Egy igazi klasszikust kell idézzek: „…és, akkor kiderült, hogy megint igazam volt. Egyszerűen nem tudok tévedni, ebben a rohadt futballban!”

Bp. Honvéd – Paks 3-0 // osztályozókönyv

Nem más, mint a nagy Verebes “Mágus” József fényezte ezekkel a mondatokkal saját magát valamikor a kétezres évek közepén, egy komolyabb állami kitüntetés átvétele környékén. És most engedjétek meg, hogy ezúttal szerény személyem kontextusában használjam ugyanezeket az örökérvényű gondolatokat, és itt idéznék egy részletet a tegnapi posztunkból:

A mai elvárásom is ehhez igazodik. Egy kissé ellenséges, de amúgy általánosságban szarokbele ezaszezonmárelment hangulatú, meglepően gyér számú közönség előtt (hosszúhétvége, Fradi is akkor játszik), kissé felforgatott csapattal, számunkra remek ellenfél ellen, nekünk kedvező bíró mellett hozzuk a meccset. Szenvedünk egy kicsit, majd bizonyítjuk sportemberi nagyságunkat (helyesen: kijön a lépés), és ha nem is szórjuk meg a Paksot, de a tavasz legjobb fociját produkáljuk valamivel több, mint egy félidőn át.
Ahogy a nagy edzőfejedelmek szokták volt mondani: egyszer valakinek bele kell szaladnia a késbe.

Mibe, hogy a tavasz legjobb fociját hozzuk ma? (via csakblog)

Így történt, vagy nem így történt? Jár nekem a Mágus megszólítás, vagy nem jár? Ugyanitt kitöltött Tippmix-szelvények olcsón eladók, érdeklődni a szerkesztőség címén lehet. A jelige: kenőpénz.

A nagy kérdés inkább az lenne az osztályozókönyv előtt, hogy

honnan jött ez a felszabadult játék?

Az első gólig volt csak nyögvenyelős, éreztük nyilván Danilo és Gazdag hiányát, de közben az is igaz, hogy mintha egy fokozattal gyorsabban is játszottunk volna. A Nagy Geri – Heffler -Ben-Hatira közpéppálya nem éppen a pengeségéről híres, pláne akkor, ha Ben-Hatira érezhetően előrébb játszik, kevesebb labda megy át rajta, viszont ami igen, az egyértelműen a támadásról szól onnantól.

Szóval az első gól után minden megváltozott. Bátrak lettünk, labdabiztosabbak, bejöttek a cselek, minden nekünk pattant, kicsit úgy nézett ki minden, ahogy annak kellene. Az egyetlen szépséghiba, hogy akkor jött ez a foci, amikor egyértelműen következik a Bohócliga logikájából (minden más logikai rendszer szerint soha nem szabadott volna érkeznie), és nem az alapjátékunkról beszélünk. Elképesztő, hogy ha kiveszel a papíron négy legjobb játékosodból kettőt, akkor azzal adott estben a féket is kiveszed a csapatból.

Nem fogunk egy meccs alapján véleményt mondani, mert badarság lenne, azonban azt meg kell jegyezni, hogy Gazdag, aki az első két évében az egész liga egyik leggyorsabban gondolkodó és passzoló játékosa volt, mostanában látványosan veszített a sebességéből – agyban. Tekereg a labdával, rácsavarodik, toszogatja, majd sokszor jön az alibi. Elhiszem, hogy Kinggel és Holenderrel a széleken, Eppellel és Lanzafaméval elől, Kosztával vagy Zsótérral maga mellett könnyebb volt a helyzet, volt kire játszani, igazából hibázni volt nehezebb, azonban hadd emeljem ki, hogy még ehhez képest is feltűnően lelassult, bizonytalanabb lett, egyre több rossz megoldást választ. Nem Gazdi a fék a csapatban, azonban nagyon kéne, hogy felpörögjön, mert benne megvan az, amitől tartósabban hozni lehetne a Paks ellen látottakat.

