Bejelentik az MVM NemKözpénz Fradit, interjúban tapsolhatunk az állami szerepvállalásnak, a magyar sport és foci soha nem látott sikerek előtt áll

Általános célú nem értem poszt következik.

A Fradika, mint sportegyesület, tehát a birkózástól a trambulinig, az U2-től a seniorig, vagyis úgy általában az egész kötött egy szponzori szerződést a száz százalékban állami tulajdonú MVM-mel (Magyar Villamos Művek), és jut évi hatmillió euró támogatáshoz.

A támogatás forintban nagyjából 2 milliárdot jelent, ami például az MVM 2017-es nyereségének pontosan a fele. Az most mindegy, hogy állami cégként illene a nyereséget az államkasszába befizetni, mert lehet, hogy esetünkben pusztán az egyik zsebből a másikba pakolásról beszélhetünk, és akkor fogadjuk el, hogy így kevesebb a papírmunka.

Az MVM egyébként korábban is nyitott volt arra, hogy a társadalom számára nagyon fontos célokra nagyon sok pénzt áldozzon. Önként.

Tehát egy száz százalékban állami cég megtolja a Fradikát egy jelentősebb összeggel, mert:

 • “A zöld-fehér klub 2015-ös és 2017-es, független, reprezentatív közvélemény-kutatások alapján is az ország legnépszerűbb csapatának számít” – micsoda meglepetés.
 • “Az FTC sportolói 29 olimpiai aranyérmet szereztek az egyesület fennállása alatt.” – a Bp. Honvéd (fele annyi idő alatt) nagyjából ötvenet (ezzel vezeti a vonatkozó hazai listát), sőt, Sportegyesületek Országos Szövetségének kimutatása alapján, a nemzetközi eredményességet vizsgálva az FTC idén nincs az első tízben.
 • “A szponzorációs megjelenésekkel lehetőségünk nyílik arra, hogy elérjük meglévő és potenciális ügyfeleinket (…)” – akár a csatornázási művek. Elég nehéz a wécé mellé sz*rni.
 • “Nyíri Zoltán szerint e célok alapja lehet, hogy az FTC-ben több mint 3 ezer gyermek sportol napi rendszerességgel (…)” – Szabó Tünde sportért felelős államtitkár nemrég nyilatkozta, hogy mintegy félmillió igazolt sportoló van az országban, és ennek több, mint fele utánpótláskorú. Ha ezt az arányt a Fradira vetítjük, akkor nagyjából 5000 igazolt sportolóval számolhatunk, vagyis az MVM-mel kötött szerződés fejenként évi 400 ezer szponzorációs forintra jön ki. Ha ezt az összeget visszaszoroznánk az egész országra, az összes igazolt sportolóra, akkor azt kapjuk, hogy az egyenlősdi nevében mintegy 200 milliárd forint állami szponzorációra lenne szükség. Természetesen a Fradin felül.

Ha az MVM, találkozva a köz akaratával (amit választott képviselőin keresztül, és állami tulajdonú cégek pénzéből gyakorol) ne tette volna egyébként is csodálatossá ezt a napot, akkor jött Szöllősi György és csinált egy olyan interjút Csányi Sándorral, amiből minden kiderül, csak az nem, hogy miért nincs néző a stadionokban, miért rossz a magyar futball, miért csak állami csecsen tud lógni a rendszer, szóval, hogy – bár épülnek a pályák, mert ezt minden évben elmondják, és leigazolnak falból létező és nem létező gyerekeket, hogy lehessen taózni, meg grafikont gyártani – a strukturális problémákkal mégis mi van? A lila ködöt értem, minden csodás, a kormány mögöttünk, akarat is van, szóval hogy lehet, hogy az elmúltnyolcévben csak a díszletek változtak, miközben ugyanolyan mélyen vagyunk, és ugyanúgy nem látni a valóban előremutató dolgokat?

– A korábban sokáig minden téren szegényes magyar labdarúgásban ma, nagyrészt az állami szerepvállalás jóvoltából, összehasonlíthatatlanul több a pénz, mint eddig. vezeti fel az egyik kérdését Szöllősi.

majd jön a válaszban:

A válogatott 2016-os Eb-szereplése és a Vidi idei sorozata már jó jel, a trendek biztatóak, de a kluboknál zajló munka teheti ismét naggyá a magyar futballt.

Értitek, a trendek! Volt egy Eb, harminc év alatt egy valami, meg a Videoton sok év után újra bejutott egy csoportkörbe, tehát ez már T.R.E.N.D. Jó, értem, az elmúltnyolcév előtti elmúltnyolcévben nem volt Eb, de csoportkörből se kevesebb. Nem lehet, hogy mégis ugyanaz a trend? Mert ugye se az Eb-n, se a Videotonban nem az Új Magyar Futball akadémistái játszották a főszerepet.

