Az elmúlt két évben volt annyi próbázónk összesen, mint tegnap, az első két felkészülési meccsen

A tizenkét csapatos NB I., a félhülyén bevezetett fiatal- és légióskvóta úgy látszik kezdi megtenni hatását. Az elmúlt években Kispestről eltűntek a konténerszám érkező próbajátékosok, azonban ahogy az MLSZ-féle rendszer kezdi kifutni magát, úgy válik egyes klubok számára egyre kevésbé finanszírozhatóvá a magyar labdarúgók alkalmazása. Az Újpest (Vignjevic) és a Honvéd (Hemingway) ezt már szóvá is tette, de megoldás természetesen nem lesz, mert akkor a tévében is nézhetnénk meccseket. Például.

A 2015/16-os bajnokság óta vezetünk ezen az oldalon egy játékos- és mérkőzésadatbankot, vagyis nagyjából az átszervezés idejétől, így könnyen ki tudtuk keresni, hogy az utóbbi években hányan jártak nálunk próbajátékon, illetve hány fiatalt néztünk meg az akadémiáról felkészülési meccsen. Fontos, hogy csak azokat a játékosokat fogjuk felsorolni, akik végül nem léptek pályára tétmeccsen a Honvédban. (Akiket leigazoltunk, azokat a játékoskeringős posztjainkban találod.)

2015/16 tél és tavasz //

 • Fehér Imre (MFA) // télen négy, tavasszal egy meccs jutott neki. A tavalyi bajnokság tavaszi szezonját az NB II-es SZEOL-nál töltötte, előtte és azóta nálunk játszik a fakóban.
 • Sváb Dániel // két felkészülési jutott az akkor még NB II-es Szigetszentmiklósból érkező balhátvédnek. Nálunk nem kellett, és nyártól máshol sem Magyarországon, így előbb Ciprusra, majd korábbi csapatához, az azóta a német negyedik, tehát amatőrligába visszazuhant Cottbushoz került. 2017 januárja óta nincs csapata. update // már van: a német negyedosztályú TuS Erndtebrück (via csakfoci)
 • Vereckei Dániel (MFA) // korábban védett a fakóban az NB II-ben és az NB III-ban is, a felnőttnél pedig ült párszor a kispadon. Egy felkészülésin kapott egy félidőt. 2016 nyarán az NB II-es Cigándhoz igazolt, ám ott egy idő után a padról is kiszorult. A tavaszt az NB III-as Dunaharasztiban védte végig, majd idény végén eltűnt a magyar fociból.
 • Bíró Tamás (MFA) // Kemenes, Ignjatovic és Gyula búcsúmeccsén játszott először és utoljára a felnőttek között. Mire stabil kezdő lett az NB III-as csapatunkban kiöregedett az U20-as korosztályból. Tavaly nyáron osztályon belül váltott és Dunaharasztiba igazolt.

2016/17 nyár //

 • Vajda Dániel (MFA) // volt egy elég fura edzőmeccs 2016 júniusában Diósgyőrött, ahol Rossi több fiatalt is megnézett. Vajda volt az egyik, aki ekkor mutatkozott be a felnőttek között. Három nyári felkészülési után kölcsönadtuk az NB II-es Budafoknak. A télen újra velünk készült, újra játszott két felkészülésin, majd visszatért Budafokra. Az idei évet is kölcsönben tölti, ezúttal a szintén NB II-es Dorognál van.
 • Horváth Csanád (MFA) // egyike a diósgyőri fiataloknak. 2016 őszén Portugáliába igazolt, majd tavaly nyáron hazatért, és Gyirmótra igazolt. Az NB II-es csapatba nem, az NB III-asba pedig ritkán fért be. Most épp nálunk van, a Dorog ellen egy félidőt kapott.
 • Schön Szabolcs (MFA) // Rossi megnézte Diósgyőrben. 2017 januárjában az Ajax utánpótlásába igazolt.
 • Szerető Krisztofer (MFA) // az utolsó diósgyőri fiatal. A meccs környékén igazolt Angliába, és azóta is a Stoke City utánpótlásában játszik.
 • Mátyás Zsolt (MFA) // pár percet kapott a Podbrezová elleni meccsen, majd az NB II-es Váchoz került kölcsönbe. 2017 márciusában súlyos térdsérülést szenvedett. A nyáron visszatért hozzánk, azóta az NB III-as csapatunkban játszik.
 • Póti Krisztián // a leginkább Kecskemétről ismert belsővédő hozzánk az NB II-es Szigetszentmiklóstól érkezett. Rossi három meccsen nézte meg, azonban nálunk nem kellett, így előbb Csákvárra, majd Sopronba került, idén pedig a Balmazújvárosnál peremember.
 • Matos, Igor (?) // egyedül a honvedfc.hu tudósítására kell támaszkodnunk, itt pedig egy Igor Matosról írnak, aki kétszer is pályára lépett nálunk felkészülésin. Vagy védő, vagy középpályás volt. Mivel már akkor sem tudtunk róla semmit, így további sorsa is ismeretlen.
 • Polizzi, Luca (?) // ismét egy név, amiben bizonytalanok vagyunk. Egy meccsen szerepelt nálunk, és a Honvéd honlapján Luca, a Vasas tudósításában pedig Polizzi a neve. Ilyen nevű embert egyet ismer a Transfermarkt, egy akkoriban a KRC Genk keretéhez tartozó játékost, aki később Horvátországba, majd Ciprusra került. Az utóbbi években nem játszott igazán meccset, így könnyen lehet, hogy róla beszélünk, bár az mindenképp furcsa, hogy a 2015/16-os idényt még végigtolta a belga egyben.
 • Derflinger, Christian // egy meccs, semmi maradandó, csapata viszont azóta sincs. Dörflinger Dodizni jó volt.

