Egy szolgálati apróság a hétre

Hogyan ne etessük a trollokat.

Szerdán a Soroksár ellen (kisFradi), szombaton pedig a Fradi ellen játszunk. Az első a kupadöntőbe jutásról, a második a Fradi harmincadik bajnoki címéről szól, vagyis egyik meccs se megy kis tétre. Éppen ezért, és a Népi Internet működését figyelembe véve, úgy döntöttem (döntöttünk), hogy a héten megtanítunk titeket arra, hogyan kerüljük el a trollok etetését.

A döntés a következő lett:

Nyugodtan kommentelhet ide bármelyik csapat szurkolója provokatív céllal, a kommentjeit egészen addig békén hagyjuk, amíg nem tömeges, nem spammeli szét a posztot. Ellenben, minden választ, ami a nyilvánvalóan troll/provokatív kommentekre érkezik törölni fogunk. Ha nem eteted a trollt, éhen fog halni.

Ehhez tartsuk magunkat. Köszöntem a figyelmet.

“Egy szolgálati apróság a hétre” bejegyzéshez 72 hozzászólás

 1. Senkit nem sértegetve, de egyik soroksári árúház építésénél, a franciák a konyhatechnológia leírás címlapján Soroksárt Sörökszar árúházként említették. Ma se tudom miért.

  1. Oder,igy ismerik a franciák a fradit! De hívhatjuk inkább fradikszarnak

 2. Hát, a csapat készüljön azért a “trollkodásra”, mert Lipcsei miatt valószínűleg elég szép támogatást kap majd a Soroksár a fradistáktól szerdán..

  1. Sztem a fradisták leszarják a Soroksárt és Lipcsei miatt sem fognak kimenni egy számukra közömbös csapat meccsére. Ennyi felesleges szabadideje senkinek sincs.
   De egyébként tőlem jöhetnek.

   1. Kis fradikent tekintenek ra ők, a media es a kommentatorok is. Jo esellyel a fradi tabor egy része is kint lesz a meccsen.

    1. Fradistaként mondom, hogy erre az égvilágon semmi sem utal :)

     Senki nem őrül meg a Soroksárért a Fradiban. Van pár srácunk ott, meg Lipcsei az edző. Szép, hogy eljutottak idáig, de ennyi.

     1. nem mondom hogy megőrülnek, de azért van ott Lipcsei, és pár srác, mert a Fradi fiókcsapata. A fradisták blogján is lehoznak minden Soroksárral kapcsolatos hírt.

      1. Én ott “törzskommentelő” vagyok, a hétvégi eredményt és Lipcsei esetleges nyilatkozatait szokták lehozni, vagy ha valamelyik jelenlegi kölcsönjátékosunk nyilatkozik valamit. A “minden” az egy költői túlzás :)

   1. Mire a kérdés?
    Szendrei helyzete előtt Hatira nagyon okosan lépte át a labdát, az nagyon szép volt, ahogy előtte Szendrei labdakihozatala is.

 3. Off: Babar Laci elbucsuzott facen. Állítólag június 15.-ig van, aztán új shopos lesz. Hát… a NER felfal. De nem emészt meg, csak megcsócsál, mint kisgyerek a Tűrő Rudit… ehh (legyint)

  1. Szerintem inkább csak amolyan hangos segélykiáltás volt ez tőle, hogy vele is foglalkozzon már akkor valaki.

   Most vették át a tulajdonosok a klubot, valószínűleg még kevés dologra volt idejük. És nem valószínű, hogy legfőbb céljuk, hogy a gyereküket benyomják új shop-os kollégának.. :D

   Egyetlen bibi lehet neki szerintem, ha jönne a Turul.. Csakhogy élő szerződésünk van a jelenlegi mezszállítóval.

   1. Nekem baromira nem úgy tűnt, de legyen neked igazad. Bírom a Babart, sajnálnám.

   2. Ha veszel egy lakást, hiába volt az előző tulajnak UPC szerződése, neked nem kell velük szerződni

    Persze hogy jön a 2rule. Ez nem is volt kérdés.

