Ebben a posztban közepesen vörös fejjel küldöm el a Honvédot a jó büdös francba

Zalgiris Vilnius – Bp. Honvéd 1-1

A meccset akár hagyhatjuk is, mindenki látta, akinek pedig volt valami jobb programja, azt most kicsit irigyeljük. Legyen elég annyi, hogy ez a Vilnius alsóházas lenne az NB I-ben, mi viszont még nagyon nem vagyunk kész, és egy valószínűleg először és utoljára látott felállással, sőt, kerettel mentünk neki a meccsnek. Ha nem lesz belőle fogpiszkáló, mint a viccben, akkor szeptember magasságában nagyjából egy hármast gurítanánk nekik, azonban egyelőre július közepe van.

Ami mellett viszont nem lehet elmenni szó nélkül, az a szurkolókkal való kitolás maxra pörgetése. Inkább erről írnánk, maradjon meg az utókornak.

Valahogy mintha nem lenne semmiféle nemzetközi mezőnyben is működő érdekérvényesítő képessége a Honvédnak. Feltételezem (tudom), kölcsönösségi alapon mennek az oda-vissza meccsek, nálunk ki van nyalva a vendégek segge, ellenben ha idegenben játszunk, akor csak a szopás jut nekünk.

Emlékszünk még a tavalyi, szkopjei húsz eurós jegyárra (a hazai két euró volt!)? A nappal szemben, értékelhető büfé nélkül elhelyezett vendégszektorra?

Vilniusba tizenöt euró volt a jegy, árnyékos oldalra, jó, drágábban mérve, mint a hazaikaknak, de legalább külön, napnak háttal. Mindez tartott egészen szerda estig, hogy a meccsen már egy teljesen másik szektorban legyünk, a helyi, legfeljebb hat eurósban, egy műanyag szalaggal elválasztva a hazaiaktól.

Értitek, eleve dupla jegyárat kérnek tőlünk (legalább), majd még abba a szektorba se engednek be minket, amit eredetileg kijelöltek a részünkre. Helyette ismét csak szemben a tűző nappal, a sarokban.

És ezzel még csak elkezdődött a problémák sora.

A beléptetés, a motozások, mert kettő is volt belőle, valami egészen elképesztően aprólékosra sikeredtek. Gumikesztyűs emberek forgattak ki mindenünkből. Kinyittaták a cigisdobozokat, a pénztárcákat, belenéztek a szendvicekbe(!!!), a legutolsó varrásig átnézték a ruházatunkat. Konkrétan a tel-avivi reptéren nem csináltak ekkora hacacárét a biztonságból.

Mindegy bejutottunk, úgy-ahogy. Néhányan futottak még egy extra kört, mert joggal, vagy jog nélkül ittasnak nevezték őket, és az ittas embereket nem akarták beengedni. A lényeg, hogy nem maradt kint senki.

Bent aztán egy szalaggal elválasztott szektort kaptun a hazaiak mellett, egymás mellett ülhetett kispesti és vilniusi, a palackos üdítőket, igaz, kupak nélkül, de be lehetett vinni a lelátóra, vagyis a franc se érti mit viszgáltak rajtunk a beléptetéskor. Nevetséges. És egy nappal előtte még azon izgult az UEFA képviselője, a litván valaki, meg még egy pár teljesen feleslegesen fontoskodó ember, hogy miként lehet elválasztani egymástól a két tábort.

Elválasztani, mert olyan riherongy banda voltunk, hogy a főtéren iszogattunk, nyeltük a három-öt eurós söröket, a gyönyörűen tiszta városban egy csikket nem dobtunk el, előre köszöntünk mindenkinek, idős néniket kísértünk át a zebrán, ésatöbbi, ésatöbbi. Útközben pacsiztunk az összes szembe jövő Zalgiris-mezes emberrel, ment a vihorászás, nagyon kedves volt mindenki oda-vissza. Mondom, érthetetlen szőrözés, majd bent a biztonság totális feladása – természetesen a mi, magyar focin érlelt fogalmaink szerint.

De.

A sör.

Térjünk ki rá külön.

Mert nem volt a vendégben.

Ez pedig kellemetlen.