2016/17 tél //

 • Jeftic (?) // róla mindössze ennyit tudunk. A Törökországban edzőtáborozó csapat egyik meccsén tűnt fel, kapott harminc percet, és a Honvéd kommunikációja valamiért nem tartotta fontosnak, hogy tájékoztassa a szurkolókat arról, mégis ki a fene veszi fel a Honvéd mezét egy mérkőzésen. Őszinte sajnálatunkra ez a vállalhatatlan hozzáállás mind előtte, mind azóta jellemző a klubra.
 • (Vajda Dániel újra)

2017/18 nyár //

 • Bora György (MFA) // az NB III-as csapatunkat kinőtte, ezért 2015/16 óta folyamatosan kölcsönadjuk. Előbb az NB II-es Szigetszentmiklóshoz, majd a szintén NB II-es Doroghoz került, ahol most is játszik. Nyáron EvdM két meccsen is megnézte.
 • Varga Márkó (MFA) // a 2016/17-es idényt az NB II-es Kozármislenynél, az ideit pedig az NB II-es Kazincbarcikánál tölti kölcsönben. EvdM neki is két meccset adott.

2017/18 tél //

 • Gergényi Bence (MFA) // tavaly nyáron került a felnőttkerethez, azonban ősszel egyszer sem nevezték mérkőzésre. Az NB III-as csapatunk egyik alapembere.
 • Hegedűs Márk (MFA) // ősszel már kapott pár percet a Magyar kupában.
 • Májer Milán (MFA) // egyelőre még az U19-es csapat keretéhez tartozik, de párszor már szerepelt a fakóban.
 • Erdélyi Botond (MFA) // az őszt az NB II-es Kisvárdánál töltötte, ahol a keretbe is ritkán tudott bekerülni.
 • Rózsahegyi Dominik (MFA) // évek óta a fakó egyik sokat játszó játékosa.
 • (Horváth Csanád újra)
 • Artjom Artjunin // észt válogatott, észt bajnok, de külföldön eddig nem tudott megragadni. Belsővédő.
 • Tonci Kukoc // balhátvéd.
 • Fábio Oliveira // fél éve nincs csapata, előtte az NB II-es Békéscsabában játszott.
 • Hrvoje Milicevic // ismét egy játékos, akinél nem tartja fontosnak elárulni a Honvéd, hogy pontosan kiről van szó. A Hrvoje csak egy erős tipp a részünkről.
 • Csiki Norbert // fél éve nincs csapata, előtte Gyirmóton játszott.

Csikivel együtt összesen öt, nem saját nevelésű próbajátékos lépett pályára az első két felkészülési meccsünkön, ami azért kemény, mert az elmúlt átigazolási szezonok alatt összesen hat próbázó járt Kispesten. 

Hajnali kettő óra négy perckor(!!!) jelent meg a Honvéd oldalán, hogy Supka az öt próbázóból kettőt marasztal, és még egy edzőmeccsen megnézi őket, valamint az NSO-nak azt nyilatkozta, hogy a héten újabb játékosok érkeznek. Fasza.

