Csúszott pár évet, de tudtuk, hogy el fog jönni ez a nap

Nagy Geri!

Rossi mister keretet hirdetett a finnek és a görögök ellen, és ami a legfontosabb, hogy Nagy Geri benne van, Dzsudzsák pedig nincs! (via MLSZ)

Kispesti kötődésű játékosok: Botka, Eppel és Geri a keretben, Gróf és Vécsei pedig a tartalékok között. Alakul ez, mister, Baráth Boti és Gazdi felkészül, Vadi pedig lassan gyúrhat az ötvenedikre.

 • Kapusok // 
  • Dibusz Dénes (Ferencváros)
  • Gulácsi Péter (RB Leipzig)
  • Kovácsik Ádám (Mol Vidi FC)
 • Védők //
  • Kádár Tamás (Dinamo Kijev)
  • Vinícius Paulo (Mol Vidi FC)
  • Lang Ádám (CFR Cluj)
  • Bese Barnabás (Le Havre)
  • Lovrencsics Gergő (Ferencváros)
  • Fiola Attila (Mol Vidi FC)
  • Botka Endre (Ferencváros)
  • Tamás Krisztián (Mol Vidi FC)
 • Középpályások //
  • Kleinheisler László (FK Asztana)
  • Kalmár Zsolt (DAC)
  • Kovács István (Mol Vidi FC)
  • Pátkai Máté (Mol Vidi FC)
  • Nagy Ádám (Bologna FC 1909)
  • Nagy Gergő (Budapest Honvéd FC)
 • Támadók //
  • Szalai Ádám (TSG 1899 Hoffenheim)
  • Sallai Roland (APOEL Nicosia)
  • Sallói Dániel (Sporting Kansas City)
  • Stieber Zoltán (D.C. United)
  • Varga Roland (Ferencváros)
  • Eppel Márton (Kajrat Almati)
 • Tartalékok //
  • Gróf Dávid (Budapest Honvéd)
  • Guzmics Richárd (Jenpien)
  • Korcsmár Zsolt (Midtjylland)
  • Holman Dávid (Slovan Bratislava)
  • Vécsei Bálint (FC Lugano)
  • Bőle Lukács (Ferencváros)
  • Nagy Dominik (Legia Varsó)

A Nemzeti Sport szakújságírója szerint nincs nagy meglepetés a keretben:

“Csúszott pár évet, de tudtuk, hogy el fog jönni ez a nap” bejegyzéshez 94 hozzászólás

 1. …..ez így maga a meglévő langyos, biztonsági, “elvárt” állóvíz.
  A magam részről jóval többet vártam Rossitól :(

  1. Nyilatkozta, hogy nem fogja fenekestől felforgatni a keretet, mert tőle most eredményt várnak, azt pedig nem lehet teljesíteni olyanokkal, akik most látják egymást először.

   1. Ez tény, olvastam Én is, de valahogy mégis hiányérzetem van, egy
    Zsótér,
    Willy Orbán,
    Vida Krisztofer,
    Vadócz,
    Gazdag
    nekem nagyon hiányzik ebből a listából.
    Azért van jó pár játékos a keretben, aki nem éppen játszik folyamatosan.

    Valahol reméltem még, hogy Boti eszébe jut mit bal védő, szerintem ideális megoldás lenne pedig.

    1. Zsoter,Gazdag,Vida nalam is kerettagok lennenek,talan meg Vadocz is.

    2. Gazdagot szerintem a serulese miatt nem hívta be.. Rossi imadta amikor itt volt, es egesz jol kezdte a szezont, szerintem ha tovabbra is jol jatszik felepul a serulesebol, akkor legkozelebb o mar ott lesz

    3. Azért nem teheti tele honvédosokkal, mert mi szeretjük őket :-)

  2. Nem az a lényeg, hgy hány helyen változtat, hanem hogy mit hoz ki belőlük és milyen lesz a pályán a játék.

 2. Felemás érzések vannak bennem mert azt hittem hogy egy igazi olasz vagány lesz és gyökeresen változtatt. Gondoltam Gazdag és Baráth válogatott szintü játékos de hát ezzek szerint nem. Gróf biztos hogy jobb mint kovácsik szerintem. Mindegy ha valaki akkor ő bizonyította hogy mindenkiből képes kihozzni a makszimumot. Sok sikert Rossi. Nagy Geri megérdemelte minden meccsen kifutja magát rendesen remélem nem a másik nagy fog kezdeni hanem ő.