Danilo nekem csereszabatos, a fix Holcsika mellett játsszon az, aki a legjobb formában van. Ha a sorrend az esetek döntő többségében mondjuk Danilo, N’Gog, Tischler, Májer, Cipf, akkor legyen az, ha pedig N’Gog, Danilo, (…), akkor legyen úgy. Már csak azért is, mert mutatom a kanadai táblánk csatárokra vonatkozó részét:

A 31 lőtt gólunkból 26-ot lőttek a csatáraink, úgy, hogy Lukit idő közben kölcsönadtuk Újpestre. Lefordítom: négy játékosra van utalva az, hogy gólokat szerezzünk, mert máshonnan egyszerűen nem jön. Egyelőre úgy tűnik, Danilo a második számú Holendere mellett, de ha N’Gog, akkor legyen N’Gog. Csak valaki legyen, mert különben nem lesz semmi.


Összefoglaló videó és edzői nyilatkozatok egyelőre az m4sport oldalán.


Osztályozókönyv //

címlapkép: 1909foto

“Egy igazi klasszikust kell idézzek: „…és, akkor kiderült, hogy megint igazam volt. Egyszerűen nem tudok tévedni, ebben a rohadt futballban!”” bejegyzéshez 62 hozzászólás

 1. Számomra N’Gog játéka már régóta nem kérdés. ” Fel kell építeni, mert nincs játékrutinja ” kifogás, egy jó ideje elég erőltetett volt. Van egy olyan érzésem, ha Danilo nem sárgul be most is kap max. utolsó 10 percet. Mindenesetre gratulálok a csapatnak , a kezdeti értetlenkedés után meglepően sima győzelem volt. Köszönöm a szép hétvégét , CSAK így tovább !!

 2. nagyon szep golokat lottunk , elmeny volt nezni! ngog meg vegre villant, haromszor is :)

 3. Úgy látom Holendernek a csatár az igazi posztja,most találtuk meg.Megvan a gyorsasága,robbanékonysága és a helyzetértékesítése.Kár hogy még azt a kér 100%-os helyzetét nem rúgta be,az elsőnél vagy a hosszú felsőbe kellett volna ivelni,a másodiknál a kapus lába között akarta átlőni,ott is a hosszú alsó lett volna a megoldás.A szélső védő,középpályás poszton nincs meg a lendülete,leáll,hátraadja a labdát,nem fut az alapvonalig.Ez a csatár pozició lehet a legjobb a számára.

  1. azt megtalálták neki már 8 éve… a zseni magyar edzők rakták oda, ahová nem illik, de balbunkó is az edzőjét minősiti. nyilván Rossira célzok.

   1. Eppel vagy Lanza helyén játszattad volna Rossi helyében? És nem balbunkó volt, hiszen nem 4 védővel toltuk. Az igaz, hogy Supka rácsodálkozott, hogy Holender csatár, de ezt mi tudtuk. Vsz Supka részéről is csak önmarketing ez. Bár az is igaz, hogy én is azt mondtam, amikor Filipet csatárnak rakta, hogy ja tényleg, ő eredetileg tulképp csatár! Szóval asszem elfelejtettük mind, Supi meg újra felfedezte.

    1. Értem, szóval Ronaldó miatt Assencio játsszott volna inkább balfutót… csak , hogy játsszon, értem.

     1. Ne haragudj, de ilyen szinten nem követem a külföldi focit. Azt tudom, ki az a Ronaldo. Nagyon tisztelem is, mert kemény munkát tesz a tehetsége mellé. De a másik fiút, és a szitut nem ismerem. Ilyen mélységben a Kispestet követem CSAK.

    2. (Baszki, elsőre én is elrontottam Filip nevét. Ne haragudj, Filip. És remélem összejön Lugano, már ha te is akarod. Viszont akkor nagyon fogsz hiányozni. Pl. ki fog gólt, gólokat lőni?)

 4. N’Gog-gal az a probléma,hogy nem elég rámenős,a védőkkel fel kell venni a harcot és be kell törni a résekbe,ezt nem látom nála.Mintha egy kicsit túl jó fiú lenne.

  1. Az egyetlen csatárunk aki rögtön kapásból továbbadja a labdát, nem akar ütközni. Minden ütközés lassítja, megtöri a játékot. Tegnap az egyérintős játék győzött. Góljaink mestermunkák voltak.

