Az elmúlt másfél évben tutira megvette a Honvédot (csak még nem jelentik be, majd pár hét múlva) a következő nevek valamelyike, esetleg mindegyike

Minden jól értesültnek egy név.

Kihagytam valakit?

Ja, igen, és volt még a milliárdokkal megdobott Honvédelmi Sportszövetség, ami valami olyasmit vetített előre, hogy újra Budapesti Honvéd, és akkor az élén nem Szijjártó (a haveroknak csak: CR2), hanem mondjuk Simicskó István.

update // Dumbótól ma megtudhattuk, hogy volt orosz és amerikai vevő is! (via Hemivlog)

update [2019.04.02.] // újabb vevőjelöltek: metALCOM Zrt. és Bozó Zoltán (a korábban már említett Mendelényihez köthető kör), valamint maga Mészáros Lölő!

“Az elmúlt másfél évben tutira megvette a Honvédot (csak még nem jelentik be, majd pár hét múlva) a következő nevek valamelyike, esetleg mindegyike” bejegyzéshez 63 hozzászólás

 1. “Kihagytam valakit?”

  Engem abszolúte. Pedig biztos lett volna, aki egy ilyen hírnek is hitelt ad. Én meg jót röhögtem volna, ahogy többszörösen lenerhuszároznak… :)))

 2. Én egy olyan tulajdonosnak örülnék, aki visszakispestesíti a klubot.

  Már csak azért is, mert ez az eredeti neve. Másrészt mert nem jött be a névváltoztatók (meg a Honvéd néven változtatni nem akaró jelenlegi tulajdonos) “óriási” elképzelése, miszerint a Bp. Honvéd akkora brand, aminek sem hazai, sem külföldi befektetők nem tudnak ellenállni, és ez majd az egekig repíti a klubot. Csak hát a sportban a brand kurvára nem érdekel senkit. A sportban a mai teljesítmény számít. Azt díjazzák. De nem is baj, mert a múltból nem lehet megélni. És a múltból senki ne is akarjon megélni.
  Szóval, nemcsak “Csak a Kispest!,” hanem “Hajrá Kispest!” is… :)

  1. Visszakispestesít- de rég hallottam ezt a szép szót! És eme tulajt hívhatnánk CSAK egyszerűen így: a Visszakispestesítő.

   1. Az lehetne egy új időszámítás kezdete is. Pl: Visszakispestítés utáni 3. esztendő, stb.

 3. Hemi nagyközönség előtt a Digi-vlogban is cáfolta, hogy bárki megvette volna a klubot..
  A nagyobb baj, hogy most már egyértelműen kijött a vlogban, hogy nagyon el akarná már adni.. csak nincs vevő… 12 éve..
  és normális szponzor sincsen… 12 éve..
  Mit jelent ez?
  Azt, hogy ez a klub éppen úgy a pöcegödör alján van, mint 2006-ban… És, hogyne ömöljön rá a csatornákból az egyre halmozódó szartömeg, azt egy pöcök tartja vissza..
  ..ezt a pöcköt…
  … Hemingwaynek hívják..

  1. Mondjuk az, hogy nincs szponzor, sok kérdést felvet. Emlékszem arra amikor az Opel lett volna a mez szponzora a csapatnak. Nem jött össze, mert bele akartak látni a klub gazdálkodásába, tisztában akartak lenni a pénzügyekkel. A klubvezetés rögtön zárt is előttük. Így nem lehet.

   1. Én meg emlékszem, amikor a Google és a Facebook együtt akarták szponzorálni a csapatot. Heti ezermilliárd dollárt akartak adni, plusz ingyen internet.
    Azonban Hemingway elkergette őket, mert a Google képviselői öltönyben léptek a Bozsik területére és nem a Honvéd által előírt macron-melegítőben.

    Nagyjából ennyi valóságalapja van annak, amit összezagyválsz.

    1. Lehet ezen poénkodni, de a nagy büdös igazság az, hogy Hemongway-en is múlt, hogy eddig még egy nyomorult mezreklám nem jött össze. Az ő szájából hangzott el, hogy “na, ennyiért nem adom”, ami legalábbis meghökkentő egy üzletembertől, mert annak kell a legjobban tudnia, hogy a piac törvényei uralkodnak itt is. És ha más sem kínál többet, akkor a portéka ennyit ér. Másfelől viszont sok kicsi sokra mehetne.
     No meg az sem egy megfejthetetlen talány, miért nincs tulajdonostárs. Aki ugyanis beszáll az üzletbe, az azt a jogot is “megveszi”, hogy belepofázzon az ügyek vitelébe. Na, azt már nem…! Öntörvényű embereknek nem való a társas gazdálkodás.
     Mindez persze “ó kej”, de akkor nem kellene azzal az ócska dumával rinyálni, hogy “egyetlen szponzor nélküli bajnokcsapat”.