  1. A család szerint is a hagyaték legjobb helye a Puskás akadémián, Felcsúton van, szerintük Öcsi bácsi is ezt akarná! 😂😂😂

  2. Ezt a cikket nem bírtam végigolvasni, felfordult a gyomrom tőle, egy valami ugrott be: “…én mindent Duca tengernagynak köszönhetek!” sablonszöveg a Csodacsatár c. filmből! 😒

   1. Nem tűri a nyomdafestéket, amit erről az egészről gondolok. A cinikus arcátlanság netovábbja.
    Nyilván sok utalás lesz a gyűjteményben a kispesti (“az én falum”) és a honvédos múltjára…
    Mindenesetre nem szabad abbahagyni a társadalom emlékeztetését arra, ki is volt Öcsi valójában. Ebben a harcban egyedül vagyunk.

    1. Szerencsére szombathelyi harcostársaink velünk vannak! Ezúton is köszi nekik.

 3. Nem csúszott… Pár évvel ezelőtt nem kellett volna kerettagnak lennie Nagy Gerinek. Ma azonban kétség sem férhet hozzá, hogy ott a helye. Beérett a játéka. És nálam rögtön kezdő lenne.

  1. Nocsak! Ez igen! Azt azért hozzátenném, hogy lehetne kapura veszélyesebb(még mindig), és a Juhász(elnézést a nagy betűért! ) talpát nem kellene letérdelnie! 😊

   1. Nem hiszem, hogy ő az, akinek móresre kellene tanítania azt a szarházit, ha erre gondoltál. Geri nem olyan habitusú játékos, aki szeret odapakolni, általában tiszta eszközökkel játszik

     1. Valóban, de csak részben. Októberes két figurából csinálhatott egy kgyulát, mert a vicc második fordulata valaki másra utalhat…. :)

 4. Gerin kívül a mennyeiből csak Fradi és Vidi játékos a keretben. Világos az üzenet, ha válogatott akarsz lenni (Gazdag, Gróf, Vadócz, Baráth) igazolj külföldre, vagy a két kirakatcsapat valamelyikébe!

  1. Mondjuk a két legerősebb játékoskeret is az övék. Vagy mindenki meghibbant, aki azt állítja, hogy ez a két csapat kiemelkedik a mezőnyből, és közöttük dől el a bajnoki cím?

   1. Ezzel nem is vitatkozom, de elég nagy az aránytalanság. A kettőből tizenegy, a másik tízből egy.

  2. Mondjuk Rossitól azt vártam, hogy nem sablont hoz.. Az is kamu, hogy nem akarta felforgatni a válogatottat, mert Vadócz pl az elmúlt 4 meccsen ott volt, ő mivel rosszabb, mint egy pátkai?? megsúgom: semmivel… kint volt a múltheti Honvéd-vidin nem hiszem el, hogy nem látta, hogy vinicius egy kutyaütő..

   1. Nem ő hozta a sablont, hanem mint korábban le is nyilatkozta, Csányi úrral megbeszélték, hogy ősszel max. 1-2 helyen lesz csak változás a válogatott keretben, mivel rizikós lenne hirtelen jobban belenyúlni…

    1. Nem értem azt az érvelést, hogy összeszokatlan lenne a csapat, ha egyszer behívna egy Vadócz, Nagy, Gazdag középpályát, Zsótért, Eppelt, adott esetben Baráthot akkor már nem beszélhetnénk összeszokottlanságról.

     1. Elképzelhető,hogy Gazdagot és Zsótért azért nem hívta át az U21-ből,esetleg még Szalai Attilát (ő se fog szerintem sokáig Kövesden játszani),mert az U21-nek még van esélye továbbjutni a csoportból és ezért csak Sallóit vette ki abból a csapatból.Ahogy eldől az U21-es válogatott sorsa,szerintem Gazdag és Zsótér is a nagy válogatottnál találják magukat.

