulék kedvezményei is jelentős támogatás. A szerencsejáték pénzeket is a kormánynak köszönhetjük. Arról nem is beszélve, hogy új utánpótlásközpontunk se lenne.. Ezeket veszítjük állami támogatás nélkül..

     • Szakáll

      Hagyd a csudába, nem a piros kapszulát választotta. :)

     • dagiiron1

      Te biztos a piros kapszulát választottad, így el tudod mondani, hogy miből működne a Honvéd, ha kivonjuk a működéséből az állami pénzt..

     • Szakáll

      Amiből 2010 előtt is működött. Vagy semmiből, mert megszűnik a galaxis, akkor meg mindegy. :(
      Ugorjál :)

     • dagiiron1

      Miként is működött? Meg tudtunk fizetni egy Lanzát? Lett volna új utánpótlás központra bármifajta esélyünk?

 • Thibby

  Ezt nem bírom nézni, majd a végén elolvasom a neten hányat kaptunk

  • László Papp

   Sokat nem fogunk kapni,viszont rúgni még kevesebbet fogunk.

 • Thibby

  Ezzel a játékkal komoly esélyünk van a kiesésre is

  • papparam

   Nekem is ez jutott eszembe, szerencse, hogy nem most kezdődik a bajnokság.

 • Döme Sanya

  Nagyon jók vagyunk. Álló játékban. Mintha csocsóznánk.

 • László Papp

  Szünetben úgy érzem,jön Danilo Pölöskei helyére.

  • immortalis blog

   Lukács lett.

  • László Papp

   Félig bejött a tippem.Lukácsnak még jobban örülök,mint Danilonak.

 • CSAK

  Ez szégyen, megint. Simán mehetne a debrecen 4el.. Amig ez a békafejü f.sz pislog ott ilyen idiótán a kispadon, nem is lesz jobb. Remélem az öreg elégedett. Mindenki látja a problémát, csak ö nem. Amatörizmus tetöfokon.

 • László Papp

  Deák hova elment gyufáért a lövőcselnél a gól előtt…Még most is csúszik a füvön.

  • Kabangus

   Pölöskéi,Deák.Ingyen húsnak híg a leve.

   • László Papp

    Pont azon gondolkodtam,hogy ha egyszer elmegy Kispestről,az életben nem lesz több NB1-es meccse.Mármint Deáknak,bár lehet hogy Pölőnek se.

    • Kabangus

     Aki ide hozta őket,Laci.Hogy kéne ilyenkor Kabangu.

     • Latabár

      Tavaly sem volt Kabangu, Kabangus! :)

  • Szakáll

   Így volt, ahogy írod, de ott, abban a helyzetben azt kellett csinálnia.

  • A69W

   BukottDeák:(

 • László Papp

  A Balmaz jól csinálja Újpesten: 1 lövés 45 perc alatt,az kapura is megy,gól és mennek 1-0-ra a szünetben.

  • László Papp

   Geci…Már 2-0-ra mennek.

 • immortalis blog

  Édes jó Istenem, Lanzafame mennyire kilóg felfelé ebből a rossz magyar bajnokságból. Micsoda passzt adott.

  • László Papp

   Most is hogy vette le a labdát.Gyönyörű.

   • immortalis blog

    Ezekkel a képességekkel mondjuk egy orosz csapatnál szénné kereshetné magát. :(

  • áfonya bácsi

   Passzolt ma már csapattárshoz? Na erről lemaradtam.

   • immortalis blog

    De még milyet…

 • zolee

  Ezek a fiatalok Banó Szabó és Lukács egy lyukas garast nem érnek…

  • László Papp

   Na mert a Pölöskei,Deák,Villám,Laczkó négyes az aztán igen..

   • zolee

    Nem mondtam hogy ők igen…De istenem ilyen idős korra labdát átvenni, pontosan passzolni tudni illene, arról nem is beszélve hogy Lukács még saját magát se tudja szöktetni…

    • Latabár

     Te biztosan jobban tudtál anno, igaz?

  • papparam

   Pedig nekik aztán illene átlendíteni egy mélyen maga alatt lévő felnőtt csapatot a holtponton, mi?

   • zolee

    Nem mondom, de szerinted ők a jövő nagy honvéd játékosai?
    Hát ebben a fos NB1-ben egy tehetséges fiatalnak azért ki kell tűnnie, de olyan technikai hibái vannak hogy anno ilyesmiért a grundon kiröhögték volna őket…
    Elég szomorú amúgy hogy ez a magyar foci jövője.

  • Szakáll

   Szerintem meg nem rosszak.

 • immortalis blog

  Deák olyan, mintha egy másik meccsen játszana.

 • Player

  Ez az egyik tuti meccsem a totóban. Eddig nem okoztunk csalódást.

