Ahogy a Kapitány mondja: el, el and away

Hello, Győztes! :(

Mivel bevégeztetett a Hemingway-éra, megrohant néhány gondolat, amelyeket most közzé tennék. Aztán húzok vissza melózni.

Eléggé jól emlékszem 2006 nyarának közepére, mert iszonyatosan magam alatt voltam egy, a 2003-mas kiesésünkhöz mérhető szerelmi bánat miatt, ráadásul a Kispestem állapota sem segített sokat, a Pini-éra végét járva, a tavaszra besülő Dolcettivel, az akkor épp Dunaújcitybe kölözés rémképével. És akkor, egyik napról a másikra jött a kis koszlott honlapunkon egy fura logós cikk, hogy egy bizonyos Hemingway Group, és a nevét viselő titokzatos amerikai üzletember megvette a klubot. Na, egy újabb Pini/Koncz/tiszakécskei manus, sóhajtottam, és mentem az Illúzió sörözőbe barna Topvarokkal és a barátokkal búfelejteni.

Aztán az ameikai úr elkezdte felújítani a stadiont, ilyen volumenű munkát nem láttam 1993 óta nálunk. Sőt. Az érkezésekori szoftigazolások (Herczegfalvi, meg egy adag selejt, Bartyik neve mond még valakinek valamit?) után a téli szünetre megposszant a Boss, jött Szmilja, Szabó Tibi, Bogda, Tomics az őszközepén beszákolt, Kispesten akkor még a mainál is kétesebb megítélésű Supka keze alá, és a tavasz ugye már klubtörténelem. Engem a felújított Bozsikban Hummel mezben néha (az elmúlt évekhez képest) egyenesen gálázó csapat már megvett, Hemingway alatt az utoljára 1990-1995 között észlelt profizmus-szerűség kezdte belengeni a kispesti étert a szemeben. Nem éreztem rosszul magam.

Az ultrák első felhorgadásai (először a köztük szurkoló, majd fegyelmező részleget játszó Hemy úr, másodszor Vincze Gábor leigazolása kapcsán) után egyre inkább a tulajt csöndesen támogatók közé sodródtam: soha többé nem akartam Pini érát, szegényházi csövescsapat feelinget, és Hemy nemhogy ennek az ellenképét hozta, de még sikereket is (MK, MK-döntő, bajnoki félmenetelés). Aztán valami megborult 2008 tavaszán, és onnantól én is lassan-lassan középre helyezkedtem (és ez az, amit egyesek egyszerűen nem tudnak megérteni: attól, hogy nem szidod habzó szájjal az Öreget, még nem vagy a fanja). A Pölő-szerződtetést nem is értettem, Sisára cserélése már jó pont volt, de a nyári igazolásokon az a projekt is besült. Morales idehozatala őrültségnek tűnt, de bevált, bár utáltam azt az érát. Aztán Supi vissza, és ott megint látni véltem valami koncepciót, amit felrúgtunk Rossiért, ami elsőre megint vadbaromság volt (egy pizzériában felszedett olasz edző, anyám borogass). De bevált. Hogy aztán a Lanza-Martinez igazolásvonal (bevált, halló!!) helyett legyen Testardi, Mancini, Job. Bottone. Sírok. Ezek persze főleg Cordella bűzös mahinációi, de ki adott neki szabad kezet, könyörgöm?

Aztán Vérhód mélypont, Csábival nettó kibaszás, majd Rossi vissza, én itt voltam a legközelebb a szurkolói nyugdíjba menetelhez, amikor a kopinger visszatért a Hemy úr által személyesen igazolt 9 ászt keblére ölelve, mert kellett a meló. No és innen jött a csoda.

És amit sokan ismét nem értünk: MLSZ által kitalált ösztönzők ide, fiatalszabály oda, csak bejött (KURVÁRA BEJÖTT) a kezdetben dülöngélő gólyalábakon álló, végül pillérekké szilárduló talapzatra tett mesterterv: kevés igazolás, de az minőség legyen, fiatalok éveken át tolása, hogy 3-5 szezon után legyen 1-1 marha jó keretünk. 2017 a klimax lett, a Hemy-éra zenitje, amt utána sikerült eltolni ismét. És nem, nem Rossi elengedésére gondolok, vagy Lanza, Eppel távozására. Erre azt mondom, kevés ráhatása volt az Öregnek. A fizetési sapka nekem valahol szimpatikus. A baj a koncepció elengedése volt, ami leginkább a Kukoc-Kosút párosnál látszott ismét: fiatalokra építkezés háttérbe téve, hisz már nincs mögötte pénz, jöhetnek ismét a próba-szerencse légióslovagok.