Egyébként a szövetségben Csányi szerint minden parádés, minden működik, minden a legnagyobb rendben, egyedül a kluboknál nem, és ugye valójában rajtuk múlik a futballunk naggyá tétele. Tényleg lenyilatkozza, hogy minden, ami siker, az szövetség, és minden, ami nem siker, az a klubok. Kösz, Csányi.

Annyira csodálatos a magyar foci, és annyira jó, hogy még karácsony előtt két nappal is tud újat mutatni.

címlapkép: Május 1-i felvonulók az Andrássy úton 1949-ben, a Kodály köröndnél (Köröndnél). A képen a Munkára, harcra kész tömegsport-mozgalom képviselői láthatók. fotó: Fortepan/32908

“Bejelentik az MVM NemKözpénz Fradit, interjúban tapsolhatunk az állami szerepvállalásnak, a magyar sport és foci soha nem látott sikerek előtt áll” bejegyzéshez 125 hozzászólás

     1. Az M4Sporton pedig lehetne számolni,hogy a csókosok hányszor mondanák ki egy műsorban,hogy MVM-Fradi meg Mol-Vidi,illetve ha nem ezt mondanák,hányszor javítanák ki magukat. Azért érdekes módon én nem nagyom hallottam korábban,hogy Swietelsky-Haladás vagy Haladás-Swietelski vagy nem is tudom,hogy mi volt a nevük,de ugyanígy a Mezőkövesdnél se lehetett hallani a Mezőkövesd-Zsórit.

     2. MVM-Fradi T(ele)C-FCSM
      Áfor-Viki FC
      P- Mészáros Akadémikus-Penny FC
      Mezőkövesd NAV Zsóry FC
      Kisvárda Seszták Master Good Fc

      1. Bp. Európa egyetlen szponzor nélküli bajnokcsapata Honvéd FC

   1. Ott van a hivatkozott anyagban:

    MVM Zrt. a támogatás fejében az FTC Népligeti Sportközpontjának névadója lesz (FTC–MVM Sportközpont), illetve a több ütemben, 2023-ig megvalósuló Fradiváros nevébe is bekerül az állami vállalat (FTC–MVM Fradiváros).
    Ezen túl a csapat labdarúgó-stadionjában, edzőpályáin, edzőtermeiben, a pályák menti reklámfelületeken (perimétereken), molinókon, kijelzőkön, a klub médiafelületein, hírleveleiben, online és socialmedia-csatornáin jut megjelenési lehetőséghez az MVM, valamint egyes további létesítmények névadási jogaival is élhet majd. Az MVM logója megjelenik majd többek közt a klub labdarúgó-, kézilabda- és jégkorongmezein, illetve a zöld-fehér férfi vízilabdacsapat úszósapkáján, fürdőnadrágján is, összesen több mint 20 szakosztály versenyruházatán.

 1. Nem tudom, hogy mit nem értesz. A válasz egyszerű: Magyarország

 2. Már nem tudom követni hányadik szponzoruk támogatójuk van….szerencsejáték, telekom, mvm…persze mind közpénz állami. Remélem szétlopják az egészet aztán újra másodosztály….

  1. Telekom miért közpénz, vén komcsi? Vagy az MVM? A Szerencsejáték csenget nektek is.Iszonyú buta népek vannak Kispesten.

   1. Ember, az MVM 100%-ban állami tulajdonban van..Nincs szinte olyan szponzorotok, aki nem állami/fővárosi tulajdonú és/vagy nem üzletek az állammal..

    1. Attól, hogy állami tulajdonban van ez csak kis pesti faluhelyeken állami pénz. Minden szponzorációs pénz állami, mert nem lett befizetve adóként. Furcsa loigikátpk van.

     1. Megpróbálom a te értelmi szinteden. Az MVM részére a Fradi utánpótlás támogatása semmifajta piaci haszonnal nem jár, csak azért támogatja a Fradit, mert politikai, azaz az állam, így akarja.

 3. nyílik az olló

  Konkrétan ezt írtam a kb. kettővel ezelőtti bejegyzés alatt, ahová Pajor Gyulai atv-s nyilatkozatát is betettem.

  Mégegyszer: Mivel a foci is globalizálódik, a magyar majom nézők is inkább a külföldi csapatokat és a sikereket nézik a tévében, meg már a helyszínen is, ezért Orbán rájött, hogy csak egy-két csapatott tudnak kiemelni a magyar nemzetgazdaság visszafogott teljesítménye miatt.