Nagyon kellemetlen.

Az egész stadionban lehetett kapni, kivéve a vendégben, mert miután bemondták a kötelező szöveget a hangosba, hogy az UEFA tilt mindenféle diszkriminációt, megtudhattuk az egyik helyi fejes rendőrtől, a litván törvények erre tesznek, és a vendégben tilos az alkohol. Nevetséges.

Foglaljuk össze: megvettük dupla-tripla áron a jegyünket, de nem mehettünk be a szektorunkba, helyette egy másikba tereltek minket, ahol még sör sem volt.

Természetes, hogy a hangulat pillanatok alatt csapott át masszív hőbörgésbe, amit a klub, vagy lehet, magánakció volt, de úgy gondoltak megoldani, hogy kiküldték hozzánk az egyik új és valamilyen igazgatót, hogy csitítsa le a hangulatot.

Nem volt jó ötlet. Kijött, vigyorgott, talán fel sem fogta miről beszélünk, próbált valamit makogni, hogy így a szabályok, úgy a litvánok, dolgoznak rajta, a klub is dolgozik rajta, és csak mosolygott tovább, mire – nincs erre jobb szó – elküldtük a picsába. Legalább ne jöjjön oda, ha nem tud semmi értelemeset mondani, mert arra kurvára nem kíváncsi senki, hogy dolgoznak rajta, mert láthatóan nem, ugyanis se sör nem volt, se a szektorunkba nem juthattunk el, ráadásul mindezt még kurva drágán is kellett végigszenvedni.

Ilyet egyetlen klub sem tehet meg a saját szurkolóiva.

Azt megértem, hogy a litvánok parasztok, hogy tojnak a kölcsönösségre, hogy hülye szabályaik vannak, de a nulla, de tényleg nulla érdekérvényesítés a részünkről egyszerűen közröhely.

A francnak hoztak akkor ide ennyi igazgatót? De tényleg, mire fel? Amikor szerdán kijött a csapat edzésre, szintet többen álltak öltönyben a pálya körül, mint melegítettek mezben a pályán. Mégis mi a toszt csinálnak, ha nem dolgoznak valamin? Esetleg egy kis eredményt nem lehetett volna felmutatni.

Rohadtul nem vicces (pláne nem vigyorgósan csitítandó), ha az oda-vissza csaknem háromezer kilométert utazó emberekkel így bánnak, és ne lepődjön meg senki, ha elpattan egyesekben a húr. Jelzem, teljes joggal.

A türelmünknek is van határa.

Az a minimum elvárásom, hogy a huszonhét marketingesből és sajtósból álló kommunikácós stáb legalább egy közleményt kiadjon, amiben elnézést kér a klub a saját balfaszságáért, és nem fogadom el, ha mindent rátolnak a litvánokra, mert rohadtul nem így működik a világ. (És figyelem!, nem azt kérjük, hogy vissza a jegyárból az indokolatlanul beszedett részt, hogy jönnek nekünk kurvasok sörrel, mert a kispesti leleményes, és a hazaiból adat át magának sört, egészen addig, amíg az éles szemű, bár annál életelebb eszű biztonságisok ki nem szúrják a jelenséget, azonban addigra már berendeltünk még jó sokat, kifizettük, hogy azok már ne jussanak el hozzánk. Legalább pár litvánnak lett egy jó napja. Kurvára nem a pénzről, arról a pár euróról szól az egész, hanem az elvről.)

Megkérjük kedves szurkolóinkat – mert mi mindig csak megkérve vagyunk, azonban nincs messze az ingerküszöb határa, amikor feltesszük mi is a kérdést: jó, de mire fel?

Na, kihőbörögtem magam valahol Trakai és a litván-lengyel határ között egy úton, a kocsiban gépelgetve. Csak legyünk már Varsóban, pattintok egy-három-öt sört, kicsit most a tököm tele, nem akarok még csak gondolni a klubra. Szét is b*szna az ideg.

Még egy utolsó megjegyzés: ha a békés, mosolygós, jó hangulatú Vilniusban így sikerült részünkről a szervezés, akkor mégis milyen reményeink lehet Craiovára?