    Egy mez 16.000 lesz

    Alapvetés a fidesznél hogy teljes csere van. Még a takarítónőt is le fogják cserélni. Ahol pénzmozgás van azt kontroll alatt tartják.

    1. Legalább még a jubileumi mez legyen macron. Baromira tetszik, ízléses, szinte tökéletes, max a címeren (kalász, szám betűtípusa) csiszolnék.
     Azt megveszem, utána tőlem jöhet a turul vagy pumi vagy racka, nem érdekelne. A következő 10 évre meglennék.

    2. Itt azért van különbség. Ebben az esetben jogutódról van szó, ahol a szerződések ugyanúgy érvényben maradnak és köteleznek. Ez egy kicsit másképp műxik, mint egy lakásvásárlás.

     1. Majd kifizetik az elállást, van lenyúlható pénzünk dögivel. Ha ezt a szárnyas szart adják ránk, többé rám ne számítsanak. Nekünk csak egy Puma szerelés lenne elfogadható.

     2. Elvileg igen.
      Van ilyen. Kérdés hogy mi volt a szerződésben.
      Meg úgyis meglátjuk miben futnak ki a srácok júliusban a pályára…

    3. Csakhogy nem Hemi áll szerződésben, hanem a klub.
     Ilyen alapon mondhatná minden cég, hogy eladom és megszűnik az adósság.

 4. Kommentelhet ide bárki provokatív céllal… Ne válaszoljunk,mert a mienk törölve lesz. Így nem korrekt. Miért nem lehet inkább törölni a provokatív kommentet?

  1. Mert azzal is a trollt eteted, mivel vele foglalkozol. Te viszont törölheted magadnak őket.

   1. Ez oké,de akkor azzal szemezgessen bárki,aki idetéved? Nekem nyolc.

  2. 1. Engedjük őket mert szólásszabadság van
   2. Mert mi vagyunk az okosabbak

  1. Most olvasom, h csak május 5-én lesz 15 éves, tehát még 14 évesen mutatkozott be az u17-ben. Nem semmi.

   1. Ritkaság az ilyesmi, és a tehetségen kívül alkati adottságok is kellenek hozzá. Utoljára korán beérett és komoly karriert befutott játékos Illés Béla volt, aki 15 évesen a Sárvár felnőttcsapatában játszott.

   2. en azon gondolkoztam, hogy miközben az U16 nemzetközi meccseket jatszik, miert nem oda vittük nemzetközi tapasztalatot szerezni? Nyilvan van ra esszerü magyarazat, de most egy sem jut az eszembe… Persze a srac erdemeiböl ez nem von le semmit. es innen is sok sikert neki!

    1. Jogos a felvetés.
     Az legalább pozitívum, h nemzetközi tornán mutatta meg most magát 2-3 évvel idősebbek között, bár ha tényleg olyan jó, akkor szerintem legkésőbb 16-17 évesen külföldre megy, és sosem látjuk felnőtt szinten a Honvédban.

  2. Nagyon szurkolok neki, de lehet hogy nem fogja befutni azt a pályát, amit befuthatott volna a tehetsége alapján. Nem akarom megbántani a faddiakat, de vajon egy megye 2-es csapatnál a mai topfutballhoz elegendően jó munkát lehet végezni a legkisebbektől egészen az u13-ig? Nem kellett volna felfedeződnie ennek a srácnak jóval hamarabb? Szerintem Dárdai Palit ilyenkor üti meg a guta, hogy az utánpótlásra vonatkozó elképzeléseit (illetve annak a bizottságnak az elképzeléseit, amelyikben dolgozott) nem próbálták meg megvalósítani. A srácnak pár hónap után (hét évesen, vagy ha előbb kezdte a focit, akkor előbb) egy regionális központba kellett volna kerülnie, ahol megfelelő szakmai és technikai körülmények között fejlődhetett volna, a korának megfelelő edzésmunkával. Nem került lemaradásba így? Ha igen, bepótolható ez az akadémia néhány évében? Engem ez nagyon dühít. Hány ilyen tehetségből nem lesz topligás focista, mert nem kapja meg a megfelelő képzést a rendszer hibájából? Pl. a németeknél ez előfordulhatna, hogy tizenévesen fedeznek fel egy ekkora tehetséget?