  Ez a kettő a Fradi és a Vidi lesz, meg a Felcsút a többi csapat még a jelenleginél is jobban elsorvad majd. De mi vagyunk a hülyék, hogy ezt a folyamatot szó nélkül nézzük, már rég kellett volna egy közös megmozdulás újpestiekkel, vasasosokkal, dvsc-sekkel együtt.

  1. Igen; gusztustalanul dől hozzhozzájuk a pénz. Itt meg megy a hősködés, ó, hàt mi aztán nem leszünk NER csapat! Majd játszanak a fiatalok! Valoban.Aztàn amelyik jó, az megy majd oda hozzàjuk a szokàsos gombokért, vagy ingyen.A zöldek és a fidi szurkolói száma , lassan, de biztosan,nővekedni fog , annyira nyomja őket a média, ez ezzel együtt járó dolog.Na most ezzel szemben pl nálunk a karácsonyi jótékonysági akcióról a Bors v Blikkben a Gróf csaja nyilatkozik/nyilatkozhat! Elkepesztő.

   1. És Te még ennél a hírnél is képes vagy egyből Hemibát szídni. Na ez az elképesztő. :)

    1. Nem szidom.En mindig is az mondom, hogy tele zsebbel távozzon érdemei elismerése mellett. Nem olyan rossz az, hogy bőven futja majd fiatal csajokra meg unokàkra.

   2. Ha nem lenne az Öreg, akkor ide is annyi jönne, mint a Fradihoz (Videotonhoz)? Ha igen, akkor a többi csapathoz miért nem megy annyi, ahol nincs az Öreg? Nem teljesen értem a logikát.

    1. Maradjunk annyiban, hogy több jönne. És fog is.Addig meg, már bocs, hogy nem gyújtok örömtuzeket,hogy 3 játékos=1 000 000 €’-0 forint/5 hónap az egyenleg.De úgy látom hogy itt ez teljesen okéééj, mert különben nem lenne miről siránkozni, hogy mi folyik a többi csapatnàlde bezzeg nálunk! Itt aztán minden szigorúan, piaci alapon, feszes könyveléssel (bár néha van egy 4-500millàs lyuk), vidáman tűnünk el a süllyesztőben.

     1. ” több jönne. És fog is.” ????

      Három eset lehetséges.
      1. Nem ebben az országban élsz.
      2. Ebben az országban ész, de szellemileg képtelen vagy felismerni az aktuális gazdasági/(sport)politikai folyamatokat.
      3. Te vagy Orbán Viktor hogy ilyen kijelentést teszel (de feltételezhetően valamilyen igen nehéz étel és jelentős mennyiségű alkohol elfogyasztása után beszélsz, esetleg még magas lázad is lehet.)
      Sajnálom, bődületes zöldséget hordtál itt össze. Jönnek az ünnepek, pihend ki magad!

      1. …~Kamber~….~….~….~Gazdag~….~Nagy~Filip~….~…. edző:…
       Így állunk fel az első meccsen a bajnoki döntőhöz képest.Ünnepeld a nihilt .Ahhoz értesz.

       1. Ha a pénzről beszéltél volna, amiből biztos “több jönne”, akkor bölcs maradtál volna. Így meg csak komolytalanná váltál.

        1. Szeretnél te ilyen komolytalan lenni a Honvéd pályán is, meg a való életben is ;-). Boldog Karácsonyt kívánok.

     2. Fantasztikus a logikád. Tényleg mennyivel jobb Kisvárda, Haladás vagy Dió szurkolónak lenni most, mint Kispestinek. Pedig azok is Ner csapatok.

      1. Soha nem volt bajnokokkal, a Grande Honvéd öt összehasonlítani nem túl szerencsés

       1. Engedd ezt el, idejétmúlt, sajnos. Szép emlék, de nem több már. Nem vagyunk Grande Honvéd. Egy nagy múltú csapat vagyunk, akire jelenleg jó, ha átlag 3000 ember kiváncsi. Amelyiket 1993 óta most jegyeznek a legmagasabban. Ha ez lenne a mérvadó, örök negyedikek lennénk most már a fagyi, lilak, mtk után.Mégegyszer, jelenleg nincsen külföldön jegyzett magyar csapat. Fagyi sem, mol sem mi sem. Az ötvenes évek rajtunk kívül már csak nagyon keveseket érdekelnek. Tiszteljük a múltat, de csak ezért dicső jövőt remélni balgaság.