     1. Szerintem puszta logika, hogy a sok “kicsi” nem tudna sokra menni, ha még a legjelentősebb szponzori pozícióért, a mezszponzorációért sem adnak annyit, hogy egy tulajdonos elgondolkozzon rajta.
      Ha annyira képben vagy a “piaccal”, tudhatnád, hogy annál, hogy valamit egyáltalán nem adunk, csak egy márkanév-silányítóbb és leértékelőbb dolog van: Ha olcsón adjuk..
      Teljesen nonszensz amiket írsz, ráadásul te is beleesel abba a hibába, Gyuszi, hogy úgy beszélsz tényekről, hogy azok megtörténtét tudnál legalább valószínűsíteni.
      Így meg kár a vitáért, a semmiről, “árnyakról” csak időpocséklás vitatkozni.

      1. Ahelyett, hogy másokat akarnál oktatni, inkább fogd vissza magad, és ne reagálj olyan ostoba és pimasz módon, mint tetted Czibor posztjára vagy az enyémre.

       1. Ja értem, a sokadik hazugság után még én vagyok pimasz??
        Szerintem először a saját stílusodon gondolkodjál el, attól még, hogy fórumon vagyunk, hazugságokat terjeszteni bárkiről, legyen az akár egy közismert személy, például egy klubtulajdonos, ugyanúgy megengedhetetlen (sőt rágalmazás…).

        1. Süketelsz a világba… Mi nem tény? Talán az, hogy nyilatkozta a kedvenced, nem adta annyiért a reklámhelyet, amennyit kínáltak érte? Vagy hogy máig nem tudott befektetőt idehozni? Esetleg az nem tény, hogy egy ostoba szlogennel (“egyetlen szponzor nélküli bajnokcsapat”) rinyálja tele a médiát?
         Mit hablatyolsz itt rágalmazásról? (Nem baj, hogy nem tanultál büntetőjogot, de akkor ne dobálózz olyan szavakkal, amelyeknek nem ismered a jelentését.)

         1. attól még, hogy nem tanultam büntetőjogot, annyit tudok, hogy ha valaki azt írja:
          “Az OPel akart minket szponzorálni, jöttek is volna, csak Hemingway elállt a szerződéstől, mert bele akartak nézni a klub gazdasági adataiba.” – az tényállítás, ráadásul Hemingwayt (és a klub gazdálkodását) rossz színben tűnteti fel.
          Mivel pedig az illető nagy nyilvánosság előtt tett ilyen kijelentést, ezért simán megállna a rágalmazás, ha az illető ezt a kijelentését nem tudja bizonyítani. Szerintem teljesen elképzelhető, ha tenne valaki erről egy feljelentést, simán elmeszelnék az illetőt bűncselekmény elkövetése miatt.
          Ami pedig téged illet: A focival kapcsolatban szeretem olvasni a hsz-eidet, de borzasztóan csalódottá tesz, hogy képes vagy beleállni primitív és talán nem is beszámítható emberek hazugságáradataiba és ebbe a Hemingway-fikázásba. Ennél sokkal többet néztem volna ki belőled.

          1. Miért is nekem válaszolva cáfolod az Opel-sztorit, mintha én hoztam volna szóba? Vagy egy “kis” csúsztatás belefér, ha a másikat diszkreditálni kell?
           Micsoda ócska vitastílus ez?

      2. Szerintem azért nagy különbség van, márcsak azért is, mert az ő teljesítményüket a publikum részeként kritizálhatod. Ők kvázi “előadóművészek” a pályán. Most nem tudom folytatni ezt a vitát, majd visszatérünk rá jövő héten, holnap már vár a meló. ;)

   2. Sajnálom, de szerintem tévedésben vagy. Mégis mi köze van egy szponzornak (ráadásul egy mezszponzornak, nem is egy stratégiai együttműködőnek) a klub gazdálkodásához? Ő a pénzt adja, a klub pedig a média és egyéb megjelenési felületet. Tiszta üzlet.
    Egyébként a klub gazdálkodása nyilvános adatbázisokból elérhető, tehát igazán titkolni sincs mit (pl. opten.hu).
    Szóval ezt a városi legendát el kellene már felejteni, mert semmi értelme nincsen.
    Az öreg egyszerűen nem akarja évi 20M Ft-ért rárakni a mezre hogy pina.hu. Ha engem kérdeztek, akkor igaza is van.

