Játékszabályok, Gróf, Népi Internet ezredszer, osztályozókönyv

Bp. Honvéd – Diósgyőr 4-4

Ebben a posztban mindenféle hosszabb fejtegetés nélkül szó lesz

 • a Diósgyőr második góljáról és a hozzá kapcsolódó esetekről a szabálykönyv vonatkozásában,
 • Grófról és az elcseszett kommunikációról,
 • valamint a Népi Internet Egyik Legjaváról, a szurkolói megmondóságról,
 • tovább a poszt végén ott figyel a szokásos osztályozókönyv is.

Sok téma ez egyszerre, egyik sem lesz kifejtve bővebben, mert ma vasárnap, ilyenkor Kamber is megpihen, ráadásul délután enbéhárom.

A tizenegyes és a Diósgyőr mázlija

A végül a Diósgyőr tizenegyesét eredményező szituációnak két lehetséges következménye lehetett volna a szabálykönyv szerint, és egyik esetben sem találjuk ott a büntetőt:

 1. ha egy néző sípjelet ad, és a játékvezető véleménye szerint ez hatással van a játékra – a játékot meg kell állítani, és labdaejtéssel kell újraindítani. (Játékszabályok, 47. oldal)
 2. ha a játékvezető fújt, akkor megszakad a játék, tehát a labda kézzel érintése sem szabálytalan. Ebben az esetben három döntés lehetséges:
  1. újra kell rúgatni a szabadrúgást, mert valamilyen körülményt nem talált megfelelőnek a spori.
  2. Amennyiben a játékvezető hibázik a síp megfújásakor és a játék megáll, azt labdaejtéssel kell újraindítani. (Játékszabályok, 185. oldal)
  3. valamit észrevesz a labda elrúgása és a sípszó között, tehát amíg a labda játékban van, és annak megfelelőt ítél. Ha a spori fújt, akkor az nem lehet Danilo kezezése, mert az utána történt.

Tehát, ha Danilo miatt kaptunk tizenegyest, ami ugye kezezés (szinte strandröplabdás mozdulattal, amit ebben a szituációban nehéz nem szándékosnak nevezni), akkor Danilo miért nem kapott sárgát*? Vajon mit ítélt a bíró, és mire?

*_ „Megakadályozza ellenfele számára a labda megszerzését” mint sárga lappal járó szabálytalanság eltávolításra került, mert néhány játékvezető minden kezezést sárga lappal büntetett emiatt; (Játékszabályok, 145. oldal) // Vagyis nem kéne sárgát adnia, mert úgy ítélte meg, hogy ez nem “a gólszerzést sikertelenül kézzel akadályozó játékosnak sárga lapot kell felmutatni.” tipikus esete.

Egészen elképesztő, ami a Diósgyőrrel történik az elmúlt években. Tavaly Rudolf balmazi lesgólja menti meg őket az utolsó forduló utolsó percében, miközben ellenük a Videoton az ifi kettőt küldi fel; tavalyelőtt az MTK-nak győznie kellett Pakson, 0-0 a 90. percben, 1-1 a vége, így a Diósgyőr a több győzelmével bennmarad. Nincsenek szavak.

Idén az a mázlijuk, hogy mi az MTK-hoz megyünk, ők az Újpestet fogadják, vagyis elég ugyanannyi pontot szerezniük, mint az MTK-nak, és máris bennmaradtak. Mindeközben mi és az Újpest is a bronzért megy, vagyis könnyen kilátásban van két gyufa.

A meccsről

Mindegy. Megtörtént. Ahogy Diósgyőrben, most is Prosser és Vernes góljaival kaptunk ki. Prosser három góljából kettőt, Vernes a hétből négyet nekünk rúgott. Nincs ezzel baj, már máshol játszanak, de ha valaki le meri írni, hogy mennyire profi mentalitás az tőlük, hogy a volt csapatuk ellen, bla-bla-bla, azt személyesen küldöm el a picsába, mert tőlük, amíg nálunk játszottak, mindent láttunk, csak nem ezt a kérlelhetetlen profizmust.

Meccsvideó egyelőre az m4sport.hu oldalán.