Hát látjátok, tele vagyok kritikával. És mégis, nagyon nem örülök a jelen fejleményeknek. Pontosabban nagy tartok a jövőtől. Munkakarrieremben, de a Kispestnél is megtapasztaltam, hogy rossz után csak rosszabb jöhet. Ráadásul a Papa érája, bár igen vegyes, mint ahogy fentebb leírtam, alapvetően mégis pozitív kicsengésű. Legalább a szurkolótábor felénél, merem állítani. Ami hibája volt, a makacsság, az önfejűség, a sokszor elhibázott kommunikáció a drukerek felé – de itt kell megjegyezni, hogy aki nem látja a fejlődést 2006-2014 és 2014-2019 között, az vak.

Ha lehetne egy kívánságom, legszívesebben egy kőgazdag arab sejket hozattam volna Kispestre tulajnak, aki valami defektből 1955-ben beleszeretett Puskás legendájába és a két, hasonló szellemben felnevelt fiával együtt vagy 50 évre belőne minket a dobogóra és az EL-be. Nyilván. De ilyenre nem sok esélyt látok. Viszont ha ez megtörténne, Hemy urat amolyan “Szuri bá kettőként” örökre a díszpáholyban tartanám, sőt, még vlogoljon is hetente. Mert elképesztő forma volt, ahogy Fanta mondaná.

Ha a személyes élményeimre gondolok, 2 kép ugrik be elsőre róla.

Egyszer, amikor 2013 nyarán Niksicben állunk a csapatbusz mellett, és dumálunk a csakblog-srácokkal, Fanta épp elemezgeti, hogy mennyi lehet a végeredmény, vagy valami ilyesmi, és rákérdezett az épp mellettünk elbattyogó Öregre is, nem minden pikírtségtől mentesen, mire a Papa valami “Kiscsillag…” kezdetű riposzttal oltotta le, amin még Fanta úr is csak nagyokat kuncogott.

A másik a borzalmas 2015 január, mikor állunk a műfüves mellett, a hozzánk kilátogató Vérfarkassal, Fantával, és kisBabarral meg Faterral, pár nappal Csábi menesztése után, és 10 percente más és más szurkoló kérdi fennhangon, hogy ki az a kis liliputi indián a középpályán, aki elesik a labdában, mire a Papa sztoikus nyugalommal világosít fel mindenkit ugyanazzal a szpíccsel minden 10 minutumban: “Okay, Jesus Csiki Meza, 10-szeres venezuelai válogatott, 2 szeres bolíviai bajnok, okay.” Majd amikor az egyik korzólegenda hang-imperátor eldurrant azon, hogy Kone kb arconrúgta magát a labdával levétel helyett, és bánatát egy “ki igazol ide ilyen szerencsétleneket, ember?!” mondatba üvöltötte bele, az Öreg felhúzta az orrát, s közölte: “Kone 10 gólt lő majd tavasszal és ő várom a bocsánatkérőket egy pezsgővel a díszpáholyban”. Konénak 3 hónap múlva további pályafutásához sok sikert kívántunk.

Szóval volt itt minden a 13 év alatt, “k***s, kacagás, autósüldözés”, ahogy Doki barátom szokta mondogatni, és az olvasók egy részének utálkozását kiváltva én azért leírom: Hemy úr, köszönöm a két kupát és a bajnoki címet, meg azt, hogy 13 évig -változó sikerrel- de megmaradt a kis játékszerem. Lehetett volna jobban csinálni, nyilván. A légióskontingens igazolások, és az érdemi kérdéseket, kritikákat leoltó magatartás nagyon nem, a sajátosan hrabali/rejtői Hemy-jelenség egésze, a zseniális nyakkendőkollekció és mindenek előtt a klublét-biztonság hiányozni fog.

Viszlát, és kösz a halakat! Ja, és gondolja meg még egyszer a “soha nem jövök ki, hogy ne zavarjam az új tulajt” kijelentését. Vagy ha máshova nem, akkor legalább a Gurigába ugorjon le egyet tarokkozni a csakbloggal! :) Fanta fizet egy sört és leelemez egy tökéletesen indifferens instat adatsort, hogy miért EvdM volt a legjobb edzőnk, én elmesélem, ki volt Krémer Károly, Öcsém bemutat egy indikatív meztervet, amit Ön klasszikusan leolthat, Ábel közben a Tipikus Kispest molinójába csavarva visítva röhög a pult alatt, Gyuri pedig készít egy legendás pizzát. Szeretettel várjuk.