    1. Mi köze egy szponzornak a gazdálkodáshoz? Csak az, hogy nem mindegy, hogy kihez adja a pénzét, és mihez adja a nevét. Amikor a vállalkozásunkkal mi is támogatunk, bizony ránéztünk, hogy hová megy a pénzünk és, hogy a későbbiekben kivel is azonositanak majd minket. Tetszik ez a városi legendázás is. Amint valami olyan dolog kerül felszínre ami egy kicsit is kínos tud lenni rögtön jönnek a tisztára mosó emberek. De nem kell pedig. Amikor az Opeles történet volt, elég sokmindent lehetett megtudni a klub alkalmazásában állóktól. Remek hangulat volt akkoriban. Ha meg nem akarja rárakni a mezre hogy pina.hu akkor akkor mondja azt, és ne azt kommunikálja, hogy nem akad szponzor. Bár nem is kell mert az állam nyomja nem kicsit az öreget. Csak romantikusabb azt láttatni, hogy egyedül harcol.

     1. Figyelj, éppen most lett elegünk a mindenféle forrás és hiteles dokumentum nélkül “tuti infókat” becsöpögtető agyalágyultakból.
      Gondolom, a huszonnyolcadik nicked alatt írod a tuti információkat arról, hogy az Opel hogy akart minket támogatni, ami kb. annyira rohadtul valószínű, minthogy én vagyok Cristiano Ronaldo.
      Ennyi erővel én is be tudom dobni neked, hogy miket hallottam rólad, kész tényként kezelve, hogy dezertáltál a Don-Kanyarban a második világháborúban, meg, hogy te voltál John Kennedy gyilkosa.
      Kb. ugyanannyira hiteles, csak arra szolgál, hogy folyamatosan lejárasson bizonyos embereket, konkrétan most Hemingwayt.
      A hozzád hasonló figurákat át kéne irányítani valamilyen pszichiátriai intézetbe. És sajnos, ezt komolyan írom és pusztán tényszerű megállapításként, nem indulatból.
      Marha idegesítő, hogy ilyen bolondokkal kell ezen a fórumon heti rendszerességgel foglalkozni.

     2. Elmondta már nyilvánosan, hogy annyiért amennyit kínáltak nem akarta eladni a mezt.
      Rémeket látsz, az az igazság.

      1. Talán jobb lett volna, ha nem beszél erről. Mert ha így történt, az nagyon gáz. Akkor nem az az igazság, amivel teleharsognia a médiát, hogy a “Honvéd az egyetlen szponzor nélküli bajnokcsapat”, hanem úgy teljes a valóság: a “Honvéd az egyetlen olyan bajnokcsapat, akinek a tulajdonosa nem is akar szponzort”.

       Mert csak szellemileg visszamaradottak között lehet az elhitetés igényével eladni azt a rizsát, hogy “méltatlan lett volna annyiért”… Mert azt is el kellene hinni mellé, hogy vele ellentétben az összes többi klubtulajdonos elherdálja a klubja imidzsét.

       De senkit nem akarok lebeszélni… aki akarja, egye!

       1. Mi lenne az a legkisebb összeg amiért te, tulajdonosként belemennél egy mezszponzori szerződésbe?

        1. Kialakította már ezt a piac. Inkább azt mondanám, hogy nem görcsölnék rá olyasmire, amit a piac nem ismer el. A Honvéd név például ilyen, az csak nekünk fontos. A tulajdonos a feje tetejére állhat, akkor sem adnak többet emiatt a mezért.