A csönd Gróf körül

Nagyon egyszerű a helyzet. Dávid az elmúlt években a szurkolók egyik kedvence lett, miközben olyan karakter, aki ennek a helyzetnek emberileg is képes megfelelni, jól viseli a sztárlétet. Parádés kombináció, ilyenről csak álmodni lehet.

Ebbe az idilli állapotba rondított bele a hír, hogy állítólag már hetekkel ezelőtt elígérte magát a Fradihoz, alig két évvel azt követően, hogy lenyilatkozta, oda még a több pénzért sem. Az internet pont a nem felejtéséről híres. (Mindeközben a Fradi elnöke ki van akadva arra, hogy egy másik magyar csapat ajánlatot tesz a nyáron lejáró szerződésű játékosuknak, és hogy ez mennyire sportszerűtlen. Semmi baj, itt a bizonyíték, mecsoda erkölcsi magaslatról tekint le ránk az ottani klubvezetés.)

Vajon miért nem szólal meg bármit, de tényleg bármit? Akár azt, hogy megyek; akár azt, hogy maradok; akár azt, hogy még döntés előtt állok, meghallgatok mindenkit, és majd utána meglátjuk. Annak mi értelme van, hogy fenntartjuk a látszatot, miközben az internet, a szóbeszéd már rég szájára vette? Tényleg, mit várhatunk egy ilyen szituációtól?

Hogy majd nem pattan el néhányak agya, és teszik szóvá a helyzetet?

Értem én, hogy nem egyszerű, mert ha nem jön ki köszönni, akkor az ugyanúgy jelzés, mint a minek jön ki sztároltatni magát, ha már úgyis eligazolt. Azzal viszont legyünk tisztában, hogy ebbe a kommunikációs csődhelyzetbe saját magát sodorta. A szurkoló mindig szeretni fog, ha lehetőséget kap szeretni, azonban ha azt veszi észre, hogy visszaéltek a szeretetével, akkor ugyanazzal az erővel lesz képes gyűlölni. Ilyen egyszerű a futball.


Az agyhalottakról és a Valódi Szurkolókról

Mivel kivágtak a csoportból, itt szeretném megköszönni, eddig ugyanis nem volt szívem magamtól kilépni. Utólag is elnézést, ha magamra vettem, hogy mint határozatlan alanyt, agyhalottnak neveztek, majd mikor visszakérdeztem, hogy a sértegetésen kívül nagyjából miről lenne szó általánosságban véve, az agyhalott nem igazi szurkolók irányába, mindezen kérdésemet természetesen az agyhalott jelzővel fűszerezve, akkor nagyon hamar kiderült, hogy bizony mi nem vagyunk Igazi Szurkolók, mennem kell. Köszönöm, tényleg helyére kerültek a dolgok. Alig három oda-vissza mondaton belül saját farkunkba haraptunk, a kör bezárult, a logika kikezdhetetlen.

A Népi Internet, a lájkokba vetett hit megmutatta oroszlánkörmeit, páran úgy érzik, tényezők lettek, mert a kezükbe került egy adminjog, mert – és ezt így mondják – egymás seggébe bújva kitalálják az Új Narratívát, a vége pedig úgyis az, váltsuk le a kápót, mert rosszul csinálja a dolgát, sőt, mindenki rosszul csinálja. Mondjuk alternatívát nem láttunk még tőlük, hogy milyen Kispestet képzelnek el, egyelőre annyit tudunk, hogy a szövegértés, a humor és a gondolkodás nem erősségük. Nekem tetszik az irány, legfeljebb kapunk egy újabb spinoffot a Walking Deadhez.

Bocsi ezért a két bekezdésért (ezzel együtt három), de ha az embertől elveszik a válaszolás jogát egy beszélgetés közepén, akkor ott nagyon nagy bajok vannak, ismerjük ezt a tempót. Szóval itt válaszoltam, és ennyi volt részemről. Ott azért még nem tartunk, hogy bárki, ismétlem, bárki, nemhogy ismeretlenek megkérdőjelezzék és minősítsék a Kispesthez való viszonyomat, ahogy virtuális faszméregetésbe sem vagyok hajlandó belemenni senkivel. Buta voltam, magam engedtem el a saját elvemet, gondolván, legalább a saját közegünk érett a beszélgetésre. Tévedtem.

update délután fél kettő magasságában // jajj, nagyon jó érzés, hogy újra láthatóvá váltak a falamon a sok zaj miatt eddig elnyomott kismacskás és cuki újszülöttes képek, a távoli vidékeken nyaraló ismerősök fotói. Ha pedig valami másra is igényem lenne, akkor elég egyet kattintani.