   1. Egyfelől igazad van, másfelől pont most nincs, mert Faddon futsalozott is, így valamennyi kiegészítő képzést kaphatott.
    Másrészt valószínűleg annyira kiemelkedő tehetség, hogy lehet, még így is be fut egy magas szintű karriert, mégha nem is akkorát, amekkorát egy korai jó képzéssel befuthatott volna.

    Reménykedjünk utóbbiban!

   2. Addig legalább boldog volt, még Faddon játszott. Nem tömték tele a fejét hülyeségekkel.

   3. Igazat adok neked, de csak részben!
    Ez a képzés hiánya kicsit túl van misztifikálva! De nem?
    39 vagyok, és voltam olyan szerencsés, hogy Horváth Feri, Piroska… és még sokan lejártak focizni a térre (ja és akkoriban 25-50 gyerek volt a dühöngőben, bármikor!)… ott el lehetett csípni olyan finomságokat, amelyeket ma képzésnek hívnak!
    A kilóméterket sehogysem lehet pótolni!
    Nem hiszek a magyar foci felemelkedésében! Szurkolok, de nem hiszek!
    Olvasta ma valaki a Wili Orbán interjút (főleg az alázat részt nagyon figyelmesen)? Egyből a Szerető, Schön kettős jutott az eszembe+ a sok sok tehetség akik inkább szórakozni jártak, pihenés helyett… Nem vagyok optimista!

 5. Nem tudjátok véletlenül, hogy a soroksári pályának van (vendég) parkolója? Valami parkolófélét mutat a gugli térképe, de, hogy ez most nyitott bárki számára vagy sem, az kérdés…

  Kocsival megyek és még sosem voltam azon a pályán.

  1. Hát nem tudják.

   Meg kell kérdeznem a soroksári trollokat, csak találjam meg őket… csak nehogy a blogowner törölje a válaszukat mielőtt olvasnám.
   Magamban beszélek, úgy látszik sok volt a fociból…

   :-)

    1. Nem töri a lábam a tömegközlekedés, de melóból jövök (meglógok a pontos kifejezés) ezért kell autóval mennem, mert különben nem érek oda.

 6. Nem kell bántani őket, elég nagy baj az nekik, hogy zöldek.

 7. Most még csak a Soroksárra kéne koncentrálnunk, de azért hétvégére egy kis előretekintés:
  Jól számolom, ha a Fidi nem nyer, azzal Kubatovék már pályára lépés előtt bajnokok, ha viszont igen, akkor csak győzelem esetén azok, döntetlennél matematikailag még nem? Mindenesetre jó lenne kiküszöbölni a hazai szektorokba beszivárgó zöldeket, ellenkező esetben akár csúnya jeleneteknek is tanúi lehetünk…

   1. Arra tud nekem válaszolni valaki, hogy ha csak a második félidőre tudok kiérni, akkor be tudok menni jeggyel? 10-12 éve volt hasonlóra precedens, akkoriban még a második félidő talán ingyenes is volt.

    1. Nem tudom elképzelni, hogy nem. A kapuk működnek végig, gondolom.

  1. Vedd figyelembe, hogy a jósnők mindig azt mondják amit hallani szeretnél, feltéve hogy onnan jött az infó.

 8. Valahol a lelkem mélyén érteni vélem ezt az “okos enged, szamár szenved” magabiztos értelmiségi hozzáállást Hanta részéről :) , elfogadni azonban már kevésbé tudom, sőt. Én valószínűleg kivágnám az összes zöldet, mint macskát szarni. De hát nem én moderálok, úgyhogy be is fejeztem a picsogást. Csak valahol igazságtalan, hogy a mi olvasóink nézegessék a teleszemetelt blogot… Ehh. :(

  1. A jó megoldás az lenne, hogy egy trollkodásra mindig egyetlen, a legfrappánsabb választ kéne meghagyni, álljon ott mementóul, hirdetve, mekkora seggfej a trollkodó. :)
   Persze ez sajnos nyilván kivitelezhetetlen.

