A kerítés sem mindig átlátszó

Beitar Jerusalem – Bp. Honvéd 1-0 @ Telki, zárt kapuk

A legtisztább kilátás és egyben a legkényelmesebb belátás az edzőpálya sarkából, a hátsó kiskapun keresztülnézve érhető el. Ilyenkor a pálya mintegy kétharmada tárul a szemünk elé, ami elégséges lehet a brusztolós csapatok ellen, ahol a középpályák dominálnak, azonban elég rossz, ha a futballt véletlenül gólokra játszanák, mert egyik kapu sem látható ebből a szögből.

Némi nyújtózkodással, 170 feletti magasságú emberek ennyit látnak a pályából, ha a sövény legalacsonyabb pontján próbálkoznak

Sajnos a tavalyi, Paks elleni meccs óta változott cseppet a sövény magassága, és egyáltalán nem nézőbarát módon, pont annyival emelkedett, hogy lábujjhegyen állva, a kerítésnek dőlve, a dróthálóba kapaszkodva alig egy-két perc után már pont kényelmetlen a nézés.

Sufnibuhera

Szerencsére a magyar ember leleményes, valamint szereti az üveges sört. Utóbbi, amennyiben kiürült, pontosan alkalmas arra, hogy pár centivel megemelje a rajta álló embert, egyrészt kiváltva a lábújjhegyen egyensúlyozás és ácsorgás fáradalmait és fájdalmait (relatíve kényelmes módon érhető el az előző képen látható állapot), másrészt ha mégis valami komolyabb történés van, akkor ugyanitt lábujjhegyre állva, a pályának a szemlélőhöz legközelebb eső része is beláthatóvá válik – a kapu kivételével.

“A kerítés sem mindig átlátszó” bejegyzéshez 41 hozzászólás

 1. Szerintem holnap bejelentik Lanzafamét a takony szinűeknél és kapunk helyette a pénz mellett valakit, az edzőmeccs után bejelentünk egy-két játékost és még az európa liga előtt jöhet szerintem egy próbajáték nélküli tök ismeretlen arc csatárnak. Ez mind olyan kispesti lenne. Mit gondoltok?

  1. Kb erre számitok én is, minőségi igazolás még mutatóba se…. Talán ha Vadócz visszajön.
   Totális középszer leszünk újra.
   Ezt az egész elmúlt évet úgy elbaszta az öreg ahogy csak lehetett.

   1. Tuti nem kapunk senkit, és onnan nem is kellene senki. A zöldeknél megszokott fizetést nem tudjuk megadni egyik játékosuknak sem, gombokért meg nem jön ide senki. Az nem úgy van , hogy a fradi idead egy játékost, és ő meg törődjön bele, hogy az eddigi 10e euró helyett, mostantól 2e-et kap. A játékossal is meg kéne egyezni.

    1. De van ilyen, ha csak kölcsönbe adják, akkor állhatják ők a fizetését.

     1. Nyílván kölcsönnél van ilyen, de ők nem arra gondoltak. Az lenne a legnagyobb butaság, ha kölcsönbe elfogadnánk vkit, hogy Lanza olcsóbb legyen, és még őt is felépítjük/formába hozzuk nekik…

      1. Pedig nem lepődnék meg, ha az is a transzfer része lenne, hogy egy évre átpasszolják Georgijevicset. Egy ingyen csatár mindig jól jön Hemibának.

       1. Akkor inkább senkit, és fizessenek többet, ennyire balekok már tényleg nem lehetünk…

         1. Mondjuk jah, nálunk minden előfordulhat… , bár sztem ennek szóba sem szabadna jönnie, még vicc szinten sem. :P

          1. Latabárt lehet szeretni vagy nem szeretni, mindenesetre volt rálátása a dolgokra, és azt már jelezte pár napja, hogy valaki fog jönni a fradiból. Ha nem Georgijevics, akkor már csak Hajnal Tomit küldhetnék ide levezetni, annak meg még kevesebb értelme lenne.

          2. Olvastam, és remélem téved. Nem kell onnan senki, és nagyon kiváncsi lennék a vételárra, hogy ha ott köt ki. Anno Hemi azt mondta, hogy 2 milla az ára, de ha 1 milla alatt adta/adja el, akkor hatalmas öngólt lőtt (most is) .

          3. Én fradistáktól úgy hallottam, hogy Rui Pedrot adná a Fradi de mi inkább Bőlét szeretnénk.