   1. Sanya, ilyen szépet még sose olvastam tőled. Teljesen meghatódtam. Te ilyet is tudsz? :)

    1. A focit szeretem, ha szépen játszanak annak örülök, mert ehhez szoktam hozzá. Nem nézem ki fia borja, lényeg hogy a focit, játsza. Szurkoló vagyok, nem pom pom lány, akinek akkor is riszálni kell amikor béna a csapat.

  2. Pont az az erőssége, hogy nem egyedül akar megoldani majdnem mindent.. Nem áll le cselezgetni 3 védővel a nyakán, hanem inkább passzol, és nem is akár milyen labdákat ad..

 5. Vaóban N Gog nem küzd meg a védőkkel úgy mint Daniló,viszont a Holenderrel jól kombinálnak.

 6. Pár szóban a mérkőzésről :
  Hossz hetek hónapok futballböjtje után ismét volt JÁTÉK !
  Bár az első félidő ( a két gólt leszámítva) egy büntetés volt, de most nem tudom szidni Supka Urat mert a Paks atomfutballja ellen nagyonnehéz játszani.Ott lihegnek az ember nyakán, csípnek , marnak.
  A második félidőben már láthattunk több tudatos támadásvezetést. Aztán egy új szögletvariációt átlövéssel (Bravo!) Láthattunk tudatos forgolódásokat amivel ki tudtuk mozgatni a Paksot a lövészárokból.
  A gólok végre nem ilyen esetlen szarok voltak hanem mindegyikre csettinthettünk !
  Supka Úr a héten végre megérdemelte a fizetését mert most ténylegesen FEL VOLT KÉSZÍTVE a csapat.

  A játékosok :

  Gróf – Több komoly védés megint.Nekem baromira bejött a merész csele.Tudom kockázatos, de többgólos vezetésnél picit a közönség felé is játszani kell ! A migránst ki kellett volna állítani !
  Mezghrani – Ma tompább volt mint szokott de megint hegesztett a vonal mellett szépen.A himusz alatt imádkozott, hergelte magát.Több szép csele is volt és egy gólpassz is.
  Batik – Én ma szinte hibanélkülinek láttam
  Lovrics – Rutinból lehozta a meccset, hiba nélkül.Kálnokit jobb képességű és szebben játszó védőnek tartom de elég hullámzó. Iván stabil mindig.
  Kamber – A Tanárúr feldühödt bika módjára aprított. Hiba nélkül.
  Uzoma – Uzsonna még nincs élete formájában, hibái is voltak de ERŐS STABILITÁST adott a bal oldalnak.Még így fél gőzzel is magasan jobb és hasznosabb mint Kuki.
  Nagy Geri – LeSikesdizte a mai meccset, azaz láthatatlanul de baromi hasznosan.
  Heffler – Supka Úr szerelemgyereke ma kellően agresszív volt.Egy figura is ki vol t rá hegyezve de nem ment be az átlövése.
  BenHatira- Az első félidőben nem tudtam eldönteni hogy hátravont irányítót vagy védekező középpályást játszat vele Supka.A második félidőben feljebb került. Több jó indítás, 1-2 csel.Már csillogtat valamit a srác. Ki kéne már tlaálni hogy pontosan hol és mit játsszon.
  Holender – Ő igazából ma lett sztár.Eddig pötyögtette a gólokat. Gondolhattuk hogy akár csak szerencséje lehet a csávónak, vagy idén jól jön ki a lépés.De NEM. Az első gólja ahol a labdát úgy vette le hogy azzal szöktette saját magát területbe és okosan elgurított…És olyan indulósebessége volt hogy 5 méteren 3at rávert a védőjére…Klasszis gól volt.Válogatott szint !
  n’Gog – Láthatóan felpiszkálta a hír hogy megnézik ma otthonról maroknyian.
  Játéka nekem nagyon tetszett, teamworker. Nem in-stat pontra hajt hanem szivesen kiszolgálja csapattársát.A héten kanadai szinten ( gól+gólpassz) összetalicskázott 5 pontot !

