Osztályozókönyv // Diósgyőr – Honvéd 2-1

Az van, hogy lassan hozzá kell szoknunk, az ellenfeleinknél legalább annyi kispesti nevelés játszik, mint nálunk. Bukrán, Vernes, Prosser vs. Szendrei, Holender, Gazdag és Májer.

Bukrán hatalmasat véd N’Gog fejesénél, Vernes gól, Prosser gól, Gazdag gólpassz – ezt hívják rossz leosztásnak. Mondhatjuk tehát, hogy Diósgyőrben magunkat vertük meg, és nem csak személyekre lebontva, hanem egy valóban gyenge ellenfelet engedve játszani.

Felkészül az MTK és King, Torghelle, Schön és Gengeliczki.


“Osztályozókönyv // Diósgyőr – Honvéd 2-1” bejegyzéshez 115 hozzászólás

 1. Hat errol rendesen lemaradtam. Se nem tudtam menni se nem nezni. Valaki egy osszefoglalot? ;) Ben Hatira hogy mozgott, technika meg van? Ngog? Szendrei? Tobbiek? Koszi CSAK

  1. Még szerintem korai volt bedobni, szoknia kell a közeget, de pozitív, hogy mutatta magat, kérte a labdat stb. Sok ideje nem volt bizonyítani… Ngog számomra továbbra is oriasi talány… 🙄

 2. Prosser nálam átvette a vezetést a “legellenszenvesebb ex-kispestiek” versenyében. Pedig bőven van konkurencia a számára.

 3. Értékelhetetlen az egész tegnapi meccs, ha ettől a DVTK-tól így kikapunk nagyon nagy baj van…
  Ha utolsó 15 meccs tabelláját nézzük akkor bármilyen furcsa is kieső azaz a 11. helyen állunk, utolsó 5 idegenbeli meccsünk 1 döntetlen 4 vereség 1 rúgott góllal és 7 kapott góllal, semmi baj gyerekek, edző egész biztosan nem tehet róla..De ő már ezt itt egyszer eladta amikor őszi szezon végén vezette tabellát és épphogy nem estünk ki, most meg játékosokat kritizálja sajtó előtt, gondolom mennyire fognak ezután beállni mögé…
  Nem baj Attila nem sok van hátra, valahogy kibírjuk már, aztán remélem jön egy olasz edző újra aki nem beszari, és tud motiválni is…
  Mindemellett vannak olyanok itt akik fel vannak háborodva, ha valaki negatív hangot üt meg…
  Ez a Kispest, Puskás Ferenc egykori csapata, egy Brand, amit nem kellene lesüllyeszteni…

  1. Ezt tökéletesen így látom én is.
   Az a baj,hogy ez már eleve akkor le van süllyesztve,amikor kulcsjátékosok sora mehet a szomszéd gyűlölt csapatba,vagy az akadémián ződ szarok gyerekei járhatnak(és itt most nem szimpla szimpatizánsokra,hanem elvakult(!!!) szurkerekre gondolok,akik kiírják,hogy munkahely MFA és közben a fradi sas mellett pózolnak fradi mezben) és vannak olyanok közülünk,aki szerint ez teljesen oké.
   Vagy amikor csicskaklubnak bélyegeznek minket.
   Ezek mind-mind brand süllyesztőek.
   Lehetne még sorolni:tulaj,pénztelenség stb…
   Kezdtük felfelé fejlődni Lanzáékkal,most jön a vissszaesés majd a meccs létszámban is megint.Törvényszerűen,hisz az emberek ennek a klubnak a nevéhez,nem ezt a szolgáltatást várják semmilyen téren.
   A gondok fentről kezdődnek és nem azért mondom,mert nem vagyok hálás Hemingwaynek amit tett és tesz a klubért,hanem mert ez így kurva gyenge.

