Minimális elvárásokkal megyek holnap kirándulni, így legalább nem csalódom

A park és a vár, ami úgy néz ki, mintha Kőszeg egy saroktornyát házasítanád a Dreher sörgyárak Gitár utca decensen pusztuló tömbjével – nyilván RW pozitív!

Nohát, nohát. Nem a legambiciózusabb célkitűzéssel sokkol a cím, ezt elismerem, de az a helyzet, hogy tényleg ilyen hangulatban vagyok. Igazából két dolog mozgat meg annyira, hogy holnap autóba üljek Old Babar, Ábel és a 3 napja repetitíven a “gulyásleves” szót mantrázó gumigourmand Fanta mellé: az egyik a tavasz, amit szeretek, a kedvenc évszakom, és ilyenkor a legjobb meccsre menni. A másik pedig az újdonság-élmény: Kisvárdán -szégyenszemre – még sosem jártam, pedig gyakorló geográfusként illene ismerni az ország minden szegletét. Tehát Kisvárda még fehér folt, a város is és stadionja is, ami ráadásul új, és bár ezek a vidéki kétszéksoros – bazinagyponyvatetős megalomán cirkuszi sátrak (vagy a mezőkövesdi verzióban wekerlei hátsósufni design hodályok) egyre kevésbé hoznak lázba, azért egy pillantást megér. Várkerti stadion, végvári vigéczek, van valami hívogató hangulat ebben -holnap persze kiderül, hogy egy nagy humbug az egész, de most még… most még érdekel.

Ennyit a hangulatról – beleolvasgatva az elmúlt hetek komment-termésébe, most valószínűleg ez érdekli legkevésbé az olvasótábort. Mert hát volt itt minden, ami kurrensebb téma az RW-i hangulatoknál – edzőkérdés feszegetése, fű alatt eltűnt sosevolt szponzor, kommentelők egymás utáni nyomozása VAGY nemnyomozása, komolyan, néha a kínomban röhögéstől, néha elkeseredésemben sírtam majdnem el magam.

Hetek óta totál kiment alólam a blogírás, így sajnos már beszámolók sem érkeznek tőlem, amit főleg a múlt hét kapcsán sajnálok, mert -utólag már persze mit reklamálok, mondhatjátok, de muszáj leírnom, mint anno Del Pierónál is tettem a külön RW-posztban- roppantmód károsnak tartottam a múlt vasárnapi provokálóposztot. Ahogy az sejthető volt, Hemy úr kiállt Supka mellett (ebben most teljesen támogatom, magam sem tettem volna másként), így viszont csak egy csodálatosan sikerült öntökönrúgás lett a morál felé a feszkó további izzítása. Számtalanszor felmerül, és innen-onnan (játékostól is) tudjuk, hogy olvasnak minket a csapattagok is – akkor mennyi értelme van a cikkekben edző alá rúgni, majd elvárni, hogy az állásában meghagyott kispadvezérben továbbra is vakon higgyenek a játékosok… Továbbá, már rugdosódunk, legalább valami megoldási javaslatunk legyen már, alternatíva, amivel nem a semmibe ugrunk fejest, de ilyen javaslatot nem sokat láttam, sem az ominózus posztban , sem a kommentekben (kivéve 1-1 hozzászólás halovány Mészölygézázását, vagy Bódogozását – utóbbi esetben rögvest hozzátéve, hogy nem Hemy-kompatibilis. Vagyis: nem megoldás). Konkrét alternatívák ismerete nélkül viszont igen feleslegesnek vélem a pusztán önmagáért levő (már-már klikkvadász-jellegű gonzó cikkeket idéző) kirohanásokat, mégha nem is ez volt a cél, de ilyen bukéja lett. És itt most félreértés ne essék, nem a kommentelőkről beszélek, azt javasol és ír le bárki, amit akar – én csak azt gondolom, hogy egy eleve feszült hangulatban egy eleve megosztó edzőszemélyiséggel egy ilyen tematizálás csak olaj a tűzre (szerencsétlen Supkát a közönség fele eleve utálja valami többé-kevésbé homályos oknál fogva, van aki még a Vincze Gábor affér óta, van aki nem tudom mióta, de sokszor a legerősebb érvek még mindig a “fülbevaló” és “gigerli”, amin egyszerűen már csak fogom a fejem, mint ahogy a “Supka már kétszer bukott Kispesten” szlogeneken is, amik jól hangzanak csak nem igazak). Ilyen erővel írhatom, hogy remélem idén is bukik egy MK-győzelemmel vagy 4. hellyel, ahogy szokta. Fájó lehet, amit leírok, de én a játékban sem érzek akkora különbséget Rossi és közte, természetesen Rossi utolsó idényét leszámítva. Az az igazság, ha a Mister ülne a padunkon és ilyen játék menne fél éve, jó eséllyel még mindig nem lenne kikezdve a többség által (bár nem feledhetem: Kispesten vagyunk, a legendás Korzó hazájában). De hát ez egy ilyen műfaj. A szurkoló ilyen, elfogult és meg is van rá a joga elfogultnak, sőt, elvakultnak lenni – én is az vagyok, ha meglátom a fradi olasz csatárát, lemegyek áltisis hülyegyerekbe, olyan gyűlölettel nézem – a meccs erejéig, mert ez egy játék. De pont ez a különbség, ha szurkolsz és kommentelsz, ez belefér, de ha írsz, és te adod a vezértémát, akkor van némi felelősséged. Hát ezért írtam volna máshogy ha én írok, de nem én írtam.