Osztályozókönyv //

címlapkép: Kimmel

“Játékszabályok, Gróf, Népi Internet ezredszer, osztályozókönyv” bejegyzéshez 382 hozzászólás

 1. Eddig nemigazán látszik igazolódni, mennyivel nagyobb a szurkolói bázisunk a fideszotonnál!
  Nagyon durván számolva is kb 900 -al vettünk több jegyet a döntőre! / igaz, az a táborba, ami hangulatügyileg nem jelent rosszat /

  1. Igen, én sem értem, hogy most hol van az a tömeg, ami anno a bajnoki döntőnél volt, ahol két Bozsikot meg tudtunk volna tölteni. Pedig a kupadöntő is van olyan fontosságú, jó lenne megmutatni egy nagyobb létszámot és fergeteges szurkolást!

   1. Azért azt ne feledjük, hogy akkor jobb, elszántabb, és lendületben levő csapatunk volt. Akkor nem tudtam elképzelni, hogy ott nyerhet az ellenfél. Most nem lennék meglepve, de azért bizakodok.

    1. Így van. Ott tulajdonképpen már a téli 2.? helytől volt egy nagy vágyakozás ami egyre fokozódott és az utolsó 5 győztes meccsben csúcsosodott ki. Ez hol gálázva, hol “mázlival”, de mindig az utolsó (utáni?) percig csúszva-mászva, az ellenfeleket felőrölve! rengeteg meccset megfordítva az utolsó 5-10 percben eldöntve, lezárva! Ehhez képest azt idén azért messze nem így van – SAJNOS!

     1. Na de ez akkor is egy Kupadöntő!! Igaz hogy reklámja nem sok van. Mondjuk az is szégyen hogy a női bl döntő már teltházas, igaz oda érdekes módon 1000 ftért voltak a jegyek..

      1. Igaz, de pl. ide is elég farvizen jutottunk (nem is nagyon gálázva, ~alapjáraton). Ok, hogy ezt hozta a sorsolás(?! :)), de mondjuk egy ute/ftc kiütés sokkal jobban segítette volna a hangolódást!
       Azzal együtt elég ciki lesz, ha nem lesz elhasználva a kvótánk. Ez a vonulás is rizikós, félő, hogy nem lesz olyan létszám, amire büszkék lehetnének a szervezők…

       1. Farvizen sincs itt a legtöbb nb1 es csapat! Ahhoz hogy sokan legyenek reklámozni kellene, interneten, buszon, mozifilmek előtt, sulikban, tv+ rádió, stb. A vonulás is jó ötlet, de mit szerveznek? Mindjárt itt van és csak annyit lehet tudni, hogy 12-17 ig valami program, majd vonulás. De milyen progik? Gyerekkel családnaknak is, vagy csak ivászat? Miért nincs előregiasztráció rá így lehetne tudni kb a létszámot. Aki részt vesz kaphatna Pl egy Honvédos kupadöntős sapkát 2000 főnél kb 3M ből kijönne..stb, stb stb

    2. Ok srácok, ez igaz! De azért akkor tenyleg sz.rni az egészbe bele, ha 10 évente játszik a csapatom kupadöntőt, és egy ilyen gyatra kifogással maradok távol, miszerint; két éve elszántabb volt a csapatom!
     A magyar futball évtizedek óta sz.r!
     Tegyük fel elfogadom, hogy sokan beleuntak, és egy-két ezer embernek van már csak lelki ereje arra, hogy hetről hétre meccsre járjon.
     De egy döntő / amit jelen esetben 10 éve élhettünk át utoljára / ne késztessen arra 8 ezer kispestit, hogy kiugorjon a fotelból az állítólag hőn szeretett csapatáért, az már gáz!