Címkép foto: m4sport.hu

“Ahogy a Kapitány mondja: el, el and away” bejegyzéshez 232 hozzászólás

 1. Köszönjük az írást, mégha talán visszafogottabb is ez a búcsúzás, mint lehetne.
  Nagyon sokat köszönhetünk az Öregnek és külön fàjdalom lesz nekem mindig is a 2007/08 as idény, hiszen akkor már akár duplázhattunk is volna… Ha nem lett volna egy Borgulya, egy Pomper, egy Hercegfalvi, Smiljanic, stb. ..
  (Most néztem vissza a 2007es Szuperkupa-döntõ meccseit, szilárd véleményem, hogy az elsõ bundameccsünk akkortájt a döntõ màsodik meccse lehetett..)
  Hemingway lendülete azért leginkább a bundázáson halt el.

  Én Pölöskei mellett amúgy Sisát sem tartottam jó választásnak; a 2009es kupagyõzelemmel Herczegfalviék nagyon keveset adtak vissza abból, amit elvettek.

  Ezt követõen már egy anyagilag leszakadó idõszak következett.. A Debrecen, a Gyõr, aztán a Fradi is lehagyott minket, közben külföldön rohamosan nõni kezdtek a futballba áramló pénzek – így minõségi légiósokat is egyre nehezebb volt találni.
  Pár fillérért hagyott itt minket Takács Àkos, Torghelle, Debreceni, Martinez, Vaccaro, Supka, stb.
  (Ezek közül melyiknek jött be a váltás Takácson kívül?)

  A pénzügyi korlátok szakmailag is ellehetetlenítették a fejlõdést és akkor még a Videoton és a politikai csapatok feltõkésítèse csak ezután következett.

  Nekem Hemingway pont amiatt is lett minden idõk egyik legkiemelkedõbb honvédos arca, mert ebben a baromira reménytelennek tūnõ, sokszor ezernézõs, ütöttkopottstadionos, esõáztatta, magyarfocis feelingben sem adta fel, hanem kitartott
  – ezzel megteremtve a lehetõséget (ès a felelõssèget) a következõ tulajdonosnak, hogy kezdjen is valamit a klubbal.

  Az én fiatalkoromhoz a Hemingway-korszak kötõdik már elválaszthatatlanul, az elsõ (utolsó?) bajnoki címet is leginkább hozzá társítom (pont 93 utàn lettem Kispest-fan), így számomra nem is kèrdès, h csak annyit írhatok:

  Köszönet mindenèrt, Öreg Harcos ès a legjobbakat a továbbiakhoz!!

 2. Köszönet és tisztelet Hemingway Úrnak az itt tartalmasan eltöltött 12-13 évért. Jó tulaj volt,emellett hatalmas figura(fura lesz megszokni,hogy nem ő a góré). Pár dologban nem értettem vele egyet,volt amiért hibáztattam,de a klubért való harcát mindig elismertem. Kihozta a maximumot a dolgokból az itt tartózkodása alatt. Ebben ennyi volt,érett az idő a váltásra és a csúcson hagyta abba.
  Az új tulajdonosi kört én spec nagyon vártam már,igaz hogy kétségeim azért vannak(mint mindig, mindenben)de pozitívan állok hozzájuk és az én csekély támogatásomat mindaddig élvezni fogják,amíg azt látom,,hogy tesznek a klubért.
  Isten hozta őket.

 3. Nézzük a jó oldalát, lehet újra cigányozni büntetlenül! :)

 4. Nem történik itt semmi, csak zajlik a rendszerváltás. A szocialista vagyonunkat, bagóért saját zsebre eladták a szülők, most a mi pénzünkön jó drágán, saját maguknak visszavásárolják a fiúk, és az unokák. Ügyes monta Kohn. Jó át vertek magyar.

 5. pár pozitív kezdő lépés lehetne :
  – Honvéd kötődésű szakmai igazgató
  – 1 tökösebb edző (szezon végén)
  – keret szinten tartani/igazolni: Gróf, Bobál D.,Zsótér. talán Koszta és 1 igazi irányító
  + persze a totoya…amit hemi nem kaphatott meg