     3. Milyen jól járna pedig a Merci vagy a BMW ha az egyedi nyakkendős, pulcsis elnök nyilatkozna, eközben a márkajelzésük a háttérben virítana. :D

    2. Amióta a takarítónőnek nagyobb lett a “felhajtó ereje” …… Szóval azóta már takarítási vezető !!
     :)

    3. Érdekes egyébként megnézni az NB1-es csapatokat:
     – FTC: Telekom (“kell még mondanom valamit, Ildikó?”)
     – Vidi: MOL (“kell még…”)
     – MTK: Prohuman (??)
     – Felcsút: M&Ms (no comment)
     – Újpest: Óbudai Autójavító Kft.
     – Diósgyőr: Borsodi
     – Mezőkövesd: Zsóry Gyógyfürdő (önkormányzati cég; no comment)
     – Debrecen: grandcasino.hu
     – Paks: nincs
     – Kisvárda: Master-Good (pályázatokból támogatott helyi cég amelyik nagyon hálás)
     – Haladás: Swietelsky (no comment)
     Összességében megállapítható, hogy (szigorúan felületes szemlélőként, első ránézésre) a ligában az MTK, UTE, Diósgyőr és Debrecen rendelkezik valódi mezszponzorral (a többieknél talán mindenki ismeri a mögöttes okokat). Ezek közül én azt gondolom, hogy a Honvéd hírnevéhez sem a grandcasino, sem az autójavító nem illik (hovatovább ezek kis cégek kb éves 10-15M Ft-os szerződési lehetnek; tényleg nem ér annyit az egész).
     Maradt tehát az MTK és a Diósgyőr.
     Én továbbra is úgy hondolom, hogy ameddig a Honvéd nem tud a mezére tenni egy Digit, Wizzair-t, Lidl-t, Dreher-t vagy valami hasonló céget amelyeknek ugyanakkor a jelenlegi hazai foci és a Honvéd viszonylag csekély szurkolótábora nem jelent akkora reklámértéket piaci alapon, addig inkább maradjon üresen a mez. Van annak azért egyfajta eleganciája, hogy nincs minden színes szarral teleaggatva.

    4. Tudtommal milliárdos nagyságrendről indult az Opel-sztori, nyilván nem csak szimpla mezszponzorként. Aztán, hogy pár tízmillás autóhasználat lett belőle, valami oka nyilván volt. Nem feltétlenül a Jockey által leírtak (bár logikus és szerintem beleillene a képbe), az is lehet, hogy a pénz nem állt arányban a cserébe kért jogokkal. Ebbe nyilván nagyon kevesek láthattak bele, csak találgathatunk

     1. persze, hogy volt. akkoriban többször csödbe akart menni a GM. örültek, hogy megmentettek a gyarat Szentgotthardon. Nem hiszem, hogy akkora erdeklödes volt mint amekkorat emlegettek.

    5. Tényleg csak 20-at??? Visszaadtad a jövőbe vetett hitem, min.50-re tippeltem volna :)))

 4. Szerintem a témáról való folyamatos diskurzus rendkívül destruktív.
  Bizonytalanságot kelt a szurkolókban a stábbal és a játékosokban is. A bizonytalanság a teljesítmény legnagyobb ellensége.
  Megkérnék mindenkit, hogy aki mostantól az eladásról spekulál, de később kiderül hogy téved, az dobjon egy tízezrest a képzeletbeli perselybe…

  1. A tema elojovetelenek gyakorisagaval forditottan aranyos lesz a sulya. Kulonben is, tanuljuk mar meg vegre, az elhallgatas, tuneti kezeles sose gyogymod. Beszeljuk ki ezt az egeszet minel tobbszor, legyen akar parodia is a vege.

   1. Viszont a kezelés -főleg ha gyógyszeres- kifejezetten ártalmas abban az esetben, ha egyáltalán nincs is betegség…

 5. Egyszer már én is megvettem, de sajnos végül felébredtem.

  1. (értem a régi viccet, de engedjük el ezen az oldalon – // moderáltam: hanta)

 6. Nekem az jönne, hogy érdeklődők vannak, csak az elképzelések nem találkoznak.

  1. Itt valami migint nem frankó,U19 torna, 15-17 éves játékosoknak,és majd januárban jön egy 23 éves uténpotlás játékos….

 7. Kimaradt pl. a hongkongi történet, talán tavaly ilyentájt..

 8. A Bajnoki Évben ha jól rémlik, volt egy török érdeklődő is!

 9. szóljon már valaki az Öregnek, hogy a kabalaállatunkat nem Dumbónak, hanem Leónak hívják!