     1. Persze, hogy gáz, de van még majdnem 2 hét, nincs 1 hete, hogy elkezdték a jegyeket árulni. Adjunk egy kis bizalmat a kényelmeskedőknek is! 🙂

   2. Én pl. még nem vettem meg a jegyemet, de ahogy elnézem, ráérek megvenni még a héten :)
    Szerintem sokan vesznek még a hó végéig!

    1. Minél több- hozzád hasonlóan- kényelmes szurkolót kívánok! Csak nehogy valaki 25.-e utánra tervezze! 😀

  2. Kerdeses mennyi volt a tenyleges kispest szurkolo es mennyi volt a divat szurkolo vagy mas csapat szurkolo aki csak a bajnoki donto miatt ment ki azon a meccsen

   1. 50-50%.Divatszurkoló is csak egy jól hangzó baromság.Amikor jönni kellett ,jöttek.A Barca,Real,MU stb.meccsen mobilozo többezer ázsiait senki nem hívja arrafelé divatszurkolónak,pedig azok sincsenek ott minden mérkőzésen.

    1. Ez a nézőszám egy nagyon bonyolult kérdés, rengeteg minden befolyásolja az alakulását. Az 1926-os döntőn az első mérkőzésünkön a BEAC ellen 500 néző volt jelen, a másodikon meg 150!!! Azóta eltelt 93 esztendő, megjelent a rádió, a tv, az internet, teljesen megváltozott a világunk, amiben élünk. A mai kor embere ezer különféle dolog és tevékenység közül válogathat, határ a csillagos ég! Sajnos a hazai labdarúgásunk, a Mi focink jelenleg millió sebtől vérzik, ezt a kínszenvedést pedig lassan-lassan eladhatatlanná teszi a rendszer most is, meg hozzátették a magukét a múltban is oly sokan…

     1. Itthon igen,màshol meg nagyobb stadionokat építenek,mert nem férnek be.Fene tudja mi az ok,a Sport+ -ban meg pl az a Dombi meg a főszurker véleménye,h jobb volt a régi lepusztult Oláh utcai,azért voltak 2× annyian.Ki érti ezt már?! 😊

   2. Az, hogy sok olyan drukker is kijött, akik bár Honvéd drukkerek, de nem járnak rendszetesen meccsre, attól még nem divat drukkerek..

 2. Kamber nagyon érdekes dolgokat mond:

  “Az első gól az én hibám volt, az utolsó gól azonban a csapaté, mert nem csapatként védekeztünk.”

  “A problémánk mentális: Minden évben túl nagyok a változások, sok játékos jön, sok megy. Most a tulajdonosváltás és az, hogy tudjuk, 3-4 játékos megint menni fog nyáron, szintén ránk nyomja a bélyegét.

  Ezért lehet látni azt, hogy egy-egy meccsen 30-35 perceket nagyon jól tudunk teljesíteni, de aztán hirtelen visszaesünk fejben.

  A mentális része zavar minket nagyon, ez a legfőbb problémánk.”

  Kamber 13 perctől:
  https://www.mediaklikk.hu/video/goool2-13-resz/

  1. Holender, Gróf “ok”… 3.? 4.?
   Vajon a 3-4-ben csak olyan értendő aki hiányozni is fog, vagy összesen?

     1. Gazdi, Ben Hatira mas teszta, nekik elö szerzödesük van, kerdes, hogy megfizetik e az arukat? ill, miert nem tudunk velük hosszabitani? kin mulik?

      1. Ben Hatira 1+1 évre írt alá… vagy fél+1 re??? Csak azért mert szvsz. az ő szerződése is lejár.

     2. Remélem, hogy nem!! Gazdagot nem tudnánk pótolni szerintem.

      1. potolhatatlan ember nincs, illetve ahogy mondani szoktak tele van velük a temetö. Hogy öszinte legyek Szendrei (habar tudom kicsit nem teljesen azonos poszt) talan kis atszervezessel a közeppalyan tudna potolni…Temesvarit is kiprobalnam mar melyvizben

       1. Már nem azért,de a világon nincs olyan csapat,ahol a rutinos meghatározó kulcsemberek távozását mélyvízbe dobált ifistákkal pótolnák.Legalábbis ha akarnak valamit elérni a bennmaradáson kívül.