 6. Nagyon sokat gondolkoztam, hogy mit is írhatnék kommentben, hogyan összegezhetném ezt az egész Hemingway érát.
  Azt hiszem Hemingwaynek a legnagyobb szerencsétlensége, hogy egy olyan időszak kapujába érkezett Kispestre, amikor a Ner vette át az uralmats az nb1 felett. Ha csak 10 évvel korábban érkezik, akkor meggyőződésem, hogy ugyanez a felállás (fiatalok, rutinos légiósok) még akár nyerő is lehetett volna. De onnantól kezdve, hogy költségvetési tartalékból igazolgatnak játékosokat az ellenfelek, teljesen szélmalomharccá degradálódott Hemingway munkája.
  Ettől független úgy gondolom, hogy a lehetőségeket kimaxolta Kispesten:
  A csövescsapat kategóriából dobogó esélyes csapatba történő átsegítés, 1 bajnoki cím, 1 bajnoki bronz, 2 Magyar Kupa, több fordulós nemzetközi “menetelések”, 2 (illetve akár 3) gólkirály, válogatott szintű MFA-sok kinevelése, minden állami stadionfelújítás előtti önerős stadion felújítás, végig rentabilis klub pénzügyek, a szurkolókkal való kezdeti feszkók (kitiltások) utáni határozottan békés kapcsolat, online chates kommunikáció a szurkolókkal, bizonyos fokig a szurkolók igényeinek a teljesítése, hazai szinten legerősebb utánpótlás bázis kialakítása, rangos nemzetközi utánpótlás kupák szervezése, úgy gondolom vitathatatlan sikerei Hemingwaynek.
  Nyilván vannak ennek a 13 évnek sötétebb oldalai is, amikor nem értettünk egyet a döntéseivel, amikor csak simán nem értettük egy-egy lépésének az okát, de talán ezek nagy részéről utólag mindig kiderült, hogy igaza volt, vagy tudott olyan magyarázatot adni, amit elfogadtunk, de volt olyan is, ahol Ő ismerte el, hogy hibázott.
  Öszinte leszek. A csökönyössége, hibái ellenére nekem nagyon hiányozni fog. Ő nem csak megjátszotta, hogy szereti a Klubot, hanem tényleg ott volt minden meccsen, öszintén együtt élt a Csapat sikereivel, kudarcaival. És meggyőződésem továbbra is, hogy sokkal sikeresebb klubvezető is lehetett volna, ha nem ebbe a gusztustalan közegbe kellett volna bizonyítania.
  Ami a jővőt illeti, kicsit aggódom. Sajnos nincs kétségem afelől, hogy pontosan addig lesz a Klubnak esélye jó eredményt elérni, amíg ez rendszer fennáll….ahogy elbukik a fülkeforradalom, mi is a bedőlő dominók egyike leszünk. Remélem akkor is fel fog tűnni egy újabb Hemingway, vagy hasonló “földön járó” üzletember.
  Addig is marad a reménykedés, hogy nem vettük az irányt a klubeladással a pokol felé….

 7. Vajon az új tulajdonos új ügyvezetőt is hoz magával, illetve új vezető személyzetet vagy hagyja a helyén az embereket? Mit gondoltok?

  1. Új tulaj=új ügyvezető. Ez nem is kérdés,hisz egy fontos posztról van szó,ráadásul ha szigorúan,mint új tulajdonló cégre gondoltál,ott eleve más az ügyvezető.

   1. Igen, két-három szurkolótól azt hallottam, hogy egy ismert japán cég lesz a főszponzor – elég gyanús, hogy ez a Toyota lesz.

     1. Mindegy. Értjük a lényeget,kösz.
      Igen, ez volt az egyik tippünk valóban.

  2. Hát.. Supkát nagyon rezignáltnak látni az utóbbi két hétben.. Szerintem vele már beszélt Hemingway és említhette neki, hogy az új tulajdonos valószínűleg hoz majd saját edzőt.
   De ha kupadöntőbe vezeti a Honvédot és elérjük a 4. helyet, szó sem érheti Supka teljesítményét.

   Gács biztosan távozik, hiszen ő konkrétan Hemingway személyes bizalmasának tekinthető.

   Az akadémia külön szakmai egységnek minősül, így az akadémia vezetői szerintem maradnak, egyelőre biztosan.. Az új tulajdonos erre a területre nem lát rá, nem ért hozzá, kell neki minimum egy év, hogy saját véleménye legyen és saját embereket hozzon oda.

   Szerintem egyelőre a személyzet is változatlan marad, legfeljebb egy-két pozícióban várható csere. Ilyenkor persze, lehetnek személyi ellentétek – valaki, aki Hemingwaynek szimpatikus volt, az új tulajdnak nem lesz, vagy az új tulaj gyerekének a kertészének a fia ácsingózik valamelyik pozícióra és akkor ő kerül oda.. Ilyen is lehet.