        1. Hali,dió,kövesdnek, általad emlitett csapatoknak se multja,se jelene,ezért gondolom hogy az összehasonlítás amit irtál nem helyes,most igy ugy gondolom

         1. eszre kellene venni, hogy uj időszámítás van a magyar fociban…viktorék próbálják ujraéleszteni az egészet.És nagyon nem a múlt alapján csinálják. Állami csapatok vannak, illetve a lilák és mi. Pont, mint az 50es években. Csak akkor mások voltak a kiválasztottak. Az Ute, Honvéd, Vasas pl. Most mások a kedvezményezettek. Ha nem jó szerinted az összehasonlításom, elfogadom. De akkor áruld már el, hogy került neked 2018ba a Grande Honvéd..

          1. Grande, és a Honvéd szó nekem egy, és ugyan az.De szerintem ezzel nem csak én vagyok így, ahogy a Puskás név is a Honvéddal tudom összekapcsolni,és nem a felcsuttal.

          2. Igen,pontosan erről van szó. Neked, nekem és még pár ezer embernek. És? Akik irányítják az egészet, azoknak, gondolom észrevetted, nem. Azoknak a vidi kell meg a fagyi. a többi meg a díszlet része. A kötelező rossz. Külföldön éltél eddig?

       2. Ti mennyit kaptok a NER-től? Tao-ként, Akadémiaként, stadionépítéseként, kis elnyomott kommunisták? Most egy nagyobb szponzor minek menne Kispestre, nem mérhető, illetve értelmezhetetlen a szurkoló bázisotok.

    2. Ez a pénz az összes Fradi szakosztálynak (kézilabda, vízilabda, hoki, torna, úszás, torna, stb.) megy, nem csak a foci csapatnak. Mi is kaptunk állami pénzt lsd. az utánpótlás központot vagy a stadiont. A volt anyaegyesületünk a Budapesti Honvéd is komoly állami pénzeket kap. Csak a korrektség jegyében.

 4. Ennyi szponzorral és ennyi beleölt közpénzforinttal most már remélem meg lesz az áhított 3. forduló a nemzetközi porondon… :D

  1. Vegyük át még egyszer: ezt a sportegyesület kapta, és nem csak a futballcsapat.
   Hatalmas lehetőségek ellőtt áll tehát az U12-es asztalitenisz és a női biatlon!

   1. és arról nem is beszélve, hogy Hosszú Katinka is hozzájuk igazolt a saját klubjából…

   2. Értem én…és szerinted ebből mekkora rész fog a labdarúgókhoz kerülni?

   3. Állítóleg a feltételek nagy részét a (ffi) focicsapatra szabták. 2 milliárd amúgy is csak 2-3 játékosra meg a fizetésükre elég, a sok kis taknyos maradjon csöndben.

   4. A Fradiban világbajnok sportolók, nemzetközi szinten jegyzett csapatok vannak. Nálatok meg semmi, csak a Hemi.kán.

 5. mvm szponzorációi az utóbbi időkben: cöf. fradi. Ennél lejjebb már tudnak menni

 6. Elnézést kicsit off, de az jutott eszembe, milyen érdekes a média. Ha 3000 ember néz a helyszínenegy meccset, akkor azt írják, csak lézengenek a lelátón és senkit sem érdekel a foci, ha kb ugyanennyi kimegy óbégatni a Kossuth térre, az már jelentős tömeg…. na mindegy… mocskos fradi
  Az is érdekes, hogy mióta Boti eligazolt egy héten belül vagy 3 cikk jelent meg Vele kapcsolatban, azelőtt, mintha nem is létezett volna…

  1. én nem vagyok egy klasszikus ellenzéki, sokat védtem a Fideszt, mert ez a neoliberális – gender – transz őrület valóban nagyobb és helyrehozhatatlan károkat okozhat, nemcsak Magyarországnak.

   Ettől függetlenül ilyen pofátlan, más embereket, a saját nemzettársaikat semmibe vevő és részben éppen a neoliberális érdekeket kiszolgáló törvénycsomag után, mint amit most fogadtak el – és nemcsak a rabszolgatörvényről van szó, hanem a bíróságokról, sőt a termőföldről is – szerintem mélyen kussban kéne maradnia minden fideszesnek és inkább azon kellene szégyenkezni, hogy miért csak 3 ezer ember tüntet, nem pedig ezzel poénkodnia.