        1. Ha lattad Szendreit jatszani akkor nem “csak” egy ifistarol beszelünk, Nagy Gerit potolta 18 evesen többször, nem is akarhogy. Egyebkent sok klub müködik igy. Mellesleg nem azt mondtam, hogy minden tavozo jatekost ifistaval kell potolni, hanem itt speciel ebben az esetben latok ra eselyt, hogy egy fiatal sajatnevelesü jatekossal legyen potolva, egy meghatarozo jatekos.

         1. A védelemben előbb-utóbb igazad lesz.Elől én nem érzem,sem középen,főleg irányítóban,mert az most sincs.

          1. vedelemben nem latok Temesvarin kivül nagy potencialt, de a Temesvari-Szendrei-Bano Szabo harmast többször elbirta volna a csapat,
           (persze nem egyszerre) föleg amikor friss emberre lett volna szükseg. En Pl Holcsikat többször visszahoztam volna bal futoba, Uzoma helyett, es helyere jöhetne egy fiatal, Kukoc meg ülhetett volna tovabb a kispadon. Röhej, hogy Bano Szabot becserelni sem tudjuk mar. Egyebkent en mar Hefflert sem ertem jobb futoba Mezghrani alternativajanak amikor van egy Holender a palyan…nagyivböl tojok a golkiralyi ambicioira amikor a csapat erdek mast kivanna. szerencsetlen Hefflert meg mindenki bantja amikor kenyszerböl jobb szelsöt jatszatnak vele….

          2. Pedig a helyzet az,h Kuki gpi nélkül meg a Filip góljai nélkül(ha balfutóban játszik),igen sanyarú szezon lett volna az idei.A Banonál azért hiszek annyira a Supiban meg a műszeres felmérésekben,hogy nem azért nem játszott többet,mert vmi bajunk lenne vele.Bamba/Nagy csere meg nálam gond nélkül.Mondjuk a Vadi-Gazdag is.Uzoma mellényúlásnak tűnik valóban.Szendrei ?Azt nem tudom eldönteni.Nekem kissé lomhànak tűnt.

          3. felreertes ne essek, Holcsika ott volt jo helyen ahol volt, csak szemelye sokkal több variacios lehetöseget nyujt a palyan, gyakorlatilag barmelyik szelre berakhato, akar meccs közben is ha a szükseg ugy kivanja (es sokszor kivanta volna). Es amikor Mezghrani serült volt nem ertettem, hogy Heffelr helyett miert nem merül fel Ö mint jobb szelsö alternativa….Kukoc vedekezesben nulla

          4. Kukoc ha 3 gólt lőne a BL döntőben 2 gólpasszal,vele akkor is lenne vkinek vmi baja.😁

          5. Jogos, bár szerintem ha igyekszik, oda tud érni a saját beadására :))

          6. Tényleg nem értem! Nem tévedtél te el?! Egy Kabangut, Kukacot Bambát magasztaló valaki nem lehet evilági, és tuti, hogy nem a föld nevű bolygón szeretett volna leszállni

      2. Ezt pótolni azért nem tűnik olyan reménytelen vállalkozásnak .Szerintem

       1. Bambáról is tudnál valamit linkelni?!
        Oly’ kíváncsi lennék rá?
        Meg legalább lenne egy támpont a fiataok számára, hogy mi az a minimum szint, amit meg kell ugraniuk ahhoz, hogy egy ilyen minőségi zsoldost ki tudjanak szorítani a keretből!

        1. Aki,na persze nem te,konyít a játékhoz,az tudja,hogy kell egy ilyen ütőember a kp-ra.Hacsak az nem zavar,hogy gyors meg izom is van rajta.Az általad imádottaknál 4x többet ütközik egymaga,3x gyorsabban és 2x többet fut.Meg olcsóbb is,mind beszerzési áron,mind bérezésileg.Bár egy ekkora AAA licenses szakembernek mint te,aki szerint a Vadi nem fér be,minek is magyarázzam.😊

         1. Jaaajjj! Annyira súgó vagy, hogy ha nem lennének itt olyanok, akik szinte csak erről a blogról tudnak némi belső infót lecsekkolni, és nagy sajnálatomra félre tudodt vezetni őket a süketeléseiddel, akkor kizárólag csak veled diskurálnék, mert haláli muris ipse vagy! Tök komolyan mondom, bírnálak! Sajnos így, másokra való tekintettel, gáz amit letolsz itt!
          Látod hétről-hétre a srácok számítógépes program által készített statisztikájukat?! Sztem nem, mert akkor nem írogatnál olyat, hogy ” 3x, 4x, 2x..”, mert nettó baromság!
          😅😅😅😅 eeeez egy lúzer,! Már bocs!😅