 4. Ez kurva gyenge volt. Az elején rúgtunk egy gólt, de utána full visszavettünk. A legnagyobb baj, hogy továbbra sem látom a begyakorolt mozgásokat a csapatnál. Ha így folytatjuk, akkor komoly problémáink lehetnek a szezon végén.. Az eddigi három meccsen egyedül a Fradi ellen volt értékelhető a játékunk(de jelzésértékű, hogy csak mi nem szereztünk ellenük pontot) a névbitorlókat csak az ajándék gólokkal vertük el, de a játék szar volt, és most is az volt.. A legnagyobb baj az, hogy Vadócz távozásával ez mindegyik meccsünkre elmondható volt.. Nem dobogó lesz így, hanem kapaszkodás az első 10-be…

 5. Végiggondoltam a tegnap történteket, illetve megnéztem az összefoglalót. Továbbra is tartom, hogy a Diósgyőrt gólokkal verni kellett volna. Ez a kényelmes, elszórakozzuk, ráülünk az eredményre taktika nem sok jóra vezet, amíg nincs legalább 2-3 gól előnyünk.
  Néhány szó a játékosokról:
  Gróf – előző meccsen a kifutásai okoztak szívinfarktus közeli élményt. Most megfogott egy hazaadást. Köszönjük a bírónak, hogy nem közvetett szabadrúgás. Kidobott bedobásra egy labdát, ezt is köszönheti a bírónak, hogy nem az ellenfél jött belőle. Első gól 80%-ban az övé. A másodikat pedig Kálnokival szépen összehozták. Sajnos azt kell mondjam, az ilyen dolgok miatt csak Kispesten értékelik igazán a teljesítményét. Pár meccs alatt képes nullázni az eddig felépített renoméját.
  Kálnoki-Kis – Jól játszott végig, a második gól azonban az ő helyezkedési problémái miatt is esett úgy, ahogy.
  Batik – Nekem egyre jobban tetszik a játéka, még ha néha túl is pörög. Kulcspasszt adott Gazdinak a gólunk előtt.
  Kamber – Volt pár nehéz pillanata, de nem rajta ment el a meccs.
  Heffler – Nekem a szokásost hozta, de volt egy jó megmozdulása. Kulcspasszt adott Gazdinak a gólunk előtt.
  Kukoc – Jó volt az első félidőben, ami a támadás részét illeti. Nem védő. Megmozdulása narancssárgás volt. Supka nagyot kockáztatott, hogy sokáig pályán tartotta.
  Mohamed – Továbbra is azt gondolom, hogy nagy nyereség számunkra. Talán, ha egy nagy hibája volt.
  Gazdag – Szép gólpassz, pár jó indulás. DE sajnos fejben iszonyú lassú. Rengeteg kontra az ő töketlenkedése miatt halt el. Ez az akadémiai képzés hiányossága, hogy nincs gyorsan gondolkodó játékosunk.
  Szendrei – A tévében lehet, hogy többet mutatott, de nekem a táborból nem sok maradt meg a játékából.
  Filip – Ez nem az ő meccse volt.
  Danilo – Góljára jól érkezett, a fejest be kellett volna bólintani. Küzdött rendesen.
  Májer – Még nem tudta megmutatni, hogy miért követelik olyan sokan a kezdőbe.
  N’Gog – Vártam, hogy villan. Volt pár váratlan, gyors megoldása, de sajnos lejött, hogy ezekre a váratlan húzásokra nem a Liverpool, hanem a Kispest játékosainak kellett volna reagálniuk, így elhalt minden próbálkozás.
  Bundes-Hatira – Kb. azt kaptam tőle, amit egy első meccsen várni lehetett. Még nem érzi a játékostársakat, de szerintem hamar beilleszkedik.
  Diósgyőr hozta azt, amire előzetesen számítani lehetett, nem egy erős játékosállomány. Egyetértek Emődi Zolival az amigeleken.hu-tól, aki folyamatosan ekézi Mihajlovicsot. Teljesen fogalmatlan ez a srác. Bármelyik magyar jobb nála. Vernes Ricsi visszafogott volt, köszönet érte!
  Prossernek pedig csak minden jót tudok kívánni Miskolcon, illetve azt, hogy nézze vissza a gólörömét.

   1. Upsz, tényleg! Batik csak ott kocogott ünnepelni. Akkor Heffler mellé egy nagy piros pont jár.

  1. Nagyon negatív vagy, és ezért nem tudnak focizni a srácok. Nézd pozitívan. A például, Gróf remekül szöktette az ellenfél játékosát. A dióék meg is tapsolták. Csak nekünk nem tetszik soha semmi. Mikor győzünk, akkor is visszafogott az őrömünk. Senki nem ment még be megsimogatni a srácokat.