   Aki távozhat, az Pisont – ő már tavaly nyáron is pedzegette, hogy valószínűleg csak egy évet marad. És nem lennék meglepve, ha helyére az u19-es csapat edzője kerülne előre.

    1. Szivics lesz az pedig,nem véletlen állt ott az új kápók gyűrűjében…

 8. Szurkolói pletykák szerint mégiscsak jön a Toyota – és ahogy korábban itt is pedzegettük, akkor ezért került elhalasztásra a bemutatása az új főszponzornak, nem Hemingway “amatőrsége” miatt.

   1. Igen, két-három szurkolótól azt hallottam, hogy egy ismert japán cég lesz a főszponzor – elég gyanús, hogy ez a Toyota lesz.

  1. Nagyon kijózanító írás, főleg a vége.. Ez jól rámutat arra, hogy itt a politikai kapcsolatok mennyire törékenyek. Bárkiből lehet kegyvesztett és kegyelt is seccperc alatt..

   Bár egy-két hülyeség is van benne, például azt kihagyták, hogy Hemingway az elején elég sikeres volt, kétszer kerültünk vele kupadöntőbe, szóval nemcsak a bajnoki címből álltak a sikerei.

 9. Egy biztos: egyéniségben (kinek pozitívan, kinek negatívan jött le) rohadt nehéz lesz felülmúlnia Hemingwayt az utódainak. Minden másban – keret erőssége, edző, klub szervezeti felépítése, kommunikáció, klubhoz kötődő szakemberek alkalmazása stb. – azért finoman fogalmazva nem lehetetlen. Mint ahogy szinte mind lehet rosszabb is. Vagy a közlemény bizonyos részei alapján akár maradhatunk is a jelenlegi középszinten. Gondolom heteken belül nagyjából már belőhető lesz, merre gondolkodhatunk.
  A sokat emlegetett Ner-sorrend: nyilván vannak/lesznek ebben a pszeudobajnokságban is egyenlőbbek az egyenlőnél, akiket helyzetbe hoznak a több lóvéval, rásegítve pár jól elhelyezett jvezetői “tévedéssel”. De abban nem hiszek, hogy a tabellát előre megírják. Ha szűkebb büdzséből ügyesen kifut egy jó idény, nyilván nem lesz erősebb az ellenszél, mint volt 2017-ben. Sőt.

  1. Mi van ha Orbán élesebb versenyt szeretne látni és lesz 4-5 egyformán kiemelt csapat. Egy erős bajnokságban edződve,a nemzetközi porondon is nagyobb lehet a sansz. Nem tudjuk mi a szándék,tényleg bármi lehet.

   1. Így legyen! Egyelőre tényleg csak találgathatunk, és én kicsit pesszimistább típus lehetek nálad :) Mondjuk ha tartják a Hemingway-féle nevelőegyesület-modellt, úgy azért nehéz tartósan versenyképesnek lenni a kész játékosokat vásárló klubokkal. Az mfa-t nyilván nem zárják be, de talán ha nagyobb büdzsé lesz az első csapatra, élesebb lesz a kiválasztás a fiataloknak is

    1. A jelenlegitől nagyobb büdzsé lesz,ebben egészen biztos vagyok. Kérdés mire lesz elég a több pénz,mert Hemi viszont kurvajól gazdálkodott a kevesebbel is.

   2. ezt ötleteltem már pár hónapja, hogy jellemzően túl sima volt a 2 pártcsapatnak a bajnoki cím (2017 előtt és után…) hogy nem lehet érdeke a nernek annyira kiemelni a 2 csapatot, hogy nem maradna erős ellenfél a bajnokságban, mert a nemzetközi meccseken egyből jön a pofánverés.
    az elitliga meg csak álom…

  2. “a közlemény bizonyos részei alapján akár maradhatunk is a jelenlegi középszinten”
   Melyik reszre gondolsz?

   1. Nem feltétlenül a tartalma, inkább a közlemény sorok közti üzenete
    juttatta ezt eszembe: erősítés meg célok blabla, de fontos a nyereséges
    gazdálkodás. Most visszakerestem a kérdésed miatt, másodszor elolvasva
    talán hülyeség, csak elsőre ez volt a benyomásom ennek a
    hangsúlyozásából. Persze ez tök normális, nyilván nem ráfizetni akar
    senki, Hemingwaytől se sajnáltam soha. Remélem, magasabb szinten is
    kivitelezhető a pozitív mérleg.