 • papparam

  Nézzük a pozitívumot, gyönyörűen szól a dal a tábor esszenciától!

  • László Papp

   Ha becsukod a szemed és csak hallgatod a meccset ,főleg a tábort,még élvezni is lehet.

   • papparam

    Gondolod, hogy knézi-sávval nézem? A nagy lófaszt, csak közönségzajjal, knézi nuku. Nem is értem itt a sok mazót.

    • Szakáll

     Ez remek ötlet!

 • valaki

  Barath egy kihipozott Latifu.

 • immortalis blog

  Nem kéne cserélni így a hatvanadik perc környékén, “”””mester””””? Nincs játékunk, nincs védelmünk, csak a kibaszott szégyen megint.

 • Döme Sanya

  A harmat néha sumo birkózó hozzánk képest.

 • papparam

  Egyébként meg még nyerünk itt a végén, úgy megy most a csapat. :)

 • papparam

  Lanza kapott már sárgát? Valaki szóljon, hogy kell!!! Ahogy elnézem, a jövő hét már mindegy, tavasszal viszont mindenképpen kéne a Fardi ellen.

  • VirágPeti

   Tavaszra már nem lesz itt.

   • Latabár

    Hát, ha Nagy Geri nem marad, lehet Ő sem… ;)

 • VirágPeti

  Nézhetetlen szar küszködés a játékunk, erik mindent elkúrtál, leépítettél menj te a k.va a…ba!

 • áfonya bácsi

  És ezt a Nagy Sanyit hagytuk csak úgy elmenni…

  • immortalis blog

   Nem kapusposzton vannak a legnagyobb bajaink. :/

 • immortalis blog

  Danilo….

 • dagiiron1

  Ezt miként hagyta ki?

  • immortalis blog

   Ballal kellett volna rúgnia.

   • papparam

    Akkor meg netán lyukat rúg. :)

 • Kicsipest

  Danilo: HA-HA-HA!

  • Latabár

   Ne bántsd már! 110 kg-os, magas, nem akadémista, légiós! Ez kell a madaraknak; Kgyulának, dömesanyának, FT1-nek!

 • santiago

  Hemynek mikor esik vajon le, hogy edző buktatásra játszanak a játékosok?

 • valaki

  menj a kurva anyadba lanza

 • immortalis blog

  Ez a knézy mekkora egy köcsög…

 • papparam

  Egyébként én azért a csapatot megdicsérem, mert legalább nagyot hajtanak. Csak szét vagyunk esve, ugye. :(

 • Szakáll

  Miért nem lehet egész meccsen úgy küzdeni, mint az utolsó 10 percben?

 • immortalis blog

  ROHADT KÓKLER HOLLAND TAKARODJ MÁR EL A G.CIBE A B.DÖS P.CSÁBA A HONVÉDTÓL! #eriktakarodj

  • papparam

   Ne őtet szídd, hát valaki csak ott tartja abban a pozícióban.

   • Pelso

    de azért nincs odaláncolva a padhoz

    • papparam

     Persze, illene felállnia. De csak ha reálisan látja magát. Ki tudja, lehet, hogy akkora kókler (simán kinézem), hogy ő hisz_saját_magában, “nem akarja feladni”, stb., stb. Szóval ő megtesz mindent.
     Ezért mondom, másnak kéne itt lépni.

 • Pelso

  elegem van ebből az egészből… kopasz, takarodj!!

 • immortalis blog

  Forró vizet a kopaszra!

 • Kicsipest

  Három vereség egymás után. A második félidő nem volt rossz, de hogyan akarunk pontokat szerezni, ha egy méterről se sikerül a kapuba találni?! Idén öt-hét helyre jók vagyunk, télen, legkésőbb nyáron elmegy Lanza és jönnek megint a “Kieséstől ments meg minket Istenem!” évek.

 • CSAKA

  A végén egy tizit nem kaptunk meg..

 • dagiiron1

  A Lukács beállítása volt a meccs egyetlen pozitívuma..

  • László Papp

   Nekem már régebb óta tetszik az ő játéka.Én őt játszatnám a jobb szélen,gyors,szeret cselezni,jól is ad be (össze se lehet hasonlítani a játékát Latifuéval).A Pölöskeit meg el kell felejteni.

  • Elek

   Szerintem Gazdag is jól játszott! Rajta látszott hogy küzd hajt és akar!

   • prison miki

    Nem ő adta el a labdát a gólnál? Nem tudtam eldönteni, hogy Banó vagy Gazdag volt.

 • Kicsipest

  Pintérék is jól tolódnak 😁!

  • István Hereb

   Visszatolódhatnának az nb2-be megint!

  • Kabangus

   Csak most neztem meg hogy mire írtad 😊1:0-nal néztem rá utoljára.