összefoglalva //

 • 2015/16 tél // három MFA és Sváb Dániel;
 • 2016/17 nyár // öt MFA, valamint: Póti, Matos, Polizzi, Derflinger;
 • 2016/17 tél // egy újrázó MFA és Jeftic;
 • 2017/18 nyár // két MFA;
 • 2017/18 tél (eddig) // öt plusz egy MFA, valamint: Atjunin, Kukoc, Fábio, Milicevic, Csiki.

“Az elmúlt két évben volt annyi próbázónk összesen, mint tegnap, az első két felkészülési meccsen” bejegyzéshez 47 hozzászólás

 1. Volt valamikor ket ghanai is az utobbi evben vagy ok az nb3 probaztak?

  Supka nyilatkozat ( honlapon):
  A probajatekosok kozul ketten valoszinuleg velunk maradnak , oket a jovoheten megnezzuk megegyszer.

  Na hat tegnap vmilyek videoba volt rola szo hugy kukoc par napja erkezett es megnezzuk meg jovoheten tehat o az egyik, na de ki lehet a masik ?

    1. Én kifejezetten örülök, ha nem marad.
     Kárt tett volna a híres csapategységünkben…

     1. szerintem nem a “magyarokról” beszélt, hanem Csikiről :D
      kicsit túlpörgeted az általánosításokat…

      1. Akkor közelítsünk más irányból!
       Csiki játéka nekem is tetszik/ tetszett “mezei szurkolóként”!
       A kritika amit megfogalmazok, vedd úgy, hogy tolmácsoltam..;)

      2. “Nem vagy előítéletes a magyarokkal szemben?” -ezt mégis hogy kell értelmezni.. ?
       és ha idézem a szavaidat, akkor politikát viszek bele… :D vicces megközelítés.

       1. nem biztos, hogy durcáskodni kéne, mert általánosítva írtál és rákérdeztem valami erősen félreérthető részre…
        a személyeskedés helyett akár értelmes választ is írhattál volna,
        de tényleg hagyjuk…ebben egyetértek.

     2. Csikiről nekem is jó emlékeim voltak a múltból, egy Eppel 2 sztori jöhetett volna össze megfelelő hozzáállás mellett. Sajnálom..

 2. ilyen sok új ember esetén mindig felmerül bennem, hogy valóban fel lehet-e mérni valakinek a képességeit ilyen egyszer összedobott csapatokban?
  nem volna hasznosabb az alapcsapatba betenni azt az 1-2 embert az edzőmeccsen, akiben látszik a potenciál, hogy hozzátehet valami pluszt a csapat játékához ?

   1. 1. Gondolom előtte videon megnézték. Szerintem az a mérvadó, mert egy megszokott közegben játszik.
    2.Ha pár napja vagyok túl az influenzán, vagy gyomorrontáson rajtam is meglátszik.

   2. ennyiből egy egymás közötti meccs is elég lehet, de nem is maga a meccs a kérdés,
    hanem, hogy milyen csapatba kerül be a próbázó.
    nem mindegy, hogy 80-90%ban a kezdő csapatról van szó vagy pl 30-40%.

    1. szerintem nem az a kérdés ilyenkor, hogy ki az, aki az alap kezdőcsapatban is erősítést jelentene, hanem, hogy ki az abszolút vakvágány, és ki az, akivel érdemes még tovább foglakozni.

  1. Jogos

   Más helyeken ( ahol profik dogoznak ) manapság már nem is nagyon létezik “próbajáték”.

   Ha valakit kiszemelnek, idejönnek a klub megfigyelői, ( többször is! sok pénzt se sajnálnak erre ) és megnézik hogy az adott játékos hogy teljesít a saját környezetében úgy, hogy nem tudja hogy figyelik és tényleg önmagát adja. ( mert ugye ha tudja hogy itt a játékosmegfigyelő, hajlamos jobban odatenni magát)

   Szóval 3-4 megfigyelés és jön is az ajánlat, mindenféle probajáték nélkül.

   A Honvédnak ehhez se apparátusa, se szakembere, se pénze.
   Mi ténylegesen ismeretleneket hozunk, ad hoc jelleggel

   1. meg olyanokat, akik legalább fél éve nem léptek pályára. Így nehéz megfigyelni is :D

  1. Nagyon kíváncsi leszek majd,ki kerül bele a keretszűkítésbe,ki kerül ki az első csapatból,illetve a fiatalok közül ki tudja magát beverekedni az első csapat 22-es keretébe!A 3 kapus már adott.