 10. Hát lehet a Hemit szeretni vagy nem szeretni, de szórakozásnak jó volt. Most jön a két új tulaj tipikus NER lovag háttérrel és a “pontot, pontokat” szintű sablon nyilatkozatokkal… Nagy mínuszból indulnak nálam, hogy egyáltalán semleges drukker legyen belőlem. De persze sok sikert nekik és a csapatnak, remélem minden várakozásomat felül múlják..

 11. valahol nekem ő adta magabiztos a kívülállóságot a Nerb1 milliőjében.
  Marad a felcsútgyűlölet.

  1. Ha már felcsút: a nap vicce, egy barátom mesélte, hogy a fehérvári Auchanban PAFC szurkolói ajándékbolt nyílt :DDD

   1. Régóta van. Volt, hogy egy fehérvári barátom ott vett nekem jegyet. :) Talán abban az évben, amikor nekünk kellett volna búcsúztatnunk őket az első osztályból, de a Vasas tette meg.

   2. Valószínű ott lehet majd pafc szurkolót venni.. Mind a 2t eladják.

 12. Nb1.hu szerint Hemingway el sem búcsúzik, már a napokban visszautazik az Egyesült Államokba.. :(

  Egy kijelölt kápó felügyeli most a dolgokat a klubnál, valószínűleg ez a csávó lehet az, akit az 1909foto -kon is láthattunk és fent feszített a teraszon.

  1. “kispest-honvéd”-nál már elvesztettek, Rónai Egon első mondata után meg ki is kapcsoltam, szerintem ebben a kommentszekcióban nagyobb szakértők vannak, mint a műsorban :D

 13. Hát örültem volna ha elköszön a videó blogjában vagy egy chat keretében. Hiányozni fog….Köszönet amit a klubbért tett! Reméljük jó kezekbe adott minket.

  1. Kispest-Vasas
   MTK-Újpest
   :)
   Á, azt írják, telt házas avatót szeretnének, de még negyedház sem lenne, akkor se, ha a Fardi is benne lenne.

   1. Szurkolói szempontból szerintem egy fradi-újpest, Kispest-videoton lenne talán ésszerű, de nyilván a telt ház az irreális elvárás lenne, bár lehet sokan kijönnének nosztalgiából is.

   2. Azt hittem, a Mezőkövesd-Felcsút és a Kisvárda-Balmaz meccsre gondoltak.

 14. Sok dolog kavarog bennem.
  Alapvetően örülök es bizakodo vagyok. Azert orulok, mert végre lezarult az utobbi években favorizalt téma a tulajdonos kérdés.
  Emlekszem, ahogy a Pini korszak utolso heteiben télen már a Bozsikba mentünk mondhatni tüntetni, volt forralt bor, beszélgetések, borúlátó jovoidezes…
  Aztán jott Hemingway. Kirobbano érzés, hogy : megmenekultunk! Fél ev Csepel, majd egy bitangos stadionavató, a Vac ellen. 6-0. Euforia… Aztán jöttek a szurkoloi vegzalasok, oda vissza szolasok… Itt sztem a Kispest csalad 80%-a bírálta Hemit. Aztan valahogy tényleg az utobbi 3-4 evben sikerult egy normal, kielégítő szintet elerni talan a kommunikacioban.
  Egyszer fent, egyszer lent, de alapvetően köszönet a túlélésért. Nyertunk kupat, bajnoksagot.
  A vegere megbekeltem az oreg halasszal, igy tenyleg oszinten minden jot neki, azert agyszer egyszer szeretnem hallani a velemenyet… 😊

  1. Emlékszem, 2005 szeptemberében milyen durván sokan lógtak az 1909.hu-n és jöttek a “Végveszélyben a Kispest” írások és topik..
   Azzal az 1909.hu-val is mi lett.. De ott sokkal durvább viták voltak, mint itt valaha is! Még fenyegetőzés is volt!
   Klasszik arcok voltak ott: taxis, konformista, Manomano, Basildon, stb.
   Az egész 2005/2006-os idény arról szólt, hogy kb. sirattuk a Kispestet..
   Egyetlen jó pillanat volt, amíg Hemi nem jött, ez:

    1. Abban a forum formaban megszűnt, mert a klub szerveren volt emlekeim szerint. Onnan le kellett valasztani es lett egy uj dizajn, forum. Sajnos a hozzaszolasok 5% sem volt a reginek igy mondhatni befulladt az egesz. Pedig ott tenyleg volt info bőven. Taxis… Isten nyugtassa…

   1. Manomanot ismerem,ha ő fenyegetőzik az nem jó. Kurvajó arc,egy “kicsit” pszichopata. 😅 Ha tettlegesség lett volna,elég szarul jártak volna az ellenfelei.