   1. Szerinted én fideszes vagyok? : ) kedves. nem politizálni szerettem volna, Hankis Elemér szerint a politika titka, hogy fontosabbnak láttatja magát, mint ami. CSAK a arról írtam, hogy nézőpontjuk szerint használják a jelzőket a magukat újságíróknak valló lények. Ami irritál, hogy bármi ami foci az csak negatívan jelenhet meg. Másrészt: Let’s make KISPEST great again! a fratyi meg ott rohadjon meg ahol van. Engem már gyermekkorom óta úgy neveltek, hogy annak drukkolunk aki a fradi ellen játszik! : ) CSAK! Boldog Karácsonyt

   2. A fidesz is neoliberális, csak szépen nemzetire kommunikálja. Ők a vidéki szadesz.

 7. én annyi tudok tenni az ügy érdekében, hogy a ledes izzókat visszacserélem hagyományosra és nem szólok az asszonynak, hogy kapcsolja le a lámpát, ha már nincs szükség rá.

     1. Én így jellemezném a hozzászólást: az év kommentje szavazáson jelölésre érdemes. Közben megértettem a kérdést, ez is egy jól sikerült bók! 😊

 8. Muszáj itt és most?

  (Szerintem a 444-en olyan jót tudnátok kontrazni egymásra az ottani bértolnokokkal!)

   1. Nálam egykutya mind a kettő, de a collega szösszenetére azt hiszem a vadaikunhalmi hívők szent oldala jobban hajaz, mint az orbánisták fóruma.

 9. Töröltem pár kommentet. Volt amit magamtól, volt amit felhasználó kérésére, mert ugyan témába vágónak tűntek, de mégsem azok voltak. Bocsika.

  1. Tudomásul vettem. A miniszterelnök szavait itt nem lehet idézni.

   1. De, sőt, szerintem remek vicc volt (ha annak szántad, ha nem), de inkább ne etessük a trollokat feleslegesen.

     1. Basszus lemaradtam, na nem baj úgy tűnik lesz még pár évünk viccelődni. :(

 10. Amíg a Páncsicsok, Stadlerek, Matyik és egyéb haramiák pénzére ment a buli, nem zavart, hogy szar az egész. Cinikus a rendszer, itt nyeremény csak a pénzmosoda másik oldalán ülőknek jár, nem mellesleg nyersz vele egy pár szavazót (jól fizetett focista hülye lenne mást választani).
  [ ennek mellékszála: az megvan, hogy a többszázezres horgásztársadalom segge is fényesre van nyalva? ]
  Asszony nem az a demagóg típus, de legutóbb a János kórházban már ő is megjegyezte, hogy bmeg stadionra bezzeg van pénz.
  Ettől függetlenül Boldogat mindenkinek. Fületeken jöjjön ki a bejgli meg a házipálinkába oltott csíki sör

  Csak.

  1. A János kórház a demagógia terméke, alkalmatlan kórháznak, be kellene zárni, de ha ez felmerül, akkor néhány demagóg emberke elkezd hisztizni.. Minden forint kár egy ilyen intézménybe. A pavilonos kórházak felett eljárt az idő..

   1. Ja értem. Abba kár, de pl. a Felcsúti szarakodásba meg nem.. Meg a még kismilliónyi más pazarlásba és haveri vállalatokba.

    Nálad nagyobb Fidesz-fanatikust nem hordott ez hátán ez a blog.

    1. Szerintem indíts egy mozgalmat, hogy költözünk ki az állami pénzből épült utánpótlás központból, és követeld, hogy ne épüljön új stadion, hanem fordítsák a pénzt a Jánosra.. Nálad képmutatóbb ember nincs ezen a blogon..

     1. A “felcsúti szarakodás”, meg a “mi” akadémiánk egy lapon említve. Remek.

   2. A Honvéd kórház azt hiszem alkalmas lenne kórháznak, aztán állítólag annak a sürgősségije sem törvényesen működik, mert nem adottak a feltételek… Nem egy konkrét kórházról van szó, hanem általános állapotokról…

 11. 1. A 6 millió euró az nem kétmilliárd.
  2. az állami cégeknek is van társadalmi felelősségvállalása.
  3. A Ferencváios a nemzet csapata.
  4. leszophattok.

  1. 1. Akkor mennyi?
   2. Van, de irányított szponzorálása is…ahogy a jelen esetben is.
   3. Ferencváros a ner csapata.
   4. Újabb bizonyíték arra, hogy egy ócska homi vagy.

  2. Igazad van a 6 millió mai árfolyamon csak 1.931.160.000 Ft. Megtaláltad a dolog gyenge pontját!

  3. Ez a szerencsétlen találóbb nevet nem is kaphatott volna. Részvétem a családnak!

  4. Köszönjük, hogy benéztél hozzánk és kulturált stílusban megosztottaid építő gondolataidat. Mi is boldog karácsonyt kívánunk neked. Az ajándékot majd februárban a kupiban adjuk át.