  2. Igazából oktatási célzattal lett ez a megoldás. Ha megtanulunk nem válaszolni, akkor azok a kommentek lepörögnek, én pl. hideolni fogom őket, hogy ne is lássam. Ellenben ha felveszed, és elkezdesz válaszolgatni, akkor végtelen mennyiségű szenny marad utána. Ha törlöd, úgyis beírja újra, vagy szól a haverjainak, és azok is írogatni kezdenek. Egyszerűbb elengedni a fülünk mellett, hagyni, hadd vergődjön a szánalmas kényszerében, hogy foglalkozzanak vele, de ugye nem fognak.

   A betévedőkkel nem lehet mit kezdeni, tehát maradt a sajátjaink – nevezzük így – nevelése.

   (Bevallom, k*rvára tele van a tököm az ilyenkor szokásos kommentháborúkkal, az emberekkel akik valóságnak hiszik a válaszolgatós catfightot, raádásul azzal csak nekem lenne egy csomó többletmunkám, ha mindenre figyelni kéne. Engedjük inkább el őket, és legyen egyfajta rend és nyugalom legalább nálunk.)

  3. Semmi sem idegeli ki jobban a trollokat mint amikor keresztül néznek rajtuk. Ez egy érdekes kísérlet lesz szerintem.

 9. Akkor most jól megbüntetjük őket, anyáznak de majd mi megse nyikkanunk.

  1. Ez így online tőlem akár mehet is, ki lehet kísérletként próbálni, de a meccsen, a helyszínen nem leszek ennyire visszafogott, ha a zöldek tévesen értelmezik a hazai pálya fogalmát.
   Ti legfeljebb csak itt látjátok, olvassátok őket.

 10. Sziasztok!
  Holnapi kupameccsre lehet venni a helyszínen jegyet a vendégbe, vagy sansztalan?

  1. Most olvastam, hogy MÉG 150 jegyet felajanlott a Soroksár amit a HELYSZINEN lehet megvenni. Tehát van esély. Azt nemtom hova szólnak ezek a jegyek.

    1. FB szurkolói, v. kluboldal. Reggel olvastam a Honvéd FB oldalán is, úgyhogy erősen valószínűsíthető, hogy igaz. :-)

     1. Ja, hogy FB… Az oké, hogy az is kell (állítólag vannak emberek, akiknek a zinternet=FB :)), de hogy ezt a fontos infót nem lehet a hivatalos oldalon kiírni, csak FB-n, hát…

      De kösz!

 11. Elkezdődött a szivárgás a hazai szektorokba. Egy ideig a fradisták vígan vásárolgatták MLSZ kártyával az online jegyet a hétvégi találkozóra, most már persze csak hazaival lehet.
  Személyesen ott fognak sorba állni a Hungárián, és ez így nagyon nem ok. Valahogy le kellett volna zárni nekik még szektorokat, az ottani bérleteseket átrakni másik hasonló kategóriás helyre, vagy esetleg a VIP-be.
  Ezek után tuti balhé lesz a hazaikban, mert a málé biztonsági őrök vígan beengedik őket, hiába a honlapon a figyelmeztetés.

  1. Ha a fél stadiont átadnánk, az sem számítana sokat, úgy is sokan akarnának jönni hazaiba is. A bajnoki címük dőlhet el, sokan akarják látni. 5 ezres a stadion, ehhez egyszerűen kicsi. Túl kicsi stadionokat építettek. :)

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.