 • áfonya bácsi

  Ez a csapat már a pályán is kezd két részből állónak kinézni: Lanzafame és a többiek. Lanza nem passzol, vagy rossz helyre passzol, vagy vitatkozik hogy miért nem passzolnak neki.
  Egyetlen pozitívum volt ma: Lukács úgy nézett ki, mint egy igazi szélső, márpedig olyanunk évek óta nem volt.

  • Elek

   Végre valaki észreveszi !!! Én is ugyan így gondolom, Lanzafame bomlasztja itt a legjobban a csapatot!!! Veszekszik hisztizik mint egy gyerek , akinek nem veszik meg a játékboltban a kiválasztott játékot! Ez egy csapatjáték csak neki nem szóltak erről még gyanítom!

   • Döme Sanya

    Lanza nélkül no name másodosztály. Te kiben látsz itt akár mit is.

   • ius

    Lanza nélkül már kisö helyen lennénk.
    A pacsizásál is látszott, hogy nagyon sajnálja. Marci szintén sík ideg volt.
    Lukácsnak a kezdöben a helye.

   • VirágPeti

    Tavaly is csinálta. Látványosan meggondolja azt is, 3x is, melyik társának hajlandó passzolni, melyiknek nem. Csak tavaly elbírtuk, mert jó volt morál és tűzben tartotta őket egy hisztis maximalista szigorú edző. Most meg csak 1 kis halvérű nyámnyila ül a padon.

    • áfonya bácsi

     Tökéletesen igazad van. Mindenképp tökösebb edzőre van szükségünk, különben tavasszal minden atomjaira hullik.

   • prison miki

    Lanzat ne vedd a szadra kérlek. idén is már 11 golnal jar, a bajnoki cimben is oriasi szerepe volt. O azon kevesek egyike aki minden meccsen az utolsó percig hajt.

    • áfonya bácsi

     Nem azt mondtuk, hogy nem hajt, hanem azt, hogy nem passzol. Egyedül meg neki is nehéz…

     • prison miki

      Biztos van olyan amikor passzolhatna, de reszemrol amikor a jelenlegi helyzetben valaki Lanzat veszi elo, akkor valok biztossa benne, hogy itt egyesek soha semmivel se lesznek elegedettek.

     • László Papp

      Tegnap is olyan technikai megoldásai voltak (labdalevétel,továbbpörgetés),hogy az ember csak tátott szájjal bámul és nem hiszi ,hogy azt egy magyar pályán látja,,főleg valakitől a saját csapatában.

  • László Papp

   Én már egy nyári Kozármisleny elleni NB3-as meccs után felhívtam a figyelmet rá.Érdekes,hogy egyedül ő maradt a csapatnál a tavaly bemutatkozott U20-as fiatalokból,mindenki más ment kölcsönbe vagy végleg el.Én bízok benne,hogy előbb-utóbb a kezdőbe is beverekszi magát.Bár az is igaz,hogy az ő gyorsasága jól jön egy fáradt védelem ellen is.Azért kíváncsi lennék,hogy hogyan teljesítene,ha hosszabb távon is megkapná a bizalmat.

   • áfonya bácsi

    Mer cselezni és lefutni az alapvonalig, ilyet nem is tudom mikor láttam utoljára Honvéd mezestől. A beadásai is jó irányba mentek. A hosszabbításban elé pattant egy labda, azt el kellett volna vállalnia kapásból passz helyett, de pár meccs múlva már el is fogja.

  • SeeZo976

   Még egy pozitívum : nem kaptunk hármat otthon

   • Pelso

    mert nem otthon játszottunk

  • Szakáll

   Én nem is értem, hogy miért csak most kapott lehetőséget. Van benne fantázia.

   • santiago

    96 os nem jár érte pénz , tavaly meg erősebbek voltak nála

  • Döme Sanya

   Tisztelem a véleményed, de szerinted ki lőnek gólt helyette. A védelmünk a csapnivaló.

 • Csaba Horváth

  Ez a meccs a helyzetek és a második félidei játék alapján simán ikszre kellett volna, hogy legyen. :(
  A védelembe komoly erősítések kellenek, mert Villámnak talán ebben az évben nincs is mérkőzése, Deák sajnos felejtős, Bobál vagy sérült volt, vagy formán kívül játszott, szóval muszáj lesz védőket igazolni.
  Lukács beállása és játéka nagyon szimpatikus volt, iszonyat gyors a srác, jó beadásai voltak, amit jó volt látni.
  Lanzának a 2 szabadrúgása elég gyengus volt, Ő azért kicsit technikásabban szokta ezeket megoldani.
  Sajnos Nagy Sanyi ezúttal is nagyon jól védett. :(
  Összességében csalódott vagyok, mert nem érdemeltünk volna vereséget.