  5. Legalább annak a csapatnak tanuld meg helyesen leírni a nevét,amelyiknek szurkolsz!

  6. Évi 6 milliárdot kaptok az államtól….. + mvm + évente új busz + fradiváros…. HONVÉD idén 70 misit taot kapott….. Kapisgálod a különbséget szerelemgyerek???

 12. Milyen mulatságos, hogy egy szponzor nélküli, kizárólag állami bevételekből rendelkző klubban állami pénzeznek. Szedjétek már össze magatokat kommunisták.

  1. Neved, valamint hozzászólásaid színvonala tökéletes harmóniát mutat. Boldog Karácsonyt Neked is !!

 13. Vagytok egy kis klub, ami az elcsórosodott, az ottani szegénytelepre jutott Purczeld családnak köszönhetően felkapaszkodott. De Puskás idején is csak raboltátátok a játékosotokat, a mai napig nem tudja senki felmondani a nagy Honvéd összeállítását.

  1. jaja…összekeverted a papírjaidat…”1942-ben ismertem meg Dániel Zoltánt. Egy ismerősöm, név szerint Galván Tivadar mutatott be neki, aki az autógyárban dolgozott. Akkor még nem sejtettem…”
   anyád……..hülyegyerek húzzál már el innen.mvmvárosba… gyökér

  2. Na a zöld majmok is olvasnak minket. Szeretnétek ti olyan nagy csapat lenni mint anno a Honvéd! Ha az összes adó forintjainkat lenyúljátok akkor sem lesztek még a közelében sem. Kellemes ünnepeket!

   1. Erről beszélek. És jelzem, ha nincs kommunizmus Magyarországon, nem Kocsis Budai, Czibor ment volna oda, hanem Puskás ide.Ez a csapat a Rákosi rendszer csapata, jó lenne sohasem hallani róluk.

    1. Te ” degenerált ” , jelzem Neked, hogy míg nálatok talán Kocsis volt saját nevelés , nálunk azért Puskást , Bozsikot nem vitatod.
     Kellemes Karácsonyt , minden kedves labdarúgó rajongónak !

    2. Kedves degenerált! A mi lett volna ha nem játszik a fociban sem. Mi is mondhatnák ha nem öntenék észnélkül az adófizetők pénzét a fradiba akkor Lanzafame ma is nálunk játszana és valószinűleg mi lennénk újra az elsők. A fradi pedig a fasiszták a csőcselék csapata, ezért nem voltak kedvencek akkor. Felfogás hozzáállás kérdése, persze ezt én sem gondolom teljesen így. De egy biztos az a Honvéd amelyet kispesti alapokon létrehoztak a világ legjobb csapata volt akkor, és erre büszke volt az egész ország.

     1. Ha lenne Magyarorszagon piaci szponzoracio, akkor senki sem erne a Fradi nyomaba. Gondolom nem kell megindokolnom.

      1. Már ne haragudj de te elvagy varázsolva. Jelenleg két csapat van akinek tulajdonosa van, aki a saját pénzét teszi bele. Ti nem az vagytok! Egyszer voltatok valami angol kezében félig-meddig. A másodosztályból aligbirtatok felkerülni. Na akkor majdnem piaci alapon müködtetek. Az egy dolog, hogy nálatok van a legtöbb divat szurkoló meg vonzátok a társadalom egyszerübb az orránál tovább nem látó rétegeit, de azok olyanok is. A mennyiség nem egyenlő minőség. Vajon te is miért ide jársz olvasgatni miért nem az üllöúti 128 akárhányat?

      2. Tisztelt D.
       Az a baj az okfejtéseddel hogy a Grande Honvéd a fradi játékosai nélkül is bajnok lett volna…. Kispest néven.

 14. Olvasva a hozzászólásokat, nincs kristálytiszta konzekvencia: azaz, milyen eredetű pénzekből kellene működni, nemzetközi sikert is kitűző futball kluboknak Magyarországon?
  Ha állami a pénz, akkor NER csapat, – ha magán a pénz, azt összelopták. Akkor melyik, vagy milyen, vagy honnan a támadhatatlan tiszta pénz?.
  A MolVidi 16 millió eurójától, hogyan lehet a Chelsea 800 millió eurójáig eljutni, hogy a feltételek, majd az elvárások is nagyjából azonosak lehessenek?
  A kérdés Karácsonyi, és a válaszig Boldog Karácsonyt, és persze: Csak a Kispest!

  1. “A MolVidi 16 millió eurójától, hogyan lehet a Chelsea 800 millió eurójáig eljutni, hogy a feltételek, majd az elvárások is nagyjából azonosak lehessenek?”