  a cserék :
  Szendrei – Biztos vezetésnél már szinte a félidőben behoztam volna, hadd játsszon. Nagy Geri úgyis végigrohanta a hétközi kupameccset is.
  Tischler – szerelem dalára elindult Emanuelle….ja nem , Tischler Patrik. A másik szerelemgyerek behozatala teljesen felesleges volt és késői. Helyett behoztam volna Majer Milut már a 60. perc környékén 3 gólos vezetésnél, hadd jusson neki is minél több idő.
  Majer – Teljesen feleslegesen hozták be 1 percre. Inkább kapust cseréltem volna hogy Horváth Andrisnak is legyen legalább 1 játékperce idén a bajnokságban.

  Összességében :
  – Gyenge szinvonalú játékvezetés
  – a csapatjáték sokkal olajozottabb volt Gazdag és Danilo nélkül. ( Mindkettőt szeretem de mintha gördülékenyebben folyna lábról lábra labda. nem volt az a sok felesleges rátekeredés.
  – A kommentátor szerint Uzomát Danilónak hívják.
  – Szervezzenek Ben Hatirának is fan visitet, hátha ő is bepörög tőle :)
  – Végre láttunk felépített támadásokat !

  1. Szerintem Lovric is a szépen játszó védők közé tartozik és továbbra is erősségünk.
   De szerintem is jó Kálnoki, én nem értettem, miért haragudott meg rá Supka.

   1. Nekem nagyon tetszett Iván tegnapi játéka. Mindenhol ott volt, bátran beszállt a támadójátékba is, és nem csak olyan suta védő módjára, hanem nagyon labdabiztosan, türelmesen passzolgatva Uzomával, meg aki arra járt.

    1. A rutin! :) elég melyről jött vissza, de elnyűhetetlen és megérdemli nagyon amiért megdolgozott!

  2. Ja, és Mezit pont nem láttam tompábbnak, hanem az tűnt fel, hogy sima jobbfutónál több is lehet benne. Néha hátul-középpályán cselekkel elindult fölfelé-befelé. Nem azt mondom, hogy máshol kéne játszania, de képes színezni.

 7. Gazdag egyértelmūen a csapat legnagyobb erõssége, sokat fut, ütközik, váratlan cselekre képes – a probléma, hogy a befejezések terén nem fejlõdōtt.
  Pontosabban, higgadtabban, lazábban kellene az utolsó lövéseket, passzokat befejeznie, ha ez meg lenne, mehetne külföldre..

  Nagyon remélem, hogy nyàron nem a Fradihoz szerzõdik el, szívem szakadna..

  1. Sztem a következő év lesz az övé, ahogy Holenderé az idei. De vajon hol?

 8. “Tekereg a labdával, rácsavarodik, toszogatja, majd sokszor jön az alibi. Elhiszem, hogy Kinggel és Holenderrel a széleken, Eppellel és Lanzafaméval elől, Kosztával vagy Zsótérral maga mellett könnyebb volt a helyzet”

  Gondolom Lanza jól lebaxta, ha nem jött elég gyorsan a labda. :)

 9. Tegyük hozzá N’GOG sokkal kevesebb játékpercel produkálta a 3. helyet.

 10. Tegnap 2 labdadajkálóval kevesebben voltunk, ez lett az eredménye.

 11. Tegnap kijött a lépés(eredményességben mindenképp),de ehhez az kellett,hogy a Paksot megfogja az első gól(meg,h mi rúgjuk azt meg). Ami most bement,az máskor kimarad és ha jó szerencsétlenek vagyunk,az ellenfél talál is egy gólt(pl Hali).
  Ennek semmi köze a hiányzókhoz szerintem. Gazdag a csapat motorja,oké egy meccset lehoztunk nélküle szuper,de azért valljuk be eléggé hiányosak vagyunk középpályán(is) és nagy szükség van rá(is).
  Amúgy az alap maggal elégedettek lehetünk tegnapról.Mezghrani pl minden meccsen nagyon stabilan jó teljesítményt hoz,ahogy Kamber,Gróf,Nagy G.,Holender és Batik is.Utóbbit szidják páran,de azt nem látják,hogy végigdolgozza a meccset(az hibázik,aki dolgozik)elől-hátul. Sokat fejlődött mióta itt van.