 • VirágPeti

  Le is csúsztunk az 5. helyre, paks nyert ma, mögöttünk vannak 1 ponttal, jövő héten ha kikapunk tőlük is, akkor 6. helyen zárunk. Erik bajnokcsapatot kapott és egy önbizalom nélküli, ötlettelen lúzer bagázzsá züllesztette, lúzerré mint saját maga. Csodálnám ha Lanza maradna még tavaszra, szerintem lelép. Magyar szinten sztárjaink vannak és egy szürke noname emberekből álló debrecen legyőz, meg egy szar újpest, meg egy ócska libakergetőkből álló mezőkövesd! Hemingvéj ébresztő, zavard már el ezt vesztesnek született meeeeeer-t, sárba rántotta a csapatot! Mikor lesz újra olyan keretünk ha ez szétzüllik, hogy egy Eppel-Lanza-Danilo csatársorunk van?? Erik alatt lerohad minden.

  • László Papp

   Az a durva,hogy végignézem annak a 3 csapatnak a keretét,akiktől az utolsó 3 meccsen kikaptunk,és rájövök,hogy igazából a Debrecenből maximum a Varga Kevint tudnám nálunk elképzelni,a Kövesdből egyedül a Kosztát,Újpestről a Zsótért és az Obinnát és ennyi.Ebből 2 a mi játékosunk volt már korábban,tehát olyan csapatoktól kapunk ki,akiknek a játékosai be se férnének az én Kispestembe.

 • Csaba Horváth

  http://nb1.hu/otp-bank-liga/atigazolasi-terveket-emlitett-a-honved-edzoje

  Ennek a szükségésségével azért mindenki tisztában van. :(

  • István Hereb

   Gondolom, van egy-két tehetséges 30-as srác, aki nem fér be a Kozármislenybe, Balassagyarmatba, éppen ingyen igazolhatók és meglátjuk benne az Eppelt.

   • Kabangus

    És ez nem vicc,az benne a vicc.Ha még évek óta sérült,rögtön lecsapunk rá.

    • ius

     Ja Pölövel is csak többen voltunk ma is.

     • Kabangus

      Pontosabban kevesebben.Ilyen sehol sincs,hogy a tulaj igazolhat össze vissza és nem az épp aktuális szakmai stáb.Nyomorekok tucatjait akasztotta már a nyakunkba.Az meg hogy egy kettő bevált,az vak szerencse vagy a nagy számok törvénye.

  • októberes

   Nehogy válasszon magának néhány szerződés nélkülit, és maradjon tavaszra ez a kókler! Ez esetben kiesési gondjaink lesznek.

 • Highlander1

  Lehet itt belemagyarazni kihagyott helyzetet,hülye edzőt meg bármi mást,a fillérbaszás szétkúrta a bajnokcsapatot.A többi csak mellébeszélés.

 • Highlander1

  Megy köztünk egy vita,Lanza pro és kontra sok igazsággal.Az viszont biztos,ha a Koszta,Schon,prosser-botka és még pár kisgyerek eladása után o is eladva,akkor az öreg befejezte művét és lehet szavazni,mint a hollandnál,hogy menjen vagy maradjon.

 • ius

  Remélem Bánó-Szabó sérülése nem súlyos. Nem tudott rálépni a meccs után úgy vitték le, cipö nélkül.

 • ius

  Eric kapott ebocsátó szép üzit, nem tudom (meg)halotta-e…

  • 58914020 .

   Ha tudnám a címét, küldenék neki egy csomagot, amit ha kinyit, egy torta vágódik az arcába

   • László Papp

    Ezt egyszerű kideríteni.Menj a stadionhoz,várd meg,amíg kijön,kövesd a kocsiját és nézd meg,hogy hova megy be,ahonnan nem jön vissza.

    • 58914020 .

     Akkor már inkább megvárom, kijön, s egyszerűen belenyomom a habostortát.

 • 58914020 .

  Csak most olvasom a hozzászólásokat itt, meredek, amiket néhányan megengednek itt Lanzával szemben… Elszomorító.

  • ius

   Lanza is the BEST in the team.

   • ius

    still..

  • Tony Soprano

   Nem csak Kispest szurkolók írogatnak. Szânděkosan kavarjâk a sz.rt.

  • Kabangus

   Sajnos nagyon úgy láttam ma rajta hogy menni fog a télen.Olyan”televanafaszom”feeling áradt róla egész meccsen.

   • 58914020 .

    Igen, sajnos, úgy tűnik, hogy menni fog.

    De legalább másfél évig láttunk egy futballistát Honvéd-mezben kb. 30 év után…

  • áfonya bácsi

   Te elégedett voltál vele ma is? :)

   • ius

    Semmit sem tudnék rákenni.

   • 58914020 .