  1. Azért némelyik szurkolótársunk olykor meg is érdemelne egy jó nagy maflást, amilyen negativitás és lehúzás sugárzik a bejegyzéseiből facebookon, instagramon, stb. vagy akár meccsen a bekiabálásoknál..

    1. Lehet, hogy a KK a zárójelben az öngól. Mindenesetre eléggé télikabátos esetnek tűnik.

      1. Ez is bizonyítja a török eredetünket, hogy a középkezdés törökül is középkezdés.

      2. Én hülye még utána is néztem a KK-nak: kendi kalesine gol lenne a kifejezés, amit kerestünk.

 6. Sziasztok!

  A kérdésem az lenne, hogy nem tudjátok véletlenül Gyirmóton melyik szektorokba lesz a Kanyar?
  Válaszotokat köszönöm szépen :)

  1. Jogos, pedig szvsz. pont Bamba kellett volna oda középre a diók ellen… :(

  2. érthetelen…pont ezt is kérdeztem lentebb!!
   nekem tetszett a játéka.
   örülök Szendreinek, de egyelőre félidőket adnék neki, pont Bambával lehetne váltogatni.
   ……….
   bennem számos kérdés merül fel az elmúlt hónapok után.
   Miért evidencia, hogy akinek lejár a szerződése, az elmegy??
   Miért igazolunk a kispadra légiósokat !?
   Kinek a felelőssége, hogy nb1 szinten is hulladék/selejt, nem ritkán sérült igazolásaink vannak ?
   (Kossuth, Holdkomp, Deák…stb)
   Ezeket a béreket nem lehetne megspórolni a nagy pénzmágus gyuribának ?
   Ezekből a spórolásokból nem lehetne megfizetni 1-2 normális légióst, aki nem itt akar felépülni és aztán lelépni?
   Supka… kezdi elveszíteni a hitelességét azok előtt is, akik bizalommal fogadták.
   Elképzelés nélküli, nézhetetlen f.os a legtöbb meccsünk, de ha néha szépen játszunk, akkor is szívunk…
   Vmi nem jó tendencia indult el és lehet, h Hatira lendületet adhat a csapatnak, de nagyon sok kérdést vet fel a tulaj és SA legújabb kori ténykedése.
   És tudom…ner, meg egyedül a világ ellen….de lehetne ezt talán kicsit átgondoltabban, normálisabb koncepcióval is tolni.
   Az, hogy a pozitív legyen a mérleg, az lehet cél, de szakmai koncepciónak kevés…qrva kevés.
   Nézzük már meg, h ez a Loki miből épített fel 1 zömében sajátnevelésű csapatot pár év alatt ? Miközben up. szinten még jobbak vagyunk tőlük…

   1. ugy irtok Supkarol,
    mintha a kieses ellen
    küzdenenk,
    közben 2 pontra
    vagyunk a dobogotol es
    több peches meccsünk volt.

    MTK ellen fog eldölni minden!!

    1. Most nem,de jövőre esélyesek leszünk valószínűleg(mármint hogy a kiesés ellen megyünk).

     1. Supkának abban is van tapasztalata. A 2002/2003-as bajnokságban a kiesésre álló Békéscsabát benntartotta, így mi estünk ki. :)

   2. Azért s koncepciótlanág Kispesten mindent visz, az, hogy az Up csapatok egy sokatpasszoló, letámadásra építő játékot mutatnak (modern foci), a felnőtt csapat meg ívelgeti a labdát, sokszor 5 védővel… Mi ez, ha nem koncepció nélküli klub???

    Néha előfordul, hogy a meccs egy bizonyos szakaszában fent van 4-5 MFA-s, és hirtelen van látnivaló! Nézhető a rövidpasszos, kisterületen hülyétcsinálok akárkiből játék… aztán jön a köv. meccs és újra megy a hosszú passz!
    NEVETSÉGES

    1. totálisan az!
     hogy lehetne posztra nevelni, amikor alig van átfedés a játékrendszerekben…

 7. miert erzem azt, hogy ebböl a Zsori gyerekböl lesz az uj Koplarovics Belank vagy Mervo Bencenk? sajnalom szegenyt, mert ha nem tudja a helyen kezelni a dolgokat akkor veget is ert a karrierje…. remelem tevedek….