          4. Bőle szinte végig sérült volt de az utolsó fordulóban már gólt is lőtt és alapozást is 100%osan csinálja. Rui Pedrot nem szerette Alkodoll így nem is igen játszott.

          5. Először az (ön)gólllővőket szereztük be, most jönnek a gólképtelenek.😀

          6. Róluk nem gondoltam volna, hogy nem kellenek a fradinak, nálunk simán a legjobbak közé tartoznának.

    2. Az biztos hogy nem kell onnan senki…. Aki egyszer felvette a zöldet magára az olyan mint a rohadt alma….

     1. Igy igaz!!! Sőt, aki oda igazol az is számomra 1 emberi nulla( legenda) lehetett volna

  2. A remény hal meg utoljára, én is tartok a holnapi naptól, gyomorforgató ez az egész. Már maga az ,hogy szóba került, hogy oda igazolhat. Állítólag csak 500.000 eurót akartak adni a zöld majmok, annyiért meg nem eladó mondta az öreg. De aztán mégis a jól értesültek látták ott orvosin.

 2. Márcsak abban reménykedem, hogy nem az lesz a mezükre írva, hogy EKE és BAMBA.

 3. És mi van az érkezőkkel?:)
  Akit a minap írtál, hogy tőlük jön hozzánk, az a Lanza üzlet része, vagy csak az előző csapata volt a kisbetűs kerület (pl. Batik)?

 4. Qrva vasárnap, de holnap hétfő, bejelentések napja, nagyon nem várom,rossz előérzet….

 5. Vettem egy mély levegőt és beleolvastam a Fradi fórumába. Nem nagyon írnak semmit Lanzafame-ről, viszont két különböző posztban is megemlíti két különböző fórumozó, hogy az orvosin vizsgálaton voltak gondjai…kérdés, ha ez igaz, mennyiben befolyásolja az eligazolását…illetve csak a jobb alkupozició miatt szívóznak-e vele. :)

   1. Most meg már alkudhatnak is mert a MOL vityi-nek meg már nem kell. Tele vannak csatárral.

 6. a szerző nem írja le
  milyenek voltak a probajatékosok?
  az öregek régi igazsága
  meccsre szendvicset és sámlit mindig vinni kell!

  1. Nem, mert a szerző csak sokszor egy-két percet látott a meccsből, hiszen nem balettművész, hogy lábujjhegyen állva kibírjon 90 percet :(

 7. I don’t know what i do.. i stay another 3 days and then we decide what to do!!
  (Santacroce)

     1. Remélem, nem az, ami korábban is megesett Supka korábbi időszakaiban (Cordella idején): az edzőnek nem kell, le is nyilatkozza, de ráerőltetik

 8. rajtunk röhög az egész Mennyei.
  köszönjük meg a vén zsugorinak

 9. Szóhoz sem tudok jutni,Láttam a fejleményeket,de mégsem tudtam elhinni,hogy így lesz! Megértem azt az írást amit az ő nevében leadtak a honlapon,van benne igazság ! Sokat kapott tőlünk,a Honvédtól,nálunk játszhatott akkor is amikor máshol nem nézték jó szemmel.Egy bronz éremhez és egy bajnoksághoz segítette a csapatot,köszönjük csodálatos volt.Sokszor megcsodáltuk játékát,egyes megmozdulásait,góljait,gólörömét.Példát mutatott játékosainknak ,fiataljainknak.Nem tudom mikor lesz legközelebb ilyen csodálatos játékosunk ? ! Az elmenetelét meg lehet érteni,nekünk nagy bánatot okoz,sajna még nagyobbat,hogy Fagyiért hagyott itt bennünket és láthatjuk másnál villogni,ellenünk játszani.
  Ő nem csak egy technikás kíváló játékos volt,ő egy nyerő típus és a társait motíváló ember.

 10. https://ulloi129.hu/2018/07/01/hemingway-ur-nak-uzennenk/

  Talán több öszintességgel nem rajtunk röhögnének a fradisták. Egyszerűen hányingerem van az egésztől…csalódtam Hemingwayben, aki inkább az ellenfelet erősíti egy olyan játékossal, akinek a neve szinte egybeforrt már velünk, csalódtam Lanzafameben, ha csak egy percig azt hiszi, hogy a fradiba való igazolása bármivel is igazolható a Kispestiek szemében.
  Legenda lehetett volna nálunk és a pénzt választotta….ez jobban fáj, mint Botka és Prosser együttvéve… :( Mert a Fradi szakmailag nem előrelépés…csak anyagilag.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.