    Ember, 2017-et írunk, amikor bajnokok lettünk ezer év után, a bajnoki címben pedig Lanzafame központi szerepet játszott…
    Ennyi…
    Igen, baromira tele van a töke Lanzának, de tudod mivel elsősorban? Az 500, meg 1200 nézőkkel…

    Maradna ő nálunk, ha azt látná, hogy egy bajnoki cím után nem pár ember lézeng a lelátókon és van értelme annak, amit csinál…

    Így is messze a legtöbb tiszteletet tőle kaptuk a második ideigazolását követően… Emlékezhetünk, hogy egy Egressy, meg a nagy sztárjaink, Bárányos, Kabát, Tóth, stb. mennyire szartak a fejünkre, pedig magyarok voltak.

    • áfonya bácsi

     Hány meccsen voltál kint idén, hogy több nézőt lásson? :)

     • 58914020 .

      Egyen sem, mivel néhányezer kilóméterre vagyok a Bozsiktól…

      De ez a visszakérdés egyébként sem magyarázat semmire.

     • Latabár

      Lanza tudomásul vette, hogy nálunk nézők terén ez a módi.
      Hidd e,l nem ez a baja..

     • áfonya bácsi

      Nem vagyok az önéletrajzírója, sem olyan bennfentes, mint Te, én csak annyit látok, hogy meccsenként 3-4 helyzettel kevesebbig jutunk el az önzősége és a csapattársakat meg nem találó szögletei/oldalszabadrúgásai miatt. Lehet, hogy Te imádod azt nézni, mikor trükközik, én viszont ezt csak akkor tudom értékelni, ha értelme is van. kisknézy egyik mondata volt a legjellemzőbb: “Hogy vette le ezt a kirúgást is… aztán belefordul a védőjébe.” Hát igen, inkább vette volna le kicsit nehézkesebben, csak adta volna le a kapuval szemben álló csapattársainak, ahelyett, hogy megint egyedül akart volna megoldani mindent egész meccsen.

     • 58914020 .

      Nem kicsit egyoldalúan tálalod a témát…

     • áfonya bácsi

      Én? :)))) Hát Te hatalmas arc vagy cimbora. :D

     • 58914020 .

      Épp csak a tények beszélnek ellened:
      Ebben a szezonban Lanza majd’ annyi gólt lőtt, mint Eppel a tavalyi egész szezonban összese.
      A Mezőkövesd meccsig játékban is kiemelkedő volt és szerintem motivációban messze ő húzta a leginkább a gárdát, talán még Kamberhez képest is.

      És ami fontos: Ha láttad vele az interjút a Reggeli Startban, ő maga nyilatkozta le azt, hogy ő olyan, akit el kell viselni.
      Hirtelen haragú, hisztis és pont az is volt a kulcsa a sikernek, hogy a többiek a siker (a csapat, a klub) érdekében elviselték.
      Így lettünk csapattá. Nem csak az tesz egy csapatot, hogy teljesen egyenlő viszonyok vannak a játékosok között. Sőt ilyen szerintem csak a németeknél van kb.

      Te most meg erre azt emeled ki, hogy volt egy sz.r meccse, rossz labdaátvételekkel…

     • áfonya bácsi

      Ha szerinted 1 rossz meccse volt, akkor tényleg másik sportágat nézünk. :) Feladtam, igazad van mindenben! :)

     • áfonya bácsi

      Tudod mit, most utoljára még megpróbálkozom egy kérdéssel:
      Az alábbi oldal közepe táján találod a mérkőzéseink listáját:
      http://adatbank.mlsz.hu/match/46/0/16811/18/1240262.html
      Légy szíves világosíts fel, hogy az utóbbi 12 meccsen (hazai DVSC ellenitől kezdve) hány pontot hozott a csapatnak Lanza csodálatos játékával. Garantálom, hogy több pontot tudok mondani, ami rajta ment el.

     • áfonya bácsi

      Egyébként szövegértelmezési gondjaid is lehetnek, hol olvastad, hogy rossz labdaátvételeket említettem? :)

     • 58914020 .

      A személyeskedést hanyagoljuk.

      Én nem tudom, hogy te mit néztél, én szinte az összes meccsen őt láttam kiemelkedőnek és nemcsak a góljai miatt.
      A lemozgásai labda nélkül, passzai, mind-mind kiemelkedőek.
      A Videoton elleni meccsen szerintem nemzetközi szinten játszott, az egyéb meccseken pedig nyilván nem sok pontot hozhatott, ha eleve nem is szereztünk sok pontot….
      Az azóta eltelt időben a Felcsút elleni volt még emlékezetes meccsünk, ahol két gólt lőtt…