Ezek után megyünk holnap Kisvárdára, és igencsak érdekel, hogy a csapat melyik arcát mutatja. A szezonban utoljára jól… nem is, inkább úgy írom: “jól-szerűen” (de szép magyarosan fogalmazok!) még aug/szept környékén játszottunk. A poszt-Vadi időszak óta inkább csak a nézhetetlen szenvelgés megy, 1-1 kevésbé nézhetetlen meccsel a repertoárban – például a Kisvárda elleni idegenbeli lehetett ilyen, csak aznap (jellemző módon mikor, ha nem ekkor) pont Atléticóztam, így nem lehettem a helyszínen. Aztán ott volt még a Fradi elleni vállalható idegenbeli, meg még előtte az Újpest elleni idényzáró egy része, és… és többet nem nagyon találok. “Akkor miért véded Supkát?!” – ugrik nekem erre a virtuális szurkoló, de erre azt mondom: ebben a poszt-bajnokcsapatos interregnumban, amikor a maradék bajnokok már elfele néznek, és az öltöző sajnos dúsul, egyre jobban dúsul az össze-vissza igazolt légiósokkal, akkor nincs könnyű dolga egy edzőnek sem. És nem látom feltétlenül,hogy egy prompt váltással és egy out of the blue hozott új külföldivel nem Vérhódot fognánk; itthon pedig a sokak által vágyott Pisont, félek, e poszton, ezzel a kerettel könnyen megégne, azt meg ne; a többi jelölt meg már fent említve volt.

Nagy kérdés tehát, hogy melyik arc lesz mutatva holnap, és milyen a kedv a gárdán belül. Már elengedték a srácok az idényt, vagy csak mi látjuk tragikusnak a Hali meccset, és a jó eredményhullámzás megy tovább, Várdán pedig győzünk? Nem igazán tudom megtippelni – és megérzésem sincs. Ha Attila valamit is hibázott, akkor a Rossi 2014 tavaszi fiatalkárhoztató coming outját idéző, elkapkodott és elkeseredett nyilatkozat volt az MK után, ezt leszámítva én nem tartom rossznak a működését. Különösebben jónak sem jelenleg, de azt se felejtem el, hogy tavaly tavasszal megállította az EvdM szétbarmolta egység további züllését Vadi beszervezésével és a csapatkohézió ügyes alakításával kulcsszerepe volt a jó őszi indulásban. Egy edző nem 3 hónap alatt lesz szar edző, ha ő is kapna annyi türelmet, mint a bajnoki címet alkotó előd, akkor lehet, jobban mennének a dolgok valamivel. De úgy se könnyű melózni, ha 5 jó meccs az természetes, 2 szarabb után viszont Supka takaroggy.

Mielőtt túl edzőfókuszú lenne a holnapi beharang, elengedem ezt a szálat és nézzük a csapatot. Felállásban, taktikában nem várok meglepetést, váratlan húzást, bár az is igaz, pont ilyen esetekben szokott Supi előjönni valami moderáltan váratlan (értsd: csak közepesen meglepő) kis kezdőcsapat-variálással, ami néha be is szokott jönni. Így például nem lepne meg, ha Lovrics, vagy Szendrei visszakerülne, esetleg Tischler kezdene, bár jobban belegondolva, ezek a változtatások nem feltétlen rengetnék meg Kisvárdát.

