A hétvége hülyéje: Horváth Ferenc

– Szakmailag szinte lehetetlen értékelni a mérkőzést, ugyanis az időjárás és a pálya talaja nem engedte, hogy bármi futballra emlékeztető történjen. Miért kell december kilencedikén játszani? Aki ezt kitalálta, esett már bele a pocsolyába egy futballmeccs első percében, hogy aztán nyolcvankilenc percen át játsszon a teljesen sáros, átázott dresszben? Szívesen ül ilyenkor bárki két órát ebben a hidegben egy széken? Azt sem értem, hogy miért kell tizenkilenc meccset játszani az ősszel, tavasszal meg csak tizennégyet…

– Horváth Ferenc nyilatkozata a Balmazújváros – Mezőkövesd 0-0 után.

Nézzük meg mikor van vége a környező országokban az őszi szezonoknak:

 • Ausztria // 12.17. 16:30 Austria Wien – Sturm Graz
 • Horvátország // 12.17. 17:00 Rijeka – Rudes
 • Magyarország // 12.09. 19:30 Vasas – FTC
 • Románia // 12.18. 19:00 Poli Timisoara – Dinamo Bukarest
 • Szerbia // 12.13. 18:00 Partizan – Crvena Zvezda
 • Szlovákia // 12.10. 14:00 Ruzomberok – Slovan Bratislava
 • Szlovénia // 12.10. 16:50 Maribor – Aluminij, de a fordulót elhalasztották
 • Ukrajna // 12.10. 18:30 Zorya – Sahtar Donyeck

Tehát a Kárpát-medencében a legkorábban pont Magyarországon zár a bajnokság, abban az országban, ahol legfeljebb egy-három éves, még garanciális, fűtött pályás stadionokban kell játszani, amelyekben természetesen megoldott a vízelvezetés, mert arra is elpattant pártízmillió. Mint például Balmazújvárosban.

Feri, Feri, hogy lehet ekkora baromságot nyilatkozni?

“A hétvége hülyéje: Horváth Ferenc” bejegyzéshez 37 hozzászólás

 1. Szerintem attól,hogy a környező országokban mi van, még lehet így gondolni és az nem biztos, hogy hülyeség. Egyébként én is egyetértek ezzel, főleg szurkolói oldalról. Nálunk pl. semmi szükség nem volt a 2 válogatott meccsre, haszna 0, csak a bajnokságot tolta még hidegebb időszakra.

 2. Ne haragudj, de azért mert a hülye Németek játszanak -15 fokban is, attól még ez egy baromság!
  Az, hogy tavasszal kevesebb meccset játszunk mint ebben az időszakban az is nagy baromság!
  HF szavaival 110%ig egyetértek!

  Én elgondolkodnék az MLSZ helzében a tavaszi – őszi rendszerű bajnokságon…

  Hanta, sokszor tök jókat írsz! ez most k.nagy kapufa volt…

  1. Azért nem véletlenül hoztak előre pár fordulót tavaszról. Általában olyankor (február-március környékén) maradnak el a magyar meccsek időjárási okokból. Amikor fele-fele volt az ősz/tavasz, azért hülyéztük az MLSZ-t, mert ősz végén még simán lehetne játszani. Igaz, cudar hideg van, de én spec. szívesebben fázom, semmint júliusban megdögöljek a kánikulától :)

  2. Ezt most nem értem. Évek óta megy a panaszkodás, hogy hosszú a téli szünet. Építettünk pályákat, fűtést, minden lószart, erre a tavalyi 70 napos tél után idén 77 napos következik.
   Decemberben hagyományosan lehetne még egy-két hétig futballozni, miközben a tavaszi kezdést próbálták előrébb rángatni, de ugye a január-február csapadékosabb, ott a nagyobb gond.
   Vagyis szerintem Ferinek baromira nincs igaza, inkább most kéne játszani, ahogy teszi azt minden józan futballnépség a környékünkön.
   (Zárójelbe a téli szünet hossza a 2011/12-es bajnokságtól: 96, 89, 82, 76, 63, 70, 77 nap)

 3. Ja ez kicsit erős volt Hanta. HF tuk.képp. úgy szólt be a narancsos tolvajoknak, hogy észre se vette. Balmaz pont egy olyan hely ahol már “müködik” az adófizetők pénzéből épült stadion – pontosabban működne ha hozzáértők építették volna.

  1. Kedves Granero!
   Ha ilyen jól értesült vagy a narancsos tolvajokról,légy szíves tájékoztass kik ők pontosan mit,menyit és mikor loptak!