      Tényleg nem értem hirtelen, mi lett vele a bajod…

     • áfonya bácsi

      Köszönöm a pontos számokat. Mondom én mire emlékszem csak úgy gyorsan átgondolva:
      -Paks ellen 1-0-nál kihagyta az év egyik legnagyobb helyzetét, 2-0 után már biztosan nem jöttek volna vissza, ez mínusz 2 pont.
      -Vasas ellen 0-1-nél kihagyta a tizenegyest, persze attól még kikaphattunk volna, ha berúgja, de ki tudja.
      -Diósgyőr ellen 1-1-nél időhúzó cserét hajtunk végre, fél perc van a meccsből, végig kellene passzolgatnunk, erre vagy 45 méterről felível egy szabadrúgást, szokás szerint a kapus kezébe, ebből visszatámadnak, 11-es, 1-2.
      És ezek csak azok a kulcsszituációk, amik hirtelen eszembe jutnak, de mint már eddig is jeleztem ezernégyszázszor, a legnagyobb bajom, hogy az állított szituációkból vagy az első védő fejét találja el, vagy a kapus kezébe ível már hónapok óta, pedig jobbnál jobban fejelő játékosaink vannak. Ha Te ezt nem vetted észre, akkor nem is igazán tudok mit mondani, mert az ismét csak személyeskedés lenne… :)
      És nem is ez a legnagyobb bajom, hanem az, hogy Ti az összes játékost megtaláljátok, ha hibázik, de valahogy legnagyobb szerelmetekről mindig elfelejtetek említést tenni. Pedig teljesen egyértelmű, hogy hónapok óta, ahogy mondani szokás, a fejétől bűzlik a hal.

     • Latabár

      Nagyon nehéz itt úgy írni, hogy közben ismered a játékosok mindennapjait, gondolatait, és közben szurkoló is vagy, de; sajnos nagyon sok igazság van abban amit írsz!

     • áfonya bácsi

      Talán mert nem vagyok elvakult szurkoló. Én úgy látom, az is gond, hogy a csapat csupa rendes csávóból áll, még Kamber Gyuri sem “igazi” szerb. Ha lenne egy Csukicsunk, az már rég helyre tette volna Lanzát és 6-8 ponttal többünk lenne még ezzel a katasztrofális taktikával is.

 • Player

  Pölöskei az új Vincze Gábor.

  • papparam

   Miért, leütött valakit?

 • Thibby

  Kérek mindenkit egy játékost se bántsatok a tavalyiak közül.
  Ezek a srácok tavaly végigverték a mezönyt és bajnokok lettek.
  Idén egy faszkalappal a padon kínlódnak. Ugyanaz van nálunk mint tavaly a debrecennél pontessel……lenne egy taktikus edzőnk újra elöl lennénk. Meccsröl meccsre rosszabbak vagyunk. Teljesen ész nélkül játszatja a játékosokat. Erre menz rá Bobál is.
  Egy zseniálisan helyezkedő belső védőböl csinált egy lassú szélső védőt.
  Miközben a középső szürő Kambert játszatja belső védőben. Danilót középpályásként…….vicc a hollandus

  • István Hereb

   Maximálisan igazad van!!!

 • Pelso

  “A Honvédot irányító Erik van der Meer szerint átigazolásokkal kell erősíteni csapatán.”
  a legnagyobb erősítés lenne, ha eltakarodnál, te sajtfejű kókler!!

 • MB Kecskemét

  A legrosszabb az egészben az a reményvesztett játék, amiben persze fel lehet lelni Lanza önző megmozdulásait – amúgy érdekes, hogy ma is mindenki őt kereste a labdával, de nem ez a lényeg: 1 éve stabilan vertük a Gyirmótot és ma itt tartunk. Akkor nem volt ellenfél egy Vasas vagy Mezőkövesd, pedig azok akkor nem voltak rosszak. Ma nem jutunk el 1 épkézláb támadásig (ha meg véletlen igen, akkor az van, amit szegény Dani művelt), pedig a keretünk nem erre képes. Van még kérdés Öreg ? Mi az a helyezés, ami arra enged következtetni, hogy váltani kellene (esetleg) ? Próbálok finom lenni és érzéki. :D De nehéz.
  Ha nincs Lanza messze nem jutunk idén idáig, szóval újra kellene gondolni és gombolni az egészet. Könyörgöm. Amíg nem késő.

  • pppalika

   “Akkor nem volt ellenfél egy Vasas vagy Mezőkövesd, pedig azok akkor nem voltak rosszak.”
   Azért ez kis túlzás:

   Mezőkövesd: 1-3, 1-0, 5-1

   Vasas: 0-2, 2-1, 0-1

   • prison miki

    Es a Gyirmóttal is leikszeltunk az őszi szezonban…

    • MB Kecskemét

     Igazatok van. Nem fogalmaztam elég pontosan: az “Akkor” alatt az előző szezon hasonló időszakát értettem, amikor az ftc elleni, október végi vereség után jöttek az eredmények és sorra elkaptuk ellenfeleinket, köztük, az általam említett csapatokat is. 6 meccsből 5 győzelem és 1
     döntetlen.