(Most viszont szólok a sofőrnek, hogy lassan megállhatnánk pisikélni.)

“Ebben a posztban közepesen vörös fejjel küldöm el a Honvédot a jó büdös francba” bejegyzéshez 228 hozzászólás

 1. A Honvédnál fix ellenfél a Sparta Prága és az AEK Athén, várhatóan az ukrán Luhanszk és az Espanyol. Rajtuk kívül az orosz Tula és az azeri Nyeftcsi győztese.

 2. Minden valamire való játékost elvisznek előlünk.Vasas igazolta Tóth Bence középhátvédet,ő meg tudta venni,Ujpest Kosztát.Mi marad nekünk ??Egerszegi meg Kesztyüs,mire megyünk velük ???

  1. Egy kategória az összes. Nem igazán rájuk van szükségünk.

 3. A ‘zeneson egész jó kis elemzés van craiováról, csak nem merem ide linkelni…😜

   1. Köszi, sokan nem szeretik itt az nso-t hivatkozásként.én is úgy vélem hogy nagy káosz van ott (is) lehet keresnivalónk.

    1. Szerencsére nem a játékosok értéke alapján dől el a párharc, de az hogy a 3 játékost 800 ezer és 8 millió euro között adták el, sokat elárul. Nekem ez nem NB1-es árfolyamnak tűnik.

 4. Ankét humor az egyik FB csoportból… :)
  “Gumó mai poénja: Hétfőn szurkolói ankét lesz. Ankét pofont kapnak a vezetők ha nem igazolnak még értékelhető játékosokat…” :D

  1. Ahogy olvastam mindegy hová veszed a jegyed, átjárható lesz az a négy szektor amit megnyitottak.

 5. A Kun Gábor interjút végighallgatva az jött le, hogy látják mekkora a baj játékerőben. Az más kérdés, hogy fognak-e ellene (eleget) tenni, vagy megállapítják, hogy ez egy drága iparág és csökkentik az elvárásokat.

  1. nekem az egyik felvezető mondat nagyon tetszik a riporter részéről “…ráadásul, úgymond könnyebb ellenfelet kapott a Budapest Honvéd…” a válaszban Kun elmondja, hogy a román csapat értéke kb. 3 és félszerese a miénknek. Jó tudom jöhetett volna sokkal erősebb játékerőt képviselő csapat is, de kedves Betta, azért azt sugallni, hogy ez egy gyenge román csapat azért túlzás. Látta az előző két mérkőzésünket?

   https://www.mediaklikk.hu/video/ma-este-2019-07-19-i-adas/

   1. Mit vársz rolika ágyasától??
    Aki azzal a tulokkal összefekszik….. Na persze van az a pénz.

 6. “A Craiova legerősebb csapatrésze egyelőre a középpálya.”
  Jó hír az NSO elemzéséből 😏🤔😰

 7. Laikusként kérdezném, hogy a jó Hatira barátunk mikor a francba akar a csapathoz visszatérni??Kiünnepelte szülinapján magát németbe, most meg instáján valami kosárlabdagálán ült éppen tegnap. Nem lenne már ideje picsán rúgni és a pénzén használható és bevethető középpályás gyereket hozni, aki meg akar szakadni a pályán és nem csak a mezét küldi fel?

   1. Könnyen lehet, hogy éppen csak ezt akarja elérni..
    Én biztos, hogy csak ugy nem engedném el

    1. Sztem menjen és szabaduljon fel a bérkerete. Nem tett ő annyit itt, hogy marasztaljuk. Hozunk helyette egy délszláv vagy akár afrikai box-to box középpályását, aki ütközni tud, aki végig robotolja a meccset. Ő meg takarodjon vissza németbe – ne rontsa a csapatszellemet- aztán istápolja az elesett kis muszlim haverjait….már bocsánat.

     1. A bérketetét így is fel lehet szabadítani, csak minden hónapban, ameddig nem rendesen edz és kűzd a csapatért annyi pénzbüntit kell adni neki…

 8. A Kispest tervez még erősítéseket,nagyon várom!

  Csak a Kispest!