  1. ne így nézd., hanem a tudatos csapatépítést a sajátnevelésű gyerekeikkel…Ő csak 1 volt a sorban.
   lehetne másolni őket…

   1. ezt termeszetesen nem vonom el. Debrecen mindig is mikroorganizmus volt a magyar fociban mert aki ott sztar lett keves esetben lett sztar Debrecenen kivül (talan Dzsudzsak es Tözser) Sandor ezer klub valtas utan tert vissza, Dombi nem birta a Frankfurt terheleset stb.

    En azert feltem a fiut, mert tulajnarozzak….neha örülök, hogy Cipfe nem ment be

  2. Nekem pedig az az érzésem, hogy lesz belőle valaki. Debrecenben jól kezelik a fiatalokat. Nálunk nem véletlen, hogy betojnak a kapu előtt. Pl Gazdagnak megint volt egy 100% körüli ziccere, aztán nem lett belőle semmi. Banó még nem lőtt gólt, de felsorolhatnám az elmúlt 2 év fiatal beugróit, akik elvileg mind csatárok vagy támadó középpályások.

   1. Annál a helyzetnél mekkora labdát adott a Filip, nem hittem a szememnek, és láthatóan elsőre Gazdi sem fogta fel, mi történik, mire odaért, már bevetődött egy védő.

    1. Az tényleg Nagy volt, Gazdagra mérges vagyok.. A gólpasszànàl is alibizett, vakon belõtte középre a labdát, mázlija volt, h jött Danilo.
     Azt hittem, idén Gazdag lesz az àszunk, mert pengés, mozgékony sràc, De döntõ helyzeteket elizgul – pedig ha csak a saját helyzeteit gólra, gólpasszra váltaná, plusz 6-7 pontunk lenne.

     1. a gólpassznál is alibizett ? :)
      ha körülnéz és elkezd tökölni, akkor tuti h nem lesz gól belőle…

     2. Gazdag még csak 23 éves (lesz nemsoká), mégis neki kell a hátán cipelnie a csapatot, mint valami rutinos öregnek. Ne bántsuk már!

      1. Azért ez nagyon messze volt a bántàstól.. Nekem is kedvencem Gazdag, de 23 év a Mai fociban már éppen a csùcsforma elsõ éve kellene legyen.. A legnagyobb sztàrok (Pogba, Croni, Messi, stb.) ennyi idõsen már BL- vagy Vb-gyõztesek.
       Ne legyen már Nagy kérés, h az nb1ben a tudàsànak megfelelõen fejezze be az akciókat, legalábbis néhányat. Idén még nincs gólja!

   2. Pontosan így van.Ez nem a Paks peldaul,hogy jól elhülyéskedünk a mennyeiben,itt kötelez a múlt.Itt eredmények kellenek!Ha megy fiatallal is,az jó,viszont ha jobb a légiós,akkor jàtszon az,és ne okozzon kéjes örömöt egyeseknek,ha pld Danilo nem lő gól meccseken keresztül,hogy elővegyék a fiatalkàrtyàt,mert làtjuk,Hejne,Tömő,Bànó,Màjer stb.,hogy jelenleg nagyjàból semmit nem tesznek hozzà két éve az eredményességhez.Ps.:Bambàt be.

   3. Mindennel egyetértek (tetkó, séró, szoli), egy dologgal szeretném kiegészíteni. Nézd meg az elmúlt években kipróbált MFA-s 18-20 éves csatárokat/támadó középpályásokat, és nézd ezt a srácot.
    A mieink kb. 50 kilósok, a védőkről 5 méterre pattannak, ezért sem sikerült befuttatni őket az NB1-ben, azonban ez a 18 éves gyerek fizikálisan majdnem kész.

    Ui: még Schön Szabolcsot is kiemelném, mint rossz példát: alkatilag kb. 15 évesnek néz ki.

 8. Én meg egy ilyet támogatnék:
  Szúrkoló! Szúrkoló tudd hol a határ!
  Tudd hol a haaatár, szúrkoló tudd hol a határ!