  • Czibulyás Dániel Pál

   ott a pont! … és tényleg finom voltál! ;) Én jövő héten nem leszek ilyen “cizellált” !!!! Betelt a pohár! ELÉG!!!

  • 58914020 .

   Lehetne tippelni, hogy már késő-e…

   Szerintem például Rossi tárt karokkal várná Dunaszerdahelyen Lanzafamét… Ezt Davide is tudja.

 • Highlander1

  Lucas E.Ontivero,Jesus Manuel M.Moreno,A.Kouassi,DavidIzazola,J.Projic,J.Pierre Morgan,John JJ Granja…Ezeket egy csomagban igazoltuk kb.2.5 évvel ezelőtt.Párat 3 evre.Azt hogy kik ezek,ne is feszegessük.Na,kérem,valami ilyesmire számíthatunk a télen is.Csori holland meg azt képzeli ,hogy erositesek várhatók.Aki még tovább akarja unnepeni az öreget,csak rajta.

  • Latabár

   Nem baj! Egy-két madárnak ezek kellenek/tetszenek.Fontos, hogy légiós, nem 50kg-os, 160 cm, és nem akadémista!

   Jól látod! Az Öreg valóban ilyeneket tervez hozni. És ezt híreszteli is.
   Ezeknek nem magas a bérigényük…

   • Highlander1

    A madaraknak a Benjaminok,Tandiak,Abrahamok,Warzychak,Diegok tetszenek,neked pedig a kilugozott akademiarol felkerült Tomők,Hejnék,Bánok.Akiben volt fantázia ,azok már nyomorult 50e€-ert már külföldön rúgják a lasztit.

    • Latabár

     Ezért szép a futball, hogy sokan sokféleképpen látjuk.
     Nálam a légiós-szint, Lanzafame, Lazovics, “Páncél”!
     A többi nem annyival jobb, hogy magyar gyereket szorítson ki. Ez látszik a nemzetközi klub eredményeinken is. Inkább saját kölkünkkel essünk ki a második körből, mintsem tucatlégióssal.
     Warzyca, Tandia jó volt. Abraham, Benji már nem annyival, hogy miattuk ne játszhasson pl.egy Bano!

     Több olyan fiatal játszik ma is itthon, akiben láttak fantáziát, ennek ellenére nem ment 50e€-ért külföldre lasztit rúgni.
     Csak erről te nem tudsz, viszont ennek ellenére bekalibrálod őket a nem tud futballozni, mert nincs külföldön kasztba…

     • Highlander1

      A 100 éves Lazovic nálad.Nálam pedig a Schön gyerek 17 évesen az Ajax u19-ben.És egyszerre kaptál választ kettőre is.

     • Latabár

      Szívesen oda adnám Danilót, Kabangut a 100 éves Lazovic-ért.
      Mondjuk nem a színjátékei miatt.

     • Kabangus

      Te Pamela Andersont is odaadnád a Törőcsik Mariért.

     • Latabár

      Semmi köze Törőcsik Marinak Lazovichoz!!
      Látszik, már megint, mint mindig a fellegekben jársz/ és beszélsz vadakat, csak hogy mondj valamit..

     • Kabangus

      A kapzsiság jól láthatóan a szakadékba viszi a Honvédot.De Latabar,a szelíd vándor,gépmotorján kitart még.

     • Latabár

      Óriási tévedésben vagy, ha azt hiszed, nem látom Hemingway hibáit! Hiszed vagy sem, gyakorlatilag testközelből, úgyis mondhatnám, saját bőrömön tapasztalom a kapzsiságát!
      Az elsők között lennék, aki azt mondja, húzzon a francba, ha reális esélyt látnék arra, hogy szeretett csapatom jövője, minőségi fejlődése garantált valaki más személyében!
      De ma sajnos nem látok ilyen befektetőt!

     • Kabangus

      Amig úgy nézel,mint vakond a napon,addig nem is fogsz.

     • Latabár

      Akkor te, aki nem vakondként néz ki a fejéből, prezentáld itt kérlek a minőségi változáshoz szükséges szerinted meglevő lehetőségeket!

     • Döme Sanya

      Ha akadémisták játszanának többségében kiesnénk sajnos az NB1-ből. Ezt még egy ekkora hatalmas zseninek aminek te is itt tündökölsz be kellene látni.

