Napikispest 2018.06.22.

 • felkészülés // másfél hete tart a felkészülés, és eddig annyi tudunk, hogy Dark, King és Bobál távozott, valamint Holdampf (úgy tűnik, Holdkomp lesz a neve) és Uzoma érkezett. Hogy kölcsönből ki merre, arról sokáig semmit, de szerencsére a ZAOL-ról kiderült, hogy Gergényi kölcsönbe Egerszegre. És ennyi. Tíz nap is kevés volt arra, hogy egy kerettel kiszúrják a szemünket.
  • Kapaszkodónak kapunk két, az internet hőskorát idéző 610*310 pixeles képet az Instagramra. Az egyiken a hátsó füvesen láthatjuk a keretet – háttal, a másikon pedig a korlátra feszülve nyújtani. Ebből legyünk okosabbak.
  • Egyébként, ha igazán stílusosak szeretnénk maradni a felkészülés során, akkor ajánlanám, hogy ilyen (vagy ehhez hasonló) gifekkel dobjuk fel a klubhonlapot a felkészülés (értitek: csapatépítés) során:
 • Lippai Tibor // 
  • Egyre nyomasztóbb, hogy ki lehet ez a srác, akit elvittünk Milánóba is a felkészülési meccsre. Az MLSZ versenyrendszerében továbbra is csak egyetlen ember szerepel ezzel a névvel: egy 20 éves, debreceni nevelésű, azonban évek óta megyei szinten focizó valaki.
  • Ha a környező országokban, esetleg Európában nagyjából a harmad/negyedosztályig lefelé, vagy valami vállalható klub utánpótlásában játszott volna, akkor a Transfermarkt nagy valószínűséggel tudna ilyen nevű emberkéről, azonban az adatbázisukban csak három Lippai szerepel, és egyik sem Tibor. Természetesen lehet még amerikai, vagy afrikai, vagy más földrészről származó, amit nem találunk, de hogy a Google is teljes homály maradjon, pedig megpróbáltam országfüggetlenül és a böngészőtáram tisztítása után is a keresést, sőt, még a DuckDuckGóval is, hátha valami mégis bezavar, de semmi.
  • Szóval nagyon valószínű, idén részben a megyéből próbálkozunk, mert ugye ki van mondva, hogy csak minőségi játékost igazolunk. Annyiban azért legyünk tisztességesek, hogy a magyar megye egy, valamint a norvég kettőből kiesés ugye a csapatokat minősíti és nem feltétlen a játékosokat.

 • Kamber és Holender // a Reggeli Startban járt, és beszélt kicsit a Honvédról, kicsit a Rabotnickiről, és kicsit a foci vb-ről:

Apró megjegyzés: Filip továbbra is Holender, és nem Holander:

“Napikispest 2018.06.22.” bejegyzéshez 79 hozzászólás

 1. Pisont meg Szarvasról jött!
  Ne a fagyit, meg a fideszt majmoljuk!
  Évek óta ezt várom, hogy egy komoly alsóbb ligákat átfogó scout rendszerünk legyen, és csiszolatlan gyémántokra halásszunk!
  Lehet, hogy most ennek látjuk az indulását.

  1. Az akademiai szinten meg is van.Szèpen “fosztogatjuk”a vidèket,de ez azèrt,bàrmilyen is,csak az Nb1 ès csak a Bp.Honvèd.Amìg 1m€-s kiforott ès azonnal bevethető jàtèkosokat igazolnak màsok…

   1. Felnőttként is van lehetőség!
    Udine – Alexis Sanchez…, hogy csak a legismertebbet említsem!

      1. Papinnel nem làtom ezt az oriasi osztàly ugràst.Lombardonàl sem.Ès a Schillaccinal meg plàne.

       1. Papin 23 evesen mutatkozik be a francia elsöosztalyban, Bruges-ben egy percet sem jatszott elötte Valenciennes akkoriban masodosztalyu volt, Schillaci 25 eves koraban mutatkozik be az elsöosztalyban, elötte Messinaval hol masod, hol haramad osztalyu. Lombardo 23 evesen kerül a samphoz, talan tenyleg Ö a legkvesbe jo pelda

        1. Asszem Dado Prso volt az, aki horvátként a francia negyedosztályban játszott 22 éves koráig félprofiként, sört csapolt egy helyi kocsmában a foci mellett, amikor a horvátok felfedezték, válogatott lett, majd a Monaco játékosa, és a 2006-os vb-n a horvát válogatott legjobb játékosa volt.