  1. volt már olyan, hogy oktattad helyesírásból a fórumtársainkat, úgyhogy nem bírom megállni: szurkoló

  2. Pár éve történt!
   Honvéd – fujpest!
   Rajczi Petit szidtuk, csak mert jólesik!
   Erre hátrafordult a nője, hogy ne szidjátok Petikét…
   Röhögtünk egyet és megmutattuk neki a magunk kis, szerény stílusában, hogy hol is van a vendégszektor!

   Csak röhögni tudok az ilyen és ehhez hasonló hozzászólásokon.

   Fentebb Lassie Tizenkilenc kolléga is kifejtette, hogy a játékos játsszon, a szurkoló meg szurkoljon, kiabáljon, ha úgy tetszik csúnyán is beszéljen, ő meg tűrje el, mert ezért kapja a pénzét!

   Amennyiben te szarul végzed a munkahelyeden a munkád, akkor behív a főnököd és, ha olyan napja van a hajadat is leordítja… Nem tudom, érted e a példabeszédet?

   Hefflernéni inkább örülne, hogy ilyen teljesítményért férjecskéje még kap pénzt… és neki nem kell dolgoznia!

 9. Pár gondolat a hétvégéről :
  – MEzgrahni : Egyre inkább úgy tűnik hogy szuper vétel volt ! Bárcsak mások is ilyen lekesen és sokat robotolva játszanának…
  – Prosszer : sokan sérelmezték hogy nagyon örült a gólja után. Egy öntelt és vérig sértődött focista próbált így egy kicsit visszaszúrni nevelőegyesületére. Az odaszurkálásnál sokal mocskabb volt hogy Instagramján a Sepsibe meg bele is rúgott egy nagyot. Őt azért küldték vissza romániából mert keveset futott a meccseken. Most, hogy talált egy gólt nagyon kinyílt az arc és csúnyán odapakolt a Sepsi vezetésének. Kisstílű pitáner proli játékos…
  – A diósgyőri szurkolók : folyamatosna ment a “Budapesten mindenki cigány” rigmus. Ezért ők nem kapnak semmilyen büntetést ? Ha megnézzük a staisztikát, demográfiai adatokat akkor Miskolc és elővárosai lakosságának 60%-a cigány….Ezek komolyan gondolják hogy Budapesten mindenki cigány ? :))))))
  – Horváth Feri megint fantasztikus sikert ért el hétvégén.A Hali sajnos ki fog esni. Már most odaadom Horváth Ferinek az Aczél Zoltán díjat , azaz megnyerőben a “ki tud kiesni minél több csapattal, de mindig kap kispadot” verseny :))
  – Több fradista fórumon olvasható volt hogy az igazi fradi szurkolók elkezdték szégyellni csapatukat és magukat. Mondván itt van ez a sok összevásárolt sztárocska, saját nevelés meg nincs a csapatban aki néha ollózna egy nagy gólt…
  Világéletemben gyűlöltem a fradit és szurkolóit de régebbi csapatait TISZTELTEM ! Egy Hajdú-Simon-Telek-Keller-Kuznyecov-NAgy Zsolt- Albert- Lisztes- Zavadszky (rip)- Lipcsei-Kunitcs csapat fele saját nevelésű, vagy ifi kora óta ott focizó volt. Ezek hatalmas vagányok és karakterek voltak. MEg tudtak verni a BL-ben egy Grashopperst idegenben, tudtak döntetlent játszani egy Real Madriddal. A maiak állami pénzen össze vannak vásárolgatva. 3 millió eurós ( 1 milliárd Forint!!) játékos a padon ül.És egy Albán bajnokkal szemben ki tudnak esni… Most tavasszal csak minket tudott megverni ez az ukrán ligaválogatott,az újpest már felnőtt hozzájuk, a Debrecen meg beléjük döfte a kést…Ennyi pénzből ennyit tudnak ????
  – Megígérem hogy nem szidom többet Supkát.Sok emberke szerelmes itt belé, pont ezért a hozzánemértő semmi tevékenységébe belelátnak bizonyos jó játékot. Volt aki itt el volt alélva az első félidőtől… Hát én Détárin nőttem fel meg Kovács Kálmin. Így nekem az első félidő is büntetés volt.
  Amikor Supkát szidom akkor az egész magyar edzőgarnitúrát szidom. (Tisztelet a kivételeknek)
  Pár éve itt volt előadást tartani nekik Sir Alex Ferguson. Mindenki sunyítva-lapítva, sarokba dőlva alva végigszenvedték az előadást, majd amikor Ferguson megkérdezte hogy van e kérdés akkor SENKI nem kérdezett.
  A magyar edző meg van győződve hogy mindent tud és szakmailag a legkiválóbb.Emellett tökélyre fejlesztették nyilatkozataikban a kifogás-generátort.Mindent meg tudnak magyarázni hogy miért nem sikerült.ŰSosem ők a hibásak…
  Jelenleg összesn 3 magyar edző munkája értékelhető : Csertői folyamatos építkezése, Kutya (Kuttor Attila) remekül felépített játéka , és Herczeg Bandi bácsi pedagógiai érzéke. A többi egy fostartály….
  – Sérelmezték itt páran hogy szurkolók negatív véleményt fogalmaz meg. Sőt állítólag a Heffler család is hisztizett facebookon. Kedves Mindenki ! A vezetőedzőnek,játékosoknak tűrnie KELL a kritikát mert ők ezért PÉNZT kapnak .Az EREDMÉNYKÉNYSZER az rajtuk van, nem rajtunk.
  Mi a véleményünket elmondhatjuk, akár picit erősebben is ugyanis MI FIZETÜNK ezért a produkcióért.
  Bérleteket vásárolunk, mezeket , stb amivel bevételhez juttatjuk a klubot. A Hangunkkal, közösségünkkel támogatjuk bátorítjuk meccsről meccsre a csapatot.A mi mezszámunk ( és Leóé) a 12-es !
  CSAK