   Nem lehet, mert ez itt nem a világ közepe London, hanem tudjuk mi. Viktorunk meg annyira hülye, hogy ezt is erőből akarja megoldani mint minden mást, miközben az egyetlen megoldás az lenne, hogy az utánpótlásunkat építjük fel, de ahhoz persze ész kellene meg idő. Az meg nincs.
   Pedig példának itt van Horvátország (nem csak idén, hanem kb. mióta függetlenek) de nem, neki csak arra futja, hogy a hátsó felükhöz dörgölőzik, hogy aszongya dunamenti fociiskola a mi kutyánk kölyke meg minden…

   Egyébként meg a helyzet az hogy a BL egy globális brand lett, globális nézőközönséggel, akik viszont nem kiváncsiak ránk csóró, szürke k-európaiakra. Ezért adnak oda a 32-ől 28 főtáblás helyet selejtező nélkül a nagyoknak, ezért lesz most már EL2, hogy egy Chelsea-nek ne kelljen egy ilyen szar helyre jönni mint Budapest stb. stb.

   Engem viszont cserébe nem érdekel a 166. Real-Bayern “rangadó”, de persze ez mindegy mert Kínából meg Indiából nézik két milliárdnyian, meg megveszik a kulcstartót is :D Hát ez van.

   1. Chelsea 800 millió : a foci 1 top iparág nyugaton is, keleten is.
    akkor lehetnénk a közelükben, ha odajutna a gazdaságunk is vagy olyan nagyságrendű tőkekoncentráció keletkezne az országban, ami elbírna ekkora támogatási/befektetési szintet…asszem egyikre sincs sok esély.
    amit az akadémiáról írsz, hát ott nem sokat lehet a szemére vetni Ovnak…kevés dologról nem tehet, az egyik ezek közül, hogy mennyi tehetség jön ki az akadémiákról.
    a horvátokkal összevetésben szerintem leginkább a mentális és hozzáállás beli különbségek adják a nem kis előnyüket, ezt egyelőre nem nagyon sikerül “utánozni” a gyakorlatban

    1. Szerintem még árnyaltabb a helyzet. Szerintem a mai viszonyok mellett tök mindegy, hogy milyen erős a gazdaságunk! Egyszerűen kis, jelentéktelen ország vagyunk. Nincs reklám értéke a szponzorok szemében az országunknak.
     Egy példa: Nike nevű cég esete.
     Volt Bécsben nem is oly rég egy kiállítás, ahol láttunk sok olyan dolgot, ami tök jó nézett ki.
     kérdés: mennyiért lehet beszerezni és mi a minimum rendelés?
     válasz: Magyarországon nem eladó!!!!!
     kérdés: Miért?
     válasz: Nem éri meg kínlódni vele. Barcelona-ban a stadionnál van egy üzlet. Ott nagyobb forgalmat bonyolítanak le éves szinten, mint egész Magyarországon összesen!

     Na, ezért is nehéz igazi szponzorokat keríteni hazánkban! Nincs igazi tömeg mögötte!
     Szerintem pont ezért nem lesz soha megint igazi nagy csapat az Ajax. Hiába a sok jó játékos, hiába a jó akadémia, egyszerűen ők is kicsik! Nincs igazi szurkolótáboruk világszerte. Sokkal könnyebb egy “Juvét, Barcát, Madridot, Bayernt” nyomni. Ott van a pénz. A Juve leigazolta horror pénzért Ronaldo-t. Gyakorlatilag egy nap alatt visszahozta a pénzt a mezek eladásával. Tehát oda menni fog a szponzor pénz.

     A másik, hogy teli vagyunk idegen multival, akik megintcsak nem itt akarnak társadalmilag szerepet vállalni, hanem otthon. Szponzorálnak ők, csak nem itt. Itt leszarnak mindent! Csak a profit a lényeg!

     1. igen…durva, de ez van a nagyságrendekkel. :/
      és az is gáz, hogy Ajax-szal nagyban csinálják azt a top csapatok, mint velünk a pártcsapatok