    2. Mi lenne rizikós? Miért ne lehetne több helyen változtatni? Miért kell azokhoz ragaszkodni, akik két éve nem nyertek a válogatottal tétmecccset? Csányinak mi köze – kérdem naívan – a válogatott kerethez? Amit az elmúlt időszakban produkáltak az aranylábúak, annál csak jobb jöhet!

 5. Ajjaj… Lesz még itt “hülye”, “hozzá nem értő” meg “kívülről irányított” a korábban ugyanebben a körben istenített, derék Marco mester… :)

  1. Ő már letett annyit az asztalra, hogy kapjon türelmet.
   és mindneki tudja, hogy nem klubcsapatról van szó, amin napi szinten tud dolgozni.

   1. Hogy előbb vagy utóbb kikezdik, abban biztos vagyok, de remélem, hogy nem ebből a körből…

 6. Gartula Gerinek!
  fura nekem ez most semmi extra.
  nálam “ott játszik” már pár éve, csak még nem adták rá a címeres mezt… :)

 7. 1. Nem teljesen értem már évek óta, hogy mi a koncepció. Miért van ez az eredményt produkálási kényszer a válogatotton, mikor egy olyan korosztály van pályafutása csúcsán, amely nincs azon a szinten, hogy nemzetközileg eredményt produkáljon? Miért nem lehet azt a kevés tehetséges fiatalt már most beválogatni, akik azért már bizonyították, hogy van bennük potenciál a jövőre nézve (pl. Gazdi, Zsótér, Kiss Tamás)?
  2. Marco nem azt nyilatkozta, hogy Lanza azért nem lesz válogatott, mert a magyar válogatottba olyan emberek kellenek, akinek legalább a felmenői közt vannak magyarok? Akkor Vinicius vajon mit keres a keretben?

  1. Ugyanez a gondolat foglalkoztat már engemet is egy ideje. Húsz éve megy a csodavárás, az edzőkeresés, minimális részsikerrel. Miért nem lehet kimondani, meghúzni egy vonalat, hogy finito, ennyi volt!

   Most építjük (valóban) a jövő válogatottját! 3-4 évig itt nem várunk “eredményt”, nem cél a világversenyekre való kijutás. Összeválogatunk tehetséges fiatalokból egy keretet, lesz számos összetartás, mérkőzés, de nincs eredménykényszer. Tudom, hogy ezt a “nagy” MLSZ soha nem lépné meg és pátoszos szólamok mögé bújna, de én nem nagyon látok semmilyen más kiutat. Próbáltunk mi már mindent, mindenkivel, de ezt még nem.
   Tartok tőle, hogy most is, ha nem jönnek az eredmények, akkor jön egy újabb kapitány és minden kezdődik elölről ugyanazokkal a levitézlett játékosokkal, akik meghatározták válogatott szinten az utóbbi 5-10 évet.

   1. Bizony, ezeknek a fiataloknak kellene minél többet és többet együtt játszaniuk, kiegészülve újabb és újabb fiatalokkal, hátha 5-8 év múlva valóban történik valami előrelépés. Én például imádom Krisztiánt, de egy 33 éves játékos aztán már végképp ne vegye el a helyet a fiatalok elől… De ahogy erre a keretre ránézek, talán a 3 kapus nálam is így nézne ki (Gulácsi egyértelmű, Kovácsik piszok jó formában van, az meg hogy kit válogatok be harmadiknak, nagyjából mindegy), de a 20 mezőnyjátékosból kb. 7-8 személy beválogatásával értek egyet, a többiek helyett nyugodtan jöhetnének fiatalok.

 8. Huh! Végigolvasva azért egy-két ember véleményét eléggé szemellenzősnek tűnik. Csak azért mert kötődik ide, azért ne úgy állítsa össze a keretet, ahogy mi elvárnánk. Szeretem Grófot, Baráthot és Gazdit, de milyen univerzumban evidencia az ő válogatottságuk? Gazdi még hagyján, de sérülésből jön, Boti vagy Gróf beválogatása viszont önmagában komoly meglepetés lenne.