   1. Elnézegetve a honlapon az első csapat keretét ,van 20 mezőnyjátékos,de ebben nincsen benne Lukács,aki gyaníthatóan és remélhetőleg az első csapathoz fog tartozni,viszont benne van még Villám,akivel ugye nem számolnak ,illete az ilyen perememberek,mint Deák,Pölöskei,akik csak a helyet foglalják mások elől.Nem tudom,hogy Tömösvári is mennyi sót fog megenni tavasszal ,de nem lennék meglepve,ha visszakerülne az NB3-as keretbe,esetleg kölcsönadnák valami NB2-es csapathoz.Elvileg igazolunk is 2-3 játékost.Hát nem tudom,sokkal okosabb nem lettem.

    1. Herjeczki bíztatóan indult,de pont amikor állandósítani tudta volna a helyét,akkor sérült le a meccs előtt és akkor kapott lehetőséget először Banó-Szabó,akit azóta nem tudott kiszorítani se Tömösvári,se Herjeczki.Amióta felgyógyult,sokkal kevesebb lehetőséget kapott a hollandtól is.

    2. Gergényit megnézném bal védőben, úgy láttam bal középpályán is játszatta Supka. Mellé természetesen Kukoc. Pölöskeinek helye szerintem egyáltalán nincs itt, Artjunin helyett én is inkább Horváth Csanádot nézném meg. Lukács nekem egyértelmű, hogy kell. Herjeczki és Tömösvári sajnos tényleg még nem az a szint, akikkel pótolni lehetne akárkit is a középpályán vagy a csatársorban. Én a csatársorba szeretnék még egy plusz embert, illetve középpályára egy-két normális igazolást/akadémistát.

     1. Egyébként szerintem főként Lukácson látszik meg,hogy milyen jót tett neki,hogy nem adták kölcsön valami NB2-es csapatnak,ahol ki tudja,hogy játszana-e,hanem inkább játszott még fél évet az NB3-as csapatban.Kíváncsi leszek,hogy Göblyösre,Palmesre,Kovácsra,akik Lukáccsal egyidősek mennyire számítanak majd nyáron,amikor lejár a kölcsönszerződésük.Palmest kivéve a többiekre nem emlékszek,hogy állandó játéklehetőséget kaptak volna ebben a szezonban,akkor meg inkább maradtak volna állandó játéklehetőséggel az NB3-as csapatban és értek volna el egy Lukácshoz hasonló szezont.

 3. Na befutotta nemzetközi szak-arcok által összeállított jellemzés TONCI KUKOC-ról.
  Az eredmények a nemzetközi szintre vonatkoznak ( az NB1 ennél lényegesen gyengébb ugye).
  KIEMELKEDŐ tulajdonságai : Rendkivül erős, kezdősebessége felgyorsulása kiemelkedő , fáradhatatlan elnyűhetetlen, nagyon jól ad be szélről , becsúszásai szuperek.
  NAGYON JÓ az alábbiakban : agilis, jól helyezkedik, kellően agresszív szigorú , küzdenitudása remek , kellően kreatív , teljesítménye kiegyensúlyozott ( nem hullámzik meccsről meccsre) , jól fejel, jól vezeti a labdát, labda nélkül is jól mozog , technikai tudása jóféle, nem bántja a labda.
  Amiben GYENGE nemzetközi szinten : nem higgadt , egyéniskedő , nem mindig rendeli magát alá a csapatjátéknak , a játékot gyengén olvassa , a kapu elé érve a befejezése gyenge , lövőereje gyenge , szabadrúgásai gyengék illetve a távoli lövései borzalmasak.

  ÖSSZEFOGLALVA : egy igazi délszláv tipusú játékos, egy gyilkológép aki utolsó csepp véréig küzd. Néha elgurul a gyógyszer. Megbízható teljesítményre képes hosszútávon.Kreatív , váratlan dolgokra lehet képes a baloldalt de ez sokszor mehet a csapatjáték rovására.
  Olaszországban állítólag pont emiatt nem tudott gyökeret verni mert képtelen volt a kötött taktik alapján játszani ( Lanza is ettől szenvedett ! )
  Képességeit nézve magasan az NB1-es átlag felett van.
  Bulgáriában alapember volt a CSKA Szófiában.
  Aztán picit elfogyott a srác. 20-25 éves koráig csúcson pörgött.Az elmúlt másfél-2 évben kicsit kiengedett . ( Magyar játékos 1-1,5 év jó teljesítmény után 0,5-1 évig regenerálódik).
  Ha sikerül újra begyújtani a rakétáit akkor nagy fogás lehet és 1-2 erős év után haszonnal lehet továbbpasszolni.
  Sok múlik majd azon (ha marad) hogy Attila mennyire tudja kordában tartani.