     1. Nem. Akire én gondolok,ő nem V.G.(mondjuk az egyik betű stimm.).

   2. Az nagyon komoly fórum volt, évekig jártam oda (Dzsunior80 névvel) kommentelni. Sajnos a végére már szinte csak a Politikai topic pörgött, oda vérre menő viták voltak. :(
    De úgy látom, hogy sok ottani fórumozó van most itt is…

    1. Igen…az nagyon nagy volt. :D
     Meg Taxist faggatuk, hogy tud-e valamit az új igazolásokról? :) És valami részinfót – olyan Latabáros stílusba – mindig csepegtetett… :D

     1. csak abból semmi nem volt igaz :) emlékszem mindig ezzel kezdte: “Nyugi…..!!!!!!!” és úgy írt, mint a Török Szultán a Rejtő-könyvekből :) Határozottan romatikus volt az a fórum :)

  2. Jobban nem lehetne megfogalmazni, szerintem sokunkban ilyen érzések kavarognak…
   Én is sokszor a pokolra kívántam az öreget, főleg a játékospolitika miatt, de óriási bizonytalanság van bennem a jövőt illetően..Sokat tett a klubért az tény, utóbbi időben az látszott azonban, hogy nem tud versenyezni már állami csapatokkal és itt már nemcsak a Fradi Vidi duóról volt szó.
   Valahogy úgy érzem Hemi nem akarta eladni a klubot, csak teremtettek egy olyan helyzetet hogy el kelljen adnia, hogy miből gondolom? A stadion volt itt az adu ha nem épül fel akkor kuka az egész Kft. is, mivel nem tudtunk volna csak albérletben játszani, ergo már a munkálatok előtt megköttetett az üzlet így kitudott szállni mivel megkapta a pénzt , ha nincs stadion se pénzt nem kapott volna, és a klub is ment volna hosszútávon a süllyesztőbe, az öregnek szívügye volt akadémia, ő építette ki járt utánpótlás meccsekre büszkén beszélt mindig Róla,most ezt elvették Tőle, és érezni frusztráltságot meg sértődöttséget is, rajta nem jön meccsre nem búcsúzik, mert úgy érzi vesztett…Elvették a játékát…
   A jövőről nehéz bármit is mondani,alighanem pár emberen múlik, akik menedzsmentben lesznek,gondolok itt a szakállas úriemberre aki vip-ben állt hétvégén, én bízok bennük, hogy jó marketing munkával, menedzseléssel, szponzorok meggyőzésével lesz forrásuk, akár nagyobb dolgok kivitelezéséhez is, mivel a kapcsolati tőke a legnagyobb érték a mai üzleti világban.
   Gondolom olvassák blogot,mert fiatalabb generáció és innen üzenem nekik én bízok bennük, tudom hogy jó stratégiával, fontosabb játékosok megtartásával, plusz ha van további forrás, szponzor tudnak majd nagyot dobni. Tegyük félre politikát és adjunk nekik bizalmat, álljunk be mögéjük!
   Csak a Kispest!

   1. “Gondolom olvassák blogot”

    Ezek szerintem biztosan nem fogják olvasni, ezt felejtsd el.. Van több más üzletük, kérdés egyáltalán, hogy mennyi idejük lesz a klubbal foglalkozni.

    1. Szerintem tévedsz, mert olvassák 100%, ha klub facebook oldalán válaszolnak kérésre, akkor ezt ne olvasnák? nekem ez szimpi, emberi…

    2. Nem a tulajokra gondolt sztem,hanem arra,h biztosan megvannak az ilyen dolgokka foglalkozó embereik.

   2. Valami rémlik, hogy volt itt nemrég valami találgatás a stadion költségvetése kapcsán. Egy tételt nem tudott senki sehova tenni. Esetleg a vételár volt? :)

 15. Én értesüléseim szerint Hemingway már el is utazott az USÁba…

  Reggel volt egy búcsú a stábbal és ennyi.. Hetekig nem lesz itt, szóval búcsúzni sem búcsúzik már el.
  Még a holnapi DigiSportos vlogjára leszek kíváncsi, hogy lesz-e.. Mond-e néhány mondatot még legalább.

  Furcsálom az Öreget… Rendben van, hogy sokan marha hálátlanok és tahók voltak vele, de sokan kedvelték, az idővel elfogadták. Nyilván az új tulajdonosnak így jobb, mert a szurkolók nem a régit síratják majd, de akkor is..