  1. szerintem Prossert totál rosszul látod…nem lehet az előzmények nélkül megítélni ezt a 2 gól utáni viselkedést, szerintem az egyértelmű volt, hogy Vernes reakciója mind2 tábornak szólt, Prosseré pedig inkább csak 1 érzelmi kitörés volt, róla szólt és nem vkinek.
   a többivel egyetértek!
   bár szerintem Rossit leszámítva, lassan évtizedek óta nincs 1 igazán karakteres edző az egész nb1ben…

  2. Azért Dajka Lacit sem írnám le teljesen, próbálkozik mindennel várdán, volt, hogy rossz volt az ötlete, azt egyből magára is vállalta. Most már kezd úgy tűnni, hogy megtalálta a csapathoz illő taktikát.

  3. Sztem van helye a kritikának, De annak is, h vki ne értsen azzal egyet. Nem kell a vitáknak túl Nagy jelentõséget adni, ez eGy íràsos fórumközeg, itt mindenki véleményt ír, eszmecserél.

   Supka ténykedése rossznak biztos nem nevezhetõ, De való igaz, hogy ha bizonyítani akarja, h Rossi szintjén mozog, most össze kell szednie a csapatot és ott kell tartania a dobogóért folyó versenyben.

   1. Neki sosem volt “jó öltözője” de nem is lesz ha ilyeneket nyilatkozik…

  4. Jogos minden nagyjából. Prosszer is,hiába védik egyesek.
   A diósgyőrieket meg nem értem. Mit cigányoznak ezek? Ki a f.sz foglalkozik velük? Így akarják felhívni magukra a figyelmet? Nagyon szerencsétlenek szegények.

   1. Én sem értem mi ez az üzengetés, transzparens, meg egyáltalán ez az ellentét a részükről. Mikor a kapus edzőjük is volt Honvédos a többiekről meg nem beszélek.
    A cigányozás az meg olyan tőlűk mint ha a bagoly mondaná a verébnek, hogy nagyfejű.
    Miskolcon és környékén van az országban a legtöbb roma és nem a jobbik fajtából, és akkor ezzek cigányoznak……nevetséges.

    1. De annyira röhejesek,hogy mindez fel sem tűnik nekik. A legnagyobb gáz,nem is az,ha egyszer-kétszer cigányoznak… Ezeknek konkrétan minden második rigmusuk az volt.
     Kisebbségi érzés,vicc,szánalom…

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.