   1. Ohhh….király! Végre egy kis izgalom…mindjárt hozok egy kis popcornt és üdítőt.. :) Ha már az edző személyét nem ismerjük meg, legalább egy kis politikai csörte lehetne..remélem Granero felveszi a kesztyűt. :D

    1. Hmmmm.
     Mondok egy sokkal izgalmassabbat: már csak egyet kell aludni és kiderül ki lesz az edző! :)

   2. Az értelmezésem szerint ha valaki megépít egy rendszert, ami a mostani pályaproblémát megoldaná, majd hagyja “megrohadni” ott ahol van, anélkül, hogy használná, bizony ellopta az építés árát attól, aki értelmesebben tudta volna felhasználni. (Hiszen nem a saját zsebéből fizette…) Itt elvileg ketten járhattak jól, akitől a rendszert vették és aki beépítette. Mivel tudomásom szerint a klub vezetése nem változott az építés óta, így nevesíthető, aki ezt elkövette. (Hasonlatosnak érzem ahhoz, amikor a gyerekkel megvetették a gimiben az x könyvet aztán soha ki sem nyitották. Szerintem azt a pénzt is “ellopták”.)

    Mellesleg az MLSZnek nem azt kellene előírnia, hogy legyen ilyen rendszer, hanem azt, hogy a klubok oldják meg, ahogy tudják. Ha befedik a stadiont, ha helikopterrel szárítják, ha az egész város legyezi, teljesen mindegy. Aki ezt nem tudja biztosítani, az megvágni fordulónként 10 millióra és kész.

    1. Igen nagyjából.
     Képzeljük el, hogy az új Honvéd stadion és az üzemeltető (=állam, a Honvéd csak bérel) nem ad pénzt a fűtésre, mert nincs. Aztán ahogy jönnek az első esők óriási pocsolyák állnak a pályán és nem lehet normálisan focizni. Hogy értelmezzük a helyzetet, mert Balmazon kb. ez történt?

     1. Amennyiben egy pályának megoldott a vízelvezetése, akkor annak nem sok köze van a pályafűtéshez… nem gondolod???
      angliában szerinted hány pálya fűtött??? de víz nem áll rajtuk!

      1. Hé én nem mondtam, hogy a kettő ugyanaz… Az elvezetés nem müködik csak ennyi a biztos.

   3. Én arra vagyok kíváncsi, hogy Magyarországon hogyhogy nem hozzáértők építenek. Valahogy úgy alakul, hogy mindig a kritikusok a hozzáértők.
    Persze ha kormányváltás lesz, akkor az eddig silány minőségben épült szétlopott szarok helyett olyan remekművek készülnek majd amik a Discovery Channelen a Különleges mérnöki létesítmények sorozatban is megállják a helyüket. Az Origo szerint remekmű az Index szerint életveszélyes.
    És hogy miért kell ezzel mérgezni az emberek vasárnap estéjét egy foci tematikájú topicon azt nem tudom.

    1. A minőség nagyjából ua. már régóta inkább az a kérdés milyen hülyeséget építenek és mennyiért.

    2. Horváth nyilatkozatát visszaolvasva még mindig nem tudom hogy merültek fel stadionok, meg narancsosok.
     Ha fizetsz adót akkor nem is kell tapasztalat vagy információ arról amit fikázol? Írja már egy balmazújvárosi szurkoló hogy szar a stadionjuk, ne egy kispesti Horváth nyilatkozatából a sorok között olvasva.
     Az ezermilliárdok nem az én szintem, ebben feltételezem igazad van. Meg abban is hogy fideszes vagyok, csak nem merem magamnak bevallani.

   4. Kedves Tibor, miért pont tőlem akarsz ezekről értesülni?Olvasd az újságot, nézd a tévét csak ne az államit. Ha arra gondolsz, hogy egy sport oldalon nem kellenne mindig a politikával jönni akkor igazad van, csak k. nehéz ez a mai NB1-ben… Majd megpróbálom moderálni magam :/

   5. Jóindulatúan feltételezem, hogy csak elkötelezett vagy, nem ennyire – mondjuk így – tájékozatlan…. :)

  1. Tipikus esete, amikor az egyszeri szurkoló elkezd álmodozni (Carillo, Csertői, stb), aztán Hemingway arconhúgyoz minket, hogy visszatérjünk a valóságba.
   Na mindegy..Supka alapvetően jó edző, de félek hogy megint egy keserves nihil időszak köszönt ránk.. :(

 4. Szóval a nyilatkozata miatt baszta ki, és nem a kilátástalan játék miatt…
  Akkor a Blogja??? Mi a faszt hazudozik ott?
  Lehet, hogy más van a háttérben?

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.