      2. Schilaci az egyik legjobb példa!!! Matuzsálemként lett a 1990es VB sztárja! De imádtam a kis kopasz játékát!

       1. Azt hittem,hogy arròl van szò,hogy alacsony osztàlybòl a legfelsőbe,nem arròl hogy ki mennyi idősen fut be.

     1. Juan Cuadrado, Gökhan Inler, Fabio Quagliarella, Kwadwo Asamoah ez mind mind Udine!!!
      A Scountig az szakma!

 2. Ha jól emlékszem Bödét is a megyéből vitte a paks, inkább legyünk optimisták, hátha:))))

  1. Ezzel nincs baj….csak kérdés, hogy mennyi idő alatt veszi fel egy ilyen típusú játékos az nb1 ritmusát, ha előtti évekig megye1-be nyomta. Lehet, hogy egy csiszolatlan gyémánt, csak kérdés, hogy mennyi idő alatt válik nb1-s játékossá. Nincs gond azzal, ha ilyen szintű játékosokat igazolunk, de legyenek mellette olyan igazolások is, akiket egyből be lehet vetni, arra az időszakra, míg a megye1-s játékostársa az nb1-s játékra alkalmas lesz. Mert azért valljuk be, hogy Böde Pakson is lehúzott 6 évet, mire olyan szintű játékos lett, akire a Fradi is felfigyelt.

  2. Akkor már hozzunk Argentínából minél több 13 éves, fejletlen kölyköt, a Barcának bejött

 3. Nem tudom.Egy ilyen kis orszàgban mindenki figyelmèt elkerülte 20èves koàig,nem nagyon hiszem,hogy megvannak az alapok,legfőkèpp a fizikai.

  1. Nem jó ómen, amikor valaki ilyen fiatalon ennyit “keringőzik”.
   Persze, lehet hogy nem ő tehetett róla…

   1. Persze.Ez így van.
    Bár, aki mondjuk egy jegyzett akadémiáról a megye 1-ig jut 20 évesen, azt ritkán látjuk az NB1-ben.
    De ne ítélkezzünk látatlanba. Lehet valóban egy csiszolatlan gyémánt. Ha felépül a sérüléséből, többet fogunk tudni…

    1. Egyelôre sokan a mieink közül sem jutnak mennyei 3 fölé, azt meg nem gondolom, hogy a mennyei 3 és Megye I közt olyan nagy különbség lenne.
     Bár nem tagadom, halvány lila gôzöm nincsen vajon ki találta meg, viszont arról sem, hogy leigazoltuk volna, vagy arról, hogy mit tud, de jobb mint valami szudáni varázsló

 4. Holender lassan 10 éve van nálunk és a saját honlapon nem tudják helyesen leírni a nevét… no comment
  ——-
  tehát Holdkomp kikötött nálunk és igazoltunk 1 sérült megye 1es csávót… :) ez faxa, szabó bácsi,
  innen szép a győzelem

   1. az informátor szerint már a sámánok dolgoznak rajta.
    ez már Kabangunál is bejött

    1. Igen, készmár az új fa lába, csak a tetkókat teszik még rá.

     1. amíg nem láttuk legyünk optimisták… hátha mégis vmi kellemes meglepetés lesz

       1. szerinted nem lesz meglepetés ha megye1ből hozunk 1 embert és használható lesz… ? :)

        1. Töltelèk embereket igazolgatunk ad hoc,hogy meglegyen a lètszàm,az öreg meg tovàbb hazudozik minősègi erősítèsekről a szurkereknek.Èn nem akarok meglepődni,se vàrakozni,hogy jò lesz e vagy sem,nekem bőven elèg lenne mondjuk a Vadòcz,aki utàn nem kell 3 napig kutakodni a neten.Megye1,baszd meg,tiszta röhej!

  1. Sírjak vagy nevessek már nem is tudom.
   Kommunikáció, marketing te édes!
   Meddig még ezen a szinvonalon??

   1. nem játszott… tehát vagy ideigazolás közben sérült meg vagy a padon.
    utóbbiról már hallottunk

     1. valóban.. ez az 1 említése volt.
      ” 73” Újabb próbajátékos a pályán, Lippai állt be Cukic helyére.”

   1. végülis még nem igazoltuk le hivatalosan…csak amit Hanta is írt, erre értettem, jön/megy a csapattal, vmit csak akarnak tőle… :)

  2. Honnan az információ, hogy már hivatalosan leigazoltuk Lippait? 15 percet kapott a kínaiak ellen, ebből azt gondolnám, hogy nem igazoljuk le.

 5. Úgy emlékszem, Moreno Torricelli volt az, aki asztalosból lett a Juventus hátvédje és Bajnokok Ligája győztes.
  22 évesen igazolta le a Juventus, úgy, hogy előtte még egy gyárban dolgozott.