  Vadócz kihagyása, főleg a teljesítményét látva már nekem is meglepetés, de tény, hogy évekig volt ő is mellőzve, azért mert most Leekens minden mindegy alapon újra beválogatta, azért nála sem alap a válogatottság.

  Azt meg sajnos már Eppelnél láttuk, hogy az, hogy itt valaki jól játszik egyáltalán nem garancia arra, hogy a válogatottban is jól menjen, úgyhogy abszolút nem értem a felháborodást ami itt egyeseknél megy…

  1. Gróf az utóbbi fél évben azért elég jó formában van, főleg most nyáron. Nagyon sok bravúrja volt, emlékezz a Niedercorn elleni odavágó elejére pl.
   Kovácsics és Dibusz is többször bizonytalan volt viszont az utóbbi hetekben.

   A többivel viszont egyetértek.

  2. Gróf az utóbbi fél évben azért elég jó formában van, főleg most nyáron. Nagyon sok bravúrja volt, emlékezz a Niedercorn elleni odavágó elejére pl.
   Kovácsics és Dibusz is többször bizonytalan volt viszont az utóbbi hetekben.

   A többivel viszont egyetértek.

 9. Vadócz megèrdemelte volna az eddigi meccsek alapjàn.
  Ezèrt jött haza szegèny

   1. Ugyanez jár a fejemben, de hátha CS.A.K. túlkonteózok már megint… 😅

   2. Ennyiből aggódhatnánk a bekerülése esetén is, mert így biztos el tudja majd adni magát.

 10. Gratulálok Gerinek! Biztos vagyok benne, hogy 100-szorosan meghálálja a bizalmat! 😊 Jó választás Mister, Grazie!!!

 11. Kovácsiknak és Szalainak is van némi kispesti múltja, utóbbi majdnem 10 évet húzott le az utánpótlás csapatainkban, talán valamit jelent neki a Honvéd címer. :)

  1. Akkor az új MLSZ teljesítménypénzből az ő pályára lépései (bajnoki, válogatott) esetén is kapunk pénzt?

   1. “Saját nevelésű az a játékos, aki annak a klubnak a felnőtt csapatában lép pályára, ahol
    pályára lépése előtt egyhuzamban vagy megszakításokkal legalább 3 évig
    nevelkedett.” ez áll a produktivitási rendszer szabályzatában

    Illetve ez: “A rendszer azokat a hazai játékosokat veszi figyelembe, akik 2007. január 1. után
    töltötték be 19. életévüket (1988. január 1-én, vagy azt követően születtek);”

    Szalai 1987. december 9-én született.

    Tehát, sajnos sehogy sem kaphatunk érte egy büdös vasat sem.

    1. A saját nevelésű meg saját nevelés kapcsán a klub felnőttcsapata hogy kerül ide?
     Akkor is jár pénz valakiért, ha itt nem játszott a felnőtteknél.

   1. De előtte, a wikipedia szerint 2001-2002 közt volt nálunk, elvileg mi voltunk az első klubja. Lehet, hogy ekkor még lusta volt repkedni, azért hagytuk, hogy lenyúlja a fradi. :)

 12. Na ennyit Rossiról, szerinten rövidesen keresik az utódját. Semmi újdonságot nem látok ebben a keretben. Én korszakváltó keretet vártam

  1. Azért aki itthon játszott, azokat ismeri. Valószínűleg nem hülye, tehát átgondolta, hogy kik játszanak majd. Az sem mindegy, hogy milyen taktikával játszanak. Szerintem lépésről lépésre próbál majd haladni, alapvetően biztonságra törekedve.

  2. Biztos nem olvastál tőle interjút mostanában. Elmondta, hogy most még biztosan nem fogja felforgatni a keretet, mert az csak rosszabb lenne, ha sok olyan játékos lenne egy csapatban, aki most találkozik először. Viszont ezzel szerintem célzott is arra, hogy hosszabb távon, amikor lesz idő összecsiszolni őket, akkor lesznek komolyabb változások a keretben.