 12. A mágus nevében kérem ki ezeket a rosszindulatú mondatokat! Az utolsó értékelhető edzőt minősítetted odanemillően! Nem volt szép NA…

   1. NEM!
    A győri, full átlag csapattal elért villámsikerére nyilván, amely durván megelőzte korát, és nem csak magyar fociban!

 13. Nem árt majd azért odafigyelni. ..
  Gyirmót FC Győr–Budaörs 1–5 (Nagy P. 39., ill. Sajbán Máté 29., 35., 52., Csiki 46., Gyurján 86.)

  1. Ki is nyírta a szelvényt galàdul.Tőlünk azért kapnak 3-4-et, már hogy ne legyek negatív, mert egyből jön omnibusz közlegény, aztán leb@sz megint.

  2. A Halinál azért jobb ez a Budaörs.. Plusz olyasmi játékot nyomnak mint a Progres Niedercorn, ami nekünk nem fekszik

  3. Látom kis Sajbán megint alkotott, már ősszel alá kellett volna iratni vele egy szerződést, így alighanem késő lesz…

  1. Meghallgattam, fájdalmas volt, futballista közhelyek gyűjteménye. (egy Belga számba vagy a Comedy Centralra kívánkozik) Gyakorlatilag egy kérdésre sem válaszolt konkrétan. Mondjuk a kérdések is hülyék voltak.

 14. itt egy hosszabb összefoglaló a kupameccsünkről..azért az első két nagy helyzet a mienk volt, ha azokat belőjük, sokkal simább lehetett volna..

  1. szazszor inkabb hallgatok szurkoloi hangokat, mint az egyre silanyabb minösegü kommentatorok egyiket….

  2. Szuper, én kint voltam, ebben benne volt minden lényeges! Nagy Geri mit csinált??? Azért voltak szép számmal hibák, a végén pl. az újpesti??? Hajrá CSAK!!! Jó lesz odafigyelni majd a visszavágón is, hétvégén Gyirmót-Budaörs 1-5 volt.

  3. Eddig nem tudtam, hogy Ngogot is Filipnek hívják, mint Holendert. Így már minden világos.

 15. Csak nekem tűnik úgy, hogy mióta felemlegettük itt Bódog letámadásos taktikáját, azóta rámenősebben támadunk le?

  1. Ezt a hülyeséget nem gondolhatod komolyan, hogy valaki a te zseniális ötleteidet lesi itt a fórumon.. :S
   Több alkalommal játszottunk az ellenfél játékához igazítva periódusosan letámadást a Supkával, pl. tavaly utolsó meccs Vasas ellen, idén a Mezőkövesd idegenben első félidő.

   1. Nem az én ötletem volt, hanem Bódogé, mi csak beszélgettünk itt róla, és azóta nem periodikusan, hanem szinte folyamatosan letámadunk.

    1. Ha szted folyamatosan letámadtunk szombaton, akkor valószínűleg véletlen más meccset néztél..

     1. Köszönöm, hogy végre a kérdésre is válaszoltál, akkor tényleg csak nekem tűnt úgy, ennyi. Nem tudom ezért miért kellett először személyeskedni, mikor ráadásul egy szóval nem mondtam, hogy bármi is az én ötletem lett volna…

      1. Azért sunyiban elég okosan utószerkesztetted a kommentedet, miután leírtam, hogy Supka korábban is alkalmazta már ezt – sokkal ésszerűbben, mint Bódog… Hülyeséget írtál, ennyi, ne önérzeteskedj, egy nicknévvel senki nem tud személyeskedni.

       1. Ez konkrétan hazugság, mert az első bejegyzésemen egy betűt nem változtattam… :D

  2. :) :) Ha ez kell Supinak, akkor mindennap beírok szociálisan egy-egy Bódog és letámadás tartalmú posztot.

  3. Én azt remélem, hogy a futball szakma valami sokkal komolyabb dolog annál, hogy mezei szurkolók fórum bejegyzései hatással legyenek rá. Remélem sosem tudom meg az ellenkezőjét.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.