          1. Jaa! Oktoberes fórumtársnak tartozol egy mezzel! Ez egy meggondolatlan ígéret volt részedről…😅
           Amúgy nagyon korrekt srác, megérdemli, hogy úr legyél vele szemben, és tartsd a szavad! 😉😊

          2. Te tudod,te értesz a footballhoz.A Vadócz kérdésnél és is te nyitottad fel a szemem,meg is jelent a fejem felett egy villanykörte a buborékban,mint a Lolka Bolkában.Ja,hogy 6-ból 6-t a játéka.Vak véletlen volt,de én rögtön rájöttem ám erre,hiszen te megmondtad hogy nem fér be.Az meg hogy a Filip gólkirály is lehet,az meg az ő baja,hiszen arról is megmondtad,hogy játszon helyette fiatal,mert semmit sem ér.Áldás egy ilyen jövőbe látó szakember,mint jómagad.

          3. Na akkor! Mivel felakadt nálad a Vadis lemez;
           Ha úgy összességében újra átolvasod és értelmezed / ha tudod! /, amit vele kapcsolatban mantráztam, akkor talán megérted a lényeget is, ami a következő;
           Nem tudom honnan tudtam – talán megálmodtam ☺ -, hogy Vadócz az aláírásának pillanatában kijelentette, ha törik, ha szakad Ő bizony aug. 31-el tiplizni fog a Honvédtól! Az még hab a tortán, hogy ennél bizony csak rövidebbre tervezte a Kispesti ” vendégeskedését “! Gyakorlatilag alig egy hónapra! Én ennek tudatában éreztem úgy, hogy semmi értelme ennek a tranzakciónak, sem csapatépítés szempontjából, sem pedig a szurkolók parasztvakítása miatt! Abban valóban tévedtem, amiért jobban hittem és bíztam a sok semmirekellő Bamba- típusú zsoldosban, azok hosszú távon történő használatának csapatra vetített hasznosságában, mint abban, hogy Vadi játszon itt 4-6 hetet, aztán lehet kezdeni újra az építkezést! Ma már látom, Ő akkor is többet ér az összes / talán kettő kivételével / zsoldosnál, ha csak két hónapot tölt Honvéd mezben szezononként a pályán, a maradék időt pedig magyar fiatalokkal toljuk végig! Naa!? Ehhez mit szólsz, te mint nagytudású?! Itt mindenki abban reménykedett, hogy min. egy szezont le fog húzni nálunk! Te, mint tudor, miért nem tájékoztattad őket, hogy ne álmodjanak nagyot, mert Vadi már akkor felhúzta az órát ébresztőre, amikor aláírta a szerződését!?
           Háát, tudorkám, röviden ennyi!
           Pussz

          4. 1.Azt mondta,hogy az októbert már beírta a naplójába a válogatott miatt.Na most helyette a Nagy v a Gazdag?!Nem jelentett ki semmi ilyet!2.Pontosítsunk a valóságra,hogy mit mondtál;Sem a Gerit,sem a Gazdit,sem a Bano-Szabot nem tudja kiszorítani.Aztán kiderült,hogy nemhogy de,hanem ezek meg sem közelítik.3.Már nem azért,Tudortalan,már hosszú hetekkel előtted beírtuk,mint a lanzát,hogy ne hülyítsd itt a jónépet,nem egy évvel mint az eladást,hogy vele lesz betömve a szánk.3.Azért mert olyan kiváncsi vagy,vmint tudatlan,a Gróf info a deszkások kapusedzőitől származott.

          5. Csak a másodok 3-as pontodra reagálnék mert magyon uncis vagy már úgy amblokk!
           Arra is csak ennyit; Méginkább csalódtam benned, ha valóban ilyen távoli helyekről szerzett infókkal vezeted felre itt a nagyérdeműt!
           Fontos! Amíg bármilyen ügylet nincs szignózva, hivatalosan bejelentve / amit be kell /, addig vele kapcsolatban minden okoskodás csak feltételezésen, félinfon alapulhat!
           Ehhez tartsd magad!