  1. A Dumbó amúgy egy elefánt, aki repülni is tud, vagy rosszul emlékszem??? 😌

   1. Nem mindegy? Az a lényeg, h cáfolta a klubeladásról szóló híreket 😃😃😃

 10. Tudjátok én minden nap átfutom a fórumot, nincs sok idöm és rengeteg dolgot kell amúgy is fejben tartanom( ezzel nyilván nem vagyok egyedül).
  A lényegre térve a klubeladás, mint sarkalatos kérdés kapcsán 2 fontos tény miatt sztm. az Öreg tényleg megegyezett, és mivel nem egy kilo kenyérröl van szó nem csoda, hogy nem jelentik be azonnal.
  1. kövezzetek meg , de Lati kolléga számomra hiteles a lényeges állításai mindig bejöttek, biztos van aki tud példákat sorolni az ellenkezöjére, de én akkor is így látom.
  2. A Szijj cége nem Pini Hungary Meat- je annál nagyságredekkel komolyabb, és nem cáfolták az infot.
  Magam sajnálom az öreget én kezdetektöl kedveltem, de már hónapokkal ezelött utalt rá, hogy hosszú távon rendezni szeretné a klub sorsát, ami szerintem neki ugyanolyan fontos , mint nekünk, de legalábbis sokkal több számára is , mint egy egyszerü üzlet.
  Szôval sztm. most könyvvizsgálók elemzik a helyzetet…

  1. sztem szij nincs a képben, ennyire nem cáfolta volna kategorikusan, h nem is ismeri.
   meg a tnapi fhívàsa a “nemzetnek”, h aki hozza a lóvét, azzal megegyezik bàrmikor, azt mutatja, h még nincs egyezség az eladásról. Hallgattam a chatvideot is múlt héten, az alapján olyasmi lehet a helyzet, mint a Fradi – Lanzafame szitu. Vagyis konkrét ajánlatot még nem kapott eddig, de már vkik jelezhették, h készülnek egy ajánlattal.
   Ezért Hemi elkezdte összetenni a doksikat egy eladàskori átvizsgàlàsra.
   Nem csodálkoznék, ha Hemi maga is jelezte volna Orbànnak akár személyesen is, h ha szponzort nem kapunk, akkor kiszállna.
   utóbbi hónapokban több alkalommal is taliztak Viktorral, pl pár hete Felcsúton is paroláztak egymàssal.
   Én is korrektnek tartom Hemitõl, hogy nemcsak lepasszol bennünket, hanem próbàlja kivárni a klubnak is jó vevõjelöltet.

  2. Nem konfrontálódok.
   A mindenkori kispesti fórumon ( akár hogy is hívták) ugyanezen a néven vagyok jelen( nincs facebookom vagy instám stb.) soha senkit nem sértettem, legfeljebb edzöt vagy játékost de azt is disztingváltan.
   Nem konfortálódok nem veszem fel a kesztyüt, és mivel nem vagyok ott minden meccsen kellö szerénység mellett kritizálok.
   Mint írtam, én rengeteget dolgozok és nem egy- egy bejegyzés, hanem általános benyomások alapján tartom hitelesnek amiket írsz, nem cizellálom részleteiben, ennek lehet az is az oka, mert a véleményünk is gyakran egyezik.
   Ráadásul amint írtam ez a formális logika körébe is illeszthetö, persze a magam részéröl örülnék, ha még Hemi maradna, mert a bizonytalantól mindig van egy természetes emberi tartózkodás.

 11. RobW,
  ha nyomod még a Supka-interjút, Lovricra ràkérdezhetnél! Hogy legalàbb búcsúzàsként lesz-e még alkalom nb1es meccsen elköszönni tõle v ilyesmi

 12. Az elmúlt időkben bele lehetett szállni Hemi’ bába, nyilván voltak is érdekes húzásai, de azon kevesek egyike volt, aki üzleti alapon kezelte a klubbot, nem volt simliskedés, nem térdelt le senkinek, és igen, így is bajnokságot nyert a csapattal. Én magam ezt a gerincet maximálisan elismerem, sokkal szimpatikusabb volt nekem az a csapat, ahol jöttek a srácok az akadémiáról, ahol az akadémiai munka még számított valamit (az más kérdés, hogy most már ide is elér az állami felvásárlási láz), ahol nem a túlfizetett zsoldosok rohangáltak . Egy szó mint száz, ha eladja, egy ideig ilyet nem biztos hogy látunk :(

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.