Egy biztos. Nem lesz könnyű dolgunk. A hazaiak kapusa, és további brazil és ukrán bohócliger fél-ászai sajnos tudnak kellemetlen meglepetéseket okozni, nálunk pedig a hangulat nincs az egekben, félek egy-egy korai védelmi hiba utáni potyától és az azt követő széteséstől. De valahol pislákol is bennem a remény, aminek mondjuk az alapja nem gránit, inkább csak egy szégyenteljesen toldozott-foldozott műkő, ez pedig a magyar bajnokság kiszámítható kiszámíthatatlansága, hogy nincs tuti meccs, hogy egy lelkileg padlóközeli Honvéd is győzhet az aktuálisan veszélyes légióscsapattá avanzsált Kisvárda ellen (ha ezt a mondatot 20 éve valaki leírja nekem, pszichiátriára küldöm).

Ebbe lehet kapaszkodni, ha valaki kapaszkodni akar. Én most különösebben nem akarok – jó tavaszi túrát szeretnék, valami kellemes kisvárosi stadionkörnyékkel, lehetőleg parkosított környezetben, egy jó sétával, amíg Hantát valaki kiimádkozza a gulyásleveses kondérból, a közeli kocsmákban pesti csapatokat szidó, de belül fradista helyi plebsszel, akik aztán ordenárén ócsárolnak minket a meccsen, és kellemes levegőt, amikor már kinyílhat a kabát, szotyolaszagot és nedves föld- és gyepillatot, és akkor már boldog leszek. Szidni meg akkor szidalmazom a rendszert, amikor már tényleg azt érzem hogy kell.

Címkép: termalfurdok.hu

“Minimális elvárásokkal megyek holnap kirándulni, így legalább nem csalódom” bejegyzéshez 365 hozzászólás

 1. Valami olyan játékost kellene keresni aki képes félpályától is bedobni a labdát kapu elé ezzel tovább bővülne taktikai repertoárunk.

 2. Örülnék a Kisvárda kiesésének, m akkor a külföldi játékosaikat el kéne passzolniuk nyáron – hátha tudunk onnan szemezgetni.
  plusz DVTK jövőre is eljátszhatná az egyik biztos kiesőjelöltet.

 3. Off:
  A Hali óriási balszerencséje, h hiába mutat be bravúrokat, nem kerül pontszámban közelebb a bent maradáshoz, mert az előttük lévők is feljavultak a tavaszra. Továbbra is 11 pontra vannak a még bent maradó helytől, és fogynak a meccsek… De nagyon szurkolok nekik, h bent maradjanak!

   1. A Diósgyőr van az első már benn maradó helyen, és az 11 pontra van.

 4. Pár szóban a mérkőzésről :
  Mivel Supkát ugyebár nem lehet szidni ezért a Várdáról írnék. Ez a kieső helyeken álló csapat nagyon kultúráltan és agresszívan játszott. Megvolt az az 5-6 kigyakorolt akciója amiből 4 ziccere lett, ebből két kapufa és egy gól. Ők nem a nemzetközi kupaindulásra vágynak, így elég derekasnak mondható volt a játékuk.
  Élmény volt nézni hogy labdáiknak szeme volt, egyből paszsolnak, gyorsan gondolkodnak és a ziccerbe kerülő játékos sem totojázik hanem egyből elvállalja.
  Nagy gratula Dajka Lacinak a leoktatott játékért !
  A játékvezető : az igazi csaló.Egyszer remélem egy sötét utcasarkon nyakonvágják ezt a férget, egyébként meg Speak english Solymosi :)
  A riporter : Hetek óta ahideg futkos a hátamon ahogy közvetítenek. Az első negyedórában darálják azokat az infókat amit egy szurkoló már hétközben kiböngész a netről és kívülről fúj.
  aztán jönnek a közhelyek . Pl. Tonci Kukoc kosárlabdázó, Ben Haira 101 Budesliga meccs, . NGOg Liverpool, stb. Már unjuk kurvára! a meccset pedig nem is közvetítik, klasszikus értelemben ! Szegény Knézy Jenci forog a sírjában…

  A játékosok :