    1. Nem lehetne inkább a Tischler?!
     A Danipaci a végére már kimondottan hasznosan, csapatjátékosként játszott. Hova megy? Nem tudják, vagy nem is akarják megtartani? A ftc ill. bubi gondolom nem kapkod utána. De akkor még kivel nem állja a versenyt az új tulaj? Vagy esetleg olyan új bombák jönnek, hogy nem lesz rá szükség?! Azért a Filip és Danipaci távozása megfelelő pótlás nélkül nem túl sok jót sejtetne…

     1. ha nem hosszabit, oda megy ahova akar :) nem tölünk függ….Tischler amugy is megy, mert csak kölcsönben van…

      1. Ez ok, de ha itt is megkapná amit ott (esetleg többet), akkor nem biztos, hogy “elvágyna”

       1. figyu, ha Kambi panaszkodik a kaoszrol, akkor a klubnal ANARCHIA van, Kambi nem egy panaszkodos tipus…..ja es Kambi 6-7 tavozot emlitett elsökörben aztan modositotta 3-4-re

     2. Telen Arab vilag beli erdeklodesrol / vagyakrol lehetett hallani ( Danilo)

   1. A horvát védő, Tischler, Danilo, a grúz gyerek, valszeg Bamba is, Gazdag..

 3. Nem tudom, mit kell ezen meglepődni, emlékezzetek, hogy két fordulóval a vége előtt hazai pályán az MTK ellen voltunk összesen 3 ezren a bajnoki cím szezonjában..

  2009-ben a kupadöntőben voltunk hazai pályán egy győztes meccs után: 7 ezren
  2007-ben az újpesti stadionban: kb. 4-5 ezren
  1996-ban hazai pályán a Bozsikban: 6-8 ezren

  A klubnak és az MLSZ-nek együtt kellene sokkal jobban promoznia a meccset, plakátokkal a fővárosban, reklámmal a tévében, szórólapokkal Kispesten a lakások postaládájában…

  Fontos lenne nekünk ez a meccs, hogy legalább 7 ezren legyünk. Ez önmagában is nagy promoja lenne a klubnak!!

 4. http://focibiro.hu/cikk.php?id=9804
  (Bírom ezt az oldalt, erősen Puhl ellenzéki, érdemes beleolvasni a cikkekbe. Ez alapján pl. nem sok esély van a videóbírózás nyártól történő bevezetésére, sztem hiba lenne, valahogy indítsák el, aztán beletanulnak. Az őszi szezont amolyan tanulópénznek kellene felfogni.)

  Kettőt aludva a meccsre és a szakértőket végighallgatva én az alábbira jutottam:
  Alapvetően két eset van Berke fújt vagy a nézőtérről volt valaki. Én sokadjára visszanézve a szitut az előbbire voksolnék.
  Ha Berke fújt, akkor ami nekem a legfurább, hogy hogyan fújt. Alapvetően 3 féle fújásfajta van: tűű, tűűűűű és tűű-tűű-tűű
  Elsőt a kis faultokra, játékindításra, mehet a szabadrúgásra alkalmazzuk.
  Másodikat a komolyabb faultoknál a szabálytalanság súlyának érzékeltetésére használjuk (pl. sárga vagy piros lapos szabálytalanságoknál szinte ezzel jelzed a játékosoknak, nézőknek, hogy ez több volt a megengedhetőnél)
  Harmadikat figyelemfelhívásra, játék sürgetésére.
  Itt az adott szitunál az elsőt kellett volna használni, ezzel szemben én a harmadikat hallottam a stadionban és szokszor visszanézve a tv-felvételen is. Hogy ez most a stadion akusztikájából jött így le (a meccs többi fújásai alkalmával nem hallottam ilyet, így én ezt kizárnám) vagy inkább a bíró bénán fújta meg a sípot (röhögni fogtok, de a játékvezető ellenőrök egyik értékelési pontja a “helyes síphasználat”, na ez itt nálam emiatt a szitu miatt gyenge, bár a meccs többi eseteiben jól fújta a sípot!) vagy vissza akarta egyből fújni a szabadrúgást, mert látta, hogy Vernes már nekifutott még mielőtt engedélyt adott volna. Ha így fúj egy játékvezető, akkor az nem a játék indítása, hanem, hogy valamit látott, ami miatt most intézkedni fog és majd ismételje meg a szabadrúgást a támadó. Nem véletlen, hogy Danilo is megfogta a labdát és akarta volna Vernesnek visszadobni.