    • santiago

     Vannak akik azert jo csapatban jatszanak jelen pillanatban kozulluk
     Elez : Rijeka
     Kosnic : vojvodina
     J.P.Morgan : cseh elso osztaly ( elotte Kosice)
     Godoy: San Jose (MLS)
     Kone: cseh 1 oszt
     Emmanuel Mensah ( inkabb tarcsiban jatszott ghanai tehetseg ) : jelenleg a GOROG 1 osztaly 3.!!! Helyezettenel jatszik
     Diego: Reims vezeregyenisege
     Abraham: sok ev ciprusi 1 osztaly utan ment vissza francia 2 be
     Benji: szinten MLS

     • Highlander1

      Tettél bele melót,hombre!:)

     • Azért árnyaljuk kicsit a képet:
      Mensah “játszik”: 4 meccsen 28 perc. Mondjuk az igaz, hogy a tavalyi évet végigjátszotta a szlovák és az albán egyben.
      Kone: 14 meccsen 907 perc, 1 gólpassz – csatárként. A csapata 12. a 16-ból.
      Morgen: 5 meccsen 416 perc, tavaly 22 meccs a szlovák kettőben. A csapata 15. a 16-ból.
      Kosnic: nem lépett még pályára a Vojvodinában.

      Elez: okés, őt eleve imádtuk, azóta is mindenhol bizonyított, horvát bajnok és kupagyőztes lett 23 éves korára.

     • Döme Sanya

      A lényeg, hogy meg vannak Morgenék.

     • santiago

      Igen igaz, de valahogy csak ott tudnak lenni pl Mensah valamit lattak benne , hogy leigazoltak , nalunk talan ha 10 percet jarszott az elso csapatban

     • László Papp

      En nem emlekszek ra,hogy ot egyszer is becsereltek volna.

     • Highlander1

      Egyről beszélünk,az elsők semmit mutattak és percceket jatszottak,a másik fele pedig kiváló igazolások voltak,hála annak aki felhajtotta oket,de már az sincs itt.Két hozzaszolasom gyurtad össze.

    • Latabár

     Baszki!
     Ha Abraham nevét le tudod írni rendesen, akkor ugyan ezt a tiszteletet add meg annak a 18 éves magyar gyereknek is. Így: Tömösvári, Herjeczki, Banó-Szabó…

     • Highlander1

      Rendben.Eddig nem volt kedvem a húsklopfoláshoz,de most megjött.:)

   • kabangus

    Johet itt akárhány Don Quijote,Latabar a szélmalom rendithetetlenül áll.

 • Gabesz

  Komoly problémák vannak a védelmünkben,de ezt mát tudjuk.Nincs balhátvéd,Holender nem tudja megoldani,védőmunkája kevés,előrejátékban meg legfeljebb a tizenhatos sarkáig megy föl,onnét vagy hátraadja,vagy elöreíveli.Ez nem szélsőjáték,pedig valaha elment az alapvonalig,beadott vagy betört a kapuhoz,a szélról beváltott középre stb.King sérülése óta nincs j.hátvéd se,Latifu nagyon takarékkal játszott,védőmunkája nem volt elégséges,előrejátékban meg csak az ellenfél pályájának a közepéig ment fel ott előreívelt vagy hátraadott.Ugyhogy mindkét szélen nagyon lukasak vagyunk.Három középső védővel játszottunk és eddig az egyik Baráth volt,de nem voltak szálső védők,most Baráth j.hátvédet játszott,így a j.oldalunk megoldott volt,de a bal teljesen nyitott volt és Deák még nem üti meg a mértéket és nem szélső hátvéd.A z ellenfél szinte minden támadása a mi bal oldalunkon volt,tudták,hogy itt a legkönnyebb,onnét kapjuk mostanában a gólokat.Sajnos Bobál kiesésével középső védővel is akad gondunk.Még azt is mondhatom,hogy volt amikor Baráth balhátvédet játszott,azt megoldotta,most a j.hátvédet oldja meg,közben meg középső védőként is kellett játszania.Kamber nagyon jó játékos,megbízható ezért rakta már Rossi is középhátvédba,de nem az igazi posztja,középpályán a védelem előtt sokkal hatékonyabb.Így hát hiányzik legalább egy szélső védő,Baráth lehet j. és b. oldalon is,ha King felépül ő lehet a j.hátv. De kell középső védő és egy b.hátv. ,Kambert a középpályára és kellene mellé Nagy Geri,Pölöskei nem tud mutatni semmit,legfeljebb kiegészítő ember lehet.

  • Kabangus

   Az ilyen kurva széles pályán 4-4-2 a megfelelő.És az első kettő gyors játékos kell hogy legyen,pont a pálya méretei miatt.És abból nálunk egy van,Kabangu.Nemcsak az ellenfelhez kell a taktika,hanem a pálya mereteihez is A B.Sheva pld 72(!)meter szeles volt.Láttuk mi történt ott a széleken.

 • keg

  Hű basszus, most döbbentem rá, hogy olyan régen olvastam az 1984-et, hogy már elfelejtettem kicsoda Winston Smith. :(

 • Pingback: Idényzáró, modorosan amúgy vízválasztó, mellékesen miegymásra is készülhetünk – Csak a Kispest!()