  3. korszakváltó keretet?
   az esetleg abban lehetett volna korszakváltó,hogy először a történelemben magyar helyett külföldi játékosokat hív be :)
   nincsenek játékosok, sehol, a következő generáció (Szoboszlai, Kiss Tamás, stb.) még fiatal

 13. Olvasgattam ma a különböző fórumokon a válogatott keretes cikkekhez fűződő hozzászólásokat. Enyhén felháborít, hogy rengeteg hozzászólás volt arról, hogy ki az a Nagy Gergő, mit keres a válogatottban , stb. Ezek b. meg, sosem néztek Kispest meccset még, az tuti. Viszont Gazdagot, Zsótért, Vida Kristophert és esetleg Vadóczot hiányolom. Grófnak mindegy, hogy ott van a keretben vagy sem, úgyis Gulácsi fog védeni.

 14. „…a
  Budapest Honvéd nagyszerűen kezdte a bajnokságot és ebben nagy szerepe volt az
  erős középpályának. Nagy Gergő, Vadócz és Gazdag is kiváló formában vannak, de
  én Gergő mellett döntöttem, mert egy igazi harcos. A viselkedése és a
  személyisége példa lehet mások számára, még úgy is, hogy először lehet válogatott. Meg kell érteniük a játékosoknak, hogy mindennek az
  alapja a harciasság a szép játék is csak ez után következhet….”

  No comment! Grazie Mister, Marco for President!

  Hajrá NAGY GERI, Hajrá MAGYAROK!

  M4Sport híradó:

  https://www.mediaklikk.hu/video/sporthirado-319-resz-2/#

  Marco 0:57-től, Geriről 3:55-től

  1. Köszi, hogy beraktad!
   Erőszakosságban itthon tényleg nincs Gerinek párja.

 15. Én sem értem de van olyan roma ismerősöm aki nagy lila szurker és azért nem jár meccsre mert már nem cigányozhat…..

  Mindenkit megértek de ez nem opera…. Ki kell menni egy serie a meccsre ott mi megy…..kiakadna csányi laikus sándor elnök úr

  1. Ha van demagóg duma akkor a tied felülmulhatatlan. Tudod azok az emberek akik magyarul beszélnek és az a “munkájuk”, hogy figyelik a meccsen elhangzottakat, hogy bemoszerolhatsák a “hazájukat” és még élvezik is, na azok hazamehetnének, mindenki jobban járna. Nem gondolkodtál még rajta?

   1. Tegyen feljelentést az akit zavar, de ne egy ezért fizetett ……[szsabadon kitölthető]

    1. Na, csak megértsd. Az igazság a hazugság, sunyítás és a megfelelési kényszer, no meg a júdáspénz között hatalmas a különbség.
     Azután lehet születni örménynek, cigánynak, németnek, négernek stb.. Viszont nem lehet születni,faszisztának, rasszistának , nácinak stb… Az szajkózzátok, hogy az emberek előitéletesek, ami merő hazugság. Senki nem születik előitélettel, tehát neked is be kellene látni, hogy ez viselkedésük által kialakult utóitéletek. Ezért szépen kérlek ezeket az idióta megbélyegzéseket fejezd be. Ha ismernéd az igazi történelmet, csak hálával tartoznál ennek a népnek.

     1. senki partjat nem fogva, az hogy nem szuletunk eloiteletesnek az igaz, viszont az, hogy az ne alakulna ki az emberkben, ahogy nonek , tanulnak , tapasztalnak, az mar nem.

      1. Laca, azt hívják utóitéletnek, és az jogos is lehet. Példaként, ha ugyan azon a sarkon többször kifosztanak hasonló alakok, te akkor sem fogsz itélkezni felettük?

       1. ha sokat hallasz valakirol , valakikrol valamit, de te nem tapasztaltad akkor az eloitelet.
        de tenyleg nem akarok belemenni, mert ez a CSAK forum.

     2. Mondjuk, ezt nem tudom értelmezni. Nem ismerek olyan válogatottat akinek drukkolni tudnék, ha a magyarok játszanak. Ja és felhívnám a figyelmed az általatok favorizált szólásszabadságra.
      Egyébként nem szoktam semmit kiabálni, és ettől nem szeretnék megfosztani senkit se.
      Tessék úgy élni és viselkedni, hogy ne társuljon pejoratív vélemény hozzá.