 9. Ha valaki megy innen az Ankétra , és lenne olyan szíves megkérdezné nekem , hogy :
  – Miért engedtük el Adayilot illetve mi a terv / helyzet Thierry Gale- el , Sani Abachaval?
  Előre is nagyon szépen köszönöm :)

 10. Ha kérhetem: aki tud, és érdekli is nyilván, próbáljon elmenni a mai ankétra, ne kelljen érdektelenségbe fulladt rendezvénynek titulálni a kezdeményezést. Hátha lehet kapcsolatot kiépíteni az új tulajokkal.

  Ha tudok menni -sajnos csak a következőre…már, ha lesz- én megyek.

 11. Úgy tűnik, a sors most utat nyitott a Fradinak a BL-be… A Dinamo Zagrebet kapták a máltai csapat után, az is egyértelműen verhető, talán még gyengébb is, mint a Ludogorets.

  Érdekes a sors, hogy bizonyos edzők, pl. most Rebrov mintha valahogy kegyesebb pályát kapnának, mint mások (pl. Doll)

  1. Annyit talán most még hozzátennék, hogy bármennyire gusztustalanul, a fair-play alapvető szellemével szemben emelték ki a Ferencvárost, lehet, hogy most drukkolni fogok nekik…

   .. az ugyanis, amit most Nyugat-Európában csinálnak a megacsapatok mesterséges kiemelésével és a nemzeti futball elsöprésével még sokkal gusztustalanabb…

   .. és még végzetesebb lehet a BP. Honvéd számára is..

   Úgyhogy lehet, jobban járunk, ha minél több kelet-európai csapat jut be a BL-be

    1. Szerintem meg a kolléga arra gondol, ahogy a többi magyar csapat közül emelték ki ‘tuggyukkik’.

  2. A zágráb el se éri 70 milliót, a ludo meg a 40-et is átélpi… Igazad van koma. A zágráb még szarabb is, mint a ludo, még a dupláját se éri…:) Ne aggódj, nyugodtan visszavághatsz azzal, hogy tm nem mérvadó…

   1. Egy játékosuk ( Dani Olmo 15 M ) ér annyit mint majdnem a teljes FTC ( 20,5M)

 12. Sziasztok, kis off: a mai ankét a 1194 Budapest, Temesvár utca 1/C alatt lesz?
  Van lehetőség ott parkolni? Nem a szomszédból érkeznénk, ott még nem vagyok ismerős. Köszi

  1. Nem vagyok jártas én sem arra , de az új akadémián biztos van parkoló ahol meg tudsz állni

 13. “Kun hozzátette, még még mindig Détári Lajos 1.8 milliós eurós átigazolási díja a csúcs, amit szeretnének majd megdönteni a jövőben”…év vicce :D

  1. Ludogorets szint , ha felépülnek a sérüétek és jön 1-2 igazolás minőségi nem lehetetlen .
   Viszont a Viditől el lehet köszönni Frankfurt :DD

    1. 25-75 % kb mint a fradinak volt , és láttuk bejött :) de egyébként egyet értek nagy bravúr lenne mind a kettő , Craiova meg Aek

     1. A fradinál nagyjából maradt a keret, és már egy éve dolgozik ugyanaz a stáb, akik kijelenthetjük, hogy az átlag magyar edzőhöz képest egy magasabb szintet képviselnek (jobbak, mint a Doll féle). Ezt Sanninoról egyelőre nem tudjuk kijelenteni.

     2. Már csak azt áruld el hogy mi a maradék 10%? Mindketten továbbjutunk, vagy egyikünk se? ;o)

      1. Szerintem egyikünk sem, mert ha mindketten továbbmennénk (10% eséllyel), akkor mondjuk 35-75% lenne. :)

  2. Óriási bravúr lenne a továbbjutás, de ha be is következik, az AEK már mindenképp végállomás. És ez akkor is így lenne ha már egy komplett csapattal vágtunk volna nekik, nemhogy így.

  3. Sajna, látva a mostani csapatot – hiába vagyok optimista mélyen, legbelül – nekünk a mostani kör lesz a végállomás. :( Csak szépen ha kérhetem….
   Nem érdemes nekünk athéni repjegyeket nézegetni… :(

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.