  Egy ismerősöm, aki személyes összeköttetésben van vele, azt mondja, hogy semmi kényszerítés nem volt, már régóta el akarta adni a Honvédot, csak most kapott megfelelő ajánlatot.
  Ez cáfolja azokat a pletykákat is, miszerint csak Hemingway ragaszkodott az egészhez és űzte el a jobbnál-jobb vevőjelölteket.
  És sajnos azt is mutatja, hogy nem olyan könnyű magyar fociklub tulajdonosának lenni. Ez a jövőre is intő lehet.

  Vélhetően a vételárból most valami bizniszt csinál majd az USÁ-ban. Így könnyen lehet, hogy már nem is nagyon fogjuk látni.

  Gyorsan véget ért ez, na. Hirtelen feltűnt a semmiből, az életünk részévé vált, majd most eltűnik a ködben.

  1. Ez így tényleg érdekes… Én is vártam volna egy elköszönést.
   Neki is az élete részévé vált ez az egész, ezzel kelt, feküdt, minden nap. Melyik tulajdonos követte még az utánpótlás edzéseket, meccseket, rajta kívül? A húsvéti nemzetközi focitornát is alig várta, többször nyilatkozott róla, nem beszélve az új stadionról.Vajon ott lesz majd stadion avatón?
   Bár, lehet így kell elvállni, mint egy igazi üzletember.

   1. tuti, hogy el fog köszönni.
    az 1 más kérdés, hogy érdekes módon keveredett benne a tulaj+ a szurkoló. :)
    nem 1 érzelgős fajta, de az is lejött nála az utolsó hetekben, hogy hatással van rá ez az eladási folyamat…

    1. Kurva nagy hatással van rá,ez látható. Én tartom,h ezt nem egészen így akarta.

  2. Lehet,csak azt kommunikálta,hogy ő annyira el akarta adni a klubot,valójában meg…
   A körülmények nálam nem erre utalnak(stadion mizéria,a friss elmaradt szponzor stb.).
   A búcsúzás elmaradása szintén…

 16. Na, akkor ez is meg volt, most már arcal a vasút felé. Kit igazoltunk tegnap?

  1. kíváncsi vagyok, h mikor tolnak vmi infót az újak…
   persze szezon vége előtt nem várható lényeges változás…bár pl 1 Gróf hosszabbítás komoly jelzés lehetne!
   de egyáltalán miért kellett ilyen sürgősen lejátszani az eladást ?

   1. Ki tudja mióta húzódik már (egy éve minimum sztem). Gyorsan biztosan nem lett lejátszva.

    1. gyorsant arra értettem, hogy miért volt fontos pár héttel a bajnokság vége előtt bejelenteni

   2. Fájó szívvel, de el kell engedni Dávidot. Hadd keressen komolyabb pénzt, mint amit itt kapna, mert gondolom, az nem lenne annyi, amit kúlföldön el tud érni.

 17. 8 millió euroért adta el a klubot Hemingway.. Nagyon KEVÉS!
  a 2,5 milliárd forint.. ilyen szinten aprópénz

  1. Ahoz képest a nagytudású Muszbek 1 és 5 millió euró közé tette az árat. Valószinű azért tart ott az ország ahol tart, mert ilyenek a közgazdászaink…

 18. Hat bajnoki van még vissza, nem lehetett ezt volna szezon végén bejelenteni?

  1. Sztem az új tulaj már a jövő évet,jövő évi keretet menedzseli,ezeknek a dolgoknak meg neki kell állni időben. Ahhoz meg,hogy tárgyalhasson a klub nevében(a saját gondolatmenete szerint),ahhoz ugye tulajnak kell lennie.

    1. Jó lenne. Lenne egy-két ötletem a megfelelő menedzselésre.

  1. Igen elköszönt. Részemről CSAK nagy tisztelet és köszönet. Remélem nem tévedett , és ahogy ígérte jó kezekbe adta Klubunkat. Ahogy mondják, a gazda szeme érleli a termést, és Ő mindenütt ott volt úgy az utánpótlásnál, mint a felnőtteknél. God save Hemi !

  2. Méltatlan búcsú szerintem..
   Plusz biztos csak feledékenységből, de néhányakat nem említett meg, akiket jobban meg kellett volna.. Pl. Kaszás Kálmán

   1. igen, ezt én is vártam…fura h Gács említésre került Kálmán meg nem, de tuti, hogy nagyra értékelte az öreg .
    mindig hangsúlyozta, hogy KK van vele az elejétől.
    az látszik, h sok minden kavargott benne, nem tudom mennyire volt előre megfogalmazva a szöveg vagy mennyiben improvizált.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.