      1. Latabár,
       nem tudsz valamit Cipfről? Nb2 v külföld, esetleg Lecsút?

  2. Nincs bajom a véleménykülönbséggel! Ahol és ahogy ezt megteszik, azzal már igen.

   1. És az kristálytiszta, h cigány származású emberek egy részét mennyire sérti a lelátói cigányozás? Én személy szerint ismerek roma származású Kispest szurkolót, aki nem jár meccsre emiatt…

    A probléma, amit Latabár feszeget egy ideje, az nem a cigányozásra fókuszál amúgy.
    Én temérdek családapát ismerek, akik Kispest, Újpest, Fradi, Vasas, Mtk, Győr, Pécs, Zete stb szurkolók, és nem viszik ki a gyereküket a meccsre, mert a nevezzük “korzós” stílus miatt nem akarja meccsre vinni a gyereket, vagy pl a feleség mondja azt, h ki ne vidd a stadionba. Így az apák jelentős része se megy, mert legtöbb családapának a hétvége szent, az a családé punktum. Nálam is így van.

    Még egy személyes példa, volt olyan kispesti, aki a görögöket elhordta mindennek egy meccsen, a görög származásom miatt ez engem sért. Elég sok Kispest szurkoló van a magyarországi görög közösségben, őket is sért egy ilyen beszólás. Azért hoztam fel, mert a görög nem is a legjobban gyűlölt náció itthon. Na most vannak zsidó származású Kispest szurkoló barátaim is, el lehet képzelni, menyire bántja őket, h zsidózást hallanak néha tömegesen. Olyan is van, akinek a családja kb 80 (!!!) éve Kispest szurkoló, és egy dolgos, rendes család.
    A stílus maga az ember mondják, és bizonyos stílus miatt sok embert veszít a magyar futball, pedig nem tehetjük meg, h ennyi szurkolót veszítsünk ebből az okból…

    Az hogy a foci színvonala és egyéb okok miatt mennyi szurkolót veszítünk, az más téma, most nem ide tartozik.

 16. Ha újra sikerül kikapni a Debrecentől, akkor nem megyek többé bajnokira a Bozsikba!

  1. Nocsak… te már tudod, hogy nem ez lesz a neve az átépítés után?

   1. A kérdésedből-ami nem rossz-arra következtetek, hogy lesz átépítés. Amúgy a Vasas meccs előtt írtam hasonlót, akkor bejött.

 17. Lecserélték az összes bírót az előző fordulóhoz képest,kivéve a barom Farkas Ádámot,aki a mi meccsünket vezette.Tuti,ezzel is valami erődemonstrációt akarnak bemutatni,hogy ha egy Vidi meccsen a Vidi javára fúj a bíró,azzal minden a legnagyobb rendben,mindenki másnak meg kuss.

 18. Felháborító,hogy ezek a náci bűnbanda tagjai,mocskolódó kirekesztő emberek mindenhol ott vannak, a stadionokban, és csak a büntetés, és a szégyen van utánunk,
  Angliában már megoldották ezt a problémát hitet,erőt kivánok ahhoz,hogy Magyarországon is hasonló legyen a helyzet,mint Albionban.Ehez erőt,kitartást kivánok a tulajdonosunknak, aki egy igazi élharcos,hogy változás álljon be ebből a szempontból Magyarországon!

  1. Ahan jöjjön az Orwelli disznófarm, és persze ti szertnétek lenni a disznók? Persze, megérted ha ismered a művet.

 19. Helló ,VÉGHANTA Cipf Dominik nincs sem az első csapat sem az NB III-as csapat keretében a honlapon !!!!!
  A nyár elején az első csapat keretében volt,játszott is bajnokin is és felkészülési mérkőzésen,most augusztusban láttam,hogy eltünt az NB I-es keretből és láttam az NB III-as keretben,most meg egyikben sem ???!!!!

  1. Hopp, ez érdekes, mert egy hete még a második csapatnál ott volt.
   Na, ennek megpróbálok utánajárni a jövő héten.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.