  2. Az én olvasatomban nem azzal van a probléma, hogy állami pénz, hanem az aránytalanságokkal és az irracionalizmussal. Hogy mire gondolok? Felcsút az utánpóltására kapott több miliárd forintot, a Kispest pár száz milliót. A Kispestiek sorra nyerik az utánpótlás kupákat, és látják el az nb2-t, az nb1-t, és jópár külföldi csapatot minőségi játékosokkal. És valahogy mégis a pénz felcsútra csordogál jobban. De nézzük a nagycsapatokat. Amikor a Kispest bajnok lett, teljesen önerőből, számtalan fiatalt játszatva, (de mondhatnám akár az Újpest MK győzelmét is), valahogy nem keltette fel egyetlen állami v. nem állami cég érdeklődését se a nemzetközi porond. A Fradi és a Vidi a bajnoki címük mellé egyből névadó szponzort kapott. Előbbi az égvilágon nem mutatott semmit 5-6 éven keresztül a nemzetközi porondon, az utóbbi pedig ugyan idén egy hatalmasat játszott a nemzetközi porondon, de ezt jópár miliárdokból felduzzasztott játékoskerettel történt nemzetközi beégést előzött meg. Vagyis tisztán látszódik, hogy nem az eredményes klubmodellek vannak támogatva, hanem egy-egy klubból akarnak minden áron sikereket elérni. Vagyis lehet ugyanazon befektetéssel egy jó időben megtámogatott klubbal sokkal jobb eredményeket lehetne elérni. És a mostani magyar klubszintű futball pont ezért fejlődik a beleölt pénzek ellenére sokkal lassabban, mert a kivételezett klubok eredménytelen (vagy nem a kitűzött cél elérését követő) években is megkapják a komoly mértékű támogatást (a nem kedvezményezett klubokhoz képest), amivel minden egészséges versenyösztönt kiölnek a játékosokból…szumma szummárum, attól, hogy a Kispesti csapat is kap pár száz milliát egy olyan közösből, amiből a Vidinek v. a Fradinak miliárdok jutnak, az pont nem elég ahhoz, hogy mi is klasszikus ner csapat legyünk. Sőt…

 15. Remélem a fagyit meg a fideszotont hamarosan kiemelik valami “szuper” kelet-európai bajnokságba, a maradék csapatok meg csinálnak egy normális magyar bajnokságot. Ki tudja annak talán még nézői is lennének.

  1. Ez az egyetlen esélyetek…., kár, hogy nincs már az elvtársi világ, a “szabadrablás”, akkor megint a csúcson lennétek, helyette van egy nemzetközi szélhámos tulajotok, aki már várja a zsíros vevőt, hogy odaadhassa a klubot bárkinek, ez hamarosan idén megtörténik! Egyébként miből építitek a stadionotokat, saját pénzből, vagy állami pénzből? Ha nem lenne az állam, nektek már régen végetek lenne, Hemy bácsi garasoskodásából sehol sem tartanátok! Van egy miniszter, aki lélegeztetőgépen tart titeket, jobb ha tudjátok, ennyit az állandó nyafogásotokból, főleg töled!

   1. Kicsit el vagy tévedve.

    1.”kár, hogy nincs már az elvtársi világ, a “szabadrablás”, akkor megint a csúcson lennétek”
    pedig pont hogy szabadrablás és elvtársi világ van. Te nem itt élsz? Mészáros Lölö meg Kubatov elvtárs neve ismerős?

    2. “aki már várja a zsíros vevőt, hogy odaadhassa a klubot bárkinek”
    Igen így müködik a piac. Kivéve hogy itt Mao-n épeszű ember nem vesz klubbot, fidesz seggnyalóin kívül persze

    3. “Egyébként miből építitek a stadionotokat, saját pénzből, vagy állami pénzből? Ha nem lenne az állam, nektek már régen végetek lenne,”
    Nyilván a megoldás, az lenne, hogy egyetlen klub se kap stadiont, a Honvéd se. Az állam inkább arra költsön, hogy ne Mao legyen Európa legdagadtabb országa a többi apróságról nem is beszélve.

    4.”Hemy bácsi garasoskodásából sehol sem tartanátok” Persze, hogy nem ha közben titeket állami milliárdokból tömnek ki minden évben.

    +1. “Ez az egyetlen esélyetek…”
    Így van. Mármint kb. ez az egyetlen esélye a magyar focinak. A fideszoton és a fagyi vízfejjé ugyanis dagasztása nem használ a magyar focinak, pont ellenkezőleg.

    BUÉK!

 16. Olyanok vagytok, mint a lilák. Sírnak, pedig a legtöbb TAO Újpestre megy. Hozzátok is szépen csordogál. Az a közpénz, nem a vállalati szponzoráció.

  1. Nehéz olyan valakivel vitatkozni, aki az alapfogalmakkal sincs tisztában.
   Max mantrázni tudja a mások által sulykolt “tanokat”

   1. nem is vitázni jött, ezért nem érdemes reagálni a baromságaira

 17. Azért itt néhány lentebbi hozzászólás jól mutatja, milyen remek állapotban van a magyar társadalom.

  Boldok Karácsonyt Mindenkinek! Még ennek a degeneráltnak is!

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.