  1. Nem azért,de hol pengetett ez a gyerek nemzetközi szinten,mert a transfermarktton nem látok erről semmit.

   1. Nézem a CSKA oldalon,17.5 év alatt 9 csapat 107 meccs,7 gól ,balhatved,balkp,balszelso,legutóbbi 2,5 év,11 meccs,1 gól.Hát bizakodjunk.

    1. Hajduk 22 meccs 4 év,1 gól.Nem tudom…De ő is inkább erősen hátha kategória,mint valódi erősítésnek tűnik.Üsd be a CSKA Sofia és a keresőbe a nevét,jó részletes lesz.

     1. Védőként engem nem érdekel hány gólt rúgott. Viszont ha leveszi a nyitóforduloban paintsilt akkor csettintek.

    2. Nem igazan ertem,hogy mire erositunk.A tavozok potlasara,vagy esetleg a kupa megnyeresere.Mert akkor teljesen mas a helyzet szerintem.A kupahoz,véleményem szerint,ez a nagyon kevés akikkel próbálkozunk.Hosszú távra meg talán még kevesebb.

 4. https://youtu.be/lLkTatpAr7I
  Ez is vicces a tetkóiról meg a kézjeleiről. Szabadkőműves szimbólumok, sátánistának állítják be stb :D
  Van egy hosszú beszélgetés is vele, aki a horvátoknál is a fenegyereksége miatt téma, az biztos nem egyszerű arc. “Erős” egy egyéniségnek tűnik.. Megnézném majd, ha összeugranak Lanzával, ki a kakas a szemétdombon :)
  (Amúgy azt hittem, talán játszottak együtt, de Kukoc 2 évvel Lanza után volt a Bresciánál)

  1. Akartam is írni, hogy várjuk ki vele a végét. Talán már itt sincs, mert pár jól sikerült beadás után havi 500 öjróval többet kér Hemitől

 5. Nem kell ide ilyen ember, köszönjük!
  Pont, hogy az öltözői hangulat, csapategység az, ami Kispesten meccseket (bajnokságot) hozott.

  1. Lanza is hasonló szenvedélyes karakter. És anno bundázott is. Ha ismeretlenül most jönne ide ezek alapján őt is elhajtanánk?????

   1. azért van itt lentebb 1-2 videó, amilyet Lanzáról nem találsz… :)
    külsőségekben kicsit soknak tűnik nekem ez a csávó, de meglátjuk.
    Rossinak jól működött ez a szűrője, szabóban nem bíznék…meglátjuk mit tud SA.

    1. Lehet! De ha tudtuk volna és ezért nem igazolja le az öreg akkor most szegényebbek lennénk egy scudettóval…..és valószínüleg még a dobogó sincs meg.
     Ezért kellene a Tonci gyereknek esélyt adni. Gyöztes alkat az lejött a szavaiból! Lehet Lanzával együtt rángatnák Supkát a gólok után örömükben! Én megnézném….

     1. @disqus_BEuhV2KSsQ:disqus viszont azt se feledjük, hogy ha lelet hinni a Transfermarkt adatainak, akkor Kukocnak 2019.06.30-ig szólt a szerződése Mostarban, amit idén január elején mondtak fel. Az elmúlt másfél évben, az összes sorozatban nincs összesen 400 játékperce.

      1. A mostari öreg hidat horvátok lőték a neretvába. Elég nagy hendikeppel indul ott egy horvát játékos. Biztos hogy első lépésben rendbe kell rakni mentálisan. Egy esélyt adnék neki mert ha sikerül akkor nagy érték lenne.

 6. Ha játékban jó ez a Kukoc gyerek, akkor adni kell neki egy lehetőséget. Olyan szerződést kell vele kötni, ami alapján egyszerűen elküldhető, biztos van erre mód.

 7. Menj rá a srác facebook oldalára, ott kattintsd végig a képeket, s előbb-utóbb bead egy képet, amelyen pólóban, napszemcsiben üldögél és mellette egy hosszabb, cirilbetűs szöveg.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.