   1. Reméljük a poéngyárban, és Ő lesz a hangulatfelelős.

  1. Azért jó Kispestinek lenni, mert amikor leigazolunk egy tüdőbajos vagy térdsérült, vagy egy megye1-s játékost, esetleg egy olyat akiről a youtube-n kívül sehol sem találunk semmilyen infót, akkor mindig találunk mellé a nagyvilágban egy olyan precedens értékű példát, ami alapján biztosak lehetünk abban, hogy valójában egy kurva nagy igazolás érkezett hozzánk. :)

 6. Nem rossz ez a Holander, lehet megtarthatná. Dirk Nowitzki idén elérte a jubileumi 50.000. pályán töltött percét az NBA-ben, erre a nemes alkalomra sikerült a csapatnak ráadnia egy Nowitkzi-re elírt mezt, csak hogy érezze a törődést. Erre Dirk csak annyit reagált, mikor meccs után szembesítették vele, hogy sebaj, ez legalább hűen jellemzi az egész idei szezonjukat. :)

  1. Ezzel azt akarod mondani, hogy Holender visszaigazolást kapott arra, hogy nem csak a Csapat, de a Klub is szar? :D

    1. Én azt a következtetést vontam le, hogy marketing tekintetében NBA-s szinten van szeretett csapatunk. :)

 7. közben mtk : King, Bognár, Pintér Ádám… :/
  ezek nem tudják hol vannak a minőségi igazolások… :D

  1. Szerintem félreértés történt a Klubházban. Valójában arról van szó, hogy idejött egy srác, aki eddig az albán másodosztályban tolta. Mondták, hogy van egy felesége, és egyébiránt 190 feletti magassága van. Erre Hemingway felkiáltott: Mi?Nős, égi játékos?
   Erre a sajtósa gyorsan leírta, hogy érkezett egy minőségi játékos.
   Csak ezt tudom elképzelni… :D

   1. huuuuuuuuuuuuuhhhhh… ez fájt :)
    tudjuk be a pénteknek, meg VBhét…stb. :)

  2. Szórják a pénzt kész játékosokra… Bár egyszer egy klubtulaj azt nyilatkozta, hogy ami ingyenes, az értéktelen.

  3. Akiket mi igazolunk,azok azèrt nincsenek a transfermarkton beàrazva,mert az elöző klubjuk mèg ad mellèjük pènzt is, hàlàbòl hogy megszabadultak tőlük,ìgy meg nehèz megàllapìtani az àrukat. :)

 8. Cukovic és Lippai,ők lennének a minőségi játékosok akikkel pótolnák Bobált,Kinget ??? Lippairól nem tudunk semmit,csakhogy NB III-bój jönne.Inkább a Fradiból szabadon igazolható Batik Bence vagy Takács :::középső védő.Vagy más csapatnál háttérbe került játékosokat UTE Pávkovics,Widecker,Vidiből Tóth Bence,Henty,,Geresi,Kovács I.,Monorból sz NB III-as gólkirály Balogh Milán aki az MFA játékosa is volt.
  Cserével is megpróbálkozhatnánk,utánpótlásunkból !
  Én ilyen igazolásokat tartanák MINŐSÉGINEK !!

  1. Teljesen mindegy, hogy te vagy én kit tartunk minőségi igazolásnak. A tulajdonostól függ, ki jön ide, és majd valami hülye sükettel előáll, bizonykodva, hogy micsoda minőség, akit leigazolt. Az egyszerűek meg könnybelábadt szemmel isszák az “Öreg” szavait, és álmodoznak sikerekről…

   1. Milyen sikerekről kell álmodozni?
    Tavaly lettünk bajnokok ha nem tévedek…bár te gondolom Grófról/Eppelről is megmondták a tutit anno

   2. Az tény, hogy a minőségi igazolás az pont nem Hemire jellemző, max nálunk lesz a játékos minőségi. De vajon melyik a jobb hozzáállás: a bizakodás, vagy az állandó sírás? :)

    1. Azèrt vannak àm olyanok is szèpszàmmal,akik nem rendeznek lampionos felvonulàst,annak örömère,hogy Holdkompot meg pld a megye1-st leigazoltuk.

     1. Valóban? Azt gondoltam ezt egy emberként ünnepli a Kispest család. :)

      1. Majd azt a minősègit ünnepeljük,akit a jövő hèten jelentünk be.4 ève nem jàtszott,de az anyja szerint ügyes volt a gyerekkoràban.

 9. Igazán érdekesen alakul Hemi bá csatája az nb1.hu-val, kefélgetik egymást rendesen, amiből legalább mi szurkolók így infóhoz jutunk, bár megvárom a végén mielőtt pálcát tőrnék … hát ez a mesés profizmus kérem szépen, igazán “méltó” a klub nevéhez

 10. Hinora Kristófot érdemes lenne legalább próbajátékra hívni. 20 éves/ középhátvéd/ U21es válogatott és az MTKnál lejár a szerződése a nyíregyházi kölcsön után. Akinek van Nyíregyi ismerőse az mit mond? Én csak jót hallottam.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.