  Valaki leírta sokszor itt is, hogy a rúgás pillanatában vagy előtte néhány tizedmásodperccel fújt a bíró. Megnéztem ezt is, igaza van, de szerintem ez nem befolyásolja azt, hogy Vernesnek kellett volna sárgát kapnia és vissza kellett volna fújni a szabadrúgást. Képzeljük el azt a szitut, hogy tizenegyesrúgásnál vagy kapuelőtérből elvégzett szabadrúgásnál a rúgó játékos nekifut, majd mielőtt beleérne a labdába, a játékvezető engedélyt ad a rúgás elvégzésére. Természetes, hogy ezekből a rúgásokból sem lehetne így érvényes gólt elérni. Ez nem így működik.

  Ha mégis a nézőtérről szólt a sípszó, akkor meg labdaejtést kellett volna alkalmazni.

  Sajnálom, hogy már nincs műhiba (nem értem miért vették ki a versenyszabályzatból – egy újságíró kinyomozhatná a hátterét ennek), mert ez nagyon nagy hiba volt. Egyébként sajnálom valahol a játékvezetőt, mert jó taktikát választott a meccsre, magasan hagyott faultszinttel hagyta, hogy pörögjön a játék, de ez a hiba nagyon lerontotta a teljesítményét! (Most biztosan sokan kérdezik magukban, hogy miért jó, ha hagyja a bíró, hogy szétrúgja egymást a két csapat, de látni kell, hogy nemzetközi szinten ebbe az irányba megy a foci, (kis fault nem fault,) így az oda igyekvő csapatok nem baj, ha ilyen felfogású bíróval találkoznak itthon is.)

  Amit a Góóól2-ben Molnár Matyi és 7xesválogatott Simekpetike előadtak ennek az esetnek az elemzésekor az vérlázító volt. Nem tudom direkt trollkodták végig ezt a részt vagy tényleg nem értették, amit Szabó Zsolt próbált mondani.

  1. Molnármatyi egy fogalmatlan idióta, még a szövegét sem tudja hiba nélkül felolvasni, jó kis médiamunkásember. Pont ilyen kell az emmm4re…

   1. Én alapvetően elviselem mindkettőt, sőt talán valahol bírom is őket, (voltak már sokkal rosszabbak is képernyőn), de tegnapi teljesítményre teljesen igaz a “fogalmatlan” jelződ! :)

   2. Molnár szerintem kifejezetten jó, ha van egy-egy hibája is, de úgy tűnik, mint akit tényleg érdekel az nb1.

    1. Molnár egy gerinctelen “médiamunkás”
     Nulla önálló gondolat, csak a nyalás.
     Szolgalelkű hírolvasó, nem több

  2. Nagyon korrekt elemzést írtál, köszi nagyon!
   Alaposan megnéztem az ismétlést, ebből egyértelmű, hogy Berke sípolt, ugyanis ezt ő maga ismeri el, amikor ezt mondja Kambernek: “Megfújtam és utána…” (olvasható le a szájáról), a mondat nyilván úgy végződne, hogy “rúgta el.”, de nem tudja befejezni, mert Danilo odaugrik, beszól, és megkapja a sárgát.
   Az ismétlésben sokkal jobban lehet hallani a síp hangját, teljesen más az akusztika, jobban betolják a nézőtéri hangokat is ilyenkor. Először – lényegében az elrúgás pillanatában, ami megtévesztett mindenkit – egy sima síphang, másodszor – miután Danilo levette kézzel – a figyelemfelhívó sípolás (harmadik változat), mintha valami nem lenne rendben, és ki is mutat a szabadrúgás helye felé. Hogy mégis hogy lett ebből tizenegyes, azt csak néhány beavatott tudhatja. Egészen döbbenetes az egész. (Az volt az egész meccs is.)

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.