  Gróf – Megint ziccerket fogott, köszönjük neki az 1 pontot
  Mezhgrani – Megint el voltam tőle alélva.Főleg hogy az egyetlen játékos akin látni hogy keresztülharapná az ellenfél torkát csak nyerjen.Jó szerelsék, belüktette a jobbodalt.
  Lovrics – Lassú mint a személyvonat de dolgozott becsülettel. Megbízhatóbb volt mint múlthéten Kálnoki
  Kamber – Picit fásultnak érzem de robotolt végig keményen
  Batik – Sokszor elmosolyodott Solymosi csalásain. Egy masszív átlagot hozott ma.
  Heffler – Az igazi szerelem ! 3 Forintot nem ért. Átlövésénél nagyon drukkoltam hogy legalább a kapuig elvánszorogjon a labda.
  Gazdag – Ma is tetszett ! Sok csel, lendületes volt. A nagyját megcsinálja látványosan, a lényegnél pedig elbassza.
  Nagy Geri – Láthatatlanul de nagyon jó volt. Mindehol ott volt
  Ben Hatira – Nagyon formán kívül…Ziccerét az elején be kellett volna fejelni.Hiányolom azt a fajta agresszivitást tőle hogy pattogjanak le róla az emberek.Sokszor megadja magát és pechjére még nem is fújják be neki.
  Danilo – Ma jó volt. Gólt lőtt, labdákat szerzett.Próbált szervezni. Az volt fájó hogy a nagy ziccerét sokadjára nem tudta gólra váltani. Mindig el akarja pöckölni valamerre. Miért nem bikázza a kapus szeme közé egyszer ??
  Holender – Ennél tud ő többet is, picit fásult volt de ebben a csapatban még ez a teljesítmény is inkább a jobbak közé tartozik.

  Kukocs – Szintén szerelem :) Semmi nem indokolta behozását és semmit nem tett hozzá a játékhoz.
  Ngog – Későn lett behozva, nem volt ideje felpörögni
  Tischler – 3 perc játékért én inkább behoztam volna egy akadémistát.Teljesen felesleges csere volt…

  Biztos mindenkinek nagyon tetszett a produkciónk. Számomra nézhetetlen volt (Illetve a Várda játéka tetszett!).
  A géniusz mesteredző urat nem szidom, viszont úgy tiltakozom hogy amíg supka itt van addig nem vásárolok meccsjegyet és semmilyen merchandise terméket…
  Ha Európába készülünk akkor a múltheti és mai kiesőjelöltek ellen legalább 4 pontot hozni kellett volna !
  CSAK.

  1. Nemzetközi szereplés ezzel a játékkal? Jó lesz nekünk ha megfogjuk a 8. helyet…

  2. Ott a pont az értékelés minden soráért! A Honvéd legjobbjai: Dajka, Nagy, Gazdag, Mezhgrani

  3. Hogy Te Batikot mennyire nem szereted.. A csapat egyik legjobbja volt, rengeteg megelőző szerelés, jó védekezés, a támadásokba is jól lépett be, több kaput előtti helyzete volt és ő adta a gólpaszt egy remek mozdulattal. Ha ez lenne a masszív átlag akkor nem így állnánk. A többit adom.

  4. A riporter kérdésben,annyiban nem értek egyet,hogy inkább nyomják ezt,mint a Kispest gyűlöletet.
   Ezzel ilyen téren nem volt gond,korrekt volt,az hogy “liverpoolozik”,meg “bundesligázik”sztem másodlagos.

 5. Szerintem ez vállalható döntetlen lenne, amennyiben egy hete vertük volna a Halit. Nálam Nagy Geri a meccs embere, meg Mezghrani. Danilo végre gólt szerzett, de ha nem ilyen önző, akkor 2:1 ide. Kukoc emlékeim szerint háromszor ért labdába, egyszer az ellen oldalra passzolt bedobásra, egyszer M.o. legjobb baljával egy közepesen sz@r lövése ment tízzel mellé, meg egy beadás az ellenfélnek, nekünk ő kell!

  1. Dúró Józsi???… ugyanmár KUKOC!!!

   Minek utánpótlás, ha úgyis ilyen KUKOC-ok játszhatnak vörös-feketében?

  2. És ha Daniló a hatalmas helyzeténél nem a kapusba lövi a labdát, hanem a tök üres Kukacnak passzolja.

   1. Mi lehetett volna, ha 0-0nál Ben Hur a könnyebbet választja és a kapuba fejel, nem pedig a kapusba……

    1. azt hittem, hogy a mikor megszülettemről van szó. a will griggs on fire valóban 3 éves, bevallom, a fradi verziót még nem hallottam.ezt mondjuk jogosabbnak érzem, az a dal már olyan lejárt, hogy biztos, hogy csak mi ihlethettük őket :D

   1. Nem tudom, en meg soha nem hallottam mashol :) (mindenki tudja mar….)

 6. A mérkőzés legnagyobb pozitívuma, hogy újra kezd összeállni a védelmünk. Tegnap a kapufa volt a legbiztosabb “pontja”.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.